Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Τι συμβαίνει με τον "Σάλπι"

Το κεφάλαιο Σαλπιγγίδης θα ανοίξει στο τέλος του χρόνου και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για την επόμενη μέρα. Φήμες για προτάσεις από το εξωτερικό.
Τι συμβαίνει με τον "Σάλπι"
Υπό άλλες συνθήκες, η φημολογία που θέλει δυο ομάδες από το εξωτερικό να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη θα ήταν θέμα πρώτης γραμμής. Η ουσία όμως έχει να κάνει με το ποιος προκάλεσε το ενδιαφέρον που φημολογείται ότι υπάρχει.
Διότι, κακά τα ψέματα, τη δεδομένη χρονική στιγμή ο 30χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον βάσει του βιογραφικού του όχι της αγωνιστικής κατάστασης που βρίσκεται. Ο Σαλπιγγίδης αισθάνεται πιεσμένος από εκείνους που τον βρίζουν όπου βρεθεί και όπου σταθεί, ενώ αγωνιστικά αποδίδει πολύ κάτω από αυτό που έχει αποδείξει ότι μπορεί.
Ετσι, όπως έχουν έρθει τα πράγματα, μια πρόταση από το εξωτερικό φαντάζει ως η καλύτερη δυνατή λύση, ειδικά από τη στιγμή που το καλοκαίρι η πρόταση της διοίκησης για μείωση αποδοχών έπεσε στο κενό. Είναι πολύ πιθανό πάντως να κληθεί εκ νέου να συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο (της μείωσης).
Πρωτοδικείο και μετά η πρώτη δόση
Το σκηνικό στη διοίκηση του ΠΑΟΚ θυμίζει κάτι από Ελλάδα. Η πρώτη δόση πληρωμών προς τους παίκτες και το υπαλληλικό προσωπικό είναι μεν σε λογαριασμούς της ΠΑΕ, όμως είναι «εγκλωβισμένη». Και αυτό διότι από τη στιγμή που το Πρωτοδικείο δεν έχει ακόμα εκδώσει απόφαση αναφορικά με την αίτηση που κατέθεσε ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ στις 4 Νοεμβρίου, κανείς δεν έχει δικαίωμα υπογραφής έτσι ώστε να γίνει η εκταμίευσή της.
Η αλήθεια είναι πως οι πληρωμές είναι μία από τις κινήσεις που θα γίνουν την επόμενη στιγμή της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του νέου εννιαμελούς διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ. Είναι όμως και η σημαντικότερη, καθώς με αυτό τον τρόπο θα απορροφηθεί μέρος των κραδασμών που παρατηρήθηκαν στο εσωτερικό της ομάδας, καθώς η κωλυσιεργία του Πρωτοδικείου ουσιαστικά υποχρέωσε τους διοικούντες να αθετήσουν τις υποσχέσεις και το πλάνο πληρωμών που εκείνοι είχαν καταθέσει στους παίκτες.
Το επόμενο βήμα αφορά τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν στο εσωτερικό της ΠΑΕ, με τη στελέχωσή της. Οι πρώτες κινήσεις και συζητήσεις έχουν γίνει έτσι ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες το διοικητικό συμβούλιο έχει συνεδριάσει, έστω και άτυπα, αρκετές φορές, προκειμένου όταν έρθει η ώρα της πρώτης επίσημης συνεδρίασης να γίνει απλά η επικύρωση των όσων έχουν συζητηθεί και έχουν συμφωνηθεί αυτό το διάστημα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: