Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Μπλέξιμο...!!

Η Σεβίλλη δέχθηκε την ισοφάριση στο 90’ από την Εστορίλ (1-1), αλλά είναι μια ανάσα από τους «32». Όμως μετά και το διπλό της Φράιμπουργκ επί της Λίμπερετς (2-1), το άλλο εισιτήριο είναι «ανοιχτό»!

Μπλέξιμο...
Κρατούσε την πρόκρισή στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και την πρωτιά στα χέρια της, αλλά η Σεβίλλη δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης από την Εστορίλ (1-1) στο 90’ και έμεινε με την... γλύκα. Ακόμα κι έτσι, όμως, είναι πολύ κοντά στο να τα καταφέρει την επόμενη και τελευταία αγωνιστική, αφού θα χρειαστεί συνδυασμός αποτελεσμάτων και η ίδια να... διασυρθεί για να μείνει εκτός. Οι Ανδαλουσιάνοι προηγήθηκαν με τον Γκαμεϊρό στο 7’, προτού δεχθούν την «απάντηση» στο τελευταίο λεπτό από τον Φερνάντεζ, με τους φιλοξενούμενους αν και έχουν τρεις βαθμούς πλέον, διατηρούν μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση!

Κι αυτό έχει να κάνει με τα προηγούμενα αποτελέσματά τους στον όμιλο, αλλά και τη νίκη της Φράιμπουργκ με 2-1 απέναντι στην Σλόβαν Λίμπερετς. Οι Γερμανοί ήταν ανώτεροι και προηγήθηκαν με δύο τέρματα από τους Γκίντερ και Κοκλέν, προτού απλώς μειώσει ο Ριμπάλκα για τους γηπεδούχους. Αμφότερες οι ομάδες έχουν έξι βαθμούς πλέον και τα πάντα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Λίμπερετς-Φράιμπουργκ 1-2
(81’ Ριμπάλκα - 23’ Γκίντερ, 73’ Κοκλέν)

Σεβίλλη- Εστορίλ 1-1
(7’ Γκαμεϊρό – 90’ Φερνάντεζ)

Βαθμολογία 5ου ομίλου (5 αγώνες):

1. Σεβίλλη 9 (7-4)
2. Σλόβαν Λίμπερετς 6 (7-7)
3. Φράιμπουργκ 6 (5-6)
4. Εστορίλ 3 (4-6)


Η επόμενη αγωνιστική (12/12):
Φράιμπουργκ-Σεβίλλη (22:05)
Εστορίλ-Σλόβαν Λίμπερετς (22:05)Πηγή: sport-fm.gr

Όλα στραβά για τον Απόλλωνα!!

Συνδυασμό αποτελεσμάτων για να κάνει την υπέρβαση ήθελε ο Απόλλων Λεμεσού, ωστόσο κανένα από αυτά δεν ήρθε. 4-2 ηττήθηκαν από την Τραμπζονσόρ οι Κύπριοι. Εύκολα η Λάτσιο.

Όλα στραβά για τον Απόλλωνα
Αρχικά ήθελε δική του νίκη και από εκεί και πέρα να χάσει η Λάτσιο από την Λέγκια Βαρσοβίας. Ο Απόλλων Λεμεσού όμως ηττήθηκε 4-2 από την Τραμπζονσπόρ στην Τραπεζούντα και αποχαιρέτησε την διοργάνωση. Τρία γκολ ο Αντίν και ένα ο Αντογκντού για τους γηπεδούχους. Μείωσαν σε 3-2 με Αμπραχάμ και Σανγκόι οι Κύπριοι πριν το τελικό 4-2.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Λάτσιο «καθάρισε» εύκολα, επικρατώντας 2-0 της Λέγκια στην Πολωνία, με τον Περέα να ανοίγει το σκορ και τον Άντερσον να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.

Το πρόγραμμα:

Λέγκια-Λάτσιο 0-2
(24’ Περέα, 57’ Άντερσον)

Τραμπζονσπόρ-Απόλλων Λεμεσού 4-2
(23’61’, 83’ Αντίν, 25’ Αντογκντου – 68’ Αμπραχάμ, 80’ Σανγκόι)

Βαθμολογία:



1. Τραμπζονσπόρ 13 (13-6)
2. Λάτσιο 11 (8-4)
3. Απόλλων Λεμεσού 4 (5-8)
4. Λέγκια Βαρσοβίας 0 (0-8)

Η επόμενη αγωνιστική (12/12):

Λάτσιο-Τραμπζονσπόρ (22:05)
Απόλλων Λεμεσού-Λέγκια Βαρσοβίας (22:05)Πηγή: sport-fm.gr

Σε μαγνητική ο Πέτγουεϊ!

Σε μαγνητική θα υποβληθεί μετά το τέλος του αγώνα με την Γαλατασαράι ο Μπρεντ Πέτγουεϊ

Σε μαγνητική ο Πέτγουεϊ
Ο φορμαρισμένος φόργουορντ του Ολυμπιακού, τραυματίστηκε 1’22’’ πριν το τέλος της 2ης περιόδου στον αριστερό του ώμο και αποχώρησε από το παιχνίδι. Ο Αμερικανός θα υποβληθεί σε εξετάσεις μετά το τέλος του αγώνα με την τουρκική ομάδα, προκειμένου να διαπιστωθεί η ζημιά του τραυματισμού του και να γίνει εκτίμηση για το αν και πόσες μέρες θα μείνει εκτός δράσης.
Πηγή: sport-fm.gr

Πρόκριση για Γκενκ με τριάρα…!!

Το εισιτήριο για τους 32 του Europa League τσέκαρε από τον έβδομο όμιλο η Γκενκ, που νίκησε 3-1 τη Ντιναμό Κιέβου. Το δεύτερο θα διεκδικήσουν οι Ουκρανοί με τη Ραπίντ Βιέννης, που νίκησε 2-1 την Τουν.

Πρόκριση για Γκενκ με τριάρα…
Στους «32» του Europa League ως πρώτη από τον έβδομο όμιλο προκρίθηκε η Γκενκ, που νίκησε 3-1 τη Ντιναμό Κιέβου στο Βέλγιο στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής.

Οι Ουκρανοί, μετά από αυτή την ήττα, κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα και θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο στην έδρα τους απέναντι στη Ραπίντ Βιέννης, που με τη σειρά της επικράτησε 2-1 της Τουν.

Γκενκ-Ντιναμό Κιέβου 3-1

Με γκολ ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Βέλγιο. Στο 9ο λεπτό, η Ντιναμό Κιέβου άνοιξε το σκορ με τον Γιαρμολένκο, που κέρδισε τις κόντρες και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 0-1. Οχτώ λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Φόσεν σε ανατροπή του Κουμόρτζι από τον Χασερίντι. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει «τρελό» ρυθμό, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μια την άλλη. Στο 37’ η Γκενκ έφτασε στην πλήρη ανατροπή με τον Κουμόρτζι και τρία λεπτά αργότερα ο Ντε Κουεγιάρ έκανε το 3-1 για τους Βέλγους.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε διαφορετική εικόνα, αλλά σε αντίθεση με το πρώτο δεν μπήκαν γκολ. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να παίζουν επιθετικά και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε νικήτρια με 3-1 τη Γκενκ, που πανηγύρισε την πρόκριση στη φάση των «32» και μάλιστα ως πρώτη.

Ραπίντ Βιέννης-Τουν 2-1

Η Ραπίντ Βιέννης ξεκίνησε πιο επιθετικά και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 17ο λεπτό. Ο Μπόιντ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα και από πλάγια θέση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Η Τουν ανέλαβε πρωτοβουλίες και βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε, παρά τις δύο-τρεις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Αυτό που δεν κατάφεραν οι Ελβετοί στο πρώτο μέρος, το πέτυχαν στο ξεκίνημα του δεύτερου και συγκεκριμένα στο 62’ με τον Σάντικ. Όμως, δεν πρόλαβαν να χαρούν την ισοφάριση, παρά μόνο δύο λεπτά, αφού στο 64’ ο Μπόσκοβιτς σκόραρε για τους Αυστριακούς, που ξαναπήραν το προβάδισμα με 2-1. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και η Ραπίντ πανηγύρισε τη νίκη, που της δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει την πρόκριση στην αυλαία απέναντι στη Ντιναμό στο Κίεβο.

7ος όμιλος

Αποτελέσματα
Γκενκ-Ντιναμό Κιέβου 3-1
(17’ πεν. Φόσεν, 37’ Κουμόρτζι, 40’ Ντε Κουεγιάρ - 9’ Γιαρμολένκο)

Ραπίντ Βιέννης-Τουν 2-1
(17’ Μπόιντ, 64’ Μπόσκοβιτς - 62’ Σάντικ)

Βαθμολογία

1. Γκενκ 11 (9-5)
2. Ντιναμό Κιέβου 7 (8-6)
3. Ραπίντ Βιέννης 6 (7-7)
4. Τουν 3 (3-9)

Η επόμενη αγωνιστική (12/12)

Ντιναμό Κιέβου-Ραπίντ Βιέννης (22:05)
Τουν-Γκενκ (22:05) Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟΚ… σου ‘ρχεται!!

Όταν παίζεις στην Τούμπα δεν μπορείς να είσαι άνετος. Η Άλκμααρ όμως έτσι θα πάει! Γιατί «καθάρισε» 2-0 τη Μακάμπι κι εξασφαλίζοντας την πρόκριση, θα παίξει για την πρωτιά πλέον με τον «δικέφαλο».

ΠΑΟΚ… σου ‘ρχεται!
Θα έπρεπε ν’ αυτοκτονήσει η Άλκμααρ για να μην περάσει στην επόμενη φάση του Europa League.

Αντί για τάσεις αυτοχειρίας όμως, οι Ολλανδοί έδειξαν την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα.

Αγνοώντας λοιπόν ότι τους έκανε και η ισοπαλία με την ομάδα του Ρούμπεν Ράγιος (σ.σ. έπαιξε βασικός), μπήκαν για να πάρουν το παιχνίδι. Και δεν χρειάστηκαν τίποτα παραπάνω από ένα κοντινό σουτ του Γκουντέλι στο 37' (έπειτα από εκτέλεση φάουλ) για να… δρομολογήσουν τη διαδικασία.

Αυτή που έμοιαζε τυπική μέχρι τις καθυστερήσεις. Όταν ο Γκούντμουντσον πλάσαρε γλυκά και γράφοντας το 2-0, σφράγισε ότι η Άλκμααρ δεν θα πάει για την πρόκριση, αλλά για την πρώτη θέση του ομίλου την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα.


Τα σημερινά παιχνίδια

Σαχτέρ-ΠΑΟΚ 0-2
(54’ αυτ. Τζίντιτς, 90’+2’ Κίτσιου)

Άλκμααρ-Μακάμπι Χάιφα 2-0
(37’ Γκουντέλι, 90’+4’ Γκούντμουντσον)

Η βαθμολογία (5 αγ.)

ΠΑΟΚ 11 (8-4)
Άλκμααρ 11 (6-2)
Σαχτέρ 2 (4-8)
Μακάμπι Χάιφα 2 (4-8)

Η επόμενη αγωνιστική (12/12)

ΠΑΟΚ-Άλκμααρ (22:05)
Μακάμπι Χάιφα-Σαχτέρ (22:05) Πηγή: sport-fm.gr

Γκομίς για να... χαρείς!

Με δράστη τον Γκομίς η Λιόν επικράτησε, 1-0, της Μπέτις εντός έδρας και προκρίθηκε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Πρόκριση και για τους Ίσπανούς έπειτα από το 0-0 της Γκιμαράες στην έδρα της Ριέκα.

Γκομίς για να... χαρείς
Η Λιόν σφράγισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, μέσω του 9ου ομίλου, επικρατώντας 1-0 εντός έδρας της Μπέτις χάρη σε τέρμα του Γκομίς. Την πρόκριση τους παρά την ήττα πανηγύρισαν και οι Ισπανοί, που με το 0-0 της Γκιμαράες στην Κροατία απέναντι στη Ριέκα δεν χάνουν τη δεύτερη θέση.

Λιόν – Μπέτις 1-0

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε την αναμέτρηση απέναντι στη Μπέτις η Λιόν. Οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις πολλές απουσίες των Ισπανών και κατάφεραν να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη. Ο Γκομίς για ακόμη ένα παιχνίδι έβγαλε τα... κάστανα από τη φωτιά για τους «λιονέ», με το τέρμα που σημείωσε στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης. Μετά το γκολ του υψηλόσωμου φορ οι γηπεδούχοι έριξαν τον ρυθμό του αγώνα διαφυλάσσοντας το υπέρ τους σκορ μέχρι το φινάλε και κράτησαν δυνάμεις ενόψει του ντέρμπι που ακολουθεί στο γαλλικό πρωτάθλημα απέναντι στην Παρί.

Ριέκα – Γκιμαράες 0-0

Στο 0-0 «κόλλησαν» στην Κροατία Ριέκα και Γκιμαράες, με τους Πορτογάλους να χάνουν τις όποιες ελπίδες είχαν για τη δεύτερη θέση του ομίλου. Οι φιλοξενούμενοι, αν και θεωρητικά ήταν το φαβορί στην αναμέτρηση, μπόρεσαν να απειλήσουν ελάχιστες φορές την εστία των γηπεδούχων, που απαντούσαν με γρήγορες αντεπιθέσεις. Τελικά το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και καμία από τις δύο ομάδες δεν έμεινε ικανοποιημένη.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Λιόν – Μπέτις 1-0
(66’ Γκομίς)

Ριέκα – Γκιμαράες 0-0

Η βαθμολογία του 9ου ομίλου:
1. Λιόν 9
2. Μπέτις 8
3. Γκιμαράες 5
4. Ριέκα 3

H επόμενη (τελευταία) αγωνιστική:

Πέμπτη 12/12
Μπέτις – Ριέκα
Γκιμαράες - ΛιόνΠηγή: sport-fm.gr

Τιμή και αποθέωση για Σπανούλη!!

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Γαλατασαράι ο σκηνοθέτης Γιάννη Σμαραγδής παρέδωσε στον Βασίλη Σπανούλη το διεθνές βραβείο «Τζουζέπε Σιάκα».

Τιμή και αποθέωση για Σπανούλη
Ο Βασίλης Σπανούλης, όπως ήταν προγραμματισμένο, παρέλαβε από τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή το διεθνές βραβείο «Τζουζέπε Σιάκα» πριν την έναρξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Γαλατασαράι για την 7η αγωνιστική της Euroleague.

Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΣΕΦ χειροκρότησαν όρθιοι τον αρχηγό του Ολυμπιακού για την τιμητική αυτή διάκριση καθώς το βραβείο «Τζουζέπε Σιάκα» για τον αθλητισμό του απονεμήθηκε για το ταλέντο του, το ήθος του και τις αθλητικές του επιδόσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Συνεχίζει ακάθεκτη η Τότεναμ!!

«Τρένο» δίχως φρένο είναι η Τότεναμ στην Ευρώπη αφού νίκησε και την Τρόμσο (0-2) κι έκανε το «5Χ5» στο Europa League.

Συνεχίζει ακάθεκτη η Τότεναμ!
Ούτε η Τρόμσο στην έδρα της κατάφερε -έστω- να πάρει μια ισοπαλία από την Τότεναμ. Οι «σπερς» πάτησαν «γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο και με δύο γκολ των Κίρικες (63’) και Ντεμπελέ (76’) έφτασαν στην πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους στο Europa League. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, τα πάντα ξεκαθάρισαν στον 11ο όμιλο της διοργάνωσης, αφού η Τότεναμ είναι οριστικά πρώτη, ενώ το δεύτερο εισιτήριο για τους «32» κατέληξε στην Ανζί.

Έπαιξε για ώρα με τη «φωτιά», αλλά τελικά ούτε κάηκε ούτε καν σε περιπέτειες δεν μπήκε η Ανζί που κατάφερε –παρά τα προβλήματα- να εξασφαλίσει μια θέση στους «32» του Europa League.

Στους γηπεδούχους αρκούσε μια ισοπαλία για να πάρουν το εισιτήριο και αυτό το αποτέλεσμα πήραν. Βέβαια, όταν στο 52’ ο Ισά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, υπήρξε στιγμιαίο σοκ, το οποίο ξεπεράστηκε εντελώς έξι λεπτά αργότερα με τον Επουρεάνου να διαμορφώνει το τελικό σκορ.


Ζόρικη πρόκριση για Ανζί


Μπορεί να μη μάγεψε με την απόδοσή της η Ανζί, αλλά ακόμη και η ισοπαλία με σκορ 1-1 κόντρα στη Σεριφ τη στέλνει στην επόμενη φάση του Europa League.
Έπαιξε για ώρα με τη «φωτιά», αλλά τελικά ούτε κάηκε ούτε καν σε περιπέτειες δεν μπήκε η Ανζί που κατάφερε –παρά τα προβλήματα- να εξασφαλίσει μια θέση στους «32» του Europa League.

Στους γηπεδούχους αρκούσε μια ισοπαλία για να πάρουν το εισιτήριο και αυτό το αποτέλεσμα πήραν. Βέβαια, όταν στο 52’ ο Ισά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, υπήρξε στιγμιαίο σοκ, το οποίο ξεπεράστηκε εντελώς έξι λεπτά αργότερα με τον Επουρεάνου να διαμορφώνει το τελικό σκορ
Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του 11ου ομίλου:

Ανζί-Σέριφ 1-1
(58’ Επουρεάνου – 52’Ισά)

Τρόμσο-Τότεναμ 0-2
(63’ Κίρικες, 76’ Ντεμπελέ)

Βαθμολογία

Τότεναμ 15 (11-1)
Ανζί 8 (3-3)
Σέριφ 3 (3-6)
Τρόμσο 1 (1-6)

Η επόμενη αγωνιστική (12/12)

Τότεναμ-Ανζί (22:05)
Σέριφ-Τρόμσο (22:05)
Πηγή: sport-fm.gr

Τσίμπησε βαθμό η Μάριμπορ στο Καζάν!

Οι Σλοβένοι με ένα γκολ του Μεζγκά τρία λεπτά πριν το τέλος, απέσπασαν ισοπαλία 1-1 από την Ρουμπίν Καζάν

Τσίμπησε βαθμό η Μάριμπορ στο Καζάν
Η Μάριμπορ πήρε τουλάχιστον τον έναν πόντο στο Σεντράλνι από την Ρούμπιν και διατήρησε ορισμένες μαθηματικές ελπίδες (αν η Γουίγκαν δε νικήσει αργότερα τη Ζούλτε) για πρόκριση.

Η ομάδα από το Καζάν είχε την πρώτο καλή φάση με τον Ερεμένκο να νικιέται από τον Χαντάνοβιτς στο 9’, ενώ ο Φάζιτς απείλησε στο 16ο λεπτό, με μια καλή ευκαιρία για την φιλοξενούμενη. Τελικά στο 43ο λεπτό ο Νάτσο με ένα υπέροχο σουτ από τα 30 μέτρα κατάφερε να νικήσει τον Χαντάνοβιτς και να γράψει το 1-0.

Η ρωσική ομάδα που έτσι κι αλλιώς έχει εξασφαλίσει την πρόκριση δεν φόρτσαρε στο δεύτερο μέρος και είχε μια καλή φάση με τον Κούλικ στο 76ο λεπτό για να καθαρίσει το ματς, όμως ο Χαντάνοβιτς, έσωσε τους Σλοβένους από το δεύτερο γκολ.Η Μάριμπορ κατόρθωσε ωστόσο να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας μετά από μια απομάκρυνση σε εκτέλεση κόρνερ, με τον Μεζγκά να φέρνει το ματς στα ίσια με ένα περίεργο σουτ, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Πηγή: sport-fm.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τι συζήτησαν Γιαννακόπουλος-Αλαφούζος!!

Ο Κινέζος ρυθμιστής, ο ηγέτης Γιαννακόπουλος, το αρχικό ποσό επένδυσης, τι ισχύει με το άνοιγμα και οι μεταγραφές του Γενάρη! Το gazzetta.gr αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες της συνάντησης Γιαννακόπουλου-Αλαφούζου!  
Η πολυαναμενόμενη συνάντηση κορυφής έγινε. Ολοκληρώθηκε πολύ πιο σύντομα απ' ότι περίμεναν όσοι παρατηρούν τα γεγονότα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και οι δηλώσεις Αλαφούζου-Γιαννακόπουλου κινήθηκαν σε ένα κλίμα ομόνοιας. Όπως αρμόζει στον κόσμο του «τριφυλλιού», ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από κόντρες ισχυρών παραγόντων και εσωστρέφεια. Επί της ουσίας επιβεβαιώθηκαν όσα είχαν κυκλοφορήσει το προηγούμενο διάστημα. Δηλαδή η πρόθεση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ να εμπλακεί και στο ποδόσφαιρο μαζί με έναν «συμπαίκτη» από το εξωτερικό και ειδικότερα την Κίνα.
Το θέμα, από εδώ και στο εξής, είναι η επόμενη μέρα. Τι θα ακολουθήσει, ποιος είναι ο ρόλος του Κινέζου επενδυτή, τι πρέπει να γίνει και ποιο είναι το αρχικό ποσό επένδυσης που θα μπει στην ΠΑΕ αν ολοκληρωθεί το deal.
Αναλυτικός έλεγχος
Σε όλες τις σοβαρές αγοραπωλησίες αυτός που θέλει να επενδύσει προχωρά σε οικονομικό έλεγχο. Ενδελεχή από ορκωτούς λογιστές. Έτσι θα γίνει και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπου όλα τα στοιχεία της εταιρίας θα δοθούν στην πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Κινέζου συμπαίκτη του, οι οποίοι θα αποφασίσουν αν τους... παίρνει να γίνουν αφεντικά στο «τριφύλλι». Μιλάμε, λοιπόν, για μία διαδικασία που δεν είναι σύντομη. Μπορεί να τραβήξει μέχρι τις πρώτες μέρες του 2014 ή στις τελευταίες του 2013. Ό,τι είναι να γίνει δεν θα γίνει εδώ και τώρα. Θα χρειαστεί χρόνος.
Άλλο χρέος κι άλλο άνοιγμα
Από κει και πέρα, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ένα ποσό... ανοίγματος 45 εκατομμυριών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Για να το ξεκαθαρίσουμε. Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή έχει περίπου 24-25 εκατομμύρια ευρώ χρέη και άλλα 20 τρέχουσες υποχρεώσεις. Όπου τρέχουσες υποχρεώσεις είναι το μπάτζετ της φετινής ομάδας (10 εκατομμύρια μαζί με το επιχειρησιακό κόστος), το «Απήλιον», τα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ και γενικά ό,τι αφορά υποχρεώσεις αυτής της χρήσης. Είναι άλλο τα χρέη από το παρελθόν και άλλο οι υποχρεώσεις.
Επίσης στις οφειλές προς τους πρώην ποδοσφαιριστές έχει πέσει σημαντικό «ψαλίδι» και όταν τελειώσουν όλοι οι διακανονισμοί το ποσό του χρέους προς αυτούς, θα είναι μικρότερο από τον αρχικό υπολογισμό.
Ο οικονομικός... πρωταγωνιστής και η ηγετική παρουσία Γιαννακόπουλου
Παράλληλα, από την σημερινή μέρα φαίνεται πως ο Κινέζος που έχει στο πλευρό του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ο απόλυτος ρυθμιστής του deal. Τόσο για τα χρήματα που θα βάλει όσο και για το αν θα επιλέξει να «μπει» στην ΠΑΕ. Αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου μετά την συζήτηση με τον Γιαννακόπουλο.
Προφανώς, η παρουσία του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ είναι εκείνη που κάνει την διαφορά. Εκείνος έχει την παναθηναϊκή ιστορία, εκείνος κουβάλει το «βαρύ» όνομα της οικογένειας του και εκείνος είναι που θα αναλάβει να τρέξει το όλο πρότζεκτ, συνεισφέροντας και εκείνος οικονομικά σε μικρότερο βαθμό, μιας και το μπάσκετ, ο Εξάστερος Παναθηναϊκός θα πρέπει να διατηρηθεί στο υψηλότερο επίπεδο που βρίσκεται αυτή την στιγμή.
35 για... αρχή
Μεταξύ άλλων, και επειδή μεγάλη κουβέντα έχει γίνει γύρω από το ποσό της επένδυσης και τα νούμερα... εκτοξεύθηκαν στον Θεό, αξίζει να σημειώσουμε πως το αρχικό ποσό που σκοπεύει η πλευρά Γιαννακόπουλου να «βάλει» στην ΠΑΕ είναι 35 εκατομμύρια ευρώ. Ένα ποσό που όπως χαρακτηρίστηκε από τον Αλαφούζο «είναι λογικό». Ένα ποσό που φτάνει και περισσεύει για να γυρίσει οικονομικά σελίδα ο σύλλογος, θα απαλλαγεί από τα χρέη του παρελθόντος και να ενισχυθεί στο ποδοσφαιρικό κομμάτι.
Πρόταση για μεταγραφές
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως ο Γιαννακόπουλος πρότεινε στον Αλαφούζο οικονομική βοήθεια σε περίπτωση που το τεχνικό επιτελείο κρίνει ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενίσχυση στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Με αυτό τον τρόπο έδειξε την πρόθεση του να βοηθήσει άμεσα την ομάδα να εκπληρώσει τους αγωνιστικούς της στόχους.
Πηγή: gazzetta.gr

Το παλιό Βατερλό και οι... τουρκικές πάνες του Ολυμπιακού!!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γαλατασαράι, ο Παναθηναϊκός πετάει για Βιτόρια και ο Βασίλης Σκουντής εγκαινιάζει από σήμερα μια νέα στήλη με τα σέα και τα μέα των αγώνων της Ευρωλίγκας και του ελληνικού πρωταθλήματος...
Είναι ορόσημο όσο κανένα άλλο από τα προηγούμενα και κανένα άλλο από τα επόμενα, τουλάχιστον στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας το ματς του Ολυμπιακού με τη Γαλατασαράι και εξηγούμαι πάραυτα, ώστε να μη θεωρηθώ υπερβολικός...
Την Πέμπτη το βράδυ οι πρωταθλητές Ευρώπης (που ασφαλώς δεν ζουν ούτε καν θα πρέπει να νοιάζονται για τα σερί, τα ρεκόρ και τα διάφορα paraphernalia τους) θα επιδιώξουν να διευρύνουν το αήττητο σερί τους και να φτάσουν στο 17-0 σε επίσημα ματς και στο overall 22-0, συμπεριλαμβανομένων και των έξι νικών τους στα ματς προετοιμασίας. Εάν συμβεί τούτο, οι «ερυθρόλευκοι» θα πετύχουν το απόλυτο ρεκόρ τους σε εκκίνηση, ξεπερνώντας το 16-0 της περιόδου 1997-98. Τότε όμως πριν από τις 16 αλλεπάλληλες επιτυχίες, είχαν συμμετάσχει, ως πρωταθλητές Ευρώπης, στο Mc Donald's Open των Παρισίων, όπου νίκησαν μεν την Ατένας ντε Κόρντομπα (στο ματς στο οποίο παρεμπιπτόντως ο Ιβκοβιτς και ο Σαλονίκης είδαν κι ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα τον Ομπέρτο), αλλά εν συνεχεία ηττήθηκαν με 104-76 από μια ομάδα, που επίσης φοράει κόκκινα, είχε κατακτήσει κι ελόγου της (όπως ο Ολυμπιακός, αλλά όχι απανωτά) πέντε πρωταθλήματα και διέθετε στις τάξεις της έναν μορφονιό που φορούσε το Νο 23 και λεγόταν... Μάικλ Τζόρνταν!
Μετά την ήττα αυτή, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 16-0 (8-0 στην Α1, 6-0 στην Ευρωλίγκα, 2-0 στο Κύπελλο) το οποίο διακόπηκε με εκκωφαντικό τρόπο και μάλιστα σε συνέχειες και «μέσ' σε καπνούς και σε βρισιές», που λέει κι ο Βάρναλης: στις 12 Νοεμβρίου του 1997 γνώρισε την πρώτη ήττα του από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με 77-58 και στο καπάκι, μετά από 72 ώρες, τη δεύτερη, με 68-48 στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, σε ένα ματς, στη λήξη του οποίου πλακώθηκαν στα μπινελίκια και ήρθαν στα χέρια ο Σούμποτιτς και ο Ιβκοβιτς!
Ευρισκόμενος σε ποιητική διάθεση, θα έλεγα ότι ενώ ο πόλεμος της Τροίας (όπως γράφει ο Σεφέρης) έγινε «για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη», εκείνος ανάμεσα στον Ντούντα και στον Πίξι είχε μεν βαθύτερα αίτια, αλλά κηρύχτηκε για μια αδειανή χειραψία στη λήξη του ντέρμπι!
Ο Γεώργιος Παπανδρέου είχε πει κάποτε πως «όπου ευημερούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι άνθρωποι» και αυτό ο Ολυμπιακός, το συνειδητοποίησε εκείνη τη χρονιά, με τον πιο τρανό και οδυνηρό τρόπο: υπερασπιζόταν κοτζάμ triple crown και στο τέλος έμεινε με άδεια χέρια! Η, όπως είχε πει σε στενό κύκλο (σύμφωνα με τον αστικό μύθο της εποχής), ο Γιάννης Ιωαννίδης, «ο Ντούντα με τη δική μου ομάδα τα πήρε όλα και με τη δική του πήρε να μην πω τι»!
Ένα από αυτά που δεν πήρε ο Ιβκοβιτς, δεν το πήρε ούτε ο «Ξανθός», διότι μπορεί η ΑΕΚ να νίκησε τον Ολυμπιακό με 63-49 στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου στο Αλεξάνδρειο, αλλά η κούπα κατέληξε στα χέρια των απλήρωτων και πεινασμένων παικτών του Αρη, που επικράτησαν στον τελικό χωρίς τον τραυματία Ζάρκο Πάσπαλι και με υπηρεσιακό προπονητή (αντί του Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου) τον γίγαντα Χρήστο Μαγκώτσιο!
Στην Ευρωλίγκα εκείνης της χρονιάς, ο Ολυμπιακός που πήγαινε για το repeat πληρώθηκε τα χρεωστούμενα της προηγούμενης σεζόν με το ίδιο νόμισμα από την Παρτίζαν και, μολονότι είχε το πλεονέκτημα έδρας, υπέστη ένα επώδυνο sweep (0-2), ενώ στο πρωτάθλημα της Α1 τον άφησε σέκο  ο Πέτζα Στογιάκοβιτς με το all time classic τρίποντο στην εκπνοή του τρίτου ημιτελικού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (55-58).
Τούτου δοθέντος έχει απόλυτο δίκιο ο Μπαρτζώκας που έχει μαλλιάσει η γλώσσα του να φωνάζει εδώ και μέρες πως «στο τέλος το μόνο που θυμάται ο κόσμος είναι οι τίτλοι». Αμ το άλλο; Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο τη Γαλατασαράι στην ίδια αγωνιστική (7η) της Ευρωλίγκας, στην οποία τότε του είχε χαλάσει το αριστούργημα η ΤΣΣΚΑ, αλλά έτερον, εκάτερον!
Γυρίζω τώρα (όχι δέκα επτά χρόνια, αλλά) μισό αιώνα πίσω, διότι η τουρκική ομάδα δεν είναι όποιος κι όποιος κι όποιος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό, αλλά εκείνος που τον... ξεσκάτωσε και του άλλαξε τις πρώτες πάνες στην Ευρώπη! Η Γαλατασαράι, που (όπως η Σιένα στην Ιταλία το 1902, ομοίως και αυτή) εισήγαγε το μπάσκετ στην Τουρκία το 1911 υπήρξε η πρώτη ομάδα την οποία αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός στην ευρωπαϊκή ιστορία του και τούτο συνέβη στον προκριματικό γύρο της σεζόν 1960-61!
Στη βραχεία έως τότε ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, οι πρεσβευτές της Ελλάδος δεν είχαν δει χαρά στα σκέλια τους! Το 1957-58 ο πρωτάρης Πανελλήνιος χωρίς πλέον την αύρα της «χρυσής πεντάδας» του Νησιώτη γνώρισε δυο ήττες από τη Στεάουα Βουκουρεστίου (60-63 και 72-75), το 1958-59 η ΑΕΚ ταπεινώθηκε από την ΟΚΚ Βελιγραδίου του Κόρατς, του Ράικοβιτς και του Νίκολιτς (76-84 και 53-121), το 1959-60 ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε επίσης με δυο ήττες από τη Στεάουα Βουκουρεστίου (61-80, 60-79) και το 1960-61 το εμπόδιο της Γαλατασαράι αποδείχτηκε επίσης υψηλό για τον Ολυμπιακό.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κατακτήσει τον τίτλο (μετά από έντεκα χρόνια) σημειώνοντας επτά νίκες σε ισάριθμα ματς  στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στο ανοικτό γήπεδο της Χ.Α.Ν.Θ στη Θεσσαλονίκη και έγιναν η τέταρτη, κατά σειρά, ομάδα η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στην τότε Ευρωλίγκα. Ωστόσο για τα δεδομένα της εποχής αποδείχτηκε πως η Γαλατασαράι δεν είχε καμιά σχέση με τον ΠΑΟΚ, τον Πανελλήνιο, τον Αρη, την ΑΕΚ, τον Σπόρτιγκ, τον Ηρακλή και τον Ολυμπιακός της... Αντίς Αμπέμπα που συμμετείχαν στην τελική φάση του πρωταθλήματος και αυτό  αποδείχτηκε περίτρανα και στα δύο ματς στα οποία οι Τούρκοι επικράτησαν με 72-41 στην Πόλη και με 65-55 στον Πειραιά.
Η Γαλατασαράι κυριαρχούσε εκείνη την εποχή στο τουρκικό πρωτάθλημα κατακτώντας έντεκα τίτλους από το 1947 έως το 1968 και διέθετε στο ρόστερ της αρκετούς διεθνείς παίκτες, ενώ ο Ολυμπιακός είχε σε πρώτο πλάνο τους αδελφούς Αλέκο και Γιάννη Σπανουδάκη. Ο πρώτος που εκτελούσε και χρέη προπονητή, επονομαζόταν «Ατομιστής» και ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης ο οποίος στο Ευρωμπάσκετ του 1949 στο Κάιρο έκανε τζαμπ σουτ, ενώ ο συχωρεμένος (από τον Ιούνιο του 2010) Γιάννης λανσάρισε πρώτος απ' όλους το σκριν και στα μέσα της δεκαετίας του '50 είχε  περάσει από το ιταλικό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος στη Μοτομορίνι Μπολόνια. Στον πρωταθλητή Ελλάδος αγωνίζονταν επίσης ο αριστερός ελ Μανώλης Βαμβακούσης («Αράπης»), ο δεξιός ελ Βασίλης Φασιλής («Σωλήνας»), ο διεθνής και επί σειρά ετών ασίσταντ κόουτς του Μουρούζη, αλλά και υπηρεσιακός προπονητής του Ολυμπιακού Θύμιος Φιλίππου («Τσιτσιρί»), ο  Μάρκος Καλούδης, ο μετέπειτα γιατρός του Ολυμπιακού και των εθνικών ομάδων Μίμης Δουράτσος, ο Νίκος Νικολαϊδης («Μεμέτης»), ο Μεϊμάρης, ο σέντερ φορ Αργυρόπουλος, ο Γερακαράκης, ο Πολυχρονίου και ο Καζουνίδης.
Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη στις 23 Νοεμβρίου του 1960 στο «Παλε ντε Σπορ» της Κωνσταντινούπολης, μπροστά σε 6.000 θεατές, με διαιτητές τον Γιουγκοσλάβο Πέτροβιτς και τον Ρουμάνο Χούντα. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 41-18 και στο τέλος η Γαλατασαράι επιβλήθηκε  με διαφορά 31 πόντων (72-41). Οι συνθέσεις των δυο ομάδων σε αυτόν τον ιστορικό για τον Ολυμπιακό αγώνα:
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Εργάν 9, Γιαβούς 10, Χαμίλ 2, Κοζλουτσάρ 5, Οϊκτσέλ, Ουνέρ 10, Ορζέρ 7, Αλί 16, Ντογρούλ 1, Ονάλ 7, Σαβάν 5
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γ. Σπανουδάκης 17, Δουράτσος, Πολυχρονίου, Αλ. Σπανουδάκης 11, Βαμβακούσης 5, Μεϊμάρης 4, Φασιλής 2, Καλούδης 2
Μια εβδομάδα αργότερα στον επαναληπτικό αγώνα, που διεξήχθη στο ανοικτό γήπεδο το οποίο βρισκόταν μπροστά από τη Λέσχη του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι, οι Τούρκοι επικράτησαν με 65-55 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση όπου αποκλείσθηκαν από τη Χάποελ Τελ Αβίβ. Την επόμενη μέρα το «Φως των Σπορ» έγραφε στον τίτλο του εκτεταμένου ρεπορτάζ του για τον αγώνα ότι «Ο Ολυμπιακός υστερήσας καταφανώς ηττήθη εκ νέου από την Γ. Σεράι με 65-55 και δεν κατόρθωσε να λάβη την ρεβάνς»!
Η σύνθεση του Ολυμπιακού στον επαναληπτικό αγώνα: Γ. Σπανουδάκης 20,. Βαμβακούδης 11, Αλ. Σπανουδάκης 13, Δουράτσος 2, Φασιλής 3, Μεϊμάρης, Καλούδης 4, Νικολαϊδης 2.
Παρεμπιπτόντως το ελληνικό μπάσκετ -από τα εισόδια του στο Κύπελλο Πρωταθλητριών- χρειάστηκε να περιμένει έξι χρόνια και να μετρήσει 12 ήττες στη σειρά μέχρι να σπάσει το ρόδι και να καταγράψει την παρθενική και ως εκ τούτου λυτρωτική νίκη του! Μετά τον Πανελλήνιο (0-2), την ΑΕΚ (0-2), τον ΠΑΟΚ (0-2) και τον Ολυμπιακό (0-2), ήρθε η σειρά του Παναθηναϊκού, ο οποίος γνώρισε τέσσερις απανωτές ήττες στις δυο συνεχείς παρουσίες του: με 58-82 και με 72-84 από τη Χάποελ Τελ Αβίβ το 1961-62 και με 73-97 και με 60-90 από τη Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 1962-63. Μάλιστα το πρώτο ματς με τη «βασίλισσα της Ευρώπης» έγινε μέρα Κυριακή, 20 Ιανουαρίου του 1963, με τον «Τάφο του Ινδού» να μοιάζει με λίμνη από τις ασταμάτητες βροχοπτώσεις, ενώ έδωσαν παρών στο γήπεδο ο τότε πρίγκιπας (και νυν βασιλιάς) της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και η Σοφία που είχαν παντρευτεί πριν από επτά μήνες στην Αθήνα!
Εντέλει ο ελληνικός σεφτές στις νίκες στο Κύπελλο Πρωταθλητριών έγινε μόλις την περίοδο 1963-64 από την ΑΕΚ, η οποία επιβλήθηκε στην Αθήνα της Γαλατασαράι με 73-66, αλλά αποκλείστηκε διότι εν συνεχεία ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με 88-68.

Πηγή: gazzetta.gr

Πόσο τρέξανε Ολυμπιακός και Παρί!!

Ο Β. Γαλούπης αναλύει γιατί «τρέλανε» τα κοντέρ ο Φουστέρ, ποια ήταν τα χιλιόμετρα και η στατιστική εικόνα στο Παρί – Ολυμπιακός, αλλά και ποιο ενδιαφέρον συμπέρασμα βγήκε από το Άγιαξ – Μπαρτσελόνα.  
Έχοντας παρακολουθήσει το ματς και ακούσει όλες τις απόψεις για το παιχνίδι, μπορούμε πλέον βλέποντας και κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία να έχουμε ένα όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένο παζλ για το Παρί – Ολυμπιακός. Τα επίσημα στοιχεία της ΟΥΕΦΑ είναι, θα έλεγα, διαφωτιστικά για κάποια απ’ όσα είδαμε στον αποψινό αγώνα. Και ειδικά αν συγκρίνουμε τα δυο ημίχρονα.
Το α’ μέρος
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, στο α’ μέρος έκανε εφτά τελικές και η Παρί τέσσερις! Και οι δυο ομάδες είχαν από τρείς προσπάθειες στην εστία. Η κατοχή μπάλας ήταν 70-30 για τους γηπεδούχους και τα χιλιόμετρα υπέρ του Ολυμπιακού (53,7 χλμ.), αφού συχνά βρισκόταν σε θέση να κυνηγάει την μπάλα λόγω κατοχής της ανώτερης Παρί (52,6 χλμ.).
Το β’ ημίχρονο
Με την έναρξη της επανάληψης υπήρξε η αποβολή για την Παρί. Ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή με 59-41 υπέρ του, αλλά τις ευκαιρίες τις έκανε η Παρί. Η οποία είχε πέντε τελικές, έναντι τεσσάρων (πάλι από τρείς στην εστία).
Χιλιομετρικά ο Ολυμπιακός αύξησε κι άλλο την διαφορά από την Παρί στο β’ μέρος, ωστόσο έτρεξε λιγότερο απ’ ό,τι στο α’ ημίχρονο. Στην επανάληψη, λοιπόν, η ελληνική ομάδα έκανε 50,5 χλμ. και η γαλλική 47,7. Κάτι που δικαιολογείται από το γεγονός ότι η Παρί έπαιζε με δέκα παίκτες. Όσον αφορά τον Μήτρογλου, στο α’ ημίχρονο έκανε 4,5 χλμ., ενώ στο β’ κάτι λιγότερο από 4 χλμ., εκ των οποίων κάποια περπατώντας, αφού από ένα σημείο και μετά προς το τέλος δεν μπορούσε πια να βοηθήσει περισσότερο λόγω του τραυματισμού.
Όσον αφορά τις πάσες, η Παρί έκανε 545 πετυχημένες, μακριά από τον μέσο όρο που είχε στις 698, ενώ ο Ολυμπιακός 370 (264 ο μ.ο. του στον όμιλο μέχρι το αποψινό ματς).
Έτρεξε περισσότερο στο β’ ο Φουστέρ
Όσον αφορά τον κάθε παίκτη χωριστά, στα προηγούμενα τέσσερα ματς του Ολυμπιακού στον όμιλο, πρώτος στα τρεξίματα ήταν ο Σάμαρης.
Αυτή τη φορά, όμως, ο Φουστέρ έκανε τα περισσότερα χλμ. απ’ όλους στο γήπεδο (11,5). Ακολούθησε ο Σάμαρης με 11,1 και ο Μανιάτης με 11. Στο α’ μέρος πρώτος ήταν ο Μανιάτης με 5,6 χλμ., όπως και ο Φουστέρ, με τρίτο τον Σάμαρη με 5,3.
Με λίγα λόγια, το πολυεργαλείο Φουστέρ, που όλοι οι προπονητές του Ολυμπιακού (με πρώτο τον Βαλβέρδε) «έχτιζαν» και «χτίζουν» γύρω του αυτό που λέμε «πρέσινγκ ψηλά», έτρεξε στο β’ μέρος περισσότερο απ’ ό,τι στο α’ ημίχρονο! Ναι μεν στα 32 του πια, αλλά πάντα αθλητικός και καλογυμνασμένος.
Από την Παρί ο Μότα έκανε 11,3 χλμ. και ο Καβάνι 11,2.
Για Άγιαξ - Μπαρτσελόνα
Και με την ευκαιρία που λέμε για τσάμπιονς λιγκ, μια κουβέντα και για το Άγιαξ – Μπαρτσελόνα 2-1. Είναι από τις σπάνιες φορές που θυμάμαι μια ομάδα να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο για ένα ολόκληρο ημίχρονο, αλλά τελικά να τρέχει 5 χλμ. περισσότερα συνολικά στον αγώνα!
Ο Άγιαξ στο α’ μέρος με το απίστευτο πρέσινγκ του έκανε 62,4 χλμ., με την Μπαρτσελόνα στα 57 χλμ. Και με κατοχή 50-50, μάλιστα.
Στο β’ μέρος οι Ολλανδοί μείνανε στο 48’ με δέκα παίκτες. Ωστόσο, οι δυο ομάδες στην επανάληψη έτρεξαν ακριβώς το ίδιο! Ο Άγιαξ 57 χλμ., η Μπάρτσα 57,1 χλμ. Συνεπώς, τα 119,4 χλμ. των γηπεδούχων και τα 114,2 των φιλοξενούμενων, δείχνουν αυτό που είδαμε και στο ματς. Ότι και στα τρεξίματα επικράτησε κατά κράτος ο Άγιαξ.
Πηγή: gazzetta.gr

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ για το θέμα του επενδυτή!!

arisfc
Η ΠΑΕ Αρης με ανακοίνωση που εξέδωσε θέλει να ενημερώσει τους φίλους της ομάδας για τις εξελίξεις στο θέμα του επενδυτή. 
Αναλυτικά:
«Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει επιταχύνει τους ρυθμούς των συζητήσεων με θέμα την κάλυψη του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.
Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται και η σημερινή συνάντηση του προέδρου κ. Δημήτρη Ηλιάδη με τον υποψήφιο επενδυτή, που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θεωρεί καταληκτική ημερομηνία την 5η Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία λήγει τυπικά η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία εγκρίθηκε στις 24/10/2013 με την υπ’ αριθμόν Κ2-6553 απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.
Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει με αίσθημα ευθύνης το θέμα και προσπαθεί να δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε η ιστορική μας ομάδα να μπει και πάλι στον δρόμο της ανάπτυξης και των επιτυχιών.
Προκειμένου να προστατευθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει δημοσιοποίηση του περιεχομένου των συζητήσεων. Όταν θα ολοκληρωθούν αυτές θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το site της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
Οι οποιεσδήποτε άλλες αναφορές στο θέμα απ’ οποιονδήποτε και εάν προέρχονται δεν εκφράζουν τη διοίκηση και ίσως να έχουν στόχο την παραπληροφόρηση του κόσμου της ομάδας μας που δικαιολογημένα αγωνιά για το μέλλον της».

Αύριο μπαίνει ο Ουντότζι!!

ountotzi_0
Πρωινή προπόνηση περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών του Αρη ενόψει της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό την Κυριακή  στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ.
Ο Σαλόζε Ουντότζι ακολούθησε σήμερα πρόγραμμα αποφόρτισης. Ο 27χρονος ακραίος μέσος αναμένεται αύριο να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα.
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος έκανε θεραπεία, ενώ ο Τζον Ίμπε συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα.
Πηγή: arenafm.gr

Έκκληση για Καραϊσκο!!

karaiskos
Η οικογένεια του Γιώργου Καραΐσκου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
“Αγαπητοί Φίλοι,
Ο παλαίμαχος  ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ Ηρακλής Γιώργος Καραΐσκος, νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα Καρδιάς από τις 12 Νοεμβρίου 2013 στην Κλινική του Αγίου Λουκά, όπου εισήχθη με προβλήματα στο αναπνευστικό και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.
Η κατάστασή του παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη!
Δυστυχώς, η οικογένειά του δεν έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει οικονομικά στα έξοδα της νοσηλείας του, τα οποία μέχρι σήμερα ανέρχονται στο ποσό των 40.000 Ευρώ και αυξάνονται κάθε μέρα και περισσότερο.
Η οικογένειά του απευθύνει έκκληση προς όλους σας έτσι ώστε να συνδράμετε με όποιο ποσό μπορείτε, προκειμένου να εξασφαλιστεί η νοσηλεία του!
Η οικογένεια διατηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς με αριθ. 5216-049538-791 στην Τράπεζα Πειραιώς και με αριθ. 212/884726-61 στην Εθνική Τράπεζα.
Και η μικρότερη συνεισφορά είναι σημαντική για μας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ενεργή συμπαράστασή σας!”

Αναβολή για Μανωλόπουλο!!

pegasus_LARGE_t_1041_105854625
Αναβολή πήρε η υπόθεση του Σωτήρη Μανωλόπουλου. Ο πρώην προπονητής του Αρη είχε ζητήσει τη κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής των “κιτρίνων” για χρέος 20 χιλιάδων ευρώ προς το πρόσωπό του.
Η απόφαση της ΕΕΑ αναφέρει:
“Αίτηση του προπονητή Σωτηρίου Μανωλόπουλου περί καταπτώσεως της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ Αρης: Υπό διάσκεψη-αναβολή για τις 11 Δεκεμβρίου”

Ο ΠΑΟΚ και σε τσιγάρα...!!

Μετά από ρούχα, μπρελόκ,τετράδια τώρα ήρθαν τα τσιγά του ΠΑΟΚ. Με εντολή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη η μπουτίκ της ομάδας θα λανσάρει και τσιγάρα.Σε λίγο καιρό οι φίλοι της ομάδας θα μπορούν αν θέλουν να καπνίζουν τσιγάρα της αγαπημένης του ομάδας.Αυτό θα γίνει από την ΣΕΚΑΠ η οποία είναι εταιρία συμφερόντων του Σαββίδη. Πηγή: metrosport.gr

«Τόσα χρόνια ακούσαμε πολλά, φοβάμαι! Μακάρι να έρθει»

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη Νικήτας Ματθαίου φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», τονίζοντας τις επιφυλάξεις του για το θέμα του επενδυτή, σχολιάζοντας μάλιστα και για το μείζον θέμα του πορίσματος που έχει καθυστερήσει.

Αναλυτικά

Για τον επενδυτή: «Δεν ξέρω αν έρχεται. Ελπίζω ότι για να γίνεται τόσος ντόρος, κάτι πρέπει να γίνεται. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν όντως έρχεται. Ο Άρης χρειάζεται πάση θυσία επενδυτή και να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ. Ο Άρης χρόνια ταλαιπωρείται από οικονομικά προβλήματα. Μετά την έφεση, βγήκαν κάποια άτομα από την ΚΜΑ και είπαν ότι ναι μεν γνωρίζαμε αλλά, εγώ θα πω πως αν όντως υπάρχει άνθρωπος που θα βάλει χρήματα και θα καλύψει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καλώς να έρθει. Αλλά επειδή τόσα χρόνια ακούσαμε πολλά και δεν είδαμε τίποτα. Δεν ξέρω φοβάμαι. Όλα αυτά μπορεί να γίνονται με αφορμή και την αρνητική απάντηση του δικαστηρίου για το άρθρο 99. Για να κρατήσουν τον κόσμο ζεστό. Αυτοί οι άνθρωποι που εμπλέκονται στο θέμα επενδυτών, έχουν πει διάφορα παραμύθια».


Συνεχίζοντας είπε: «Στην Αθήνα κατέβηκαν άτομα από Θεσσαλονίκη για να κάνουν επαφές όσον αφορά τους επενδυτές. Φοβάμαι μην είναι όλο αυτό μια προπαγάνδα, ώστε να κρατηθεί ο κόσμος ζεστός. Ο Άρης είναι δύσκολα βαθμολογικά και φοβάμαι μήπως αυτοί οι άνθρωποι καθαρίσουν την ομάδα. Γιατί να την καθαρίσουν; Γιατί αν πέσει η ομάδα στην Γ? Εθνική, το μαγαζί θα το πάρουν τζάμπα. Δεν θέλω να είμαι μάντης αρνητικών εξελίξεων, αλλά είμαι πολύ προβληματισμένος. Μακάρι να έρθει άνθρωπος και να καλυφθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Μπαίνουμε μετά σε αγωνιστικές νέες διαδικασίες, σαφώς ευνοϊκότερες για το μέλλον του Άρη. Αγωνιώ μαζί με τον κόσμο, δεν έχω άλλες πληροφορίες, αλλά με προβληματίζει πως ασχολούνται άτομα που στο παρελθόν δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Είναι μια ομάδα ατόμων μαζί με κάποιους κυρίους που εμπλέκονται με το θέμα επενδυτή. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ και επειδή διαβάζω τους δημοσιογράφους που λένε αν έρχεται επενδυτής με ιδιωτικό αεροπλάνο. Εγώ ήμουν ο πρώτος που έκανα αναφορά για ΑΦΜ άλλης ομάδας και δικαιώθηκα. Η ίδια κομπανία που οδήγησε σε αυτό το χάλι τον Άρη, αυτή είναι και τώρα. Κυριακή κοντή γιορτή. Είμαι πολύ επιφυλακτικός και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Αλλά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που έχει δεχθεί η ομάδα, μας κάνουν όλους καχύποπτους και μακάρι να έρθει κάποιος και να βάλει τα λεφτά του για να επενδύσει. Αυτό έχει σημασία. Είναι κρίμα να μπούμε πάλι σε μια διαδικασία επενδυτών και να μην είναι υπαρκτό το θέμα».


Για τον Ηλιάδη και το πόρισμα: «Ο Ηλιάδης είχε πει πως ο επενδυτής θα έρθει μετά το αίσιο τέλος του άρθρου 99, τώρα πάλι εμφανίζεται, αυτά τα ναι μεν αλλά, με προβληματίζουν. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Να λάμψει η αλήθεια και για τον επενδυτή, αλλά και για το πόρισμα που έχει καθυστερήσει πολύ. Εγώ ένα πράμα θα πω. Αν το πόρισμα δεν καλύπτουν κάποιους που βρέθηκαν τώρα ή και παλιά στον Άρη, να παρέμβει εισαγγελέας.Πηγή: metrosport.gr

Οι πρώτοι 13 κανόνες του μπάσκετ!! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με τον Τζέιμς Νέισμιθ, τον πατέρα του μπάσκετ, να φεύγει σαν σήμερα από τη ζωή. Διαβάστε τους 13 κανόνες στην πρώτη αναμέτρηση που έγινε ποτέ το 1891!
Σαν σήμερα το 1939 έφυγε από τη ζωή στα 78 του χρόνια ο Τζέιμς Νέισμιθ. Το όνομά του ταυτίστηκε με τη γέννηση του μπάσκετ, αφού αυτός το επινόησε.
Ο Νέισμιθ γεννήθηκε στο Οντάριο του Καναδά και ήταν γυμναστής. Στη συνέχεια έζησε στην Αμερική και από το 1891 εργάστηκε σαν γυμναστής στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης.
Οι καιρικές συνθήκες τον οδήγησε να σκεφτεί ένα άθλημα για κλειστούς χώρους. Έκανε έναν συνδυασμό από δημοφιλή σπορ κι έτσι τον Δεκέμβριο του 1891 έγινε το πρώτο παιχνίδι του μπάσκετ. Με εννιάδες, όχι πεντάδες όπως σήμερα. Μάλιστα, το ματς έγινε με μπάλα ποδοσφαίρου και τα καλάθια ήταν …φρούτων! Για ροδάκινα, συγκεκριμένα. Το παιχνίδι ήταν βασισμένο σε 13 κανόνες.
Οι κανόνες του Νέισμιθ ήταν:
1. Ενας παίκτης μπορεί να πετάξει την μπάλα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση με το ένα ή με τα δύο χέρια.
2. Ενας παίκτης μπορεί να χτυπήσει την μπάλα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση με το ένα ή με τα δύο χέρια, ποτέ όμως με τη γροθιά.
3. Ενας παίκτης δεν επιτρέπεται να τρέχει με την μπάλα στα χέρια. Πρέπει να την πασάρει από το σημείο από το οποίο την πήρε.
4. Η μπάλα πρέπει να συγκρατείται μόνο με τις παλάμες ή μέσα σε αυτές. Δεν επιτρέπεται η χρήση των χεριών και του σώματος γι΄ αυτόν τον σκοπό.
5. Δεν επιτρέπεται το μαρκάρισμα με τον ώμο, το κράτημα, το σπρώξιμο, το χτύπημα και η τρικλοποδιά. Την πρώτη φορά το παράπτωμα τιμωρείται με φάουλ, ενώ τη δεύτερη ο παίκτης αποβάλλεται μέχρι το επόμενο καλάθι. Σε εσκεμμένο βίαιο χτύπημα, ο παραβάτης αποβάλλεται και δεν αντικαθίσταται.
6. Φάουλ θεωρείται το χτύπημα της μπάλας με τη γροθιά, οι παραβιάσεις των κανονισμών 3 και 4 και ό,τι περιγράφεται στον κανονισμό 5.
7. Αν μια ομάδα υποπέσει σε τρία συνεχόμενα φάουλ (χωρίς στο μεταξύ να σημειωθεί κανένα από τους αντιπάλους), τότε δίνεται ένας πόντος στους αντιπάλους.
8. Οι πόντοι επιτυγχάνονται όταν η μπάλα πεταχτεί η χτυπηθεί από τον αγωνιστικό χώρο προς το καλάθι και μείνει μέσα σε αυτό. Αν σκαλώσει στο στεφάνι του καλαθιού και ένας αμυντικός κουνήσει το καλάθι, τότε δίνεται ένας πόντος στους επιτιθέμενους.
9. Οταν η μπάλα βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου, η ομάδα που έχει την κατοχή έχει 5 δεύτερα για την επαναφορά. Αν αργήσει, τότε η μπάλα δίνεται στους αντιπάλους. Δικαίωμα κατοχής έχει ο πρώτος παίκτης που θα ακουμπήσει την μπάλα. Αν υπάρχει αμφιβολία, τότε την επαναφορά αναλαμβάνει ο διαιτητής.
10. Ο παρατηρητής τιμωρεί τους παίκτες και σημειώνει τα φάουλ, ενώ ενημερώνει και τον διαιτητή όταν μια ομάδα συμπληρώσει τρία συνεχόμενα φάουλ. Επίσης, μπορεί να αποβάλλει παίκτες σύμφωνα με τον κανονισμό 5.
11. Ο διαιτητής έχει την ευθύνη της μπάλας και αποφασίζει πότε παίζεται και σε ποιον ανήκει. Είναι ο χρονομέτρης του παιχνιδιού. Αποφασίζει πότε είναι έγκυρος ένας πόντος, σημειώνει το σκορ και ασχολείται με ό,τι αφορά τα διαιτητικά καθήκοντα.
12. Η διάρκεια του παιχνιδιού είναι 30 λεπτά, αποτελούμενη από δύο ημίχρονα των 15 λεπτών και 5 λεπτά ξεκούρασης ανάμεσα σε αυτά.
13. Η ομάδα που θα πετύχει περισσότερους πόντους είναι η νικήτρια.
Η έμπνευση του Νέισμιθ βρήκε αμέσως φίλους κι έτσι το μπάσκετ εξελίχθηκε, εξαπλώθηκε και κατέκτησε όχι μόνο τις ΗΠΑ, αλλά και όλον τον κόσμο.
Μάλιστα, το 1904 το μπάσκετ μπήκε στο ολυμπιακό πρόγραμμα σαν σπορ επίδειξης.
Ο Νέισμιθ με το πέρασμα των χρόνων έγινε επίτιμος πρόεδρος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ.





Πηγή: sportdog.gr

Λύθηκε το θέμα της εγγυητικής στον Ηρακλή!!

Σε λάθος οφείλεται η κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής του Ηρακλή, καθώς η ΠΑΕ έχει έρθει σε συμφωνία με τον Αντώνη Νατσούρα για τη συγκεκριμένη οφειλή, η οποία οδήγησε σε αυτή της απόφαση της ΕΕΑ.

Λύθηκε το θέμα της εγγυητικής στον Ηρακλή!
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής, η κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής οφείλεται σε λάθος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αφού ο «Γηραιός» είχε έρθει σε συμφωνία με τον Αντώνη Νατσούρα για τη ρύθμιση της συγκεκριμένης οφειλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής:

«H ΠΑΕ Ηρακλής διευκρινίζει ότι η σημερινή μερική κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής που έγινε για οικονομική απαίτηση 2.000 ευρώ από την πλευρά του πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας Αντώνη Νατσούρα έχει να κάνει με διαδικαστικούς λόγους καθώς η ΠΑΕ Ηρακλής είχε έρθει σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή για την συγκεκριμένη οφειλή. Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα έχει ρυθμιστεί και η ΠΑΕ Ηρακλής θα συνεχίσει να ανήκει στις ομάδες που διαθέτουν εγγυητική επιστολή, σε αντίθεση με πολλές ομάδες της Superleague και της Football League οι οποίες από την αρχή των πρωταθλημάτων αγωνίζονται χωρίς να έχουν προσκομίσει εγγυητική στην ΕΕΑ όπως προκύπτει από την σημερινή ανακοίνωση της».

Ανέβαλε τους εορτασμούς ο Λοτζέσκι!

Η ημέρα των Ευχαριστιών μπορεί να περιμένει για τον Ματ Λοτζέσκι καθώς προτεραιότητα έχει η Euroleague.

Ανέβαλε τους εορτασμούς ο Λοτζέσκι
Υπό κανονικές συνθήκες ο Ματ Λοτζέσκι θα γιόρταζε σήμερα, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, την ημέρα των Ευχαριστιών. Όμως ο Βέλγος του Ολυμπιακού θα πρέπει να περιμένει αφού έχει… αγώνα σήμερα. Αυτό έγραψε και ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων» με τη Γαλατασαράι στο ΣΕΦ για την 7η αγωνιστική της Euroleague.

«Υπάρχουν πολλά για να είμαι ευγνώμων την φετινή Ημέρα των Ευχαριστιών. Θα αναβάλω για αύριο τον εορτασμό όμως, λόγω της αναμέτρησης για την Euroleague, απόψε. Καλή Ημέρα των Ευχαριστιών», τιτίβισε ο 28χρονος παίκτης των Πρωταθλητών Ευρώπης.
Matt Lojeski @lojokid10
A lot to be thankful for this thanksgiving! Will postpone celebrating til tomorrow bc of a @Euroleague game tonight. Happy thanksgiving!


Πηγή: sport-fm.gr

Στέφενς: «Περήφανος για την ομάδα»

Με εγκωμιαστικά σχόλια αναφέρθηκε ο Χουμπ Στέφενς για την εμφάνιση και τη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στη Σαχτέρ. «Εμένα η προσοχή μου είναι τη Δευτέρα», είπε σχετικά με την πρόκριση στους «32».

Στέφενς: «Περήφανος για την ομάδα»
Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη-πρόκριση του ΠΑΟΚ με την επικράτηση απέναντι στη Σαχτέρ έμεινε ο Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός τεχνικός του «δικέφαλου του Βορρά», στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, δήλωσε περήφανος για την εμφάνιση της ομάδας του ενώ δεν θέλησε να μιλήσει για τον επόμενο στόχο στο Europa League ρίχνοντας το βάρος στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ήταν δύσκολο παιχνίδι, είμαι πολύ χαρούμενος για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που παίζει με μεγάλες μπαλιές και που έιναι δυνατή. Κάτι που δείχνει στις στημένες φάσεις. Εμείς είχαμε για απάντηση το καλό παιχνίδι κατοχής και τα γκολ στις κατάλληλες στιγμές. Είχαμε μία εικόνα που μας επέτρεψε να κερδίσουμε»

Για τον επόμενο στόχο που βάζει στο Γιουρόπα Λιγκ μετά την πρόκριση στους «32»: «Εμένα η προσοχή μου είναι στην Δευτέρα, έχουμε έναν σημαντικό αγώνα, δεν θέλω να βλέπω πιο μακριά. Ελπίζουμε να έχουμε τον χρόνο να προετοιμαστούμε καλά γι' αυτό το ματς».

Για τον στόπερ Τζαβέλλα: «Οταν έχει πρόβλημα τραυματισμού ένας κεντρικός αμυντικός αναγκαστικά βάζεις κάποιον άλλο. Είμαι χαρούμενος που μέχρι τώρα ο Τζαβέλλας τα πηγαίνει πολύ καλά. Εδωσε την σωστή απάντηση στην πρόκληση που του έβαλα και ξέρει ότι πρέπει να είναι συγκεντρωμένος. Οταν το έχει αυτό είναι ένας πολύ καλός παίκτης και για το κέντρο της άμυνας. Δεν θα ήθελα να μιλήσω μόνο για ένα παίκτη, είμαι περήφανος γι' αυτή την ομάδα που είδα σήμερα και να είστε σίγουροι ότι θα παίξουμε και καλύτερα. Οι παίκτες μου είχαν το κατάλληλο πνεύμα γι' αυτό το ματς».

Για το διάστημα που ο ΠΑΟΚ έχασε τον έλεγχο: «Δεν είσαι χαρούμενος όταν χάνεις τον έλεγχο αλλά αυτό έχει να κάνει και με τον αντίπαλο. Οταν χάνει είναι λογικό να πάρει ρίσκα».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη της Σαχτιόρ: «Είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ δεν θέλω να κάνω σχόλιο για την Σαχτιόρ. Δεν είναι δουλειά μου να αξιολογώ τους παίκτες του αντιπάλου, δεν θα ήταν σωστό για την άλλη ομάδα να το κάνω. Δείχνει έλλειψη σεβασμού».

Χάνει Μήτρογλου για ένα μήνα!!

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν… Η διάγνωση για τον Κώστα Μήτρογλου έδειξε κάκωση έσω πλαγίου και ρήξη έσω μηνίσκου και αφού υποβληθεί σε αρθροσκόπηση, εκτιμάται ότι θα επιστρέψει σε ένα μήνα.

Χάνει Μήτρογλου για ένα μήνα!
Όσο σοβαρός φοβήθηκαν οι φίλοι του Ολυμπιακού αποδείχθηκε τελικά ο τραυματισμός του Κώστα Μήτρογλου.

Το χτύπημα του Έλληνα επιθετικού (παρά το οποίο συνέχισε ν’ αγωνίζεται στο παιχνίδι με την Παρί) δυστυχώς για τον ίδιο δεν ήταν επιπόλαιο.

Κι αυτό διότι η διάγνωση του ιατρικού επιτελείου των «ερυθρόλευκων» λέει ότι πρόκειται για κάκωση έσω πλαγίου και ρήξη έσω μηνίσκου. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση πριν επανέλθει σε αγωνιστική δράση.

Κατόπιν που εκτιμάται πλέον ότι θα συμβεί σε ένα μήνα, με αποτέλεσμα να χάνει σίγουρα τα παιχνίδια πρωταθλήματος με Εργοτέλη, Αστέρα και ΠΑΣ στο «Καραϊσκάκη», αυτά με Άρη και Απόλλωνα εκτός έδρας και φυσικά το κρίσιμο παιχνίδι του Ολυμπιακού για την τελευταία αγωνιστική του Champions League με την Άντερλεχτ.Πηγή: sport-fm.gr

Αισιοδοξία για deal!!

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από σήμερα -όπως αναμενόταν- ο υποψήφιος επενδυτής, οποίος ενδιαφέρεται να αγοράσει τον Άρη. Σύντομα οι εξελίξεις.

Αισιοδοξία για deal
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Ηλιάδης θα κάνει τις τελικές διαπραγματεύσεις μαζί του, ώστε να αποκτήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης, βοηθώντας τη να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο. Στον σύλλογο υπάρχει αισιοδοξία ότι θα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές.

Αναμένεται να συζητηθούν από κοντά οι τελευταίες λεπτομέρειες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ενδιαφερόμενος είναι διατεθειμένος να καλύψει ολόκληρο το ποσό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, που ανέρχεται στα επτά εκατομμύρια ευρώ.

Αρχικά, υπήρχε η πληροφόρηση ότι οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν μέχρι τη Δευτέρα, καθώς ο πιθανός αγοραστής θα παρακολουθήσει από κοντά και το εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανθρακικό την Κυριακή(1/12, 15:00). Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει κατάληξη(θετική ή αρνητική) πιο σύντομα.Πηγή: sport-fm.gr

Αλαφούζος: «Πρώτη φορά που υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον»

Αλαφούζος: «Πρώτη φορά που υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον»Την χαρά του γιατί είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνέντευξη Τύπου η οποία ακολούθησε της συνάντησης που είχε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ υπογράμμισε ότι ενημερώθηκε από τον κ.Γιαννακόπουλο για την πρόθεσή του να μπει στην ομάδα έχοντας τη βοήθεια ενός επενδυτή. Ωστόσο, παρά τις ερωτήσεις που δέχθηκε, δεν αποκάλυψε το όνομά του, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει και εκείνος το ποιος θα είναι ο… συμπαίκτης του κ.Γιαννακόπουλου.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι πραγματικά η πρώτη φορά που εκδηλώνεται επίσημο ενδιαφέρον για την ΠΑΕ. Χαίρομαι πολύ», ανέφερε ο Γιάννης Αλαφούζος και συνέχισε:

«Ο κ.Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον που έχει να επενδύσει με κάποιο ξένο επενδυτή στην ΠΑΕ. Το ποσό που θέλει να επενδύσει μαζί με τον ξένο που έχει μαζί του είναι ένα λογικό ποσό. Δεν γνωρίζω τον επενδυτή. Πάντως είμαι σίγουρος ότι για να τον έχει επιλέξει ο κ.Γιαννακόπουλος τότε θα είναι αξιόλογος», τόνισε και πρόσθεσε:

«Είμαι ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη γιατί εμφανίζεται η πιθανότητα να επενδύσει μία σημαντική οικογένεια που έχει προσφέρει πολλά. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία είναι θεματοφύλακας και ανέλαβε να διασώσει τον Παναθηναϊκό, κάτι που έχει καταφέρει. Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί, η οικογένεια Γιαννακόπουλου μας στηρίζει και εμείς θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε. Η ΠΑΕ απέκτησε έναν ισχυρό σύμμαχο», ήταν τα σημαντικότερα λόγια του Γιάννη Αλαφούζου.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ενημερώσει -και εκείνος- για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε με τον Γιάννη Αλαφούζο μέσω γραπτής δήλωσης που είχε εκδώσει...

Μάλιστα, η πλευρά του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ είχε διευκρινίσει -με σχετική ενημέρωση- ότι δεν πρόκειται να αφήσει την ΚΑΕ, αποσαφηνίζοντας ένα μέρος της γραπτής δήλωσης που είχε εκδώσει και στο οποίο θα μπορούσε να υπάρχει μια παρανόηση για το ζήτημα αυτό.

Γιαννακόπουλος: «Και επίσημα το ενδιαφέρον μου»

Γιαννακόπουλος: «Και επίσημα το ενδιαφέρον μου»Να εκφράσει και επίσημα το ενδιαφέρον του για την συμμετοχή του στην προσπάθεια αναγέννησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήθελε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όπως επισημαίνει με γραπτή του δήλωση…

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου…

«Σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2013, στα Γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του κ.Αλαφούζου και εμένα, με επίκεντρο το καλό του Συλλόγου και μόνο.
Σκοπός της συζήτησης ήταν, να εκδηλώσω και επισήμως στον Πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το ενδιαφέρον μου για ενεργό συμμετοχή στην προσπάθεια αναγέννησης της πράσινης ΠΑΕ.

Για αυτό και ζήτησα από τον κ. Αλαφούζο όλα τα απαραίτητα στοιχεία, οικονομικά και μη, προκειμένου να εξετάσω εάν και εφόσον υπάρχει γόνιμο έδαφος, ώστε να προχωρήσω αποφασιστικά και χωρίς δεύτερες σκέψεις, ύστερα βέβαια και από τη δική του σύμφωνη γνώμη.

Ο κ. Αλαφούζος συμφώνησε να μου αποστείλει το ταχύτερο δυνατόν όλα τα στοιχεία, προκειμένου να προβώ μαζί με τους συνεργάτες μου σε όλες τις απαραίτητες οικονομοτεχνικές μελέτες.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης αυτών των στοιχείων, θα είμαι έτοιμος να ανακοινώσω στο φίλαθλο κόσμο του Παναθηναϊκού, εάν πέραν της προσφοράς της οικογένειας Γιαννακόπουλου στην ΚΑΕ, υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να προβώ σε μια επίσης σημαντική επένδυση, στην ΠΑΕ αυτή τη φορά, με αποκλειστικό στόχο να δούμε τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή εντός και εκτός Ελλάδας.

Κάθε άλλη λύση τη θεωρώ ημίμετρο και για αυτό όταν και εάν θα το αποφασίσω, θα αφιερωθώ ολοκληρωτικά στην ΠΑΕ, όπως κάναμε τόσα χρόνια και με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με σκοπό να χτιστεί ακόμα μια δυναστεία, αυτή τη φορά ποδοσφαιρική!

Παρακαλώ όλες και όλους, φιλάθλους, παράγοντες και δημοσιογράφους, μέχρι τη στιγμή των επίσημων ανακοινώσεων, και με γνώμονα το καλό του Συλλόγου και μόνο, να χαμηλώσουν οι τόνοι.
Η συζήτηση για το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν προσφέρεται για φιέστες ούτε εντυπωσιασμούς. Και αυτό θα ήταν το τελευταίο που θα επιθυμούσα στην παρούσα φάση. Αυτό που με ενδιαφέρει τόσο εμένα όσο και τον κ. Αλαφούζο, που ομολογουμένως έχει αναλάβει ένα αρκετά δύσκολο έργο, είναι το αύριο του Συλλόγου.
Για το αύριο του Παναθηναϊκού, με σοβαρότητα και συναίσθηση της πραγματικότητας, θα μιλήσουμε ξανά όταν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις».

Δεν προλαβαίνει ο Φιγκερόα!

Δεν προλαβαίνει ο ΦιγκερόαΜηδαμινές είναι οι πιθανότητες που υπάρχουν για να μπορέσει να δώσει το «παρών» στο παιχνίδι του Παναθηναϊκό με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη ο Λουτσιάνο Φιγκερόα.

Ο αργεντινός επιθετικός έκανε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα στην προπόνηση των πράσινων.

Θυμίζουμε ότι ο Φιγκερόα έχει ένα αιμάτωμα στον μηρό από το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα και απέχει από τις προπονήσεις της ομάδας.

Όπως φαίνεται θα μείνει εκτός αποστολής με τον Γιάννη Αναστασίου να καταστρώνει τα πλάνα του για το ματς με τον Απόλλωνα χωρίς αυτόν. Έτσι δίπλα στον Μπεργκ αναμένεται να βρεθεί πιθανότατα, ο Κλωναρίδης.Πηγή: sport-fm.gr

Επαφές για Πελέ ο Ολυμπιακός!!

Την πρώτη επαφή για το ενδεχόμενο να αποκτήσουν τον Πελέ από τον Εργοτέλη αναμένεται να έχουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού με τους Ηρακλειώτες την προσεχή Κυριακή.

Επαφές για Πελέ ο Ολυμπιακός
Στη λίστα των «μνηστήρων» που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Πελέ προστίθεται ο Ολυμπιακός, ύστερα από τον ΠΑΟΚ και τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», οι Πειραιώτες αναμένεται να έρθουν σε επαφή με τη διοίκηση του Εργοτέλη την προσεχή Κυριακή, όταν οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως ο Χουμπ Στέφενς θέλει τον Πορτογάλο χαφ στον «Δικέφαλο του Βορρά» και στο πρόσφατο ματς των Θεσσαλονικέων με τους Κρητικούς υπήρξε σχετική συζήτηση μεταξύ τους.

Ωστόσο, παρατηρήθηκε διαφορά στο οικονομικό, παρότι ο Τσιστιακόφ διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τη μάνατζερ του 26χρονου παίκτη, τη Ρωσίδα Ναταλία Κουρεόντοβα (βοηθός του Ζόρζε Μέντες).

Ο Εργοτέλης φέρεται να αξιώνει ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ, χρήματα που είναι πιο πιθανό να δώσει ο Ολυμπιακός σε σχέση με τον ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά τις «ερυθρόλευκες» επαφές για τον Πελέ, αυτές θα γίνουν την Κυριακή και σημαντικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης θα παίξει η εκπρόσωπος του παίκτη και ο γνωστός μάνατζερ, Ζόρζε Μέντες.

Παράλληλα, η SportDay αναφέρει πως η Κουρεόντοβα ήταν στο «Καραϊσκάκη» για τον αγώνα με την Μπενφίκα, ενώ ο Πορτογάλος μεγαλοατζέντης θα είναι στο φαληρικό γήπεδο για το παιχνίδι με την Άντερλεχτ.

Πάντως, όλα δείχνουν ότι η υπόθεση του Πορτογάλου μέσου εξαρτάται καθαρά από τη θέληση του Ολυμπιακού, ο οποίος δείχνει να έχει το πάνω χέρι και εμφανίζετια διατεθειμένος να συνεχίσει την πολιτική του να αγοράζει ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Πηγή: sport-fm.gr

Μουρμούρες για Πετράκη!

Την εμφάνισή τους έχουν κάνει οι πρώτες αντιδράσεις για τις επιλογές του Γιάννη Πετράκη στο πρόσφατο παιχνίδι του Εργοτέλη με τον Αστέρα Τρίπολης.

Μουρμούρες για Πετράκη
Δριμεία κριτική άσκησαν κάποιοι στα… επίσημα του Παγκρήτιου Σταδίου για τις επιλογές του Γιάννη Πετράκη στην ήττα του Εργοτέλη από τον Αστέρα Τρίπολης, όπως αναφέρει η SportDay.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του 54χρονου προπονητή αυτή τη στιγμή από τον πάγκο των Κρητικών, όμως το κλίμα δεν είναι καλό για εκείνον.

Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον της διοίκησης είναι στραμμένο στην υπόθεση του Πελέ, όπου επιβεβαιώνεται (και) το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ενώ σύντομα αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις στο θέμα του Πορτογάλου χαφ.Πηγή: sport-fm.gr

«Πιο ποιοτικός ο ΠΑΟΚ»

Στην ποιότητα των παικτών του ΠΑΟΚ απέδωσε την ήττα ο προπονητής της Σαχτιόρ Καραγκαντί, Βίκτορ Κουμίκοφ.

«Πιο ποιοτικός ο ΠΑΟΚ»
Ικανοποιημένος από την γενικότερη πορεία της Σαχτιόρ Καραγκαντί τη φετινή σεζόν, εμφανίστηκε ο Βίκτορ Κουμίκοφ, μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική του 12ου ομίλου του Europa League.

Αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον «δικέφαλο του Βορρά», απέδωσε την ήττα στην ποιότητα των παικτών του Χουμπ Στέφενς.

«Δεν πήραμε βαθμό, γιατί ο ΠΑΟΚ έχει πιο ποιοτικούς παίκτες από την δική μας ομάδα, ακόμη και αυτοί που είναι στον πάγκο. Γενικά, πάντως, είμαι ευχαριστημένος από την χρονιά που έκανε η ομάδα. Θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα στη διάρκεια της σεζόν, ακόμη και από την αρχή που ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας στο Τσάμπιονς Λιγκ» δήλωσε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παρουσία των φιλάθλων:

«Στο παιχνίδι με την Σέλτικ υπήρχε όντως πολύς κόσμος, αλλά τότε ίσως και να ήρθαν για να δουν την Σέλτικ. Αυτή την φορά μπορεί να ήταν και το όνομα του αντιπάλου ο λόγος, αλλά να μην ξεχνάμε ότι παίζουμε σε μία πόλη διαφορετική από αυτήν που είναι η φυσική μας έδρα. Είναι ένα θέμα πάντως που πρέπει να μας απασχολήσει για την επόμενη σεζόν».

Δεν ξεχνάει την ΑΕΚ ο Κάλα!!

Για ακόμη μία φορά ο Χουάν Κάλα αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στο πέρασμά του στην ΑΕΚ, με τις πιθανότητες να φορέσει ξανά την κιτρινόμαυρη να είναι υπαρκτές.

Δεν ξεχνάει την ΑΕΚ ο Κάλα
Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ΑΕΚ ο Χουάν Κάλα, ο οποίος σε νέα συνέντευξή του σε ισπανική ιστοσελίδα έδειξε ότι δεν ξεχνά το πέρασμά του από την «Ένωση» και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον ο Ισπανός αμυντικός τα βρει με τον «Δικέφαλο» στο οικονομικό κομμάτι, τότε η επιστροφή του στην ομάδα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος παίκτης υποστήριξε πως η παρουσία του στην ΑΕΚ εκτόξευσε την καριέρα του: «Το ντεμπούτο μου ήταν στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της Σεβίλλης. Είναι ο προπονητής που με έχει σημαδέψει, γιατί τον είχα σε αρκετές περιπτώσεις, σε διάφορα στάδια της καριέρας μου. Η ΑΕΚ, η πρώτη ομάδα στην Αθήνα, είναι αυτή που μου έδωσε μια ώθηση προς τα εμπρός».

Το συμβόλαιο του Κάλα λήγει το καλοκαίρι και ήδη αρκετές ομάδες, εκτός από την «Ένωση», φέρονται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Αν, όμως, ο Ισπανός δεν ρίξει τις απαιτήσεις του, τότε ο σύλλογος θα στραφεί σε περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών από την ελληνική αγορά, όπου έχουν ξεχωρίσει οι περιπτώσεις του Αυλωνίτη και του Γούτα.Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟΚ είσαι...!

... και δεν «μασάς» πουθενά. Ο ΠΑΟΚ δεν «χαμπάριασε» ούτε από τις χαμηλές θερμοκρασίες στο Καζακστάν, επικράτησε 2-0 της Σαχτιόρ και είναι στους «32» του Europa League. Λούκας και Κίτσιου τα γκολ.

ΠΑΟΚ είσαι...
Ο ΠΑΟΚ είναι στους «32» του Europa League. Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς επικράτησε 2-0 της Σαχτιόρ Καραγκάντι στο Καζακστάν και «κλείδωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Λούκας, με την βοήθεια του Ντζίντις και της τύχης, το πρώτο γκολ, ο Κίτσιου το δεύτερο. Με αυτά, ο «δικέφαλος» επέστρεψε στις εκτός έδρας, ευρωπαϊκές νίκες, μετά τον Αύγουστο του 2012 και την επικράτηση επί της Μπνέι Γιεχούντα.

Καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης οι Θεσσαλονικείς πήραν τη νίκη, έφτασαν τους 11 πόντους και την τελευταία αγωνιστικό κόντρα στην Άλκμααρ στην Τούμπα, θα παίξουν και για την πρωτιά, για την οποία έχουν προβάδισμα.

Η βαθμολογία:



1. ΠΑΟΚ 11
2. Άλκμααρ 8
3. Μακάμπι Χάιφα 2
4. Σαχτιόρ Καραγκάντι 2

Το ματς:


Έχοντας στο μυαλό του πως πάει για δύο αποτελέσματα, ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ καλά στην αναμέτρηση κόντρα στην Σαχτιόρ. Ο «δικέφαλος» κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα, είχε το Νίνη, τον Λούκας και τον Στοχ σε καλή μέρα, πράγμα που δύσκολα συνέβαινε το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, ήρθαν και κάποιες φάσεις μπροστά από την εστία του Μοκίν, όμως αυτό που έλειψε ήταν το γκολ.

Από την άλλη πλευρά οι Καζάκοι δεν άλλαζαν το στυλ του παιχνιδιού τους για κανένα λόγο. Τρεις κεντρικοί αμυντικοί, δύο πλάγια μπακ και δύο αμυντικά χαφ, έπαιζαν, μόνο άμυνα και έψαχναν τους επιθετικούς τους, μονίμως με βαθιές μπαλιές. Οι Κατσουράνης και Τζαβέλλας, λειτουργούσαν εξαιρετικά, δεν άφηναν χώρους και τα πρώτα 45 λεπτά ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα για τις δύο ομάδες, με το 0-0, εάν έμενε μέχρι το φινάλε, να δίνει πρόκριση στους Θεσσαλονικείς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, για αρκετή ώρα, οι δύο προπονητές επέλεξαν να μην αλλάξουν τίποτα. Παρέταξαν τις ομάδες τους χωρίς διαφοροποιήσεις, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίσουν να έχουν την κατοχή της μπάλας. Κάπως έτσι, δεν άργησε να έρθει και το γκολ, ακόμα και… αν δεν το θελε ο Λούκας, Ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα, έκανε ένα ακόμα και ίσως το πιο αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση και το μόνο που χρειαζόταν να κάνει από εκεί και πέρα ήταν να το διαχειριστεί.

Τα λεπτά που ακολούθησαν έφεραν πίεση στον ΠΑΟΚ, με τους Καζάκους, να ξέρουν πως πρέπει να παίξουν όλα τα χαρτιά τους, αν θέλουν να ελπίζουν έστω και στο «θαύμα» της πρόκρισης. Μέχρι το φινάλε, το μόνο που άλλαξε ήταν το δεύτερο γκολ που ήρθε από τον Κίτσιου για να… τελειώσει τα πάντα και ο ΠΑΟΚ πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα επέστρεψε στις νίκες, μετά τον Αύγουστο του 2012.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Σαχτιόρ Καραγκάντι (Βίκτορ Κουμίκοφ): Μόκιν, Σίμτσεβιτς, Μάλι, Ντζίντιτς, Ταράσοφ, Παριβάεφ (82’ Παϊζάνοφ), Βίσιους, Κάνιας, Φινοντσένκο, Γκαζαριάν (66’ Λούνιν), Χιζνιτσένκο (76’ Ζένκοβιτς).

Στον πάγκο: Ποκατίλοφ, Μποραντάεφ, Γαμπίσεφ, Νταραμπάγεφ.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας (93’ Νέτσιντ), Νίνης (83’ Σαλπιγγίδης), Στοχ (78’ Βούκιτς), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γιακουμής, Σκόνδρας, Κατσικάς, Ολίσε.

Διαιτητής: Γκουμιένι (Βέλγιο)
Βοηθοί: Μπλέγιεν (Βέλγιο), Μίρς (Βέλγιο)
Γήπεδο: «Astana Arena» Πηγή: sport-fm.gr

Ισχυρίζεται ότι έστηνε προκριματικά Μουντιάλ!!

Νέες «ζουμερές» λεπτομέρειες για το κύκλωμα που έστηνε ματς στην Αγγλία δημοσιεύει η «Telegraph». Ο συλληφθείς ως «εγκέφαλος» αποκαλύπτει ότι «κανόνιζε» παιχνίδια και για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ισχυρίζεται ότι έστηνε προκριματικά Μουντιάλ!
Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο θέμα που αποκαλύφθηκε για στημένα ματς στην Αγγλία δίνει η «Telegraph».

Μετά τη δημοσίευση video στο οποίο είχε καταγραφεί αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε το κύκλωμα (μέσω συζήτησης μέλους του με δημοσιογράφο) η εφημερίδα επανήλθε με ακόμα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία.

Όπως αναφέρεται λοιπόν, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» ισχυρίστηκε (σε μυστικά μαγνητοφωνημένη συζήτησή του νωρίτερα μέσα στο μήνα με πρώην ερευνητή της FIFA) ότι μπορούσε να στήνει παιχνίδια και για τα προκριματικά του Μουντιάλ σε Ευρώπη και Αυστραλία.

Πιο συγκεκριμένα, αποστροφή του λόγου του φέρεται να είναι του τύπου «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω», μιας και φέρεται ν’ απαντά: «Ασχολούμαι με Αυστραλία, Σκωτία, Ιρλανδία, Ευρώπη, Παγκόσμιο Κύπελλο, προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου…»

Επίσης εντυπωσιακός, δε, είναι ο ισχυρισμός του πως ελέγχει ολόκληρη την εθνική ομάδα μιας αφρικανικής χώρας (!) η οποία δεν αποκαλύπτεται για νομικούς λόγους.

Όλα αυτά φυσικά -όπως και κάθε στοιχείο που αφορά την υπόθεση- βρίσκονται στα χέρια της NCA (National Crime Agency), η οποία στο πλαίσιο των ερευνών της έχει αρχίσει ήδη να συνεργάζεται και με τις αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων χωρών. Πηγή: sport-fm.gr

Έτσι έστηναν τα παιχνίδια!! (video)

Συγκλονιστικό το βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα της “Daily Telegraph”. Είναι τραβηγμένο από κρυφή κάμερα και αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο έστηναν τα παιχνίδια στη Βρετανία!

Έτσι έστηναν τα παιχνίδια! (video)
Συγκλονιστικό το βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα της “Daily Telegraph”. Είναι τραβηγμένο από κρυφή κάμερα και αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο έστηναν τα παιχνίδια στη Βρετανία!
Το βίντεο είναι τραβηγμένο με κρυφή κάμερα, από τον δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας και τη συνάντηση που είχε με μέλος του κυκλώματος με έδρα στην Ασια.

Ο άνθρωπος αυτός αποκαλύπτει το «πώς» στήνονται τα παιχνίδια αλλά και τα ποσά τα οποία εισπράττονται για τις… υπηρεσίες αυτές!

Στο βίντεο ακούγεται η διαπραγμάτευση για το αποτέλεσμα, τον ακριβή αριθμό τερμάτων που θα σημειωθούν, τη διακύμανση του σκορ μέχρι και τις κίτρινες κάρτες που πάρουν οι παίκτες!

Χθες αργά το βράδυ οι βρετανικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη έξι ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται με την υπόθεση.

Ανάμεσά τους είναι και τρεις ποδοσφαιριστές, τα ονόματα των οποίων όμως δεν έχουν γίνει γνωστά.

Οι έρευνες συνεχίζονται από τις Βρετανικές Αρχές για να βρεθούν και άλλα άτομα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση βάσει των πληροφοριών που έχει συλλέξει η βρετανική εφημερίδα.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά, φέρεται να έχει συλληφθεί ο Ντελρόι Φέισι, πρώην ποδοσφαιριστής της Μπόλτον και νυν -πλέον- ατζέντης.

Γίνεται αναφορά στον Γουίλσον Ραζ Περουμάλ, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος! Πρόκειται για ένα άτομο, με καταγωγή από τη Σιγκαπούρη, το οποίο είχε συλληφθεί και παλιότερα από τις Αρχές κατηγορούμενο για συμμετοχή σε στήσιμο αγώνα.

inner

Τότε όμως ο Περουμάλ είχε αφεθεί ελεύθερος καθώς είχε συμφωνήσει με τις Αρχές να συνεργαστεί και να τις βοηθήσει στις έρευνες.

Όπως είναι λογικό οι αποκαλύψεις αυτές έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου. Στη Βρετανία -μάλιστα- ήδη χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στημένων αγώνων στη χώρα στις τελευταίες δεκαετίες!

Δείτε το βίντεο…




Πηγή: sport-fm.gr

Συλλήψεις για στημένα στην Αγγλία!

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αγγλία ένα δημοσίευμα-αποκάλυψη της «Telegraph» για συλλήψεις για στημένα ποδοσφαιρικά ματς, όπου εμπλέκεται και πρώην παίκτης της Premier League.

Συλλήψεις για στημένα στην Αγγλία
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, το βράδυ της Τετάρτης η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος προχώρησε στη σύλληψη έξι ατόμων με την κατηγορία ότι έστηναν αγγλικά ματς, με έναν από αυτούς να είναι ο Ντέλροϊ Φέσεϊ, πρώην ποδοσφαιριστής της Μπόλτον και νυν μάνατζερ.

Το στήσιμο γινόταν από ανθρώπους στην Ασία κι αφορούσε ματς μικρότερων κατηγοριών, τα οποία κανονίζονταν αντί 60 χιλιάδων ευρώ. Το σημαντικότερο γεγονός είναι πως η Αστυνομία μετά από καιρό συγκέντρωσε τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να φτάσει στη σύλληψη των εμπλεκομένων.

Η σχετική ανακοίνωση των Αρχών αναφέρει πως: «Έξι άνδρες συνελήφθησαν στη χώρα ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση προσυμφωνημένων αγώνων. Η επιχείρηση έχει επικεντρωθεί επάνω στην ύπαρξη διεθνούς παράνομης στοιχηματικής οργάνωσης. Η NCA είναι σε διαρκή συνεργασία με την Επιτροπή Στοιχηματισμού και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας». Πηγή: sport-fm.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Χθες δεν μας ήθελε καθώς περάσανε 3/4 επιλογές, χάνοντας το g/g της Λεβερκούζεν που ηττήθηκε με 5-0(!) στην έδρα της από την Γιουνάϊτεντ και ενώ όλα τα χθεσινά ματς ήρθαν όβερ και g/g (εκτός της Λεβερκούζεν).
Στο σημερινό κουπόνι έχουμε την 5η αγωνιστική των 12 ομίλων του Europa League, παιχνίδια που εν πολλοίς θα κρίνουν πρόκριση, καθώς και κατάταξη. Ξεκινώντας από την Πολωνία, η Λέκια Βαρσοβίας(0β) υποδέχεται την Λάτσιο (8β), οι γηπεδούχοι χωρίς κίνητρο μόνο για το γόητρο, οι Ιταλοί κυνηγούν την Τραμπζονσπόρ (10β) την οποία υποδέχονται στο Ολίμπικο την τελευταία αγωνιστική , δεν κέρδισαν στις προηγούμενες 2 εξόδους τους (Χ και στις 2), περιμένω να περάσουν εύκολα ή δύσκολα. Στην Γαλλία η Λυών(6β) υποδέχεται την Μπέτις (8β), πολλές αλλαγές για τους Ισπανούς μετά την «4άρα» από την «μισητή» Σεβίλλη τους φέρνει να κινδυνεύουν βαθμολογικά στην Πριμέρα, επομένως πιστεύω ότι θα έχουν το μυαλό τους στο πρωτάθλημα, η Λυών πιστεύω εύκολα ή δύσκολα να το πάρει το ματς, άσος. Στην Ισπανία η Σεβίλλη(8β) υποδέχεται την Εστορίλ (2β), θεωρητικά οι Πορτογάλοι έχουν ελπίδες για την 2η θέση (Λίμπερετς 6β), την οποία υποδέχονται την τελευταία αγωνιστική, για να έχουν ελπίδες σήμερα θα πρέπει να σκοράρουν στην «αδύνατη» άμυνα των Ισπανών, επομένως εκατέρωθεν γκολ. Τέλος στην Ουαλία η Σουόνσι (8β) υποδέχεται την Βαλένθια (9β), οι Ισπανοί με αλλαγές αλλά και στόχο να μην χάσουν σήμερα, οι Ουαλοί με νίκη παίρνουν την πρωτιά θα τους κάνει πιο επιθετικούς αλλά και αμυντικά «ευάλωτους» στις γρήγορες αντεπιθέσεις των Ισπανών, οπότε θα πάω με εκατέρωθεν γκολ.

Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ-ΛΑΤΣΙΟ  2(2.05)
ΛΥΩΝ-ΜΠΕΤΙΣ   1(1.83)
ΣΕΒΙΛΛΗ-ΕΣΤΟΡΙΛ  G/G (1.90)
ΣΟΥΟΝΣΙ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ  G/G (1.72)

Οι αποδόσεις είναι της Βet365.gr  (στη εικόνα Cristina Pedroche)
 
Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!