Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

«Porca Miseria»

Η Αργεντινή δεν χρωστά πουθενά, όμως η Λίγκα της... αργοπεθαίνει! Ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος γράφει για το «Τορνέο Ινισιάλ» και τα αστέρια που την κάνουν για Βραζιλία, Μεξικό.
«Porca Miseria»
Σέντρα στο... παλιό «Απερτούρα» και το νέο «Τορνέο Ινισιάλ», όμως οι προβολείς χάνουν τη λάμψη τους, αστέρια αποχωρούν και χαίρονται ομάδες που... αποδυναμώθηκαν λιγότερο. Μεξικό και Βραζιλία αποτελούν ιδανική επιλογή για τους Λατινοαμερικάνους αστέρες που... κουράστηκαν στην Ευρώπη, όμως στην Αργεντινή η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει και το χρώμα δεν έχει ξεθωριάσει ακόμα λόγω των ταλέντων που υπάρχουν.

Στα θετικά η επιστροφή της Ρίβερ Πλέιτ στο πρωτάθλημα, όμως η... κατάρα συνεχίζει να την ακολουθεί και η σέντρα θα την βρει με γκρίνια, νεύρα και τις σχέσεις διοίκησης – οπαδών να είναι στα άκρα. Καβενάγκι και Ντομίνγκες την... έκαναν, αφού τα έσπασαν με τον Πασαρέλα και το κλίμα είναι «εκρηκτικό» όχι πάντως σαν το περσινό, όταν και το «Μονουμεντάλ» είχε λυγίσει από τα επεισόδια και τα κλάματα του υποβιβασμού.

Στη σέντρα λοιπόν και οι Αργεντίνοι έχουν... χάσει Ρικέλμε, Μόουτσε,  Τσβίτανιτς, «Γκάτα» Φερνάντες, ενώ ο τεράστιος Βερόν κρέμασε τα παπούτσια του! Έτσι λοιπόν, οι ομάδες που δεν έχασαν παίκτες είναι και αυτές που χαίρονται και ελπίζουν, με τη Μπόκα Τζούνιορς να στηρίζεται πλέον στα ταλέντα, αφού δεν έχει μαντήλι ούτε να κλάψει! 
 
Μπορεί η Αργεντινή να μην... χρωστά πουθενά, αλλά οι ομάδες της υποφέρουν, η παγκόσμια κρίση διαλύει χρόνο με το χρόνο το πρωτάθλημα και όλοι λένε «porca miseria»!  Η Ομοσπονδία με το «Τορνέο Ινισιάλ» και το «Τορνέο Φινάλ» προσπαθεί να δώσει λίγο... φως, όμως ποιον να... κοροϊδέψει, «μαρούλι» δεν υπάρχει και οι αλλαγές με τον υπερπρωταθλητή, αλλά και τον υποβιβασμό χωρίς μπαράζ απλά δεν πείθουν....
 
Ποιος θα είναι ο πρωταθλητής; Η Μπόκα Τζούνιορς έχει πλέον μόνο... φανέλα, η Ρίβερ αν αφήσει τη γκρίνια μακριά από το γήπεδο θα μπει δυνατά, όμως η Νιούελς είναι αυτή που μπορεί να κάνει τη διαφορά, καθώς υπέγραψαν Μάξι Ροντρίγκες και Νάτσο Σκόκο. Από κοντά και η Σαν Λορέντζο, που έφερε σχεδόν μια νέα ενδεκάδα! 
 
Μπορεί ρευστό να μην υπάρχει, όμως τσαμπουκάς, μπαλαδόφατσες και ταλέντο μένει για πάντα στη χώρα και αυτό είναι το «όπλο» για να κρατήσει τα φώτα ανοιχτά. Είναι όμως αρκετό;

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: