Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Οι Γάλλοι θέλουν Σισέ στο Mundial


Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Tζιμπρίλ Σισέ κερδίζει με τα φετινά επιτεύγματα του στον Παναθηναϊκό ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές στην Γαλλία που επιθυμούν να τον δουν αγωνιζόμενο με την εθνική ομάδα στο Mundial της Νότιου Αφρικής.

Ο Γάλλος επιθετικός του «τριφυλλιού» με 29 του γκολ σε 46 εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό θεωρεί πως πρέπει να είναι ανάμεσα στους παίκτες που θα επιλέξει ο Ραϊμόν Ντομενέκ για το Mundial και μαζί του συμφωνεί η συντριπτική πλειονότητα των αναγνωστών της «L'Equipe».

Το ποσοστό των αναγνωστών της γαλλικής εφημερίδας που θέλει να δει τον Σισέ στο Μundial της Νοτίου Αφρικής, αυξήθηκε από το 51% που ήταν στις 2 Μαρτίου στο 65% την Τρίτη (13/4).

Αναμφίβολα η κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους «πράσινους» και η ανάδειξη του ως πρώτος σκόρερ στην Super League επηρέασαν την γαλλική κοινή γνώμη, έστω και να το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι ανάμεσα στα καλύτερα της Ευρώπης.

Σισέ: «Ο Ντομενέκ ξέρει πως θα κάνω ότι πει»

Ο Τζιμπρίλ Σισέ μιλώντας στην «L'Equipe» επανάλαβε την επιθυμία του να παίξει με την εθνική Γαλλίας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Ο 29χρονος πρώην επιθετικός της Οσέρ είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση πως θα είναι στην αποστολή των «τρικολόρ» για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλωστε ποιος άλλος Γάλλος επιθετικός πέτυχε τόσα πολλά γκολ φέτος;

«Δεν είμαι κατώτερος από τους άλλους επιθετικούς», τόνισε ο Σισέ ο οποίος προκειμένου να συμπεριληφθεί στην λίστα του Ντομενέκ στο τέλος της σεζόν «θα βρω έναν καλό προσωπικό γυμναστή για να μείνω σε φόρμα. Είμαι αποφασισμένος»,

Οσον αφορά τον Ντομενέκ ο Σισέ ήταν ξεκάθαρος: «Με ξέρει. Ξέρει πως είμαι πεινασμένος και πως θα κάνω ότι μου ζητήσει. Ακόμα και αν είναι να παίξω για πέντε λεπτά άμυνα, θα το κάνω. Ξέρει πως δεν θα κωλώσω. Ξέρει πως ένας στράικερ χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Αυτή την αυτοπεποίθηση την αποκτάς σκοράροντας γκολ, κάτι που έκανε φέτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: