Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Τα αυτονόητα δεν είναι εύκολα!!

Oσοι νομίζουν ότι τα αυτονόητα είναι και εύκολα, κάνουν λάθος. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Τα αυτονόητα δεν είναι εύκολα!
Θυμηθείτε πρόπερσι και πέρυσι τέτοια εποχή τι έπαθαν στο Ισραήλ ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αντίστοιχα και ξανασκεφτείτε πόσο εύκολα είναι τα αυτονόητα.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν έστω και αποδυναμωμένος, έστω και με τις τρεις τέσσερις φετινές μεταγραφές του να μην έχουν ακόμη γίνει και με αρκετούς έμπειρους παίκτες του να έχουν αποχωρήσει (Κρέσιτς, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Ιβιτς) και κάποιους άλλους να μην είναι ακόμη έτοιμοι λόγω Euro (Σαλπιγγίδης και Φωτάκης) πήρε μία πολύ σημαντική νίκη – πρόκριση στο Ισραήλ. Με αυτό τον τρόπο έκανε τη μισή δουλειά για να μπει στους ομίλους του Europa League, ώστε να βάλει στα ταμεία του τα απαραίτητα έσοδα για να βγάλει την χρονιά. Η άλλη μισή πρέπει να γίνει στον επόμενο γύρο όπου ο ΠΑΟΚ θα είναι και πάλι στο γκρουπ των ισχυρών. Μία… κληρονομιά από τις δύο εξαιρετικές ευρωπαϊκές χρονιές που έκανε πέρυσι και πρόπερσι και η οποία του επιτρέπει να είναι φαβορί για να παίξει στους ομίλους του Europa League για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Και oλα αυτά με τον Δώνη να επιβεβαιώνει στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς ότι το λέει και το εννοεί ότι πιστεύει και ποντάρει στα νέα παιδιά της ομάδας. Ξεκίνησε στην ενδεκάδα τους Γλύκο, Κατσικά και Γιάννου και πέρασε στο ματς και τους Πέλκα, Κάτσε, δείχνοντας ότι ο νέος ΠΑΟΚ που φτιάχνει θα είναι νέος όνομα και πράγμα.

Οσο για τον Αστέρα Τρίπολης, χθες δεν ήταν όσο καλός μπορεί να είναι. Παρά ταύτα ήταν σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό ματς απολύτως ανταγωνιστικός και έμεινε για τρίτη συνεχόμενη φορά αήττητος. Θα μπορούσε βέβαια να κερδίσει το ματς, όχι ότι το άξιζε, αλλά γιατί δέχτηκε ένα τζάμπα γκολ που έπρεπε να το αποφύγει. Παρά ταύτα, έστω κι αν η Μαρίτιμο είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση, ο Αστέρας δεν είναι χαμένος από χέρι στη ρεβάνς και ένα τέταρτο 1-1 στη σειρά δεν απέχει και τόσο πολύ από τις δυνατότητές του. Αρκεί να εμφανιστεί λίγο πιο φρέσκος και λίγο πιο συγκεντρωμένος…
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: