Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τι συζήτησαν Γιαννακόπουλος-Αλαφούζος!!

Ο Κινέζος ρυθμιστής, ο ηγέτης Γιαννακόπουλος, το αρχικό ποσό επένδυσης, τι ισχύει με το άνοιγμα και οι μεταγραφές του Γενάρη! Το gazzetta.gr αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες της συνάντησης Γιαννακόπουλου-Αλαφούζου!  
Η πολυαναμενόμενη συνάντηση κορυφής έγινε. Ολοκληρώθηκε πολύ πιο σύντομα απ' ότι περίμεναν όσοι παρατηρούν τα γεγονότα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και οι δηλώσεις Αλαφούζου-Γιαννακόπουλου κινήθηκαν σε ένα κλίμα ομόνοιας. Όπως αρμόζει στον κόσμο του «τριφυλλιού», ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από κόντρες ισχυρών παραγόντων και εσωστρέφεια. Επί της ουσίας επιβεβαιώθηκαν όσα είχαν κυκλοφορήσει το προηγούμενο διάστημα. Δηλαδή η πρόθεση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ να εμπλακεί και στο ποδόσφαιρο μαζί με έναν «συμπαίκτη» από το εξωτερικό και ειδικότερα την Κίνα.
Το θέμα, από εδώ και στο εξής, είναι η επόμενη μέρα. Τι θα ακολουθήσει, ποιος είναι ο ρόλος του Κινέζου επενδυτή, τι πρέπει να γίνει και ποιο είναι το αρχικό ποσό επένδυσης που θα μπει στην ΠΑΕ αν ολοκληρωθεί το deal.
Αναλυτικός έλεγχος
Σε όλες τις σοβαρές αγοραπωλησίες αυτός που θέλει να επενδύσει προχωρά σε οικονομικό έλεγχο. Ενδελεχή από ορκωτούς λογιστές. Έτσι θα γίνει και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπου όλα τα στοιχεία της εταιρίας θα δοθούν στην πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Κινέζου συμπαίκτη του, οι οποίοι θα αποφασίσουν αν τους... παίρνει να γίνουν αφεντικά στο «τριφύλλι». Μιλάμε, λοιπόν, για μία διαδικασία που δεν είναι σύντομη. Μπορεί να τραβήξει μέχρι τις πρώτες μέρες του 2014 ή στις τελευταίες του 2013. Ό,τι είναι να γίνει δεν θα γίνει εδώ και τώρα. Θα χρειαστεί χρόνος.
Άλλο χρέος κι άλλο άνοιγμα
Από κει και πέρα, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ένα ποσό... ανοίγματος 45 εκατομμυριών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Για να το ξεκαθαρίσουμε. Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή έχει περίπου 24-25 εκατομμύρια ευρώ χρέη και άλλα 20 τρέχουσες υποχρεώσεις. Όπου τρέχουσες υποχρεώσεις είναι το μπάτζετ της φετινής ομάδας (10 εκατομμύρια μαζί με το επιχειρησιακό κόστος), το «Απήλιον», τα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ και γενικά ό,τι αφορά υποχρεώσεις αυτής της χρήσης. Είναι άλλο τα χρέη από το παρελθόν και άλλο οι υποχρεώσεις.
Επίσης στις οφειλές προς τους πρώην ποδοσφαιριστές έχει πέσει σημαντικό «ψαλίδι» και όταν τελειώσουν όλοι οι διακανονισμοί το ποσό του χρέους προς αυτούς, θα είναι μικρότερο από τον αρχικό υπολογισμό.
Ο οικονομικός... πρωταγωνιστής και η ηγετική παρουσία Γιαννακόπουλου
Παράλληλα, από την σημερινή μέρα φαίνεται πως ο Κινέζος που έχει στο πλευρό του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ο απόλυτος ρυθμιστής του deal. Τόσο για τα χρήματα που θα βάλει όσο και για το αν θα επιλέξει να «μπει» στην ΠΑΕ. Αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου μετά την συζήτηση με τον Γιαννακόπουλο.
Προφανώς, η παρουσία του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ είναι εκείνη που κάνει την διαφορά. Εκείνος έχει την παναθηναϊκή ιστορία, εκείνος κουβάλει το «βαρύ» όνομα της οικογένειας του και εκείνος είναι που θα αναλάβει να τρέξει το όλο πρότζεκτ, συνεισφέροντας και εκείνος οικονομικά σε μικρότερο βαθμό, μιας και το μπάσκετ, ο Εξάστερος Παναθηναϊκός θα πρέπει να διατηρηθεί στο υψηλότερο επίπεδο που βρίσκεται αυτή την στιγμή.
35 για... αρχή
Μεταξύ άλλων, και επειδή μεγάλη κουβέντα έχει γίνει γύρω από το ποσό της επένδυσης και τα νούμερα... εκτοξεύθηκαν στον Θεό, αξίζει να σημειώσουμε πως το αρχικό ποσό που σκοπεύει η πλευρά Γιαννακόπουλου να «βάλει» στην ΠΑΕ είναι 35 εκατομμύρια ευρώ. Ένα ποσό που όπως χαρακτηρίστηκε από τον Αλαφούζο «είναι λογικό». Ένα ποσό που φτάνει και περισσεύει για να γυρίσει οικονομικά σελίδα ο σύλλογος, θα απαλλαγεί από τα χρέη του παρελθόντος και να ενισχυθεί στο ποδοσφαιρικό κομμάτι.
Πρόταση για μεταγραφές
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως ο Γιαννακόπουλος πρότεινε στον Αλαφούζο οικονομική βοήθεια σε περίπτωση που το τεχνικό επιτελείο κρίνει ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενίσχυση στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Με αυτό τον τρόπο έδειξε την πρόθεση του να βοηθήσει άμεσα την ομάδα να εκπληρώσει τους αγωνιστικούς της στόχους.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: