Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Θέλει να μείνει ο Σαριέγκι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/eddec5c4331444bbc7f6af1a1c3d42b4_L.jpg?1271170664?1271170664?1271170664Το συμβόλαιο του Γιόσου Σαριέγκι τελειώνει το καλοκαίρι και ο Βάσκος κεντρικός αμυντικός εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει και του χρόνου στον Παναθηναϊκο. Αναλυτικά η συνέντευξη του Σαριέγκι στον ΣΚΑΙ:

- Ποια είναι τα συναισθήματα μετά την κατάκτηση του τίτλου:

«Είμαι τρίτη χρονιά στον Παναθηναϊκό και είναι η σημαντικότερη στιγμή για εμένα στην ομάδα αλλά και για τους οπαδούς. Νιώθουμε ευτυχισμένοι και μπορούμε να γιορτάζουμε κάθε νύχτα από εδώ και πέρα. Κάναμε σωστά τη δουλειά μας. Ζήσαμε όλη τη χρονιά κάτω από συνθήκες μεγάλης πίεσης και όταν παίζει σε ένα μεγάλο σύλλογο πρέπει να μάθεις να παίζεις έτσι. Ανταπεξήλθαμε κάτω από αυτές τις συνθήκες, κάναμε τη δουλειά μας και αξίζαμε τον τίτλο. Ήταν πολλά χρόνια χωρίς τίτλο για έναν σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό».

- Ποια είναι τα στοιχεία που σας βοήθησαν να κόψετε πρώτοι το νήμα;

«Ήμασταν απλά η καλύτερη ομάδα στο Πρωτάθλημα. Δουλέψαμε σκληρά για να πετύχουμε και είχαμε ψυχή. Κάθε παίκτης έδωσε από τη δική του πλευρά τον καλύτερο του εαυτό και πετύχαμε όλοι μαζί».

- Μέχρι το τέλος της σεζόν δεν θα αγωνιστείς ξανά και χάνεις και τον τελικό του Κυπέλλου...

«Πάντα είναι καλό για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται. Είναι πολύ παράξενο συναίσθημα. Είναι πάντα διαφορετικό το να βλέπεις έξω από το γήπεδο τους συμπαίκτες σου και να βλέπεις τόσο κρίσιμα παιχνίδια και να μην μπορείς να παίξεις. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο».

- Ο κόσμος έκανε ρεκόρ προσέλευσης και σας στήριξε πολύ φέτος. Τι έχεις να πεις για αυτό;

«Χωρίς τους οπαδούς να μας δίνουν ψυχική δύναμη δεν θα τα καταφέρναμε. Αξίζουν αυτόν τον τίτλο και τους τον αφιερώνουμε. Όλοι οι οπαδοί μας υπέφεραν τα τελευταία χρόνια με τα αποτελέσματα αλλά συνέχισαν να μας πιστεύουν και δεν είναι εύκολο αυτό».

- Και τώρα μπροστά σας η πρόκληση ενός νταμπλ...

«Τα δύο τρόπαια είναι πολύ καλύτερα από ένα. Θέλουμε να κάνουμε το νταμπλ. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στην τελική ευθεία για το στόχο μας. Έχουμε λίγες ημέρες κενό για να πάρουμε κάποιες ανάσες. Από Δευτέρα επιστρέψαμε στις προπονήσεις και στους κανονικούς ρυθμούς. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο ραντεβού».

- Κάποιοι αμφισβήτησαν την επιτυχία σας. Τι έχεις να τους πεις;

«Ο καθένας μπορεί να λέει για να επιδειχθεί. Ο κόπος μας έπιασε τόσο και αξίζαμε να βγούμε Πρωταθλητές. Νιώθουμε περήφανοι για την κατάκτηση του τίτλου. Το αποτέλεσμα μετράει και βάση αυτού, δεν μπορεί να πει κανένας κάτι κακό για εμάς».

- Το μέλλον σου με τον Παναθηναϊκό είναι αβέβαιο. Με το χέρι στην καρδιά, θα ήθελες να παραμείνεις;

«Έχω δεθεί με τον κόσμο και την ομάδα και με το χέρι στην καρδιά, θα ήθελα να παραμείνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: