Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ο Παντελιάδης κόντρα στον «Τεό»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/234560b25b1d3a8f5b1816d0ba1ed753_L.jpg?1271092106?1271092106?1271092106Βρέθηκε αντίπαλος για να κοντράρει την διοίκηση του Θόδωρου Ζαγοράκη. Ο Ηλίας Παντελιάδης κατέθεσε πρόταση σχηματισμού αιρετής διοίκησης μετά την λήξη της θητείας της νυν διοίκησης.

Ενδιαφέρον απόκτησε, εντελώς απροσδόκητα, η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που πραγματοποιήθηκε χθες στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στην Πυλαία, με την παρουσία του Ηλία Παντελιάδη και το αίτημα που υπέβαλε, όπως έχει δικαίωμα, για σχηματισμό αιρετής διοίκησης μετά την λήξη της θητείας της νυν διοίκησης που ορίστηκε από το Πρωτοδικείο.

Ο πρώην παράγοντας του Δικεφάλου είχε εξυπηρέτησε οικονομικά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ επί θητείας Μπατατούδη, Γούμενου-Παγώνη, αλλά και υπηρεσιακής διοίκησης Βεζυρτζή-Οικονομίδη, υπογράφοντας, ως εγγυητής, για οικονομικές υποχρεώσεις, οι οποίες σήμερα αγγίζουν, μαζί με τις προσαυξήσεις, το συνολικό ποσό των 32 εκ. ευρώ.

Χθες κατέθεσε πρόταση για το σχηματισμό διοίκηση έχοντας στο πλευρό τον γιό του και τον Ηλία Μαντά πρώην επίσης παράγοντα της ομάδας του Δικεφάλου. Ο Παντελιάδης επίσης υποστήριξε πως θα έχει στο πλευρό του κι άλλους παράγοντες που θα τον στηρίξουν. Μάλιστα, έθεσε ως προϋπόθεση να δεχτεί η σημερινή διορισμένη από το Πρωτοδικείο διοίκηση να γίνει έλεγχος για να διαπιστωθεί πώς διαχειρίστηκε τα 48 εκ. ευρώ που “πέρασαν” από τα χέρια των μελών της.

Στόχος του Ηλία Παντελιάδη είναι μέσω του αιτήματος, να αποσπάσει δεσμεύσεις από τη διοίκηση Ζαγοράκη για μια προσπάθεια που στόχο θα έχει να απαλλαγεί από τις ευθύνες που τον βαρύνουν προσωπικά. Καθώς μέχρι σήμερα ουδέποτε έγινε αποπληρωμή χρεών προς το Δημόσιο από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τον ίδιο, ενόψει της επιδιωκόμενης ρύθμισης, να παραμένει σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Η πρόταση αυτή του Παντελιάδη αποδοκιμάστηκε από τους μετόχους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ενώ αποφασίσθηκε για τους επόμενους πέντε μήνες να ανοίξει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για λίγους που θα φτάσει τα 17,7 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος της διοίκησης είναι να βρεθούν μέχρι 100 επιχειρηματίες οι οποίοι θα βάλουν από 50.000 ευρώ. Το εγχείρημα σίγουρα είναι δύσκολο καθώς μέχρι τώρα δεν εμφανίστηκαν οικονομικοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο που να στήριξαν την προσπάθεια της διοίκησης του Θόδωρου Ζαγοράκη.

Λαϊκή δημοκρατία... ΠΑΟΚ

Όπως ειπώθηκε από τον Ηλία Βιολίδη, στόχος της ΠΑΕ, για εξεύρεση πόρων, είναι να διατεθούν έως και τον ερχόμενο Δεκέμβριο, 17,7 εκατομμύρια μετοχές, με ελεύθερη διάθεση για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. "Ο ΠΑΟΚ ανήκει στο λαό του που πλέον έχει και ουσιαστικό λόγο στις εξελίξεις. Έχουμε τη λαϊκή δημοκρατία του ΠΑΟΚ. Το 67,2 των μετοχών βρίσκονται στα χέρια 14 ατόμων και το υπόλοιπο ποσοστό στα χέρια του κόσμου. Αν λάβουμε υπόψη πως με τις νέες αυξήσεις το ποσοστό του κόσμου θα ανέβει, δεν θα υπάρχει το απαραίτητο 66.6 των μετοχών για να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην του. Έτσι, κανένας Γούμενος και κανένας Μπατατούδης δεν θα μπορεί να κάνει το παραμικρό» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: