Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Υποχρεωτική η αύξηση

Φαρλαλής: «Υποχρεωτική η αύξηση»

Ο Γιώργος Φαρλαλής μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μεταξύ των άλλων τόνισε: «Ανά 5-6 μήνες είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τις αυξήσεις βάση νόμου. Ήταν υποχρεωτική η αύξηση, ξεκινά από σήμερα, δεν απευθύνεται στην πλατιά μάζα. Στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο, θα συζητήσουμε πως θα μπορέσουμε να την αξιοποιήσουμε. Θα απευθυνθούμε σε συγκεκριμένους ανθρώπους που θα μπορούν να βάλουν ένα σοβαρό ποσό. Η επόμενη αύξηση που θα είναι για το κοινό, θα γίνει το Δεκέμβριο κοντά στα Χριστούγεννα. Θα είναι δημόσια αύξηση. Έχουμε κάποιες υποχρεώσεις με το αθλητικό κέντρο και πρέπει να μαζευτούν κάποια χρήματα». Για την πρόταση του κυρίου Μανδρίνου για το γήπεδο ανέφερε: «Ήταν μια σοβαρή πρόταση του κυρίου Μανδρίνου και θα συζητηθεί το θέμα του γηπέδου. Ήταν μια άποψη ενός μετόχου και είναι σεβαστή. Είναι θέματα που απασχολούν, η ρύθμιση των χρεών και η κατασκευή του γηπέδου».
Για τη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο ανέφερε: «Γίνονται επαφές για θέμα τη ρύθμισης και όταν έχουμε κάτι ανακοινώσιμο θα το πούμε στον κόσμο. Τα χρέη προς τους τρίτους έχουν κατέβει σε μεγάλο ποσοστό, ενώ σε αυτά προς το Δημόσιο είμαστε σε επαφές να βρούμε μια ρύθμιση που θα είναι βιώσιμη για τον ΠΑΟΚ. Η προηγούμενη ρύθμιση δεν μας ικανοποιεί, δίνουμε περίπου 1,5 εκατομμύριο το χρόνο και είναι πολλά τα χρήματα. Δεν θέλουμε να μας χαριστούν τα χρήματα, απλά θέλουμε μια πιο βιώσιμη λύση».
Τέλος για το αν μπορεί να υπάρξει αιρετή διοίκηση, τόνισε:
«Δεν μπορεί να γίνει αιρετή διοίκηση, αφού υπάρχουν τα χρέη και είμαστε ακόμη στα δικαστήρια. Θα πρέπει κάποιος να πάρει ποσοστό πάνω από 51% των μετοχών και θα πρέπει να πάρει και τα χρέη. Είναι λοιπόν πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: