Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Όλα του ΠΑΟΚ δύσκολα…!!

Ένας ΠΑΟΚ κατώτερος των περιστάσεων, επέτρεψε στην ανώτερη Φιορεντίνα να φύγει με το «διπλό» (0-1) από την Τούμπα χάρη σε γκολ του Βάργκας κι έκανε μόνος του τη ζωή του δύσκολη στον όμιλο.

Όλα του ΠΑΟΚ δύσκολα…
Με εμφανίσεις σαν και τη σημερινή, ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει τύχη με άλλες ομάδες. Όχι όμως του επιπέδου της Φιορεντίνα.

Δίχως να φανεί απειλητικός, αλλά και δίχως να εμπνέει σιγουριά αμυντικά, ο «Δικέφαλος του Βορρά» γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0.

Μια από τις εξαιρετικές συνεργασίες των «βιόλα» έφερε το γκολ του Βάργκας στο 38’ (ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι), με τους Ιταλούς να πετυχαίνουν το απόλυτο στον 11ο όμιλο.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έμεινε στους τρεις βαθμούς, την ίδια στιγμή που στο άλλο ματς του γκρουπ Ντιναμό Μινσκ και Γκινγκάμπ περιορίστηκαν στο 0-0. Ένα αποτέλεσμα ευνοϊκό για την κατάληψη της 2ης θέσης, μόνο όμως αν εμφανιστεί σοβαρός στις αναμετρήσεις που απομένουν.

Και μέσα σε όλα απόψε, έχασε τον Γιάννη Σκόνδρα, με την αρχική εκτίμηση να αναφέρει ότι ο δεξιός μπακ έχει υποστεί βαρύ διάστρεμμα.

Η βαθμολογία στον 11ο όμιλο:

1. Φιορεντίνα 9
2. Γκινγκάμπ 4
3. ΠΑΟΚ 3
4. Ντιναμό Μινσκ 0

H επόμενη αγωνιστική (6/11):

Γκινγκάμπ-Ντιναμό Μινσκ (22.05)
Φιορεντίνα-ΠΑΟΚ (22.05)

Πώς ξεκίνησε:

Στο 4-3-3 του Άγγελου Αναστασιάδη, τερματοφύλακας ήταν ο Γλύκος, στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- βρίσκονταν οι Ρατς, Κατσικάς, Βίτορ, Σκόνδρας, η τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής αποτελείτο από τους Τζιόλη, Κάτσε, Τζανδάρη, στο αριστερό άκρο της επίθεσης ξεκίνησε ο Περέιρα, στο δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.

Το ματς:

Είτε πρόκειται για ματς πρωταθλήματος, είτε για ευρωπαϊκό ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που αιφνιδιάζει. Με πίεση ψηλά και ασφυκτικό πρέσινγκ που οδηγεί τον αντίπαλο στο λάθος και τον ίδιο στο γκολ. Απέναντι στην Φιορεντίνα οι ρόλοι αντιστράφηκαν.

Οι Ιταλοί έκαναν την άμυνα των «ασπρόμαυρων» να… πελαγοδρομήσει κι αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να αποκτήσουν πολύ νωρίς το προβάδισμα.

Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ εκτός από την αστάθεια στα μετόπισθεν, είχε πρόβλημα στην ανάπτυξή του, χωρίς να μπορεί να φανεί απειλητικός. Ο Ρατς δεν έβρισκε χώρο να δράσει με τις γνωστές κούρσες και ενέργειές του από αριστερά, με τους τρεις της επιθετικής τριπλέτας να εναλλάσσονται. Κι αυτό χωρίς αποτέλεσμα.

Επιπλέον ο Άγγελος Αναστασιάδης υποχρεώθηκε από νωρίς να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, αφού ο Σκόνδρας εκτός από τον πυρετό, είχε να αντιμετωπίσει και ένα διάστρεμμα, με τον Κίτσιου να περνάει στη θέση του.

inner

To γκολ της Φιορεντίνα ήρθε αναπόφευκτα σε μια από τις εξαιρετικές συνεργασίες των φιλοξενούμενων. Ο Ίλισιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας, γύρισε την κατάλληλη στιγμή για τον επερχόμενο Βάργκας, ο οποίος εκτέλεσε εξ επαφής τον Γλύκο.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας των "ασπρόμαυρων" έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει τους Θεσσαλονικείς, αλλά αυτοί έμοιαζαν υπνωτισμένοι και μακριά από την καλή τους μέρα. Οι κινήσεις από τον πάγκο δεν άλλαξαν τη ροή του αγώνα, ενώ και η προσπάθεια στο φινάλε -έστω για την ισοφάριση- αποδείχθηκε απέλπιδα.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (11’ λ. τρ. Κίτσιου), Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης (81' Παπαδόπουλος), Περέιρα (54’ Γκολάσα), Αθανασιάδης.

Φιορεντίνα (Βιτσέντζο Μοντέλα): Ταταρουσάνου, Ρίτσαρντς, Μπασάντα, Πασκουάλ, Τόμοβιτς, Μπαντέλ, Βάργκας, Κούρτιτς, Βαλέρο (66’ Λατσάρι), Ίλισιτς (78’ Μαρίν), Μπερναρντέσκι (57’ Κουδράδο).*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: