Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Το χουν κάνει και… «δικέφαλοι»

Πάνω από 100 πόντους έπαιξαν δύο ομάδες βόλεϊ σε ένα σετ του πρωταθλήματος της Νότιας Κορέας και υπενθύμισαν το αντίστοιχο ρεκόρ που είχαν πετύχει Άρης και ΠΑΟΚ πριν λίγα χρόνια.

Το χουν κάνει και… «δικέφαλοι»
Πενήντα περίπου λεπτά «ίδρωναν» για να ολοκληρώσουν το τρίτο σετ του μεταξύ τους παιχνιδιού οι Καλ Γιάμπος και Ρας & Κας στο πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας, με τους πρώτους να επικρατούν τελικά με… 56-54!

Το απίστευτο ρεκόρ των περισσότερων από εκατό πόντων σε ένα σετ όμως, θύμισε το αντίστοιχο κατόρθωμα σε ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, λίγα χρόνια πριν, αλλά και αυτό του Άρη κόντρα στη Νίκαια.

Ένα απ’ τα ιστορικότερα ρεκόρ στην ιστορία του βόλεϊ έχουν σημειώσει οι δύο ομάδες στο κλειστό του Βύρωνα στις 31 Οκτωβρίου 2007, όταν μετά από 57 λεπτά αγώνα ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το σετ μετά από 106 πόντους (54-52)!

Οι ελληνικές ομάδες ισοφάρισαν τότε το ρεκόρ των Ιταλών, Κούνεο και Τρεβίζο, οι οποίοι είχαν πετύχει το ίδιο ρεκόρ πέντε χρόνια νωρίτερα.

Στην κορυφαία τετράδα των ρεκόρ όμως βρίσκεται και ο Άρης με τη Νίκαια, οι οποίοι είχαν παίξει 86 πόντους (44-42) σε ματς που έγινε στις 9 Φεβρουαρίου 2002. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: