Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Είδε αστεράκια!!

Έναν εφιάλτη έζησε ο Αστέρας στο Λονδίνο. Η Τότεναμ δεν χαρίστηκε στους Αρκάδες, που έμειναν μακριά από τις πρόσφατες εξαιρετικές τους ευρωπαϊκές εμφανίσεις, και τους υποχρέωσε σε βαριά ήττα 5-1!

Είδε αστεράκια!
Ήταν σκληρή με τον Αστέρα η Τότεναμ. Οι Λονδρέζοι με δύο γκολ (το ένα ποίημα) από το πουθενά στο πρώτο ημίχρονο και εκμεταλλευόμενοι την κατάρρευση των Αρκάδων στο δεύτερο 45λεπτο έφτασαν εύκολα στο 5-1 δίνοντας ένα γερό μάθημα στους παίκτες του Βεργέτη.

Όλα εύκολα στον δρόμο της Τότεναμ στο πρώτο ημίχρονο. Οι Άγγλοι πήγαν στο αποδυτήρια με το 2-0 στην τσέπη έχοντας αξιοποιήσει ιδανικά τις ευκαιρίες του. Πρώτα με σουτ του Κέιν στο 13’ κι εν συνεχεία με σουτ-τακουνάκι (!) του Λαμέλα στο 30’. Οι Αρκάδες αν και μπήκαν καλά στο δεύτερο ημίχρονο στο «White Hart Lane» στην συνέχεια κατάρρευσαν και οι γηπεδούχοι τους τιμώρησαν με ακόμη ένα τέρμα του Αργεντινού στο 66’ και ακόμη δύο του Κέιν, που πέτυχε χατ-τρικ, στο 76’ και στο 81’. Στο φινάλε η Τότεναμ έμεινε με δέκα, λόγω αποβολής του Γιορίς στο 87’, με τον Μπαράλες να νικάει τον Κέιν (που κάθισε κάτω από τα γκολπόστ ελλείψει αλλαγών) με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 89’, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

Τότεναμ – Αστέρας Τρίπολης 5-1
(13’, 75', 81 Κέιν, 30’, 66' Λαμέλα)

Παρτιζάν – Μπεσίκτας 0-4
(18’ Κάβλακ, 45’ Μπα, 52’ Οζιακούπ, 54’ Τόρε)

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο:
1. Μπεσίκτας 5
2. Τότεναμ 5
3. Αστέρας Τρίπολης 4
4. Παρτιζάν 1

H επόμενη (4η) αγωνιστική:
6/11/2014
Αστέρας Τρίπολης – Τότεναμ (20.00)
Μπεσίκτας – Παρτιζάν (20.00)



Το ματς:



Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το ματς στο ξεκίνημά του. Οι δύο ομάδες έδειξαν πως θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην αντίπαλη εστία, όμως η Τότεναμ ήταν η τυχερή. Χωρίς να έχουν καταφέρει να γίνουν απειλητικοί οι Λονδρέζοι άνοιξαν χωρίς να… ιδρώσουν το σκορ μόλις στο 13ο λεπτό, όταν ένα μακρινό σουτ του Κέιν κατέληξε στα δίχτυα του Κοσίτσκι με την βοήθεια του δοκαριού. Το γκολ στο ξεκίνημα δεν βοήθησε τους παίκτες του Βεργέτη, όμως αντέδρασαν σωστά και με πίεση ψηλά στο γήπεδο άγχωσαν την άμυνα των γηπεδούχων.

inner

Πάνω που ο Αστέρας άρχισε να παίρνει τα πάνω του και να αγγίζει την ισοφάριση με τον Πάρα στο 28’, οι «spurs» χτύπησαν και πάλι. Αυτή τη φορά, ο Λαμέλα με ένα σουτ… τακουνάκι από το ύψος της περιοχής διπλασίασε τα τέρματα της Τότεναμ, που έφτασε στο 2-0 χωρίς καν να το καταλάβει! Μετά το δεύτερο γκολ των Άγγλων ο ρυθμός στο «White Hart Lane» έπεσε, ενώ ήταν εμφανής η απογοήτευση των παικτών του Αστέρα από την εξέλιξη του ματς.

Πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο είχε ο Αστέρας στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Αρκάδες μη έχοντας και τίποτα να χάσουν ήταν πιο απελευθερωμένοι στο χορτάρι και με όμορφη κυκλοφορία της μπάλας δημιούργησαν προβλήματα στην Τότεναμ, αλλά τους έλειψε η καλή τελική προσπάθεια. Με το πέρασμα των λεπτών, οι Λονδρέζοι κατάφεραν και πάλι να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο και να περιορίσουν τους αντιπάλους. Για ακόμη μία φορά, οι γηπεδούχοι βρήκαν το εύκολο γκολ με τον Λαμέλα να κάνει το 3-0 με σουτ στην κίνηση στο 66’.

inner

Η καλή εικόνα του Αστέρα «χάλασε» στο δέκα λεπτά αργότερα. Σε ένα διάστημα που άμυνα της ομάδας του Βεργέτη έδειξε να αντιμετωπίζει τρομερά προβλήματα ήρθε το 4-0 από τον Κέιν στο 76’, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης σημείωσε χατ-τρικ με κοντινή κεφαλιά (81’) κάνοντας το 5-0. Ο Αστέρας κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής στο 89’ με τον Μπαράλες, που νίκησε τον… Κέιν με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αφού νωρίτερα είχε προηγηθεί αποβολή του Γιορίς με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι συνθέσεις:



Τότεναμ (Μ. Ποκετίνο): Γιορίς, Ντάιερ, Φάτσιο, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Καπουέ, Νταμπελέ, Κέιν, Λαμέλα (76’ Έρικσεν), Τάουσεντ (83’ Λένον), Αντεμπαγιόρ (76’ Τσαντλί)

Στον πάγκο: Φορμ, Κίρικες, Σταμπουλί, Σολδάδο

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Βεργέτης): Κοσίτσκι, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Λούι, Ζησόπουλος, , Ρόλε (73’ Μπαράλες) Ουσέρο, Μουνάφο, Πάρα (80’ Φερνάντεζ), Μάσα (83' Μπακασέτας), Τσοκάνης

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Μπαντιμπανγκά, Γιαννιώτας, Κυριακόπουλος

Διαιτητής: Ι. Κρούζλιακ (Σλοβακία)

Γήπεδο: Γουάιτ Χαρτ Λέιν*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: