Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Αναζητούνται μέτοχοι των 50.000 ευρώ


Συνέντευξη Τύπου Ζαγοράκη Η γενική συνέλευση μπορεί να ολοκληρώθηκε, ωστόσο, είναι άγνωστο αν θα βρεθούν ενδιαφερόμενοι για να αγοράσουν μετοχές πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ έκαστος. Για την ιστορία, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά 17,7 εκατομμύρια ευρώ αποφάσισε η γενική συνέλευση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία δεν αφορά τη μεγάλη μάζα των φιλάθλων, αλλά ανθρώπους με σημαντική οικονομική επιφάνεια, που μπορούν να εισφέρουν με ποσά άνω των 50 χιλιάδων ευρώ.

Περίπου 300 μέτοχοι έδωσαν το παρών και εγκρίθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 17, 7 εκατομμυρίων ευρώ, με την έκδοση 51 εκατομμυρίων νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με δικαίωμα ψήφου και τιμή διάθεσης 0,33 ευρώ η μετοχή.

Η αύξηση θα είναι κλειστή για το ευρύ κοινό και θα απευθύνεται μόνο σε όσους μπορούν να αγοράσουν πακέτα μετοχών. Και αυτοί, όπως διευκρίνισε ο Ηλίας Βιολίδης, μπορούν να είναι μέχρι 100 άτομα.

Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ μετόχων και του Παντελιάδη, ο οποίος ζήτησε να σχηματίσει ο ίδιος αιρετή διοίκηση μετά την λήξη της θητείας της νυν διοίκησης που ορίστηκε από το Πρωτοδικείο εξαιτίας χρεών που τον βαραίνουν λόγω της συμμετοχής του σε παλιότερες διοικήσεις (Γούμενου). Η πρόταση αυτή του Παντελιάδη αποδοκιμάστηκε από τους μετόχους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ξεκινάει από την Τετάρτη και θα διαρκέσει τέσσερις μήνες. Η επόμενη ΑΜΚ που θα είναι ανοιχτή και για την μεγάλη μάζα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ θα πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Επιστρέφει ο Γκαρσία
Υπό το βλέμμα του Ζήση Βρύζα και τον Σέρχιο Κονσεϊσάο έγινε η σημερινή προπόνηση για τον ΠΑΟΚ, χωρίς να έχουν προκύψει απρόοπτα από τη λήξη του αγώνα με την Καβάλα. Εκτός βέβαια από τον Βιερίνια που είναι γνωστό ότι αποχώρησε στο 65' και θα ξεκουραστεί μερικές μέρες μέχρι να επανέλθει πλήρως στο προπονητικό πρόγραμμα.

Ο Σάντος δεν υπολογίζει στον Ίβιτς και τον Κοντρέρας, δεν θα περιμένει περισσότερα από τον τραυματία Σνάουτσνερ και θα προσθέσει στα πλάνα του τον Πάμπλο Γκαρσία που επιστρέφει από την τιμωρία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: