Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Το οικονομικό, βασικός στόχος της σεζόν!!

Η σεζόν για τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη ξεκίνησε και μαζί το ταξίδι της ομάδας, που μπορεί να είναι μακρύ και σημαντικό, μπορεί όμως και όχι. Φέτος ο βασικός στόχος είναι να φτάσει η ομάδα όσο πιο μακριά μπορεί ώστε να ωφεληθεί και οικονομικά από αυτήν την διαδρομή.

Ο κύριος στόχος είναι η ομάδα να μπει στα πλέϊ-οφ ώστε να επωφεληθεί από τα έσοδα αυτής της παρουσίας. Τηλεοπτικά δικαιώματα, μπόνους από την ΟΥΕΦΑ, εισιτήρια και άλλα οικονομικά οφέλη, ερεθίζουν την διοίκηση που είναι αποφασισμένη να στηρίξει το αγωνιστικό τμήμα με μια ή και περισσότερες μεταγραφές, ώστε στην φάση των πλέϊ-οφ να έχει περισσότερες πιθανότητες για να κάνει πράξη την στόχευση αυτή.

Φέτος η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει υπολογίσει έσοδα από συμμετοχή στους ομίλους στον προϋπολογισμό που έκανε, έναν προϋπολογισμό που θυμίζουμε ότι στόχος είναι να βγει ισοσκελισμένος. Αν η ομάδα προκριθεί στους ομίλους, τότε όλα τα έσοδα θα βοηθήσουν ώστε στο τέλος της χρονιάς να υπάρχει και πλεόνασμα.

Βεβαίως και από την προοπτική της πρόκρισης με την Μπνεϊ Γεχούντα που είναι σίγουρη ο ΠΑΟΚ θα βάλει κάποιο ποσό στα ταμεία του αλλά αυτό δεν είναι που θα λύσει μέρος των προβλημάτων που απασχολούν την ομάδα τώρα.

Τα σοβαρά έσοδα θα προκύψουν αργότερα αν και εφόσον γίνει εφικτός ο στόχος της πρόκρισης στους ομίλους της διοργάνωσης και γίνει μια καινούργια πορεία ανάλογη αυτής που έγινε πέρυσι ή και της αντίστοιχης προπέρσινης.

Όλα αυτά βέβαια είναι ακόμη μακρινά και θα φανούν αργότερα τον Αύγουστο, ενώ και οι όποιες πιθανές εισπράξεις καθυστερούν αρκετούς μήνες. Τέλος, θυμίζουμε κάτι πολύ βασικό.

Τώρα σε ότι αφορά την ομάδα που θα προκύψει στον δρόμο του ΠΑΟΚ κατά την διαδικασία των αγώνων των πλέϊ-οφ αυτό δεν μπορεί να προβλεφθεί εκ των προτέρων, ούτε καν αν στα παιχνίδια που ακολουθούν ο ΠΑΟΚ θα δώσει και πάλι σαν φιλοξενούμενος το πρώτο του παιχνίδι.

Το ζητούμενο είναι πρώτα η επισφράγιση της πρόκρισης με δεύτερη νίκη επί της Μπνεϊ και αμέσως την επόμενη μέρα θα γίνουν γνωστές όλες αυτές οι λεπτομέρειες από την κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν της Ελβετίας.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: