Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Στον τελικό του Coppa Italia η Ιντερ

http://www.sport24.gr/ast/cov/in/inter_fiorentina_b.jpgΗ Ιντερ νίκησε για δεύτερη φορά τη Φιορεντίνα με το ίδιο σκορ (1-0) και πέρασε στον τελικό του Coppa Italia.H αγωνία στο "Αρτέμιο Φράνκι" για το ποια ομάδα θα έπαιρνε το εισιτήριο για τον τελικό κράτησε μέχρι το 57ο λεπτό. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Τιάγκο Μότα έβγαλε μόνο του τον Ετό'ο απέναντι από τον Φρέι και ο Καμερουνέζος δεν αστόχησε ανοίγοντας το σκορ.

Σε συνδυασμό με τη νίκη με 1-0 στον πρώτο αγώνα οι "νερατζούρι" καθάρισαν την πρόκριση παίρνοντας και εκδίκηση για την ισοπαλία στο ίδιο γήπεδο το περασμένο Σάββατο που τους έριξε στη δεύτερη θέση της Serie A.

Τον αντίπαλό της στον τελικό θα τον μάθει η Ιντερ την επόμενη Τετάρτη (21/04). Η Ουντινέζε υποδέχεται στον επαναληπτικό τη Ρόμα, με τους "τζαλορόσι" να έχουν το προβάδισμα για την πρόκριση καθώς είχαν επιβληθεί στον πρώτο αγώνα του "Ολίμπικο" με 2-0.

Αναλυτικά οι ημιτελικοί του Coppa Italia:

Πρώτοι αγώνες

Ιντερ - Φιορεντίνα 1-0 (34' Ντιέγκο Μιλίτο)
Ρόμα - Ουντινέζε 2-0 (12' Βούτσινιτς, 40' Μεξές)

Επαναληπτικοί

Ιντερ - Φιορεντίνα - Ιντερ 0-1 (57' Ετό'ο)
Ουντινέζε - Ρόμα (21/04)

Τα... κουρέλια τραγουδούν ακόμα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/af28f514f92287493df2fa23d8d35271_L.jpg?1271179891?1271179891?1271179891Χαρακίρι η Σεβίλλη και τα εμπόδιο στον δρόμο για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ ολοένα και αυξάνονται. Η ήττα με 2-1 από τη Βαγιαδολίδ έβαλε τους γηπεδούχους στο κόλπο της παραμονής και τους Ανδαλουσιανούς να... ψάχνονται. Μεγάλη νίκη για την Τενερίφη! Τα... κουρέλια τραγουδούν ακόμα και Βαγιαδολίδ, Τενερίφη με τις νίκες τους κατάφεραν να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες για παραμονή στην Πριμέρα Ντιβιζόν. Η Βαγιαδολίδ επιβλήθηκε 2-1 της Σεβίλλης... σπρώχνοντας παράλληλα τους Ανδαλουσιανούς έξω από την τετράδα.
Η Τενερίφη επιβλήθηκε 2-0 της Χιχόν εκτός έδρας και πήρε οξυγόνο!


Τα αποτελέσματα

Βαγιαδολίδ-Σεβίλη 2-1
(42΄ Ντιέγκο Κόστα, 54΄ Μανούτσο - 83΄ Καλα)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Τενερίφη 0-2
(71΄ Ρομάν, 89΄ Αλφάρο)

Χετάφε-Βιγιαρεάλ 23:00

Ατλέτικο Μαδρίτης-Χερέθ 14/4

Σανταντέρ-Εσπανιόλ 14/4

Σαραγόσα-Μαγιόρκα 14/4

Οσασούνα-Μάλαγα 14/4

Μπαρτσελόνα-Λα Κορούνια 14/4

Αλμερία-Ρεάλ Μαδρίτης 15/4

Βαλένθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο 15/4

Διαψεύδουν στην ΠΑΕ για Ζόρζε Κόστα: «Έχουμε προπονητή»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_oj8T4ofnWP.jpgΤα πορτογαλικά δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν τον Ζόρζε Κόστα ως διάδοχο του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του ΠΑΟΚ διέψευσε έστω και ανεπίσημα η ΠΑΕ.Οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου» αναφέρουν πως πρόκειται για δημοσιευμα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και προσθέτουν πως δεν τίθεται θέμα αντικαταστάτης του Σάντος.

«Έχουμε προπονητή. Την δεδομένη στιγμή το μόνο που απασχολεί τόσο την διοίκηση όσο και το αγωνιστικό τμήμα είναι τα παιχνίδια για τα πλέι οφ», αναφέρει σχετικά η ΠΑΕ. Άλλωστε, το θέμα της παραμονής ή όχι του Φερνάντο Σάντος και τη νέα χρονιά θα ξεκαθαρίσει μετά το τέλος των πλέι οφ, όταν και ο Πορτογάλος τεχνικός θα ανακοινώσει στον Θοδωρή Ζαγοράκη την απόφασή του.

Θα βαδίσουν μαζί ΑΕΛ και Παπακώστας

http://www.contra.gr/images/m/PAPAKOSTAS1212_m.jpgEΑΕΛ και Γιάννης Παπακώστας θα συνεχίσουν την κοινή τους πορεία και τη νέα αγωνιστική περίοδο και ουσιαστικά η επίσημη ανακοίνωση θα πρέπει να θεωρείται θέμα ωρών ή στην χειρότερη των περιπτώσεων θέμα κάποιων ημερών, αλλά το βέβαιο είναι ότι θα έρθει πριν από την αναμέτρηση των «βυσσινί» με τον Λεβαδειακό στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ. Ο Κώστας Πηλαδάκης, όπως μάλιστα ο ίδιος είχε αποκαλύψει μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, είναι απόλυτα ικανοποιημένος και με την βαθμολογική συγκομιδή, αλλά και με την εικόνα που παρουσίασε η ΑΕΛ στα παιχνίδια που έχει στον πάγκο της τον Γιάννη Παπακώστα και του πρότεινε ανανέωση της συνεργασίας τους και για την επόμενη χρονιά (υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για διετές συμβόλαιο, έστω και αν δεν επιβεβαιώνονται) και ο Έλληνας τεχνικός είπε το «ναι».

Γι’ αυτό ουσιαστικά μετά την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στις επίμονες ερωτήσεις των Λαρισαίων δημοσιογράφων τους παρέπεμπε στην συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης. ίναι πλέον γεγονός, έστω και αν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο.

Γρηγορίου: «Δεν υπάρχει κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών»

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ηρακλής, Χάρης Γρηγορίου, μίλησε στο «Αθλητικό Μetropolis» όσον αφορά στις υποθέσεις των Ντιέ και Κοβαλέφσκι και τον φημολογούμενο κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών από τους «κυανόλευκους». Ο κ. Γρηγορίου ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος για τον Ηρακλή λέγοντας: «Έχουμε πρωτοβάθμιες αποφάσεις για τις υποθέσεις αυτές και επετεύχθη συμβιβασμός με διακανονισμό δόσεων προς τους παίκτες. Στην περίπτωση του Κοβαλέφσκι έχουν πληρωθεί όλες οι δόσεις εκτός της τελευταίας. Υπάρχει μια καθυστέρηση απλά στην τελευταία δόση με μια επιφύλαξη. Για να υπάρξει αφαίρεση βαθμών θα πρέπει να: Να γίνει καταγγελία από πλευράς παικτών, να οριστεί δικάσιμος σε δικαστήριο της ΕΠΟ, να εκδικαστεί η υπόθεση, να ληφθεί απόφαση, να υπάρξει χρονικό διάστημα για την καταβολή υπομνημάτων και έπειτα να επανέλθουν οι ποδοσφαιριστές…» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα. Λέγονται κι ακούγονται αυτά ενόψει του τέλους του πρωταθλήματος. Είναι μια οικονομική διαφορά που έχει ξεκινήσει και εξυπηρετείται απλά υπάρχει μια καθυστέρηση»

Θέλει να μείνει ο Σαριέγκι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/eddec5c4331444bbc7f6af1a1c3d42b4_L.jpg?1271170664?1271170664?1271170664Το συμβόλαιο του Γιόσου Σαριέγκι τελειώνει το καλοκαίρι και ο Βάσκος κεντρικός αμυντικός εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει και του χρόνου στον Παναθηναϊκο. Αναλυτικά η συνέντευξη του Σαριέγκι στον ΣΚΑΙ:

- Ποια είναι τα συναισθήματα μετά την κατάκτηση του τίτλου:

«Είμαι τρίτη χρονιά στον Παναθηναϊκό και είναι η σημαντικότερη στιγμή για εμένα στην ομάδα αλλά και για τους οπαδούς. Νιώθουμε ευτυχισμένοι και μπορούμε να γιορτάζουμε κάθε νύχτα από εδώ και πέρα. Κάναμε σωστά τη δουλειά μας. Ζήσαμε όλη τη χρονιά κάτω από συνθήκες μεγάλης πίεσης και όταν παίζει σε ένα μεγάλο σύλλογο πρέπει να μάθεις να παίζεις έτσι. Ανταπεξήλθαμε κάτω από αυτές τις συνθήκες, κάναμε τη δουλειά μας και αξίζαμε τον τίτλο. Ήταν πολλά χρόνια χωρίς τίτλο για έναν σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό».

- Ποια είναι τα στοιχεία που σας βοήθησαν να κόψετε πρώτοι το νήμα;

«Ήμασταν απλά η καλύτερη ομάδα στο Πρωτάθλημα. Δουλέψαμε σκληρά για να πετύχουμε και είχαμε ψυχή. Κάθε παίκτης έδωσε από τη δική του πλευρά τον καλύτερο του εαυτό και πετύχαμε όλοι μαζί».

- Μέχρι το τέλος της σεζόν δεν θα αγωνιστείς ξανά και χάνεις και τον τελικό του Κυπέλλου...

«Πάντα είναι καλό για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται. Είναι πολύ παράξενο συναίσθημα. Είναι πάντα διαφορετικό το να βλέπεις έξω από το γήπεδο τους συμπαίκτες σου και να βλέπεις τόσο κρίσιμα παιχνίδια και να μην μπορείς να παίξεις. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο».

- Ο κόσμος έκανε ρεκόρ προσέλευσης και σας στήριξε πολύ φέτος. Τι έχεις να πεις για αυτό;

«Χωρίς τους οπαδούς να μας δίνουν ψυχική δύναμη δεν θα τα καταφέρναμε. Αξίζουν αυτόν τον τίτλο και τους τον αφιερώνουμε. Όλοι οι οπαδοί μας υπέφεραν τα τελευταία χρόνια με τα αποτελέσματα αλλά συνέχισαν να μας πιστεύουν και δεν είναι εύκολο αυτό».

- Και τώρα μπροστά σας η πρόκληση ενός νταμπλ...

«Τα δύο τρόπαια είναι πολύ καλύτερα από ένα. Θέλουμε να κάνουμε το νταμπλ. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στην τελική ευθεία για το στόχο μας. Έχουμε λίγες ημέρες κενό για να πάρουμε κάποιες ανάσες. Από Δευτέρα επιστρέψαμε στις προπονήσεις και στους κανονικούς ρυθμούς. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο ραντεβού».

- Κάποιοι αμφισβήτησαν την επιτυχία σας. Τι έχεις να τους πεις;

«Ο καθένας μπορεί να λέει για να επιδειχθεί. Ο κόπος μας έπιασε τόσο και αξίζαμε να βγούμε Πρωταθλητές. Νιώθουμε περήφανοι για την κατάκτηση του τίτλου. Το αποτέλεσμα μετράει και βάση αυτού, δεν μπορεί να πει κανένας κάτι κακό για εμάς».

- Το μέλλον σου με τον Παναθηναϊκό είναι αβέβαιο. Με το χέρι στην καρδιά, θα ήθελες να παραμείνεις;

«Έχω δεθεί με τον κόσμο και την ομάδα και με το χέρι στην καρδιά, θα ήθελα να παραμείνω».

Κατηγορούμενη και η Ιντερ...


Ο Μότζι στη δίκη Calciopoli Τελικά, αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί και η Ιντερ για το σκάνδαλο Calciopoli. Η δικαστής, Τερέζα Κασόρια, δέχθηκε τα νέα στοιχεία που παρουσίασε η πλευρά του Μότζι -λίστα με τηλεφωνικές κλήσεις του προέδρου των "νερατζούρι", Τζιακίτο Φακέτι, με τον Μπέργκαμο.

Ο τελευταίος, ήταν υπεύθυνος τότε στον ορισμό διαιτητών. Μετά την εξέλιξη αυτή η Ιντερ κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα, το οποίο θα πάει στη Ρόμα. Ο Μότζι γνώρισε την αποθέωση από φιλάθλους της Γιουβέντους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο της Νάπολι όπου διεξάγεται η δίκη.

Η δικαστής ζήτησε εξηγήσεις και από τον επιθεωρητή της έρευνας, Ατίλιο Αουρίκιο, καθώς τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική δίκη, όπως είχε γίνει με αυτά του Μότζι. Μάλιστα ο Αουρίκιο παραδέχθηκε ότι γνώριζε ότι ο Φακέτι είχε μεταβεί πολλές φορές στο σπίτι του Πάολο Μπέργκαμο.

"Να τελειώσουμε με αξιοπρέπεια", λένε στον ΠΑΣ


Ο Νίκος Αναστόπουλος στην προπόνηση του ΠΑΣ... Η τελευταία εβδομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα στην μεγάλη κατηγορία ξεκίνησε ουσιαστικά την Τρίτη. Ο Νίκος Αναστόπουλος και οι παίκτες του συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της ομάδας και ξεκίνησαν την προετοιμασία για το τελευταίο παιχνίδι της περιόδου, αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Από την στιγμή που τα πάντα έχουν κριθεί, αυτό που θέλει ο Αναστόπουλος είναι να τελειώσει η ομάδα του τις υποχρεώσεις της με ψηλά το κεφάλι και από την Δευτέρα πλέον να ξεκινήσει ο προγραμματισμός για την νέα χρονιά.

Αλλωστε την Δευτέρα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και το αφεντικό της ομάδας, ο Γιώργος Χριστοβασίλης και θα αναφερθεί σε όλα τα θέματα που την αφορούν, ενώ θα δείξει και τις προθέσεις του για την τεχνική ηγεσία, με την παραμονή Αναστόπουλου να μην είναι απολύτως σίγουρη.

Θα τρέχει με Μπέβερλι και στο πρωτάθλημα


Ο Μπέβερλι καρφώνει στο καλάθι της Παρτιζάν Ο Παναγιώτης Γιαννάκης πήρε την απόφαση να κόψει τον Γιοτάμ Χαλπερίν από το ελληνικό πρωτάθλημα και να επαναφέρει τον Πάτρικ Μπέβερλι, στον οποίο θέλει να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια εν όψει του φάναλ φορ της Ευρωλίγκας στις αρχές του Μαϊου.

Ο ισραηλινός γκαρντ δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά τον τελευταίο καιρό και ίσως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους που έκαναν τον Παναγιώτη Γιαννάκη να πάρει την απόφαση να δώσει την ευκαιρία στον Μπέβερλι.

Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να κάνει τρεις αλλαγές σε κάθε γύρο και αυτή είναι η πρώτη για τους "ερυθρόλευκους".

"Φωτιά" στα τηλεοπτικά και ετοιμασίες φάιναλ-φορ...

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4e283e2e05ffd2bee41d4429674fca4e_L.jpg?1271170423?1271170423?1271170423Κατάληψη έκαναν αναρχοαυτόνομοι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ που εισέβαλαν την ώρα που ήταν σε εξέλιξη Διοικητικό Συμβούλιο και το διέκοψαν ενώ προπηλάκισαν και τον πρόεδρο Πάνο Σόμπολο

Η εισβολή αναρχοαυτόνομων στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, την οποία έχουν καταλάβει έχουν σαν αποτέλεσμα να γίνει άνω κάτω η Ένωση. Τα περίπου πενήντα άτομα μπήκαν στην ΕΣΗΕΑ γύρω στις 2 μ.μ. και εισέβαλαν στην αίθουσα όπου ήταν τα μέλη του Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ και γινόταν η συνεδρίαση του Συμβουλίου. Όπως ήταν λογικό, η συνεδρίαση διακόπηκε. Τα άτομα ήταν άκρως επιθετικά εναντίον των μελών του Δ. Σ. Χτύπησαν τον πρόεδρο του, Πάνο Σόμπολο και πέταξαν μπουκάλια με νερό.

Μικροζημιές...

Η κατάληψη των γραφείων της ΕΣΗΕΑ έληξε νωρίς το απόγευμα και οι ζημιές που έγιναν ήταν μικρής έκτασης. ΟΙ καταληψίες έστειλαν mail με τα μηνύματα τους μέσω των υπολογιστών της ΕΣΗΕΑ. Πλέον, αναμένεται να καθοριστεί η νέα ημερομηνία για την τέλεση του Δ. Σ.

Συνάντηση καναλιών με TEAM

Σύμφωνα με πληροφορίες, ΕΡΤ, MEGA και ΑΝΤ1 θα συναντηθούν με εκπροσώπους της TEAM που γί' αυτό τον λόγο θα έλθουν στην Ελλάδα. Ο λόγος της συνάντησης είναι το αίτημα των ελληνικών καναλιών για επαναδιαπραγμάτευση των όρων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League. Θυμίζουμε πως η σεζόν, η οποία διανύουμε είναι η πρώτη της τριετίας και τα κανάλια έχουν δώσει εγγυητικές επιστολές στην TEAM για όλη την περίοδο. Ενόψει της συνάντησης με την TEAM, τα κανάλια θα συναντηθούν και μεταξύ τους προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

Επιστολή ΣΚΑΙ στη Σούπερ Λίγκα

Ο ΣΚΑΙ έστειλε επιστολή στην Σούπερ Λίγκα, με την οποία ζητάει συνάντηση την Πέμπτη για το θέμα της βίας στα γήπεδα, η οποία απαξιώνει το τηλεοπτικό προϊόν. Αλλά το θέμα της βίας θα …οδηγήσει στις συζητήσεις για την επαναδιαπραγμάτευση του συμβολαίου της κεντρικής διαχείρισης.


Ήταν γνωστό εδώ και καιρό πως ΣΚΑΙ, αλλά και Nova θα επιδίωκαν εκ νέου συζητήσεις με την Σούπερ Λίγκα για την αλλαγή (προς το χαμηλότερο) των οικονομικών όρων της κεντρικής διαχείρισης. Τώρα προφανώς βρέθηκε και η αφορμή που δεν είναι άλλη απ’ την βία στα γήπεδα. Και που η καταπολέμηση της ασφαλώς δεν είναι θέμα των καναλιών, αλλά της Σούπερ Λίγκας. Το επόμενο διάστημα αναμένεται «καυτό». Θα ήταν ούτως ή άλλως. Υπήρχε, δεν υπήρχε βία στα γήπεδα. Απλά, ξαναγράφουμε πως βρέθηκε η αφορμή.

Περιμένουν οι συμβασιούχοι στο αθλητικό
Οι συνάδελφοι του αθλητικού της ΕΡΤ που ανήκουν στο καθεστώς των συμβασιούχων περιμένουν τις τελικές εξελίξεις που θα καθορίσουν αν θα μείνουν πέρα απ' τα τέλη Ιουλίου στο Ραδιομέγαρο ή αν θα φύγουν. Αυτή η εκκρεμότητα, βέβαια, αφορά στο σύνολο των συμβασιούχων της ΕΡΤ, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία για την αθλητική διεύθυνση απ' την στιγμή που πάνω στους συμβασιούχους κρέμεται ο βασικός όγκος της δουλειάς. Ίσως δε οι εξελίξεις στο θέμα των συμβασιούχων επηρεάσει και το πως θα δουλέψει η ΕΡΤ τις μέρες της τελικής φάσης του Μουντιάλ.


Επικαιρότητα μπάσκετ…

Πλούσια θα είναι η αποψινή εκπομπή «Jump Shoot» με τον Τόλη Κοτζιά στο ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ (23.30). Αναλυτικά:

1) Τι έγινε στο event της Wind με τον Θοδωρή Παπαλουκά και τον Δημήτρη Διαμαντίδη

2) Πως ετοιμάζεται ο Πανελλήνιος για το φάιναλ-φορ του EuroCup στην Βιτόρια, εκεί, όπου το ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ θα δώσει το παρών.

3) Ρετρό από το Μόναχο και το φάιναλ-φορ του 1999. Η μάχη του Ολυμπιακού με την Ζαλγκίρις.

4) Πως ο Κολοσσός νίκησε μέσα στο Μαρούσι. Ρεπορτάζ από την 23η αγωνιστική της Α1.

5) Ρετρό από ματς Κυπέλλου ανάμεσα στον Ιωνικό Νικαίας και τον Ηρακλή. Δείτε Τσοπόκη, Αμάτο, Κουρή και Αλέξανδρο Σαββίδη κόντρα σε Λάζαρο Παπαδόπουλο, Χατζηβρέττα, Μπακ Τζόνσον, Μπάιρον Ντίνκινς και Πιτ Σάουερ.

6) Οι χθεσινές μάχες του ΝΒΑ. Η μεγάλη νίκη των Σπερς

7) Πλούσιο ρεπορτάζ από τα παιχνίδια της Α2.

8) Ο θρίαμβος του Αθηναικού στο Eurocup. Καλεσμένοι στο στούντιο είναι ο προπονητής της ομάδας του Βύρωνα, Τζώρτζης Δικαιουλάκος και η εκ των πρωταγωνιστριών της μεγάλης επιτυχίας, Όλγα Χατζηνικολάου.

Μέχρι την Δευτέρα για φάιναλ-φορ

Μέχρι την Δευτέρα θα λάβει τις αποφάσεις του για τις λεπτομέρειες κάλυψης του φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα μπάσκετ ο ΣΚΑΙ. Στον βασικό άξονα τα πράγματα είναι όπως τα έχουμε γράψει απ' την Δευτέρα του Πάσχα, απλά μένει να καθοριστεί πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν οι εκπομπές.

Καπουτζίδης και Ρότσα στο MEGA

Ο Χουάν Ρότσα και ο Γιώργος Καπουτζίδης θα είναι καλεσμένοι του MEGA στην εκπομπή "Σούπερ μπάλα live" την ερχόμενη Τρίτη που σαν βασικό αντικείμενο θα έχει την μετάδοση του ημιτελικού Τσάμπιονς Λιγκ, Ίντερ-Μπαρτσελόνα.

Είχε Σαλπιγγίδη

Η αθλητική εκπομπή ("Gate 97.2") που βγάζει κάθε απόγευμα ο ΑΝΤΕΝΝΑ Radio είχε σήμερα συνέντευξη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος μίλησε για όλα και βασικά για την κατάκτηση του τίτλου απ' τον Παναθηναϊκό.

Ναι σε Τόνι, όχι σε Ντζέκο!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/bebc953f14f987f69a9402be83d12164_L.jpg?943912800?943912800?943912800Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Λούκα Τόνι έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον της Μπάγερν που είναι διατεθειμένη να δώσει ακόμα μια ευκαιρία στον Ιταλό φορ. Αντίθετα, οι Βαυαροί δεν δείχνουν ζεστοί για τον Έντιν Ντζέκο. «Πολύ καλός ο Ντζέκο, όμως η Μπάγερν δεν τον έχει ανάγκη. Αντιθέτως, ο Τόνι θα είναι ξανά πίσω στο Μόναχο μετά τον δανεισμό του. Χρειαζόμαστε ενίσχυση στην άμυνα, αλλά και στο τέρμα» τόνισε ο Φραντζ Μπεκενπάουερ, ο οποίος έριξε γέφυρες στον Τόνι, αλλά και... βέλη στον Μπουτ.

Αστέρας κατά πάντων!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/56bc7cf174bd3b3bd6b4d623bd4a26fb_L.jpg?1271166519?1271166519?1271166519Με όλους με όλα τα... βάζει ο Αστέρας Τρίπολης με μία μεγάλη σημερινή του ανακοίνωση. Μία ανακοίνωση που έχει τον τίτλο «Κρατικές χρηματοδοτήσεις στις ΠΑΕ» και αποτελεί μία... κραυγή αγωνίας για το μέλλον του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αστέρα Τρίπολης: «Ακούσαμε και διαβάσαμε τις τελευταίες μέρες ότι η πολιτεία δια στόματος Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις κρατικές χρηματοδοτήσεις στις Ανώνυμες Ποδοσφαιρικές Εταιρίες και το αναξιόπιστο πρωτάθλημα «για να καταπολεμηθεί η βία στα γήπεδα».

Από τότε και μέχρι σήμερα, ψάχναμε να βρούμε ποιες είναι αυτές οι χρηματοδοτήσεις και αν αυτές υπάρχουν, αφού εμείς σαν Αστέρας Τρίπολης δεν τις εισπράττουμε. Ψάξαμε τόμους, ανοίξαμε βιβλία, ρωτήσαμε και άλλους, για να φτάσουμε στο ίδιο τελικό συμπέρασμα: ότι το κράτος δεν δίνει την παραμικρή χρηματοδότηση στο ποδόσφαιρο.

Βρήκαμε όμως ότι σαν Αστέρας, πληρώνουμε Εφορία, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ, τέλη για αστυνομία και Δήμο και ένα σωρό άλλες κρατήσεις. Πρέπει όμως να αναλύσουμε λίγο την κατάσταση πρώτα για να δούμε αν ο πέλεκυς πρέπει να πέφτει επί δικαίων και αδίκων. Δεύτερον ποιες είναι οι πραγματικές χρηματοδοτήσεις της πολιτείας στο ποδόσφαιρο και τρίτον ποιος πράγματι ευθύνεται για την βία στα γήπεδα και την αναξιοπιστία του ποδοσφαίρου.

Κύριε Γενικέ, πότε ακούσατε για βία και επεισόδια που δημιουργήθηκαν από φιλάθλους του Αστέρα, του Εργοτέλη, της Ξάνθης, της Λειβαδιάς, του Πανθρακικού και πολλών άλλων ομάδων (που ας μας συγχωρέσουν, αλλά είναι πολλές και δεν θα τις αναφέρουμε) εντός ή εκτός έδρας;

Βία και έκτροπα, δημιουργούν μόνο οι οπαδοί 5-6 ομάδων, και όχι συνήθως στα δικά τους γήπεδα, αλλά στα δικά μας και με την ανοχή της αστυνομίας. Εμείς τουλάχιστον σαν Αστέρας, το έχουμε πληρώσει αυτό ακριβά αφού όχι μία αλλά τρεις φορές, φίλαθλοι άλλων ομάδων δια της βίας κατέλαβαν μέρος του γηπέδου χωρίς καμιά μα καμιά τιμωρία για αυτούς ή τις ομάδες τους τι και αν έχουμε καθιερώσει ονομαστικό εισιτήριο και έχουμε χάσει τους μισούς φιλάθλους μας λόγω της ταλαιπωρίας που το ονομαστικό εισιτήριο επιφέρει.

Τι και αν πουλάμε εισιτήρια σε κατοίκους της Αρκαδίας μόνο; Έρχονται 1000-1500 οπαδοί άλλων ομάδων, σπάνε τις πόρτες, μπαίνουν στο γήπεδο δημιουργώντας τρομοκρατία και έκτροπα.

Τι μπορούμε εμείς σαν ΠΑΕ να κάνουμε όταν η αστυνομία που είναι επιφορτισμένη και έχει το δικαίωμα και την ευθύνη να τηρεί την τάξη δεν μπορεί να τους σταματήσει; Μαθηματικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Εάν δεν κατέβουμε να παίξουμε , διότι μόνο αυτό μας έχει απομείνει, τότε θα τιμωρηθούμε με χάσιμο του παιχνιδιού και απώλεια τριών βαθμών.

Βέβαια οι κάμερες στα γήπεδα λειτουργούν και η αστυνομία τις χειρίζεται , αλλά μέχρι τώρα δεν έχει συλληφθεί ούτε τιμωρηθεί κανένας. Γιατί λοιπόν πληρώσαμε οι ΠΑΕ και τις εγκαταστήσαμε; Μήπως για να βγάλει κάποιος χρήματα; Πως μπορούμε εμείς οι ΠΑΕ και ειδικά οι μεγάλες ομάδες να ελέγχουν τα φρονήματα και τις προθέσεις τέτοιου όγκου φιλάθλων; Απλά μόνοι μας δεν είναι δυνατόν να κάνουμε τίποτα.

Οι πραγματικές χρηματοδοτήσεις και χορηγίες κύριε Γενικέ της Πολιτείας προς το ποδόσφαιρο που έχουν δοθεί μέχρι τώρα είναι οι ακόλουθες:

Α. Ρύθμιση (χάρισμα) χρεών ορισμένων ΠΑΕ με κατάπτυστους και εν μία νυκτί νομοθετημένους, ρουσφετολογικούς νόμους, συνήθως προεκλογικά.

Β. Ανοχή βίας και εκτρόπων από οπαδούς ορισμένων ΠΑΕ με μεγάλο οπαδικό κοινό λόγω πολιτικού κόστους.

Γ. Πολιτική πίεση σε ΕΠΟ και επιτροπή αδειοδότησης για την συμμετοχή στο «αναξιόπιστο πρωτάθλημα» ΠΑΕ καταχρεωμένων, που παρόλα αυτά συμμετέχουν επί ίσοις όροις

Δ. Πολιτική πίεση σε ΕΠΟ και επιτροπή αδειοδότησης για την συμμετοχή στο αναξιόπιστο πρωτάθλημα ορισμένων ΠΑΕ χωρίς εγκαταστάσεις για την ανάπτυξη των ακαδημιών και με ακατάλληλα για διεξαγωγή αγώνων γήπεδα.

Ε. Επιλεκτικές χορηγίες σε ορισμένες ΠΑΕ μέσω πολιτικής επιρροής σε αυτές φυσικά με μεγάλο όγκο φιλάθλων (ψηφοφόρων) από οργανισμούς κοινής ωφελείας.

Αυτές και μερικές ακόμα άνομες είναι οι μοναδικές κρατικές χρηματοδοτήσεις στις ΠΑΕ και το αναξιόπιστο εξ αυτών πρωτάθλημα. Σχετικά με την χορηγία του ΟΠΑΠ στις ΠΑΕ, αυτή δεν είναι χρηματοδότηση, αλλά μια συμφωνία μεταξύ ΟΠΑΠ και SUPERLEAGUE, για την διαφήμισή του. Δεν είναι αυτό κρατική χρηματοδότηση όπως θέλετε να το παρουσιάσετε. Εάν όμως είναι έτσι , τότε να σταματήσετε και τις χορηγίες (διαφήμιση) και των άλλων οργανισμών σε ορισμένες ΠΑΕ.

Πάμε όμως να δούμε ποιος πραγματικά ευθύνεται για την βία στα γήπεδα και την αναξιοπιστία των πρωταθλημάτων.

Εμείς κύριε Γενικέ είμαστε ανώνυμες εταιρίες που πληρώνουμε φόρους και εισφορές σύμφωνα με τον νόμο. Υποχρέωση της έννομης πολιτείας είναι να διαφυλάξει το προϊόν και την ασφάλεια των επιχειρήσεων μας από βανδαλισμούς και βία. Αν ορισμένες ΠΑΕ δεν πληρώνουν να τις κλείσετε. Αν κάποιοι από τους παράγοντες των ΠΑΕ δεν τηρούν τις προϋποθέσεις του νόμου να τους διώξετε. Εάν κάποιοι παράγοντες με δηλώσεις τους υποδαυλίζουν την βία, να τους τιμωρήσετε παραδειγματικά και βαρύτατα.

Εάν κάποιες εφημερίδες με τεράστιους πρωτοσέλιδους τίτλους υποδαυλίζουν την βία να τις κλείσετε. Εάν ορισμένοι οπαδοί δημιουργούν έκτροπα και βανδαλισμούς να τους διώκετε με το νόμο περί τρομοκρατίας γιατί αυτά που κάνουν αποτελούν τρομοκρατία.

Αναξιόπιστο το πρωτάθλημα το κάνατε εσείς, διότι πρώτοι εσείς καταπατείτε τον νόμο, δεν τον επιβάλλετε, τον καταστρατηγείτε, αλλά και τις λίγες φορές που τον τηρείτε, τον επιβάλλετε επί των αδυνάτων μόνον.

Τι έχετε κάνει μέχρι τώρα για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου; Απολύτως τίποτα.

Τόσα χρόνια η παράγκα βρώμιζε το ποδόσφαιρο, πόσους βάλατε φυλακή; Κανένα, παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με ονοματεπώνυμα.

Τόσοι φάκελοι για ύποπτα παιχνίδια έχουν έλθει από UEFA, γιατί δεν τολμάτε να τους ανοίξετε και αφήνετε την βρώμα και την καχυποψία να πλανάται και να βαρύνει όλες τις ΠΑΕ;

Όταν ανάβει ένας πυρσός στην Τρίπολη τιμωρούμεθα με 5000 ευρώ πρόστιμο όταν κάπου αλλού ανάβουν χίλιοι πυρσοί αυτοί τιμωρούνται και πληρώνουν 10.000 ευρώ. Όμως Κύριε Γενικέ, εκεί κόβουν 20.000 με 30.000 εισιτήρια, εμείς εδώ με το ονομαστικό 1500. Δικαιοσύνη και εδώ λοιπόν.

Γιατί τα προηγμένα ποδοσφαιρικά κράτη έχουν επιλύσει το πρόβλημα της βίας στα γήπεδά τους; Διότι εκεί τηρούνται οι νόμοι κύριε Γενικέ και η αστυνομία κάνει σωστά την δουλειά της. Δεν είναι σε καμιά περίπτωση οι Ευρωπαίοι πιο πολιτισμένοι από τους Έλληνες. Αυτοί βάρβαροι ήταν, βάρβαροι είναι και βάρβαροι θα παραμείνουν. Απλά εκεί κάνουν το αυτονόητο, υπάρχουν κανόνες που τηρούνται και αν δεν τηρούνται τιμωρούνται βαρύτατα. Αυτό μόνον τους κρατάει, τίποτε άλλο. Εσείς εδώ όμως τα έχετε αφήσει όλα στην τύχη τους.

Πριν λίγες μέρες η Εφορία έκανε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε όλες τις ΠΑΕ. Δεν ακούσαμε μέχρι σήμερα όμως καμία τιμωρία. Αυτό λοιπόν πρέπει να σημαίνει ότι όλες οι ΠΑΕ κάνουν σωστά την δουλειά τους έστω και αν ζούν σε περιπλεγμένο φορολογικό καθεστώς, το οποίο αλλάζει κάθε φορά που ο υπουργός έχει πονοκέφαλο και αλλού επιβάλλεται και αλλού παραβλέπεται.

Αφήνετε βέβαια να αιωρούνται φήμες ότι οι ΠΑΕ οφείλουν 200.000.000 ευρώ. Εάν αυτό είναι σωστό γιατί δεν ονοματίζετε ποιές είναι αυτές οι ΠΑΕ που χρωστάνε και τι μέτρα λάβατε; Για μια ακόμα φορά αφήνετε την υποψία και την δυσοσμία να πλανάται πάνω από το σύνολο του ποδοσφαίρου. Μιλήσατε για "αναξιόπιστο πρωτάθλημα". Αν είναι ετσι, γιατί δεν παρεμβαίνετε να το κάνετε αξιόπιστο;

Κύριε Γενικέ, αν το πρωτάθλημα είναι αναξιόπιστο, είναι γιατί εσείς σαν πολιτεία είστε αναξιόπιστοι. Εσείς ψηφίζετε νόμους και δεν τους επιβάλλετε. Εσείς μας έχετε να ζούμε σε μια απέραντη και περιπλεγμένη νομοθεσία για να μπορείτε πάντα να μας κατηγορείτε όχι μόνο εμάς, αλλά όλους του Έλληνες και όλες τις επιχειρήσεις. Τη δικής σας αδράνεια, ρουσφετολογία, ατολμία, αδιαφορία, ασυδοσία, και ατιμωρησία πληρώνει ο τόπος και έφτασε εδώ που έφτασε, με αποτέλεσμα να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες στο εξωτερικό.

Εάν ακόμη το πρωτάθλημα είναι αναξιόπιστο κύριε Γενικέ, γιατί δεν βγάζει ο ΟΠΑΠ τις Ελληνικές ομάδες από το στοίχημα; Είναι δυνατόν να προσφέρει αναξιόπιστο προϊόν στο καταναλωτικό κοινό;

Αφήστε μας λοιπόν να κάνουμε δική μας εταιρία στοιχήματος για να εμπιστευόμαστε μόνοι μας το προϊόν μας και φυσικά το σύνολο των εσόδων του προϊόντος μας. Αυτήν την στιγμή βέβαια ο ΟΠΑΠ δίνει στους αιμοδότες του, δηλαδή στο ελληνικό ποδόσφαιρο λιγότερο από 2% ανταποδοτικά για διαφημίσεις . Σε άλλους φορείς (εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση) δίνει το 10% των κερδών του. Βλέπετε τα ΜΜΕ πρέπει να τα κρατάτε ευχαριστημένα για να σας λιβανίζουν, ενώ το ποδόσφαιρο το κατηγορείτε για τα πάντα αφού πιστεύετε ότι δεν μπορεί να σας βλάψει.

Φαίνεται, ξεχνάτε ότι το ποδόσφαιρο είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης στη χώρα και ο μεγαλύτερος διακινητής εσωτερικού τουρισμού. Δεν του συμπεριφέρεστε όμως έτσι. Εμείς ως ΑΣΤΕΡΑΣ επιφυλασσόμεθα για το εάν μετά τη νέα αύξηση της φορολογίας θα συμμετέχουμε την επόμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα, ή τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετέχουμε. Εμείς θα απαιτήσουμε ή την δημιουργία δικής μας εταιρίας στοιχήματος ή εάν παραμείνουμε στον ΟΠΑΠ, συμμετοχή τουλάχιστον 30% επί των καθαρών κερδών του οργανισμού.

Αλλιώς δεν έχει νόημα να συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα που απολύτως εξαρτάται από το πόσα χρήματα θα βάλουν από τις τσέπες τους 16 κορόϊδα (επενδυτές) για να μας κατηγορείτε και για αναξιοπιστία από πάνω.

Αρκετά μέχρι εδώ κύριοι της πολιτικής. Εσείς παίρνετε την πολιτική ευθύνη για την όποια ανοησία κάνετε που στο τέλος δεν σας στοιχίζει τίποτα μια και τα τελευταία 30 χρόνια οι ίδιοι κυβερνάτε. Ενώ εμείς κύριοι πληρώνουμε . Όταν λοιπόν πληρώνουμε και είμαστε - οι περισσότεροι τουλάχιστον - σωστοί και νομοταγείς, απαιτούμε σεβασμό, ίση μεταχείριση και να παίρνουμε αυτά που το προϊόν μας παράγει.

Όταν αναφέρεστε σε «αναξιοπιστία», να αναφέρεστε σε ονόματα και όχι γενικά. Αν στο Κοινοβούλιο, στην πολιτική και στις εκλογές έχετε μάθει να φέρεστε λαϊκίστικα, σε εμάς να φέρεστε όπως αρμόζει και όπως τα αξιώματα για τα οποία ο λαός σας εξέλεξε και σας πληρώνει πλουσιοπάροχα επιβάλλουν».

Υποχρεωτική η αύξηση

Φαρλαλής: «Υποχρεωτική η αύξηση»

Ο Γιώργος Φαρλαλής μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μεταξύ των άλλων τόνισε: «Ανά 5-6 μήνες είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τις αυξήσεις βάση νόμου. Ήταν υποχρεωτική η αύξηση, ξεκινά από σήμερα, δεν απευθύνεται στην πλατιά μάζα. Στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο, θα συζητήσουμε πως θα μπορέσουμε να την αξιοποιήσουμε. Θα απευθυνθούμε σε συγκεκριμένους ανθρώπους που θα μπορούν να βάλουν ένα σοβαρό ποσό. Η επόμενη αύξηση που θα είναι για το κοινό, θα γίνει το Δεκέμβριο κοντά στα Χριστούγεννα. Θα είναι δημόσια αύξηση. Έχουμε κάποιες υποχρεώσεις με το αθλητικό κέντρο και πρέπει να μαζευτούν κάποια χρήματα». Για την πρόταση του κυρίου Μανδρίνου για το γήπεδο ανέφερε: «Ήταν μια σοβαρή πρόταση του κυρίου Μανδρίνου και θα συζητηθεί το θέμα του γηπέδου. Ήταν μια άποψη ενός μετόχου και είναι σεβαστή. Είναι θέματα που απασχολούν, η ρύθμιση των χρεών και η κατασκευή του γηπέδου».
Για τη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο ανέφερε: «Γίνονται επαφές για θέμα τη ρύθμισης και όταν έχουμε κάτι ανακοινώσιμο θα το πούμε στον κόσμο. Τα χρέη προς τους τρίτους έχουν κατέβει σε μεγάλο ποσοστό, ενώ σε αυτά προς το Δημόσιο είμαστε σε επαφές να βρούμε μια ρύθμιση που θα είναι βιώσιμη για τον ΠΑΟΚ. Η προηγούμενη ρύθμιση δεν μας ικανοποιεί, δίνουμε περίπου 1,5 εκατομμύριο το χρόνο και είναι πολλά τα χρήματα. Δεν θέλουμε να μας χαριστούν τα χρήματα, απλά θέλουμε μια πιο βιώσιμη λύση».
Τέλος για το αν μπορεί να υπάρξει αιρετή διοίκηση, τόνισε:
«Δεν μπορεί να γίνει αιρετή διοίκηση, αφού υπάρχουν τα χρέη και είμαστε ακόμη στα δικαστήρια. Θα πρέπει κάποιος να πάρει ποσοστό πάνω από 51% των μετοχών και θα πρέπει να πάρει και τα χρέη. Είναι λοιπόν πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο

Τα ποτά και τα ξενύχτια!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/114d8549ca8b4313122229658e1740ea_L.jpg?943912800?943912800?943912800Μπορεί στο γήπεδο να μην δίνει αφορμές, ωστόσο εκτός αγωνιστικών χώρων ο Ραούλ Μπομπαντίγια δεν είναι από τα καλύτερα παιδιά. Αφαίρεση διπλώματος για έξι μήνες και βαρύ χρηματικό πρόστιμο λόγω μέθης για τον επιθετικό της Γκλάντμπαχ Προβλημάτισε αρκετά με την εξωαγωνιστική του συμπεριφορά ο Ραούλ Μπομπαντίγια, ο οποίος μετά το ματς της Γκλάντμπαχ με την Κολονία το... έριξε έξω, διασκέδασε, αλλά μάλλον ξέχασε να αφήσει το αυτοκίνητο και να πάρει ταξί. Ο Αργεντίνος σε έλεγχο για αλκοόλ όχι μόνο βρέθηκε θετικός, αλλά η ποσότητα ήταν αρκετά παραπάνω από το όριο, με συνέπεια να χάσει την άδεια του. Το θέμα πήρε διαστάσεις, ο παίκτης θα χάσει το δίπλωμα για έξι μήνες, ενώ θα του επιβληθεί και βαρύ χρηματικό πρόστιμο, ενώ θα τιμωρηθεί και από την ομάδα του.

Επιστρέφει ο Φαν Πέρσι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/3415a4d96870fcfde12d52517bd31de3_L.jpg?943912800?943912800?943912800Στην αποστολή της Άρσεναλ για το πολύ μεγάλο αυριανό ντέρμπι με την Τότεναμ θα βρίσκεται ο Φαν Πέρσι, ο οποίος επιστρέφει μετά από πέντε μήνες απουσίας!Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Δυστυχώς τον χάσαμε νωρίς στην σεζόν, αλλά είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε ξανά πίσω. Θα είναι στην αποστολή αύριο. Δείχνει σε καλή κατάσταση και ξέρω πότε να χρησιμοποιώ έναν παίκτη που είναι έτοιμος και έχει εργαστεί σκληρά. Βέβαια δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του αλλά από φυσική κατάσταση είναι έτοιμος», ήταν τα λόγια του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος βλέπει τουλάχιστον έναν σημαντικό παίκτη του να επιστρέφει την ώρα που οι Φάμπρεγας, Αρσάβιν και Γκαλάς έχουν τεθεί νοκ άουτ.

Ο Φαν Πέρσι έχει να αγωνιστεί από τα μέσα του περασμένου Νοέμβρη όταν και είχε υποστεί μεγάλη ζημιά στον αστράγαλο. Όπως όλα δείχνουν, ο Βενγκέρ δεν πρόκειται να τον ξεκινήσει βασικό, σε ένα παιχνίδι άλλωστε που αποτελεί μεγάλο ντέρμπι και δεν αποκλείεται να... πέσουν πολλές κλωτσιές: «Είναι λίγο πρόωρο να ξεκινήσει, αλλά θα δούμε. Το σίγουρο είναι πως θα βρίσκεται στην 18άδα», τόνισε ο τεχνικός της Άρσεναλ.

Αναβλήθηκε η συνάντηση-. Γιόζεφ Μπουμπένκο με τον Ανδρέα Παντελή

Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο με τη φόρμα του Ηρακλή Αποτέλεσε είδηση το ότι δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Γιόζεφ Μπουμπένκο με τον Ανδρέα Παντελή, που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα. Το πρόγραμμα του Κύπριου ήταν ιδιαίτερα φορτωμένο και γι' αυτό τον λόγο η συνάντηση θα γίνει εντός των προσεχών ημερών και σίγουρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Στην ουσία γίνεται λόγος για μια ακόμη αναβολή σε ένα κρίσιμο θέμα για την ομάδα που δεν είναι βέβαια πιο κρίσιμο από τα οικονομικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα ο Ανδρέας Παντελή.

Οι υποχρεώσεις είναι πολλές και θα πρέπει να χειριστεί μια σειρά από υποθέσεις που αν δεν διευθετηθούν άμεσα και με συμβιβασμούς, θα επιβαρύνουν σύντομα το ταμείο του Ηρακλή με περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ. Ίσως και 1,5 εκατομμύριο.

Αυτό είναι λίγο έως πολύ, το ποσό που διεκδικούν δικαστικώς πρώην ποδοσφαιριστές (Ντιέ, Μπόσνιακ, Τούμα, Κοβαλέφσκι, Μπιλίσκοφ και άλλοι) του Ηρακλή που ακόμη κι αν είχαν συμφωνήσει για την καταβολή των δεδουλευμένων, δεν τα εισέπραξαν εγκαίρως.

Θέλει δύο χρόνια
Σχετικά με τον Μπουμπένκο, ο Σλοβάκος τεχνικός περιμένει μια καλύτερη πρόταση από τη συνεργασία ενός χρόνου που του πρόσφερε ο Παντελή. Στην επόμενη συνάντηση λοιπόν θα ξεκαθαρίσει το μέλλον του Σλοβάκου με κοινό σημείο την παραμονή του.

Ωστόσο φαίνεται ότι μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει κι άλλου είδους καταστάσεις που έχουν να κάνουν με το μέλλον της ομάδας και τους στόχους της για τις επόμενες περιόδους.

Το θέμα τέθηκε επισήμως από τον ίδιο τον Μπουμπένκο που θέλησε να δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την ανανέωση της συνεργασίας του σε μια ομάδα που δεν θα χαροπαλεύει με ποδοσφαιριστές αμφιβόλου αξίας και σύνολο με σημαντικά κενά. Επιθυμεί καλύτερη ομάδα και επιλογές ποδοσφαιριστών με εμπειρία.

Φιλικό με Πυρσό Γρεββενών
Μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ο Γιόζεφ Μπουμπένκο θέλοντας να διατηρήσει τους ποδοσφαιριστές σε ετοιμότητα προγραμματίζει τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων. Ήδη, οι παράγοντες του Ηρακλή έχουν "κλείσει" το πρώτο που θα γίνει απέναντι στον Πυρσό Γρεβενών (Γ' Εθνική). Η εν λόγω αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 22 Απριλίου και μάλιστα οι "κυανόλευκοι" έχουν κάνει αίτηση στους υπεύθυνους του Καυτανζογλείου, προκειμένου να διεξαχθελι σε αυτό ο αγώνας.

Μέσα στις επόμενες μέρες περιμένουν την απάντηση για να ενημερώσουν και τους αντιπάλους τους. Σλοβάκος τεχνικός ψάχνει ομάδα και για τις 28 του μηνός, ούτως ώστε να δει ποιους παίκτες μπορεί να εμπιστευτεί για το νέο πρωτάθλημα, εφόσον παραμείνει και ο ίδιος.

Χαλκιάς: "Ευχαριστημένος με το Tσάμπιονς Λιγκ"


Ανανέωσε για ακόμα δύο χρόνια ο Χαλκιάς Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ο Κώστας Χαλκιάς είχε να πει πολλά για την πορεία του ΠΑΟΚ και ειδικά τη φετινή προσπάθεια διάκρισης. Ο διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από την αναμέτρηση με την Καβάλα: "Κάθε νίκη που έρχεται είναι ευπρόσδεκτη και τη δεχόμαστε με ικανοποίηση. Και η νίκη επί της Καβάλας ήταν σημαντική για ψυχολογικούς λόγους. Τώρα απομένει ένα ακόμη παιχνίδι στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη και εκεί θα διεκδικήσουμε τη νίκη. Ύστερα θα περιμένουμε την κλήρωση στα πλέι οφ για να μάθουμε τη σειρά των αγώνων με την οποία θα αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους μας".

Για τα πλέι-οφ, σχολίασε: "Είναι μία διαδικασία, τα πλέι οφ, που δε μας αρέσει, αλλά από τη στιγμή που υφίσταται, είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αγώνων. Έχουμε ένα κίνητρο για να πάρουμε τη νίκη επί του Εργοτέλη για να έχουμε περισσότερους βαθμούς στην ειδική βαθμολογία που θα διαμορφωθεί προκειμένου να ξεκινήσουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στα πλέι οφ. Σίγουρα όμως είναι μία διαδικασία που είναι άδικη ακόμη και για τις ομάδες που δε συμμετέχουν στο μίνι Πρωτάθλημα και ο λόγος είναι απλός. Σκεφθείτε πότε ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος και πότε θα αρχίσει το νέο Πρωτάθλημα. Μεσολαβεί ένα διάστημα τεσσάρων - πέντε μηνών στο οποίο οι περισσότερες ομάδες δε δίνουν επίσημα παιχνίδια. Δηλαδή από τα τέλη Απριλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου και ειδικά για τις ομάδες που δεν παίζουν στην Ευρώπη, το διάστημα της αγωνιστικής απραξίας είναι πολύ μεγάλο".

Και πρότεινε: "Θα ήταν προτιμότερο να βρεθεί μία λύση από τους υπευθύνους, για να ολοκληρώνεται το Πρωτάθλημα μέχρι τις 10 -15 Μαίου το αργότερο, προκειμένου να μειωθεί αισθητά το χρονικό διάστημα της αγωνιστικής απραξίας. Όπως ακριβώς συμβαίνει στα μεγάλα δυτικοευρωπαϊκά πρωταθλήματα που ολοκληρώνονται στις 10 Μαίου και δεν υπάρχει μεγάλη αποχή από τη δράση".

Ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Πρωταθλήματος; "Ο στόχος μας είναι να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δε σας κρύβω πως θα νιώσω πραγματικά πολύ όμορφα εφόσον καταφέρουμε και κατακτήσουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Μια θέση που οδηγεί και μαθηματικά στα προκριματικά τού Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτός βεβαίως δεν ήταν ο στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή τής σεζόν, αλλά προκύπτει μέσα από τη δική μας πορεία και την προσπάθεια που κάνουμε. Είναι αλήθεια, επίσης, ότι δημιουργήσαμε με την πορεία μας υψηλές προσδοκίες στους φιλάθλους μας.

Αυτή η πορεία που κάναμε, για παράδειγμα, στο μεγαλύτερο διάστημα του Πρωταθλήματος, ήταν μία πορεία πρωταθλητισμού. Φθάσαμε πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, όμως, από λεπτομέρειες δεν καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Και από εξωγενείς παράγοντες που όλοι γνωρίζετε και δε χρειάζεται να αναφέρω.

Η αλήθεια είναι ότι κάναμε σταθερά βήματα τα δύο τελευταία χρόνια που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ. Θα έλεγα βήματα μεγαλύτερα απ' αυτά που περίμεναν οι οπαδοί μας.
Ανεβάσαμε πολύ τον πήχη και αυτό μας υποχρεώνει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ας ελπίσουμε μόνο να μην αντιμετωπίσουμε εξωαγωνιστικά προβλήματα για να είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι στην προσπάθεια που θα κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο. Ο ΠΑΟΚ προχωρά μπροστά και κοιτάει πλέον τα πλέι οφ για τη διεκδίκηση των στόχων του".

Συμμετέχετε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στα πλέι οφ, όπως και η ΑΕΚ. Να θεωρήσουμε πως έχετε περισσότερη εμπειρία σ' αυτήν τη διοργάνωση από τις άλλες δύο ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Aρη; "Είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός συμμετέχει για πρώτη φορά σ' αυτήν τη διοργάνωση, αλλά θα ξεκινήσει με αυξημένους πόντους, όπως και εμείς αυτήν τη διαδικασία. Ο Aρης, από την πλευρά του, δε θα έχει μπόνους βαθμών καθώς βρίσκεται στην 5η θέση, ενώ και η απόσταση που μας χωρίζει στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος είναι πολύ μεγάλη. Αυτή η βαθμολογική διαφορά που έχουμε βεβαίως από τον ’ρη αλλά και την ΑΕΚ, δεν αντικατοπτρίζεται στους βαθμούς που δίνονται στις ομάδες για τη διαδικασία των πλέι οφ.

Αυτή είναι η αλήθεια. Εμείς, όμως, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, όπως και κάθε ομάδα θα παλέψει γι' αυτό. Όπως προανέφερα, ο στόχος μας είναι να πετύχουμε ό,τι καλύτερο σ' αυτό το μίνι πρωτάθλημα, βαδίζοντας από παιχνίδι σε παιχνίδι. Και στο φινάλε θα κάνουμε ταμείο. Αγωνιστήκαμε και πέρσι στα πλέι οφ προερχόμενοι από μία πολύ καλή πορεία στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος όπου τερματίσαμε στην 2η θέση. Ίσως εκεί επηρεαστήκαμε και δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στα κρίσιμα παιχνίδια που ακολούθησαν. Αυτό που πρέπει να σκεφθούμε όμως είναι μόνο τα πλέι οφ και τους αγώνες που θα δώσουμε, ανεξάρτητα από τη θέση που θα κατακτήσουμε στο τέλος. Το έχουμε συζητήσει μεταξύ μας, γνωρίζουμε τι πρέπει να προσέξουμε και θα παλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα".

Προερχόσασταν από τρία αρνητικά αποτελέσματα και, όπως διαπίστωσες, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ προσήλθαν στην Τούμπα και σας στήριξαν σ' ένα παιχνίδι που δεν είχε ιδιαίτερο - βαθμολογικό - ενδιαφέρον. Υπάρχει εξήγηση κατά τη γνώμη σου; "Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει περάσει πολλά στο παρελθόν και αναφέρομαι σε διοικητικά προβλήματα, αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον. Και το εκπληκτικό τής υπόθεσης, που αποτελεί φαινόμενο για τα δεδομένα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, είναι πως αυτή η ομάδα γεννάει συνεχώς φιλάθλους.

Παρά το γεγονός ότι δεν κατακτά συχνά τίτλους, καταφέρνει και προσελκύει νέους οπαδούς που την υποστηρίζουν με πάθος. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που δύσκολα το συναντάς ακόμη και στο εξωτερικό. Σίγουρα στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανάλογο παράδειγμα όπως αυτό του ΠΑΟΚ, ενώ στην Ευρώπη είναι μετρημένες οι ομάδες που έχουν καταφέρει και προσελκύουν φιλάθλους που την υποστηρίζουν με πάθος.

Η δυναμική τού ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη. Θα τα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια ξεχωριστά για το καλύτερο. Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν έχει κανείς, η προσπάθεια όμως που θα κάνουμε είναι δεδομένη. Ο κόσμος αποδεικνύει με πράξεις πως είναι κοντά στην ομάδα".

Ο Χαλκιάς στάθηκε στην απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών: "Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα και την πληρώνουν οι οπαδοί τού ΠΑΟΚ, οι οποίοι αποδεδειγμένα αγαπούν την ομάδα τους και θέλουν να μετακινούνται μαζικά απλά για να την ενισχύσουν και δεν τους το επιτρέπουν. Γιατί; Εξαιτίας των επεισοδίων που κάνουν οπαδοί άλλων ομάδων εκτός έδρας.
Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει. Να μην την πληρώνουν δηλαδή οι ανεγκέφαλοι που δημιουργούν τα επεισόδια και οι ομάδες που υποστηρίζουν.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κανονικά θα έπρεπε να επιβληθούν κυρώσεις στις ομάδες των οποίων οι οπαδοί δημιουργούν επεισόδια στα γήπεδα. Οι υπόλοιποι οπαδοί, όπως του ΠΑΟΚ στην προκειμένη περίπτωση, γιατί να έχουν τέτοια αντιμετώπιση; Και αναφέρομαι και στα τραγελαφικά γεγονότα πριν από τον αγώνα Κυπέλλου που δώσαμε στα Γιάννινα και αστυνομικοί σταματούσαν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ έξω από την πόλη των Ιωαννίνων".

Ποιος είναι ο προσωπικός στόχος που έχεις θέσει μετά την ανανέωση του συμβολαίου σου και είναι συνυφασμένος με τον ΠΑΟΚ; "Ο πρωταθλητισμός είναι ο στόχος ο δικός μου αλλά και της ομάδας. Είδατε την πορεία που κάναμε φέτος και πώς φθάσαμε κοντά στον στόχο. Και του χρόνου, πρώτα ο Θεός, ο στόχος θα είναι ο πρωταθλητισμός. Πρωτάθλημα δεν μπορώ να εγγυηθώ, γιατί δε γνωρίζω και τους εξωγενείς παράγοντες που θα επικρατήσουν. Ο νοών νοείτω. Μπορεί να θέτω ως στόχο το 10, αλλά από μέσα μου έχω ως στόχο το 100. Ο ΠΑΟΚ πέρασε πολλά προβλήματα στο παρελθόν, η προσπάθεια όμως γίνεται απ' όλους και θα συνεχίσουμε σ' αυτόν τον ρυθμό. Η προοπτική είναι να γίνονται σταθερά βήματα προς τα εμπρός. Ο στόχος μου, η επιθυμία μου, αυτό που θέλω να πετύχω με τον ΠΑΟΚ είναι σε κάθε παιχνίδι να προσπαθώ για τη νίκη. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου".

Ο Χαλκιάς είπε ακόμη: "Η πορεία τού ΠΑΟΚ και η διεκδίκηση του πρωταθλήματος, τα βήματα προόδου που κάναμε, οφείλονται και στο γεγονός ότι το κλίμα μέσα στην ομάδα είναι άριστο. Παίζει καθοριστικό ρόλο για την πορεία τής ομάδας η κατάσταση στα αποδυτήρια. Και τα δύο τελευταία χρόνια που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ, όπως διαπιστώνετε, το κλίμα είναι άριστο. Το βασικό είναι να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας και να προχωρήσουμε. Να είμαστε συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αγώνων που ακολουθούν και να διεκδικήσουμε με αξιώσεις έναν ακόμη στόχο".

Όλα δείχνουν... Calciopoli II!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/1cf6eb21baa83f55b72b529b04b14b6e_L.jpg?943912800?943912800?943912800Η δίκη για το Calciopoli στη Νάπολι άρχισε ξανά την Τρίτη και ο Λουτσιάνο Μότζι κατάφερε να πείσει το δικαστήριο για τη συμμετοχή της Ιντερ, ενώ εκτέθηκαν εισαγγελέας και κατήγοροι.

Η επανέναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αναμενόταν με τεράστο ενδιαφέρον μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων και το κλίμα ήταν τεταμένο από νωρίς, καθώς έξω από το δικαστήριο βρίσκονταν τιφόζι της Γιουβέντους που αποθέωσαν τον Lucky Luciano κατά την άφιξη του, όπως και τους δικηγόρους του. Βασική επιδίωξη των συνηγόρων του πρώην γενικού διευθυντή της Γιούβε ήταν να πείσουν το δικαστήριο να δεχτεί τις συνομιλίες των παραγόντων της Ιντερ με τους αρχιδιαιτητές, ώστε να αρχίσουν όλα από την αρχή. Οι κατήγοροι, από την άλλη πλευρά, προσπάθησαν να πείσουν το δικαστήριο ότι οι συνομιλίες των Μάσιμο Μοράτι και Τζιάσιντο Φακέτι είναι άσχετες σε σχέση με αυτές του Μότζι και ότι δε θα πρέπει να τις λάβει το δικαστήριο υπόψιν.

Τελικά, αυτοί που επικράτησαν ήταν οι δικηγόροι του Μότζι, καθώς ο πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι τα τηλεφωνήματα είναι ίδια, είναι σχετικά με την υπόθεση και θα ληφθούν όλα υπόψιν του δικαστηρίου. Τα τηλεφωνήματα, δηλαδή, και όσων δεν ήταν μπλεγμένοι το 2006 με την τότε δίκη, αν και υπήρχαν και δικές τους συνομιλίες. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι ο Μότζι πείθει, πλέον, σταδιακά το δικαστήριο γι αυτό που έλεγε από την αρχή. Οτι όλοι μιλούσαν με όλους, δηλαδή, και όχι μόνο αυτός για λογαριασμό της Γιουβέντους. Κάτι που αποδεικνύεται και από τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Παραδοχή-κλειδί του Αουρίκιο!
Στην ακροαματική διαδικασία της Τρίτης κατέθεσε εκ νέου ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας του Μότζι, ο συνταγματάρχης Αουρίκιο. Και για ακόμη μία φορά δεν κατάφερε να πετύχει αυτό που θέλει. Αυτή τη φορά, μάλιστα, υπό το βάρος των νέων αποκαλύψεων, έκανε... στροφή 180 μοιρών σε όσα έλεγε τις προηγούμενες φορές και παραδέχθηκε ότι «για το ντέρμπι Μίλαν-Γιουβέντους το 2005 οι τρεις υποψήφιοι διαιτητές για να το σφυρίξουν δεν ήταν ούτε φίλοι του Μότζι ούτε φίλα προσκείμενοι στη Γιούβε».

Αμέσως μετά, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ που καλύπτουν πλέον στο σύνολο τους τη δίκη, ο δικηγόρος Τροφίνο, από την ομάδα υπεράσπισης του Μότζι, είπε προς τον Αουρίκιο και τον εισαγγελέα: «Ο Μότζι και η Γιουβέντους τιμωρήθηκαν το 2006 επειδή υποτίθεται πως ο Λουτσιάνο είχε φτιάξει μια συμμορία που ήλεγχε τα πάντα. Αυτή ήταν η κατηγορία. Της σύστασης συμμορίας για αθλητικά απάτη. Τι συμμορία ήταν αυτή αν δεν μπορούσε να βάλει τον δικό της διαιτητή στον αγώνα που κρινόταν το Scudetto;».

Παράλληλα, οι δικηγόροι ρώτησαν τον Αουρίκιο, που ήξερε για όλα τα τηλεφωνήματα όλων καθώς αυτός ήταν ο επικεφαλής της έρευνας, γιατί δεν αποκάλυψε τίποτα πριν 4 χρόνια για τις συνομιλίες των παραγόντων της Ιντερ, με τον συνταγματάρχη πάντως να αποφεύγει να απαντήσει... Σε αυτό στέκονται την Τρίτη και όλες οι ιταλικές ιστοσελίδες!

«Ο Μότζι τα μάθαινε τρίτος»
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι από τις συνομιλίες που κατατέθηκαν, καταρρίπτεται το επιχείρημα του 2006 κατά του Μότζι, ότι ήταν ο πρώτος που μάθαινε τους διαιτητές και τους βοηθούς για τα ματς της αγωνιστικής. Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, που όλες έχουν ώρες και ημερομηνία πάνω, ο πρώτος που το μάθαινε ήταν ο Φακέτι για την Ιντερ το απόγευμα της Πέμπτης, δεύτερος ο Μεάνι της Μίλαν το πρωί της Παρασκευής και τρίτος ο Μότζι, λίγα λεπτά μετά τον Μεάνι. Αυτή ήταν η σειρά με την οποία προχωρούσε κάθε εβδομάδα ο αρχιδιαιτητής Μπέργκαμο στην ενημέρωση των ομάδων για τους διαιτητές!

«Θα σύρουμε στο δικαστήριο τον Μοράτι»!
Κατά την ακροαματική διαδικασία, μάλιστα, ο δικηγόρος Πριορέσκι, για λογαριασμό του Μότζι, είπε προς τον πρόεδρο, τον εισαγγελέα και όσους ήταν στην αίθουσα: «Πριν λίγες μέρες, σε μια προσπάθεια του να κάνει για ακόμη μία φορά τον καλό, ο Μοράτι είπε ότι είναι διαθέσιμος να έρθει εδώ σήμερα και να καταθέσει για να βοηθήσει τις αρχές. Οπως βλέπουμε, μετά τις συνομιλίες που βγήκαν και τις τελευταίες μέρες, το απέφυγε. Προς το παρόν, όμως, γιατί σύντομα θα κληθεί εδώ να καταθέσει. Και τότε θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η υπόθεση».

«Υπάρχουν χιλιάδες συνομιλίες»
Ο Πριορέσκι, ένας εκ των συνηγόρων του Μότζι, ζήτησε να συμπεριληφθούν στο υλικό της δίκης 75 συνδιαλέξεις (συν 2 cd με 3.000 συνομιλίες) που θεωρούνται βασικές από την υπεράσπιση και η πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν θετική, λέγοντας πως δε γίνεται να παίξουν όλες οι συνομιλίες σε μία μέρα όμως. Ετσι, σε κάθε ακροαματική διαδικασία θα υπάρχουν και νέες αποκαλύψεις, καθώς θα κατατίθενται συνεχώς συνομιλίες παραγόντων της Ιντερ, της Μίλαν και άλλων ομάδων, στην προσπάθεια των δικηγόρων του Μότζι να πείσουν οριστικά το δικαστήριο ότι όλοι μιλούσαν με όλους. Ο Πριορέσκι, άλλωστε, αυτό τόνισε. Ότι από τα τηλεφωνήματα φαίνεται καθαρά ότι όλοι μιλούσαν με τους αρχιδιαιτητές, έτρωγαν μαζί τους και συζητούσαν μαζί τους την διαμόρφωση της κληρωτίδας.

Το καλύπτουν... LIVE όλοι!
Το γεγονός ότι τα πράγματα, πλέον, στη δίκη της Νάπολι έχουν γίνει πάρα πολύ σοβαρά και δεν είναι απλά εντυπωσιασμοί από την πλευρά του Μότζι, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι την Τρίτη υπήρχε live κάλυψη της δίκης από το σύνολο των ιταλικών ιστοσελίδων και μάλιστα είναι πρώτο θέμα σε όλες! Ακόμη και στη Gazzetta dello Sport έχουν ως βασικό θέμα στην ιστοσελίδα τους τη δίκη και συνεχώς όλα τα σάιτ ανανεώνουν τα θέματα τους, με νέες δηλώσεις και νέες πληροφορίες! Κλίμα που αρχίζει να θυμίχει, πλέον, έντονα εκείνο του 2006...

AEK: Καυστική ανακοίνωση από τους οργανωμένους


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι αντιδράσεις μετά τη χθεσινή (12/4) συνέντευξη Τύπου του Σταύρου Αδαμίδη συνεχίζονται στην ΑΕΚ. Την Τρίτη (13/4) ο σύνδεσμος οπαδών «Πειρατές του ονείρου» εξέδωσε ανακοίνωσε μέσω της οποίας κάνει λόγω για «...λιτότητα-μιζέρια και η αξιοπρέπειά μας... στη δημοπρασία!!!).

Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μόνο ο Δημήτρη Μελισσανίδης «...μπορεί να οδηγήσει τον δικέφαλο αετό ξανά στους αιθέρες των θριάμβων και των τίτλων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έφριξε ο κόσμος της ΑΕΚ με όσα ελέχθησαν στην συνέντευξη τύπου!

Λιτότητα-μιζέρια και η αξιοπρέπειά μας... στη δημοπρασία !!!

*«Χρόνος αληθείας πατήρ»! Αποδείχθηκε ότι όλα όσα καταγγέλλαμε οι "Πειρατές του Ονείρου" τούτα τα μαύρα χρόνια - που η ΑΕΚ στενάζει κάτω από το καθεστώς κατοχής του 2004 - ήταν πέρα για πέρα αληθινά. Να που ήρθε ο καιρός που φάνηκαν πολλά και αποκαλύφθηκαν πολλοί σε κοινή θέα!!! Μόνοι τους έφτασαν να παραδεχτούν την πλήρη, την παταγώδη αποτυχία τους.

Μέσα σε μια γενική αίσθηση απέχθειας το παραμύθι "made in 2004" κατέρρευσε αφήνοντας, μέσα στα συντρίμμια και τα αποκαΐδια, μια ΑΕΚ βαριά λαβωμένη και ετοιμοθάνατη. Ο «τέως», κύριος υπαίτιος της κατρακύλας και του ξεπεσμού, μας κληρονόμησε το «σταυρό του μαρτυρίου» και λούφαξε. Οι διάδοχοι μας αφήνουν τώρα αμανάτι και την «ταφόπλακα».

*Πάμε κατευθείαν στο γκρεμό αδέρφια! Συνειδητοποιήστε το!!! Η AEK, η ιερή κληρονομιά της τιμημένης προσφυγιάς, η μεγάλη αγαπημένη εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο, ΚΙ-ΝΔΥ-ΝΕΥ-ΕΙ!!! Ο Λαός της ΑΕΚ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψει να εξευτελίζεται άλλο η ομάδα. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, όταν όλα είναι πλέον τόσο οφθαλμοφανή. Οι επικίνδυνοι τυχοδιωκτισμοί της τάξης πραγμάτων του 2004, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό.

Οι ανήκουστες «πολιτικές λιτότητας» που προωθούν λες και η ΑΕΚ είναι... η Άνω Καστανοπλαγιά, θα σημάνουν το τέλος! Όσο η ομάδα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε μίζερα πλαίσια στασιμότητας τόσο θα φθίνει και θα υποβαθμίζεται. Ότι δεν εξελίσσεται και δεν πάει μπροστά, μαραίνεται και περιθωριοποιείται, είναι νόμος της ζωής αυτό. Με 16 χρόνια στην αφάνεια δεν θέλει και πολύ να οδηγηθούμε στην...«πανιωνιοποίηση».

Γεννήθηκαν παιδιά που κοντεύουν, σε 2-3 χρόνια, να πάνε φαντάροι και ακόμη δεν έχουν ζήσει τη χαρά ενός πρωταθλήματος. Άλλοι φορούσαν κοντά παντελονάκια και σήμερα είναι οικογενειάρχες και ακόμα περιμένουν. Που θα πάει αυτό το κακό; Και ως πότε, τέλος πάντων, θα λέμε και θα ξαναλέμε το ίδιο τροπάρι ("άντε από του χρόνου") με τη διάψευση κάθε φορά να μας συνθλίβει? Δεν πάει άλλο, είδαμε, μάθαμε, καταλάβαμε. Καιρός να αλλάξει η κατάσταση, καιρός να τραβήξουμε μπροστά ....

*Η ΑΕΚ είτε το θέλουν είτε όχι, γεννήθηκε για να πρωταγωνιστεί, για να κατακτά τίτλους και πρωταθλήματα κι όχι για να είναι ο κομπάρσος της ποδοσφαιρικής σκηνής! Δεν μπορεί κανείς και με τίποτε να μας αναγκάσει να αποκτήσουμε την ταπεινωτική νοοτροπία του φουκαρά! Δείχνουν να "ξεχνούν", όσοι έτυχε να διαχειρίζονται τα τελευταία χρόνια τις τύχες της, τι είναι και τι σημαίνει ΑΕΚ. Σε άλλες εποχές, που η ΜΕΓΑΛΗ ΑΕΚ σάρωνε τους τίτλους τιμώντας το όνομα και την ιστορία της, ίσως κάποιοι να μην περνούσαν... ούτε για καφέ, που λένε, έξω από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

*Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται με μεγάλους ηγέτες κι όχι με νάνους. Ναρκοθέτησαν το Μελισσανίδη όταν επιχείρησε να φτιάξει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έριξαν ξανά τορπίλες στα θεμέλια της ΑΕΚ όταν ο «τίγρης» έχοντας πολύ μεγάλους έλληνες επιχειρηματίες στο πλευρό του πρότεινε να χρηματοδοτήσει γενναία την ομάδα με 70 εκατομμύρια ευρώ!!! H συμμαχία των πλουσίων που ηγούνται της εταιρίας, που είναι τώρα για να επενδύσει στην ομάδα;;;

*Ο κόσμος ρωτά και απάντηση δεν παίρνει: «Πως δημιουργήθηκαν πάλι τόσα χρέη και ελλείμματα μετά το άρθρο 44;;; Ποιος ή ποιοι φταίνε;;; Τι απέγιναν τόσα εκατομμύρια που εισέρευσαν, αυτή την πενταετία στην ομάδα, από χιλιάδες διαρκείας, από εκατομμύρια εισιτήρια, από σπόνσορες, από τηλεοπτικά, από εμπορικά, από πωλήσεις ποδοσφαιριστών, κλπ, κλπ;;; Πήγαν άραγε στις οφειλές οι οποίες... μηδενίστηκαν;;; Μήπως πήγαν σε μεταγραφές... μεγάλων παιχταράδων και δεν το πήραμε χαμπάρι;;; Μπας και χτίσανε... το γήπεδο και δεν το πήραμε είδηση;;; Κι αφού κάποιοι "θυσιάστηκαν" για το καλό της ΑΕΚ, όπως έλεγαν, και είναι τόσο "καλοί Σαμαρείτες", γιατί δεν καλύπτουν τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους;;; Τι έγινε τέλος πάντων όλα αυτά τα χρόνια;;; Γιατί κανείς δεν μιλάει για το τι συνέβη και φτάσαμε σήμερα ως εδώ;;; »!!!

*Εμείς «οι παρωχημένοι και σκληροπυρηνικοί|», όπως αρέσκονται κάποιοι να μας αποκαλούν, έχουμε να αντιπροτείνουμε την αλλοτινή μεγάλη ΟΜΑΔΑΡΑ των Παιχταράδων και των Πρωταθλημάτων, την ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας-φόβητρο των γαβροβάζελων, την ΑΕΚ του σεβασμού στην ιστορία, την ΑΕΚΑΡΑ της Υπερηφάνειας, τα ένδοξα χρυσά χρόνια του Μπάρλου, του Τίγρη και του Γενεράκη, την ΑΕΚ ενός μάχιμου και ενωμένου Λαού, την ΑΕΚ που μας ενέπνευσε και που αγαπήσαμε, γιατί τιμούσε το όνομα και τις καταβολές της. Μια ΑΕΚ με νικηφόρα «τιγρίσια» ψυχολογία και ισχύ, θριαμβεύτρια ΣΕ ΟΛΑ, που να κάνει το Λαό της να περπατά και πάλι με ψηλά το κεφάλι!

*Ο κόσμος βλέπει πως το «μοντελάκι 2004» βούλιαξε στα απόνερα μιας θλιβερής λιμνούλας. Ο Λαός της ΑΕΚ νιώθει και καταλαβαίνει ότι για να βγει η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως από το τέλμα και την ανυπαρξία θα πρέπει επιτέλους να τελειώνει αυτή η αποτυχημένη τάξη πραγμάτων. Η Α.Ε.Κ δεν μπορεί πλέον να είναι ο φτωχός συγγενής ούτε της αξίζει να τρέχει καταϊδρωμένη πίσω από τους γαυροβάζελους μπας και τσιμπήσει κάνα ψιχουλάκι από τα αποφάγια των άλλων. Η Α.Ε.Κ πρέπει να γίνει ξανά ισχυρή και πρώτη. Να νιώθουν οι άλλοι την ανάσα της στο σβέρκο τους. Η Α.Ε.Κ, εδώ και τώρα, οφείλει να χαλάσει το καλοστημένο παιχνιδάκι που έχουν στήσει οι άλλοι στα μέτρα τους τόσα χρόνια, σπάζοντας το ερυθροπράσινο δίπολο.

*ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σε μια νέα εποχή. Διαθέτει και την ισχύ και τις ικανότητες για να αναστήσει (με σύμμαχο το Λαό μας και όπλο το Κάστρο μας στη Νέα Φιλαδέλφεια), το Δικέφαλο Αετό και να τον οδηγήσει ξανά στους αιθέρες των θριάμβων και των τίτλων.

*ΤΙΓΡΗ ο Λαός της ΑΕΚ είναι μαζί σου για τις μεγάλες πλεύσεις στις ανοιχτές θάλασσες των ονείρων μας!

*Είμαστε ΑΕΚ και... δεν κάνουμε εκπτώσεις στις φιλοδοξίες του Δικεφάλου!

ΥΓ1: Απαιτείται ενότητα-συσπείρωση-ενεργοποίηση του Συνδεσμιακού Κινήματος, των Παλαιμάχων και του ευρύτερου κόσμου της Α.Ε.Κ, στην κατεύθυνση διεκδίκησης της επόμενης ελπιδοφόρας ημέρας...

ΥΓ2: Tην αμέριστη συμπαράστασή μας στα παιδιά του Σ.Φ. ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ. Αδέρφια θα είμαστε στο πλευρό σας για την αναδημιουργία του ιστορικού συνδέσμου σας...

ΥΓ3: Εγκάρδιους χαιρετισμούς σε όσους δεν σκύβουν το κεφάλι...»

Τα είπαν Γιουβέντους, Μπενίτεθ


Ο Ράφα Μπενίτεθ την ώρα της... δουλειάς Στην αποκάλυψη ότι ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Ζαν Κλοντ Μπλαν είχε συνάντηση με τον ατζέντη του Ράφα Μπενίτεθ, αποκαλύπτει η "Tuttosport" σε δημοσίευμα της. Οι δύο άνδρες τα είπαν στο Μιλάνο και το θέμα που απασχόλησε τις δύο πλευρές είναι το ποσό που θα πρέπει να δοθεί στη Λίβερπουλ για να "σπάσει" το συμβόλαιο της με τον Ισπανό.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Μπενίτεθ θα πρέπει να καταβάλει 16 εκ. ευρώ στη Λίβερπουλ, αν θέλει να φύγει από τον αγγλικό σύλλογο. Ο Μπλαν μετέφερε στον Γκαρθία Γκουιλόν, ότι τα χρήματα που θα μπορέσει να σπαταλήσει για την ενίσχυση της ομάδας είναι περίπου 80 εκ. ευρώ, ενώ οι ετήσιες αποδοχές του θα αγγίζουν τα τέσσερα εκ. ευρώ χωρίς τα μπόνους.

Για πάντα στην Μπάγερν ο Ολιτς


Ο Ολιτς πανηγυρίζει το γκολ επί της Γιουνάιτεντ Ο Ιβιτσα Ολιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις δύο αναμετρήσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς στη Γερμανία χάρισε τη νίκη στην Μπάγερν και στην Αγγλία μείωσε στο σκορ. Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες και τα σενάρια για ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων φούντωσαν. Ωστόσο ο Κροάτης έβαλε τέλος στις φήμες.

"Δεν θέλω να φύγω από την Μπάγερν. Αισθάνομαι πολύ ωραία στην ομάδα και πρόθεση μου είναι να παραμείνω στο σύλλογο μέχρι το τέλος της καριέρας μου. Θέλω να κρεμάσω τα παπούτσια μου στο "Αλιάνζ Αρίνα", τόνισε ο 30χρονος επιθετικός, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της Μπάγερν έχει πετύχει οκτώ γκολ.

Απάντηση Πανιωνίου σε Αδαμίδη

http://www.novasports.gr/media/61695.jpgΑμεση ήταν η απάντηση του Πανιωνίου στα λόγια του νέου ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ, Σταύρου Αδαμίδη που είπε: "Η ΑΕΚ δεν είναι Πανιώνιος". Απόλυτα συμφωνούν με αυτό οι Νεοσμυρνιώτες και επ' ευκαιρία έδωσαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία για το προπονητικό τους κέντρο που προχωράει με γοργούς ρυθμούς, σε αντίθεση με αυτό της Ενωσης.

Μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, αναφέρεται: "Πληροφορούμε τους φίλους του Πανιωνίου ΓΣΣ ότι ενημερώθηκε το site της "ΣΜΥΡΝΗ 1890" σχετικά με την πρόοδο των έργων στο ΑΠΗΛΙΟΝ Προπονητικό Κέντρο στο Κορωπί.

Με την έκδοση της οικοδομικής άδειας (Αρ. 1311/09) στο τέλος του 2009 ξεκίνησαν τα έργα για την κατασκευή του κεντρικού κτιρίου Διοίκησης και των συνοδευτικών χρήσεων στο Προπονητικό Κέντρο Απήλιον, στο Κορωπί. Τα έργα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2010 και το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής τηρείται χωρίς καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, βρισκόμαστε στο 30% της οριστικής κατασκευής, έχει ολοκληρωθεί, ήδη, ο οικοδομικός σκελετός, ενώ το έργο θα παραδοθεί στο σύνολό του τον Σεπτέμβριο του 2010. Με το τέλος του έργου, το Προπονητικό Κέντρο θα δίνει τη δυνατότητα στο τεχνικό τιμ του Πανιωνίου να παρέχει υψηλού επιπέδου προπονητικές, ιατρικές και φυσιοθεραπευτικές υπηρεσίες, ενώ θα παρέχονται εξ ίσου υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας στους αθλητές και τους επισκέπτες του Κέντρου.

Ταυτόχρονα ολοκληρώνονται τα έργα της κατασκευής της πισίνας, των τέννις και των λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων, που θα κάνουν το Απήλιον ένα από τα αρτιότερα αθλητικά κέντρα στη χώρα μας.

Το ΑΠΗΛΙΟΝ χρησιμοποιείται από την ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΑΕ Πανιώνιος και τις ομάδες υποδομών του Συλλόγου, με ετήσιο ενοίκιο περίπου 325 χιλιάδες ευρω, ενώ με την ολοκλήρωση των έργων το ενοίκιο θα ανέλθει περίπου στα 425 χιλ ευρώ ετησίως, ένα ποσό το οποίο κρίνεται δίκαιο σε σχέση με το συνολικό ύψος της επένδυσης (12.000.000 ευρώ), καλύπτει τις ανάγκες ταμειακών ροών των δανειακών υποχρεώσεων και ταυτόχρονα παραμένει αισθητά χαμηλότερο από την αγορά (π.χ. η ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία σύμφωνα με δημοσιευματα, πληρώνει μίσθωμα 700 χιλιάδων ευρώ για αντίστοιχης έκτασης προπονητικό κέντρο).

Υ.Γ. Συμφωνούμε με τη διατύπωση του κου Αδαμίδη ότι πράγματι "Η ΑΕΚ δεν είναι Πανιώνιος".

Ζορπίδης: «Η μεγαλύτερη μετακίνηση που έγινε ποτέ»

http://www.metrosport.gr/wp-content/themes/metro/scripts/timthumb.php?src=/http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/ariskosmos21.jpg&w=200&h=210&zc=1Ο Μιχάλης Ζορπίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την μετακίνηση των φιλάθλων του Άρη στο ΟΑΚΑ για το μεγάλο τελικό με τον Παναθηναϊκό. Ο κύριος Ζορπίδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα εισιτήρια. Δεν θα φτάσουν τα δικά μας πούλμαν. Μιλάμε για 300 πούλμαν, ενώ εμείς έχουν 120. Ψάχνουμε ήδη κι άλλα πούλμαν από συνεργάτες στην επαρχία, στην περιφέρεια. Υπάρχουν πολλοί οργανισμοί, Δήμοι που θέλουν να πάνε οργανωμένα στην Αθήνα.
Κάποιοι θα πάνε με αεροπλάνα, έχουν κλειστεί γύρω στα 7-8 αεροπλάνα – τσάρτερ. Η ομάδα θέλει να φύγει την Παρασκευή στις 22:00 και να επιστρέψει στις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Το τσάρτερ της ομάδας είναι γεμάτο με τους παίκτες και το διοικητικό συμβούλιο. Ένα ακόμη θα μετακινήσει τις οικογένειες των παικτών.
Η ΠΑΕ και η Λέσχη μίλησαν μαζί μου και οργανώνουμε τις εκδρομές. Το να κατέβουν 300 πούλμαν, δεν έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο, τα τελευταία 50 χρόνια. Θα πρέπει να μιλήσουμε με τον κύριο Μαγκριώτη για να ανοίξουν τα Τέμπη εκείνη την ημέρα. Ενδεχομένως να πρέπει να φύγουμε από νωρίς την προηγούμενη ημέρα το βράδυ. Οι εκδρομές έχουν ως εξής:

ΟΔΙΚΕΣ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ: 60 ευρώ (περιλαμβάνει τη μετακίνηση)
ΔΙΗΜΕΡΗ: 110 ευρώ (περιλαμβάνει και το ξενοδοχείο με το πρωινό)

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ: 260 ευρώ (περιλαμβάνει το αεροπορικό εισιτήριο, τον φόρο και την μεταφορά από το αεροδρόμιο και πίσω).

ΔΙΗΜΕΡΗ: 300 ευρώ (περιλαμβάνει το αεροπορικό εισιτήριο, τον φόρο, το ξενοδοχείο με πρωϊνό και την μεταφορά από το αεροδρόμιο και πίσω).

* Στις παραπάνω εκδρομές δεν συμπεριλαμβάνονται τα εισιτήρια του αγώνα, με τις τιμές τους να κυμαίνονται από τα 30 ευρώ και να φτάνουν μέχρι τα 80.

Tenorio - Στοίχημα...Με σειρά προτίμησης Ascoli - Forest Green - Morecambe καί Port Vale...


Επιμέλεια-Tenorio ...

Την καλησπέρα μου στη παρέα.


Καλή ήταν η χθεσινή ημέρα μιάς καί πέρασαν τα δύο βασικά μας σημεία η Valerenga καί η Boca καί έτσι είχαμε στο ξεκίνημα της εβδομάδας ένα καλούτσικο ταμειάκι.Δεν πέρασε δυστυχώς το μονό αποδεκτό της Sivasspor πού η αλήθεια είναι ότι καί εκεί το παλέψαμε με νύχια καί με δόντια αλλά στο τέλος το παιχνιδάκι έκατσε στο 2-2 !

Πάμε αμέσως τώρα να δούμε τι έχουμε γιά σήμερα.


Bradford - Morecambe (2)

Παντελώς βαθμολογικά αδιάφορη η Bradford περιμένει στην ουσία το φινάλε τού πρωταθλήματος. Σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση από πλευρά φόρμας μιάς καί δεν έχει νίκη στα τελευταία 8 παιχνίδια.Στο σημερινό αγώνα θα παραταχθεί με πολλές βασικές απουσίες παικτών.Αυτοί πού θα λείψουν σήμερα όλοι μαζί έχουν πετύχει πάνω από 22 γκόλ γιά την ομάδα της Bradford.

Σε θέσεις μπαράζ αυτή την στιγμή βρίσκεται η πολύ φορμαρισμένη εδώ καί καιρό Morecambe η οποία αριθμεί αισίως 4 σερί σερί νίκες καί 6 στα τελευταία 7 παιχνίδια.Δεν υπάρχουν νέα αγωνιστικά προβλήματα αφού για ακόμα μία φορά η ομάδα της Morecambe θα παραταχθεί κομπλέ.

Σε εξαιρετική κάτασταση καί με κίνητρο η Morecambe επιλογή το διπλό σε απόδοση (2.60)


Accrington - Port Vale (2)

Eλπίδες γιά τα μπαράζ υπάρχουν καί για την Port Vale αφού η διαφορά αν δεί κάποιος με τις ομάδες πού προπορεύονται δεν είναι καί πολύ μεγάλη το αντίθετο μάλιστα από την τέταρη θέση είναι μόλις στούς 5 βαθμούς.Απομένουν ακόμη 5 παιχνίδια για την λήξη τού πρωταθλήματος.Σε πολύ καλή κατάσταση η Port Vale με καλά αποτελέσματα είναι η αλήθεια, κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια.Απόδειξη το ότι σε 20 παιχνίδια μακριά από το σπίτη της έχει υποστεί μόλις 4 ήττες.Κανένα σημαντικό αγωνιστικό πρόβλημα στούς φιλοξενούμενους πού θα παραταχθούν κομπλέ.

Σε κακή κατάσταση η Accrington έφερε ισοπαλία με την ουραγό καί καταδικασμένη Darlington έπειτα απο 5 σερί ήττες παρακαλώ !!.Ενώ εντός έδρας έχει να δεί νίκη σχεδόν για 1,5 μήνα.Οι γηπεδούχοι πλέον περιμένουν απλά να τελειώσει το πρωτάθλημα αφού δεν έχουν ελπίδες για συμμετοχή στα πλέι οφ. Η χρονιά όμως θεωρείται ήδη επιτυχημένη αφού η Accrington έφτασε ένα βήμα πριν τη διάλυση.

Προβάδισμα στο διπλό της Port Vale σε απόδοση (2.45)


Forest Green - Crawely Town (1)

Mονόπλευρο το βαθμολογικό ενδιαφέρον στο παιχνίδι αυτή πού καίγεται γιά το τρίποντο είναι η Forest Green.Καί γιά να μήν καούν ολοσχερώς τα πράσινα δάση πέρα από την νίκη δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα στο σημερινό αγώνα με αντίπαλο την Crawley.

Χωρίς κανένα απολύτως βαθμολογικό κίνητρο οι φιλοξενούμενοι στον αγώνα.

Τελικος το παιχνίδι γιά την Forest Green πού ούτε ισοπαλία δεν τούς κάνει.Με σύμμαχο καί την παράδοση θα ρισκάρω στον άσο σε απόδοση (2.05)


Ascoli - Triestina (1)

Από την Β Ιταλίας είχα τσεκάρει καί τον άσο της Vicenza αλλά με την κατρακύλα πού πήρε η απόδοση τού άσου το αφήνω στην άκρη.Ενα σημείο πού ήταν το πρωί στο 2,25 εκτός Οππαπ πήγε αυτή την στιγμή στο 1,80 αλλά καί η Ελληνική εταιρία το έχει φραγμένο εδώ καί ώρα, όποτε το αφήνω στην άκρη.

Kρατώ λοιπόν τελικά από δώ μόνο τον άσο της Ascoli .Δεν είναι σε καλή κατάσταση οι γηπεδούχοι αφού μετρούν 1 μόλις νίκη στα τελευταία 5 παιχνίδια τους.Θέλουν ακόμη κανά δυό τρίποντα για να μην υπάρξουν προβλήμματα στη συνέχεια με την υπόθεση της παραμονής.

Οχι ότι καί η Triestina βρίσκεται σε καλή κατάσταση αφού μετρά 2 σερί ήττες καί 3 στα τελευταία 4 παιχνίδια.Εκτός έδρας είναι πραγματικά για τα μπάζα ο απολογισμός της 2νίκες 6 ισοπαλίες καί 8 ήττες.Ενώ δε στα τελευταία 10 εκτός μετρά 2 νίκες καί 8 ήττες.

Δυνατή στην έδρα της η Ascoli , στα τελευταία 7 παιχνίδια ο απολογισμο της είναι 5 νίκες καί 2 ισοπαλίες.Μαλιστα στα παιχνίδια αυτά στατιστικώς εναλάσει την νίκη με την ισοπαλία καί αν επαλυθευτούν καί σήμερα τα νούμερα το πάει γιά νίκη.Στα συν τού άσου καί η πολύ καλή παράδοση μιάς καί σε παιχνίδια ανεξαρτήτου έδρας με αντίπαλο την Triestina η Ascoli σαφώς έχει το πάνω χέρι.

Μα΄αυτά καί μα΄αυτά θα ρισκάρω στον άσο της Ascoli σε απόδοση (2.15)


Aυτά λοιπόν είναι τα σημεία με τα οποία θα κάνω το παιχνίδου μου.Τώρα αν με ρωτούσε κάποιος ποία προτιμώ με σειρά προτεραιότητας θα έβαζα Ascoli - Forest Green - Morecambe - Port Vale.. πρωσοπικά θα τα επιλέξω καί τα τέσσερα σημεία σε σύστημα με ζητούμενα 3 στα 4 ....



Καλά να περνάτε τα σέβη μου...

Νοκ-άουτ για ένα μήνα ο Ινιέστα

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Χωρίς τον Αντρές Ινίεστα θα πορευτεί η Μπαρτσελόνα για τον επόμενο ένα μήνα των αγωνιστικών της υποχρεώσεων.
Ο Καταλανός μέσος τραυματίστηκε ξανά στο δεξί πόδι κατά την διάρκεια της προπόνησης των «μπλαουγκράνα», δεύτερη φορά μέσα σε λίγες βδομάδες.

Ο άτυχος επιτελικός χαφ για τον ίδιο ακριβώς λόγο είχε χάσει τον πρώτο προημιτελικό του Champions League στο Λονδίνο εναντίον της Άρσεναλ, ενώ έπαιξε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά στο «el classicο» εναντίον της Ρεάλ στην Μαδρίτη το περασμένο Σάββατο (10/4).

Όπως όλα δείχνουν, ο 25χρονος σταρ της Μπαρτσελόνα θα χάσει τους δύο «μεγάλους» ημιτελικούς εναντίον της Ίντερ που θα γίνουν στις 20 και 28 Απριλίου αντίστοιχα.

«Η λαϊκή δημοκρατία του ΠΑΟΚ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με τη φράση «κανείς δεν θα σταματήσει το όραμά μας. Οσα σπαθιά και να μας φέρουν, τα κεφάλια του ΠΑΟΚ θα πολλαπλασιάζονται» ο Ηλίας Βιολίδης ολοκλήρωσε την έκτακτη ΓΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία ξεκίνησε με ένταση.

«Θέλω να γραφτεί στα πρακτικά ότι μετά τη λήξη της θητείας της διοίκησης θα υπάρχει σχήμα για αιρετή διοίκηση με μένα, τον γιο μου και τον κ. Μαντά» ζήτησε ο κ. Ηλίας Παντελιάδης, υπό το βάρος των χρεών που τον κυνηγούν ως μέλος προηγούμενων διοικήσεων. Αιρετή διοίκηση χθες δεν προέκυψε, ούτε όμως και για το καλοκαίρι προβλέπεται. Την πρόταση που ακούστηκε χθες, άλλωστε, ελάχιστοι πήραν στα σοβαρά.

Το σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι εγκρίθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 17.700.000 ευρώ, στην οποία μπορεί να συμμετέχουν μέχρι 100 άτομα. «Το θέμα των χρεών είναι πρώτος μας στόχος στο δρόμο της εξυγίανσης» είπε ο κ. Βιολίδης και προανήγγειλε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ανοιχτή με την προοπτική «να δούμε τη λαϊκή δημοκρατία του ΠΑΟΚ. Θέλουμε ο κόσμος να έχει την κατάσταση στα χέρια του και, όταν το ποσοστό των υπολοίπων πέσει στο 66%, κανείς δεν θα μπορεί να ασελγήσει στον ΠΑΟΚ».

Θέμα γηπέδου έθεσε και ο πρώην σύμβουλος Ανδρέας Μανδρίνος, που απηύθυνε έκκληση προς τον Θανάση Κατσαρή «να επιταχύνει τις διαδικασίες κατασκευής γηπέδου, με τη δημιουργία επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν οι πρόεδροι και παράγοντες όπως οι κ. Φώλιας και Αλεξόπουλος. Να σπρώξουμε το θέμα του γηπέδου, αλλιώς ο Θοδωρής θα παλεύει με σαΐτες και οι άλλοι με μπαζούκας».

Οι Γάλλοι θέλουν Σισέ στο Mundial


Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Tζιμπρίλ Σισέ κερδίζει με τα φετινά επιτεύγματα του στον Παναθηναϊκό ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές στην Γαλλία που επιθυμούν να τον δουν αγωνιζόμενο με την εθνική ομάδα στο Mundial της Νότιου Αφρικής.

Ο Γάλλος επιθετικός του «τριφυλλιού» με 29 του γκολ σε 46 εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό θεωρεί πως πρέπει να είναι ανάμεσα στους παίκτες που θα επιλέξει ο Ραϊμόν Ντομενέκ για το Mundial και μαζί του συμφωνεί η συντριπτική πλειονότητα των αναγνωστών της «L'Equipe».

Το ποσοστό των αναγνωστών της γαλλικής εφημερίδας που θέλει να δει τον Σισέ στο Μundial της Νοτίου Αφρικής, αυξήθηκε από το 51% που ήταν στις 2 Μαρτίου στο 65% την Τρίτη (13/4).

Αναμφίβολα η κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους «πράσινους» και η ανάδειξη του ως πρώτος σκόρερ στην Super League επηρέασαν την γαλλική κοινή γνώμη, έστω και να το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι ανάμεσα στα καλύτερα της Ευρώπης.

Σισέ: «Ο Ντομενέκ ξέρει πως θα κάνω ότι πει»

Ο Τζιμπρίλ Σισέ μιλώντας στην «L'Equipe» επανάλαβε την επιθυμία του να παίξει με την εθνική Γαλλίας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Ο 29χρονος πρώην επιθετικός της Οσέρ είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση πως θα είναι στην αποστολή των «τρικολόρ» για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλωστε ποιος άλλος Γάλλος επιθετικός πέτυχε τόσα πολλά γκολ φέτος;

«Δεν είμαι κατώτερος από τους άλλους επιθετικούς», τόνισε ο Σισέ ο οποίος προκειμένου να συμπεριληφθεί στην λίστα του Ντομενέκ στο τέλος της σεζόν «θα βρω έναν καλό προσωπικό γυμναστή για να μείνω σε φόρμα. Είμαι αποφασισμένος»,

Οσον αφορά τον Ντομενέκ ο Σισέ ήταν ξεκάθαρος: «Με ξέρει. Ξέρει πως είμαι πεινασμένος και πως θα κάνω ότι μου ζητήσει. Ακόμα και αν είναι να παίξω για πέντε λεπτά άμυνα, θα το κάνω. Ξέρει πως δεν θα κωλώσω. Ξέρει πως ένας στράικερ χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Αυτή την αυτοπεποίθηση την αποκτάς σκοράροντας γκολ, κάτι που έκανε φέτος».

ΜΙΛΑΝ: Είπε “όχι” ο Μαλντίνι!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πρόταση στον Πάολο Μαλντίνι, να ξαναφορέσει την φανέλα της, έκανε η Μίλαν! Τέτοια είναι η απελπισία έχει πιάσει τους ανθρώπους της ιταλικής ομάδας, εξαιτίας των τραυματισμών που έχουν πλήξει την άμυνα των «ροσονέρι»,με μοναδικούς υγιείς, σέντερ μπακ, να είναι οι Τιάγκο Σίλβα και Τζουζέπε Φαβάλι!

Σύμφωνα με την “Corriere della Sera” ο Αντριάνο Γκαλιάνι κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα και ζήτησε την βοήθεια του Μαλντίνι, ο οποίος έχει αποσυρθεί, από το περασμένο καλοκαίρι. “Πάολο, απομένουν επτά παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν. Διεκδικούμε το πρωτάθλημα. Αισθάνεσαι καλά για να συμμετέχεις σε αυτή την πρόκληση;” φέρεται να του είπε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική.

Ο Ιταλός, είναι σε καλή φυσική κατάσταση, καθώς συμμετέχει σε αγώνες 5Χ5, αλλά και σε αγώνες μπόξ, αλλά μετά από 24 ώρες σκέψης, είπε το μεγάλο “όχ锨.

Ροναλντίνιο ως το 2014!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε προφορική συμφωνία με τη Μίλαν για την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι και το 2014, προχώρησε ο Ροναλντίνιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport». Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ανταμοιβή για τον Βραζιλιάνο άσο, για την εξαιρετική φετινή χρονιά στο Μιλάνο, με τις προβλεπόμενες αποδοχές του ωστόσο να μειώνονται κατά 25%, λόγω της πρόθεσης της διοίκησης να προχωρήσει σε περικοπές στο μπάτζετ.

Η σεζόν που διανύουμε αποτελεί κατά γενική ομολογία την αναγέννηση του «Ρόνι», καθώς θυμίζει κάτι από τον μεγάλο παίκτη που θαύμασε όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, τη σεζόν 2004-2005, όταν αγωνιζόταν ακόμα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο για να βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο, είναι η συμμετοχή της Μίλαν στο Champions League της επόμενης περιόδου, κάτι το οποίο θεωρείται πολύ πιθανό, μιας και οι «ροσονέρι» βρίσκονται δέκα ολόκληρους βαθμούς πάνω από την τέταρτη θέση και την Παλέρμο.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον αδερφό και μάνατζερ του Ροναλντίνιο, ο οποίος βρέθηκε στην Αγγλία την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να διαπραγματευτεί προσφορά της Μάντσεστερ Σίτι για την απόκτηση του 30χρονου άσου. Η αφοσίωση του παίκτη στη Μίλαν πάντως, καθώς και η ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπο του προπονητή του στην ομάδα, Λεονάρντο, κάνουν τον Βραζιλιάνο «μάγο» να μην συζητάει το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το Μιλάνο.

Χαλκιάς: «Να καταργηθούν τα πλέι οφ...»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την δυσαρέσκειά του για την διεξαγωγή πλέι οφ στο ελληνικό πρωτάθλημα, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «Sport 103,3» ο Κώστας Χαλκιάς. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ τόνισε ότι το σύστημα αυτό είναι άδικο, ωστόσο υπογράμμισε ότι στόχος του «δικεφάλου» θα είναι η κατάληψη της πρωτιάς στη συγκεκριμένη διαδικασία, ώστε η ομάδα να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Champions League.

Αρχικά είπε: «Είναι μία διαδικασία, τα πλέι οφ, που δε μας αρέσει, αλλά από τη στιγμή που υφίσταται, είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αγώνων. Έχουμε ένα κίνητρο για να πάρουμε τη νίκη επί του Εργοτέλη για να έχουμε περισσότερους βαθμούς στην ειδική βαθμολογία που θα διαμορφωθεί προκειμένου να ξεκινήσουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στα πλέι οφ.

Σίγουρα όμως είναι μία διαδικασία που είναι άδικη ακόμη και για τις ομάδες που δε συμμετέχουν στο μίνι Πρωτάθλημα και ο λόγος είναι απλός. Σκεφθείτε πότε ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος και πότε θα αρχίσει το νέο Πρωτάθλημα.

Μεσολαβεί ένα διάστημα τεσσάρων-πέντε μηνών στο οποίο οι περισσότερες ομάδες δε δίνουν επίσημα παιχνίδια. Δηλαδή από τα τέλη Απριλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου και ειδικά για τις ομάδες που δεν παίζουν στην Ευρώπη, το διάστημα της αγωνιστικής απραξίας είναι πολύ μεγάλο.

Θα ήταν προτιμότερο να βρεθεί μία λύση από τους υπευθύνους, για να ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα μέχρι τις 10 -15 Μαίου το αργότερο, προκειμένου να μειωθεί αισθητά το χρονικό διάστημα της αγωνιστικής απραξίας. Όπως ακριβώς συμβαίνει στα μεγάλα δυτικοευρωπαϊκά πρωταθλήματα που ολοκληρώνονται στις 10 Μαίου και δεν υπάρχει μεγάλη αποχή από τη δράση».

Ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του πρωταθλήματος;

«Ο στόχος μας είναι να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δε σας κρύβω πως θα νιώσω πραγματικά πολύ όμορφα εφόσον καταφέρουμε και κατακτήσουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Μια θέση που οδηγεί και μαθηματικά στα προκριματικά τού Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτός βεβαίως δεν ήταν ο στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή τής σεζόν, αλλά προκύπτει μέσα από τη δική μας πορεία και την προσπάθεια που κάνουμε. Είναι αλήθεια, επίσης, ότι δημιουργήσαμε με την πορεία μας υψηλές προσδοκίες στους φιλάθλους μας.

Αυτή η πορεία που κάναμε, για παράδειγμα, στο μεγαλύτερο διάστημα του Πρωταθλήματος, ήταν μία πορεία πρωταθλητισμού. Φθάσαμε πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, όμως, από λεπτομέρειες δεν καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Και από εξωγενείς παράγοντες που όλοι γνωρίζετε και δε χρειάζεται να αναφέρω.

Συμμετέχετε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στα πλέι οφ, όπως και η ΑΕΚ. Να θεωρήσουμε πως έχετε περισσότερη εμπειρία σ’ αυτήν τη διοργάνωση από τις άλλες δύο ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Άρη;

«Είναι αλήθεια πως ο Ολυμπιακός συμμετέχει για πρώτη φορά σ’ αυτήν τη διοργάνωση, αλλά θα ξεκινήσει με αυξημένους πόντους, όπως και εμείς αυτήν τη διαδικασία. Ο Άρης, από την πλευρά του, δε θα έχει μπόνους βαθμών καθώς βρίσκεται στην 5η θέση, ενώ και η απόσταση που μας χωρίζει στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος είναι πολύ μεγάλη. Αυτή η βαθμολογική διαφορά που έχουμε βεβαίως από τον Άρη αλλά και την ΑΕΚ, δεν αντικατοπτρίζεται στους βαθμούς που δίνονται στις ομάδες για τη διαδικασία των πλέι οφ.

Αυτή είναι η αλήθεια. Εμείς, όμως, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, όπως και κάθε ομάδα θα παλέψει γι' αυτό.

Προερχόσασταν από τρία αρνητικά αποτελέσματα και, όπως διαπίστωσες, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ προσήλθαν στην Τούμπα και σας στήριξαν σ’ ένα παιχνίδι που δεν είχε ιδιαίτερο - βαθμολογικό- ενδιαφέρον. Υπάρχει εξήγηση κατά τη γνώμη σου;

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει περάσει πολλά στο παρελθόν και αναφέρομαι σε διοικητικά προβλήματα, αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον. Και το εκπληκτικό τής υπόθεσης, που αποτελεί φαινόμενο για τα δεδομένα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, είναι πως αυτή η ομάδα γεννάει συνεχώς φιλάθλους.

Παρά το γεγονός ότι δεν κατακτά συχνά τίτλους, καταφέρνει και προσελκύει νέους οπαδούς που την υποστηρίζουν με πάθος. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που δύσκολα το συναντάς ακόμη και στο εξωτερικό. Σίγουρα στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανάλογο παράδειγμα όπως αυτό του ΠΑΟΚ, ενώ στην Ευρώπη είναι μετρημένες οι ομάδες που έχουν καταφέρει και προσελκύουν φιλάθλους που την υποστηρίζουν με πάθος».

«Είμαι παίκτης... ομάδας»

Ο Τόμας Ντελινινκάιτις πραγματοποίησε εξαιρετικό ντεμπούτο με την φανέλα του ΠΑΟΚ, με τον διεθνή Λιθουανό γκαρντ να αναφέρεται στο αγωνιστικό του προφίλ, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την κατάκτηση της 5ης θέσης στην κανονική περίοδο.

Ο 28χρονος γκαρντ του «Δικεφάλου του Βορρά», Τόμας Ντελινινκάιτις, μίλησε στην εφημερίδα «ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» για...

... το εξαιρετικό του ντεμπούτο με την φανέλα του ΠΑΟΚ:

«Αν έκανα καλά την δουλειά μου, θα με βαθμολογήσουν οι υπεύθυνοι της ομάδας και ο κόσμος. Σκοπός μου όμως τώρα στον ΠΑΟΚ είναι να κάνω καλά την δουλειά που μου αναθέτουν. Αν πρέπει να σκοράρω και μπορώ, θα το κάνω, αν πρέπει να παίξω άμυνα, θα προσηλωθώ σ΄ αυτήν.

Δεν με νοιάζουν καθόλου οι αριθμοί μου. Δεν ασχολούμαι ποτέ με τους πόντους που πετυχαίνω γιατί έχω στο μυαλό μου πάντα ότι είμαι παίκτης της ομάδας! Σημασία είχε μόνο να κερδίσουμεΘέλω μάλιστα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου αλλά κι όλους τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν πολύ στο ντεμπούτο μου».

... τις οδηγίες του Σούλη Μαρκόπουλου πριν από την έναρξη της αναμέτρησης κόντρα στο Περιστέρι:


«Μιλήσαμε, μου εξήγησε πολλά για τα συστήματα της ομάδας, αλλά μου ζήτησε να μην είμαι βιαστικός. Και να έχω καθαρό μυαλό στο παιχνίδι. Νομίζω ότι ακολούθησα τις οδηγίες του».

... την προτίμησή του αναφορικά με τις θέσεις της περιφέρειας:

«Ούτε αυτό έχει σημασία για μένα. Κοιτούσα. Νιώθω βέβαια καλύτερα σαν σούτινγκ γκαρντ, αλλά κάποιες φορές που πρέπει να βοηθήσω και σαν πλέι μέικερ, το κάνω. Δεν περίμενε φυσικά κανείς να πετύχω και 30π. μόνος μου… Δεν ήρθα γι΄ αυτό. Εξάλλου δεν ήμουν μόνος μου. Ήταν και οι άλλοι παίκτες δίπλα μου.

Με βοήθησε πολύ και ο Λάζαρος (σ.σ Παπαδόπουλος). Τον είχα γνωρίσει στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας σαν αντίπαλο. Τώρα όμως είμαστε στην ίδια ομάδα και το γεγονός ότι μιλάμε και οι δύο ρώσικα με βοηθάει πολύ για να προσαρμοστώ. Αλήθεια, γιατί δεν συνεχίζει στην εθνική; Είναι τρομερός παίκτης»!

... τις πρώτες του εντυπώσεις σου από τον «Δικέφαλο του Βορρά»:

«Όλοι οι παίκτες είναι πολύ καλοί. Και γι΄ αυτό είναι εύκολο να παίζεις μαζί τους σε ψηλό επίπεδο. Έχουμε πολύ ποιοτικούς περιφερειακούς αλλά και σπουδαίους σέντερ. Πήραμε όλα τα ριμπάουντ – 36 αν δεν κάνω λάθος - και μαθαίνω ότι η ομάδα είναι και πρώτη στο πρωτάθλημα σε ριμπάουντ. Αυτό είναι εξαιρετικό.

Με τα ριμπάουντ φεύγεις πιο εύκολα στον αιφνιδιασμό και πετυχαίνεις καίρια πλήγματα. Γενικά με το Περιστέρι επιβληθήκαμε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Η ομάδα παίζει όμως ομαδικά κι αυτό είναι το αβαντάζ της. Κανείς δεν κοιτάζει τον εαυτό του, κανένας δεν είναι εγωιστής. Κι όλοι βλέπουν τον ελεύθερο παίκτη για την επίθεση».

... την προοπτική κατάκτησης της 5ης θέσης, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος:

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έστω κι αν ο Κολοσσός κέρδισε ένα ακόμη παιχνίδι. Από ό,τι είδα, το πρόγραμμα είναι καλό και ο αντίπαλός μας έχει δυσκολότερους αντιπάλους, συν του ότι θα τον υποδεχθούμε στην έδρα μας. Ωστόσο δεν πρέπει να κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι, μα την δική μας πορεία.

Γι΄ αυτό όλα τα επόμενα παιχνίδια της κανονικής περιόδου είναι σημαντικά για μας. Και δεν είναι κανένα εύκολο. Πρέπει να παίζουμε πάντα με το 100% των δυνάμεών μας για να τα κερδίσουμε. Να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι, να προχωρήσουμε βήμα – βήμα και στο τέλος πιστεύω ότι θα έχουμε πετύχει αυτό που θέλουμε».

Το "Βικελίδης" μετακομίζει στο ΟΑΚΑ


Ετοιμοι να διαμαρτυρηθούν... Απόλυτα ικανοποιημένοι παρουσιάζονται στον Αρη μετά την απόφαση για τα εισιτήρια του τελικού. Τα 23.480 εισιτήρια θα γίνουν αιτία για να μετακινηθεί ένα... "Κλεάνθης Βικελίδης" στο ΟΑΚΑ. Ήδη η κινητοποίηση είναι πρωτοφανής αφού από τις πρώτες στιγμές, τα τηλέφωνα της ΠΑΕ Αρης κτυπούν ασταμάτητα. Οι φίλοι της ομάδας απευθύνονται τόσο στην ΠΑΕ όσο και στους συνδέσμους για να πληροφορηθούν πως θα παραλάβουν εισιτήρια και πως θα ταξιδέψουν για το ΟΑΚΑ.

Πολλοί έχουν κλείσει από μέρες εισιτήρια με τις αεροπορικές γραμμές και τον ΟΣΕ αφού τα Τέμπη θα είναι κλειστά και όσοι ταξιδέψουν οδικώς θα ταλαιπωρηθούν με την παράκαμψη της εθνικής οδού.

Ωστόσο, υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξουν ειδικά για να περάσουν δεκάδες λεωφορεία με τους οπαδούς του Αρη και είναι ένα θέμα που εξετάζεται από τη διοίκηση του Αρη σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο τελικός και η συντήρηση...
Αρκετό κόσμο θα ξεκουράσει ο Έκτορ Κούπερ στην τελευταία αναμέτρηση της κανονικής περιόδου, στο "Καραϊσκάκης". Ο Αργεντίνος τεχνικός ξεκινά από σήμερα την προετοιμασία για τον τελικό και η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό θα είναι απλά μια τυπική διαδικασία πριν τη σέντρα του τελικού της 24ης Απριλίου.

Κατά συνέπεια, το βάρος πέφτει στην προετοιμασία και ειδικότερα στην τακτική με τον Κούπερ και τους συνεργάτες του να αποφορτίζουν την ατμόσφαιρα, να προσπαθούν ώστε να απελευθερώσουν τους ποδοσφαιριστές από το άγχος της πρόκλησης σε έναν τελικό.

Εκείνο που τον ενόχλησε, αν και παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου, ότι είναι απίθανο να "κρατήσεις" τους παίκτες από τη στιγμή που έχουν εξασφαλιστεί οι δύο βασικοί στόχοι, ήταν η κακή εμφάνιση στην Τρίπολη.

Ωστόσο, γρήγορα θα κλείσει τους λογαριασμούς από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση αφού δεν υπάρχει χρόνος για να σταθεί παραπάνω σε ένα αποτέλεσμα που έτσι κι αλλιώς δεν παίζει ρόλο στη φετινή πορεία της ομάδας.

Είναι δεδομένο ότι περιστρέφονται γύρω από τον τελικό και το πρωτάθλημα έχει. λήξει για την κανονική του περίοδο, εδώ και αρκετό καιρό.

Κατά τα άλλα, ο Κούπερ θα μετρήσει δυνάμεις μέσα από τις προπονήσεις που ξεκινούν σήμερα (στις 17.00) και θα καταλήξει σε ένα σχήμα επιλέγοντας από όλο το ρόστερ. Δεν υπάρχουν απώλειες και μάλιστα θα γίνει ανάλογη συντήρηση για όσους αντιμετώπισαν μικροτραυματισμούς ώστε να είναι έτοιμοι μέχρι τις 24 Απριλίου, την ημέρα του τελικού.

Κόντης: "Πρόκληση ο τελικός"


Ο Γιάννης Κόντης... Ο Γιάννης Κόντης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι στον τελικό του Κυπέλλου θα ισχύσει ότι και πέρσι και ο Αρης θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει σε μεγάλο ποσοστό τους οπαδούς του (και ειδικά όλους τους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας).

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης, στις πρώτες του εκτιμήσεις, τόνισε: "Είναι τα εισιτήρια που εξυπηρετούν τις ανάγκες και θα γίνει ένας τελικός που θα τον χαρούμε όλοι. Όλοι πρέπει να δείξουμε ωριμότητα και νομίζω ότι θα ανταπεξέλθουμε πλήρως. Θα το αποδείξουμε και εμείς και η αστυνομία που έχει εμπειρία".

Επίσης πρόσθεσε: "Είναι πρόκληση για τον Αρη ένας ακόμη τελικός. Ο Αρης θέλει το κύπελλο. Από την άλλη, υπάρχει εμπειρία και ωριμότητα από τους οπαδούς μας. Εχουμε μετακινήσει αρκετό κόσμο σε πολλές περιπτώσεις. Αγωνιστικά έχουμε πάρει μαθήματα από τον τελευταίο τελικό που παρουσιαστήκαμε απροετοίμαστοι και το είχαμε δεδομένο ότι θα τον κερδίσουμε. Όποιος είναι καλύτερος θα κερδίσει το κύπελλο".

Αναζητούνται μέτοχοι των 50.000 ευρώ


Συνέντευξη Τύπου Ζαγοράκη Η γενική συνέλευση μπορεί να ολοκληρώθηκε, ωστόσο, είναι άγνωστο αν θα βρεθούν ενδιαφερόμενοι για να αγοράσουν μετοχές πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ έκαστος. Για την ιστορία, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά 17,7 εκατομμύρια ευρώ αποφάσισε η γενική συνέλευση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία δεν αφορά τη μεγάλη μάζα των φιλάθλων, αλλά ανθρώπους με σημαντική οικονομική επιφάνεια, που μπορούν να εισφέρουν με ποσά άνω των 50 χιλιάδων ευρώ.

Περίπου 300 μέτοχοι έδωσαν το παρών και εγκρίθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 17, 7 εκατομμυρίων ευρώ, με την έκδοση 51 εκατομμυρίων νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με δικαίωμα ψήφου και τιμή διάθεσης 0,33 ευρώ η μετοχή.

Η αύξηση θα είναι κλειστή για το ευρύ κοινό και θα απευθύνεται μόνο σε όσους μπορούν να αγοράσουν πακέτα μετοχών. Και αυτοί, όπως διευκρίνισε ο Ηλίας Βιολίδης, μπορούν να είναι μέχρι 100 άτομα.

Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ μετόχων και του Παντελιάδη, ο οποίος ζήτησε να σχηματίσει ο ίδιος αιρετή διοίκηση μετά την λήξη της θητείας της νυν διοίκησης που ορίστηκε από το Πρωτοδικείο εξαιτίας χρεών που τον βαραίνουν λόγω της συμμετοχής του σε παλιότερες διοικήσεις (Γούμενου). Η πρόταση αυτή του Παντελιάδη αποδοκιμάστηκε από τους μετόχους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ξεκινάει από την Τετάρτη και θα διαρκέσει τέσσερις μήνες. Η επόμενη ΑΜΚ που θα είναι ανοιχτή και για την μεγάλη μάζα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ θα πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Επιστρέφει ο Γκαρσία
Υπό το βλέμμα του Ζήση Βρύζα και τον Σέρχιο Κονσεϊσάο έγινε η σημερινή προπόνηση για τον ΠΑΟΚ, χωρίς να έχουν προκύψει απρόοπτα από τη λήξη του αγώνα με την Καβάλα. Εκτός βέβαια από τον Βιερίνια που είναι γνωστό ότι αποχώρησε στο 65' και θα ξεκουραστεί μερικές μέρες μέχρι να επανέλθει πλήρως στο προπονητικό πρόγραμμα.

Ο Σάντος δεν υπολογίζει στον Ίβιτς και τον Κοντρέρας, δεν θα περιμένει περισσότερα από τον τραυματία Σνάουτσνερ και θα προσθέσει στα πλάνα του τον Πάμπλο Γκαρσία που επιστρέφει από την τιμωρία του.

Στόχος νούμερο 1: Νάτσο Σκόκο


Ο Σκόκο μόλις έχει πετύχει το δεύτερο τέρμα εναντίον του  Ολυμπιακού Η ΑΕΚ έβαλε ουσιαστικά πωλητήριο στον Νάτσο Σκόκο και ο Ολυμπιακός αναμένεται σύντομα να κινηθεί για την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού του "δικεφάλου". Πρόταση ύψους 3 εκατ. ευρώ ετοιμάζουν οι "ερυθρόλευκοι", οι οποίοι θα προσφέρουν συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 800.000 ευρώ στον 24χρονο άσο.

Το "φλερτ" των δύο πλευρών είναι δεδομένο εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα η πρώτη επαφή είχε γίνει λίγο καιρό πριν το ματς του β' γύρου στο "Γ. Καραϊσκάκης", ανάμεσα στις δύο ομάδες. Όμως τότε η υπόθεση δεν είχε προχωρήσει διότι η ΑΕΚ άναψε... κόκκινο. Πλέον όμως τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά καθώς η "Ένωση" είναι αυτή που έκανε το... κάλεσμα.

Στον Πειραιά θεωρούν πως με τον παίκτη δεν θα υπάρξει πρόβλημα, ωστόσο πιστεύουν ότι ίσως υπάρξει εμπλοκή στη μεταγραφή από πιθανή εμπλοκή του Παναθηναϊκού, ο οποίος επίσης φέρεται να ενδιαφέρεται για τον ποδοσφαιριστή. Αν συμβεί κάτι τέτοιο η ΑΕΚ θα κοιτάξει να το εκμεταλλευτεί, βάζοντας τους δύο συλλόγους σε... πληστειριασμό. Στο λιμάνι πάντως έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να μπούνε σε τέτοια διαδικασία.

Σε ότι αφορά το θέμα του νέου τεχνικού δεν υπάρχει καμία νεότερη εξέλιξη. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε εξακολουθεί να παραμένει το φαβορί, όμως προτεραιότητα για τους "ερυθρόλευκους" αποτελεί η κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play off.