Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Γιατί δεν πέρασε η τροπολογία!!

Οι διαδικασίες για την ψήφιση της τροπολογία που θα έδινε λύση στο πρόβλημα των ΠΑΕ έγιναν όσο πιο γρήγορα γινόταν και φτάσαμε μια ανάσα πριν από τη λύση της υπόθεσης. Τι πήγε στραβά;
Γιατί δεν πέρασε η τροπολογία
Ότι τις τελευταίες τρεις μέρες δεν πέρασε τελικά από τη Βουλή κανένα νομοσχέδιο που να μην έχει τη μορφή του κατεπείγοντος. Τα στελέχη της Κυβέρνησης επιχείρησαν να... χώσουν την τροπολογία σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο Υπουργείου αναμενόταν να ψηφιστεί. Ωστόσο, πέρασαν τελικά μόνο τα νομοσχέδια που είχαν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και βάσει του Συντάγματος, σε αυτά δεν επιτρέπεται να συμπεριληφθεί καμία μη σχετική τροπολογία.
Έτσι, φτάσαμε στο σημείο να κλείσει η Βουλή χωρίς να έχει δοθεί λύση και η ΑΕΚ να ελπίζει πλέον μόνο σε σωτηρία μέσω παρέμβασης της ΕΠΟ ή του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Το ζήτημα είναι ότι αποτελεί συμφέρον όλων να βρεθεί μια φόρμουλα για να λυθεί το πρόβλημα.
Διότι και η Κυβέρνηση θα υποστεί πολιτική φθορά από τον υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων (μεταξύ των οποίων μια από τις πλέον λαοφιλής, όπως η ΑΕΚ) και η ΕΠΟ θα πληγεί οικονομικά, αλλά και η Super League θα υποστεί μεγάλη ζημιά, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Nova έχει προχωρήσει ήδη σε μείωση του τηλεοπτικού συμβολαίου και θα έχει κάθε λόγο να επιδιώξει και νέα, τη στιγμή που δεν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα μια ομάδα την οποία υποστηρίζει ένα μεγάλο μέρος των συνδρομητών της, που πλήρωνε για να την παρακολουθεί.
Πηγή: aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: