Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Τέλος η εθνική για τον Αντεμπαγιόρ. "Δεν θέλω να ξαναζήσω κάτι τέτοιο",

http://www.contra.gr/images/m/adebayor_togo_120410_m.jpgΕίναι τέτοιες πληγές που άφησε στην ψυχή στον Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ η τρομοκρατική επίθεση στην αποστολή του Τόγκο, παραμονές του εφετινού Κόπα Άφρικα, που αποφάσισε να μην αγωνιστεί άλλη φορά με την εθνική ομάδα του Τόγκο. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι δήλωσε πως το τραγικό συμβάν του περασμένου Ιανουαρίου εξακολουθεί να τον "στοιχειώνει", αφού ούτως ή άλλως είναι πολύ νωπό στη μνήμη του. "Ζύγισα τα συναισθήματά μου και είμαι ακόμη επηρεασμένος από τα γεγονότα που έζησα ως αυτόπτης μάρτυρας", εξήγησε ο Αντεμπαγιόρ ανακοινώνοντας την απόφασή του να αποσυρθεί από το διεθνές ποδοσφαιρικό προσκήνιο.

Συνέχισε δε λέγοντας πως "δεν θέλω να το ξαναζήσω. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ήμασταν μόνο ποδοσφαιριστές που πήγαμε να παίξουμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας. Όμως δεχθήκαμε επίθεση από ανθρώπους που ήθελαν να μας σκοτώσουν όλους. Γι' αυτό και όσους βρέθηκαν εκεί θα μας ενώνει ένας ειδικός σύνδεσμος, είμαστε όλοι αδέρφια".

Ο 26χρονος φορ, ο οποίος σε 38 διεθνείς συμμετοχές πέτυχε 16 γκολ, συμπλήρωσε επίσης πως "έπαιξα εννέα χρόνια για την ομάδα και παρά τα γεγονότα στην Αγκόλα, έχω καλές αναμνήσεις. Νιώθω περήφανος που μου εμπιστεύτηκαν τη θέση του αρχηγού. Είναι η υπέρτατη τιμή να ηγείσαι της εθνικής σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Η ομάδα διαθέτει ταλέντο και ελπίζω οι υπόλοιποι να καταφέρουν να αφήσουν πίσω το παρελθόν. Πιστεύω σε αυτούς"

Δεν υπάρχουν σχόλια: