Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Eχασε ένα τεράστιο ταλέντο λόγω... εμπιστοσύνης!!

Πραγματική "μαχαιριά" για πολλούς λόγους η αποχώρηση του Νίκου Παππά... Ο οποίος εφόσον το πλάνο του αγωνιστικού ήταν διαφορετικό, το μόνο σίγουρο ήταν πως θα έμενε στον ΠΑΟΚ.
Eχασε ένα τεράστιο ταλέντο λόγω... εμπιστοσύνης
Γράφει ο Νίκος Δραγόλιας...
Μετά τον Δήμο Ντικούδη (για τον οποίο στον ΠΑΟΚ δεν θεωρούν τελειωμένη την υπόθεσή του πάντως, παρ΄ότι ο Πανιώνιος τον θέλει πολύ), πάει και ο Νίκος Παππάς... Τεράστια απώλεια για τον ΠΑΟΚ, ίσως και μεγαλύτερη από αυτή του έμπειρου φόργουορντ. Αυτό δεν το λέμε γιατί το κενό του δεν μπορεί να καλυφτεί αγωνιστικά (ο Κώστας Χαραλαμπίδης είναι καλός παίκτης και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί), αλλά για διάφορους άλλους λόγους. Που να βρεις τώρα 22χρονο καλαθοσφαιριστή που να έχει πραγματικά μεγάλες δυνατότητες; Πάνω σε ποιον παίκτη (όπως μπορούσε να γίνει άνετα με τον Παππά) μπορεί να "χτιστεί" γύρω του η ομάδα;
Επικοινωνιακά, ακόμη, ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρει κάποιον καλαθοσφαιριστή που να προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου (όπως ο ταλαντούχος γκαρντ, ο οποίος όπως και να το κάνουμε "πουλούσε" γενικώς και λόγω δυνατότητων και κυρίως λόγω της μικρής του ηλικίας); Αν ψάξει κανείς, θα μπορούσε να βρει πολλούς λόγους για το ότι έπρεπε οπωσδήποτε να μείνει ο συγκεκριμένος παίκτης. Για τον οποίο ο ΠΑΟΚ με απλές κινήσεις θα μπορούσε να τον κρατήσει, αλλά δεν το έκανε.
Η σαφής προτίμηση του αγωνιστικού τμήματος στον Χαραλαμπίδη ουσιαστικά "έδιωξε" τον Παππά, για τον οποίο πολλοί άνθρωποι της ομάδας είχαν άριστη γνώμη και τον ήθελαν για την νέα σεζόν. Υπήρχε όμως ένα πραγματικά "ζεστό" και σοβαρό ενδιαφέρον προς τον παίκτη; Η απάντηση είναι πως όχι και αυτό αισθανόταν τον τελευταίο καιρό ο καλαθοσφαιριστής. Είχαμε αναφέρει πάρα πολλές φορές πως από την στιγμή που ο Παππάς δεν ήταν η βασική επιλογή για το "2", δεν πρόκειται να ερχόταν στον ΠΑΟΚ. Στον "Δικέφαλο" θεωρούσαν πως θα μπορούσαν να έχουν στην ίδια θέση και τον Χαραλαμπίδη και τον Παππά.
Ενιωθε πως δεν υπήρχε σοβαρό ενδιαφέρον
Η αλήθεια είναι πως αυτό δεν πρόκειται να συνέβαινε σε καμιά περίπτωση και λάθος νόμιζαν κάτι τέτοιο στον ΠΑΟΚ. Ο ταλαντούχος γκαρντ μετά την πολύ καλή σεζόν που έκανε πέρυσι, φέτος περίμενε ένα πράγμα. Να του δείξουν οι "ασπρόμαυροι" μεγάλη εμπιστοσύνη και να του πουν πως τον έχουν προτεραιότητα για την θέση του. Αντί αυτού, είδε τον "Δικέφαλο" να κινείται για τον Καραποστόλου στην περιφέρεια, για τον Χαραλαμπίδη τον οποίο περιμένει εδώ και καιρό και θεώρησε πως από τον ΠΑΟΚ τον "άδειασαν" κατά κάποιο τρόπο. Κάπως έτσι κατέληξε στον Πανιώνιο καθώς δεν θα περίμενε για πολύ, παρ' ότι αυτό νόμιζαν στον "Δικέφαλο".
Με λίγα λόγια "έσπασε" κάτι μέσα του βλέποντας πως ο "Δικέφαλος" τον θεωρεί... backup και δεν τον έχει βασική επιλογή. Δεκτή η... αδυναμία του Μαρκόπουλου στον Χαραλαμπίδη (ο κόουτς του ΠΑΟΚ είναι γνωστό πως τον ήθελε και πέρυσι και πρόπερσι), ο Παππάς ωστόσο έδειξε την σεζόν που πέρασε... ποιος είναι. Και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να κατηγορηθεί ο Παππάς για το ότι ήθελε σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Είναι ένας παίκτης μόλις 22 ετών, σε αυτή την ηλικία όλοι οι παίκτες της ηλικίας του θέλουν να τους δείξεις ότι τους πιστεύεις, επιθυμούν να παίζουν πολύ (εφόσον φυσικά ικανοποιούν στο ματς και προσφέρουν στην ομάδα), πόσω μάλλον αυτός που ερχόταν από αγωνιστική απραξία στην Μπιλμπάο και που μάλιστα είναι ένα πραγματικά μεγάλο ταλέντο, πάνω στον οποίο ο "Δικέφαλος" θα μπορούσε να επενδύσει.
Ερχόταν με λιγότερα χρήματα από αυτά του Πανιωνίου
Στον ΠΑΟΚ νόμιζαν πως το θέμα του είναι οικονομικό... Δεν ήταν αυτό όμως το πρόβλημα. Εννοείται πως δεν θα ερχόταν ο παίκτης να παίξει... τζάμπα στον "Δικέφαλο". Ακόμη όμως και με τα 30.000 ευρώ που καρπώθηκε η ομάδα... από τον ίδιο (λόγω του υψηλότερου ranking ανάμεσα σε άλλους νεαρούς παίκτες του περσινού πρωταθλήματος), ο ταλαντούχος γκαρντ θα ερχόταν στον ΠΑΟΚ, παρά τα περισσότερα λεφτά που του έδινε ο Πανιώνιος.
Ηθελε πραγματικά να μείνει στον "Δικέφαλο", είχε πραγματικά θετική άποψη για πολλά στελέχη της ομάδας, αλλά εκτιμά πως ουδέποτε ο ΠΑΟΚ κινήθηκε σοβαρά στην περίπτωσή του. Και όταν λέμε σοβαρά, εννοούμε όχι απλά η ομάδα να του λέει "σε θέλουμε για την νέα σεζόν", αλλά να του το δείξει έμπρακτα δίνοντας του καθοριστικό ρόλο στον σχεδιασμό του ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν.
Μπορεί πράγματι, όπως το τελευταίο διάστημα έλεγαν στον "Δικέφαλο", να έπαιζε ο καλύτερος μεταξύ του Χαραλαμπίδη και του Παππά, το γεγονός ωστόσο πως οι "ασπρόμαυροι" με το... καλημέρα των κινήσεων τους στο μεταγραφικό παζάρι "κοίταξαν" στην ενίσχυση στο "2" ήταν ένα "μήνυμα" στον Παππά για το ότι δεν "καίγεται" ο ΠΑΟΚ γι' αυτόν.
Ηθελε απλώς εμπιστοσύνη...
Για έναν 22χρονο παίκτη, όπως και να έχει, είναι σημαντικό να του δείχνεις εμπιστοσύνη... Στον "Δικέφαλο" παραδέχονταν πως είναι εξαιρετικός καλαθοσφαιριστής, αλλά άργησαν χαρακτηριστικά στην υπόθεσή του (στον ΠΑΟΚ αυτό που έλεγαν είναι πως μέσα στον Αύγουστο θα ασχοληθούν αρκετά με τον παίκτη). Αυτή είναι η αλήθεια... Ο ΠΑΟΚ αν ήθελε, αυτή την στιγμή θα τον είχε στο ρόστερ του. Δεν έκανε αυτά που έπρεπε, το αγωνιστικό πλάνο "έλεγε" πως θα πρέπει η ομάδα να κάνει όσα πρέπει για να αποκτήσει τον Χαραλαμπίδη και τελικώς ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που είχε ο "Δικέφαλος" στις τάξεις του τα τελευταία χρόνια θα προσφέρει τις υπηρεσίες στον Πανιώνιο...
Κλείνοντας να υπογραμμίσουμε πως ο Παππάς δεν είναι ο παίκτης που... βρέξει χιονίσει ήθελε να παίζει, με την έννοια πως επιθυμούσε να είναι στο παρκέ ανεξαρτήτως εάν ήταν καλός ή όχι. Οσοι ξέρουν καλά τον Παππά, μάλλον θα γνωρίζουν πως είναι ιδιαίτερα αυστηρός κριτής του εαυτού του. Εάν δεν παίξει ικανοποιητικά σε κάποιο ματς, είναι ο πρώτος που θα το "θίξει" και θα το παραδεχτεί. Είναι ένα προσγειωμένο παιδί που όμως πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του (και καλά κάνει αφού έχει μεγάλη αγωνιστική ποιότητα) και που απλώς ένιωθε έτοιμος για να αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι, μιας μεγάλης ομάδας όπως είναι ο ΠΑΟΚ, όπως ο ίδιος συνεχώς λέει για τον "Δικέφαλο" (είχε μεγάλη όρεξη να παίζει για τους "ασπρόμαυρους"). Αυτές οι τελευταίες σειρές για να μην προκύπτει μια εσφαλμένη εντύπωση για τον χαρακτήρα του Παππά.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: