Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Η πρωτιά στα πλέι οφ καθορίζει τις επόμενες κινήσεις του Κόκκαλη

http://www.contra.gr/images/m/kokkalis_osfp120410_m.jpgΟ πήχης στις προσδοκίες των φίλων του Ολυμπιακού θα καθοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από το αν η ομάδα κατακτήσει την πρώτη θέση στη διαδικασία των πλέι οφ. Ο Σωκράτης Κόκκαλης, όπως και όλοι στον Πειραιά, θεωρούν ως κάτι παραπάνω από απαραίτητο να αποκτήσει η ομάδα το δικαίωμα της διεκδίκησης της εισόδου στους ομίλους μέσω των δυο προκριματικών γύρων. Αντιληπτό απ' όλους είναι ότι αλλιώς θα βαδίσει ο Ολυμπιακός αν καταφέρει να βγει νικητής από τη διαδικασία των πλέι οφ και διαφορετικά σε περίπτωση αποτυχίας.

Μια νύξη την έχει ήδη κάνει ο Κόκκαλης στους παίκτες κατά την τελευταία επίσκεψη του στου Ρέντη. Ωστόσο πολύ σύντομα θα πει ακόμα περισσότερα, τα οποία έχουν να κάνουν με την προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί, ίσως και με τις επιπτώσεις που θα έχουν και οι ίδιοι αν δεν έρθει η πρωτιά.

Όλοι προσδοκούν στη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουν οι "ερυθρόλευκοι" στους δυο γύρους, θα υπάρξουν.

Κι αφού αναφερόμαστε σε χρήματα, αυτές τις μέρες ο πρόεδρος της πειραϊκής ομάδας θα καταθέσει τα 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν τα 26 για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ταυτόχρονα δε, αναμένεται να γίνει ακόμη μια κίνηση προς την πλευρά του Ερνέστο Βαλβέρδε. Πάντως τις τελευταίες ημέρες ακούγεται από κύκλους της πειραϊκής ομάδας ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις.

Σκόκο και Άρης

Στον Ολυμπιακό, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν μπήκαν στη διαδικασία να σχολιάσουν την τοποθέτηση του προέδρου της ΑΕΚ, Σταύρου Αδαμίδη, σχετικά με τον Σκόκο. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα ενδιαφερθούν το καλοκαίρι για τον Αργεντινό.

Όχι μόνο για αυτή τη μεταγραφική υπόθεση, αλλά για όποια βλέπει αυτές τις μέρες το φως της δημοσιότητας ο Ολυμπιακός δηλώνει ότι δεν ασχολείται και με αυτή την τακτική θέλει να περάσει το μήνυμα ότι προέχει η πρώτη θέση στα πλέι οφ.

Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να αρχίσουν τη διαδικασία με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμολογικό πλεονέκτημα και μόνο γι’ αυτό το ματς της Κυριακής με τον Άρη στο Καραϊσκάκη αποκτά ενδιαφέρον (με νίκη η διαφορά από ΠΑΟΚ θα είναι ένας βαθμός, από την ΑΕΚ τρεις και από τον Άρη τέσσερις). Και σε αυτό το ματς θα υπάρχουν απουσίες και μάλιστα σημαντικές. Για διάφορους λόγους θα λείψουν οι Νικοπολίδης, Μήτρογλου, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ντάρμπισϊρ, Ζαϊρί και μάλλον ο Μέλμπεργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: