Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Να νικήσει εύκολα μήπως και ηρεμήσει λίγο!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες πιστεύει πως ο «σοβαρός» Ολυμπιακός θα νικήσει άνετα την Λαμποράλ Κούτσα, κάτι που θα βοηθήσει στην επιστροφή της ηρεμίας.
Τις θυμάστε αυτές τις παλιές ζυγαριές που κρέμονταν δύο ταψιά και το πιο βαρύ αντικείμενο κατέβαινε χαμηλά… Αν βάλουμε σε μία τέτοια ζυγαριά από τη μία πλευρά τη νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα και στην άλλη, την ηρεμία που ψάχνει να βρει ο Ολυμπιακός, τότε το ταψί (ή δε ξέρω και εγώ πως λέγεται) με την ηρεμία θα πιάσει πάτο σε dt.
ADVERTISEMENT
Έχει τεράστια σημασία αυτή τη στιγμή να βρεθεί η ηρεμία και να μπουν σε νορμάλ ρυθμούς οι Πειραιώτες, ωστόσο σίγουρα για να συμβεί αυτό χρειάζεται να νικήσουν την Λαμποράλ Κούτσα. Πιστεύω δε, πως αυτή η νίκη θα έρθει με ευκολία γιατί και καλύτερο ρόστερ έχει ο Ολυμπιακός και στο γήπεδό του παίζει.
Ο Μάρκο Κρέσπι πήγε στην Βασκονία με όνειρα χίλια, αλλά κατάφερε και αυτός να βρίσκεται σε δυσμενή θέση. Η νίκη στην πρεμιέρα επί της Νεπτούνας δεν τον διασφάλισε αφού το 0-3 στο ισπανικό πρωτάθλημα είναι βαρύ.
Η Λαμποράλ Κούτσα αν χάσει στο ΣΕΦ δε θα της πει κανείς τίποτα, μία ήττα εντός πλάνου θα είναι. Αν ηττηθεί όμως το βράδυ της Κυριακής στην «Φερνάντο Μπουέσα» από την μισητή για αυτούς Μπιλμπάο και πάνε στο 0-4, ο Ιταλός coach πιθανότατα θα ψάχνει για δουλειά και ο Κερεχέτα για προπονητή.
Δε μας ενδιαφέρει πάντως η Λαμποράλ, αλλά ο Ολυμπιακός. Το τελευταίο δεκαήμερο είναι εκ των χειρότερων και με την μεγαλύτερη ένταση των τελευταίων ετών. Αρκετοί είναι αποπροσανατολισμένοι και ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους. Η όλη φασαρία με την παραίτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα, με τις αρνητικές απαντήσεις των Κολέ και ΠΑΟΚ, με την δικαιολογημένη αμφισβήτηση του κόσμου (δικαιολογημένη μόνο όταν εκφράζεται νορμάλ). Τίποτα δεν πηγαίνει καλά και ο Μίλαν Τόμιτς παλεύει να συνεφέρει τους παίκτες του. Η ομιλία της Δευτέρας έκανε τα τσιμέντα του ΣΕΦ να τρέμουν, αλλά για να σεβαστείς έναν άνθρωπο δεν αρκεί να σου φωνάξει, πρέπει να ξέρεις ότι «με αυτόν θα συνεχίσω οπότε ας τον ακούσω».
Οι παίκτες από την άλλη, οφείλουν να γίνουν πάλι ταπεινοί. Στοιχείο το οποίο αρκετοί φαίνεται πως έχουν χάσει. Η ταπεινότητα τούς οδήγησε στις επιτυχίες. Να προπονηθούν, να αφήσουν τα λόγια και να κάνουν τη δουλειά τους. Αν ξαφνικά την «είδαν» μίγμα Τζόρνταν, Λεμπρόν και Ντάνκαν… ας προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Καλό θα τους κάνει.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ
Η Λαμποράλ βασίζεται κατά κύριο λόγο στην δημιουργικότητα του Τόμας Ερτέλ. Ο Γάλλος παίζει καταπληκτικά, αλλά έχω την εντύπωση πως ο Όλιβερ Λαφαγέτ μπορεί να τον σταματήσει και θα το κάνει. Η πίεση του Αμερικανού πάνω στην μπάλα αποτελεί το σήμα κατατεθέν του και σίγουρα είναι ανάμεσα στα «κλειδιά» για τη νίκη. Αν αποδιοργανώσουν τον Ερτέλ τότε η νίκη θα έρθει πολύ εύκολα.
Έχοντας παρακολουθήσει την Λαμποράλ σε δύο επίσημα ματς, μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και η επαφή του Ντέιβις Μπέρτανς με το καλάθι. Θυμάμαι τον Λετονό στην Παρτιζάν απλά να εκμεταλλεύεται το ανοικτό γήπεδο, αλλά φέτος παρατηρώ έντονη συμβολή και στο 5 εναντίον 5. Όχι, ο Ολυμπιακός δε μπορεί να χάσει από τον Μπέρτανς, ωστόσο αν τον περιορίσει θα έχει εύκολο βράδυ.
Από τους ψηλούς του Ολυμπιακού μέχρι τώρα, υπάρχουν μόνο κάποιες εκλάμψεις του Χάντερ. Ο Μπράιαντ Ντάνστον επηρεασμένος από κάποια παραπανίσια κιλά, αλλά και ψυχολογικά από την όλη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί, δεν αποδίδει όπως μπορεί. Γιατί να είστε σίγουροι ότι μπορεί.
Με εξαίρεση τον Κόλτον Άιβερσον ο οποίος έχει καλά στοιχεία και παίζει με μυαλό, οι υπόλοιποι ψηλοί των Βάσκων δεν είναι κάτι σπουδαίο. Καλή ευκαιρία λοιπόν για τον Ντάνστον να παίξει καλά και να βρει κομμάτι της χαμένης του αυτοπεποίθησης.
ΥΓ: Ένα φάουλ που δεν έγινε = δύο εβδομάδες πανικού.
ΥΓ 2: Αν κάποιος φίλος του Ολυμπιακού ξεκινήσει να πάει στο ΣΕΦ με σκοπό να κράξει, καλύτερα να μείνει σπίτι του να το δει στην τηλεόραση. Με τα replay του, την πίτσα του, τις μπύρες του. Η ομάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται ηρεμία και ενθάρρυνση. Τίποτα άλλο.
ΥΓ 3: Ο μόνιμος φταίχτης για όλα, παραιτήθηκε πριν 14 μέρες. Πλέον οφείλουν και όλοι οι άλλοι να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: