Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Πρόσκληση στην τουρκική πρόκληση!!

Πρόσκληση στην τουρκική πρόκληση
Δεν άφησε αναπάντητα ο Ισίδωρος Κούβελος τα όσα εξωφρενικά και προκλητικά διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την πατρότητα της Ολυμπιακής Φλόγας. Μέσω δήλωσής του, ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο προσκαλεί τους γείτονες στην Ελλάδα για… τζάμπα μαθήματα ιστορίας!

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι κοντά στην Αττάλεια υπάρχει ένα βουνό που ονομάζεται Όλυμπος (κλασικό... τουρκικό τοπωνύμιο), όπου το έδαφος πυρακτώνεται λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος με αποτέλεσμα να ανάβουν φωτιές. Προσθέτουν μάλιστα πως από εκεί ξεκίνησε η ιστορία της Ολυμπιακής Φλόγας.

Σε συνάντηση του Ερντογάν με τον Ρογκ, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και τη θέλουν πίσω στη χώρα με αφορμή τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.
Λίγες ώρες αργότερα ήρθε η απάντηση στους ανιστόρητους γείτονες από τον κ. Κούβελο.

Αναλυτικά η επίσημη δήλωσή του:

«Η Ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αποδεικτικά στοιχεία και όχι σε μύθους.

Προσκαλώ εγκάρδια τον Πρόεδρο Ερντογάν και τον Υπουργό του, κ. Κίλιτς στην Αρχαία Ολυμπία, στους χώρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ούτως ώστε να παραβρεθούν σε κάποιες ενδιαφέρουσες διαλέξεις με θέμα την Ολυμπιακή Ιστορία.

Ισίδωρος Κούβελος,
Πρόεδρος ΔΟΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: