Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες - Γιαζιτζίδου: «Αφιερώνω το μετάλλιο σε όποιον χαίρεται σήμερα»

Αν και άγγιξαν ακόμη και το χρυσό μετάλλιο, οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου, υμβιβάστηκαν με το χάλκινο στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.
Στην πρώτη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Χριστίνα Γιαζιτζίδου από την Καστοριά αναφέρθηκε στην απώλεια του αργυρού μεταλλίου για μία... κουπιά από την Κίνα: «Αγγίξαμε και το χρυσό μέχρι ένα σημείο της κούρσας. Δεν θέλω να μιλήσω ούτε για τον καιρό, ούτε για τίποτα. Έχουμε ένα μετάλλιο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο κα την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Καστοριά. Ευχαριστούμε όσους Έλληνες μας ακολούθησαν. Η καρδιά του Έλληνα χτυπά παντού».
Η έκτη στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου Αλεξάνδρα Τσιάβου (μαζί με τη Χρύσα Μπισκιτζή) κατέκτησε μετά την καταληκτική κούρσα και το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική κωπηλασία γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες: «Δεν έχω λόγια. Δεν ξέρω αν πρέπει να στενοχωρηθώ ή να χαρώ. Χάσαμε για μία κουπιά, το αργυρό μετάλλιο. Σήμερα έχουμε πανηγύρια στα Γιάννενα, στην Καστοριά και στην Ηγουμενίτσα. Ολες οι πόλεις που αντιπροσωπεύει κάθε αθλητής της ελληνικής κωπηλασίας που βρίσκεται εδώ και αγωνίζεται γιορτάζει σήμερα γιατί ο αθλητισμός είναι μία μεγάλη γιορτή. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω σε μας τις δύο πρώτα. Είναι πολλοί όμως που έχουν συμβάλλει σ' αυτό. Πολλοί μας έστελναν μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ευχές και μας έδειχναν τη συμπαράστασή τους. Τους ευχαριστούμε. Προσωπικά θέλω ν' αφιερώσω αυτό το μετάλλιο σε όποιον χαίρεται σήμερα».
Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου απάντησε όταν ρωτήθηκε που αφιερώνει αυτό το χάλκινο μετάλλιο: «Το αφιερώνω στις δύο μας και στους κόπους μας... γιατί μόνο οι δυο μας ξέρουμε πόση ώρα προπόνησης έχουμε "φάει" στο Σχοινιά και μέσα σ' αυτή τη βάρκα».
Η Αλεξάνδρα Τσιάβου κατέληξε: «Η οικογένειά μου είναι εδώ. Στα τελευταία 200 μέτρα τους σκεφτόμουν να κάνουν αυτό το ταξίδι μέχρι το Λονδίνο με τα τόσο δύσκολα οικονομικά που έχει σήμερα κάθε ελληνική οικογένεια. Ηγουμενίτσα γεια σου»!


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: