Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Πόσο τρέξανε Ολυμπιακός και Παρί!!

Ο Β. Γαλούπης αναλύει γιατί «τρέλανε» τα κοντέρ ο Φουστέρ, ποια ήταν τα χιλιόμετρα και η στατιστική εικόνα στο Παρί – Ολυμπιακός, αλλά και ποιο ενδιαφέρον συμπέρασμα βγήκε από το Άγιαξ – Μπαρτσελόνα.  
Έχοντας παρακολουθήσει το ματς και ακούσει όλες τις απόψεις για το παιχνίδι, μπορούμε πλέον βλέποντας και κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία να έχουμε ένα όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένο παζλ για το Παρί – Ολυμπιακός. Τα επίσημα στοιχεία της ΟΥΕΦΑ είναι, θα έλεγα, διαφωτιστικά για κάποια απ’ όσα είδαμε στον αποψινό αγώνα. Και ειδικά αν συγκρίνουμε τα δυο ημίχρονα.
Το α’ μέρος
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, στο α’ μέρος έκανε εφτά τελικές και η Παρί τέσσερις! Και οι δυο ομάδες είχαν από τρείς προσπάθειες στην εστία. Η κατοχή μπάλας ήταν 70-30 για τους γηπεδούχους και τα χιλιόμετρα υπέρ του Ολυμπιακού (53,7 χλμ.), αφού συχνά βρισκόταν σε θέση να κυνηγάει την μπάλα λόγω κατοχής της ανώτερης Παρί (52,6 χλμ.).
Το β’ ημίχρονο
Με την έναρξη της επανάληψης υπήρξε η αποβολή για την Παρί. Ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή με 59-41 υπέρ του, αλλά τις ευκαιρίες τις έκανε η Παρί. Η οποία είχε πέντε τελικές, έναντι τεσσάρων (πάλι από τρείς στην εστία).
Χιλιομετρικά ο Ολυμπιακός αύξησε κι άλλο την διαφορά από την Παρί στο β’ μέρος, ωστόσο έτρεξε λιγότερο απ’ ό,τι στο α’ ημίχρονο. Στην επανάληψη, λοιπόν, η ελληνική ομάδα έκανε 50,5 χλμ. και η γαλλική 47,7. Κάτι που δικαιολογείται από το γεγονός ότι η Παρί έπαιζε με δέκα παίκτες. Όσον αφορά τον Μήτρογλου, στο α’ ημίχρονο έκανε 4,5 χλμ., ενώ στο β’ κάτι λιγότερο από 4 χλμ., εκ των οποίων κάποια περπατώντας, αφού από ένα σημείο και μετά προς το τέλος δεν μπορούσε πια να βοηθήσει περισσότερο λόγω του τραυματισμού.
Όσον αφορά τις πάσες, η Παρί έκανε 545 πετυχημένες, μακριά από τον μέσο όρο που είχε στις 698, ενώ ο Ολυμπιακός 370 (264 ο μ.ο. του στον όμιλο μέχρι το αποψινό ματς).
Έτρεξε περισσότερο στο β’ ο Φουστέρ
Όσον αφορά τον κάθε παίκτη χωριστά, στα προηγούμενα τέσσερα ματς του Ολυμπιακού στον όμιλο, πρώτος στα τρεξίματα ήταν ο Σάμαρης.
Αυτή τη φορά, όμως, ο Φουστέρ έκανε τα περισσότερα χλμ. απ’ όλους στο γήπεδο (11,5). Ακολούθησε ο Σάμαρης με 11,1 και ο Μανιάτης με 11. Στο α’ μέρος πρώτος ήταν ο Μανιάτης με 5,6 χλμ., όπως και ο Φουστέρ, με τρίτο τον Σάμαρη με 5,3.
Με λίγα λόγια, το πολυεργαλείο Φουστέρ, που όλοι οι προπονητές του Ολυμπιακού (με πρώτο τον Βαλβέρδε) «έχτιζαν» και «χτίζουν» γύρω του αυτό που λέμε «πρέσινγκ ψηλά», έτρεξε στο β’ μέρος περισσότερο απ’ ό,τι στο α’ ημίχρονο! Ναι μεν στα 32 του πια, αλλά πάντα αθλητικός και καλογυμνασμένος.
Από την Παρί ο Μότα έκανε 11,3 χλμ. και ο Καβάνι 11,2.
Για Άγιαξ - Μπαρτσελόνα
Και με την ευκαιρία που λέμε για τσάμπιονς λιγκ, μια κουβέντα και για το Άγιαξ – Μπαρτσελόνα 2-1. Είναι από τις σπάνιες φορές που θυμάμαι μια ομάδα να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο για ένα ολόκληρο ημίχρονο, αλλά τελικά να τρέχει 5 χλμ. περισσότερα συνολικά στον αγώνα!
Ο Άγιαξ στο α’ μέρος με το απίστευτο πρέσινγκ του έκανε 62,4 χλμ., με την Μπαρτσελόνα στα 57 χλμ. Και με κατοχή 50-50, μάλιστα.
Στο β’ μέρος οι Ολλανδοί μείνανε στο 48’ με δέκα παίκτες. Ωστόσο, οι δυο ομάδες στην επανάληψη έτρεξαν ακριβώς το ίδιο! Ο Άγιαξ 57 χλμ., η Μπάρτσα 57,1 χλμ. Συνεπώς, τα 119,4 χλμ. των γηπεδούχων και τα 114,2 των φιλοξενούμενων, δείχνουν αυτό που είδαμε και στο ματς. Ότι και στα τρεξίματα επικράτησε κατά κράτος ο Άγιαξ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: