Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Αδεια στο κουβεντιαστό δεν έχει καμία αξία!!

Μέχρι να προκύψουν ο Μπιτσαξής αλλά κατά κύριο λόγο τα «στημένα» η αποκαλούμενη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ήταν ένα ακόμα όργανο-γλάστρα, για να μιλήσουμε με τηλεοπτικούς όρους. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Αδεια στο κουβεντιαστό δεν έχει καμία αξία
Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή, για να βγαίνει το χαρτζιλίκι κάθε μήνα για τα μέλη. Αλλωστε η περί ης ο λόγος επιτροπή κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο ρουσφέτι.
Οπως έχει αποκαλύψει ο Σωτήρης Καραμπέρης, ο Αρης είχε πάρει άδεια με άδειο φάκελο που δεν είχε μέσα ούτε μια λευκή σελίδα Α4. Ετσι για μπούγιο. Η άδεια είχε δοθεί επειδή είχε πέσει το κατάλληλο τηλέφωνο από ψηλά. Μέχρι λοιπόν που προέκυψαν τα «στημένα» και η επιτροπή κατ' εντολήν Γερουλάνου - Μπιτσαξή ανέλαβε το συμβόλαιο να εκτελέσει Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου.
Κι επειδή μάλιστα οι πολιτικοί προϊστάμενοι δεν ήθελαν να έχουν καμιά αμφιβολία για την αποτελεσματικότητά της, άλλαξαν όλα τα μέλη. Από κει και πέρα η επιτροπή επέστρεψε στη ρουτίνα. Αυτές τις μέρες π.χ. διαβάσαμε ότι έδωσε άδεια στον Ιβάν Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ. Οπως τις προάλλες είχε δώσει στον πολυχρονεμένο Μπιν εις τον κύβο Φαϊζάλ για τον Παναθηναϊκό.
Κι άιντε και την πήρε την άδεια ο πρίγκιπας. Να την κάνει τι; Κορνίζα; Δόθηκε άδεια και στον Σαββίδη για να βάλει λεφτά στον ΠΑΟΚ. Θα τα βάλει όμως; Ενδεχομένως όσο τα έβαλε κι ο πρίγκιπας του Τσάκα. Σαν να έχεις δηλαδή το δίπλωμα στην τσέπη και να σου μένει πλέον η απλή και ασήμαντη λεπτομέρεια ότι πρέπει να βρεις τον μπεζαχτά για να αγοράσεις τη Μαζεράτι ή τη Φεράρι. Αν ήτανε για κανένα Τογιότα Γιάρις, δεν θα γινότανε κουβέντα. Αυτός είναι λοιπόν ο ρόλος της περιβόητης επιτροπής: διπλώματα δίνει.
Να έχει την άδεια ο πρίγκιπας Φαϊζάλ στο γραφείο του και σ' όποιον μπαίνει μέσα να του λέει: «Βλέπεις αυτό το χαρτί; Ο,τι ώρα γουστάρω μπορώ να βάλω τρία τάλιρα εκατομμύρια γιούρο στον Παναθηναϊκό. Για πλάκα έχω την άδεια». Ετσι κι ο Σαββίδης. Με την άδεια στην κωλότσεπη θα κυκλοφορεί πλέον. Το ένα δεκάρικο εκατομμύρια όμως στον ΠΑΟΚ μέχρι τις 16 του μήνα θα το βάλει;
Θα δούμε αν έχει κάνει κανένα θαύμα στις 15 η Παναγιά, όπως λέει και ο Αγγελος Αναστασιάδης. Μια απλή λεπτομέρεια δεν την έχουνε σκεφτεί στην επιτροπή. Αντί να ψειρίζουνε τη μαϊμού δηλαδή με τις αιτήσεις των Φαϊζαλ και σία, να έβαζαν μια απλή προϋπόθεση: «Δεν δίνουμε άδειες στο κουβεντιαστό. Στο εάν. Οποιος γουστάρει να ελέγξουμε τα χαρτιά του, θα πρέπει ταυτόχρονα να έχει καταθέσει σε τράπεζα το ποσό που ζητάει για να αγοράσει μετοχές».
Στο μιλητό άδειες δεν δίνουμε. Ετσι πάει. Εχω αυτά τα λεφτά, τα καταθέτω και ζητάω την έγκριση της επιτροπής. Αδεια στο κουβεντιαστό δεν έχει καμία αξία. Οπως δεν έχει αξία η άδεια οδήγησης χωρίς αυτοκίνητο. Κι αν έχεις δίπλωμα, κομμάτια να γίνει, μπορείς να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο για να κάνεις τη δουλειά σου. Αν έχεις την άδεια της επιτροπής, αλλά δεν έχεις το μπαγιόκο, λεφτά δεν μπορείς να νοικιάσεις.
Κλείνοντας, παραθέτω δήλωση του Γιάννη Βούρου, όπως τη διάβασα σ' ένα ταπεινό μονόστηλο: «Δόθηκε απάντηση στους γλοιώδεις συκοφάντες. Κινέζοι υπάρχουν». Μετά το «Εύρηκα» του Αρχιμήδη, το «και όμως γυρίζει» του Γαλιλαίου, το «ο κύβος ερρίφθη» του Ιούλιου Καίσαρα και το «Ελευθερία ή θάνατος» του Παλαιών Πατρών Γερμανού καταχωρείται στην Ιστορία και το «Κινέζοι υπάρχουν» του Γιάννη Βούρου. Αυτά.
Κανένας δεν έχει δικαίωμα να τρενάρει τον Καραγκούνη από σήμερα σε αύριο
ΤΡΟΜΕΡΟ. Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει τον Καραγκούνη, αλλά ο ηρωικός Γιάννης Αλαφούζος καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να μείνει η σημαία στον ιστό της. Αλλωστε ο κυρ-Γιάννης το είχε δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά σε ανύποπτο χρόνο: «Ο Παναθηναϊκός οφείλει να αντιμετωπίσει με σεβασμό τον Καραγκούνη». Ποιος είναι ο Παναθηναϊκός όμως; Ο «τρίφυλλος 13» στην εξέδρα; Ο Κώστας Ελευθεράκης που συναντήθηκε με τον Καραγκούνη και μιλάγανε περί ανέμων και υδάτων; Ο Ελευθεράκης έλεγε για το «Γουέμπλεϊ» κι ο Καραγκούνης για το 2004.
Ούτε για λεφτά ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλήσει ο Ελευθεράκης ούτε για τίποτα άλλο. Ποιος είναι όμως ο Παναθηναϊκός; Ο πρόεδρος Γόντικας; Οι υπάλληλοι δεν παίρνουν αποφάσεις. Εντολές εκτελούν για να μπορούν να παίρνουν τον μισθό τους. Σε ποιον απευθύνεται λοιπόν ο Αλαφούζος όταν δεν του κάνει ο Καραγκούνης. Δικαίωμά του τού Φερέιρα να θεωρεί ότι δεν του κάνει ο Καραγκούνης.
Δικαίωμά του τού Παναθηναϊκού να δέχεται την άποψη του προπονητή. Αυτό που δεν έχει κανένας δικαίωμα είναι να τρενάρει τον Καραγκούνη από σήμερα σε αύριο. Αυτό δεν είναι συμπεριφορά ομάδας. Αυτό είναι καραγκιοζιλίκι. Οχι ο Παναθηναϊκός, αλλά ούτε η Κωλοπετινίτσα δεν επιτρέπεται να το κάνει.
Βγήκε μόνος του και το τελείωσε το θέμα
ΚΑΙ το γελοίο της υπόθεσης είναι σε συνέχειες: «Πριν από το ματς με τη Μάδεργουελ θα γίνει η τελική συνάντηση». «Μετά το ματς στη Σκωτία θα τα ξαναπούνε Παναθηναϊκός και ποδοσφαιριστής». Κι επειδή ο Καραγκούνης δεν είναι κανένα παιδάκι για να τον έχουνε στο περίμενε, βγήκε μόνος του και το τελείωσε το θέμα. Για να ακολουθήσουν νέες γελοιότητες. Ανακοίνωση της ΠΑΕ ότι εκκρεμεί μια ακόμα συνάντηση με τον Καραγκούνη.
Να συναντηθούνε, δηλαδή, να πούνε τι; Πότε θ' αρχίσουνε τα μελτέμια να σταματήσει αυτή η καταραμένη η ζέστη στην Αθήνα; Κι επειδή δεν λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή, μπήκε στο κόλπο και ο Αλαφούζος. Εκεί που έπαιζε με το Τουίτερ, όπως η Βούλα Παπαχρήστου, πέταξε και δύο σπόντες για τον Καραγκούνη: «Το θέμα του "Κάρα" είναι ανοιχτό για μας. Ελπίζω να βρεθεί λύση».
Είτε το θέλει όμως ο Αλαφούζος είτε όχι, αυτός είναι σήμερα ο νάμπερ ένας στον Παναθηναϊκό. Γι' αυτό πήγε και μίλησε στους παίκτες πριν από τη Μάδεργουελ. Γι' αυτό κι είπε δεν ψηφίζουμε Μώραλη. Γι' αυτό είναι για όλους και για όλα. Επρεπε λοιπόν να τοποθετηθεί στην υπόθεση Καραγκούνη. Οχι να την κάνει γυριστή και να εκφράζει ευχές και ελπίδες. Οι ηγέτες βγαίνουν μπροστά. Δεν κρύβονται.
Μόνο ο Καπίνο από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού είχε τα κότσια να μιλήσει για τον Καραγκούνη.
-Observer
ΕΡΩΤΗΣΗ: Εμεινε ικανοποιημένος ο Βαγγέλης από τον έναν χρόνο στον Αλέξη;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: