Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Εμφάνιση του Panathinaikos!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο gazzetta.gr για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία και τις... απαντήσεις που έδωσαν οι παίκτες του Αναστασίου. 
Η ομάδα έπαιξε σαν Panathinaikos στην Ολλανδία κόντρα σε μία Αιντχόβεν, που μέτραγε 10 σερί νίκες στην έδρα της, αλλά κόντρα στην ομάδα του Αναστασίου(άψογο στήσιμο) μπλοκαρίστηκε και στο τέλος μετά το 1-1 του Καρέλη, αν είχε λίγο χρόνο ακόμα το παιχνίδι το momentum ήταν για τον Παναθηναϊκό, που θα μπορούσε να φθάσει και σε μία πλήρη ανατροπή. Και φυσικά αυτό μπορεί να  γινόταν αν ο Τσέχος Ζέλικα έδινε το πέναλτι στον Αντζαγκούν και ερχόταν πιο γρήγορα η ισοφάριση. Πριν συνεχίσω σας θυμίζω τι έγραψα χθες λίγες ώρες πριν το ματς:
ADVERTISEMENT
«Εγώ πιστεύω, ότι απόψε και οι παίκτες και ο προπονητής γνωρίζοντας τις μεγάλες δυσκολίες του αγώνα θα έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση σε ότι κάνουν και εύχομαι και ελπίζω να υπάρχει και το ομαδικό πνεύμα, που έλειπε ειδικά στα τελευταία ματς. Είναι ένα ματς , που μπορεί αν σου πάει καλά να σου αλλάξει τελείως την ψυχολογία για τη συνέχεια και πιστεύω , ότι αυτή την ευκαιρία δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη, όσοι παίξουν, αλλά και ο Αναστασίου που μην ξεχνάμε, ότι εκεί έχει ζήσει και έχει παίξει μπάλα για χρόνια.
Μπορεί κάποιος να ρωτήσει. Οκ, θέλουν, μπορούν όμως; Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, για αυτό είναι και ο βασιλιάς των σπορ. Μπορεί μία πιο αδύναμη ομάδα να κερδίσει μία καλύτερη, αρκεί να βρεθεί στην μέρα της και να «μπλοκάρει» τον αντίπαλο».
Τελικά οι παίκτες και ο Αναστασίου δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή εμφάνιση και ανασταλτικά στο πρώτο μέρος, αλλά και επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως μετά την είσοδο του Καρέλη και την διαμόρφωση του συστήματος σε 4-3-1-2. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν πανηγυρίζει απόψε για την ισοπαλία-όπως κάποιοι εξυπνάκηδες θα πουν- αλλά χαίρεται διότι είδε τον Παναθηναϊκό και πάλι ΟΜΑΔΑ μέσα στο γήπεδο.
Με τον έναν παίκτη να παίζει για τον άλλον, με πλάνο και σε άμυνα και σε επίθεση . Και με την ομάδα να έχει το δικαίωμα να παίξει την πρόκριση στην Λεωφόρο με την Αιντχόβεν. Και φυσικά να παίρνει ψυχολογία για τη συνέχεια , για το ντέρμπι της Κυριακής, αλλά και τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν.
Εκτός από τον σκόρερ Καρέλη , που έκανε την διαφορά όταν μπήκε κρατάω τον συγκλονιστικό Σίλντεφελντ στην άμυνα, τον Νάνο, που εσβησε τον Νάρσινγκ και έβγαλε την σέντρα στο γκολ, τον Δώνη, που βοήθησε πολύ στην δημιουργία, αλλά και στα κλεψίματα, τον Ζέκα του πρώτου ημιχρόνου, ενώ και ο Στιλ κάτω από τα δοκάρια στάθηκε καλά. Γενικά ήταν μία εξαιρετική ομαδική προσπάθεια. Δεν χρειάζονται υπερβολές, αλλά συνέχεια ανάλογων εμφανίσεων, για να πούμε ότι η ομάδα μπαίνει πάλι στον σωστό δρόμο...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: