Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Γλίτωσε 300.000 ευρώ, γέμισε την φροντ λάιν!!

Ηταν μάλλον γραφτό για τον Βασίλη Καββαδά να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, που τελικά θα τον πάρει σε τιμή 2010 και δεν θα πληρώσει την υπεραξία του 2012...Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.
Το φλερτ των ερυθρολεύκων με τον τότε σέντερ του Ιωνικού Νικαίας άρχισε από τα εφηβικά του χρόνια και ο Ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα να τον αποκτήσει δίχως να ξοδέψει πολλά λεφτά... Η περίπτωσή του τελικά απορρίφθηκε, ο Καββαδάς πήρε το δρόμο αρχικά για το Μαρούσι και στη συνέχεια για τον Πανιώνιο και οι μετοχές του εκτοξεύτηκαν σε τέτοιο βαθμό το καλοκαίρι του 2012, που έγινε το αντικείμενο του... πόθου για τους αιώνιους. Ο Ολυμπιακός είχε φτάσει πιο κοντά, για την ακρίβεια υπήρχε προφορική συμφωνία με τον Πανιώνιο, αλλά η μεταγραφή δεν προχώρησε. Θα κόστιζε κάπου 300.000 ευρώ η αγορά του, αλλά οι υπογραφές δεν μπήκαν ποτέ και μάλιστα οι δύο ομάδες βρέθηκαν να... τσακώνονται γι αυτό.
Ενάμιση χρόνο μετά, ο 22χρονος πλέον Καββαδάς παίρνει το δρόμο προς τον Πειραιά. Σε λίγους μήνες θα έμενε ελεύθερος, συνεπώς έγινε μια κίνηση που ουσιαστικά τους συμφέρει όλους. Ο Πανιώνιος δεν θα τον χάσει δίχως να βάλει ευρώ στο ταμείο του, ο Ολυμπιακός θα τον πάρει δίχως να δώσει πολλά χρήματα. Ακόμα, δηλαδή κι αν δεν "βγει" η μεταγραφή, κανείς δεν πρόκειται να κτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο. Κάτι που γινόταν αν ο Καββαδάς δεν μπορούσε να σταθεί στο πιο ψηλό επίπεδο και συνάμα οι Αγγελόπουλοι είχαν δώσει 300.000 ευρώ.
Πέρα από το μικρό οικονομικό ρίσκο που παίρνει ο Ολυμπιακός, είναι ξεκάθαρο ότι κάνει μια κίνηση για να γεμίσει την φροντ λάιν, δίχως να έχει μεγάλες απαιτήσεις τη δεδομένη χρονική περίοδο. Ο Καββαδάς θα αποκτηθεί στη θέση του άτυχου Δημήτρη Μαυροειδή, δεν είναι με άλλα λόγια ο σέντερ που ήθελε ο κόσμος για να κάνει τη διαφορά. Είναι ένας 22χρονος που έχει παίξει στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ και μπορεί να κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά, είτε παίζει στην Εθνική, είτε στον Ολυμπιακό, είτε στον Πανιώνιο. Δεν είναι πρωταγωνιστής, είναι ρολίστας, ένας παίκτης που δεν θα κάνει τη διαφορά. Θα μπει να σπρώξει, να πάρει ριμπάουντ, να κάνει σκριν, να τελειώσει τις ασίστ των συμπαικτών του.
Είναι προφανές ότι το σκηνικό που στήθηκε το καλοκαίρι του 2012, δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για τις δυνατότητές του... Στην πραγματικότητα, είναι ένας σέντερ δίχως μεγάλο ύψος, αλλά έχει προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός. Ενας ψηλός τύπου Ντόρσεϊ, Χάινς, Ντάνστον, σε ελληνική έκδοση... Αρκεί να δουλέψει σκληρά, να γίνει πιο αθλητικός και να μάθει το ρόλο του. Εννοείται πως δεν είναι ακόμα έτοιμος για επίπεδο Ευρωλίγκα, αλλά μην εκπλαγείτε αν σε κάποιο ματς μπει για να κάνει συγκεκριμένη δουλειά και βγάλεις εις πέρας την αποστολή του...
Αρκεί ο πήχης να μην μπει ψηλά από νωρίς... Το ότι ο Ολυμπιακός δεν ξόδεψε ένα κάρο λεφτά για να τον πάρει, το ότι δεν έγινε σίριαλ η μεταγραφή του, δεν δημιουργηθεί μεγάλες απαιτήσεις. Κι αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό ατού για τον Καββαδά. Είναι ίσως 300.000 φορές καλύτερα γι αυτόν το ότι η μεταγραφή έγινε το Φθινόπωρο του 2013 και όχι το καλοκαίρι του 2012... Οσα, δηλαδή, ευρώ γλίτωσαν οι ερυθρόλευκοι πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: