Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

«Στρες και άγχος το έκαναν δύσκολο»

Όχι η κούραση, αλλά το… μυαλό των παικτών του ΠΑΟΚ ήταν ο παράγοντας που τους δυσκόλεψε στη νίκη επί της Άλμπα Φέχερβαρ, σύμφωνα με τον Σούλη Μαρκόπουλο.

«Στρες και άγχος το έκαναν δύσκολο»
Το στρες και το άγχος και όχι η κούραση επηρέασαν τους παίκτες του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να μετατρέψουν σε ντέρμπι ένα φαινομενικά εύκολο παιχνίδι κόντρα στην Άλμπα Φέχερβαρ. Αυτό επεσήμανε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά τη νίκη της ομάδας του επί των Ούγγρων για την 7η αγωνιστική του Eurocup.

«Ηταν ένα παιχνίδι που θα θεωρείτο για εμάς εύκολο, αλλά λόγω της κατάστασης της ομάδας μας ήταν δύσκολο. Ξέραμε ότι αυτή η ομάδα έπαιζε καλά τελευταία, θέλαμε να αλλάξουμε τον ρυθμό της. Το καταφέραμε σε ένα χρονικό διάστημα, στο δεύτερο μέρος πήραμε διαφορά θέλαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό αλλά έγιναν αδικαιολόγητα λάθη από παίκτες που είναι έμπειροι. Έτσι η φιλοξενούμενη ομάδα βρήκε την ευκαιρία να βάλει μερικά μεγάλα σουτ, πρέπει να δούμε ποια σημεία δεν ξεπεράσαμε για να μην έχουμε στο μέλλον τα ίδια προβλήματα», είπε ο έμπειρος κόουτς και πρόσθεσε:

«Το στρες και το άγχος ήταν οι κύριοι λόγοι που το κάναμε δύσκολο. Ναι μεν υπάρχει κούραση, αλλά περισσότερο είναι στο μυαλό. Η αντίδραση απέναντι στην πίεση των αντιπάλων δεν ήταν αυτή που είχαμε σχεδιάσει».

Από την πλευρά του ο προπονητής της ουγγρικής ομάδας, Κάρλος Φάρδε Σεντέντο, ανέφερε: «Ο ΠΑΟΚ κέρδισε για άλλη μία φορά στο τέλος. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ και προφανώς αυτό το πετυχαίνει με την εμπειρία που έχει σαν ομάδα. Εμείς συνεχώς ήμασταν πίσω στο σκορ αλλά δείξαμε διάθεση. Είναι δύσκολο να κερδίσεις μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ στο γήπεδό της, αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε την απαιτούμενη ενέργεια, ενώ κανονικά θα έπρεπε να την είχαμε σε αυτό το σημείο της σεζόν. Θα ήθελα να πω κάτι για τους διαιτητές. Είμαστε μία ομάδα που προσπαθεί να παίζει με πίεση, οι διαιτητές δεν βλέπουν όμως κάποιες παραβάσεις. Αυτό κάνει πιο δύσκολο το έργο μου σαν προπονητή. Έχω παρατηρήσει πως οι διαιτητές παραβλέπουν παραβιάσεις κανονισμών και αυτό δεν το λέω για το σημερινό ματς αλλά για όλα που έχουμε παίξει μέχρι στιγμής στο Eurocup. Πιθανότατα είμαστε η χειρότερη ομάδα του ομίλου, αλλά δεν δικαιούμαστε να έχουμε τέτοια αντιμετώπιση από την διαιτησία. Είναι κάτι που το είδα δύο τρεις φορές σήμερα. Εγώ καυτηριάζω την τάση που υπάρχει και στα επτά παιχνίδια».

Όσο για το γεγονός ότι η ομάδα του ταξίδεψε στην Ουγγαρία με λεωφορείο; «Δεν το επέλεξα εγώ, η ομάδα μου είπε πάνε με το λεωφορείο γιατί δεν υπάρχουν λεφτά. Οπότε κάνω το καλύτερο που μπορώ, βλέπουμε ταινίες, γελάμε και κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Η ομάδα προσπαθεί να μετακινούμαστε αεροπορικώς».

Εκ μέρους των παικτών της Άλμπα, ο κορυφαίος της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, Μπράιντον Χομπς, σχολίασε: «Κάναμε ένα άσχημο ξεκίνημα και αυτό γίνεται μονίμως φέτος με αποτέλεσμα να κυνηγάμε το σκορ. Παίξαμε με έναν αντίπαλο που είναι καλή ομάδα. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας απ' αυτό το παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: