Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Χρειάζεσαι και άλλους… Παναθηναϊκέ!!

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μπάγερν Μονάχου στη τελευταία περίοδο και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για την επιθετική… λειψανδρία που κόστισε στους «πράσινους».

Χρειάζεσαι και άλλους… Παναθηναϊκέ
Η πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού στη σεζόν είναι γεγονός και βάσει της εξαιρετικής εικόνας που έδειξε η Μπάγερν τη προηγούμενη εβδομάδα στην Βαρκελώνη, ίσως να ήταν και αναμενόμενη. Παρόλα αυτά, το παιχνίδι στην «Audi arena», πιο πολύ ξέφυγε από τα χέρια των παικτών του Ιβάνοβιτς, παρά το πήραν οι Βαυαροί, παίζοντας ανώτερα. Για τους «πράσινους», που στόχος είναι η πρόκριση στο Top 16, αυτή η ήττα βάζει σε περιπέτειες από νωρίς, αλλά είναι βέβαιο πως μπορούν και θα παίξουν πολύ καλύτερα στο άμεσο μέλλον. Θα είχαν βάλει τα θεμέλια για την είσοδο στην επόμενη φάση από απόψε, αρκεί να… εμφανίζονταν στο παρκέ επιθετικά οι Διαμαντίδης, Γκιστ και Παππάς…

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας
Με τους τρεις προαναφερθέντες στους δύο πόντους και 1/18 σουτ, οι απαιτήσεις δε μπορεί να είναι μεγαλύτερες από αυτό το 81-75, κόντρα σε μία ομάδα που το μόνο που έκανε καλύτερα, ήταν να βάλει τα μεγάλα τρίποντα στο τέλος. Και όμως, η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική στα πρώτα τριάντα λεπτά. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, δεν άφησε τους γηπεδούχους να τρέξουν στο «ανοικτό» γήπεδο και με τους Μπατίστα-Γιάνκοβιτς να εκτελούν, τα κατάφερνε μια χαρά. Αν εξαιρέσει κανείς τα διαστήματα που παρασύρθηκε και επέμεινε ανεξήγητα πολύ με το τρίποντο, εκμεταλλευόταν τα ατού του, κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα και είχε απαντήσεις όταν η Μπάγερν έπαιρνε διαφορές τριών-τεσσάρων πόντων.

Ο Πέσιτς «σημάδεψε» αρκετά τον Μπατίστα για να τον κουράσει (στο τέλος το κατάφερε), δοκιμάζοντας double team στο μαρκάρισμά του. Στην οικονομία του αγώνα, αυτό αποδείχθηκε κομβικό, την ώρα που ευτύχησε να του κάνει εξαιρετικό ματς ο Στίματς και ο Μπράιαντ να ελέγξει τα ριμπάουντ. Στις… ζημιές που φαίνονται με γυμνό μάτι, συγκαταλέγεται η εκπληκτική απόδοση του Σαβάνοβιτς, που εξέθεσε πολλάκις την πολύ κακή περιφερειακή άμυνα του Παναθηναϊκού με τα τρίποντά του. Ο Σέρβος, μαζί με τον Τζέντοβιτς που στο τέλος ήταν άψογος, παίρνει τα περισσότερα credits της νίκης, αφήνοντας πικρή γεύση για την πολύ καλή εμφάνιση του Φώτση (επιθετικά και αμυντικά).

Την ώρα που η Μπάγερν άρχισε να βρίσκει το… χέρι της, ο Παναθηναϊκός, παρότι έκανε λιγότερα λάθη και είχε περισσότερες κατοχές λόγω επιθετικών ριμπάουντ, έχανε το μυαλό του στην επίθεση, εμμένοντας στο μακρινό σουτ που αποδείχθηκε καταστροφικό. Το πρώτο κίτρινο φύλλο αγώνα είναι γεγονός και την επόμενη εβδομάδα οι «πράσινοι», που είναι φανερό ότι θέλουν χρόνο, θα ήταν άλλη ομάδα με τον Νέλσον και χρειάζονται άμεσα τον Μαυροκεφαλίδη, υποδέχονται ξανά στο ΟΑΚΑ τον αγαπημένο τους Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αν θέλουν το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης να είναι χαρούμενο όπως το αντίστοιχο περυσινό κόντρα στην τουρκική ομάδα, θα χρειαστούν… περισσότερους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: