Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Τσιρίλο: "Αν πέσεις, πρέπει να ξανασηκωθείς"


Ο Τσιρίλο στην προπόνηση του ΠΑΟΚ "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, δεν ήταν όμορφος αγώνας από άποψης θεάματος όμως το πιο σημαντικό ήταν να κερδίσουμε μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες και το καταφέραμε. Η ψυχολογία μας κλονίστηκε μετά από τις ήττες αυτές και αυτό επειδή ήμασταν κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, μια χάνεις και μια κερδίζεις. Το σημαντικό όμως είναι να ξανασηκωθείς αφού πέσεις και να συνεχίσεις", δηλώνει ο Μπρούνο Τσιρίλο σχετικά με την επιστροφή του ΠΑΟΚ στις νίκες μετά από τρεις αποτυχίες.

Ο Ιταλός στόπερ, μιλώντας στον Σπορ 103 FM, στάθηκε στις οδηγίες του Σάντος: "Ο προπονητής χθες μας ζήτησε τη νίκη τόσο για μας τους παίκτες όσο και για όλον τον κόσμο και το κάναμε. Αυτό που έχει δείξει φέτος ο ΠΑΟΚ είναι ότι μπορεί να παίξει με οποιονδήποτε αντίπαλο και να τον κερδίσει. Όμως κάποιες φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν είσαι σε εξαιρετική φόρμα και κάποιος όχι. Τώρα έρχεται ένας πολύ σημαντικός μήνας για μας, τους οπαδούς, την πόλη μας και πρέπει να πετύχουμε ενωμένοι τους στόχους μας στα πλέι οφ".

Για τη δήλωση του Χαλκιά ότι ο ΠΑΟΚ σε μια άλλη χώρα θα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, σχολίασε: "Αυτό που μας μπέρδεψε πολύ φέτος είναι το παιχνίδι με τον ’ρη. Εδώ και 12 χρόνια δεν έχω ξαναδεί τέτοια διαιτησία. Πρέπει όμως να κοιτάξουμε μπροστά, να ξεχνάμε τέτοια περιστατικά. Το σημαντικό είναι ο ΠΑΟΚ είναι να μπορεί να παλέψει κόντρα στις άλλες ομάδες και τις κακές διαιτησίες".
Για το τι μπορεί να πετύχει ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, είπε: "Αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε να διορθώνουμε τα μικρά λάθη που κάναμε στη διάρκεια της σεζόν μπορούμε να τα πάμε πολύ καλά. Το θέμα είναι η νοοτροπία. Αν έχουμε την κατάλληλη νοοτροπία, θα πάμε καλά. Αν και τα πλέι οφ είναι κάπως και σαν λοταρία καθώς παίζει ρόλο και η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται η κάθε ομάδα. Μόνο με δουλειά θα τα καταφέρουμε. Έχω παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό ανησυχούν οι οπαδοί μας από τις εμφανίσεις της ομάδας. Το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό αφού ότι περάσαμε έναν κακό μήνα. Είναι αρκετά δύσκολο όμως να είσαι για 8 μήνες σε καλή φόρμα. Δεν έχουμε χάσει όμως το ηθικό μας και τη νοοτροπία μας. Το σημαντικό είναι να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε τη συμπαράσταση των οπαδών του ΠΑΟΚ οι οποίοι και χθες ήταν φανταστικοί".

Τέλος, για μια παλαιότερη δήλωσή του, ότι αν σκοράρει θα πανηγυρίσει στη Θύρα 4: "Καλύτερα να μην μιλάω για το ενδεχόμενο να σκοράρω γιατί ακόμη δεν τον έχω πετύχει. Μακάρι να τα καταφέρω και να είναι σε ένα σημαντικό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: