Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Σενάρια και εμπόριο ελπίδας


Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά τους ενδιαφερόμενους που προκύπτουν για να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ξαφνικά η ΠΑΕ παρουσιάζεται ως μήλον τη έριδος σε διάφορες Ηπείρους, παρά τα διαρκή ξεκαθαρίσματα από την πλευρά της κιτρινόμαυρης διοίκησης σύμφωνα με την οποία «δεν προκύπτει ως σήμερα τίποτα περισσότερα από εκδήλωση ενδιαφέροντος και δεν έχουμε ιδέα για εταιρεία από το Κατάρ» όπως μετέφερε στο Sport24.gr αξιωματούχος της κιτρινόμαυρης εταιρείας.
Επισήμως η ΑΕΚ δεν μπαίνει στη διαδικασία διαψεύσεων όλων των σεναρίων που έχουν γραφτεί τον τελευταίο καιρό διότι έχει αποφασίσει να κρατήσει μία ξεκάθαρη στάση απέναντι στον κόσμο της:

«θα μιλήσουμε όταν θα έχουμε κάτι χειροπιαστό στα χέρια μας, όταν θα υπάρχει πραγματικά κάτι σοβαρό» τονίζουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ την ώρα που κυκλοφορούν και ιστορίες για αγρίους.

Όπως αυτή που εμπλέκει τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τζον Άντζελος ο οποίος (σύμφωνα με την αποκάλυψη του Sport24.gr) είχε μόνο δύο διερευνητικές τηλεφωνικές επαφές με τον εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Χάρη Κοσμάτο και ως σήμερα δεν έχει αφήσει την παραμικρή υπόνοια ότι σκοπεύει να ασχοληθεί με την ΑΕΚ άμεσα!

Την ίδια ώρα φανταστικά σενάρια για επικείμενο ταξίδι ανθρώπου της ΠΑΕ στις ΗΠΑ προκειμένου να συναντήσει τον Άντζελος, δίνουν και παίρνουν…

«Όλα αυτά που γράφονται μοιάζουν με εμπόριο ελπίδας» μας είπε άνθρωπος της ΠΑΕ που γνωρίζει καλά τι ισχύει με τους άγγλους μεσάζοντες και τις εταιρείες που αυτοί συνεργάζονται.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, δεν προκύπτει εταιρεία από το Κατάρ που να συνεργάζεται με τους Άγγλους, «εμείς για άλλες είμαστε ενήμεροι» μας είπαν χαρακτηριστικά.

Η στάση της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ και στο θέμα της «Petit Chateau» -για την οποία ουδέποτε εξέφρασε υπέρμετρη αισιοδοξία, τουναντίον εξ αρχής είχε τονίσει ότι το deal δεν θα προχωρούσε αν οι άνθρωποί της ενδιαφερόμενης εταιρείας δεν τηρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις- αν μη τι άλλο δείχνει ότι δεν πρόκειται να παρασυρθεί από σενάρια που δεν ευσταθούν.

Κατάρ και Άντζελος είναι δύο περιπτώσεις που στην ΑΕΚ επιμένουν ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Και ότι από άλλες εταιρείες περιμένουν να προχωρήσουν από την εκδήλωση ενδιαφέροντος σε επίσημες προτάσεις. Που ακριβώς είναι κρυμμένη η αλήθεια θα το διαπιστώσουμε σύντομα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: