Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Γράφει ιστορία ο Κοντίδης!!

Ο Κύπριος Παύλος Κοντίδης "κλείδωσε" το αργυρό μετάλλιο, ύστερα από την ολοκλήρωση της 10ης Ιστιοδρομίας στην κατηγορία LASER στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!
Γράφει ιστορία ο Κοντίδης!
Αυτό είναι και το πρώτο μετάλλιο της Κύπρου στα χρονικά των Ολυμπιακών Αγώνων, με τον 22χρονο αθλητή να γράφει αδιαμφισβήτητα ιστορία στην κυπριακή συμμετοχή! Ο Κοντίδης κατέλαβε την 4η θέση στην 10η ιστιοδρομία, και παραμένει σταθερά στη 2η θέση της γενικής κατάταξης με 39 βαθμούς ποινής. Πρώτος στην 10η ιστιοδρομία ήταν ο Αυστραλός Τομ Σλίνγκσμπι, ο οποίος προηγείται στη γενική κατάταξη με 24 βαθμούς ποινής και στην 2η θέση ο Σουηδός Ράσμους Μίργκρεν.
 
πηγή: sportdog.gr

5ος στη γενική ο Κοκκαλάνης!!

Ο Βύρων Κοκκαλάνης κατέλαβε την 3η θέση στην έβδομη ιστιοδρομία των RS-X. Ο Έλληνας ιστιοπλόος έμεινε 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο της κούρσας και της γενικής (με 7β. ποινής), τον Ολλανδό Ντόριαν Φαν Ρισελμπέργκε, ο οποίος τερμάτισε σε 33:13.
5ος στη γενική ο Κοκκαλάνης
Πλέον ο Κοκκαλάνης βρίσκεται στην 5η θέση της γενικής κατάταξης με 41 βαθμούς ποινής.
Στην ίδια κούρσα ο Κύπριος Ανδρέας Καριόλου κατετάγη 16ος (+4:07 από τον νικητή). Μετά τις πρώτες επτά ιστιοδρομίες, ο Καριόλου βρίσκεται στη 19η θέση της γενικής με 103 βαθμούς ποινής.
Πηγή: contra.gr

Λίγο έλλειψε...!!

Με τον Λεμπρόν Τζέιμς να αναλαμβάνει δράση,. όταν η μπάλα ήταν βαριά, οι ΗΠΑ επικράτησαν πολύ δύσκολα με 99-94 της Λιθουανίας, οι οποίοι όπως το 2000 έφτασαν κοντά στο... colpo grosso, αλλά δεν τα κατάφεραν.
Λίγο έλλειψε...
Οι Αμερικανοί άρχισαν νωθρά, χρειάστηκε να περάσουν δώδεκα αγωνιστικά λεπτά για να φτάσουν σε διψήφια διαφορά (38-27) και δεν την κράτησαν πολύ. Η «Λιέτουβα» άρχισε αμέσως να πλησιάζει ξανά, με τρίποντο του Γιασικεβίτσιους πέρασε μπροστά (55-56) στις αρχές της τρίτης περιόδου και παρέμενε σε κοντινή απόσταση μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου. Με τρίποντο του Κλέιζα ξαναπήρε το προβάδισμα (82-80) και ο φόβος της ήττας είχε αρχίσει να γίνεται εμφανής στα πρόσωπα των μελών της Team USA. Ένα προσωπικό 5-0 σερί του Λεμπρόν έδωσε ανάσα στην ομάδα του (92-86) και το νερό είχε πια μπει στο αυλάκι, με τον «βασιλιά» να συνεχίζει να «μιλά» στα δύσκολα. Κάπως έτσι ήρθε η νίκη με το τελικό 99-94, αλλά έγινε εμφανές πως τελικά οι Αμερικανοί είναι θνητοί.
Δεκάλεπτα: 33-25, 55-51, 78-72, 99-94.
ΗΠΑ: Ντουράντ 16, Τζέιμς 20, Ουίλιαμς 12, Μπράιαντ 6, Πολ 7 (7 ριμπ., 6 ασίστ), Τσάντλερ 1, Γουέστμπρουκ 7, Λο 7 (8 ριμπ.), Χάρντεν 3, Άντονι 20, Ιγκουοντάλα.
Λιθουανία: Καλνιέτις 2, Πότσιους 14 (7 ριμπ., 6 ασίστ), Γιασάιτις 5, Κλέιζα 25, Γιασικεβίτσιους 8 (6 ασίστ), Καουκένας 2, Σεϊμπούτις 8, Σονγκάιλα 11, Καβαλιάουσκας 6, Βαλαντσιούνας 4, Γιανκούνας 9.
Πηγή: sport-fm.gr

Σερένα, Νο1!!

Με μία φοβερή εμφάνιση, η Αμερικανή κάτοχος 13 τίτλων Grand Slam σκόρπισε στον τελικό την Μαρία Σαράποβα 2-0 σετ (6-0, 6-1) και κατέκτησε το πρώτο της Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο.
Σερένα, Νο1!
Η 30χρονη Αμερικανίδα πρωταθλήτρια επιβεβαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι είναι η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο κι ας μην βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Με μια εξωπραγματική εμφάνιση και δίνοντας μόλις 1 (!) game στην αντίπαλό της, η Σερένα ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο απλό των γυναικών, έχοντας ήδη δύο χρυσά στο διπλό, με παρτενέρ την αδελφή της Βένους σε Σίδνεϊ και Πεκίνο.
Ο τελικός δεν αντέχει σε κριτική, αν και στο αντίπαλο τερέν βρισκόταν η Σαράποβα. Κατώτερη των προσδοκιών η «Μάσα» δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να αντιδράσει και να διεκδικήσει το ματς.
Εξαιρετικά τα ποσοστά στο σερβίς για τη Σερένα που «καθάρισε» στην κυριολεξία την Ρωσίδα, σε μια ώρα αγώνα, με 10 άσους, 24 winners και 56 συνολικά πόντους. Μόλις 6 οι winners για τη Σαράποβα και 25 συνολικά πόντοι, στατιστικά που δείχνουν ότι δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά κόντρα στην αποφασισμένη Αμερικανίδα. Παρόλα αυτά, η «Μάσα» στην πρώτη της συμμετοχή στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού πήρε μετάλλιο, έστω κι αν δεν μπόρεσε να δείξει αυτό που μπορεί.
Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε η Λευκορωσίδα, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Βικτόρια Αζαρένκα, η οποία επικράτησε στον «μικρό» τελικό της Ρωσίδας Μαρίας Κιριλένκο με 6-4, 6-3.
Πηγή: gazzetta.gr

Στον Άρη θα ζητήσουν τροφεία από ΑΕΚ για Κουρέλλα!

Ο Νίκος Κουρέλας αρνήθηκε το καλοκαίρι την πρόταση του Αρη για επαγγελματικό συμβόλαιο στηριζόμενος σε όρο που είχε σε ιδιωτικό συμφωνητικό ότι μόλις συμπληρώσει τα 18 του χρόνια, είτε θα υπογράψει στον Αρη επαγγελματικό συμβόλαιο είτε θα μείνει ελεύθερος.
Στον Άρη θα ζητήσουν τροφεία από ΑΕΚ για Κουρέλλα
Τα 18 του χρόνια τα συμπλήρωσε τον Δεκέμβριο, συμβόλαιο ο Αρης τότε δεν του έκανε και το καλοκαίρι «πατώντας» στον συγκεκριμένο όρο επέλεξε να συνεχίσει στην ΑΕΚ αν και ξεκίνησε προπονήσεις με την Κ20 του Αρη.
Ωστόσο μόλις υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ (που θα είναι το πρώτο του) αυτομάτως ο ΑΡΗΣ θα έχει δικαίωμα να διεκδικήσει ένα ποσό της τάξεως από 60.000 ως 100.000 ευρώ που αντιστοιχούν στα τροφεία για τα τρία χρόνια παρουσίας του στους κίτρινους.
Όπως ήδη έχουν σημειώσει οι ιθύνοντες της ΠΑΕ προς τους αντίστοιχους της ΑΕΚ, ο Αρης θα διεκδικήσει το συγκεκριμένο ποσό και είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα χρήματα θα τα πάρει...

πηγή: sportdog.gr

Έχασε, αλλά τίποτα δεν χάθηκε!!

Η Εθνική πόλο ηττήθηκε με 11-9 από την Ισπανία, αλλά για να κλειδώσει την πρόκρισή της στους «8» στο ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει την Αυστραλία τη Δευτέρα (13.20, 6/8).
Έχασε, αλλά τίποτα δεν χάθηκε
Αυτό που αποδείχθηκε κλειδί για την Εθνική στα προηγούμενα παιχνίδια, η άμυνά της, δεν έδειξε να είναι το ατού της στο πρώτο οκτάλεπτο. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με τον Μινγκέλ, όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να πάρει κεφάλι με δύο γκολ από την περιφέρεια, των Μυλωνάκη και Δελακά. Όμως οι Ίβηρες βρήκαν τον τρόπο, εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητά τους και με τρία συνεχόμενα γκολ από τους Μάγιαρατς και Πέρε πήραν ξανά προβάδισμα (2-4). Σπουδαίο γκολ του Αργύρη Θεοδωρόπουλο 3’’ πριν τη λήξη της περιόδου με το οποίο η Ελλάδα μείωσε στο γκολ (3-4).
Τα προβλήματα της Εθνικής στον αμυντικό τομέα συνεχίστηκαν. Οι «φούριας ρόχας» έβγαιναν σε πρώτη ευκαιρία στην κόντρα δυσκολεύοντας πολύ τους Έλληνες διεθνείς. Ζιράνι και Μαρτίν έφεραν την ομάδα τους στο +3 (3-6) με τον Γιώργο Αφρουδάκη να μειώνει σε 4-6. Πρόβλημα σε ακόμα ένα ματς για τους παίκτες του Ντράγκαν Άντριτς στον παραπάνω όπου δεν μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν σε αντίθεση με τους Ισπανούς (2/3) οι οποίοι διατήρησαν μέχρι το ημίχρονο το προβάδισμα των τριών γκολ (5-8).
Η Ελλάδα βελτίωσε την άμυνα της ήρθε όμως γρήγορα το γκολ για τους Ισπανούς με πέναλτι του Περόνε. Το 6-9, με περιφερειακό σουτ του Χατζηθεοδώρου, έκανε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που εξακολούθησε να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στον παραπάνω (0/7 π.π.). Λύτρωση το γκολ του Δελακά στον π.π. με το οποίο η Εθνική ψαλίδισε τη διαφορά στα δύο γκολ (1/8 π.π.) προς το τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Θετικό για τους Έλληνες διεθνείς το γεγονός ότι για περίπου επτά λεπτά κράτησαν τους Ισπανούς στο «0».
Η Εθνική προσπάθησε να αλλάξει τις ισορροπίες στο τελευταίο οκτάλεπτο όμως δεν ήταν εύκολο ειδικά μετά το γκολ του Λιφάντε στον παραπάνω και αυτό του Μολίνα με τα οποία οι Ισπανοί διαμόρφωσαν το 7-11. Αυτό που κατάφεραν οι παίκτες του Ντράγκαν Άντριτς είναι να πετύχουν δύο γκολ με τους Μουρίκη και Χρήστο Αφρουδάκη και μάλιστα στον παραπάνω (9-11).
Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-4, 2-1, 2-2
Ελλάδα (Άντριτς): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 1, Μιράλης, Κοκκινάκης, Χατζηθεοδώρου 1, Θεοδωρόπουλος 1, Χ. Αφρουδάκης 1, Δελακάς 2, Γ. Αφρουδάκης 1, Φουντούλης, Μουρίκης 1, Βουλγαράκης 1, Καραμπέτσος
Ισπανία (Αγκιλάρ): Β. Αγκιλάρ, Γκαρθία, Μαρτίν 1, Ζιράνι 1, Μολίνα 1, Μινγκέλ 1, Μάγιαρατς 2, Εσπανόλ Λιφάντε 2, Βάγιες, Περόνε 2, Πέρεθ 1, Γκαρθία Γαδεά, Λόπεθ Πινέιδο
Πηγή: sport-fm.gr

Μπροστά έχει Ράφικ, πίσω θέλει ...πάνω ράφι!!

Επιθετικά τα πηγαίνει καλά με τον Τζιμπούρ σε φουλ φόρμα (έβαλε δύο γκολ στο φιλικό 3-2 επί της Βίλεμ), ωστόσο πίσω ο Ολυμπιακός θέλει ενίσχυση και μάλιστα από το πάνω ράφι. Η απουσία Μέλμπεργκ - Αβράμη κάνει "μπαμ"!
Μπροστά έχει Ράφικ, πίσω θέλει ...πάνω ράφι!
"Μισογεμάτο" το ποτήρι για τον Ολυμπιακό στο φιλικό με τη Βίλεμ. Στα θετικά η νίκη (γιατί όχι;), ο Τζιμπούρ των δύο γκολ, ο "Φέτφα" και ο Λυκογιάννης και τα καλά διαστήματα ολόκληρης της ομάδας. Τα άσχημα νέα είναι η άμυνα, καθώς πέρα από τα δύο γκολ, δεν έλειψαν τα πολλά ατομικά λάθη. Βέβαια, όλα αυτά σε ένα πολύ "πειραματικό" φιλικό που ο Ζαρντίμ έκανε πολλές αλλαγές, ενώ χρησιμοποίησε δύο συστήματα (4-3-3 στο πρώτο, 4-4-2 στο δεύτερο)
Στο 4-3-3, ο Κάρολ ήταν κάτω από τα δοκάρια, Ντιελνά και Μανωλάς τα στόπερ, στα μπακ οι Καραγκούνης (δεξιά) και Ποτουρίδης και στα χαφ οι Λυκογιάννης, Φέισα και Ιμπαγάσα. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τζιμπούρ και στα πλάγια οι Βλαχοδήμος και Φετφατζίδης.
Καλά ξεκίνησε, αλλά...
Μόλις στο 5` ο Λυκογιάννης από αριστερά βρήκε τον Τζιμπούρ ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Το καλό πρέσινγκ και το γρήγορο γκολ είχε αιφνιδιάσει τους Ολλανδούς, οι οποίοι όμως σιγά-σιγά έπαιρναν μέτρα προς την εστία των ερυθρολεύκων και έφεραν το ματς στα ίσα στο 23`.
Ύστερα από κακή εφαρμογή του τεχνητού οφσάιντ και σέντρα του Φαν Ντερ Ράιτ από δεξιά, ο Βόσεμπελτ πήρε μόνο τους την μπάλα και με σουτ νίκησε τον Κάρολ για το 1-1... Η άμυνα του Ολυμπιακού, κυρίως οι Ποτουρίδης και Μανωλάς, συνέχισε να μην πατάει καλά και στο 37` είχαμε και το 2-1 με κεφαλιά του Χάουμχετς. Σημειωτέον, πως και τα δύο γκολ σημειώθηκαν από την αριστερή πλευρά.
Αλλαγές, δοκάρια και γκολ!
Στο β` ο Σιόβας πήγε στα χαφ με τον Λυκογιάννη, ο Πάντελιτς αντι του Καραγκούνη και ο Παπάζογλου δεξιά, με τη διάταξη να αλλάζει σε 4-4-2. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν ορεξάτοι, δίχως πάντως να απειλήσουν άμεσα. Στο μεταξύ, στο 60` ο Ζαρντίμ έκανε κι άλλες αλλαγές, βάζοντας Χολέμπας, Ντιόγκο και Μανιάτη (εκτός οι Βλαχοδήμος, Ποτουρίδης, Ντιελνά ).
Η Βίλεμ στο 61` με την κεφαλιά του Σνάιντερς άγγιξε το 3-1, αλλά η μπάλα βρήκε δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο "Φετφα" με μια ωραία ατομική προσπάθεια έστειλε κι αυτός την μπάλα στο δοκάρι! Ό, τι δεν έκανε ο "Φέτφα", το έκανε ο Τζιμπούρ στο 64` που με προβολή από την ασίστ του Παπάζογλου σημείωσε το 2-2, ενώ ο Αλγερινός μετά από δυο λεπτά έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-3, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει στροφές.
Ο Πορτογάλος στη συνέχεια πέρασε και τους "Τόρο" και Τάτο αντί των Μανωλά και Λυκογιάννη, ενώ στο 76` ο Κάρολ απέκρουσε ωραία το σουτ του Χέσελ, κρατώντας το 2-2. Λίγο μετά μπήκαν και οι Μήτρογλου, Αμπντούν στη θέση των Τζιμπούρ και "Φέτφα".
Στο 82` ο Ντιόγκο βρήκε τον Μήτρογλου που ανατράπηκε καθαρά από τον Ολλανδό γκολκίπερ (ήταν κι αποβολή, δεν την έδωσε) και ο Πάντελιτς δεν αστόχησε από τη βούλα, διαμορφώνοντας το 3-2, ενώ ο Ντε Γκροτς στο 86` δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κάρολ. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Σουμπίνιο πριν από το τελικό 3-2 υπέρ του Ολυμπιακού.
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Καραγκούνης, Μανωλάς, Ντιελνά, Ποτουρίδης, Φέισα, Ιμπαγάσα, Βλαχοδήμος, Φετφατζίδης, Λυκογιάννης, Τζεμπούρ.

πηγή: sportdog.gr

Στους "4" οι Γιαπωνέζοι!!

Η Ιαπωνία έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ύστερα από τη νίκη της με 3-0 επί της Αιγύπτου.
Στους "4" οι Γιαπωνέζοι
Ο Κενσούκε Ναγκάι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Τακάσι Σεκιζούκα στο 13' στο «Ολντ Τράφορντ». Οι «φαραώ» που πέρασαν την τελευταία στιγμή στα προημιτελικά από τον όμιλο τους, προσπάθησαν για την ισοφάριση αλλά στο 40' έμειναν με δέκα παίκτες όταν ο Σααντ Σαμίρ είδε κόκκινη κάρτα.
Στο 78' ο Μάγια Γιοσίντα έκανε το 2-0 για τους Ιάπωνες ενώ ο Γιούκι Οτσου στο 84' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
Στις 16:30 το Μεξικό παίζει με την Σενεγάλη, στις 17:00 η Βραζιλία με την Ονδούρα και στις 21:30 η Μεγάλη Βρετανία με τη Νότια Κορέα, στους υπόλοιπους προημιτελικούς.
 πηγή: sportdog.gr

Εξηγείται για να μην... παρεξηγείται!!

Με γραπτή του δήλωση, ο υποψήφιος επενδυτής της ΠΑΕ Αρης,κ. Δημήτρης Ηλιάδης, διαψεύδει, μετά βδελυγμίας, την πληροφορία που κυκλοφόρησε, σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνει την ΠΑΕ Αρης, σε 24 ώρες! Μάλιστα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους φαινόμενα στο μέλλον, τονίζει πως θα τοποθετείται μόνο εγγράφως.
Εξηγείται για να μην... παρεξηγείται
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Γνωρίζω ότι για τεχνικούς λόγους είναι αδύνατον «να αναλάβω την ΠΑΕ Άρης σε 24 ώρες», καθώς χρειάζεται η έγκριση της υποψηφιότητας μου από τη Γενική Συνέλευση της Κ.Μ.Α. την οποία σέβομαι και εκτιμώ. Καταστώ γνωστό προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ουδεμία δήλωσή μου που δημοσιεύθηκε στο παρελθόν ή θα δημοσιευθεί στο μέλλον, πλην αυτών που θα κάνω εγγράφως, δεν με εκφράζουν.
Άρα μέχρι στιγμής έχω τοποθετηθεί δημοσίως μόνο μία φορά στις 2/3/2012. Σέβομαι την ιστορία του Άρη, τον κόσμο του, κομμάτι του οποίου είμαι, και έχω την ίδια αγωνία για το μέλλον της ΠΑΕ. Δηλώνω ρητά ότι δεν έχω στόχο να χρησιμοποιήσω το όνομα του για ιδιοτελείς σκοπούς και γιʼ αυτό προσπαθώ να κινούμαι όσο το δυνατόν περισσότερο διακριτικά. Οτιδήποτε λοιπόν γράφεται και λέγεται δεν με εκφράζει».
Πηγή: novasports.gr

Μια ψύχραιμη ματιά!!

Αυτό το καλοκαίρι προσπαθώ να είμαι ήρεμος και σίγουρα το γεγονός πως παράτησα το ραδιόφωνο με βοηθάει. Πόσες μαλακίες να ακούσει κάποιος σε μία μέρα; Υπάρχει σίγουρα ένα όριο. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας
Μια ψύχραιμη ματιά
Βλέποντας ήρεμα και σχετικά αποστασιοποιημένα, χωρίς πίεση, τα όσα γίνονται στον ΠΑΟΚ έχω πλέον κατασταλάξει πως αν παραμείνουμε στη λογική που ξεκίνησε το καλοκαίρι θα πάμε καλά.
Το θέμα είναι τι σημαίνει για τον καθένα μας, θα πάμε καλά. Για εμένα είναι απλό.
Θα είμαι ικανοποιημένος αν περάσουμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και βέβαια αν τερματίσουμε 2οι το πολύ 3οι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί και με την παρουσία αρκετών νεαρών στα παιχνίδια, αν δηλαδή Πέλκας, Κάτσε, Παναγιωτούδης και Κωνσταντινίδης πάρουν αρκετά παιχνίδια έτσι ώστε του χρόνου να θεωρούνται βασικοί ή ξεκάθαρες επιλογές πρώτης γραμμής έστω, η ικανοποίηση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Άλλος μπορεί να θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να πάρει το πρωτάθλημα για να τον ικανοποιήσει και ναι μεν θα ήθελα να είναι έτσι, αλλά μάλλον είναι μία ουτοπική προσέγγιση στη παρούσα φάση.
Αυτό αλλάζει βέβαια μέσα από τη δουλειά και δεν αποκλείεται του χρόνου να μπορούμε να το λέμε. Αν δεν υπήρχε παρασκήνιο, σίγουρα ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός δεν θα ήταν κάποιο φόβητρο από αυτά που δεν σε αφήνουν να ονειρεύεσαι.
Παραπάνω, γράφω για το καλοκαίρι που ξεκίνησε καλά και πολλοί με θεωρούν υπεραισιόδοξο. Εγώ θα πω απλά το σκεπτικό μου.
Το καλοκαίρι πάντα, είναι η ευκαιρία σου να κατανοήσεις τι θέλει να κάνει μία ομάδα μέσα στο γήπεδο, ποιος είναι ο ρόλος των ποδοσφαιριστών και ποιες οι αδυναμίες της. Νομίζω πως όλα αυτά έχουν φανεί.
Η ομάδα θέλει να παίξει ένα ποδόσφαιρο κατοχής, μία πολύ επιθετική άμυνα όταν χρειαστεί. Ο Δώνης την ετοιμάζει έτσι ώστε στο ελληνικό πρωτάθλημα τουλάχιστον να εκθέτει με σχετική ευκολία τον αντίπαλο.
Ξέρουμε ποιος είναι ο βασικός κορμός, ξέρουμε ποιες είναι οι αλλαγές του και που προορίζονται. Για την ακρίβεια, η μοναδική δοκιμή που δεν έγινε κατά κόρον, ήταν αυτή του Πέλκα σε ρόλο αριστερού χαφ, που έπαιξε νομίζω μόνο στο φιλικό με την Αιντχόβεν. Όλα τα άλλα τα είχαμε δει αρκετά.
Έχουν φανεί και οι αδυναμίες. Ξέραμε πως δεν έχουμε πλάγια χαφ και ειδικά σε αυτό το σύστημα οι παίκτες αυτοί πρέπει να κάνουν τη διαφορά. Ο Γεωργιάδης το παλεύει, ο Ρομπέρ κι αυτός αλλά με περισσότερες φοβίες. Τουλάχιστον στη θέση του αρχικά, χρειαζόμαστε έναν καλύτερο παίκτη.
Στα στόπερ, όταν ο Κατσικάς χτυπάει στο 1ο λεπτό, μας πιάνει κρύος ιδρώτας. Και εκεί θέλουμε τουλάχιστον έναν παίκτη που να έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν έχουν οι άλλοι δύο τόσο έντονα. Την ταχύτητα.
Χρειαζόμαστε επίσης, έναν ακόμη χαφ στον άξονα, εκτός κι αν στρατηγικά ο ΠΑΟΚ θέλει να δώσει πολύ χρόνο σε Κάτσε και Παναγιωτούδη. Για εμένα το μοναδικό λάθος του Δώνη στο Τελ Αβίβ, έγινε στην αλλαγή του Λάζαρ. Εκεί έπρεπε να βγει ο Γκαρσία που και την προετοιμασία δεν έβγαλε ολόκληρη και η ηλικία του δεν του επιτρέπει πάνω από μία ώρα ποιοτικής συμμετοχής.
Σίγουρα ο ΠΑΟΚ χρειάζεται και τερματοφύλακα, αλλά εδώ θα ξεκινήσω την κουβέντα για τα μεταγραφικά. Που είναι συνδυασμός επιλογών που υπάρχουν στην αγορά και στρατηγικής με αυτούς που υπάρχουν στην ομάδα.
Ο Γλύκος, είναι ένας τερματοφύλακας της εποχής του. Γρήγορος, με εξαιρετικά ριφλέξ, κανονικός ποδοσφαιριστής με τη μπάλα στα πόδια. Ανήκει στον ΠΑΟΚ από 20 χρονών και έφτασε στα 26, ηλικία που ή καθιερώνεσαι σε υψηλό επίπεδο ή συμβιβάζεσαι στην ιδέα πως η καριέρα σου θα είναι απλά μέτρια.
Εδώ λοιπόν ο ΠΑΟΚ καλείται να πάρει μία απόφαση σαν αυτή που πήρε πέρυσι με τον Κλάους. Να θεωρηθεί ο Γλύκος πρώτος τερματοφύλακας για να αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει.
Ως παρένθεση, θα θυμηθώ τις αντιδράσεις του… κοινού όταν ο Βρύζας αποφάσισε να βαφτίσει βασικό τον Κλάους. Αντιδράσεις πανικού τουλάχιστον. Βέβαια αν ερχόταν κάποιος ξένος και έβαζε 17 επίσημα γκολ, αυτή τη στιγμή έξω από την Τούμπα θα είχαμε ουρές ανθρώπων που θα ήθελαν να του προσφέρουν στοματική ικανοποίηση. Και επιστρέφω στο θέμα του τερματοφύλακα.
Το ρίσκο της επιμονής στον Γλύκο, είναι δεδομένο αλλά τα κέρδη μίας τέτοιας επιλογής, αν σου βγει είναι τεράστια. Και κάπου εδώ, μπαίνει στη κουβέντα η επιλογή Σηφάκη.
Όποιον τερματοφύλακα και να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ τώρα, ξεκινάει τη σεζόν ως δεύτερος. Ο Σηφάκης είναι μία αξιοπρεπέστατη επιλογή μέχρι που ξεκινάει η κουβέντα για το οικονομικό.
Ο ατζέντης του, στις συζητήσεις που είχε με τον ΠΑΟΚ, ζήτησε το εξωφρενικό για την εποχή νούμερο των 350 χιλιάδων ευρώ τον χρόνο, για τρία χρόνια. Για εμένα, αυτή είναι μία πρόταση του μάνατζερ του Σηφάκη, η οποία οδηγεί την υπόθεση σε ναυάγιο. Που με απλά μαθηματικά, δεν έχει καμία τύχη.
Δηλαδή ο μάνατζερ του Σηφάκη, ζητάει από τον ΠΑΟΚ κοντά στα 600 χιλιάρικα με τους φόρους, για έναν τερματοφύλακα που πέρυσι ήταν όλη τη χρονιά τραυματίας και φέτος θα ξεκινήσει από δεύτερος.
Φαντάζομαι το ενδεχόμενο να πάει καλά ο Γλύκος, με συμβόλαιο 70 χιλιάδων ευρώ και ο δεύτερος Σηφάκης να είναι στα 350. Ο μάνατζερ βέβαια, δεν τα σκέφτεται αυτά και το ζητούμενο είναι τι κάνει ο παίκτης. Που μετά από μία σεζόν χωρίς παιχνίδια, του δίνεται η ευκαιρία να ξαναφτιάξει την καριέρα του σε ένα περιβάλλον πολύ καλό.
Ο παίκτης ρισκάρει κυρίως την καριέρα του, γιατί μετά από μία ανενεργή σεζόν, έφτασε Αύγουστος και δεν έχει βρει ομάδα. Αυτά είναι κακά μαντάτα και θέλουν προσοχή.
Με τους μάνατζερ και τον τρόπο που σκέφτονται, μετά από τόσα χρόνια σε αυτή τη δουλειά, έχω πάψει να ασχολούμαι. Τους περισσότερους τους θεωρώ αστείους και δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να ασχοληθώ μαζί τους.
Θα ασχοληθώ μόνο αν καταλάβω πως κάποιος δεν γουστάρει τον ΠΑΟΚ και δουλεύει με τέτοιο τρόπο που με εκνευρίζει. Και αυτός του Σηφάκη, έχει ήδη μία κίτρινη κάρτα από τη μεταγραφή Γεωργιάδη που έκανε τα πάντα για να τον στείλει στην κατεστραμμένη ΑΕΚ.
Ο ΠΑΟΚ έχει εναλλακτικές για τερματοφύλακα και μάλλον θα κινηθεί μέσα από αυτές, όμως το ρεζουμέ είναι πως ο Γλύκος έχει την ευκαιρία να καθιερωθεί. Ξεκινάει σαν πρώτος και μπορεί να παραμείνει πρώτος.
Στη μεταγραφή του στόπερ, ο Γεωργιάδης έχει βρει αυτό που θέλει. Εδώ και μια εβδομάδα έχει την διαβεβαίωση του μάνατζέρ του πως μπορεί να πάρει την ελευθέρας του.
Έλα όμως που η ομάδα του, πήρε χαμπάρι πως κάτι έχει έτοιμο και ζητάει λεφτά. Που εμείς δεν τα έχουμε και πρέπει να περιμένουμε.
Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ έχει το εξής ερώτημα στο μυαλό του. «Να περιμένω για να πάρω αυτό που θέλω και έχει προοπτική ή να πάω να πάρω άλλον γιατί υπάρχει ο φόβος να μείνουμε χωρίς στόπερ στο τέλος»;
Είναι λογικό να περιμένεις να πάρεις την πρώτη σου επιλογή, η οποία μάλιστα είναι και καρατσεκαρισμένη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ανεξάρτητα την πίεση που θα δεχτείς, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να την αντέξεις για να κάνεις το σωστό.
Το ίδιο θα κάνεις και με τον χαφ, αφού περιμένεις από αυτόν να σου κάνει τη διαφορά.
Όταν δεν έχει χρήματα, δεν μπορείς να βιάζεσαι. Μέχρι στιγμής το ρίσκο της αναμονής βγήκε στον ΠΑΟΚ και έχει μπροστά του περίπου μία εβδομάδα για να πάρει τους παίκτες που θέλει και βέβαια, να τους εντάξει φυσιολογικά στο σύνολο μέχρι τις 23 Αυγούστου.
Και επειδή όλες οι επιλογές μας έχουν ομάδα, οι παίκτες δεν χρειάζονται παραπάνω από δέκα μέρες για να είναι έτοιμοι και μέσα στο πλάνο που αγωνίζεται η ομάδα.
Πηγή: paok24.com

Προχωράει για Μποκέτι η «Γιούβε»

Προχωράει για Μποκέτι η «Γιούβε»
Η πιθανή τιμωρία για τα επόμενα 3,5 χρόνια αποκλεισμού στον Λεονάρντο Μπονούτσι ενδέχεται να οδηγήσει την Γιουβέντους στην απόκτηση του Σαλβατόρε Μποκέτι.

Ο Μποκέτι είναι ένας από τους παίκτες που είχαν λάβει μέρος στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια από την εποχή που έπαιζε στην Μπάρι.

Αυτή τη στιγμή μοιάζει δύσκολο να μην τιμωρηθεί και οι «μπιανκονέρι» εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον αντικαταστάτη του.

Πρώτος στόχος παραμένει ο αμυντικός της Ρούμπιν Καζάν, και η εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» αναφέρει ότι η… δουλειά μπορεί να γίνει έναντι 6 εκατ. ευρώ.

Μία εναλλακτική λύση είναι ο Φεντερίκο Πελούσο, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον Κόντε στην Αταλάντα και μπορεί να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού. Η αγορά του ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ.


πηγή: sport-fm.gr

Πιάνιτς: «Στην πρώτη τριάδα η Ρόμα»

Πιάνιτς: «Στην πρώτη τριάδα η Ρόμα»
Μία θέση που οδηγεί στο Champions League της επόμενης σεζόν έθεσε ο Μίραλεμ Πιάνιτς ως στόχο της Ρόμα για την επόμενη σεζόν. Ο Βόσνιος χαφ, μιλώντας στο επίσημο κανάλι των «τζιαλορόσι», τόνισε ότι φέτος περιμένει πολλά περισσότερα από την ομάδα του και γιατί όχι να πάρει ένα «εισιτήριο» που οδηγεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να τα πάω καλά και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό κατά τη διάρκεια της σεζόν. Στην πρώτη μου σεζόν στην Ιταλία τα πήγα καλά, αλλά ελπίζω να τα πάω ακόμα καλύτερα», ανέφερε αρχικά ο 22χρονος παίκτης και πρόσθεσε:

«Τώρα έχουμε νέο προπονητή (Ζντένεκ Ζέμαν) και χρειάζεται να προσαρμοστούμε στη δική του φιλοσοφία. Μπορούμε να τα πάμε πολύ καλά αυτή τη σεζόν. Νομίζω ότι μπορούμε να παλέψουμε για τις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας».

Υπενθυμίζεται ότι η Ρόμα τερμάτισε στην έβδομη θέση του περσινού πρωταθλήματος Ιταλίας με προπονητή τον Λουίς Ενρίκε.


πηγή: sport-fm.gr

«Δεν υπάρχει θέμα Ρόσι-Μίλαν»

«Δεν υπάρχει θέμα Ρόσι-Μίλαν»
Τις φήμες που θέλουν τον Τζουζέπε Ρόσι να πηγαίνει στη Μίλαν το προσεχές καλοκαίρι διέψευσε ο Χοσέ Μανουέλ Γιανέθα.

Το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει γνωστό ότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ψάχνει τον αντικαταστάτη του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και ο Ιταλός επιθετικός της Βιγιαρεάλ αποτελεί μία λύση για τη γραμμή κρούσης της Μίλαν.

Ωστόσο, ο αθλητικός διευθυντής της ισπανικής ομάδας τόνισε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Πρώτη φορά ακούω ότι ο Ρόσι θα πάει στη Μίλαν. Έτσι δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό το θέμα. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κάτι να πούμε. Δεν υπάρχει κανένα θέμα», τόνισε ο παράγοντας του «κίτρινου υποβρυχίου».

Ο 25χρονος παίκτης με Αμερικάνικη καταγωγή είναι στη Βιγιαρεάλ από το 2007. Το περασμένο Απρίλιο είχε έναν σοβαρό τραυματισμό για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο και αναμένεται να μείνει εκτός δράσης μέχρι τον Μάρτιο.


πηγή: sport-fm.gr

Εξάρθρωση στο δάκτυλο ο Κίβου!!

Εξάρθρωση στο δάκτυλο ο Κίβου
Εξάρθρωση σε δάκτυλο του δεξιού του ποδιού έχει υποστεί ο Κρίστιαν Κίβου, ύστερα από την νίκη της Ίντερ κόντρα στην Χάιντουκ Σπλιτ (3-0) για το Europa League. Ο Ρουμάνος αμυντικός αποχώρησε στο ημίχρονο της αναμέτρησης για την τρίτη προκριματική φάση της διοργάνωσης.

«Ο Κίβου υποβλήθηκε σε διαγνωστικές διαδικασίες. Οι εξετάσεις, υπό την εποπτεία του επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ομάδας Φράνκο Κόμπι, αποκάλυψε ότι ο Ρουμάνος έχει εξάρθρωση σε δάχτυλο του δεξιού ποδιού», αναφέρει η ανακοίνωση του ιταλικού συλλόγου.

Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει γίνει σαφές το χρονικό διάστημα για το οποίο θα μείνει εκτός δράσης ο 32χρονος μπακ.


πηγή: sport-fm.gr

Αλλάζει στάση για Κακά ο Μουρίνιο!!

Αλλάζει στάση για Κακά ο Μουρίνιο
Στροφή 180 μοιρών έκανε ο Ζοσέ Μουρίνιο όσον αφορά την παραμονή του Κακά στη Ρεάλ Μαδρίτης. Πριν από την έναρξη της προετοιμασίας της «βασίλισσας» για τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Πορτογάλος είχε συνάντηση με τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό και του γνωστοποίησε ότι δεν τον συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του. Ωστόσο, μετά το χθεσινό ματς κόντρα στους Λος Άντζελες Γκάλαξι δήλωσε χαρούμενος στους εκπροσώπους του Τύπου με το ενδεχόμενο ο 31χρονος παίκτης να μείνει στο Μπερναμπέου.

«Για εμένα ο Κακά μπορεί να μείνει. Είναι καλός παίκτης και αν μείνει θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο από εκείνον. Την περσινή σεζόν είχε μία καλή σεζόν, χωρίς να είναι εξαιρετικός. Μέχρι τις 31 Αυγούστου μένουμε στο γεγονός ότι θα μείνει», ανέφερε αρχικά ο 49χρονος προπονητής.

Στη συνέχεια, ο τεχνικός της Ρεάλ τόνισε: «Είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, δουλεύει για το σύνολο και μπορεί να διαμορφώσει το αποτέλεσμα σε ορισμένα παιχνίδια. Δεν χρειάζεται να του δώσω κάποια εντολή κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή ενός αγώνα και μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα».

Καταλήγοντας, ο Μουρίνιο δήλωσε: «Γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλον και έχουμε περάσει πολλά μαζί. Ξέρω τον τρόπο που σκέφτεται και δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να αποφασίσει με αποκλειστικό γνώμονα την αυτοεκτίμησή του και την προσωπική του ευτυχία. Εάν αποφασίσει να μείνει, τότε θα είμαστε χαρούμενο και αν φύγει, τότε δεν θα αλλάξει κάτι για εμάς. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα».


πηγή: sport-fm.gr

Ρονάλντο: «Μερικές φορές μοιάζει με λαχείο»

Ρονάλντο: «Μερικές φορές μοιάζει με λαχείο»
Σε δύο ατυχείς για εκείνον στιγμές που έζησε την περσινή σεζόν στάθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός κατάφερε να φτάσει τόσο με τη Ρεάλ Μαδρίτης όσο και με την εθνική Πορτογαλίας στην ημιτελική φάση του Champions League και του Euro 2012, αντίστοιχα, και τελικά δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει άλλον τίτλο μετά το πρωτάθλημα Ισπανίας.

Κοινό στοιχείο για τις δό ομάδες του Πορτογάλου είναι το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να κερδίσουν στην διαδικασία των πέναλτι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 27χρονου παίκτη

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολες για εμένα οι εμπειρίες που είχα την περσινή σεζόν. Πρώτα με τη Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και μετά με την Πορτογαλία στο Euro.

Με τη Ρεάλ, στην ημιτελική φάση του Champions League, εκτέλεσα το πρώτο πέναλτι και αποκλειστήκαμε, κόντρα στην Ισπανία αποφάσισα να εκτελέσω το τελευταίο, αλλά δεν μπόρεσα. Για εμένα, τα πέναλτι είναι μία τυχερή διαδικασία.

Έτσι λέω ότι ήταν πολύ δύσκολο να έχεις κακή τύχη σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και μία κρίσιμη στιγμή. Καθένας έχει τη δική του άποψη για το αν θα εκτελέσει το πρώτο, το δεύτερο, το τελευταίο… Στο τέλος, όμως, μοιάζει με λαχείο
».


πηγή: sport-fm.gr

Προς «Ολντ Τράφορντ» ο Λεβαντόφσκι!!

Προς «Ολντ Τράφορντ» ο Λεβαντόφσκι
Εντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέσπασε την υπογραφή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι για τη σεζόν 2013-2014.

Ο Πολωνός επιθετικός της Ντόρτμουντ βρισκόταν από τις αρχές του καλοκαιριού στο στόχαστρο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον χωρίς πάντως ο Σκωτσέζος να επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ότι βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τη γερμανική ομάδα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, Γιουνάιτεντ και Ντόρτμουντ υπέγραψαν προσύμφωνο για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος όμως θα παραμείνει στο Βεστφάλεν και για τη σεζόν, η οποία ξεκινά σε λίγες ημέρες.

Πηγή: England365.gr

Θέμα με τον Άγκερ!!

Θέμα με τον Άγκερ
Μάχη για να κρατήσει τον Ντάνιελ Άγκερ θα δώσει η Λίβερπουλ αφού ο Δανός αμυντικός βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ Σίτι

Ήδη η διοίκηση των «κόκκινων» επιθυμεί να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον κεντρικό αμυντικό μετά την τοποθέτηση του μάνατζέρ του ότι δεν αποκλείεται εντός των επομένων ημερών να φτάσει επίσημη πρόταση στα γραφεία της Λίβερπουλ.

Πηγή: England365.gr

Στις προπονήσεις ξανά ο Ρούνεϊ!!

Στις προπονήσεις ξανά ο Ρούνεϊ
Η ειδική άδεια τελείωσε και ο Γουέιν Ρούνεϊ επέστρεψε χαμογελαστός. Ο Άγγλος σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε την πύλη του Κάρινγκτον και πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση για τη νέα σεζόν με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να τον συμπεριλαμβάνει πλέον κανονικά στα πλάνα για τα τελευταία φιλικά προετοιμασίας.

Ο Ρούνεϊ είχε πάρει ειδική άδεια λόγω της συμμετοχής του στο EURO ωστόσο από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε αλλά και από την παρουσία του στην πρώτη προπόνηση, έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Λίγες ημέρες νωρίτερα γύρισε και ο Νταβίντ Ντε Χέα μετά τον αποκλεισμό της Ισπανίας από το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου. Η Γιουνάιτεντ θα αναχωρήσει για τη Νορβηγία όπου θα δώσει φιλικό με τη Βαλερένγκα ενώ λίγες ημέρες μετά θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα.

Πηγή: England365.gr

Κούδας: «Ξεχωριστή η κίνηση του Δώνη»

Κούδας: «Ξεχωριστή η κίνηση του Δώνη»
Τα συγχαρητήρια του στον Γιώργο Δώνη έδωσε ο Γιώργος Κούδας για την κίνηση του να εμπιστευθεί νέους παίκτες και να δουλέψει μαζί τους ενόψει της νέας σεζόν. Ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου ανάφερε πως του αρέσει ο τρόπος που δουλεύει ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως η κίνηση του να δώσει τη φανέλα με το νούμερο «10» στον Δημήτρη Πέλκα έχει τον δικό της ξεχωριστό συμβολισμό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στα «ΣΠΟΡ του Βορρά»:

Για την επιλογή του Δώνη να δώσει τη φανέλα με το «10» στον Δημήτρη Πέλκα:
«Στα χρόνια μας το «10» το έπαιρνε ο μπαλαντέρ της ομάδας. Αλλά να ξέρετε ότι δεν κάνει η φανέλα τον παίκτη, αλλά ο παίκτης τη φανέλα. Είτε το «10» φοράει κάποιος, είτε το «7», είτε το «17», μέσα στο γήπεδο κρίνονται όλα».

Για την εμπιστοσύνη που δείχνει ο Δώνης σε νεαρούς παίκτες:
«Ο Γιώργος Δώνης ξέρει καλά την ελληνική πραγματικότητα και παίρνοντας την απόφαση να δώσει το «10» στον Πέλκα έδειξε και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να στηρίξει τα νεαρά παιδιά που βρίσκονται στον ΠΑΟΚ. Η κίνηση αυτή έχει και το δικό της ξεχωριστό συμβολισμό.

Το κακό στην Ελλάδα είναι ότι δύσκολα οι προπονητές (και περισσότερο οι ξένοι τεχνικοί) εμπιστεύονται τα νεαρά παιδιά. Στον ΠΑΟΚ είναι σημαντικό ότι ο Γιώργoς Δώνης δείχνει ότι είναι διαφορετικής λογικής.

Έδειξε από την αρχή ότι θέλει να δουλέψει και με τα νέα παιδιά. Είναι, επίσης, σημαντικό ότι μιλάει την ίδια γλώσσα μαζί τους και μπορεί να τους εξήγησε καλύτερα ορισμένα πράγματα που θα βοηθήσουν τους μικρούς να ενταχθούν καλύτερα στην πρώτη ομάδα.

Του αξίζουν συγχαρητήρια διότι δείχνει από την αρχή ότι πιστεύει στους νέους παίκτες και η κίνηση να δώσει το «10» σε ένα νεαρό παιδί, όπως ο Πέλκας, ενισχύει την αυτοπεποίθηση του παίκτη».

Άντβοκαατ: «Ευκαιρία για το πρώτο…»

Άντβοκαατ: «Ευκαιρία για το πρώτο…»
Την κατάκτηση του πρωταθλήματος έθεσε ο Ντικ Άντβοκαατ ως μοναδικό στόχο της Αϊντχόφεν. Η ομάδα του 64χρονου προπονητή αντιμετωπίζει τον Άγιαξ για το Σούπερ Καπ Ολλανδία με το όνομα του Γιόχαν Κρόιφ και εκείνος θεωρεί ότι είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να «τσεκάρει» την ετοιμότητα των παικτών του κάτω από αυτές τις συνθήκες.

«Ανυπομονούμε για αυτή την αναμέτρηση. Είχαμε μία πολύ καλή προετοιμασία, αλλά δεν έχουμε κερδίσει κάτι ακόμα. Θα αντιμετωπίσουμε τον Άγιαξ για το Σούπερ Καπ Ολλανδίας την Κυριακή και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να κατακτήσουμε το πρώτο ματς τρόπαιο της σεζόν», ανέφερε αρχικά ο Ολλανδός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Ετοιμάζουμε μία καλύτερη ομάδα σε σχέση με την περσινή σεζόν για το πρωτάθλημα. Το μόνο που έχει σημασία για εμάς είναι ο τίτλος του πρωταθλητή».


πηγή: sport-fm.gr

Σενάρια για ΠΑΟΚ και Γκρίτι!!

Σενάρια για ΠΑΟΚ και Γκρίτι
Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ έχει προσελκύσει ο Ματέο Γκρίτι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «TuttoMercatoWeb» αναφέρει ότι ο 26χρονος στόπερ βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ομάδων μετά την εξαιρετική παρουσία του που πραγματοποίησε στο δεύτερο μισό της περσινή σεζόν με τη φανέλα της Απρίλια.

Μία από αυτές φέρεται να είναι είναι ο «Δικέφαλος του Βορρά», όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την διοίκηση για τη συγκεκριμένη πληροφορία.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Γκρίτι δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στη Serie A και έχει παίξει μόνο σε ομάδες της τρίτης κατηγορίας του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ίσως το δημοσίευμα να είναι απλώς «παιχνίδια» μάνατζερ, οι οποίοι θέλουν να εμπλέξουν το όνομα του ΠΑΟΚ με διάφορους ποδοσφαιριστές.


πηγή: sport-fm.gr

Θρίαμβος για Ζενίτ στο ντέρμπι (video)

Θρίαμβος για Ζενίτ στο ντέρμπι (video)
Εντυπωσιακή είναι η εκκίνηση της Ζενίτ στο ρωσικό πρωτάθλημα. Οι πρωταθλητές επικράτησαν 3-1 της ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα για την τρίτη αγωνιστική φτάνοντας τους εννέα βαθμούς.

Ο Σεργκέι Σέμακ στο 10’ και το 32’ και ο Αλεξάντρ Κερζακόφ στο 13’ με πέναλτι έδωσαν από το ημίωρο σαφές προβάδισμα στην ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Το γκολ του Κεϊσούκε Χόντα στο 43’ δεν στάθηκε αρκετό για να σαλπίσει την αντεπίθεση των γηπεδούχων, που γνώρισαν τη δεύτερη συνεχή ήττα κι έμειναν στους τρεις βαθμούς.




πηγή: sport-fm.gr

Νέος άσχημος τραυματισμός στην άρση βαρών!!

Νέος άσχημος τραυματισμός στην άρση βαρών
Σε… καρμανιόλα των Ολυμπιακών Αγώνων εξελίσσεται η άρση βαρών, αφού μετά τον τραυματισμό που υπέστη στον αγκώνα ένας αθλητής από το Νότιο Κορέα προ ημερών, ήρθε η σειρά μίας αθλήτριας από την Αίγυπτο να χτυπήσει. Ο λόγος για την Αιγύπτια Χαλίλ Μαχμούντ Αμπίρ Αμπντελραχμάν, που στην προσπάθειά της να σηκώσει 151 κιλά είδε την μπάρα να την παίρνει προς τα πίσω και να την καταπλακώνει στο στήθος.

Η αρσιβαρίστρια των 75 κιλών πονούσε πολύ, φάνηκε προς στιγμήν να χάνει τις αισθήσεις της, αλλά τελικά αφού απεγκλωβίστηκε οδηγήθηκε με καροτσάκι εκτός γηπέδου και πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, που δεν έδειξαν κάτι σοβαρό.


πηγή: sport-fm.gr

Το… θαύμα του Πιστόριους!!

Το… θαύμα του Πιστόριους!
Μπορεί να μην είναι το αστέρι των Ολυμπιακών Αγώνων, ούτε καν από τους κορυφαίους, αλλά ο Όσκαρ Πιστόριους είναι ίσως η πιο ξεχωριστή φιγούρα της διοργάνωσης του Λονδίνου!

Ο μοναδικός αθλητής με τεχνητά μέλη, απέδειξε ότι γίνονται… θαύματα ακόμη και στις μέρες μας.

Ο Νοτιοαφρικανός σπρίντερ μετείχε στην πρώτη σειρά των 400 μέτρων, τερμάτισε στην δεύτερη θέση σε χρόνο 45,44 και εξασφάλισε την παρουσία του στα ημιτελικά του αγωνίσματος.

«Νιώθω ευλογημένος που κατάφερα να δημιουργήσω αθλητική ιστορία. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με βοήθησαν για να βρίσκομαι εδώ. Είμαι πολύ ευτυχισμένος», δήλωσε αμέσως μετά την προσπάθειά του στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης.

Αρνητική έκπληξη ο αποκλεισμός από την συνέχεια του Λασόν Μέριτ, ο οποίος ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης το 2008 στο Πεκίνο.

Αναλυτικά, οι αθλητές που πέρασαν στα ημιτελικά:

1η σειρά
Λουγκουέλιν Σάντος 45.04
Όσκαρ Πιστόριους 45.44
Μαξίμ Ντάλντιν 45.52

2η σειρά
Κίρανι Τζέιμς 45.23
Ραμόν Μίλερ 45.57
Λιεμαρβίν Μπονεβάτσια 45.60

3η σειρά
Τζόναθαν Μπορλέ 44.43
Πάβελ Μάσλακ 44.91
Πάβελ Τρένκιν 45.00

4η σειρά
Ντεμέτριους Πίντερ 44.92
Μπρισόν Νέλουμ 45.29
Γιουσέφ Αχμέντ Μασράχι 45.43
Ταμπάριε Χένρι 45.43
Άλμπερτ Μπράβο 45.61

5η σειρά
Κρις Μπράουν 45.40
Τόνι ΜαΚκουάι 45.48
Νάιτζελ Λεβίν 45.48

6η σειρά
Στίβεν Σόλομον 45.18
Λαλόντε Γκόρντον 45.43
Κόντραντ Γουίλιαμς 46.12

7η σειρά
Κέβιν Μπορλέ 45.14
Μάρτιν Ρούνεϊ 45.36
Ραμπάχ Γιουσίφ 45.46


πηγή: sport-fm.gr

Τα «έσπασε» η Υφαντίδου!!

Τα «έσπασε» η Υφαντίδου
Εκπληκτική επίδοση στο ακόντιο του επτάθλου από την Σοφία Υφαντίδου η οποία με βολή στα 56.96μ έκανε νέο Ολυμπιακό ρεκόρ, πήρε την πρώτη θέση στο αγώνισμα και πρόσθεσε 995 βαθμούς στην συνολική βαθμολογία, ανεβαίνοντας στην 25η θέση.

Η ελληνίδα αθλήτρια άφησε πολύ πίσω τις υπόλοιπες διαγωνιζόμενες στο ακόντιο του επτάθλου και ευελπιστεί σε μία καλή εμφάνιση στα 800μ. σήμερα το βράδυ ώστε να ανέβει ακόμα περισσότερα στην συνολική καταταξη.

Η κατάταξη στο ακόντιο (έπταθλο):

1. Υφαντίδου 56.96
2.Ντζιμού 55.87
3.Ντε Ανισέτο 51.98
4.Μπρόερσεν 51.98
5.Σβάρσκοφ 51.73
6.Ικαουνιέσε 51.27
7. Σκούιτε 51.13
8.ΜακΜίλαν 49.78
9.Γιοσιπένσκο 49.63
10.Ένις 47.49
11.Όεσερ 46.61
12.Τέισεν 46.47
13.Τσέρνοβα 46.29
14.Κλουτσίνοβα 45.65
15. Σπρούνγκερ 45.63
16.Μάχτιγκ 44.40
17. Σαβίτσκαγια 43.70
18.Μάρκουσεν 42.26


πηγή: sport-fm.gr

Ντόπα στην ντόπα...!!

Δύο αθλητές, ένας άνδρας αθλητής του στίβου και μια αθλήτρια της ποδηλασίας τέθηκαν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, λόγω ντόπινγκ, ύστερα από εντολή της ΔΟΕ.
Ντόπα στην ντόπα...
Πρόκειται για τον Κολομβιανή αθλητή των 400 μέτρων, Ντιέγκο Παλομέκε Ετσεβαρία και την αθλήτρια της Ποδηλασίας Βικτόρια Μπαράνοβα, οι οποίοι βρέθηκαν «θετικοί» σε απαγορευμένες ουσίες, στον έλεγχο που είχαν περάσει τις προηγούμενες ημέρες.

πηγή: sportdog.gr 

Μάικλ Φελπς, ο άνθρωπος-ψάρι ή το… ψάρι-άνθρωπος;

Μάλλον πρόκειται περί λάθους. Λογικά έπρεπε να γεννηθεί στο λιμάνι της Βαλτιμόρης στο ακρωτήριο Λούκουστ, μέσα στο νερό, μόλις 18 χιλιόμετρα ανατολικότερα, στις 30 Ιουνίου 1985. Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός.
Μάικλ Φελπς, ο άνθρωπος-ψάρι ή το… ψάρι-άνθρωπος;
Γιατί τα όσα κάνει ο αμερικανός των οκτώ χρυσών σε μια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων (21 συνολικά) μόνο ένας άνθρωπος που γεννήθηκε μέσα στο νερό μπορεί να κάνει.
Ο άνθρωπος – ψάρι χρειάστηκε λίγα μόλις χρόνια για να γίνει καρχαρίας μεταλλίων. Στη πρώτη εμφάνιση του σε Ολυμπιακούς το 2000 στο Σίδνεϊ παρηγορήθηκε με την 5η θέση στα 200μ πεταλούδα. Ακολούθησε η προειδοποιητική – για τον Μαρκ Σπιτς – εμφάνιση της Αθήνας το 2004 με τα έξι χρυσά για να φθάσουμε στο Πεκίνο και τα οκτώ χρυσά. Ενδιάμεσα κατέρριψε τόσα παγκόσμια ρεκόρ και κέρδισε τόσα χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα που είναι αδύνατον να τα θυμηθεί εάν δεν βγάλει το μπλοκάκι με τις σημειώσεις του. Και στο Λονδίνο; Φυσικά δεν μπορούσε να επαναλάβει τον θρίαμβο του Πεκίνου, αλλά έβαλε στόχο τα ρεκόρ. Δεν τα πήγε κι άσχημα!
- Έγινε ο αθλητής με τα περισσότερα μετάλλια στην ιστορία των Αγώνων (με 21 ξεπέρασε τη γυμνάστρια Λαρίσα Λατίνα που κέρδισε 18 από το 1956 έως το 1964).
- Έχει μακράν τα περισσότερα χρυσά (17), ο μόνος με διψήφιο αριθμό σ’ αυτή την κατηγορία.
- Υπολείπεται μόλις ένα μετάλλιο στα ατομικά αγωνίσματα της Λατίνινα (έχει 13 με τη Σοβιετική να έχει 14)
- Είναι ο μόνος κολυμβητής που έχει κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια σε ισάριθμες διοργανώσεις σε ένα αγώνισμα (200μ Μ.Ατομική)
Τα αμερικανικά μίντια πολύ πριν τους αγώνες είχαν επενδύσει στην εικόνα του σούπερ αμερικάνου. Κάθε εμφάνισή του στον «υδάτινο κύβο» έμοιαζε με αντίστροφη μέτρηση μέχρι τον τελικό θρίαμβο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το περιοδικό “Sports Illustrated” έσπευσε να τον φωτογραφήσει στην ίδια πόζα που είχε φιλοξενήσει στον ίδιο χώρο και τον θρυλικό Μαρκ Σπιτς το 1972. Η 3η χώρα σε έκταση (9.826.630 τ.χλμ και 304.917.000 πληθυσμός) ήθελε επειγόντως ένα Supersman και τον βρήκε.
Ο ίδιος έχοντας κλείσει τα 23 χρόνια του έχει αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες στο αντικείμενο που σπουδάζει, το αθλητικό μάρκετινγκ.
ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ: Τον παρέσυρε η αδελφή η Γουίτνεϊ κολυμβήτρια που είχε πάρει μέρος στα τράϊαλς για την Ατλάντα, αλλά δεν είχε προκριθεί. Έβαλε τα κλάματα και ο Μαρκ αποφάσισε να πάρει τη ρεβάνς για λογαριασμό της. Ο ίδιος είδε στη πισίνα τον τρόπο να διοχετεύει την υπερκινητικότητά του σ’ ένα τομέα που του ταίριαζε.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Ο πατέρας του Φρεντ είναι αστυνομικός και η μητέρα του Ντέμπι γυμνασιάρχης. Το 1994 χώρισαν κι ο Μαρκ επέλεξε να ζήσει με τη μητέρα του η οποία ήταν διαρκώς δίπλα του στην προσπάθεια να φθάσει τα οκτώ χρυσά.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Οι 12.000 θερμίδες που χρειάζεται την ημέρα για να ανταπεξέλθει στη σκληρή προπόνηση έδωσαν… τροφή σε πολλά γαργαλιστικά ρεπορτάζ.
ΧΟΡΗΓΟΙ: Υπολογίζεται ότι τα έσοδά του από τις διαφημίσεις φθάνουν τα 5 εκ. δολάρια, ενώ άλλο ένα εκατομμύριο παίρνει από την εταιρεία που τον ντύνει με ένα μαγιό τελευταίας… τεχνολογίας. Τα πολλά δολάρια όμως έρχονται τώρα.
ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ: Το Νοέμβριο του 2004, όταν ήταν 19 χρόνων, πιάστηκε να οδηγεί μεθυσμένος στο Μέριλαντ. Πλήρωσε 250$ πρόστιμο κι ανέλαβε την υποχρέωση να μιλά σε μαθητές Λυκείου για τις βλαβερές επιπτώσεις του αλκοόλ. Τον Φεβρουάριο του 2009 δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία όπου χρησιμοποιούσε ένα σωλήνα νερού που συνηθίζουν να έχουν οι χρήστες μαριχουάνας. Παραδέχτηκε ότι η φωτογραφία ήταν αυθεντική, είχε ληφθεί σε ένα φοιτητικό πάρτι σε Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας. Ζήτησε συγνώμη για την ανάρμοστη συμπεριφορά του.
Πηγή: pamesports.gr

Περνάει ακόμα η μπογιά του...!!

Δύο αγγλικές ομάδες ενδιαφέρονται για τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο...
Περνάει ακόμα η μπογιά του...
To έντονο ενδιαφέρον των Μίντλεσμπρο και Μπρίστολ Σίτι, έχει προσεγγίσει ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι άνθρωποι των δύο αγγλικών ομάδων πήγαν και είδαν αγωνιζόμενο τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ στα φιλικά που έχει δώσει ως τώρα η ΑΕΚ στην Αγγλία.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά η "Μπόρο" επικοινώνησε τηλεφωνικά με εκπρόσωπο του παίκτη ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο μεταγραφής του! Ο μάνατζερ του "Ντίμι" παρέπεμψε τη Μίντλεσμπρο στην ΑΕΚ, με την οποία φυσικά ο παίκτης έχει συμβόλαιο και τον πρώτο λόγο για την παραχώρησή του.
πηγή: sportdog.gr  


Τα αυτονόητα δεν είναι εύκολα!!

Oσοι νομίζουν ότι τα αυτονόητα είναι και εύκολα, κάνουν λάθος. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Τα αυτονόητα δεν είναι εύκολα!
Θυμηθείτε πρόπερσι και πέρυσι τέτοια εποχή τι έπαθαν στο Ισραήλ ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αντίστοιχα και ξανασκεφτείτε πόσο εύκολα είναι τα αυτονόητα.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν έστω και αποδυναμωμένος, έστω και με τις τρεις τέσσερις φετινές μεταγραφές του να μην έχουν ακόμη γίνει και με αρκετούς έμπειρους παίκτες του να έχουν αποχωρήσει (Κρέσιτς, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Ιβιτς) και κάποιους άλλους να μην είναι ακόμη έτοιμοι λόγω Euro (Σαλπιγγίδης και Φωτάκης) πήρε μία πολύ σημαντική νίκη – πρόκριση στο Ισραήλ. Με αυτό τον τρόπο έκανε τη μισή δουλειά για να μπει στους ομίλους του Europa League, ώστε να βάλει στα ταμεία του τα απαραίτητα έσοδα για να βγάλει την χρονιά. Η άλλη μισή πρέπει να γίνει στον επόμενο γύρο όπου ο ΠΑΟΚ θα είναι και πάλι στο γκρουπ των ισχυρών. Μία… κληρονομιά από τις δύο εξαιρετικές ευρωπαϊκές χρονιές που έκανε πέρυσι και πρόπερσι και η οποία του επιτρέπει να είναι φαβορί για να παίξει στους ομίλους του Europa League για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Και oλα αυτά με τον Δώνη να επιβεβαιώνει στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς ότι το λέει και το εννοεί ότι πιστεύει και ποντάρει στα νέα παιδιά της ομάδας. Ξεκίνησε στην ενδεκάδα τους Γλύκο, Κατσικά και Γιάννου και πέρασε στο ματς και τους Πέλκα, Κάτσε, δείχνοντας ότι ο νέος ΠΑΟΚ που φτιάχνει θα είναι νέος όνομα και πράγμα.

Οσο για τον Αστέρα Τρίπολης, χθες δεν ήταν όσο καλός μπορεί να είναι. Παρά ταύτα ήταν σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό ματς απολύτως ανταγωνιστικός και έμεινε για τρίτη συνεχόμενη φορά αήττητος. Θα μπορούσε βέβαια να κερδίσει το ματς, όχι ότι το άξιζε, αλλά γιατί δέχτηκε ένα τζάμπα γκολ που έπρεπε να το αποφύγει. Παρά ταύτα, έστω κι αν η Μαρίτιμο είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση, ο Αστέρας δεν είναι χαμένος από χέρι στη ρεβάνς και ένα τέταρτο 1-1 στη σειρά δεν απέχει και τόσο πολύ από τις δυνατότητές του. Αρκεί να εμφανιστεί λίγο πιο φρέσκος και λίγο πιο συγκεντρωμένος…
Πηγή: Sportday

Eνας... γίγαντας και μία «καταστροφέας»!

O «σιωπηλός γίγαντας» με ύψος 2,04 μ. και βάρος 142 κ., ο 31χρονος Tόμας Mαγέφσκι, είναι ο «χρυσός των χρυσών» διατηρώντας στη σφαιροβολία το ίδιο μετάλλιο με το Πεκίνο, κάτι που μόλις άλλοι τρεις στην 112ετή ιστορία των Aγώνων έχουν καταφέρει! Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.
Eνας... γίγαντας και μία «καταστροφέας»!
Προ τετραετίας του απένειμαν τον σταυρό του ιππότη της Πολωνίας! Tώρα;
O Mαγέφσκι επισκίασε τον Mαναντού (Γαλλία) στα 50 μ. ελεύθερο, ο οποίος έκανε τη μέγιστη έκπληξη, το μικρό αδελφό της Λερ με τα τρία μετάλλια (όλων των αποχρώσεων) στην Aθήνα, αλλά και τον Φελπς (HΠA) στα 100 μ. πεταλούδα, που πήρε το 3ο χρυσό και 5ο μετάλλιο στο Λονδίνο, φτάνοντας στα 21 συνολικά (17 χρυσά)!
Στην κατηγορία του Πύρρου Δήμα (στα 85 κ. της άρσης βαρών) ο 23χρονος Zιελίνσκι (Πολωνία), αφού απέτυχε στο αρασέ ο Pιμπακόφ, ο ολυμπιονίκης του Πεκίνου, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία με διαφορά βάρους, ενώ στη σκοποβολή στα 50 μ. με τουφέκι πρηνηδόν ο 44χρονος Σεργέκι Mαρτίνοφ (Λευκορωσία) με παγκόσμιο ρεκόρ δικαιώθηκε στην 6η του συμμετοχή (από το `88 στη Σεούλ, χάνοντας μόνο στη Bαρκελώνη το `92), καθώς μετρούσε μόνο δύο χάλκινα, στο Σίδνεϊ και στην Aθήνα.
O Oϊ (Kορέα), που ήταν 3ος στο ομαδικό της τοξοβολίας, έδωσε στη χώρα του και το μοναδικό χρυσό που της έλειπε στο αγώνισμα από το Mόναχο το `72, όταν πρωτοεισήχθη, αναβαθμίστηκε ο Nτονγκ (Kίνα) στο τραμπολίνο από χάλκινος το 2008, ακριβώς όπως ο Nτρισντέιλ (Nέα Zηλανδία) στο μονό σκιφ και ο θεόρατος -2,04 μ. και 131 κ.- Pίνερ (Γαλλία) στο τζούντο, έκανε «ριπίτ» και παγκόσμιο ρεκόρ η M. Bρετανία στο ομαδικό πουρσουί, ενώ, τέλος, η Kούβα με τον Πούπο πρωτοπήρε μετάλλιο και δη χρυσό στα 100 χρόνια διεξαγωγής της σκοποβολής από 25 μ. με πιστόλι ταχύτητας.
«Xρυσή των χρυσών» η μινιόν Tιρουνές Nτιμπάμπα στα 10.000 μ. H 27χρονη «καταστροφέας με το παιδικό πρόσωπο», παρότι παντρεύτηκε τον δις «ασημένιο» ολυμπιονίκη Σιλεσί Σιχίνε, στοχεύει να επαναλάβει τους θριάμβους του Πεκίνου. Nα δείτε που θα το κάνει και στα 5.000 μ., όπως το 2008! A, η μεγάλη της αδελφή είχε πάρει την απόσταση στην Aθήνα!
H Nτιμπάμπα επισκίασε το ασύλληπτο παγκόσμιο ρεκόρ της Mίσι Φράνκλιν (HΠA) στα 200 μ. ύπτιο, φτάνοντας τα 4 μετάλλια (3 χρυσά), την απίθανη 15χρονη Λεντέκι στα 800 μ. ελεύθερο, τη «βασίλισσα Bικτόρια», την Πέντλετον (M. Bρετανία) στο κεϊρίν που επανέλαβε τον θρίαμβο του 2008, την Oρτίθ (Kούβα) στα +78 του τζούντο και την Ποντομπέντοβα στα 75 κ. της άρσης βαρών.
Πρωτίστως, όμως, επισκίασε την 37χρονη εγκληματολόγο Kάθριν Γκρέιγκορ με τη μαύρη ζώνη στο καράτε που στο διπλό σκιφ για τη M. Bρετανία πήρε το 4ο μετάλλι'ο της, μόνο που όλα τα προηγούμενα από το Σίδνεϊ έως το Λονδίνο ήταν ασημένια!
«Aσημένιος των ασημένιων» ο 19χρονος Aπτι Aουκάντοφ στα 85 κ. της άρσης βαρών. H νέα γενιά στην κατηγορία του Πύρρου, που τόσο μας απασχολούσε από το '92 μέχρι την Aθήνα το 2004. O μικρός έχασε το χρυσό στη διαφορά σωματικού βάρους, ξεπέρασε όμως τον παγκόσμιο πρωταθλητή Pοστάμι (Iράν), αλλά κανένας τους δεν απείλησε καν το ολυμπιακό ρεκόρ του Δήμα στο ζετέ από το Σίδνεϊ.
O Kουμάρ (Iνδία) στη σκοποβολή 25 μ. με πιστόλι ταχύτητας, μαζί με τους άλλους δύο ολυμπιονίκες συνέθεσαν ένα τρίο βάθρου για πρώτη φορά στις 24 απονομές του αθλήματος (9!), ο παγκόσμιος πρωταθλητής της σφαιροβολίας Στρολ (Γερμανία) θα περιμένει να μη μετάσχει στο Pίο ο Mαγέφσκι, ενώ ο Λε Kλος (N. Aφρική) στα 100 μ. πεταλούδα δεν κατάφερε ό,τι και στα 200 μ. στο ίδιο στυλ, να νικήσει δηλαδή τον Φελπς.
Στις κυρίες χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς η Nαταλία Zαμπολότναγια (Pωσία) στα 75 κ. της άρσης βαρών που έχασε το χρυσό στη διαφορά σωματικού βάρους, παρά το ολυμπιακό της ρεκόρ στο αρασέ (είναι κάτοχος και του παγκόσμιου ρεκόρ)!
H Γκουό (Kίνα) στο κεϊρίν ανέβηκε ένα σκαλοπάτι σε σχέση με το χάλκινο στο Πεκίνο, η Γκαρσία (Iσπανία) στα 800 μ. ελεύθερο έκανε δύο τα μετάλλιά της μετά το επίσης ασημένιο στα 200 μ. πεταλούδα, η Zουέβα (Pωσία) στα 200 μ. ύπτιο δεν έφυγε με άδεια χέρια, όπως στα 100 μ. του ίδιου στυλ, ενώ η Kιπιέγκο (Kένυα) αποδεικνύεται η «αιώνια 2η» στα 10.000 μ., αφού δεν είχε νικήσει ούτε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!
Tην πιο βαθιά υπόκλιση στον «χάλκινο των χάλκινων», τον 50χρονο Pάγμοντ Nτέμπεβεκ (Σλοβενία), στη σκοποβολή 50 μ. με τουφέκι πρηνηδόν. Συμμετέχει σε Oλυμπιακούς Aγώνες από το 1984 και το Λος Aντζελες, ήτοι τούτοι εδώ είναι οι 8οι! Hταν «χρυσός» στο Σίδνεϊ, «χάλκινος» στο Πεκίνο και σχεδιάζει ήδη τους επόμενους, το 2016, στο Pίο ντε Tζανέιρο!
Στην τοξοβολία ο Nτάι (Kίνα) στην παράταση νίκησε τον Oλλανδό Φάντερφεν, ο οποίος είχε νωρίτερα κάνει την κολοσσιαία έκπληξη και είχε αποκλείσει τον φοβερό και τρομερό ημίτυφλο Iμ (Kορέα), στο τραμπολίνο ο Λου (Kίνα) είδε πώς είναι να χάνεις -1ος το 2008-, στα +100 κ. στο τζούντο ο Σίλβα (Bραζιλία) αποκαλείται «μωρό» παρά τα 155 κιλά του, ενώ οι Iταλοί αναρωτούνται πότε θα επικρατήσουν στη σπάθη (2οι στην Aθήνα, 3οι στο Πεκίνο).
Tο 2008 ήταν «χρυσή», πήρε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά τώρα τα κιλά της (130!) δεν βοήθησαν το ίδιο την Tονγκ (Kίνα) στα +78 κ. του τζούντο, όπως τα χρόνια που πέρασαν από το Πεκίνο δεν βοήθησαν και την Aντλιγκτον (M. Bρετανία) μπροστά στους συμπατριώτες της να ξαναπάρει χρυσά.
Mετά τα 400 μ. ελεύθερο ήταν ξανά 3η και στα 800 μ. H Mπέιζελ (HΠA) στα 200 μ. ύπτιο έπεσε πάνω στη Φράνκλιν, όπως είχε πέσει πάνω στην Kινέζα-θαύμα, τη Γε, στα 400 μ. μικτής ατομικής, ενώ, τέλος, η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 10.000 μ. Tσέριγιοτ (Kένυα) αντιλήφθηκε, ελέω Nτιμπάμπα, ότι είναι άλλο να μπορείς να νικήσεις σε Oλυμπιακούς Aγώνες...
Πηγή: Goal

Ο νέος ΠΑΟΚ και κάποιες ερωτήσεις!!

Ο ΠΑΟΚ ήταν φαβορί απέναντι στην Μπνέι Γεχούντα, αλλά ποιος ΠΑΟΚ; Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Ο νέος ΠΑΟΚ και κάποιες ερωτήσεις
Ο περσινός ΠΑΟΚ, που εκτός έδρας στο Europa League δεν έχασε πουθενά, προφανώς θα έκανε τους Ισραηλινούς μια μπουκιά -για τον φετινό αυτό δεν ήταν δεδομένο. Κι όμως ο ΠΑΟΚ το απλοποίησε το πράγμα και μπράβο του. Τώρα τον περιμένουν ένας αντίπαλος, πριν από τους ομίλους του Europa League, και αρκετές ερωτήσεις.   


H Γεχούντα απέχει πάρα πολύ από το να χαρακτηριστεί «δυνατή ομάδα»: οι Ισραηλινοί γνωρίζοντας ότι δύσκολα θα προκριθούν στον επόμενο γύρο, έχουν ήδη πουλήσει τους δυο καλύτερούς τους παίκτες -ο Μόρι και ο Εντρι αμφιβάλλω αν θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη. Ομως το θέμα σε αυτά τα ματς δεν ήταν η δυναμικότητα της Γεχούντα αλλά τι θα παρουσίαζε ο ΠΑΟΚ.  

Εννιά

Σε σχέση με την ομάδα του ΠΑΟΚ, που πέρυσι το καλοκαίρι αντιμετώπισε και απέκλεισε αρχικά τη Βαλερένγκα και στη συνέχεια τη φιλόδοξη Καρπάτι, η φετινή ομάδα του «Δικέφαλου» έχει εννέα παίκτες λιγότερους από αυτούς που λογίζονταν ως βασικοί! Χθες σε σύγκριση με πέρυσι δεν υπήρχαν ο Χαλκιάς, ο Τσιρίλο, ο Μαλεζάς και ο Κοντρέρας, ο Βιεϊρίνια, ο Ιβιτς και ο Αρίας και έλειψαν φυσικά από την αρχική ενδεκάδα ο Σαλπιγγίδης και ο Φωτάκης, που παραμένουν παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά δεν ήταν έτοιμοι!  Για να το πω διαφορετικά, από την περσινή ομάδα ήταν χθες στο γήπεδο μόλις πέντε: ο Γκαρσία και ο Λάζαρ, ο Λίνο, ο Ετο και ο Αθανασιάδης. Αυτοί πλαισιώθηκαν κατά βάση από τους περσινούς αναπληρωματικούς: τον Κατσικά, τον Γιάννου, τον Γεωργιάδη, τον Γλύκο, τον Ρομπέρ. Μοναδικός καινούργιος στην ομάδα ο Κουμάλο, ποδοσφαιριστής με καλά στοιχεία, αλλά πέρυσι στη ναφθαλίνη, αφού δεν πήρε ευκαιρίες για να δείξει αν μπορεί να σταθεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Ομολογώ ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν τη θυμάμαι σε καμία ομάδα ποτέ.

Τρόπος

Το σημαντικότερο για τον ΠΑΟΚ δεν είναι η νίκη (που ήταν διαδικαστική και εύκολη), αλλά το ότι φαίνεται ήδη ο τρόπος που ο Δώνης έχει αποφασίσει να διαχειριστεί την κατάσταση. Ο νέος ΠΑΟΚ μοιάζει με αγγλική ομάδα. Παίζει 4-4-2, το βάρος της ανάπτυξής του σηκώνουν τα ακραία μπακ (ο Ετο και κυρίως ο Λίνο), η μπάλα σηκώνεται όταν γίνουν οι πλαγιοκοπήσεις, ο Λάζαρ και ο Γκαρσία πρέπει να καλύψουν την άμυνα και να βγάλουν την πρώτη πάσα. Αν πέρυσι ο ΠΑΟΚ λειτουργούσε με βάση τον Κοντρέρας (που ανέβαζε ή μάζευε την άμυνα) και τον Βιεϊρίνια (που έπαιρνε πάντα την μπάλα στην επίθεση), φέτος η ομάδα μοιάζει πιο «τετράγωνη»: ίσως λίγο πιο προβλέψιμη, αλλά σίγουρα πιο ευανάγνωστη τακτικά. Αυτό το δεύτερο στη συγκεκριμένη ομάδα είναι βασικό: για να ανταποκριθούν οι νέοι (και οι περσινοί αναπληρωματικοί) στις απαιτήσεις του προπονητή, πρέπει το πλάνο να είναι σαφές, απλό και κατανοητό. Αυτό φάνηκε στο Ισραήλ.

Εμπιστοσύνη

Τι άλλο φάνηκε; Οτι αντίθετα με πέρυσι, σε κάποιους παίκτες θα υπάρξει εμπιστοσύνη –κυρίως στον Ρομπέρ, τον Γιάννου και τον Γεωργιάδη. Πέρυσι αυτοί ήξεραν ότι στο πρώτο λάθος είναι καταδικασμένοι να γυρίσουν στον πάγκο, αφού υπήρχαν παίκτες όπως ο Βιεϊρίνια, ο Ιβιτς κι ο Σαλπιγγίδης έτοιμοι να πάρουν τη θέση τους. Φέτος προβλέπω πως ακόμα κι αν μείνει ο «Σάλπι», οι τρεις αυτοί θα έχουν πολλές ευκαιρίες και πολλά συνεχόμενα ματς. Οπως ακριβώς και ο Πέλκας (ο Φετφατζίδης του ΠΑΟΚ), παιδί με δυνατότητες, αλλά σωματοδομή πιτσιρίκου.    
Εμπόδιο

Καθώς η ομάδα πέρασε το πρώτο εμπόδιο, γεννιούνται πάντως ερωτήματα. Ο ΠΑΟΚ έχει φυσικά ανάγκη ενίσχυσης: η ερώτηση είναι τι είδους ενίσχυση μπορεί να είναι αυτή και με ποιον στόχο. Αν π.χ. πρέπει στην ομάδα να μπουν κάποιοι ποδοσφαιριστές καλύτεροι από αυτούς που αγωνίστηκαν στην πρώτη ενδεκάδα χθες, καλώς να έρθουν. Αν πρέπει να αποκτηθούν παίκτες χειρότεροι αυτών που αγωνίστηκαν στο Ισραήλ, τότε δεν χρειάζονται: μεταγραφές να γίνουν, σπατάλες ξανά όχι. Από την άλλη πρέπει να προσμετρηθεί και ποιος είναι ο στόχος της χρονιάς. Ο Δώνης δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι ο στόχος είναι το πρωτάθλημα: αν όντως είναι αυτός ο στόχος, τότε η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και μάλιστα σοβαρή. Αν τώρα ο στόχος δεν είναι αυτός, τότε θα πρέπει να δουν πολύ προσεχτικά πόσο μπορεί να κοστίσει η ενίσχυση σε σχέση με αυτό που μπορεί τελικά η ομάδα να πετύχει. Θέλω να πω ότι αν ο ΠΑΟΚ πρέπει να φορτωθεί συμβόλαια συνολικής αξίας 1,2 εκατ. ευρώ για να 'ρθει όχι τρίτος αλλά τέταρτος, καλύτερα να κάνει οικονομία. Η σεζόν του μπορεί να είναι συναρπαστικότερη, αν αντί να μαζέψει τρεις–τέσσερις γυρολόγους, «βγάλει» δυο–τρεις μικρούς εκκολαπτόμενους πρωταθλητές.  

Δύσκολα

O Σάκης Τσιώλης –πιθανότατα για να ανεβάσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του που απέκλεισαν την Ιντερ Μπακού διά πυρός και σιδήρου– χαρακτήρισε την πορτογαλική Μαρίτιμο «ομάδα ευκολότερη από τον προηγούμενο αντίπαλο του Αστέρα στη διοργάνωση». Δύσκολα μπορεί κάποιος αυτό να το υποστηρίξει σοβαρά: η Μαρίτιμο δεν είναι μεγαθήριο, αλλά έχει οκτώ συνεχόμενες παρουσίες στα προκριματικά του Europa League -πράγμα που σημαίνει πως οκτώ χρόνια πλασάρεται στην εξάδα των πρώτων του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Οι τεχνικά ανώτεροι Πορτογάλοι βγήκαν μπροστά από την αρχή. Ο Τσιώλης οργάνωσε την άμυνα, που όμως δεν ήταν άψογη (μεγάλη η απουσία του Μπαρτολίνι και η ανετοιμότητα του Σανκαρέ) και από εκεί κι έπειτα ζήτησε υπομονή και συγκέντρωση. Ο Αστέρας χθες δεν κράτησε πολύ την μπάλα, όπως συνηθίζει να κάνει και δεν πίεσε -όπως έκανε στο δεύτερο ημίχρονο με την Ιντερ Μπακού- αλλά επιχείρησε να παίξει ένα ματς υπομονής, σαν αυτά που χρόνια κάνει στην έδρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ κι όποιον άλλο τολμάει στην Τρίπολη να πάρει την πρωτοβουλία. Ο Αστέρας άφησε τους Πορτογάλους να τρέξουν λίγο πιο πολύ στην αρχή και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν τυχερός σε μια δυο φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο, όταν οι Πορτογάλοι κουράστηκαν, έδειξε και τις επιθετικές του δυνατότητες: ο Αστέρας είναι μια ομάδα που δεν χρειάζεται να κάνει πολλές φάσεις για να σκοράρει κι αυτό το είδαμε και χθες. Το κακό είναι ότι ξαναείδαμε και τα λαθάκια που είχαν φανεί στο ματς με την Μπακού: τα ματς δεν τελειώνουν όταν ανοίξεις το σκορ.
Ο Αστέρας κάθισε ακριβώς τη στιγμή που δεν έπρεπε, δηλαδή μετά το υπέροχο γκολ του Ράγιος. Η Μαρίτιμο βρήκε το γκολ που ήθελε. Ολα γίνανε πιο δύσκολα…    

Κομμένα πάλι όλα

Την καλύτερη στιγμή επιστροφής στην ΕΠΟ διαλέγει ο Βασίλης ο Γκαγκάτσης. Με το κράτος να ψάχνει με νυστέρι χειρουργικό τι μπορεί να κόψει, μια πιθανή επιστροφή του στην ΕΠΟ θα ήταν μια εξαιρετική αφορμή να κοπούν πάλι (αργά ή γρήγορα) όλα τα χρήματα στην ομοσπονδία και στις Ενώσεις. Με δεδομένη και την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ (ελπίζω στον οργανισμό να θυμούνται ότι ο Γκαγκάτσης ήθελε να φτιάξει κάποτε τον δικό του) θα κοπούν και οι χορηγίες και θα ζήσουν οι Ενώσεις ξανά υπέροχα. Οπως την τριετία 2005-08...
Πηγή: Sportday

Αδεια στο κουβεντιαστό δεν έχει καμία αξία!!

Μέχρι να προκύψουν ο Μπιτσαξής αλλά κατά κύριο λόγο τα «στημένα» η αποκαλούμενη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ήταν ένα ακόμα όργανο-γλάστρα, για να μιλήσουμε με τηλεοπτικούς όρους. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Αδεια στο κουβεντιαστό δεν έχει καμία αξία
Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή, για να βγαίνει το χαρτζιλίκι κάθε μήνα για τα μέλη. Αλλωστε η περί ης ο λόγος επιτροπή κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο ρουσφέτι.
Οπως έχει αποκαλύψει ο Σωτήρης Καραμπέρης, ο Αρης είχε πάρει άδεια με άδειο φάκελο που δεν είχε μέσα ούτε μια λευκή σελίδα Α4. Ετσι για μπούγιο. Η άδεια είχε δοθεί επειδή είχε πέσει το κατάλληλο τηλέφωνο από ψηλά. Μέχρι λοιπόν που προέκυψαν τα «στημένα» και η επιτροπή κατ' εντολήν Γερουλάνου - Μπιτσαξή ανέλαβε το συμβόλαιο να εκτελέσει Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου.
Κι επειδή μάλιστα οι πολιτικοί προϊστάμενοι δεν ήθελαν να έχουν καμιά αμφιβολία για την αποτελεσματικότητά της, άλλαξαν όλα τα μέλη. Από κει και πέρα η επιτροπή επέστρεψε στη ρουτίνα. Αυτές τις μέρες π.χ. διαβάσαμε ότι έδωσε άδεια στον Ιβάν Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ. Οπως τις προάλλες είχε δώσει στον πολυχρονεμένο Μπιν εις τον κύβο Φαϊζάλ για τον Παναθηναϊκό.
Κι άιντε και την πήρε την άδεια ο πρίγκιπας. Να την κάνει τι; Κορνίζα; Δόθηκε άδεια και στον Σαββίδη για να βάλει λεφτά στον ΠΑΟΚ. Θα τα βάλει όμως; Ενδεχομένως όσο τα έβαλε κι ο πρίγκιπας του Τσάκα. Σαν να έχεις δηλαδή το δίπλωμα στην τσέπη και να σου μένει πλέον η απλή και ασήμαντη λεπτομέρεια ότι πρέπει να βρεις τον μπεζαχτά για να αγοράσεις τη Μαζεράτι ή τη Φεράρι. Αν ήτανε για κανένα Τογιότα Γιάρις, δεν θα γινότανε κουβέντα. Αυτός είναι λοιπόν ο ρόλος της περιβόητης επιτροπής: διπλώματα δίνει.
Να έχει την άδεια ο πρίγκιπας Φαϊζάλ στο γραφείο του και σ' όποιον μπαίνει μέσα να του λέει: «Βλέπεις αυτό το χαρτί; Ο,τι ώρα γουστάρω μπορώ να βάλω τρία τάλιρα εκατομμύρια γιούρο στον Παναθηναϊκό. Για πλάκα έχω την άδεια». Ετσι κι ο Σαββίδης. Με την άδεια στην κωλότσεπη θα κυκλοφορεί πλέον. Το ένα δεκάρικο εκατομμύρια όμως στον ΠΑΟΚ μέχρι τις 16 του μήνα θα το βάλει;
Θα δούμε αν έχει κάνει κανένα θαύμα στις 15 η Παναγιά, όπως λέει και ο Αγγελος Αναστασιάδης. Μια απλή λεπτομέρεια δεν την έχουνε σκεφτεί στην επιτροπή. Αντί να ψειρίζουνε τη μαϊμού δηλαδή με τις αιτήσεις των Φαϊζαλ και σία, να έβαζαν μια απλή προϋπόθεση: «Δεν δίνουμε άδειες στο κουβεντιαστό. Στο εάν. Οποιος γουστάρει να ελέγξουμε τα χαρτιά του, θα πρέπει ταυτόχρονα να έχει καταθέσει σε τράπεζα το ποσό που ζητάει για να αγοράσει μετοχές».
Στο μιλητό άδειες δεν δίνουμε. Ετσι πάει. Εχω αυτά τα λεφτά, τα καταθέτω και ζητάω την έγκριση της επιτροπής. Αδεια στο κουβεντιαστό δεν έχει καμία αξία. Οπως δεν έχει αξία η άδεια οδήγησης χωρίς αυτοκίνητο. Κι αν έχεις δίπλωμα, κομμάτια να γίνει, μπορείς να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο για να κάνεις τη δουλειά σου. Αν έχεις την άδεια της επιτροπής, αλλά δεν έχεις το μπαγιόκο, λεφτά δεν μπορείς να νοικιάσεις.
Κλείνοντας, παραθέτω δήλωση του Γιάννη Βούρου, όπως τη διάβασα σ' ένα ταπεινό μονόστηλο: «Δόθηκε απάντηση στους γλοιώδεις συκοφάντες. Κινέζοι υπάρχουν». Μετά το «Εύρηκα» του Αρχιμήδη, το «και όμως γυρίζει» του Γαλιλαίου, το «ο κύβος ερρίφθη» του Ιούλιου Καίσαρα και το «Ελευθερία ή θάνατος» του Παλαιών Πατρών Γερμανού καταχωρείται στην Ιστορία και το «Κινέζοι υπάρχουν» του Γιάννη Βούρου. Αυτά.
Κανένας δεν έχει δικαίωμα να τρενάρει τον Καραγκούνη από σήμερα σε αύριο
ΤΡΟΜΕΡΟ. Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει τον Καραγκούνη, αλλά ο ηρωικός Γιάννης Αλαφούζος καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να μείνει η σημαία στον ιστό της. Αλλωστε ο κυρ-Γιάννης το είχε δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά σε ανύποπτο χρόνο: «Ο Παναθηναϊκός οφείλει να αντιμετωπίσει με σεβασμό τον Καραγκούνη». Ποιος είναι ο Παναθηναϊκός όμως; Ο «τρίφυλλος 13» στην εξέδρα; Ο Κώστας Ελευθεράκης που συναντήθηκε με τον Καραγκούνη και μιλάγανε περί ανέμων και υδάτων; Ο Ελευθεράκης έλεγε για το «Γουέμπλεϊ» κι ο Καραγκούνης για το 2004.
Ούτε για λεφτά ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλήσει ο Ελευθεράκης ούτε για τίποτα άλλο. Ποιος είναι όμως ο Παναθηναϊκός; Ο πρόεδρος Γόντικας; Οι υπάλληλοι δεν παίρνουν αποφάσεις. Εντολές εκτελούν για να μπορούν να παίρνουν τον μισθό τους. Σε ποιον απευθύνεται λοιπόν ο Αλαφούζος όταν δεν του κάνει ο Καραγκούνης. Δικαίωμά του τού Φερέιρα να θεωρεί ότι δεν του κάνει ο Καραγκούνης.
Δικαίωμά του τού Παναθηναϊκού να δέχεται την άποψη του προπονητή. Αυτό που δεν έχει κανένας δικαίωμα είναι να τρενάρει τον Καραγκούνη από σήμερα σε αύριο. Αυτό δεν είναι συμπεριφορά ομάδας. Αυτό είναι καραγκιοζιλίκι. Οχι ο Παναθηναϊκός, αλλά ούτε η Κωλοπετινίτσα δεν επιτρέπεται να το κάνει.
Βγήκε μόνος του και το τελείωσε το θέμα
ΚΑΙ το γελοίο της υπόθεσης είναι σε συνέχειες: «Πριν από το ματς με τη Μάδεργουελ θα γίνει η τελική συνάντηση». «Μετά το ματς στη Σκωτία θα τα ξαναπούνε Παναθηναϊκός και ποδοσφαιριστής». Κι επειδή ο Καραγκούνης δεν είναι κανένα παιδάκι για να τον έχουνε στο περίμενε, βγήκε μόνος του και το τελείωσε το θέμα. Για να ακολουθήσουν νέες γελοιότητες. Ανακοίνωση της ΠΑΕ ότι εκκρεμεί μια ακόμα συνάντηση με τον Καραγκούνη.
Να συναντηθούνε, δηλαδή, να πούνε τι; Πότε θ' αρχίσουνε τα μελτέμια να σταματήσει αυτή η καταραμένη η ζέστη στην Αθήνα; Κι επειδή δεν λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή, μπήκε στο κόλπο και ο Αλαφούζος. Εκεί που έπαιζε με το Τουίτερ, όπως η Βούλα Παπαχρήστου, πέταξε και δύο σπόντες για τον Καραγκούνη: «Το θέμα του "Κάρα" είναι ανοιχτό για μας. Ελπίζω να βρεθεί λύση».
Είτε το θέλει όμως ο Αλαφούζος είτε όχι, αυτός είναι σήμερα ο νάμπερ ένας στον Παναθηναϊκό. Γι' αυτό πήγε και μίλησε στους παίκτες πριν από τη Μάδεργουελ. Γι' αυτό κι είπε δεν ψηφίζουμε Μώραλη. Γι' αυτό είναι για όλους και για όλα. Επρεπε λοιπόν να τοποθετηθεί στην υπόθεση Καραγκούνη. Οχι να την κάνει γυριστή και να εκφράζει ευχές και ελπίδες. Οι ηγέτες βγαίνουν μπροστά. Δεν κρύβονται.
Μόνο ο Καπίνο από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού είχε τα κότσια να μιλήσει για τον Καραγκούνη.
-Observer
ΕΡΩΤΗΣΗ: Εμεινε ικανοποιημένος ο Βαγγέλης από τον έναν χρόνο στον Αλέξη;
Πηγή: Goal