Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Μπροστά έχει Ράφικ, πίσω θέλει ...πάνω ράφι!!

Επιθετικά τα πηγαίνει καλά με τον Τζιμπούρ σε φουλ φόρμα (έβαλε δύο γκολ στο φιλικό 3-2 επί της Βίλεμ), ωστόσο πίσω ο Ολυμπιακός θέλει ενίσχυση και μάλιστα από το πάνω ράφι. Η απουσία Μέλμπεργκ - Αβράμη κάνει "μπαμ"!
Μπροστά έχει Ράφικ, πίσω θέλει ...πάνω ράφι!
"Μισογεμάτο" το ποτήρι για τον Ολυμπιακό στο φιλικό με τη Βίλεμ. Στα θετικά η νίκη (γιατί όχι;), ο Τζιμπούρ των δύο γκολ, ο "Φέτφα" και ο Λυκογιάννης και τα καλά διαστήματα ολόκληρης της ομάδας. Τα άσχημα νέα είναι η άμυνα, καθώς πέρα από τα δύο γκολ, δεν έλειψαν τα πολλά ατομικά λάθη. Βέβαια, όλα αυτά σε ένα πολύ "πειραματικό" φιλικό που ο Ζαρντίμ έκανε πολλές αλλαγές, ενώ χρησιμοποίησε δύο συστήματα (4-3-3 στο πρώτο, 4-4-2 στο δεύτερο)
Στο 4-3-3, ο Κάρολ ήταν κάτω από τα δοκάρια, Ντιελνά και Μανωλάς τα στόπερ, στα μπακ οι Καραγκούνης (δεξιά) και Ποτουρίδης και στα χαφ οι Λυκογιάννης, Φέισα και Ιμπαγάσα. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τζιμπούρ και στα πλάγια οι Βλαχοδήμος και Φετφατζίδης.
Καλά ξεκίνησε, αλλά...
Μόλις στο 5` ο Λυκογιάννης από αριστερά βρήκε τον Τζιμπούρ ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Το καλό πρέσινγκ και το γρήγορο γκολ είχε αιφνιδιάσει τους Ολλανδούς, οι οποίοι όμως σιγά-σιγά έπαιρναν μέτρα προς την εστία των ερυθρολεύκων και έφεραν το ματς στα ίσα στο 23`.
Ύστερα από κακή εφαρμογή του τεχνητού οφσάιντ και σέντρα του Φαν Ντερ Ράιτ από δεξιά, ο Βόσεμπελτ πήρε μόνο τους την μπάλα και με σουτ νίκησε τον Κάρολ για το 1-1... Η άμυνα του Ολυμπιακού, κυρίως οι Ποτουρίδης και Μανωλάς, συνέχισε να μην πατάει καλά και στο 37` είχαμε και το 2-1 με κεφαλιά του Χάουμχετς. Σημειωτέον, πως και τα δύο γκολ σημειώθηκαν από την αριστερή πλευρά.
Αλλαγές, δοκάρια και γκολ!
Στο β` ο Σιόβας πήγε στα χαφ με τον Λυκογιάννη, ο Πάντελιτς αντι του Καραγκούνη και ο Παπάζογλου δεξιά, με τη διάταξη να αλλάζει σε 4-4-2. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν ορεξάτοι, δίχως πάντως να απειλήσουν άμεσα. Στο μεταξύ, στο 60` ο Ζαρντίμ έκανε κι άλλες αλλαγές, βάζοντας Χολέμπας, Ντιόγκο και Μανιάτη (εκτός οι Βλαχοδήμος, Ποτουρίδης, Ντιελνά ).
Η Βίλεμ στο 61` με την κεφαλιά του Σνάιντερς άγγιξε το 3-1, αλλά η μπάλα βρήκε δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο "Φετφα" με μια ωραία ατομική προσπάθεια έστειλε κι αυτός την μπάλα στο δοκάρι! Ό, τι δεν έκανε ο "Φέτφα", το έκανε ο Τζιμπούρ στο 64` που με προβολή από την ασίστ του Παπάζογλου σημείωσε το 2-2, ενώ ο Αλγερινός μετά από δυο λεπτά έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-3, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει στροφές.
Ο Πορτογάλος στη συνέχεια πέρασε και τους "Τόρο" και Τάτο αντί των Μανωλά και Λυκογιάννη, ενώ στο 76` ο Κάρολ απέκρουσε ωραία το σουτ του Χέσελ, κρατώντας το 2-2. Λίγο μετά μπήκαν και οι Μήτρογλου, Αμπντούν στη θέση των Τζιμπούρ και "Φέτφα".
Στο 82` ο Ντιόγκο βρήκε τον Μήτρογλου που ανατράπηκε καθαρά από τον Ολλανδό γκολκίπερ (ήταν κι αποβολή, δεν την έδωσε) και ο Πάντελιτς δεν αστόχησε από τη βούλα, διαμορφώνοντας το 3-2, ενώ ο Ντε Γκροτς στο 86` δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κάρολ. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Σουμπίνιο πριν από το τελικό 3-2 υπέρ του Ολυμπιακού.
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Καραγκούνης, Μανωλάς, Ντιελνά, Ποτουρίδης, Φέισα, Ιμπαγάσα, Βλαχοδήμος, Φετφατζίδης, Λυκογιάννης, Τζεμπούρ.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: