Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ο Πλατανιάς της Γερμανίας!!

Η Super League θα έχει τον Πλατανιά. Η δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας τη Ζάντχαουζεν. Δύο σύλλογοι, εκπρόσωποι μικρών από πλευράς κατοίκισης περιοχών, δύο ανυπότακτα χωριά. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Ο Πλατανιάς της Γερμανίας
Με την κυριολεκτική έννοια του ανυπότακτου για τον γερμανικό σύλλογο, που για πρώτη φορά στα ενενήντα πέντε χρόνια ιστορίας του θα παίξει στην Τσβάιτελιγκα.
Το 2005 ο πρόεδρός του Γίργκεν Μάχμαϊερ απάντησε «όχι, χωράνε δύο ομάδες στην περιοχή» στον ιδιοκτήτη της Χόφενχαϊμ, Ντίτμαρ Χοπ, που είχε προτείνει στη Ζάντχαουζεν να γίνει η «θυγατρική» της ομάδας του.
Ο Μάχμαϊερ αρνήθηκε και το αποτέλεσμα είναι, εφτά χρόνια μετά, ο 63χρονος εκπρόσωπος Τύπου, ένας απ' τους μόλις πέντε υπαλλήλους της Ζάντχαουζεν, Ζίγκι Μίλερ, να βαρεθεί να απαντάει τις προηγούμενες εβδομάδες στην ερώτηση (αγεωγράφητων δημοσιογράφων) «πού ακριβώς είναι το Ζάντχαουζεν;».
Η ορθότερη απορία τους θα έπρεπε να είναι κάτι στο στυλ «συγγνώμη, κύριοι, ποιοι είστε;» για την πόλη (14.000 κατοίκων) που ήταν γνωστή μόνο για το κεντρικό κτίριο της SAP, της κολοσσιαίας εταιρείας πληροφορικής του Ντίτμαρ Χοπ στα εδάφη της και για τον σύλλογο που αναφερόταν πού και πού επειδή έχει ως οπαδό τον επίτροπο σε θέματα ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ.
Τον σύλλογο που θύμιζε... εργοτάξιο το τελευταίο δίμηνο. Ακόμα και ο προπονητής Γκερτ Ντάιζ υποχρεώθηκε να μετακομίσει το γραφείο του, διότι με διαστάσεις «3Χ3» ο χώρος θα χρησιμοποιείται αυτή τη σεζόν για τη φιλοξενία των διαιτητών.
Το «Χάρτβαλντ Στάντιον» απέκτησε νέα εξέδρα, υπόγεια θέρμανση, ακόμα και σουίτες ώστε να πάρει έγκριση για τη δεύτερη κατηγορία, με τη Ζάντχαουζεν να ελπίζει σε πληρότητά του κατά 50%. Αν πετύχει μέσο όρο 6.000 εισιτηρίων, θα είναι ευτυχισμένη, γιατί με τη Χόφενχαϊμ την Καρλσρούη, ακόμα και την πιο παραδοσιακή Μάνχαϊμ στην περιοχή, έχει πρόβλημα συγκέντρωσης φιλάθλων. Αλλά δεν την πειράζει. Θέλει να παραμείνει αυθεντική, λέξη που χρησιμοποιούν συχνά οι φίλαθλοί της. Κι ό,τι πετύχει.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: