Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Μαρκόπουλος: «Να καλύψουμε την απουσία του Όντουμ»

Στην απουσία του Τζέικ Όντουμ στάθηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος για το παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ. «Να καλύψουμε την απουσία του», τόνισε ο έμπειρος τεχνικός.

Μαρκόπουλος: «Να καλύψουμε την απουσία του Όντουμ»
Διαφορετικά πράγματα που μέχρι στιγμής δεν έκανε η ομάδα του ΠΑΟΚ, θα πρέπει να κάνουν οι παίκτες των Θεσσαλονικέων στον αγώνα με τον ΚΑΟΔ, εξαιτίας της απουσίας του Τζέικ Όντουμ.

Αυτό τόνισε ο Σούλης Μαρκόπουλος, μιλώντας για την αναμέτρηση της 3η αγωνιστικής της Basket League, ενώ σημείωσε πως ο αυτό το παιχνίδι θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό του Κυπέλλου.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μία πολύ καλή ομάδα. Ο ΚΑΟΔ, όσο περνάει ο καιρός γίνεται και καλύτερος, έχει παίκτες που βγάζουν ενέργεια στο γήπεδο, έχουν μεγάλη επιθυμία για το αποτέλεσμα, πιέζουν στην άμυνα, προσπαθούν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και σίγουρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε αυτό που θέλουμε από τον αγώνα.

Αυτό το παιχνίδι θα είναι σίγουρα πολύ διαφορετικό από τον αγώνα του Κυπέλλου, αφού έχει περάσει καιρός από τότε και σίγουρα ο αντίπαλός μας είναι καλύτερος.

Θέλουμε να περιορίσουμε τον αντίπαλο, να κάνουμε και αρκετά πράγματα διαφορετικά μέσα στο γήπεδο, από την στιγμή μάλιστα που θα υπάρχει και μία απουσία για μας, ενός βασικού παίκτη
», υπογράμμισε ο κόουτς του «Δικεφάλου».

Η όχι και τόσο καλή παράδοση του ΠΑΟΚ στην Δράμα δεν επηρεάζει τους παίκτες του «Δικέφαλου», όπως επισήμανε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης αναφερόμενος στο ματς: «Θα είναι σίγουρα ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι, από τον αγώνα που παίξαμε με τον ΚΑΟΔ για το Κύπελλο.

Η ομάδα της Δράμας μετά από δύο επίσημα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, θα έχει κάνει βήματα προόδου και στην έδρα της θα είναι ακόμη πιο δυνατή. Θεωρώ ότι και εμείς όμως έχουμε βελτιωθεί σε σχέση με το παιχνίδι του Κυπέλλου. Δουλέψαμε ήδη για αυτό το ματς στο χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας.

Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του κι ότι έχουμε δείξει στις προπονήσεις να το βγάλουμε στο παιχνίδι, ώστε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που θέλουμε.

Γνωρίζω ότι δεν έχουμε σαν ομάδα καλή παράδοση στην Δράμα, αλλά εμείς θέλουμε να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, χωρίς να σκεφτόμαστε τι κάναμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά το μυαλό μας να είναι αποκλειστικά και μόνο σε αυτό τον αγώνα και στο τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε
».

Αφεντικό από την αρχή ο Οζιέ!

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ πήρε κεφάλι στο Ράλι Καταλονίας από το πρώτο λουπ της Παρασκευής. Ακολουθούν Νουβίλ και Όστμπεργκ.

Αφεντικό από την αρχή ο Οζιέ
Τις βάσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από το Ράλι Καταλονίας, προτελευταίου της σεζόν, έβαλε ο Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο Γάλλος οδηγός της Volkswagen ολοκλήρωσε στην πρώτη θέση το πρώτο λουπ της Παρασκευής, αν και κέρδισε μόνο μία από τις τέσσερις ειδικές που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Μάλιστα έχει ήδη «χτίσει» σημαντική διαφορά από τον μοναδικό ανταγωνιστή του για τον τίτλο και ομόσταβλό του, Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, που είναι μόλις έβδομος και σε απόσταση 24.2 δευτερολέπτων.

Ο Οζιέ αν και ξεκίνησε πρώτος κι έπρεπε να «καθαρίσει» το δρόμο επωφελήθηκε από το γεγονός ότι η σκόνη που άφηνε πίσω του εμπόδιζε την ορατότητα των υπολοίπων. Ο Τιερί Νουβίλ με Hyundai και ο Μαντς Όστμπεργκ με Citroen είναι αυτοί που ακολουθούν συμπληρώνοντας την πρώτη τριάδα.

Άτυχος της ημέρας ο Κρις Μικ που αποσύρθηκε μετά από δύο κλαταρίσματα.

Η κατάταξη μετά από τέσσερις ειδικές:

1. Οζιέ Volkswagen 47:06.3
2. Νουβίλ Hyundai +08.4
3. Όστμπεργκ Citroen +19.8
4. Χιρβόνεν M-Sport Ford +20.1
5. Μίκελσεν Volkswagen +22.7
6. Κούμπιτσα RK M-Sport Ford +23.5
7. Λάτβαλα Volkswagen +24.2
8. Σόρντο Hyundai +35.9
9. Έβανς M-Sport Ford +38.6
10. Πρόκοπ Czech National Team Ford Fiesta +1:20.6

Οι νικητές των ειδικών

SS1: Μίκελσεν
SS2: Μικ
SS3: Παντόν
SS4: Οζιέ*Πηγή: sport-fm.gr*

Τελείωσαν τα ψέματα...!!

Η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος κόντρα στην καλύτερη άμυνα και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια… πλησιάζει η ώρα για το Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα, αλλά και του Λουίς Σουάρες.

Τελείωσαν τα ψέματα...
Ήρθε η στιγμή για το πιο αναμενόμενο ντέρμπι της Ευρώπης. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θα αναμετρηθούν το απόγευμα (19:00) του Σαββάτου στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.

Τις δύο ομάδες χωρίζουν τέσσερις βαθμοί, καθώς οι φιλοξενούμενοι είναι στην πρώτη θέση με 22 και οι γηπεδούχοι είναι δύο… σκαλιά πιο κάτω. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ (30) έως τώρα στην φετινή La Liga, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει «γκαζώσει» και έχει αφήσει πολύ πίσω τους υπόλοιπους σκόρερ στην Ισπανία. Ο Πορτογάλος έχει σημειώσει τα μισά τέρματα της ομάδας του, ενώ τον ακολουθούν δύο παίκτες που θα βρει μπροστά του στο προσεχές ματς. Ο Νεϊμάρ που έχει οκτώ και ο Μέσι με επτά.

Οι Καταλανοί από την άλλη τα πάνε πολύ καλά στην άμυνα φέτος, εκτός από την επίθεση, καθώς δεν έχει παραβιαστεί ακόμη η εστία τους. Τα έφεραν έτσι οι συγκυρίες και το… δάγκωμα που έκανε στον Κιελίνι και ο Λουίς Σουάρες θα κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς εξέτισε την ποινή του. Μια σημαντική απουσία και ενδεχομένως δύο θα έχει η «Βασίλισσα». Εκτός είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ και είναι αρκετά πιθανό να μην αγωνιστεί και ο Σέρχιο Ράμος.

Η δεύτερη της βαθμολογίας, Σεβίλλη θα αγωνιστεί κόντρα στην έκτη, Βιγιαρεάλ. Εκτός έδρας, αλλά όχι πολύ μακριά από τη δικής της παίζει η πρωταθλήτρια, Ατλέτικο Μαδρίτης που θα φιλοξενηθεί από την συμπολίτισσα, Χετάφε.

Αναλυτικά η 9η αγωνιστική

Παρασκευή 24/10

Θέλτα-Λεβάντε (22:00)

Σάββατο 25/10

Αλμερία- Αθλέτικ Μπιλμπάο (17:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα (19:00)
Βαλένθια-Έλτσε (21:00)
Εϊμπάρ-Γρανάδα (21:00)
Κόρδοβα-Σοσιεδάδ (23:00)

Κυριακή 26/10

Μάλαγα-Ράγιο Βαγεκάνο (13:00)
Εσπανιόλ-Λα Κορούνια (18:00)
Σεβίλη-Βιγιαρεάλ (20:00)
Χετάφε-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (10η)

Παρασκευή (31/10)

Λα Κορούνια-Χετάφε (21:45)

Σάββατο (1/11)

Γρανάδα-Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Κόρδοβα (19:00)
Μπαρτσελόνα-Θέλτα (21:00)
Σοσιεδάδ-Μάλαγα (23:00)

Κυριακή (2/11)

Μπιλμπάο-Σεβίλλη (13:00)
Βιγιαρεάλ-Βαλένθια (18:00)
Λεβάντε-Αλμερία (20:00)
Έλτσε-Εσπανιόλ (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντέρμπι εις διπλούν…!!

Αναμετρήσεις μεταξύ των ομάδων της πρώτης τετράδας (Λιόν-Μαρσέιγ και Παρί Σεν Ζερμέν-Μπορντό), περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος.

Ντέρμπι εις διπλούν…
Δύο σπουδαία παιχνίδια κορυφής περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Η πρωτοπόρος Μαρσέιγ δοκιμάζεται (26/10, 22:00) εκτός έδρας από την τέταρτη της βαθμολογίας Λιόν, ενώ μια μέρα νωρίτερα (25/10, 18:00), η πρωταθλήτρια και δεύτερη του πίνακα, Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί τη Μπορντό.

Στο «Ζερλάν», η ομάδα της Μασσαλίας θα επιδιώξει να διευρύνει το νικηφόρο σερί της, που έχει ξεκινήσει από την τρίτη αγωνιστική (οχτώ σερί νίκες), ώστε να διατηρήσει ή ακόμη και να αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες της. Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα πάει… τρένο, έχοντας σκοράρει 22 φορές σε αυτά τα οχτώ παιχνίδια, έχοντας δεχθεί μόλις τρία τέρματα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, όμως, υπάρχει μια αρνητική παράδοση, που την θέλει να μην κερδίζει στις τελευταίες έξι επισκέψεις της στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Οι γηπεδούχοι, που προέρχονται από ευρεία νίκη με σκορ 5-1 επί της Μονπελιέ, δείχνουν να βρίσκουν σιγά-σιγά τα πατήματά τους, καθώς διατηρούν το αήττητο τις έξι τελευταίες αγωνιστικές, έχοντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, που τους έχουν βοηθήσει να αναρριχηθούν στη βαθμολογία. Εδώ, τα αγωνιστικά προβλήματα δεν λείπουν, καθώς νοκ άουτ λόγω τραυματισμών έχουν τεθεί οι Γκρενιέ, Νταντό και Φοφανά.

Στο «Παρκ Ντε Πρενς» του Παρισιού, η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να δώσει συνέχεια στα δύο τελευταία νικηφόρα αποτελέσματα (εύκολο 3-1 εκτός έδρας επί της Λανς για το πρωτάθλημα και δύσκολο εκτός έδρας 1-0 επί του ΑΠΟΕΛ για το Champions League). Οι πρωταθλητές, μπορεί να παραμένουν η μοναδική αήττητη ομάδα μέχρι τώρα, αλλά ήδη μετρούν έξι ισοπαλίες σε δέκα παιχνίδια. Ο Λοράν Μπλαν έχει περιορισμένες επιλογές για την επίθεση, καθώς ο Ιμπραήμοβιτς είναι εδώ και καιρό τραυματίας, ενώ ο Καβάνι είναι τιμωρημένος. Εκτός πλάνων βρίσκονται επίσης οι Λαβέτσι και Μαρκίνιος.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι, που ξέρουν να παίρνουν αποτελέσματα σε αυτό το γήπεδο (τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες στις τελευταίες δέκα επισκέψεις τους στο Παρίσι), δείχνουν να περνούν μια μικρή κάμψη, καθώς, την εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τη Ρεμς, ακολούθησε μια εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Καέν. Αγωνιστικά προβλήματα υπάρχουν και για τον Βίλι Σανιόλ, ο οποίος δεν υπολογίζει σε ένα ακόμη παιχνίδι τους τραυματίες αμυντικούς Σανέ και Κοντέντο, αλλά το ευχάριστο είναι ότι επιστρέφει ο επιθετικός Τουρέ, που εξέτισε την τιμωρία του.

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 24/10
Τουλούζ-Λανς (21:30)

Σάββατο, 25/10
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπορντό (18:00)
Εβιάν-Ναντ (21:00)
Καέν-Λοριάν (21:00)
Μπαστιά-Μονακό (21:00)
Ρεμς-Μονπελιέ (21:00)

Κυριακή, 26/10
Ρεν-Λιλ (15:00)
Γκινγκάμπ-Νις (18:00)
Σεντ Ετιέν-Μετς (18:00)
Λιόν-Μαρσέιγ (22:00)

Η επόμενη (12η) αγωνιστική

Παρασκευή, 31/10
Μονακός-Ρεμς (21:30)

Σάββατο, 01/11
Λοριάν-Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)
Γκινγκάμπ-Μπαστιά (21:00)
Λιλ-Σεντ Ετιέν (21:00)
Μετς-Καέν (21:00)
Μονπελιέ-Εβιάν (21:00)
Νις-Λιόν (21:00)

Κυριακή, 02/11
Ναντ-Ρεν (15:00)
Μπορντό-Τουλούζ (18:00)
Μαρσέιγ-Λανς (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Σήμερα τα σπουδαία για τον Άρη!

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί πως σήμερα, Παρασκευή, ο Άλεξ Κάλας θα εκδηλώσει έμπρακτα το επίσημο ενδιαφέρον του για τον Άρη, αλλά και ότι θα καταβάλει τις 500.000 δολάρια που έχει υποσχεθεί.

Σήμερα τα σπουδαία για τον Άρη
Μια κρίσιμη μέρα είναι η σημερινή (Παρασκευή 24/10) για τον Άρη. Οι ιθύνοντες του Ερασιτέχνη παίζουν το… τελευταίο τους χαρτί για το αν θα τους δικαιώσει ή όχι ο Άλεξ Κάλας, τον οποίο είχαν στηρίξει ως νέο «αφεντικό» στο ποδοσφαιρικό τμήμα την προηγούμενη Δευτέρα.

Πώς θα συμβεί αυτό; Εάν, όπως έχει διαρρεύσει, εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον του εντός της ημέρας και παράλληλα παρουσιάσει και τις εγγυήσεις για την καταβολή των χρημάτων, στην οποία είχε αναφερθεί πριν από λίγες μέρες ο Τάσος Οικονόμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο αδερφός του προπονητή της ομάδας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, προτίθεται να εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον του και παράλληλα να αναφερθεί και στα οικονομικά στοιχεία με τα οποία θέλει αρχικά να βοηθήσει τον ΑΣ και στην συνέχεια να επενδύσει στους κίτρινους.

Επίσης, αναμένεται να γίνει ξεκάθαρος αναφορικά με τα χρήματα που θα διαθέσει φέτος. Αυτά θα αγγίξουν τις 500.000 δολάρια, χρήματα τα οποία θα χαρίσει στην ομάδα και θα μπουν στα ταμεία ως οικονομική ενίσχυση του Ερασιτέχνη και στην συνέχεια βέβαια θα μπει στην διαδικασία για την ΠΑΕ τη νέα σεζόν εφόσον έρθει η άνοδος.

Ο ΑΣ περιμένει την συγκεκριμένη τοποθέτηση-πρόταση ώστε στην συνέχεια να στηρίξει έμπρακτα τα όσα είχε αποφασίσει την προηγούμενη Δευτέρα.

Μία ακόμη όμως παράμετρος είναι πως σε θετική κατάληξη της υπόθεσης Κάλας, οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη θα έχουν βάσιμο επιχείρημα σε σχέση με τον Γιώργο Γαλανό και την προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Σε περίπτωση που τα πράγματα πάρουν αρνητική τροπή, το πιθανότερο είναι το συμβούλιο του ΑΣ είτε να επαναφέρει τον Γιώργο Γαλανό, είτε να παραιτηθεί σύσσωμο. Τότε θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες αντικατάστασης με επικρατέστερο νέο πρόεδρο τον Παναγιώτη Ζουμπουρίδη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η φιλενάδα και η... πουτάνα!! (pics)

O Ολυμπιακός υποδέχεται τη φιλενάδα του, Λαμποράλ Κούτσα και ο Βασίλης Σκουντής γράφει για το ξεροστάλιασμα του Τόμιτς και για την...πουτάνα του Κρέσπι!
Επέλεξα επίτηδες μια εισαγωγή που παραπέμπει σε γκομενοδουλειές, διότι απλούστατα αυτές ταιριάζουν γάντι στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την (όπως κι αν λέγεται) ομάδα της Βιτόρια: τούτο τεκμαίρεται και από την εσφαλμένως καλούμενη "προϊστορία", διότι επίκειται η 24η αναμέτρηση τους μέσα σε 14 χρόνια, με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν την υπεροχή με βραχεία κεφαλή: 12 νίκες και 11 ήττες...
ADVERTISEMENT
Είναι όντως φιλενάδα μας η Λαμποράλ Κούτσα, που πέρυσι έπαιξε τέσσερις φορές με τον Παναθηναϊκό και δύο με τον Ολυμπιακό, ενώ τη σεζόν 2012-13 έπαιξε τέσσερα ματς κόντρα στους Πειραιώτες και γενικώς από τη στιγμή που μπήκε στη ζωή μας, δεν έφυγε ποτέ. Δεδομένου μάλιστα ότι κάθε χρόνο βρίσκεται στο δρόμο των ελληνικών ομάδων, μοιάζει σαν μια παλιά γκόμενα που δεν εννοεί να ξεχάσει τους αγαπητικούς της κι όλο τους ιντριγκάρει και τους ερεθίζει!
Η ομάδα της Βιτόρια έκανε το πρώτο ραντεβού της με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 2000-01, όταν μάλιστα εξελίχθηκε σε "serial killer" των ημετέρων δυνάμεων στην Ευρωλίγκα (Περιστέρι 0-2, Ολυμπιακός 0-2, ΑΕΚ 0-3), ενώ ο προπονητής της, Ντούσκο Ιβάνοβιτς υποδυόταν αριστοτεχνικά τον "Hannhibal Lecter", που εκείνη την εποχή ήταν πολύ επίκαιρος, λόγω της προβολής της ταινίας "Η σιωπή των αμνών"!
Η σιωπή των αμνών και η σιωπή των ανθρώπων του ελληνικού μπάσκετ!
Στον πρώτο γύρο των πλέι οφς της σεζόν 2000-01, ο Ολυμπιακός (με προπονητή τον Ηλία Ζούρο) απέκλεισε τη Βερόνα με 2-0, αλλά στη συνέχεια έπεσε πάνω στο... εκστρατευτικό σώμα του ΟΗΕ, καθώς η Ταού είχε στο ρόστερ της τους Σκόλα, Μπένετ, Φουαρές, Τιμίνσκας, Στομπέργκας, Αλεξάντερ, Ομπέρτο, Κορτσιάνι και μοναδικό Ισπανό και ως εκ τούτου δακτυλοδεικτούμενο τον Βιδάλ. Οι (τρόπος του λέγειν) Βάσκοι άλωσαν το ΣΕΦ με 78-72 (Τόμιτς 5π με 1/1δ., 1/4τρ., 2λ. Σε 25 λεπτά) και πέτυχαν το 2-0 στη "Φερνάντο Μπουέσα Αρένα" με 98-76 (Τόμιτς 3π. Σε 24'., 1/6τρ., 2ρ., 1ασ., 1κλ., 4λ.)
Δυο χρόνια αργότερα οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας και μοιράστηκαν τις νίκες, μάλιστα (όπως συμβαίνει και τώρα) ο Ολυμπιακός την αντιμετώπισε αμέσως μετά τη Βαλένθια: στη Βιτόρια η Ταού επιβλήθηκε με 92-77 (Τόμιτς 14π. σε 20', με 3/4δ., 2/6τρ., 2/4β., 2ρ., 2ασ., 1λ.), ενώ στον Κορυδαλλό ο Ολυμπιακός κατήγαγε την πρώτη νίκη του μετά από τρεις μαζεμένες ήττες με 81-72 (Τόμιτς 0π., σε 16' με 0/2τρ.)
Μετά από δυο μήνες ξαναβρέθηκαν ενώπιος ενωπίω στο πλαίσιο του Top 16, με την Ταού να σημειώνει δύο νίκες: 85-83 στον Κορυδαλλό (Τόμιτς 5π., σε 22' , με 1/3δ., 1/3τρ., 2ασ.) και 87-82 στην έδρα της (Τόμιτς 5π. σε 18'., με 1/1δ., 1/3 τρ., 2ρ., 1ασ., 2λ.).
Λίγες μέρες αργότερα (κι ενώ ήδη από τον πάγκο του Ολυμπιακού είχαν περάσει ο Λευτέρης Σούμποτιτς και ο Ντράγκαν Σάκοτα, ο Τόμιτς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, τον οποίο οδήγησε δια πυρός και σιδήρου στην πρόκριση στα πλέι οφς της Α1! Επί ημερών Μίλαν, οι "ερυθρόλευκοι" άρπαξαν την τελευταία στιγμή την όγδοη θέση, με δυο νίκες επί του Μακεδονικού και του Αμαρουσίου και μια ήττα από τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο της post season.
Ο αγώνας της 7ης Απριλίου του 2004 στη Βιτόρια θα μπορούσε να αποτελεί ένα ορόσημο στην καριέρα του Τόμιτς, διότι εάν παρέμενε στον πάγκο του Ολυμπιακού και δεν επέστρεφε την επόμενη σεζόν (επί Καζλάουσκας) ως παίκτης, αυτό θα ήταν το κύκνειο άσμα της καριέρας του στην Ευρώπη!
Στην αντίπερα όχθη τώρα: μετά τον (κάποια στιγμή θεωρούμενο ως ισόβιο προπονητή) Ντούσκο Ιβάνοβιτς και τον άλλοτε συμπαίκτη του στη Γιουγκοπλάστικα Ζαν Τάμπακ, ο Κερεχέτα αποφάσισε να εμπιστευθεί την ομάδα του σε ιταλικά χέρια: πέρυσι στον Σέρτζιο Σκαριόλο κι εφέτος στον Μάρκο Κρέσπι, που επέστρεψε στην Ισπανία μετά από 12 χρόνια. Ο (γεννημένος στο μπασκετικό λίκνο του Βαρέζε), 52χρονος προπονητής που άρχισε την καριέρα του στην Ολίμπια Μιλάνο είχε βρεθεί στον πάγκο της Σεβίλλης τη σεζόν 2001-02, ενώ στη συνέχεια κοουτσάρησε τη Σκαβολίνι Πέζαρο, συμμετέχοντας και στην Ευρωλίγκα. Από το 2006 έως το 2012 έμεινε "στάσιμος" στον πάγκο της Καζάλε Μονφεράτο και το 2012 προσλήφθηκε στη Σιένα ως ασίσταντ του Λούκα Μπάνκι τον οποίο διαδέχθηκε μετά από έναν χρόνο στην άκρη του πάγκου.
Η σεζόν 2013-14 υπήρξε ένα μάθημα ζωής τόσο για τον Κρέσπι, πόσο και για τους παίκτες της Σιένα, συμπεριλαμβανομένου και του νυν "ερυθρόλευκου" Οθέλο Χάντερ. Με τα σκάνδαλα να αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο, με τον (πρόεδρο της ομάδας και της ιταλικής λίγκας) Φερντινάντο Μινούτσι να οδηγείται στη φυλακή, με τους απλήρωτους παίκτες να μην ξέρουν τις τους ξημερώνει και με την ομάδα (των 21 τίτλων στα τελευταία δώδεκα χρόνια) να βρίσκεται στο έλεος του θεού, η πρόκριση της στους τελικούς του πρωταθλήματος, όπου μάλιστα έσυρε την Αρμάνι Μιλάνο σε επτά ματς, αποτελούσε μια τεράστια υπέρβση και ένα αληθινό ανδραγάθημα.
Σε πείσμα όλων αυτών των προβλημάτων, η Σιένα έκανε λάβαρο την περηφάνια της και έμεινε όρθια έως το τέλος της σειράς των τελικών: βρέθηκε πίσω με 0-2, πέτυχε τρεις νίκες στη σειρά (για το 3-2), ηττήθηκε με καλάθι του Τζέρελς στη λήξη του έκτου τελικού και εντέλει έπεσε ηρωϊκώς μαχόμενη στο έβδομο ματς, στις 27 Ιουνίου στο Μιλάνο με 74-67...
Την ώρα που οι Μιλανέζοι πανηγύριζαν την επιστροφή τους στο θρόνο, μέσα στα αποδυτήρια της Σιένα, η ατμόσφαιρα έμοιαζε βγαλμένη από μια ιερή μυσταγωγία: ο Κρέσπι και οι παίκτες ήξεραν ότι αυτή είναι η τελευταία συνεύρεση τους και από την επόμενη μέρα ο καθένας τους θα αναζητούσε έναν δικό του καινούργιο προορισμό...
Και τότε έγινε στην κυριολεξία της.... πουτάνας το κάγκελο!
Ο Κρέσπι ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε μαθητεύσει στο πλευρό του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς στην Εθνική Ιταλίας (με αποκορύφωμα τον θρίαμβο στο Ευρωμπάσκετ του 1999) είναι σεσημασμένος για τη ρητορική δεινότητα του και την ικανότητα του στο ρόλο του motivator. Ως μεγάλος εμψυχωτής και άνθρωπος ο οποίος παράγει και αφουγκράζεται τα συναισθήματα είχε φροντίσει να παρουσιάσει ένα trailer της μεταγενέστερης συγκλονιστικής ομιλίας του, το βράδυ της 8ης Ιουνίου, μετά τη νίκη επί της Ρόμα (με 4-1) και την πρόκριση στη σειρά των τελικών, αλλά αυτό που έγινε μετά από 19 ημέρες δεν έχει προηγούμενο...
Περιστοιχισμένος από τους παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και μέσα σε μια πολύ κατανυκτική ατμόσφαιρα, ο Κρέσπι τους ζήτησε να τον ακούσουν προσεκτικά και η ομιλία του (η οποία είναι προσβάσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.sportando.com/en/italy/serie-a/124616/marco-crespi-s-postgame...)ν υπήρξε σπαραξικάρδια, συγκλονιστική και σε κάθε περίπτωση ιστορική...
"Μετά από αυτή τη σεζόν, η ζωή μου όχι απλώς ως προπονητή, αλλά και ως ανθρώπου θα είναι διαφορετική. Ως άνθρωπος προσπαθώ πάντοτε να ακολουθώ ένα όνειρο και να πιέζω τον εαυτό μου να απολαμβάνει κάθε ημέρα ξεχωριστά. Από αύριο όμως αυτή η καθημερινότητα μου θα είναι πολύ δύσκολη...
Δεν ξέρω εάν θα κοουτσάρω άλλη ομάδα, αλλά ξέρω καλά ότι αυτή η σεζόν ήταν ένα όνειρο που το έζησα ως άνθρωπος και ως προπονητής. Αυτά, που καταφέρατε, αυτά που καταφέραμε όλοι μαζί είναι ονειρώδη...
Απόψε οι άλλοι μας "έκλεψαν" τον τίτλο, διότι είναι πιο πλούσιοι. Πιστέψτε όμως, όλοι θεωρούν ότι εμείς είμαστε οι νικητές. Ολοι! Θέλω να σας πιέσω να αισθανθείτε ως πρωταθλητές, διότι το αξίζετε. Δεν είναι ώρα να λυπόμαστε, αλλά να απολαύσουμε αυτό που πετύχαμε...
Ο μόνος απ' όλους που έχει πρόβλημα, είμαι εγώ. Γιατί porca puttana (τσούλα πουτάνα) πρέπει να βρω ένα καινούργιο όνειρο, γιατί εσείς δώσατε σάρκα και οστά σε αυτό που είχα από την ημέρα που έγινα προπονητής. Σας ευχαριστώ πολύ που μου το προσφέρατε... "
Κλαίμε όλοι, που έλεγε κάποτε και μια ψυχή...
Μια εβδομάδα αργότερα σε μια συνέντευξη που έδωσε στον Αρη Μπάρκα και δημοσιεύθηκε στο www.eurohoops.net ο Μάρκο Κρέσπι είπε το αυτονόητο: "Μου αρέσει να μιλώ στους παίκτες ως άνθρωπος προς ανθρώπους και προσπαθώ να τους δώσω κίνητρα. Το μπάσκετ είναι κίνηση και συγκίνηση, πάθος και συναίσθημα! Κάθε ομάδα πρέπει να προσπαθεί να κτίσει κάτι με τη συμμετοχή όλων και πέρα από τις οδηγίες και την τακτική, χρειάζεται και το συναίσθημα για να γινόμαστε όλοι κάθε μέρα καλύτεροι".
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ανώμαλη προσγείωση!!

Απότομα έπεσε από την πρώτη θέση του ομίλου του ο Αστέρας Τρίπολης, δεχόμενος συντριβή από την Τότεναμ που έδειξε πως είναι… άλλη κλάση. Ακέραιες οι ελπίδες πρόκρισης για τους Αρκάδες.

Ανώμαλη προσγείωση
Αναμενόμενη η ήττα, όχι και ο… τρόπος. Η Τότεναμ επιβεβαίωσε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης τον τίτλο του φαβορί, όμως παρά την ποιότητα των Λονδρέζων δεν ήταν αναμενόμενο το βαρύ σκορ (5-1).

«Κουτσουρεμένες» κατά πολύ είναι πλέον οι ελπίδες πρόκρισης των Αρκάδων στην επόμενη φάση του Europa League. Όχι, επειδή επέστρεψαν με άδεια χέρια από την Αγγλία, καθώς ήταν αποτέλεσμα… εντός προγράμματος, αλλά η εύκολη νίκη της Μπεσίκτας μέσα στην Σερβία επί της Παρτιζάν, έφερε πάνω από την ελληνική ομάδα αυτήν του Σλάβεν Μπίλιτς.

Ίσως να μην έχανε με τέτοια ευκολία η ομάδα του Στάικου Βεργέτη αν ο Κοσίτσκι δεν ήταν σε κακή βραδιά. Υπάρχει και ένα θετικό στην αρνητική βραδιά του Αστέρα Τρίπολης… το ότι αποβλήθηκε ο Γιορίς και δεν θα παίξει στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στις 6 Νοεμβρίου. Πάντως, υπάρχει και ο Φορμ, που αναμενόταν να παίξει βασικό στο χθεσινοβραδινό ματς.

Ακολουθεί ο κυριακάτικος αγώνας με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Νοσταλγεί τον Αστέρα και την Τρίπολη!

Την Τρίπολη και τον Αστέρα νοσταλγεί ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις. Όπως αναφέρει η Sportday στη στήλη «Τρελός του Χωριού» ο αργεντινός είναι δυσαρεστημένος από τον μικρό χρόνο συμμετοχής που έχει στη Μάιντς.

Νοσταλγεί τον Αστέρα και την Τρίπολη
Την Τρίπολη και τον Αστέρα νοσταλγεί ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις.

Όπως αναφέρει η Sportday στη στήλη «Τρελός του Χωριού» ο αργεντινός άσος είναι δυσαρεστημένος από τον μικρό χρόνο συμμετοχής που έχει με τη φανέλα της νέας του ομάδας, της Μάιντς στα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα στις οκτώ αγωνιστικές της Μπουντεσλίγκας ο Ντε Μπλάσις μετρά μόνο έντεκα λεπτά συμμετοχής.

Μάλιστα, φέρεται ο Αργεντινός να είχε συνάντηση με τον προπονητή του Κάσπερ Χιούμαλντ στην οποία του εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ελάχιστη συμμετοχή του.

Σε αυτή του επεσήμανε ότι πρέπει να βελτιωθεί κυρίως στην τακτική και πως σκοπεύει να του δώσει πολλές ευκαιρίες μετά τη χειμερινή διακοπή της Μπουντεσλίγκα»!

Ο Ντε Μπλάσις δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απάντηση αυτή που έλαβε και -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν κρύβει ότι η επιθυμία του είναι να παίξει και πάλι με τον Αστέρα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Απογοήτευσε, δεν απογοητεύεται!


Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κακός κόντρα στην Φιορεντίνα και η ήττα από τους πρωτοπόρους του ομίλου του στο Europa League αύξησε τον βαθμό δυσκολίας για πρόκριση, όμως τα πάντα περνάνε ακόμη από το χέρι του.

Απογοήτευσε, δεν απογοητεύεται
Ναι πρόκειται για την θεωρητικά ποιοτικότερη και γενικότερα καλύτερη ομάδα του ομίλου, αλλά ο τρόπος που ήρθε η ήττα προβληματίζει. Ο ΠΑΟΚ έχασε από έναν ανώτερο αντίπαλο, όμως το γεγονός ότι δεν διεκδίκησε ουσιαστικά ένα θετικό αποτέλεσμα, κάνοντας φιλότιμη προσπάθεια μόνο προς το φινάλε του παιχνιδιού, προκαλεί απογοήτευση.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα στην διοργάνωση, μετά από αυτή με την Γκινγκάμπ και τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν ακόμη χειρότερα, αλλά ευτυχώς οι Γάλλοι έφυγαν με την ισοπαλία και όχι με τη νίκη από το Μινσκ. Οπότε, απλά απέκτησαν απόσταση ενός βαθμού από τον «Δικέφαλο του Βορρά» και όχι τριών.

Από εδώ και πέρα ακολουθεί το πιο δύσκολο παιχνίδι για την φάση των ομίλων, το εκτός έδρας με τους «βιόλα», αυτό στην Λευκορωσία, ενώ όλα αναμένεται να κριθούν στις 11 Δεκεμβρίου, όταν ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει την Γκινγκάμπ στην Τούμπα.

Αρκετός χρόνος για πολλές σκέψεις δεν υπάρχει, καθώς την Κυριακή ο πρωτοπόρος της Super League φιλοξενεί την δεύτερη της βαθμολογίας, Βέροια, που βρίσκεται έναν βαθμό πίσω του.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καίγονται» για τη νίκη στον Πανιώνιο!!

Μέλη της διοίκησης υπογράμμισαν σε χθεσινή τους ομιλία στους παίκτες του Πανιώνιου τη σημασία της νίκης στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για την ερχόμενη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκας.

«Καίγονται» για τη νίκη στον Πανιώνιο
Μέλη της διοίκησης υπογράμμισαν σε χθεσινή τους ομιλία στους παίκτες του Πανιώνιου τη σημασία της νίκης στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για την ερχόμενη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκας.

Οι Χρήστος Δάρας, Νίκος Ζαμάνης μίλησαν χθες στο ποδοσφαιρικό τμήμα:

«Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό πρέπει να το κερδίσουμε. Χάσαμε πέντε βαθμούς στην έδρα μας με ομάδες που συναγωνιζόμαστε και πρέπει να καλύψουμε το έδαφος. Οφείλουμε να είμαστε δεμένοι μεταξύ μας και να δώσουμε τη "μάχη" μας τόσο με τον Λεβαδειακό όσο και με τη Βέροια που ακολουθεί στο πρωτάθλημα», ανέφεραν –μεταξύ άλλων- στους ποδοσφαιριστές.

Αργότερα στους ποδοσφαιριστές μίλησε και ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Τερεζόπουλος…

«Η διοίκηση είναι συνεπής απέναντί μας. Οικονομικά προβλήματα δεν υπάρχουν. Πρέπει και εμείς να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε να τους το ανταποδώσουμε και να έχουν αντίκρισμα οι προσπάθειες που καταβάλλουν με τη σειρά τους. Πάμε ενωμένοι να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα», επεσήμανε.

Οι… ομιλίες στη χθεσινή προπόνηση ολοκληρώθηκαν με τον Παύλο Μητρόπουλο, ο οποίος υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα να ζητά συγγνώμη από τον προπονητή του και τους συμπαίκτες του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Οδηγός για τα καλύτερα!!

Ο πολύτιμος βαθμός που πήρε από την Αϊντχόφεν, αλλά κυρίως η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός στην Ολλανδία γεμίζει αυτοπεποίθηση την ομάδα την κατάλληλη στιγμή, λίγα 24ωρα πριν το ντέρμπι.

Οδηγός για τα καλύτερα
Ώρα για αντεπίθεση στον Παναθηναϊκό. Η εικόνα του «τριφυλλιού» στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Αϊντχόφεν για την 3η αγωνιστική του Europa League τόνωσε την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών του» πάνω στην ώρα. Δηλαδή λίγες ημέρες πριν το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, με τον Ολυμπιακό.

Ο βαθμός που πήρε η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είναι πολύ σημαντικός, καθώς την διατηρεί στο… κόλπο για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά στο «πράσινο» στρατόπεδο στέκονται πολύ στην παρουσία και την αντίδραση των ποδοσφαιριστών στο δεύτερο μέρος, παρά το εις βάρος τους σκορ από τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Ξέρουν ότι στο ματς της Κυριακής στο Καραϊσκάκη θα πρέπει και πάλι να φανερώσουν ψυχικά αποθέματα.

«Δεχθήκαμε μια δυνατή σφαλιάρα, αλλά δείξαμε ότι είμαστε μια δυνατή ομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο σκόρερ του Παναθηναϊκού, Νίκος Καρέλης. Εκτός από την αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους», ακολουθούν και άλλα σημαντικά ματς. Ο Παναθηναϊκός μετά το παιχνίδι του Φαλήρου, έχει την Πέμπτη αυτό με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο, την επόμενη Κυριακή θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο και στις 6 Νοεμβρίου την Αϊντχόφεν.

Σε ότι αφορά τον Θανάση Ντίνα, που πρόλαβε να παίξει περίπου είκοσι λεπτά κόντρα στην Αϊντχόφεν, καθώς έγινε αναγκαστική αλλαγή (στην θέση του πέρασε ο Ατζαγκούν). Θεωρείται δύσκολο να παίξει με τον Ολυμπιακό. Απόψε θα υποβληθεί σε εξετάσεις, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας τόνισαν μετά το ματς ότι δεν είναι πολλές οι πιθανότητες να προλάβει να αποθεραπευτεί.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Νικήστε τον ΠΑΟ και εδώ είμαι εγώ»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε από τους παίκτες του Ολυμπιακού νίκη με τον Παναθηναϊκό και άφησε να εννοηθεί ότι θα επιβραβευτούν με ένα πριμ.

«Νικήστε τον ΠΑΟ και εδώ είμαι εγώ»
Άλλον έναν λόγο για να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί και στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Οι ποδοσφαιριστές των ερυθρόλευκων άκουσαν από τον πρόεδρο της ΠΑΕ τις… κατάλληλες λέξεις όταν εκείνος τους επισκέφθηκε στα αποδυτήρια μετά την επιτυχία επί της Γιουβέντους για να τους συγχαρεί.

Φυσικά δεν τους έδωσε τα εύσημα μόνο για την εμφάνιση αλλά τους ζήτησε και τη νίκη επί του «αιώνιου αντιπάλου».

«Συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη. Είναι ένας θρίαμβος. Με κάνατε υπερήφανο. Δείχνετε σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο ποιος είναι ο Ολυμπιακός, πόσο τεράστιος σύλλογος είναι», είπε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: «Τώρα πρέπει να κερδίσετε και τον Παναθηναϊκό. Να παίξετε το ίδιο και στο παιχνίδι που ακολουθεί. Κι εμείς εδώ είμαστε. Οπως πάντα δίπλα σας».

Με τα τελευταία λόγια ο Μαρινάκης προανήγγειλε πριμ για νίκη επί του Παναθηναϊκού, που θα είναι σε συνδυασμό με τη μεγάλη χθεσινή επιτυχία.

Και θα είναι ένα καλό πριμ, ισάξιο και της χαράς που θα προσφέρουν οι «ερυθρόλευκοι» στον κόσμο, που θέλει πολύ αυτή τη νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξέρει τον τρόπο!!


Η ΑΕΚ παίζει στα Χανιά για την 3η αγωνιστική της Football League, ενώ βασικός αναμένεται να είναι ο Ν. Γεωργέας που είχε σκοράρει στην τελευταία νίκη της Ένωσης (σε επαγγελματικό επίπεδο) στην Κρήτη.

Ξέρει τον τρόπο
Ένα από τα πιο θεωρητικά δύσκολα ματς της στο φετινό πρωτάθλημα δίνει σήμερα (24/10) η ΑΕΚ η οποία στις 18:00 (Otesport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6) παίζει εκτός έδρας με τον ΑΟ Χανίων για την 3η αγωνιστική της Football League.

Τις δύο τελευταίες σεζόν που έπαιξε στην Κρήτη η Ένωση σε επαγγελματικό επίπεδο δεν κατάφερε να φύγει με το «τρίποντο». Η τελευταία της νίκης ήταν στις 27 Φεβρουαρίου του 2011, όταν και η σημειώσει καθοριστικό γκολ ο Νίκος Γεωργέας. Μάλιστα, ο 38χρονος μεσοαμυντικός αναμένεται να είναι βασικός στο παιχνίδι της Παρασκευής.

Οι «κιτρινόμαυροι» που είχαν προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ επικράτησαν 3-2 στο Ηράκλειο και είχαν μπει μπροστά σκορ στο με τον Μπλάνκο (39’), ενώ ο Μπερνς «ζευγάρωσε» τα τέρματα της ομάδας του. Ο Λεάλ μείωσε σε 2-1 στο 60ο λεπτό και ο Γεωργέας «καθάρισε» στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ στο 90’+8’ ο Φραγκουλάκης διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Σε εκείνο το παιχνίδι είχε αποβληθεί ο Κώστας Μανωλάς, καθώς είχε αντικρίσει δύο κίτρινες μέσα σε 20 λεπτά.


Σήμερα η ΑΕΚ θα βρει αντιμέτωπο τον γιο του Στέλιου Μανωλά, που ονομάζεται όπως και ο αμυντικός της Ρόμα, Κώστας.

Κατά τα λοιπά, ο Τραϊανός Δέλλας αναμένεται να πάει σε ενδεκάδα με τον Ανέστη κάτω από το τέρμα. Ο Πεταυράκης θα είναι αριστερά και Μπακάκης δεξιά. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος. Κορδέρο και Γεωργέας θα είναι τα αμυντικά χαφ. Ο 38χρονος τεχνικός ήταν ανάμεσα στον… συνομήλικο του και πρώην συμπαίκτη του και τον Ρόβα. Τελικά καταλήγει στον πρώτο, επειδή είναι πιο γρήγορος και πιο δυνατός. Βεβαίως ένα ερωτηματικό είναι το πόσα λεπτά θα αντέξει να παίξει.

Μπροστά τους θα είναι ο Μάνταλος και στα «φτερά» οι Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, ο οποίος στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος αγωνίστηκε αναγκαστικά πίσω από τον επιθετικό, καθώς στο ένα ο Μάνταλος έλειπε λόγω Εθνικής και στο άλλο κάλυψε το κενό του Ανάκογλου. Επιστρέφει στην κορυφή της επίθεσης ο Αραβίδης που αποβλήθηκε στην πρεμιέρα και δεν έπαιξε με τον Απόλλωνα Σμύρνης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπορεί η Γκλάντμπαχ;

Η Μπάγερν είναι σαρωτική, αλλά η δεύτερη της βαθμολογίας Γκλάντμπαχ την περιμένει στο «Μπορούσια Παρκ» για την ένατη αγωνιστική της Bundesliga.

Μπορεί η Γκλάντμπαχ;
Έχει… σταματημό αυτή η Μπάγερν; Η αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δείχνει ανίκητη μετά και το 7-1 επί της Ρόμα στην Ιταλία, αλλά για την ένατη αγωνιστική καλείται να περάσει από μία δύσκολη έδρα. Η Γκλάντμπαχ, που είναι δεύτερη στη βαθμολογία κι απέχει μόλις τέσσερις βαθμούς από τους Βαυαρούς, τους περιμένει στο «Μπορούσια Παρκ» με άγριες διαθέσεις. Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ, Τιάγκο, Ρέινα και Μπαντστούμπερ θα λείψουν από τους νταμπλούχους, ενώ πάνοπλοι θα είναι οι γηπεδούχοι.

Η Ντόρτμουντ, που ξέσπασε στη Γαλατάσαραϊ, φιλοξενεί το Ανόβερο ψάχνοντας την πρώτη της νίκη μετά από τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία ματς της Bundesliga. Σμέλτσερ, Μπλαστσικόφσκι, Σαχίν και Κιρχ θα λείψουν από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που με την επιστροφή κάποιων τραυματιών (Ρόις, Γκουντογκάν) δείχνει μεταμορφωμένη.

Η Λεβερκούζεν φιλοξενεί τη Σάλκε με κεντρικό πρόσωπο τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα που ανήκει, ενώ πολύ ενδιαφέρον είναι και το Βόλφσμπουργκ-Μάιντς, με τις δύο ομάδες να συγκατοικούν στην τρίτη θέση με 14 βαθμούς.

Αναλυτικά η 9η αγωνιστική

Παρασκευή (24/10)
Βέρντερ Βρέμης-Κολωνία (21:30)

Σάββατο (25/10)
Ντόρτμουντ-Ανόβερο (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Φράιμπουργκ (16:30)
Χόφενχαϊμ-Πάντερμπορν (16:30)
Χέρτα-Αμβούργο (16:30)
Άιντραχτ-Στουτγάρδη (16:30)
Λεβερκούζεν-Σάλκε (19:30)

Κυριακή (26/10)
Βόλφσμπουργκ-Μάιντς (16:30)
Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου (18:30)

Η επόμενη (10η) αγωνιστική

Παρασκευή (31/10)
Σάλκε-Άουγκσμπουργκ (21:30)

Σάββατο (1/11)
Μάιντς-Βέρντερ Βρέμης (16:30)
Αμβούργο-Λεβερκούζεν (16:30)
Ανόβερο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή (2/11)
Γκλάντμπαχ-Χόφενχαϊμ (16:30)
Κολωνία-Φράιμπουργκ (18:30)
Πάντερμπορν-Χέρτα Βερολίνου (18:30)*Πηγή: sport-fm.gr*

«Φάρμακο» από την Ευρώπη!!

Να επουλώσει τις φρέσκες πληγές του ξανά με μία ευρωπαϊκή νίκη θέλει ο Ολυμπιακός, που υποδέχεται τη Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ με στόχο το 2/2. Η λειψανδρία στους φόργουορντ και η μακρά παράδοση.

«Φάρμακο» από την Ευρώπη
Η νίκη στη Βαλένθια προ μιας εβδομάδας είχε απαλύνει τον πόνο της ήττας από τον Παναθηναϊκό, αλλά η ήττα από τη Νέα Κηφισιά έριξε αλάτι στις πληγές του Ολυμπιακού, που αναζητεί και πάλι τρόπο επούλωσης μέσω της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» απόψε υποδέχονται τη Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ (21:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) με μοναδικό στόχο να διπλασιάσουν τις νίκες τους στην Ευρωλίγκα και να μπουν-για τα καλά αυτή τη φορά-στο σωστό δρόμο.

Πάντως το έργο τους δεν θα είναι εύκολο. Το κλίμα αβεβαιότητας για την τεχνική ηγεσία δεν έχει βοηθήσει, το χαρτί Σούλης Μαρκόπουλου «κάηκε» και ο Μίλαν Τόμιτς θα είναι μεν στον πάγκο αλλά χωρίς να έχει μονιμοποιηθεί. Συν τοις άλλοις, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν πρωτοφανή λειψανδρία στους φόργουορντ, αφού στις ήδη γνωστές απουσίες των Πρίντεζη, Ντάρντεν και Παπαπέτρου ήρθε και το διάστρεμμα του Αγραβάνη που περιορίζει τις επιλογές στις θέσεις «3» και «4» στους Λοτζέσκι και Πέτγουεϊ.

Πάντως τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλύτερα για τη Λαμποράλ Κούτσα. Αν και στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας νίκησε εύκολα την αδύναμη Νεπτούνας στη Βιτόρια, μετρά τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς στην ACB και ο Μάρκο Κρέσπι (αντιμετώπισε πέρσι τον Ολυμπιακό με τη Σιένα, όπου είχε παίκτη τον Οθέλο Χάντερ) φέρεται να απειλείται με απόλυση. Πάντως για τους Βάσκους επανέρχεται ο Λαμόντ Χάμιλτον, όπως επανέρχεται στο ΣΕΦ σαν αντίπαλος και ο… παλιόφιλος (αν και δεν πρόσφερε τα προσδοκώμενα) Ντορόν Πέρκινς.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Πουκλ (Σλοβενία), Λάτισεβς (Λετονία) και Γιούρας (Σερβία).

Για 24η φορά

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες 23 φορές στο παρελθόν, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως έχουν τεθεί αντιμέτωπες στις οκτώ από τις εννιά τελευταίες σεζόν. Ο Ολυμπιακός έχει ελαφρά υπεροχή με δώδεκα νίκες έναντι έντεκα των Βάσκων, έχει επικρατήσει στα εννιά από τα δώδεκα ματς που έχει δώσει σαν γηπεδούχος και ήταν νικητής στις τρεις πιο πρόσφατες συναντήσεις τους, με τελευταία το 89-59 για το περσινό Top 16 στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ Όμιλος
Ούνιξ Καζάν-Ρεάλ Μαδρίτης (24/10, 18:00)
Ζαλγκίρις Κάουνας-Νίζνι (24/10, 19:45)
Σάσαρι-Αναντολού Εφές (24/10, 21:45)
Βαθμολογία: Ρεάλ 1-0, Εφές 1-0, Νίζνι 1-0, Σάσαρι 0-1, Ούνιξ 0-1, Ζαλγκίρις 0-1.

Β’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 99-80
Λιμόζ-Τσεντεβίτα (24/10, 21:00)
Ουνικάχα Μάλαγα-Άλμπα Βερολίνου (24/10, 21:45)
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 2-0, Ουνικάχα 1-0, Μακάμπι 1-1, Τσεντεβίτα 0-1, Άλμπα 0-1, Λιμόζ 0-1.

Γ’ Όμιλος
Μπάγερν-Παναθηναϊκός 81-75
Τουρόβ-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 76-91
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Μπαρτσελόνα 63-78
Βαθμολογία: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 2-0, Μπαρτσελόνα 2-0, Μπάγερν 1-1, Παναθηναϊκός 1-1, Μιλάνο 0-2, Τουρόβ 0-2.

Δ’ Όμιλος
Νεπτούνας-Ερυθρός Αστέρας 83-81
Γαλατάσαραϊ-Βαλένθια 71-64
Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα (24/10, 21:30)
Βαθμολογία: Λαμποράλ Κούτσα 1-0, Ολυμπιακός 1-0, Ερυθρός Αστέρας 1-1, Γαλατάσαραϊ 1-1, Νεπτούνας 1-1, Βαλένθια 0-2.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μίτσελ παίζει τα ματς του Ολυμπιακού “μόνος του”...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος αφήνει για λίγο στην άκρη τον Ρομπέρτο και τον Τσόρι και γράφει για την επιλογή του προπονητή του Ολυμπιακού να κρίνονται τα ματς στην τακτική και τον τρόπο που εκείνος επιλέγει να κυλήσουν τα 90 λεπτά...
Ο Ολυμπιακός έκανε μία ακόμη μεγάλη νίκη, πρόσθεσε ένα ακόμη διάσημο σκαλπ στη συλλογή του και μετά την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας, έχει να περηφανεύεται ότι τους τελευταίους μήνες νίκησε και την εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ιταλίας.
ADVERTISEMENT
Οπως είπε και ο Μίτσελ δεν είναι και πολλοί αυτοί που μπορούν να καμαρώνουν για αυτό το επίτευγμα.

Πώς ήρθε όμως αυτό το επίτευγμα; Ναι, ο Ρομπέρτο έκανε καταπληκτικές επεμβάσεις και μετά το 65' ήταν αυτός που κράτησε τον Ολυμπιακό. Ναι, ο Τσόρι στα πρώτα 60 λεπτά έκανε ότι ήθελε την Γιουβέντους και φυσικά υπήρξαν κι' άλλοι εξαιρετικοί σε απόδοση παίκτες όπως ο Ντινγκά, ή ο Μαζουάκου. Προφανώς όμως για να νικήσεις την Γιουβέντους ή για να νικήσεις την Ατλέτικο, θα έχεις κάποιους παίκτες σε πολύ καλή βραδιά. Ο Ολυμπιακός όμως αυτές τις νίκες δεν τις κάνει χάρη στους παίκτες του ή για να είμαι συγκεκριμένος δεν τις κάνει μόνο από αυτούς αλλά κυρίως από τον προπονητή του.

Ο Μίτσελ την φετινή σεζόν είναι αρκετά διαφορετικός. Την φετινή σεζόν έχει αποφασίσει να “παίξει μόνος του” στο δικό του πεδίο μάχης αυτά τα ματς. Ο ίδιος είναι που έχει αποφασίσει να κρίνει όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ στην τακτική. Στο “Σιμεόνε vs Μίτσελ” στο “Αλέγκρι vs Μίτσελ” και σε αυτό το επίπεδο βγαίνει νικητής.

Ο Μίτσελ σε κάθε ένα από τα τρία ματς που έχει δώσει ως τώρα ο Ολυμπιακός έχει επιλέξει και κάτι διαφορετικό. Και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, αν νίκησε δηλαδή ή αν έχασε δεν μπορείς να του πεις ότι δεν διάβασε σωστά το ματς. Ο Μίτσελ παίζει τα ματς μαζί με τους... skouters και τους αναλυτές του παιχνιδιού των αντιπάλων και προφανώς αυτό εμπεριέχει πολύ μεγαλύτερο ρίσκο για τον ίδιο.

Ο Μίτσελ είναι ένα γνήσιο τέκνο της ισπανικής φιλοσοφίας του παιχνιδιού. Μόνο που (σε αντίθεση για παράδειγμα με τον Βαλβέρδε) αυτό δεν αποτελεί πανάκια για αυτόν. Οταν κρίνει ότι αυτός ο τρόπος δεν βολεύει την ομάδα για το συγκεκριμένο ματς η ισπανική φιλοσοφία πάει περίπατο. Ο Μίτσελ παίζει τα ματς με βάση τα όσα έχει “διαβάσει” από τον αντίπαλο και προσαρμόζει την ομάδα του στις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα των αντιπάλων.

Με την Ατλέτικο...
Με την Ατλέτικο για παράδειγμα έπαιξε κάτι που σε γενικές γραμμές δεν του αρέσει και δεν είναι του στυλ του. Επαιξε σαν Ατλέτικο. Και όχι απλώς αποφάσισε να το κάνει αλλά μας το είπε και πριν το κάνει. “Η Ατλέτικο στο Καραϊσκάκη θα δει τον εαυτό της στον καθρέπτη” μας είχε πει στη συνέντευξη τύπου...

Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το ματς από το πρώτο λεπτό έδωσε την μπάλα στους Ισπανούς, ποντάροντας ο Μίτσελ ότι θα τους βγάλει από τα νερά τους. Οτι δεν θα ξέρουν την κατοχή πώς να την εκμεταλλευτούν και πώς θα τους δημιουργήσει ζητήματα στην ανασταλτική λειτουργία αφού δεν θα είναι πίσω από την μπάλα ως συνήθως περιμένοντας τον αντίπαλο. Τα κατάφερε.
Η Ατλέτικο είχε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά κατοχής μπάλας σε εκτός έδρας ματς από τότε που την ανέλαβε ο Σιμεόνε. Και για αυτό έχασε. Γιατί ο Ολυμπιακός με αυτόν τον τρόπο μπόρεσε να της βάλει τρία γκολ, κάτι που μέχρι τότε είχαν κάνει τρεις τέσσερις ομάδες σε τρία χρόνια.

Με την Γιουβέντους...
Στο ματς με την Γιουβέντους ο Μίτσελ δεν αποφάσισε να κάνει αυτό. Οι περισσότεροι έχοντας την συνολική εικόνα του ματς στο μυαλό τους πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός περίμενε πίσω την Γιουβέντους. Λάθος. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο είχε την μπάλα στα πόδια του. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο δεν άφησε την Γιουβέντους να παίξει με την μπάλα και δεν έμεινε πίσω. Το έκανε στο δεύτερο ημίχρονο όταν πρώτον είχε ήδη το σκορ υπέρ του και κυρίως όταν αρκετοί από τους παίκτες του έμειναν από δυνάμεις και σχεδόν... αναγκαστικά οπισθοχώρησαν. Επιπλέον σε σχέση με το ματς με την Ατλέτικο ο Μίτσελ αφαίρεσε από την σύνθεση της ομάδας του όλα τα εξτρέμ, γέμισε τον άξονα με κεντρικά χαφ που λειτουργούσαν καλά ανασταλτικά και κυριάρχησαν για 60 λεπτά κόντρα στην τριάδα Βιδάλ, Πίρλο, Πογκμπά. Μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλά είναι αδιανόητα δύσκολο...

Οπως είναι κατόρθωμα του Ολυμπιακού που με τον τρόπο που έπαιξε, χωρίς εξτρέμ αλλά με χαφ που μάρκαραν κατάφεραν να βγάλουν τελείως από το παιχνίδι τους ακραίους της Γιουβέντους. Λιχστάινερ και Ασαμόα. Οσοι έχουν παρακολουθήσει Γιουβέντους ξέρουν ότι αυτό είναι σπάνιο φαινόμενο. Μάλιστα οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές όχι μόνο δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν σοβαρές καταστάσεις στην εστία του Ολυμπιακού, αλλά έμοιαζε και σαν να μην είχαν λόγω ύπαρξης στο ματς γιατί και ανασταλτικά δεν προσέφεραν κάτι με τον Ολυμπιακό να παίζει σχεδόν μόνο από τον άξονα...

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός (πέρα από την κόπωση των παικτών του) τα προβλήματα τα είχε όταν ο Αλέγκρι άλλαξε διάταξη και γύρισε το 3-5-2 σε 4-2-3-1! Οσο έπαιζαν με το 3-5-2 οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν τόσο καλά “διαβασμένοι” από τον προπονητή τους που η Γιούβε έμοιαζε ανήμπορη να κάνει κάτι...

Με την Μάλμε...
Ακόμη όμως και στο ματς με την Μάλμε ο Μίτσελ είχε μία άλλη ιδέα για να πάρει το ματς. Και η ιδέα ήταν να μείνει εκτός ο Τσόρι. Αλλαγή συστήματος ξανά λοιπόν και αντί για 4-4-1-1 που έπαιξε με την Γιούβε ή 4-2-3-1 που έπαιξε με την Ατλέτικο, ο Μίτσελ εμφάνισε τον Ολυμπιακό με 4-3-3. Τρεις κεντρικοί χαφ και όχι παίκτης πίσω από τον σέντερ φορ (Τσόρι στον πάγκο).
Μιλιβόγιεβιτς, Ντινγκά και Μανιάτης στον άξονα, Κασάμι και Αφελάι στα άκρα και ο Μήτρογλου φορ. Ο Ολυμπιακός έχασε, αλλά η ιδέα ήταν και πάλι σωστή. Ενα ατομικό λάθος του Μποτία βάζει την Μάλμε μπροστά στο σκορ και ενώ μέχρι εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στο χόρτο. Οπως θα μπορούσε να έχει ισοφαριστεί από την Γιουβέντους στο τέλος του ματς, έτσι θα μπορούσε να έχει νικήσει και στην Σουηδία...

Το εντυπωσιακό με τον Μίτσελ είναι ότι όλα αυτά τα κάνει με μία νεογέννητη ομάδα η οποία ακόμη είναι στο επίπεδο του... μπουσουλίματος. Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Γιουβέντους είχε ενδεκάδα με μοναδικούς παίκτες σε αυτήν που να ανήκαν και στο περσινό ρόστερ τους Ρομπέρτο, Μανιάτη, Ντινγκά, Τσόρι, plus τον Μήτρογλου. Οι τέσσερις αμυντικοί, Μαζουάκου, Μποτία, Αμπιντάλ, Ομάρ, οι δύο, Μιλοβόγιεβιτς και Κασάμι και οι δύο από τις τρεις αλλαγές Αφελάι, Γιαννούλης είναι φετινές μεταγραφές. Οι 8 από τους 14 δηλαδή. Την ίδια ώρα στη Γιουβέντους οι 10 από τους 11 που ξεκίνησαν είναι τουλάχιστον δεύτερο χρόνο στην ομάδα και οι 12 από τους 14 που χρησιμοποίησε συνολικά ο Αλέγκρι. Κι' όμως η διαφορά στη χημεία των δύο ομάδων, όχι απλώς δεν ήταν αισθητή, αλλά έμοιαζε να μην υπάρχει...


Υ.Γ.
Μία ήττα έφερε την καταστροφή (Μάλμε), μία νίκη την αποθέωση (Γιουβέντους). Ο Ολυμπιακός του Μάλμε δεν ήταν για πέταμα, ο Ολυμπιακός της Γιουβέντους έχει πολλά προβλήματα.
Πάρτε παράδειγμα τον Μποτία. Στο ματς με την Γιουβέντους χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους δύο τρεις κορυφαίους. Διαφωνώ. Αν τον κρίνουμε ως Μποτία ήταν καλός, αν τον κρίνουμε ως στόπερ ομάδας που θέλει να φτάσει στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και με την Γιουβέντους μέτριος ήταν. Ο Ολυμπιακός τις περισσότερες φάσεις τις έφαγε από το κεντρικό αμυντικό δίδυμό του. Ο Αμπιντάλ ναι μεν ήταν σε χειρότερο βράδυ από τον Μποτία, αλλά και ο Μποτία για ένα ακόμη ματς δεν κέρδισε ούτε μία μάχη στον αέρα από παίκτη σαν τον Μοράτα. Και αυτός είχε προβλήματα (λιγότερα από τον Αμπιντάλ) όταν ο συμπατριώτης του ο Μοράτα έπαιζε σαν πίβοτ του μπάσκετ και αυτός είχε μεγάλα προβλήματα στα στημένα που είναι και δική του δουλειά να τα καθαρίσει. Κι' όλα αυτά σε ένα ματς που η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν τέτοια που δεν επέτρεψε στη Γιουβέντους να βρει χώρους και να βγάλει έστω μία κόντρα επίθεση. Εκεί δηλαδή που ο Μποτία έχει τα πολύ μεγάλα προβλήματα όπως φάνηκε και στο ματς με την Μάλμε...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Να νικήσει εύκολα μήπως και ηρεμήσει λίγο!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες πιστεύει πως ο «σοβαρός» Ολυμπιακός θα νικήσει άνετα την Λαμποράλ Κούτσα, κάτι που θα βοηθήσει στην επιστροφή της ηρεμίας.
Τις θυμάστε αυτές τις παλιές ζυγαριές που κρέμονταν δύο ταψιά και το πιο βαρύ αντικείμενο κατέβαινε χαμηλά… Αν βάλουμε σε μία τέτοια ζυγαριά από τη μία πλευρά τη νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα και στην άλλη, την ηρεμία που ψάχνει να βρει ο Ολυμπιακός, τότε το ταψί (ή δε ξέρω και εγώ πως λέγεται) με την ηρεμία θα πιάσει πάτο σε dt.
ADVERTISEMENT
Έχει τεράστια σημασία αυτή τη στιγμή να βρεθεί η ηρεμία και να μπουν σε νορμάλ ρυθμούς οι Πειραιώτες, ωστόσο σίγουρα για να συμβεί αυτό χρειάζεται να νικήσουν την Λαμποράλ Κούτσα. Πιστεύω δε, πως αυτή η νίκη θα έρθει με ευκολία γιατί και καλύτερο ρόστερ έχει ο Ολυμπιακός και στο γήπεδό του παίζει.
Ο Μάρκο Κρέσπι πήγε στην Βασκονία με όνειρα χίλια, αλλά κατάφερε και αυτός να βρίσκεται σε δυσμενή θέση. Η νίκη στην πρεμιέρα επί της Νεπτούνας δεν τον διασφάλισε αφού το 0-3 στο ισπανικό πρωτάθλημα είναι βαρύ.
Η Λαμποράλ Κούτσα αν χάσει στο ΣΕΦ δε θα της πει κανείς τίποτα, μία ήττα εντός πλάνου θα είναι. Αν ηττηθεί όμως το βράδυ της Κυριακής στην «Φερνάντο Μπουέσα» από την μισητή για αυτούς Μπιλμπάο και πάνε στο 0-4, ο Ιταλός coach πιθανότατα θα ψάχνει για δουλειά και ο Κερεχέτα για προπονητή.
Δε μας ενδιαφέρει πάντως η Λαμποράλ, αλλά ο Ολυμπιακός. Το τελευταίο δεκαήμερο είναι εκ των χειρότερων και με την μεγαλύτερη ένταση των τελευταίων ετών. Αρκετοί είναι αποπροσανατολισμένοι και ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους. Η όλη φασαρία με την παραίτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα, με τις αρνητικές απαντήσεις των Κολέ και ΠΑΟΚ, με την δικαιολογημένη αμφισβήτηση του κόσμου (δικαιολογημένη μόνο όταν εκφράζεται νορμάλ). Τίποτα δεν πηγαίνει καλά και ο Μίλαν Τόμιτς παλεύει να συνεφέρει τους παίκτες του. Η ομιλία της Δευτέρας έκανε τα τσιμέντα του ΣΕΦ να τρέμουν, αλλά για να σεβαστείς έναν άνθρωπο δεν αρκεί να σου φωνάξει, πρέπει να ξέρεις ότι «με αυτόν θα συνεχίσω οπότε ας τον ακούσω».
Οι παίκτες από την άλλη, οφείλουν να γίνουν πάλι ταπεινοί. Στοιχείο το οποίο αρκετοί φαίνεται πως έχουν χάσει. Η ταπεινότητα τούς οδήγησε στις επιτυχίες. Να προπονηθούν, να αφήσουν τα λόγια και να κάνουν τη δουλειά τους. Αν ξαφνικά την «είδαν» μίγμα Τζόρνταν, Λεμπρόν και Ντάνκαν… ας προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Καλό θα τους κάνει.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ
Η Λαμποράλ βασίζεται κατά κύριο λόγο στην δημιουργικότητα του Τόμας Ερτέλ. Ο Γάλλος παίζει καταπληκτικά, αλλά έχω την εντύπωση πως ο Όλιβερ Λαφαγέτ μπορεί να τον σταματήσει και θα το κάνει. Η πίεση του Αμερικανού πάνω στην μπάλα αποτελεί το σήμα κατατεθέν του και σίγουρα είναι ανάμεσα στα «κλειδιά» για τη νίκη. Αν αποδιοργανώσουν τον Ερτέλ τότε η νίκη θα έρθει πολύ εύκολα.
Έχοντας παρακολουθήσει την Λαμποράλ σε δύο επίσημα ματς, μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και η επαφή του Ντέιβις Μπέρτανς με το καλάθι. Θυμάμαι τον Λετονό στην Παρτιζάν απλά να εκμεταλλεύεται το ανοικτό γήπεδο, αλλά φέτος παρατηρώ έντονη συμβολή και στο 5 εναντίον 5. Όχι, ο Ολυμπιακός δε μπορεί να χάσει από τον Μπέρτανς, ωστόσο αν τον περιορίσει θα έχει εύκολο βράδυ.
Από τους ψηλούς του Ολυμπιακού μέχρι τώρα, υπάρχουν μόνο κάποιες εκλάμψεις του Χάντερ. Ο Μπράιαντ Ντάνστον επηρεασμένος από κάποια παραπανίσια κιλά, αλλά και ψυχολογικά από την όλη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί, δεν αποδίδει όπως μπορεί. Γιατί να είστε σίγουροι ότι μπορεί.
Με εξαίρεση τον Κόλτον Άιβερσον ο οποίος έχει καλά στοιχεία και παίζει με μυαλό, οι υπόλοιποι ψηλοί των Βάσκων δεν είναι κάτι σπουδαίο. Καλή ευκαιρία λοιπόν για τον Ντάνστον να παίξει καλά και να βρει κομμάτι της χαμένης του αυτοπεποίθησης.
ΥΓ: Ένα φάουλ που δεν έγινε = δύο εβδομάδες πανικού.
ΥΓ 2: Αν κάποιος φίλος του Ολυμπιακού ξεκινήσει να πάει στο ΣΕΦ με σκοπό να κράξει, καλύτερα να μείνει σπίτι του να το δει στην τηλεόραση. Με τα replay του, την πίτσα του, τις μπύρες του. Η ομάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται ηρεμία και ενθάρρυνση. Τίποτα άλλο.
ΥΓ 3: Ο μόνιμος φταίχτης για όλα, παραιτήθηκε πριν 14 μέρες. Πλέον οφείλουν και όλοι οι άλλοι να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπερδεύτηκε χωρίς λόγο!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τα λάθη του ΠΑΟΚ, την ήττα από την Φιορεντίνα και την... πανηγυρική ατμόσφαιρα που υπήρχε στην Τούμπα.
Η αλήθεια είναι πως όσο σε φτιάχνει ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα τόσο σε προσγειώνει στα δύο τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια τα οποία αποτελούν απλά την επιβεβαίωση του πόσο πίσω είναι από το ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου που θα τον κάνει να πρωταγωνιστήσει ξανά έστω σε επίπεδο Γιουρόπα Λιγκ.
ADVERTISEMENT
Η Φιορεντίνα δεν μπορείς να πεις πως ήρθε με τα δεύτερα, αλλά μπορείς σίγουρα να πεις πως τα δεύτερα που έπαιξαν είναι σε ανώτερο ποδοσφαιρικό επίπεδο από τα πρώτα του ΠΑΟΚ. Και αν προσθέσεις στοιχεία όπως τα επίπεδα συνοχής, το διάβασμα του παιχνιδιού και την ατομική ποιότητα, είμαστε πολύ πίσω από τους Βιόλα.
Ένα παιχνίδι ήταν, θα μπορούσε με μία στραβοκλωτσιά να πάρει ο ΠΑΟΚ μία ισοπαλία, η οποία περισσότερο θα έβγαζε ένα ψεύτικο συμπέρασμα, παρά την αλήθεια. Και η αλήθεια πονά και πάνω σε αυτή πρέπει η ομάδα να χτίσει το μέλλον της.
Ήταν και ένα κακό βράδυ του Αναστασιάδη ο οποίος πνίγηκε σε μία κουταλιά νερό. Έχοντας να καλύψει μία σημαντική απουσία, επέλεξε τον Περέιρα που δεν είναι εξτρέμ όπως ο Μακ, τράβηξε τον Κλάους από την φυσική του θέση γιατί προφανώς είναι καλύτερος ανασταλτικά από τον Αργεντίνο, χάλασε όλη τη μαγιά των προηγούμενων αγώνων.
Για σαράντα λεπτά ο Κλάους αριστερό εξτρέμ είναι κάτι το οποίο πίστευα πως μπορώ να ζήσω μόνο υπό την απειλή όπλου. Κι όμως το έζησα και χωρίς αυτή.
Δεν είναι τόσο πως τραβάς τον πρώτο σκόρερ σου εκτός περιοχής, είναι και πως διώχνεις τον πρώτο παίκτη που πρεσάρει σκυλίσια από την ζώνη ανάπτυξης του αντιπάλου. Όποιος παρακολουθεί ΠΑΟΚ αντιλαμβάνεται τι εννοώ.
Την ίδια στιγμή, αδυνατώ να κατανοήσω γιατί η απουσία του Μακ δεν καλύπτεται από τον παίκτη που παίζει εξτρέμ. Και επειδή δεν έχω άλλον εξτρέμ πλην του Μακ, η λογική αντικατάσταση είναι με αυτόν που έχει τα πιο κοντινά χαρακτηριστικά σε εξτρέμ. Δηλαδή τον Γκολάσα. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα έχει επενδύσει στον Γκολάσα και μετά τον τραυματισμό του είναι καιρό διαθέσιμος.
Για να πάει ο ΠΑΟΚ χωρίς απώλειες από εδώ και στο εξής θα πρέπει να βρεθούν και οι παραπέρα σταθερές του πολύ καλού κορμού που έστησε ο Αναστασιάδης. Δεν είναι δυνατόν με μία απώλεια να υπάρχει τόσο μπέρδεμα στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Για τα πάντα βέβαια χρειάζεται χρόνος, άλλος χρειάζεται λίγο, άλλος περισσότερο. Για τον ΠΑΟΚ παραμένει μία σεζόν χωρίς μεγάλες προσδοκίες και ο κόσμος ικανοποιείται από το γεγονός πως η ομάδα παλεύει, προσπαθεί και δίνει ότι έχει. Ορθόδοξα, ανορθόδοξα, ουδεμία σημασία έχει.
Αυτός ήταν και ο λόγος που στο τέλος υπήρχε πανηγυρική ατμόσφαιρα παρά την ήττα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Εμφάνιση του Panathinaikos!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο gazzetta.gr για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία και τις... απαντήσεις που έδωσαν οι παίκτες του Αναστασίου. 
Η ομάδα έπαιξε σαν Panathinaikos στην Ολλανδία κόντρα σε μία Αιντχόβεν, που μέτραγε 10 σερί νίκες στην έδρα της, αλλά κόντρα στην ομάδα του Αναστασίου(άψογο στήσιμο) μπλοκαρίστηκε και στο τέλος μετά το 1-1 του Καρέλη, αν είχε λίγο χρόνο ακόμα το παιχνίδι το momentum ήταν για τον Παναθηναϊκό, που θα μπορούσε να φθάσει και σε μία πλήρη ανατροπή. Και φυσικά αυτό μπορεί να  γινόταν αν ο Τσέχος Ζέλικα έδινε το πέναλτι στον Αντζαγκούν και ερχόταν πιο γρήγορα η ισοφάριση. Πριν συνεχίσω σας θυμίζω τι έγραψα χθες λίγες ώρες πριν το ματς:
ADVERTISEMENT
«Εγώ πιστεύω, ότι απόψε και οι παίκτες και ο προπονητής γνωρίζοντας τις μεγάλες δυσκολίες του αγώνα θα έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση σε ότι κάνουν και εύχομαι και ελπίζω να υπάρχει και το ομαδικό πνεύμα, που έλειπε ειδικά στα τελευταία ματς. Είναι ένα ματς , που μπορεί αν σου πάει καλά να σου αλλάξει τελείως την ψυχολογία για τη συνέχεια και πιστεύω , ότι αυτή την ευκαιρία δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη, όσοι παίξουν, αλλά και ο Αναστασίου που μην ξεχνάμε, ότι εκεί έχει ζήσει και έχει παίξει μπάλα για χρόνια.
Μπορεί κάποιος να ρωτήσει. Οκ, θέλουν, μπορούν όμως; Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, για αυτό είναι και ο βασιλιάς των σπορ. Μπορεί μία πιο αδύναμη ομάδα να κερδίσει μία καλύτερη, αρκεί να βρεθεί στην μέρα της και να «μπλοκάρει» τον αντίπαλο».
Τελικά οι παίκτες και ο Αναστασίου δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή εμφάνιση και ανασταλτικά στο πρώτο μέρος, αλλά και επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως μετά την είσοδο του Καρέλη και την διαμόρφωση του συστήματος σε 4-3-1-2. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν πανηγυρίζει απόψε για την ισοπαλία-όπως κάποιοι εξυπνάκηδες θα πουν- αλλά χαίρεται διότι είδε τον Παναθηναϊκό και πάλι ΟΜΑΔΑ μέσα στο γήπεδο.
Με τον έναν παίκτη να παίζει για τον άλλον, με πλάνο και σε άμυνα και σε επίθεση . Και με την ομάδα να έχει το δικαίωμα να παίξει την πρόκριση στην Λεωφόρο με την Αιντχόβεν. Και φυσικά να παίρνει ψυχολογία για τη συνέχεια , για το ντέρμπι της Κυριακής, αλλά και τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν.
Εκτός από τον σκόρερ Καρέλη , που έκανε την διαφορά όταν μπήκε κρατάω τον συγκλονιστικό Σίλντεφελντ στην άμυνα, τον Νάνο, που εσβησε τον Νάρσινγκ και έβγαλε την σέντρα στο γκολ, τον Δώνη, που βοήθησε πολύ στην δημιουργία, αλλά και στα κλεψίματα, τον Ζέκα του πρώτου ημιχρόνου, ενώ και ο Στιλ κάτω από τα δοκάρια στάθηκε καλά. Γενικά ήταν μία εξαιρετική ομαδική προσπάθεια. Δεν χρειάζονται υπερβολές, αλλά συνέχεια ανάλογων εμφανίσεων, για να πούμε ότι η ομάδα μπαίνει πάλι στον σωστό δρόμο...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Γκολ Νο140.000: Ποια ομάδα έχει τα περισσότερα;

Το γκολ του Ντάλεϊ Μπλιντ κόντρα στην Γουέστ Μπρομ ήταν το Νο140.000 στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Γνωρίζεις ποια ομάδα έχει βάλει τα περισσότερα;
Το παιχνίδι στο «Χόθορνς» ήταν στο 87' και οι Κόκκινοι Διάβολοι πίσω στο σκορ από την Γουέστ Μπρομ. Σε εκείνο το σημείο ο -εκ των κορυφαίων της Γιουνάιτεντ μέχρι στιγμής στη σεζόν- Ντάλεϊ Μπλιντ με όμορφο τεχνικό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Μάιχιλ. Εκτός από το τελικό 2-2, ο Ολλανδός πέτυχε ένα γκολ ιδιαίτερης σημασίας για το αγγλικό ποδόσφαιρο αφού ήταν το Νο140.000 στην ιστορία του αθλήματος στην κορυφαία κατηγορία του Νησιού. Ποια είναι η ομάδα που έχει βάλει τα περισσότερα γκολ στο πιο αρχαίο πρωτάθλημα του κόσμου;
ADVERTISEMENT
Η σωστή απάντηση δεν είναι καμία από τις τρεις πρώτες σε τίτλους, αφού Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (20), Λίβερπουλ (18) και Αρσεναλ (13) έχουν πολύ λιγότερα γκολ από την Εβερτον (2η ομάδα σε βαθμούς στον 20ό αιώνα), η οποία είναι η πρώτη ομάδα σε γκολ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Τα Ζαχαρωτά έχουν πετύχει 6.776 γκολ από τις 8 Σεπτεμβρίου του 1888 μέχρι σήμερα και αφήνουν πίσω τα τρία κλαμπ με τις πιο πολλές κούπες, τα οποία μάλιστα δεν πιάνουν ούτε τη 2η θέση στη λίστα. Το πιθανότερο είναι να προκαλέσει έκπληξη στους περισσότερους, όμως ο σύλλογος που βρίσκεται πίσω από τους Μέρσεϊσαϊντερς, είναι η Αστον Βίλα, που έχει 6.554.

Επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία στις κατηγορίες με τα γκολ, η Εβερτον εκτός από τα περισσότερα τέρματα, είναι η ομάδα που έχει αναδείξει τις περισσότερες φορές τον πρώτο σκόρερ της μεγάλης κατηγορίας με 12 (τελευταία φορά το 1985-86) και ακολουθούν Αρσεναλ (11), Τότεναμ (9), Σάντερλαντ (8) και Ντέρμπι Κάουντι, Αστον Βίλα, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ με 7.
Ο θρύλος των Ζαχαρωτών, Ντίξι Ντιν, έβαλε 310 στην κατηγορία και καταλαμβάνει την 3η θέση όλων των εποχών μετά τους Τζίμι Γκριβς (357) και Στίβι Μπλούμερ (317). Για να επιβεβαιωθεί μέχρι ενός σημείου ο νόμος του ισχυρού από τα 140.000 γκολ στο top level μεγαλύτερο κομμάτι από το 1/5 των 140.000 γκολ έχουν τα πέντε μεγαλύτερα κλαμπ αυτή τη στιγμή στο Νησί: Αρσεναλ(6518), Λίβερπουλ (6515), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (6229), Μάντσεστερ Σίτι (5274) και Τσέλσι (4890).

*Πηγή: gazzetta.gr*

Νταβίντ Βίγια: Αντίπαλος τον έκανε... χαζό!! (video)

Είναι λίγο... άχαρο να μην βλέπεις τον Νταβίντ Βίγια να συμμετέχει σε κάποιο παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα μπορούσε ακόμα να πρωταγωνιστεί, όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες των τελευταίων ετών. Το ίδιο όμως ισχύει και για αυτή την ντρίμπλα που δέχθηκε.
Στην εντός έδρας αναμέτρηση της ομάδας του, Μέλμπουρν Σίτι, με τους Νιούκαστλ Τζετς (1-1) για το πρωτάθλημα Αυστραλίας, ο Ισπανός επιθετικός είδε τον Σκοτ Νέβιλ να του δημιουργεί αμηχανία.
Ο αμυντικός των φιλοξενούμενων πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του και του ξέφυγε, με αποτέλεσμα ο πρώην άσος των Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Βαλένθια να «εξουδετερωθεί».
Δείτε το βίντεο:




*Πηγή: onsports.gr*

Περού: Γρονθοκόπησε διαιτητή μπροστά στην αστυνομία!! (video)

Νέες σκηνές βίας με πρωταγωνιστή τον ρέφερι ενός αγώνα καταγράφηκαν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αυτή τη φορά, το συμβάν έλαβε χώρα στο Περού.
Στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Σαν Σιμόν και Σπόρτινγκ Κρίσταλ στην έδρα της πρώτης, μέλος του τεχνικού τιμ αυτής δεν δίστασε να επιτεθεί με άγριο τρόπο στο διαιτητή μετά το τέλος του παιχνιδιού που έφερε την ήττα με 3-2 για τον σύλλογό του.
Συγκεκριμένα, του έριξε γροθιά την ώρα που ο «άρχοντας» του ματς ήταν περικυκλωμένος από τα ματ! Παρά την παρουσία τους, οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να προστατεύσουν τον ρέφερι, με αποτέλεσμα ο... δράστης να βρει την... άκρη για να εκδηλώσει τα συναισθήματα εκνευρισμού που του προκλήθηκαν μέσα του από το αίσθημα της αδικίας κατά της ομάδας του.
Δείτε το βίντεο:




*Πηγή: onsports.gr*

Βραζιλία: Με Τιάγκο Σίλβα και Μούρα!!

Στην αποστολή της Βραζιλίας επέστρεψαν οι Λούκας Μούρα και Τιάγκο Σίλβα για τα παιχνίδια με Τουρκία και Αυστρία.
Ο Κάρλος Ντούνγκα έκανε γνωστή την αποστολή των «καριόκας» για τα φιλικά παιχνίδια με Τουρκία (11 Νοεμβρίου) και Αυστρία (18 Νοεμβρίου). Σε αυτή βρίσκονται οι δύο ποδοσφαιριστές της Παρί Σεν Ζερμέν, Λούκας Μούρα και Τιάγκο Σίλβα.
Ο τελευταίος είχε μείνει εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο όταν και είχε τραυματιστεί, ενώ ο Λούκας Μούρα δεν βρέθηκε στα τελικά του Μουντιάλ που έγινε στη χώρα του καφέ.
Από την ομάδα του Παρισιού, επιστρέφει και ο Μαρκίνιος στην άμυνα που είχε μείνει εκτός από τις αναμετρήσεις με Αργεντινή και Ιαπωνία.
Στην επίθεση, κλήθηκαν οι δύο ποδοσφαιριστές της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Λουίς Αντριάνο και Ντάγκλας Κόστα, ενώ εκτός έμεινε ο φορ της Ζενίτ, Χουλκ.
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ράφαελ Καμπράλ (Νάπολι), Νέτο (Φιορεντίνα), Ντιέγκο Άλβες (Βαλένθια).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Νταβίντ Λουίζ (Παρί Σεν Ζερμέν), Μαρκίνιος (Παρί Σεν Ζερμέν), Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σεν Ζερμέν), Μιράντα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Μάριο Φερνάντες (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Άλεξ Σάντρο (Πόρτο), Φιλίπε Λουίς (Τσέλσι), Ντανίλο (Πόρτο).
ΜΕΣΟΙ: Λουίς Γκουστάβο (Βόλφσμπουργκ), Ρομούλο (Σπάρτακ Μόσχας), Φερναρντίνιο (Μάντσεστερ Σίτι), Κασεμίρο (Πόρτο), Όσκαρ (Τσέλσι), Ρομπέρτο Φιρμίνο (Χόφενχαίμ), Βίλιαν (Τσέλσι), Κουτίνιο (Λίβερπουλ).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα), Λούκας Μούρα (Παρί Σεν Ζερμέν), Λουίς Αντριάνο (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Ντάγκλας Κόστα (Σαχτάρ Ντόνετσκ).
*Πηγή: onsports.gr*

Σπάει μυθικό ρεκόρ του Γκιγκς ο Σένι!!

Μία νίκη μακριά από το να καταρρίψει το ρεκόρ του Ράιν Γκιγκς στις νίκες με έναν σύλλογο βρίσκεται ο Ροζέριο Σένι της Σάο Πάουλο.
Ένα από τα αρκετά του ρεκόρ, αναμένεται να χάσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ράιαν Γκιγκς. Ο Ουαλός πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε 589 νίκες με έναν σύλλογο, τους «κόκκινους διαβόλους».
Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν αυτό το ρεκόρ θα καταρριφθεί από τον Ροζέριο Σένι. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας της Σάο Πάουλο, έχει με την ομάδα του τις ίδιες νίκες και πλέον θέλει ακόμα μία για να φτάσει τις 590!
Τη Δευτέρα η Σάο Πάουλο αντιμετωπίζει τη Γκοΐας και έτσι αν έρθει η νίκη ο 41χρονος θα γράψει ιστορία.
*Πηγή: onsports.gr*

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ανατροπή με πέναλτι για Μπόκα!! (videos)

Παρά εντός έδρας ήττα με 1-0 στο πρώτο ματς της σειράς, η Μπόκα Τζούνιορς προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα.
Απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα από το 65ο λεπτό, όταν ο Γκουστάβο Βελάσκεζ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, ενώ στο 74ο ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Χόναθαν Καγέρι. Στη συνέχεια, ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ και νυν προπονητής των «χεϊνέσες», Ροδόλφο Αρουαμπαρένα ρίσκαρε δίνοντας εντολή για επιθετικότερη αγωνιστική στάση, αλλά οι Αργεντινοί χρειάστηκαν πέναλτι, στα οποία επικράτησαν με 4-3 και πέρασαν στον επόμενο γύρο της δεύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σέρο Πορτένιο, επίσης ομάδα της Παραγουάης.
Παρακάτω ο «χάρτης» του Κόπα Σουνταμερικάνα:
Προημιτελικοί
1 – Σάο Πάολο (Βραζιλία) - Εμελέκ (Εκουαδόρ)
2 – Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) - Ουνιβερσιδάδ Βαγιέχο (Περού)
3 – Εστουντιάντες Λα Πλάτα (Αργεντινή) - Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή)
4 – Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) - Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη)
Ημιτελικοί
5 – Νικητές 1-2
6 – Νικητές 3-4
Τελικοί
Νικητές 5-6





*Πηγή: onsports.gr*

CONCACAF Champions League: Αποκλείστηκε η Κρουζ Αζούλ!! (videos)

Η κάτοχος του CONCACAF Champions League, Κρουζ Αζούλ, δεν προκρίθηκε στα προημιτελικά της φετινής διοργάνωσης έπειτα από 1-1 με την Αλαχουελένσε.
Ολοκλήρωσε την πορεία της στον έκτο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής με μόλις πέντε βαθμούς έπειτα από την επεισοδιακή ισοπαλία στην έδρα των Κοσταρικανών, που πέρασαν τους «8» συμπληρώνοντας έξι βαθμούς. Στην άλλη μεγάλη έκπληξη της φάσης των ομίλων, η Ολίμπια της Ονδούρας κέρδισε με 3-1 τους Πόρτλαντ Τίμπερς στην τελευταία αγωνιστική χάρη σε δύο γρήγορα γκολ και σε συνδυασμό με την ήττα της με 4-2 στις ΗΠΑ προκρίθηκε στα προημιτελικά, αν και οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στην κορυφή του γκρουπ με εννέα βαθμούς.

Ισοβαθμία στους επτά βαθμούς σημειώθηκε στην κορυφή του δεύτερου ομίλου, με το πλεονέκτημα να είναι της Σαπρίσα χάρη σε 2-0 επί της Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι στην τελευταία αγωνιστική. Χάρη σε δύο γκολ του Ορίμπε Περάλτα, η Κλαμπ Αμέρικα επιβλήθηκε με 2-0 της Κομουνικασιόνες σε άλλο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής που έκρινε «εισιτήριο» για τους «8», ενώ η Ντι Σι Γιουνάιτεντ έκανε το «4Χ4» τερματίζοντας στην πρώτη θέση της κατάταξης των πρώτων κάθε ομίλου, καθώς πήρε τυχερό 1-0 επί της Τάουρο στον Παναμά.

Αντίθετα, η Πατσούκα αρκέστηκε σε εννέα βαθμούς, αφού ηττήθηκε με 3-2 στην Ονδούρα από την Ρεάλ Εσπάνια, για την οποία σκόραρε δύο φορές ο Έντερ Ντελγάδο, ενώ οι Μόντρεαλ Ίμπακτ συμπλήρωσαν δέκα βαθμούς μετά την ισοπαλία με 1-1 στην έδρα των Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς. Ο μεξικανός και ο καναδικός σύλλογος είχαν εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπως η Ερεντιάνο, που δεν έπαιξε στην έκτη αγωνιστική του έβδομου γκρουπ, αλλά η Λεον-επικράτησε της Μεταπάν με 4-1 σε αναμέτρηση αποκλεισμένων ομάδων.

Παρακάτω οι τελικές βαθμολογίες:
Πρώτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΠΑΤΣΟΥΚΑ (ΜΕΞΙΚΟ) 9, Μουνισιπάλ (Γουατεμάλα) 4, Ρεάλ Εσπάνια (Ονδούρα) 4.
Δεύτερος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΑΠΡΙΣΑ (ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ) 7, Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι (ΗΠΑ) 7, Ρεάλ Εστελί (Νικαράγουα) 2.
Τρίτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΜΟΝΤΡΕΑΛ ΙΜΠΑΚΤ (ΚΑΝΑΔΑΣ) 10, Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς (ΗΠΑ) 5, Σαντανέκος (Ελ Σαλβαδόρ) 1.
Τέταρτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΝΤΙ ΣΙ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (ΗΠΑ) 12, Ουατερχάους (Τζαμάικα) 6, Τάουρο (Παναμάς) 0.
Πέμπτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΟΛΙΜΠΙΑ (ΟΝΔΟΥΡΑ) 9, Πόρτλαντ Τίμπερς (ΗΠΑ) 9, Άλφα Γιουνάιτεντ (Γουιάνα) 0.
Έκτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΛΑΧΟΥΕΛΕΝΣΕ (ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ) 6, Κρουζ Αζούλ (Μεξικό) 5, Τσορίγιο (Παναμάς) 4.
Έβδομος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΕΡΕΝΤΙΑΝΟ (ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ) 10, Λεόν (Μεξικό) 7, Μεταπάν (Ελ Σαλβαδόρ) 0.
Όγδοος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΚΛΑΜΠ ΑΜΕΡΙΚΑ (ΜΕΞΙΚΟ) 10, Κομουνικασιόνες (Γουατεμάλα) 7, Μπαγιαμόν (Πουέρτο Ρίκο) 0.
Και τα ζευγάρια των προημιτελικών:
Αλαχουελένσε (Κόστα Ρίκα) – Ντι Σι Γιουνάιτεντ (ΗΠΑ)
Σαπρίσα (Κόστα Ρίκα) – Κλαμπ Αμέρικα (Μεξικό)
Ολίμπια (Ονδούρα) – Ερεντιάνο (Κόστα Ρίκα)
Πατσούκα (Μεξικό) – Μόντρεαλ Ίμπακτ (Καναδάς)

















*Πηγή: onsports.gr*

Αγωνία για Ντίνα!

Δεν ήρθε αναίμακτα η ισοπαλία του Παναθηναϊκού στο «Φίλιπς Στάντιον» κόντρα στην Αϊντχόφεν.

Αγωνία για Ντίνα
Ο Θανάσης Ντίνας αποχώρησε με αιμάτωμα από τον αγωνιστικό χώρο μετά από χτύπημα που δέχτηκε στη μέση και η πρώτη εκτίμηση ανέφερε πως αναμένεται να απουσιάσει από το κυριακάτικο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης».

Ο Έλληνας μπακ την Παρασκευή θα υποβληθεί σε ακτινογραφία, ώστε να διαπιστωθεί ακριβώς το πρόβλημά του και να ξεκαθαρίσει το αν θα αγωνιστεί στο Νέο Φάληρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μάσα: «Να ξεχάσουμε αυτό το ματς»

Να ξεχάσουν το ματς με την Τότεναμ και να προχωρήσουν στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, ζήτησε ο ο Πάμπλο Μάσα από τους συμπαίκτες του στον Αστέρα Τρίπολης μετά την πεντάρα στο Λονδίνο.

Μάσα: «Να ξεχάσουμε αυτό το ματς»
Ο Αργεντινός επιθετικός τόνισε πως τα «σπιρούνια» είναι σαφώς ανώτερα ως ομάδα, πως εκμεταλλεύτηκαν το γρήγορο γκολ που πέτυχαν και ζήτησε σκληρή δουλειά για τη συνέχεια.

Αναλυτικά: «Θεωρώ πως η Τότεναμ είναι ανώτερη σε ότι αφορά το αγωνιστικό της επίπεδο. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να ξεχάσουμε την ήττα και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Σίγουρα μας επηρέασε, σκόραραν γρήγορα και πήραν πλεονέκτημα, ενώ εμείς χάσαμε τις ευκαιρίες που είχαμε. Εμείς πρέπει τώρα να ηρεμήσουμε και να δούμε με ψυχραιμία το επόμενο παιχνίδι.

Θεωρώ πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι λόγω της ποιότητας των παικτών της Τότεναμ. Θεωρώ πως μέχρι να έρθει αυτή η μέρα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε σκληρά.

Ο Λαμέλα είναι φίλος, τον γνωρίζω εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Απέδειξε ξανά σε όλους το επίπεδό του, ευχαριστηθήκαμε που αντιμετώπισε ο ένας τον άλλον και για αυτό αστειευόμασταν στον πάγκο».

Δώνης: «Δεν τα παρατήσαμε»

Στο γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν παράτησε την αναμέτρηση κόντρα στην Αϊντχόφεν στάθηκε ο Χρήστος Δώνης, μετά την ισοπαλία στο «Φίλιπς Στάντιον» κόντρα στην Αϊντχόφεν.

Δώνης: «Δεν τα παρατήσαμε»
Ο νεαρός μέσος των «πράσινων» τόνισε πως όλοι προσπάθησαν για το θετικό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος, πιστεύει πως τα θετικά αποτελέσματα στη συνέχεια θα μπορέσουν να φέρουν την πρόκριση, αλλά θα χρειαστεί σκληρή δουλειά και υποσχέθηκε προσπάθεια για να έρθουν οι τρεις βαθμοί στο «Καραϊσκάκης».

Αναλυτικά: «Προσπαθήσαμε όλοι πάρα πολύ. Δώσαμε τα πάντα και πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί δεχτήκαμε γκολ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Είπαμε στα αποδυτήρια ότι δεν θα τα παρατήσουμε και τα είδατε. Είπαμε ότι συμβαίνουν λάθη στο ποδόσφαιρο».

Δεν μπορούμε να ‘πετάμε στα σύννεφα’ μετά από μία ισοπαλία. Σιγά – σιγά, με τα αποτελέσματα που θα έρθουν, πιστεύουμε στην πρόκριση και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Ήταν και αγωνιστικό και ψυχολογικό το πρόβλημα, αλλά σιγά – σιγά θα το αλλάξουμε με τη σκληρή δουλειά και καλά αποτελέσματα.

Είναι σημαντικό παιχνίδι το επόμενο με την Αϊντχόφεν, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα τα ματς που μεσολαβούν μέχρι τότε.

Μακάρι να μπορούσα να υποσχεθώ ότι θα πάρουμε τους τρεις πόντους στο ‘Καραϊσκάκης’, αλλά μπορώ να τους υποσχεθώ ότι θα κάνουμε τα πάντα για τους τρεις πόντους.

Προσπαθώ να δουλεύω καθημερινά για να βελτιώνομαι και να κάνω όλα όσα μου ζητάει στο γήπεδο ο προπονητής μου».

Κοκού: «Δεν είχαμε συγκέντρωση στο τέλος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης στα τελευταία λεπτά απέδωσε την ισοπαλία της Αϊντχόφεν με τον Παναθηναϊκό ο Φιλίπ Κοκού, μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Κοκού:  «Δεν είχαμε συγκέντρωση στο τέλος»
Ο Ολλανδός τεχνικός στάθηκε στην αλλαγή του Ντεπάι, η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί και στάθηκε στα λάθη του δεύτερου ημιχρόνου, τα οποία ξεκίνησαν από τους μέσους του. Θεωρεί πως το ματς της Αθήνας σε δύο εβδομάδες είναι το πιο κρίσιμο και πιστεύει πως μπορεί να νικήσει η Αϊντχόφεν, παρά το γεγονός πως ενδέχεται να έχουν επιστρέψει οι Μπεργκ και Μέντες.

Αναλυτικά: «Περίμενα ότι θα κρατούσαμε τη νίκη, αποδείχτηκε, όμως, ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι. Την αλλαγή του Ντεπάι έπρεπε να την κάνω, το είχαμε κανονίσει πριν από το ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε πολλά λάθη, ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει τους παίκτες να τα εκμεταλλευτεί.

Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό ήταν διαφορετικός από εκείνον στη Μόσχα. Στο δεύτερο ημίχρονο, το κέντρο δεν ήξερε που να τρέξει και τι να κάνει, σε αντίθεση με την ελληνική ομάδα που έκανε αυτό που έπρεπε.

Η πρώτη θέση ανήκει στην Ντιναμό Μόσχας. Ο πλέον κρίσιμος για μας αγώνας είναι στην Αθήνα, εκεί πρέπει να παίξουμε συγκεντρωμένα 90’. Πρέπει, όμως, οι παίκτες να καταλάβουν τα λάθη τους. Έχουμε τη δυνατότητα να νικήσουμε στην Αθήνα. Ο κόσμος δίνει δύναμη στον Παναθηναϊκό, αλλά μετά την ισοπαλία έχουμε ένα νέο κίνητρο να δείξουμε τις δυνατότητές μας εκεί και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

Όλη η ομάδα του Παναθηναϊκού είναι καλή. Αν έχεις όλους τους παίκτες έτοιμους, πάντα είσαι πιο δυνατός. Θα φανεί σε δύο εβδομάδες πόσο πιο δυνατός είναι με Μέντες και Μπεργκ».

Στο εδώλιο για ρατσισμό η ΜΠΑΤΕ!!

Δεν έφτανε η επτάρα που δέχτηκε η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ από τη Σαχτάρ την Τρίτη για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπινς Λιγκ, κατηγορείται και για ρατσισμό.

Στο εδώλιο για ρατσισμό η ΜΠΑΤΕ
Η UEFA κάλεσε τη διοίκηση των Λευκορώσων να απολογηθεί για τη ρατστιστική συμπεριφορά των οπαδών της προς τον Βραζιλιάνο επιθετικό των Ουκρανων, Λουίζ Αντριάνο.

«Οι οπαδοί φώναζαν εναντίον μου με ένα τρόπο προσβλητικό, με περιεχόμενο ρατσιστικό. Ήταν μία συμπεριφορά απαράδεκτη. Σοκαρίστηκα, προσεβλήθη η αξιοπρέπειά μου», τόνισε ο ίδιος ο παίκτης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας «Αγιά-Σοφιά» και Λεωφόρος!!

Ενθαρρυντικά μηνύματα για το γηπεδικό θέμα ΑΕΚ-Παναθηναϊκού απέφερε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Τόσο το κονδύλι της «Αγιά-Σοφιάς», όσο κι αυτό της Λεωφόρου βρίσκονται στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε.

Στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας «Αγιά-Σοφιά» και Λεωφόρος
Ευχάριστα νέα από το Περιφερειακό Συμβούλιο που συζήτησε τον οικονομικό προϋπολογισμό του 2015 έμαθαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός.

Η επιχορήγηση που έχει εγκριθεί για την «Αγιά-Σοφιά» (ύψους 20 εκατ. ευρώ), όπως κι αυτή που προβλέπεται για την ανακαίνιση της Λεωφόρου (ύψους 7 εκατ. ευρώ) συμπεριλήφθηκαν κανονικά στα κονδύλια που εγκρίθηκαν με διευρυμένη πλειοψηφία για έργα στο προσεχές έτος.

Κάτι που αποτελεί εξαιρετικά θετικό νέο για τις δυο ομάδες, καθώς η μεν ΑΕΚ δε διαπιστώνει διάθεση απ’ τη νέα περιφερειακή διοίκηση ν’ αμφισβητηθεί η εγκεκριμένη επιδότησή της, ενώ ο Παναθηναϊκός μπορεί να ευελπιστεί στην υποστήριξή της για ν’ ανατραπεί η απόφαση του ελεγκτικού συμβουλίου.

Εξάλλου στην τοποθέτησή του (κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής συνεδρίασης) ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα δυο έργα, με τα λεγόμενά του να επιβεβαιώνουν ότι η νέα περιφερειακή αρχή σκοπεύει να τα υποστηρίξει εφόσον πληρούν απόλυτα τη νομιμότητα.

Αναλυτικά η ομιλία Καραμέρου

«Καλησπέρα σας. Μπαίνω απ ευθείας στο θέμα… Οι εγγεγραμμένες δαπάνες για αθλητικές εγκαταστάσεις από την Περιφέρειας Αττικής για το επόμενο έτος αφορούν σε 53 έργα συνολικής δαπάνης 105 εκατομμυρίων ευρώ , εκ των οποίων 18 έργα υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Σε αυτά τα κονδύλια του προϋπολογισμού για τις αθλητικές εγκαταστάσεις ξεχωρίζουν εκείνα για τη Νέα Φιλαδέλφεια (20 εκατ. ευρώ) τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (7 εκατ. ευρώ) και τη Νέα Σμύρνη (18 εκατ. ευρώ). Και ξεκινώ μια σύντομη αναδρομή από την ημέρα που αναλάβαμε:

Πριν από περίπου 30 μέρες ήρθε ένα τεφτέρι χωρίς διπλογραφικό σύστημα. «Έτσι τον κάναμε ως τώρα τον προϋπολογισμό» μας είπαν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας. Αυτό όπως καταλαβαίνετε θα διορθωθεί μέσα στο 2015, όχι σήμερα και σίγουρα όχι μέσα σε 30 μέρες που έχουμε τη διοίκηση.

Δεν σημαίνει βέβαια ότι την πολιτική προχειρότητα κάποιων θα την πληρώσει ο Αθλητισμός. Είτε πρόκειται για το Πέραμα είτε για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Από αύριο κιόλας αφού περάσει το ύψος του προϋπολογισμού θα ξεκινήσουν οι διορθώσεις που πρέπει, αλλά θέλουν χρόνο και πολιτική στόχευση.

Δεν μπόρεσε η προηγούμενη διοίκηση εδώ και δέκα χρόνια (και επί νομαρχίας) να κάνει διπλογραφικό σύστημα στον προϋπολογισμό. Ένα excel ανοίγατε και βάζατε ποσά.

Τα λέω όλα αυτά γιατί μπορεί κάποιοι να επιβιώνουν κάνοντας τον πολιτικό μπακάλη, εμείς όμως ούτε εγγράψαμε μπακαλίστικα στον προϋπολογισμό ούτε σβήνουμε μπακαλίστικα για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις

Και θα αναφερθώ συγκεκριμένα στα γήπεδα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού: Για το μεν γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ελπίζω να έχετε παρακολουθήσει την αρνητική απόφαση του Ε’ Κλιμακίου (ΣΤ’ Διακοπών) του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τη σύμβαση των επτά εκατομμυρίων ευρώ. Ο Παναθηναϊκός που είναι ο ωφελούμενος πρόκειται να προχωρήσει σε ένσταση κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

Η νέα Περιφερειακή διοίκηση θα είναι εκεί τη στιγμή που πρέπει και επαναλαμβάνουμε και σήμερα εδώ ενώπιον σας την πάγια θέση μας: Η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων οφείλει να σέβεται το νομικό πλαίσιο, το περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες καθώς και τη βούληση της κοινωνίας των πολιτών.

Θέλω όμως να υπογραμμίσω ότι, με νομικά αδιάβλητο τρόπο, οι ιστορικοί Σύλλογοι πρέπει να αποκτήσουν τις εγκαταστάσεις που ανταποκρίνονται στην ιστορία τους. Αλλά όλα αυτά θα περάσουν από διαβούλευση στις τοπικές κοινωνίες, νομιμότητα, ανταποδοτικότητα στην αυτοδιοίκηση.

Στο γήπεδο της ΑΕΚ τώρα. Ο κόσμος της ΑΕΚ το θέλει. Και εμείς το θέλουμε. Στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα γίνει γήπεδο όπου ήταν γήπεδο. Δεν θα τα χαλάσουμε για 2 ή 3 χιλιάδες θέσεις.

Αν και ξέρετε κάτι; Το θέμα δεν κρίνεται σήμερα εδώ. Το γήπεδο αυτό είναι σύνθετη υπόθεση. Ούτως ή άλλως αυτά τα 20 εκατομμύρια ευρώ, αν και όταν δοθούν, δεν θα δοθούν στο χέρι κανενός. Το άλσος δεν θα πειραχθεί. Ενεγράφησαν εξάλλου όπως βλέπετε και 700.000 ευρώ στον προϋπολογισμό για την αναβάθμισή του με ήπιες και οικολογικές παρεμβάσεις

Εμείς αφουγκραζόμαστε τι λέει η κοινωνία της Νέας Φιλαδέλφειας και ο κόσμος της ΑΕΚ. Δεν εναγκαλιζόμαστε όμως κανένα επιχειρηματικό συμφέρον. Δεν τους βάλαμε εμείς εμμέσως στα ψηφοδέλτιά μας κ. Σγουρέ γιατί δεν είμαστε τζάμπα μάγκες. Όσοι μιλάτε για τζάμπα μάγκες το μόνο που κάνετε είναι να μας ντοπάρετε πολιτικά για να συνεχίσουμε. Και φαίνεται πως αυτό το ντοπάρισμα είναι το μόνο που κάποιοι ξέρουν να κάνουν καλά»
.

Η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, από την πλευρά της, αφού παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους η νέα Διοίκηση αρνήθηκε να υπογράψει τον αρχικό προϋπολογισμό, παρουσίασε στο Σώμα τις προτεραιότητες της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι ο παρών προϋπολογισμός εκφράζει τη στροφή της νέας Διοίκησης και αποτυπώνει ένα πρώτο δείγμα γραφής «ενδεικτικό του δικού μας προσανατολισμού, της ανάπτυξης δηλαδή με κοινωνικό πρόσημο και περιβαλλοντική εγρήγορση, μέσα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Επιλέξαμε να δράσουμε πολιτικά υπεύθυνα, οικονομικά αξιόπιστα, κοινωνικά ευαίσθητα».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο προϋπολογισμός είναι ένα έργο σε εξέλιξη και ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είναι η πρώτη του φάση, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε δημόσια ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας θα προχωρήσει στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού «σεβόμενοι τα προτάγματα του προγράμματός μας, του προγράμματος που υπερψήφισαν οι πολίτες. Δεσμευόμαστε να αναμορφώσουμε ριζικά και δραστικά αυτό το κείμενο προϋπολογισμού, πιστοί σε όσα έκαναν τη διαφορά σε σχέση με το χθες, το οποίο εξέφραζε η προηγούμενη διοίκηση».

Η κ. Δούρου πρόσθεσε ότι μια από τις βασικές προτεραιότητές της Περιφέρειας είναι η επείγουσα αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και γι’ αυτό το λόγο «ο Προϋπολογισμός ενισχύθηκε με 13.1 εκατομμύρια, αντί για 1.9 της αρχικής εκδοχής του – και αυτό είναι μόνο η αρχή», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε «στην έμφαση στις πολιτικές ανάπτυξης κατά της κρίσης, στη στήριξη της καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ατμομηχανής της παραγωγικής ανασυγκρότησης, στην ενίσχυση της ενδογενούς παραγωγής, στην προστασία του περιβάλλοντος με την ενίσχυση των υποδομών και στη μέριμνα για τη βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής των πολιτών».

Τέλος, η κ. Δούρου τόνισε ότι οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν «πρώτες κινήσεις που θα έχουν απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα. Έπονται όμως και άλλες. Με στόχο την υλοποίηση των δεσμεύσεων. Ωστόσο αυτή η προσπάθεια θα πετύχει με μία προϋπόθεση. Την ενεργητική συνδρομή, συμπαράσταση και συνεργασία των ίδιων των πολιτών. Απέναντί μας ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός. Καραδοκούν Λαιστρυγόνες. Μικρά και μεγάλα συμφέροντα, υπέρμαχοι του στάτους κβο. Σύμμαχός μας και ισχυρό μας χαρτί είσαστε εσείς, οι πολίτες. Η καλύτερη ασπίδα προστασίας. Το ισχυρότερο στήριγμα».