Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

O «Βασιλιάς» θα το κρίνει, αλλά το θέαμα είναι εξαιρετικό!!

O «Βασιλιάς» θα το κρίνει, αλλά το θέαμα είναι εξαιρετικό!
Η Παρασκευή ήταν μόλις η πρώτη ημέρα του Στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου συνεπώς ότι και να πούμε για το επίπεδο των Αγώνων σε ότι έχει να κάνει με τον υψηλό ανταγωνισμό και το θέαμα, δεν θα λέει όλη την αλήθεια. Και αυτό γιατί ο «Βασιλιάς» των Αγώνων ήταν και είναι πάντα ο στίβος και από τις επιδόσεις και τον ανταγωνισμό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου θα κριθεί και το συνολικό επίπεδο των Αγώνων.

Του Μιχάλη Τσόχου

Παρά ταύτα ως τώρα (με τα όποια οργανωτικά προβλήματα) βλέπουμε συναρπαστικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το θέαμα σε αρκετές περιπτώσεις είναι συναρπαστικό και σε ορισμένα σπορ έχουμε δει μάχες πολύ υψηλού επιπέδου και θέαμα σπάνιο. Και μπορεί η αφορμή για να τα σας γράψω όλα αυτά να είναι ο ανεπανάληπτος ημιτελικός στο τένις ανάμεσα στον Φέντερερ και τον Ντελ Πότρο, αλλά και το απίστευτο ματς του μπάσκετ ανάμεσα στην Dream Team και τη Νιγηρία, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Γενικά στο μπάσκετ ως τώρα γίνεται ένα εξαιρετικό τουρνουά. Όπως και στο πόλο (όποιος είδε το ματς Σερβία – Μαυροβούνιο στους άνδρες, καταλαβαίνει τι λέω), όπου η Ουγγαρία αν και είναι εξαιρετική στην αρχή της διοργάνωσης είναι στα… σχοινιά.

Καταπληκτικό είναι γενικά και το τένις, ενώ στην πισίνα είδαμε φοβερά ρεκόρ, και καταπληκτικές μάχες, που πάντως η αλήθεια είναι ότι κινήθηκαν στα επίπεδα και των Αγώνων της Κίνας ή της Αθήνας. Στα ομαδικά σπορ επίσης, ( χωρίς πάντως να έχω δει αρκετά), αντιλαμβάνομαι ότι και στο βόλει γίνεται σπουδαίο τουρνουά, ενώ στο ποδόσφαιρο η Βραζιλία των Νεϊμάρ, Οσκαρ, Μόουρα και Πάτο μαγεύει.

Στην κωπηλασία γίνονται επίσης σπουδαίοι αγώνες και τα ρεκόρ είναι πολλά και μόνο ίσως η ενόργανη δεν έχει καταπλήξει σε ότι έχει να κάνει με το επίπεδο και το θέαμα. Βεβαίως στην πολύ καλή εντύπωση που έχει σχηματιστεί μέχρι τώρα βοηθούν τα σχεδόν γεμάτα γήπεδα σε όλα τα σπορ και η καταπληκτική τηλεοπτική κάλυψη των Αγώνων (όχι της ΕΡΤ φυσικά), αλλά των διοργανωτών. Και τα σχεδόν γεμάτα γήπεδα στο τένις, ή στην κωπηλασία που οι Αγγλοι έχουν μεγάλη παράδοση ως κοινό, είναι λογικό. Το να γεμίζουν τα κλειστά όπου διεξάγεται το τουρνουά του μπάσκετ ή του βόλει, προφανώς και δεν ήταν κάτι αναμενόμενο και σίγουρα βοηθά να καθηλωθεί το κοινό.

Και νομίζω ότι αυτό το πολύ υψηλού επιπέδου θέαμα στο τέλος των Αγώνων θα αποτυπωθεί και στην τηλεθέαση, αφού έχω την πεποίθηση ότι θα είναι οι Αγώνες με την μεγαλύτερη τηλεθέαση παγκοσμίως.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: