Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Όλοι στην… πρίζα στη Β’ Εθνική!!

β
Σχεδιάζουν και πλέι άουτ στη δεύτερη κατηγορία, αδιάφορος μόνο ο τέταρτος, ενώ υπήρξαν μουρμούρες για τον αριθμό των ομάδων που πέφτουν.
Τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Και αυτό γιατί με εξαίρεση τον 4ο της βαθμολογίας σε πρώτο και δεύτερο όμιλο όλοι οι υπόλοιποι αναμένεται να μπουν… στην πρίζα είτε για την άνοδο είτε για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Το νέο στοιχείο που προκύπτει μετά το άτυπο Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής το μεσημέρι της Τρίτης (22/7) είναι η ύπαρξη και πλέι άουτ!
Και αυτό για να καταπολεμηθεί από τη διοργανώτρια η αγωνιστική απραξία όσων δεν συμμετέχουν στα πλέι οφ ανόδου και ταυτόχρονα να υπάρχει ενδιαφέρον για όλους.
Συγκεκριμένα ο προγραμματισμός που υπάρχει αναφέρει ότι από τις εφτά ομάδες που θα υποβιβαστούν από κάθε όμιλο απευθείας θα πέσουν οι τέσσερις, ενώ οι άλλες τρεις θα προκύψουν από πλέι άουτ των ομάδων που θα τερματίσουν από την 5η μέχρι και τη 10η θέση. Οι τρεις τελευταίοι λοιπόν θα ακολουθήσουν στη Γ’ Εθνική την τετράδα 11ου έως 14ου της κανονικής περιόδου.
Ουσιαστικά πρόκειται για δύο μίνι πρωταθλήματα για την αποφυγή του υποβιβασμού δέκα αγωνιστικών αφού ο κάθε όμιλος θα συγκροτήσει τα δικά του πλέι άουτ.
Αντίθετα, υπενθυμίζουμε πως για τα πλέι οφ θα συμμετάσχουν οι τρεις πρώτοι και των δύο ομίλων. Έτσι, η μόνη αδιάφορη ομάδα θα είναι αυτή που θα βρεθεί με το τέλος της κανονικής περιόδου στην τέταρτη θέση.
Πάντως στη διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για το συνολικό αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν αφού με το σχεδιασμό οι μισοί πέφτουν, καθώς αρκετοί εκπρόσωποι ομάδων θεωρούσαν πως κάτι τέτοιο είναι άδικο και ο αριθμός πρέπει να περιοριστεί.
Επίσης φαίνεται να προχωρά η προοπτική οι ομάδες της Β’ Εθνικής που δεν αδειοδοτήθηκαν να μπορούν να αποκτήσουν χωρίς περιορισμούς και ξένους παίκτες κάτω των 24 ετών.
Στο άτυπο Δ.Σ. συμμετείχαν τελικά και τα νέα μέλη της διοργανώτριας, μεταξύ των οποίων η ΑΕΚ, ο Απόλλων Σμύρνης, ο Άρης και η ΑΕΛ.
Πηγή: a-sports.gr

«Καμία εμπλοκή»

iliadis11-610x358
Με γραπτή του δήλωση ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Δημήτρης Ηλιάδης  αναφέρεται  σε όσα φημολογούνταν για  εμπλοκή του στην ΠΑΕ Άρης

Αναλυτικά:
                                         ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΗΛΙΑΔΗ
                                         22/07/2014

H επόμενη ημέρα του Αρη θα είναι, ίσως, χειρότερη από την προηγούμενη εάν η ομάδα συνεχίζει να διοικείται από διαχειριστές. Πάγια θέση μου ήταν, είναι και θα παραμείνει ότι ο Άρης μπορεί να ορθοποδήσει μόνο με ιδιοκτήτη-επενδυτή.
Αυτή είναι η κύρια προϋπόθεση προκειμένου να ασχοληθώ στο μέλλον και πάλι με τον Άρη. Προς το παρόν αυτή η προϋπόθεση δεν υπάρχει γι’ αυτό παραμένω απλός θεατής των δρώμενων.
Ο,τι άλλο ακούγεται περί εμπλοκής μου στα διοικητικά, εάν δε γίνεται εκ του πονηρού είναι σίγουρα προϊόν κακής πληροφόρησης.

Φουλάρει για Ντουρμάζ, το παλεύει για Μπόγιαν!!

Απ' την ΠΑΕ Ολυμπιακός επιβεβαιώνουν πως παίζουν... φουλ επίθεση για τον Ντουρμάζ, την ώρα που η περίπτωση του Μπόγιαν παρουσιάζει δυσκολίες και γίνεται προσπάθεια. Τι συμβαίνει με Πουλίδο, Άμραμπατ.

Φουλάρει για Ντουρμάζ, το παλεύει για Μπόγιαν!
Ρίχνει τους τόνους στα μεταγραφικά ζητήματα ο Ολυμπιακός.

Στην παρούσα φάση, οι ερυθρόλευκοι επιβεβαιώνουν πως ο Ντουρμάζ αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο για την μεσοεπιθετική γραμμή και υπάρχει ανοιχτή γραμμή με τον 25χρονο μεσοεπιθετικό. Οι Πειραιώτες παλεύουν την υπόθεση του Σουηδού άσου (με τουρκικές ρίζες), αλλά μόνο τελειωμένη δεν είναι, καθώς οι συζητήσεις συνεχίζονται προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» ανάμεσα σ’ όλες τις πλευρές.

Από ‘κει και πέρα, ο Μπόγιαν Κρκιτς παραμένει ο… διακαής πόθος για τη γραμμή κρούσης. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε έντονη φημολογία πως ο Ισπανός είναι ήδη κλεισμένος, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας την διαψεύδουν. Στον Ολυμπιακό χαρακτηριστικά λένε πως οι επαφές είναι σε καθημερινή βάση, αλλά η μεταγραφή του στο λιμάνι παρουσιάζει και δεδομένες δυσκολίες που θα χρειαστεί να ξεπεραστούν το προσεχές διάστημα.

Για τα άλλα δύο ονόματα που «παίζουν» δυνατά τελευταία, τους Άμραμπατ και Βόσεν, απ’ τον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαροι. Για τον πρώτο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι και φαίνεται πως η υπόθεσή του έχει… παγώσει, αφού η προσοχή έχει στραφεί αλλού, ενώ για τον Βέλγο απλώς έχει προταθεί στα γραφεία της ΠΑΕ και φαίνεται πως δεν απασχολεί η περίπτωσή του.

Τέλος και σχετικά με τον Πουλίδο, απ’ τους Πειραιώτες επιβεβαιώνουν το… προφανές εδώ και καιρό. Ότι ο Μεξικανός επιθετικός έχει υπογράψει το συμβόλαιό του με την ελληνική ομάδα και απλώς τα γραφειοκρατικά ζητήματα στην πατρίδα του, καθυστερούν την μεταγραφή. Μια καθυστέρηση που δύσκολα θα «αφήσει» τον παίκτη να μεταβεί εγκαίρως στις ΗΠΑ και να δώσει το «παρών» στο tour του πειραιώτικου συλλόγου (είναι ήδη εκεί η ομάδα) και στα δυνατά φιλικά που θα δώσει επί αμερικανικού εδάφους. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Χάμες στη «βασίλισσα»!!

Παίκτης της Ρεάλ με κάθε επισημότητα είναι πλέον ο Χάμες Ροντρίγκες. Εξαετές το συμβόλαιο του 23χρονου Κολομβιανού μεσοεπιθετικού, που θα παρουσιαστεί απόψε στο «Μπερναμπέου».

Ο Χάμες στη «βασίλισσα»!

Ο Χάμες Ροντρίγκες, παίκτης-αποκάλυψη και πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, είναι επίσημα μέλος της «βασίλισσας».

Ο 23χρονος Κολομβιανός μεσοεπιθετικός υπέγραψε εξαετές συμβόλαιο συνεργασίας με αποδοχές που θα αγγίζουν τα 7 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ η Μονακό θα βάλει στα ταμεία της 80 εκατ. ευρώ από την πώλησή του.

Ο Ροντρίγκες, που βρίσκεται στη Μαδρίτη από χθες, πέρασε σήμερα τα ιατρικά τεστ κι εν συνεχεία υπέγραψε το συμβόλαιό του, ενώ στις 20:00 (21:00 ώρα Ελλάδος) θα παρουσιαστεί επίσημα από τον Φλορεντίνο Πέρεθ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και θα κάνει την καθιερωμένη του βόλτα στο νέο του ποδοσφαιρικό σπίτι.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Η ώρα των Εφήβων!!

Μετά τη Νέων, ήρθε η ώρα των Εφήβων που φεύγουν σήμερα για Τουρκία και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 με μεγάλες φιλοδοξίες.

Η ώρα των Εφήβων
Με πολλές υποσχέσεις για μια πολύ καλή παρουσία και-γιατί όχι;-ακόμη και μετάλλιο αναχωρεί το απόγευμα η αποστολή της Εθνικής Εφήβων για την Τουρκία, όπου θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Ικόνιο (24/7-3/8).

Η ελληνική ομάδα, η οποία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην προετοιμασία κερδίζοντας εκτός έδρας ομάδες όπως η Ισπανία και η Ιταλία, στην πρώτη φάση που αρχίζει την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει τη Βοσνία (24/7, 14:00), την Τσεχία (25/7, 16:15) και την οικοδέσποινα Τουρκία (26/7, 20:45).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Παπαθεοδώρου, έκανε έναν απολογισμό για την προετοιμασία. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένο από το κομμάτι της προετοιμασίας. Τα παιδιά δούλεψαν με συνέπεια και συγκέντρωση, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, τόσο στη Νάουσα, όσο και στα φιλικά στην Ιταλία και την Ισπανία. Το πολύ σημαντικό για μας είναι πέρα από τη διάθεση των παιδιών ότι δεν έχουμε κάποιον τραυματισμό και πηγαίνουμε στην Τουρκία κι έχουμε όλους τους παίκτες υγιείς, βλέποντας τι αντιμετώπισε η Εθνική Νέων».

Όσο για τους αγώνες της πρώτης φάσης, είπε: «Ο όμιλος έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα, την Τουρκία, που είναι και διοργανώτρια, αλλά έχει και πολύ ταλέντο στο δυναμικό της. Η Βοσνία είναι μια σχολή που πάντα έχει καλούς παίκτες με καλά ατομικά χαρακτηριστικά, ενώ η Τσεχία είναι μια ομάδα που την τελευταία διετία έχουμε αντιμετωπίσει στους Παίδες και τους Εφήβους. Είναι πολύ σημαντική η πρεμιέρα της Πέμπτης με τη Βοσνία και θεωρώ πως με τη δουλειά που έχουμε κάνει και την εικόνα μας στα φιλικά μπαίνουμε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε ένα πολύ δυνατό τουρνουά».

Το ρόστερ της ελληνικής ομάδας:

Αντώνης Κόνιαρης 30.09.1997 1.92 ΠΑΟΚ
Θωμάς Κώττας 27.04.1996 2.06 ΠΑΟΚ
Κώστας Μήτογλου 11.06.1996 2.07 Άρης
Βασίλης Μουράτος 14.11.1997 1.93 Αγ. Ανάργυροι
Σωτήρης Μπιλλής 14.11.1996 1.97 Πανιώνιος
Κώστας Οικονομόπουλος 23.09.1996 1.90 Μίλων
Γιώργος Παπαγιάννης 03.07.1997 2.17
Διονύσης Σκουλίδας 29.07.1997 1.98 Περιστέρι
Δημήτρης Σταμάτης 12.01.1996 1.88 Πανιώνιος
Βασίλης Τολιόπουλος 15.06.1996 1.86 Ίκαρος Καλ.
Κώστας Τσαλμπούρης 22.06.1996 2.13 Πιερικός
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος 06.01.1997 2.02 ΠαναθηναϊκόςΠηγή: sport-fm.gr

Διαψεύδουν από Ολυμπιακό για Σαβιόλα!!

Κατηγορηματικά διαψεύδονται από τον Ολυμπιακό τα περί λύσης του συμβολαίου του Χαβιέρ Σαβιόλα. «Όποιος τον θέλει, ας μας κάνει πρόταση», απαντούν από την ΠΑΕ.

Διαψεύδουν από Ολυμπιακό για Σαβιόλα
Γρήγορα έσπευσε να σβήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός την «φωτιά» που άναψαν οι δηλώσεις που έκανε ο μάνατζερ Κριστιάν Οτέρο για τον Χαβιέρ Σαβιόλα, υποστηρίζοντας πως ο Αργεντινός επιθετικός συμφώνησε να λύσει το συμβόλαιό του με την ομάδα και αναζητεί σύλλογο με προτίμηση την Αγγλία.

Στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» υποδέχτηκαν με πολλές απορίες αυτή την τοποθέτηση, καθώς ο Σαβιόλα δεν έχει κανέναν μάνατζερ… Οτέρο.

Παράλληλα καθιστούν σαφές πως ο 32χρονος επιθετικός παραμένει μέλος της ομάδας, βρίσκεται μαζί της στις ΗΠΑ και περιμένουν από αυτόν περισσότερα φέτος. Προσθέτουν, δε, πως αν κάποιος ενδιαφέρεται για την απόκτησή του θα πρέπει να κάνει πρόταση. Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος ο Σαβιόλα;

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα φέρεται-σύμφωνα με τον μάνατζέρ του-να συμφώνησε να λύσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και να ψάχνει ομάδα στην Αγγλία.

Τέλος ο Σαβιόλα;
Σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τη λύση της συνεργασίας τους ήρθε ο Χαβιέρ Σαβιόλα, όπως δήλωσε ο μάνατζέρ του, Κριστιάν Οτέρο. Μάλιστα ο τελευταίος τόνισε πως ο Αργεντινός φορ επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία.

«Έχουμε συμφωνήσει για το συμβόλαιο του Χαβιέρ και πλέον είναι ελεύθερος και διαθέσιμος να μιλήσει με άλλες ομάδες. Ανέκαθεν ήθελε να παίξει στην Αγγλία και αυτή η φιλοδοξία παραμένει. Εξετάζουμε διάφορες κρούσεις από εκεί», φέρεται να δήλωσε ο εκπρόσωπος του 32χρονου άσου.

Από τον Ολυμπιακό, πάντως, για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση περί αποχώρησης του Σαβιόλα κι από το ρεπορτάζ προέκυπτε μέχρι πρότινος πως αν βρισκόταν ομάδα να καλύψει το συμβόλαιο του παίκτη δεν θα είχε αντίρρηση να τον παραχωρήσει.
Πηγή: sport-fm.gr

Πρώτη και… ΠΑΣ για Πανιώνιο!!

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης η πρώτη προπόνηση του Πανιωνίου στο Καρπενήσι όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των «κυανέρυθρων». Στις 16:30 το πρώτο δυνατό τεστ με ΠΑΣ Γιάννινα.

Πρώτη και… ΠΑΣ για Πανιώνιο
Προγραμματισμένη στις 08:30 το πρωί ήταν η πρώτη προπόνηση του Πανιωνίου στο Καρπενήσι, με τον Δημήτρη Τερεζόπουλο να δίνει έμφαση στα στημένα και στην κατοχή μπάλας.

Το πρόγραμμα των «κυανέρυθρων» ξεκίνησε με ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ στη συνέχεια περάσανε στο… κυρίως πιάτο της ημέρας, με τον Έλληνα τεχνικό να χωρίζει τους παίκτες του σε τέσσερα γκρουπ και να τους δουλεύει σε επιθετικές και αμυντικές καταστάσεις.

Μοναδικός απών από το πρόγραμμα του «ιστορικού» ήταν ο Φιόρι Ντουρμισάι που ακολούθησε ατομική προπόνηση, διότι ταλαιπωρείται με πρόβλημα στον έσω πλάγιο.

Μόνο η προπόνηση όμως δεν είναι αρκετή, καθώς για το απόγευμα (16:30) η μέρα θα ολοκληρωθεί με το πρώτο δυνατό φιλικό του Πανιωνίου κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του μέχρι στιγμής, με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.Πηγή: sport-fm.gr

Ντουρμάζ: «Ναι, με θέλει ο Ολυμπιακός, αλλά…»

Ο Τζίμι Ντουρμάζ επιβεβαίωσε τις επαφές με τον Ολυμπιακό, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει οριστική συμφωνία.

Ντουρμάζ: «Ναι, με θέλει ο Ολυμπιακός, αλλά…»
Επιβεβαίωσε ο Τζίμι Ντουρμάζ το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτησή του, αλλά κατέστησε σαφές πως ακόμη δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Την ίδια ώρα το ρεπορτάζ αναφέρει πως αναμένεται στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις και υπογραφές, με τη Γκεντσλερμπιρλιγκί να βάζει στα ταμεία της περίπου 2,5 εκατ. ευρώ.

«Δεν είναι μυστικό ότι ο Ολυμπιακός είναι μια από τις ομάδες που ενδιαφέρονται για μένα. Όμως δεν είναι αλήθεια πως έχω ήδη υπογράψει. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις», τόνισε σε τουρκική ιστοσελίδα ο Σουηδός εξτρέμ.Πηγή: sport-fm.gr

Ζήσης: «Να γουστάρουν που παίζουν στην Εθνική»

Μόνιμα πιστός στην Εθνική, ο Νίκος Ζήσης τόνισε πως το εθνόσημο αξίζει σε όσους πραγματικά γουστάρουν να παίζουν γι’ αυτό χωρίς να υπολογίζουν σε κούραση ή… καριέρες.

Ζήσης: «Να γουστάρουν που παίζουν στην Εθνική»
Το δικό του μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Νίκος Ζήσης κατά την αναχώρηση της αποστολής της Εθνικής για το Καρπενήσι, όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας εν όψει Μουντομπάσκετ.

Ο νέος αρχηγός της ομάδας είναι πιστός για ένα ακόμη καλοκαίρι στην «επίσημη αγαπημένη». «Τα χρόνια περνάνε, αλλά το λέω κάθε χρόνο πως αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να έρχομαι στην Εθνική. Φέτος ειδικά που είμαι αρχηγός είναι ακόμη μεγαλύτερη η τιμή και η ευθύνη. Όσο περνάνε τα χρόνια προς το τέλος της σεζόν νιώθεις πιο κουρασμένος, αλλά είχα το χρόνο να ξεκουραστώ κι από τη στιγμή που ο κόουτς με κάλεσε ήρθα με χαρά. Είναι πολύ σημαντικό οι δώδεκα παίκτες που θα είναι στην ομάδα να γουστάρουν που θα παίζουν σε αυτή, είτε λίγο είτε πολύ», τόνισε.

Όσο για την ομάδα που θα παρατάξει η Εθνική στη διοργάνωση της Ισπανίας, είπε: «Έχουμε τις δυνατότητες, υπάρχουν νέα παιδιά και παρά τις μεγάλες απουσίες που έχουμε μπορούμε με χαμηλούς τόνους-όχι όπως πέρσι που μιλούσαμε για μετάλλιο-και πολλή δουλειά να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία. Και πέρσι η ομάδα προσπάθησε για το καλύτερο. Κάθε χρονιά είναι καινούρια. Υπάρχει νέος προπονητής και νέα παιδιά και παρά τις απουσίες υπάρχουν παιδιά που μπορούν να καταφέρουν κάτι καλό. Υπάρχουν παίκτες με εμπειρία και σίγουρα θα βοηθήσουν τα νέα παιδιά που θα αισθάνονται λίγο ‘τρακαρισμένα’».

Παπανικολάου: «Νωρίς για στόχους»

Ο Κώστας Παπανικολάου απέφυγε τα μεγάλα λόγια για την Εθνική εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ισπανία.

Παπανικολάου: «Νωρίς για στόχους»
Δεν πρόλαβε να ξεκουραστεί πάνω από 2-3 εβδομάδες, αλλά ο Κώστας Παπανικολάου θεωρεί πάντα χαρά και τιμή να φορά το εθνόσημο.

«Όταν είσαι 24 ετών έχεις ακόμη ενέργεια. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και είμαι ακόμη παραπάνω γιατί βλέπω παιδιά από τη δική μου ηλικία να είναι και πάλι εδώ», τόνισε ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα λίγο πριν ανέβει στο πούλμαν για το Καρπενήσι. «Σε κανέναν δεν γίνεται χάρη που βρίσκεται εδώ, το καταφέρνει με τη δουλειά του. Όσοι είναι εδώ το αξίζουν. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους μας, γιατί το να έχεις την ευκαιρία να εκπροσωπείς τη χώρα σου είναι μεγάλη υπόθεση. Για πολλούς μπορεί να θεωρείται δεδομένο, αλλά εγώ το εκλαμβάνω ως μεγάλη τιμή, γιατί ξεχωρίζεις ανάμεσα σε τόσους παίκτες στη χώρα σου».

Όσο για το πού… κοιτά η Εθνική στην Ισπανία, είπε: «Είναι πάρα πολύ νωρίς να βάλουμε στόχους. Προέχει να είμαστε υγιείς και να είμαστε καλά. Όρεξη για δουλειά έχει η ομάδα κι έχουμε τα άτομα που θα μας δείξουν το δρόμο και τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά».

«Στο πούλμαν…»

Ικανοποιημένος που όλοι οι παίκτες που έχει επιλέξει αναχωρούν για το Καρπενήσι δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης πριν την αναχώρηση της Εθνικής για Καρπενήσι. «Είμαι πολύ αισιόδοξος», τόνισε.

«Στο πούλμαν…»
Αισιόδοξος πως η Εθνική παρά τα προβλήματά της θα παρουσιάσει μια πολύ καλή ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για το βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Καρπενήσι.

«Είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της προετοιμασίας, που θα είναι το πρώτο βήμα για να γνωρίσουμε την ομάδα και να μας γνωρίσει. Θα βάλουμε τις βάσεις. Δεν έχουμε μια πολύ καινούρια φιλοσοφία. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Να απολαύσουμε τη δουλειά που θα κάνουμε εκεί για να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα και θέλουμε να είμαστε υγιείς», τόνισε.

Για τα προβλήματα που υπήρχαν μέχρι την τελευταία στιγμή, είπε: «Μέχρι χθες υπήρχαν αρκετά προβλήματα κι αρκετές υποθέσεις ήταν ανοικτές, αλλά σήμερα θα μπούμε στο πούλμαν αυτοί που πρέπει να μπούμε. Πρέπει παρά τα προβλήματα να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή κι οτιδήποτε παρουσιαστεί να έχεις λύσεις. Μπορεί να έχεις στο μυαλό σου μια λίστα με ονόματα, αλλά πάντα θα προκύψουν προβλήματα και ήμασταν προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε κάθε απουσία και κάθε πρόβλημα».

Όσο για στόχους, απέφυγε να μιλήσει συγκεκριμένα. «Όταν παίζεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και είσαι Ελλάδα οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Ο Έλληνας έχει μάθει την ομάδα να πρωταγωνιστεί και η πρόκληση είναι αυτή: να φτιάξουμε μια καλή ομάδα και που θα παίζει καλό μπάσκετ. Παρακολουθώ την ομάδα πάρα πολλά χρόνια και κάθε χρονιά είναι διαφορετική, κάθε ομάδα διαφορετική. Σίγουρα υπάρχει ένα παρελθόν, η ομάδα έχει να πάρει μετάλλιο από το 2009. Σε αυτά τα τουρνουά παίζει ρόλο και η τύχη κι ελπίζουμε να την έχουμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος πως θα κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά και θα παρουσιάσουμε μια πολύ καλή ομάδα».

Τέλος, για το αν αποτελεί για τον ίδιο πλεονέκτημα το γεγονός ότι ξέρει καλά την Ισπανία και τους συνεργάτες του (από παλιά, από την ΑΕΚ), είπε: «Είναι θετικό για μένα ότι γνωρίζω καλά την Ισπανία και θα νιώσω πολύ καλά, ενώ και η επιλογή του σταφ έγινε επειδή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, ώστε να μη χάσουμε χρόνο στο να γνωριστούμε».

Η αποστολή της Εθνικής θα επιστρέψει την επόμενη Τρίτη από το Καρπενήσι. Η «επίσημη αγαπημένη» θα παίξει σε δύο δυνατά τουρνουά σε Πο και Κάουνας αντιμετωπίζοντας Σερβία, Γαλλία και Κροατία στο πρώτο και Λιθουανία, Σλοβενία και Νέα Ζηλανδία στο δεύτερο. Ακολούθως θα γίνει στο ΟΑΚΑ το μεγάλο ματς με την Τουρκία, την οποία δύο μέρες μετά η Εθνική θα αντιμετωπίσει στην Πόλη.

Αναλυτικά τα φιλικά:

Διεθνές τουρνουά Πο, Γαλλία (8-10/8)
8/8 Σερβία-Ελλάδα
9/8 Γαλλία Ελλάδα
10/8 Κροατία-Ελλάδα

Διεθνές τουρνουά Κάουνας, Λιθουανία (16-18/8)
16/8 Ελλάδα -Λιθουανία
17/8 Σλοβενία-Ελλάδα
18/8 Ελλάδα-Ν. Ζηλανδία

Φιλικοί αγώνες με Τουρκία
20/8 ΟΑΚΑ Ελλάδα-Τουρκία
22/8 Κωνσταντινούπολη Τουρκία-Ελλάδα

View image on Twitter
Έτοιμοι για αναχώρηση ...

Πηγή: sport-fm.gr

Αντετοκούνμπο: «Άλλος θα είχε τρακ, εγώ όχι»!

Περήφανος που κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Καρπενήσι, τονίζοντας ότι δεν αισθάνεται καθόλου τρακ και περιμένει... πόλεμο!

Αντετοκούνμπο: «Άλλος θα είχε τρακ, εγώ όχι»!
Την ώρα για να συμμετάσχει με την Εθνική Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας δεν βλέπει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όπως δήλωσε κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Καρπενήσι.

Μάλιστα, ο νεαρός γκαρντ/φόργουορντ των Μπακς δήλωσε περήφανος που κλήθηκε στη «γαλανόλευκη» από τον Φώτη Κατσικάρη και τόνισε ότι για εκείνον είναι ένας πόλεμος η επικείμενη διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 19χρονος μπασκεμπολίστας

Για την κλήση του στην Εθνική Ανδρών για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας

«Ήμουν ανυπόμονος να έρθω στην Εθνική και είμαι περήφανος που κλήθηκα στην Εθνική. Ανυπομονώ για το Μουντομπάσκετ, θέλω να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να δούμε πώς θα πάει. Για μένα είναι ένας πόλεμος. Ένας άλλος 19χρονο θα είχε τρακ, εγώ όμως όχι».

Για τη θέση που θα χρησιμοποιηθεί:

«Έχω μιλήσει με τον κόουτς κι ό,τι μου ζητήσει θα το κάνω. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Τζέισον Κιντ με χρησιμοποίησε στο summer league σε πέντε θέσεις».

Για την προσπάθεια της Νέων στο Ηράκλειο:

«Τα παιδιά έκαναν ό,τι μπορούσαν, παρά τους τραυματισμούς. Τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Συνεχίζουν και προχωρούν!!

Πρώτο θέμα συζήτησης η άμεση ενίσχυση του Άρη ήταν στη συνάντηση του Παναγιώτη Στεφανίδη με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Προβάρει τα κίτρινα Σενεγαλέζος μέσος.

Συνεχίζουν και προχωρούν
Μετά την χθεσινή κουβέντα που είχαν ο Παναγιώτης Στεφανίδης με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη στον Άρη ετοιμάζονται να υποδεχθούν την πρώτη μεταγραφή της τρέχουσας σεζόν.

Όπως γράφει η SportDay, οι Θεσσαλονικείς φέρονται να έχουν συμφωνήσει σε όλα με Σενεγαλέζο μέσο που είχε προταθεί και συγκεντρώνει το αγωνιστικό προφίλ που θέλει για τη θέση αυτή ο προπονητής.

Δηλαδή, διακρίνεται όχι μόνο για την καλή ανασταλτική του λειτουργία αλλά και την ικανότητά του να προωθεί και το παιχνίδι (ένας box to box μέσος). Παράλληλα, στην «κίτρινη» ΠΑΕ προτάθηκε ξανά ο Γρηγόρης Ευθυμιάδης που είχε προταθεί και πέρσι επί Ηλιάδη, αλλά δεν αποκτήθηκε τελικά.

Πρόκειται για 23χρονο επιθετικό που πέρυσι αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής στον Ορφέα Ελευθερούπολης και σε 30 παιχνίδια σημείωσε δέκα γκολ, ενώ πρόπερσι στον Οδυσσέα Κορδελιού είχε δέκα γκολ σε 20 παιχνίδια.

Παράλληλα, ο κ. Καλαϊτζίδης έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Ορέστη Νικολόπουλου για το κέντρο της άμυνας στις ηλικίες κάτω των 24 ετών. Ο γεννημένος το 1991 κεντρικός αμυντικός με ύψος 1,91 έχει προταθεί και είναι από τις περιπτώσεις που ο Ελληνας τεχνικός εξετάζει πολύ σοβαρά.

Την περασμένη σεζόν ο Νικολόπουλος αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ηρακλή Ψαχνών στη Football League, σε ομάδα δηλαδή που έφτασε μέχρι τα πλέι οφ και είχε 21 συμμετοχές και δυο γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.Πηγή: sport-fm.gr

Έφτασε ΗΠΑ ο Ολυμπιακός!!

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται η αποστολή του Ολυμπιακού, όπως ενημέρωσε τους φίλους των «ερυθρόλευκων» ο Ομάρ Ελαμπντελαουί από το twitter.

Έφτασε ΗΠΑ ο Ολυμπιακός
Στη μία τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) έφτασε η αποστολή του Ολυμπιακού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπως μας ενημέρωσε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί με ανάρτησή του στο Twitter.

Μόλις οι Πειραιώτες αποβιβάστηκαν από το αεροπλάνο και ενώ περίμεναν να πάρουν τις αποσκευές τους ο Νορβηγός άσος με μαροκινή καταγωγή ανέβασε μία φωτογραφία, γράφοντας ως λεζάντα:

«Φτάσαμε στη Νέα Υόρκη» και είχε μαζί τους Αμπιντάλ, Μπονγκ και Κασάμι.

Δείτε τη φωτογραφία

View image on Twitter
Just landed in New York City! @EAbidalOfficial @PajtimKasami @gaetanbong



Πηγή: sport-fm.gr

Φεύγουν, αλλά… μένουν;

Με Πρίντεζη, Μάντζαρη και Σλούκα, αλλά και ερωτηματικό αν θα παραμείνουν στην προετοιμασία της Εθνικής λόγω των ενστάσεων του Ολυμπιακού για την ασφάλισή τους αναχωρεί η αποστολή για Καρπενήσι.

Φεύγουν, αλλά… μένουν;
Ώρα… Ελλάδας. Η Εθνική μετά τις χθεσινές εξετάσεις αναχωρεί το πρωί για το Καρπενήσι, όπου θα διεξαχθεί για μία εβδομάδα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, θα έχει στη διάθεσή του 16 παίκτες, ανάμεσα στους οποίους θα είναι ο Νικ Καλάθης μετά την τετράμηνη (κι όχι μεγαλύτερη) τιμωρία που του επιβλήθηκε, αλλά και οι Γιώργος Πρίντεζης, Βαγγέλης Μάντζαρης και Κώστας Σλούκας.

Οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού θα αναχωρήσουν κανονικά με την ομάδα, αλλά είναι αμφίβολο αν θα παραμείνουν ή θα επιστρέψουν, καθώς η ομάδα τους έχει ενστάσεις για την ασφάλισή τους. Σήμερα, περίπου την ώρα που θα αναχωρεί η ομάδα για Καρπενήσι, αντιπροσωπεία της ΚΑΕ θα βρεθεί στα γραφεία της ΕΟΚ για να εξετάσει τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους και αν δεν καλυφθεί υπάρχουν δύο… οδοί: να ανακαλέσει τους παίκτες της ομάδας από το Καρπενήσι ή να καλύψει η ίδια την ασφάλισή τους.

Ο Ολυμπιακός ζητεί την κάλυψη για όλη τη διάρκεια των συμβολαίων των παικτών κι όχι για ένα χρόνο, όπως ασφαλίζονται οι παίκτες από τη FIBA και τους έχει ενημερώσει η ΕΟΚ.

Ουσιαστικό πρόβλημα υπάρχει μόνο για την περίπτωση του Πρίντεζη, ο οποίος έχει υπογράψει μέχρι το 2017 κι έχει υψηλό συμβόλαιο, σε αντίθεση με τους Σλούκα και Μάντζαρη, που και μικρότερο συμβόλαιο έχουν, αλλά και αυτό λήγει σε ένα χρόνο.

Η αποστολή της Εθνικής θα επιστρέψει την επόμενη Τρίτη από το Καρπενήσι. Η «επίσημη αγαπημένη» θα παίξει σε δύο δυνατά τουρνουά σε Πο και Κάουνας αντιμετωπίζοντας Σερβία, Γαλλία και Κροατία στο πρώτο και Λιθουανία, Σλοβενία και Νέα Ζηλανδία στο δεύτερο. Ακολούθως θα γίνει στο ΟΑΚΑ το μεγάλο ματς με την Τουρκία, την οποία δύο μέρες μετά η Εθνική θα αντιμετωπίσει στην Πόλη.

Αναλυτικά τα φιλικά:

Διεθνές τουρνουά Πο, Γαλλία (8-10/8)
8/8 Σερβία-Ελλάδα
9/8 Γαλλία Ελλάδα
10/8 Κροατία-Ελλάδα

Διεθνές τουρνουά Κάουνας, Λιθουανία (16-18/8)
16/8 Ελλάδα -Λιθουανία
17/8 Σλοβενία-Ελλάδα
18/8 Ελλάδα-Ν. Ζηλανδία

Φιλικοί αγώνες με Τουρκία
20/8 ΟΑΚΑ Ελλάδα-Τουρκία
22/8 Κωνσταντινούπολη Τουρκία-ΕλλάδαΠηγή: sport-fm.gr

Καλάθης: «Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι μπορούσε…»

Ο Νικ Καλάθης επιβεβαίωσε τη μεγάλη πλην όμως ανεπιτυχή λόγω Γκρίζλις προσπάθεια του Παναθηναϊκού να τον επανεντάξει στο δυναμικό του. «Χώρα μου η Ελλάδα, ομάδα μου ο ΠΑΟ», τόνισε.

Καλάθης: «Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι μπορούσε…»
Φουλ… Παναθηναϊκός και Έλληνας δηλώνει ο Νικ Καλάθης σε συνέντευξή του στην «Πράσινη». Ο 25χρονος γκαρντ αναλύει τους λόγους που δεν ήταν εφικτό να επιστρέψει στο «τριφύλλι» λόγω Γκρίζλις κι επιβεβαιώνει τις προσπάθειες που έγιναν για να συμβεί αυτό. Παράλληλα εκφράζει την πίστη του στην Εθνική ομάδα εν όψει Μουντομπάσκετ.

Αναλυτικά, ο Νικ Καλάθης μίλησε για:

-την επιστροφή του στην Ελλάδα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Στην Ελλάδα είναι πάντα όμορφα, είτε βρίσκομαι για διακοπές, είτε για δουλειά. Είναι η χώρα μου».

-τα αισθήματά του για τον Παναθηναϊκό: «Στον Παναθηναϊκό βλέπω φίλους, τα τρόπαια που έχουμε κατακτήσει και μου ξυπνάνε αναμνήσεις. Τόσο ο Δημήτρης όσο και ο Παύλος Γιαννακόπουλος όσο ήμουν στην ομάδα πάντα ήταν δίπλα μου και με πρόσεχαν. Αγαπώ πάρα πολύ αυτή την ομάδα και είναι σίγουρο πως όταν επιστρέψω από το ΝΒΑ θα είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού. Είναι φυσιολογικό αυτό. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος που μου έχει προσφέρει πολλά».

-το λόγο που δεν έγινε η μεγάλη επιστροφή: «Υπήρχε μεγάλη διάθεση να γίνει η μεταγραφή. Οι Γκρίζλις είχαν τη δυνατότητα να με κρατήσουν κι αυτό έκαναν. Ήταν πολύ δύσκολες οι συζητήσεις μεταξύ όλων των πλευρών και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κάνει ό,τι μπορεί για να γίνει η μεταγραφή. Ο πρόεδρος ήταν σε συνεχή επικοινωνία τόσο με μένα όσο και με τον ατζέντη μου για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

-την Εθνική ομάδα: «Αυτή τη στιγμή είμαι προσηλωμένος στις υποχρεώσεις μου με την Εθνική ομάδα. Είναι μια τεράστια πρόκληση για όλους μας. Έχουμε πολύ καλή ομάδα κι έναν πάρα πολύ καλό προπονητή που ξέρω ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Ξέρει τι θέλει, τι λέει και τι κάνει. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά στο Μουντομπάσκετ».Πηγή: sport-fm.gr

Το παίρνει πάνω του ο Μαρινάκης!!

Μετά την απόκτηση του Κώστα Φορτούνη και την επικείμενη μεταγραφή του Τζίμι Ντουρμάζ στον Ολυμπιακό προχωρούν και την υπόθεση του Κρκιτς, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να έχει τις σχετικές επαφές.

Το παίρνει πάνω του ο Μαρινάκης!
Από την Ισπανία προκύπτουν όλες οι πληροφορίες που αφορούν το θέμα του Μπόγιαν Κρκιτς για τον Ολυμπιακό, χωρίς να διαρρέει η παραμικρή πληροφόρηση από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Εκτός από τους Πειραιώτες, επίσημη πρόταση στον Ισπανό χαφ έχει καταθέσει και η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, η οποία προσφέρει 4ετές συμβόλαιο και 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Επίσης, στο «κόλπο» είναι η Στόουκ Σίτι και η Μάλαγα. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του 24χρονου παίκτη, αφού – μετά την απόκτηση του Κώστα Φορτούνη και την επικείμενη μεταγραφή του Τζίμι Ντουρμάζ – ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα αναλάβει εκείνος τη συγκεκριμένη μεταγραφή.

Παρότι ο ατζέντης και το στενό του περιβάλλον δεν δείχνουν θετικοί στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του, ο παίκτης θέλει να ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Ο Κρκιτς φέρεται να ζητάει 4 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια (κοντά στο 1,3 με 1,4 εκατ. ευρώ το χρόνο) και φυσικά αρκετά μπόνους.

Πάντως, τα δεδομένα δείχνουν ότι πιθανότατα ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να πραγματοποιήσει μία από τις πιο «δυνατές» μεταγραφές των τελευταίων ετών και ίσως σήμερα έχουμε τις σχετικές ανακοινώσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Γκολάσα: «Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ»

Κατά τη διάρκεια της νέας σεζόν θα φανούν οι στόχοι του ΠΑΟΚ, όπως τόνισε ο Εγιάλ Γκολάσα στη SportDay. «Στην πορεία θα δούμε τους στόχους που θα καθορίσει η ομάδα», τόνισε ο Ισραηλινός χαφ.

Γκολάσα: «Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ»
Χαμηλά επιθυμεί να κρατήσει την μπάλα όσον αφορά τους στόχους του ΠΑΟΚ για τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Εγιάλ Γκολάσα.

Ο νεοαποκτηθείς χαφ του «Δικεφάλου του Βορρά» ρωτήθηκε για το τι μπορούν να περιμένουν οι οπαδοί την επόμενη σεζόν και εκείνος τόνισε ότι όλα θα φανούν από την πορεία που θα έχει η ομάδα.

Από εκεί και πέρα, ο Ισραηλινός αποκάλυψε τους συλλόγους με τους οποίους ήταν σε επαφή και εξήγησε για ποιον λόγο επέλεξε τους Θεσσαλονικείς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 22χρονος άσος στη SportDay

Πέρυσι είχες προβλήματα με την ομάδα σου στο Ισραήλ και δεν έπαιξες πολύ; Πώς βιώνεις αυτή την εναλλαγή στον ΠΑΟΚ;

«Νιώθω πολύ ωραία για τη νέα μου ομάδα και αυτό που τώρα με απασχολεί είναι να είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά και στις υποχρεώσεις μου με τον ΠΑΟΚ».

Μπορείς να βάλεις έναν προσωπικό στόχο για το ξεκίνημα της συνεργασίας σου με τον ΠΑΟΚ;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ. Στην πορεία θα δούμε τους στόχους που θα καθορίσει η ομάδα και τι θα πετύχω εγώ στον ΠΑΟΚ».

Μπορείς να μας ξεκαθαρίσεις ποια είναι η θέση που σου ταιριάζει καλύτερα;

«Στην ομάδα έπαιζα ως οκτάρι και μερικές φορές αγωνιζόμουν και ως έξω δεξιά. Στην εθνική του Ισραήλ έπαιξα και στην αριστερή πλευρά. Δεν έχω πρόβλημα να παίξω όπου είναι καλό για την ομάδα».

Ποιες οι πρώτες εντυπώσεις σου από το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα;

«Μου αρέσει το ότι έχουμε πολλούς νέους στο ρόστερ μας. Στον ΠΑΟΚ έχω συναντήσει ζεστούς ανθρώπους που φροντίζουν να με βοηθούν για κάθε πρόβλημα που έχω. Είναι σαν το Ισραήλ. Γι' αυτό και ήρθα στην Ελλάδα, αρνούμενος άλλες προτάσεις από την Ευρώπη».

Μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιες διαφορές με τη Μακάμπι Χάιφα;

«Είναι νωρίς γι’ αυτό. Αυτό που μπορώ σίγουρα να πω είναι ότι τόσο σκληρά δεν έχω δουλέψει ποτέ και αυτό είναι θετικό».

Στη χώρα σου επικρατεί και πάλι ένταση. Εχεις το μυαλό σου εκεί, σε προβληματίζει κάτι;

«Μιλάω με την οικογένειά μου και ενημερώνομαι. Κατά τα άλλα είμαι αφοσιωμένος στη δουλειά μου».

Τι σου είπαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για το πλάνο τους ώστε να σε πείσουν;

«Μου εξήγησαν τι θέλουν να κάνουν και πάνω απ' όλα μου έδωσαν αυτοπεποίθηση».

Από τον ιδιαίτερο περσινό αγώνα ΠΑΟΚ-Μακάμπι που έληξε 3-2, τι κυρίως θυμάσαι;

«Οχι τόσο το δικό μου γκολ, όσο την ατμόσφαιρα στο γήπεδο και το πώς γύρισε εκείνο το παιχνίδι. Κερδίζαμε 2-0 και τελικά χάσαμε, με τον ΠΑΟΚ να έχει και δύο χαμένα πέναλτι».

Οταν σε φωνάζουν Γιάννη, όπως σου έδωσε ελληνικό όνομα ο προπονητής σου, γυρίζεις;

«Βέβαια. Εδώ επέστρεψα στο Ισραήλ και αναρωτιόμουν ποιος είναι ο Γκολάσα!».

Ποιες ομάδες απέρριψες για να υπογράψεις τελικά στον ΠΑΟΚ;

«Τελευταία μιλούσα με την Γκενκ, είχα πρόταση και από την Γκρασχόπερς, ενώ κάποιες συζητήσεις έκανα και με ομάδες της Ισπανίας».

Τον ΠΑΟΚ τον βλέπεις σαν σκαλοπάτι στην καριέρα σου για κάτι παραπάνω;

«Οχι, τώρα σκέφτομαι μόνο τον ΠΑΟΚ και πώς θα καθιερωθώ εδώ. Μετά βλέπουμε».

Ώρα… αποκαλυπτηρίων για Χάμες!!

Μέχρι το μεσημέρι θα ανακοινωθεί η απόκτηση του Χάμες Ροντρίγκες από τη Ρεάλ και το βράδυ θα γίνει η παρουσίασή του. Οι λεπτομέρειες του deal και οι δύο νέοι μεγάλοι στόχοι της «βασίλισσας».

Ώρα… αποκαλυπτηρίων για Χάμες
Ο Χάμες Ροντρίγκες θα γίνει σήμερα κι επίσημα παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Η συμφωνία με τη Μονακό για τη μεγάλη μεταγραφή είναι οριστική και μέχρι το μεσημέρι αναμένονται οι ανακοινώσεις, ενώ προς το βραδάκι (20:00 ή 21:00 ώρα Ελλάδος) θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του στο «Μπερναμπέου», αφού έχουν προηγηθεί τα τυπικά ιατρικά τεστ.

Οι Μονεγάσκοι θα βάλουν στα ταμεία τους 80 εκατ. ευρώ για την πώληση του 23χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος με τη σειρά του έχει συμφωνήσει για έξι χρόνια έναντι 7 εκατ. ευρώ το χρόνο και θα πάρει τη φανέλα με το νούμερο «10».

Ο Χάμες Ροντρίγκες θα αποτελέσει μετά τον Τόνι Κρόος τη δεύτερη μεταγραφή της «βασίλισσας». Όχι όμως και την τελευταία, καθώς ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως επόμενοι μεγάλοι στόχοι είναι ο Κέιλορ Νάβας για τη θέση του τερματοφύλακα και ο Ρανταμέλ Φαλκάο για αυτή του σέντερ φορ.

Πιθανές είναι, ωστόσο, και κάποιες αποχωρήσεις καθώς επισφαλής θεωρείται η θέση των Ντιέγκο Λόπεθ, Σάμι Κεντίρα και Άνχελ Ντι Μαρία στο ρόστερ. Εφόσον κάποιος ή κάποιοι εξ αυτών αποχωρήσουν, θα αντικατασταθούν. Πηγή: sport-fm.gr

Ήττα στο 90′ για την Κ20!

784833_PROETOIMASIA_K20_PAOK_STHN_KOYTSOYFILANH_NAOYSAS_20-07-2013
Πολύ καλή εικόνα άφησε στο πρώτο της φιλικό η Κ20 στη Μόσχα. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς ηττήθηκε δύσκολα με 3-2 στην εκπνοή του αγώνα στην πρώτη αγωνιστική του τουρνουά “Λεβ Γιασίν” από την Ντιναμό Μόσχας. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι η ρώσικη ομάδα χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστές 2-3 χρόνια μεγαλύτερους από αυτούς του ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με ατομική ενέργεια του Τσολακίδη και χρειάστηκαν δυο πέναλτι για να ισοφαρίσει η Ντιναμό, με τον Σοϊλεμέζογλου να αποκρούει ένα εξ αυτών! Η Ντιναμό ήταν αυτή που προηγήθηκε αλλά ο Φημητριάδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε το ματς. Οι Ρώσοι ήταν τελικά οι νικητές με γκολ στο 90ο ματς του παιχνιδιού.
Την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ σε ένα ακόμη πολύ δύσκολο τεστ προετοιμασίας, καθώς αυτό είναι το ζητούμενο μετά από μόλις 15 μέρες προπονηλσεων για τους Πρωταθλητές Ελλάδος.
Ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε την ομάδα με τους:
Σοϊλεμέζογλου, Τοπαλίδη, Πούγγουρα, Βασαΐτη, Χατζηδίμπα, Τουμανίδη, Πιαστόπουλο, Τσολακίδη, Κάκο, Δημητριάδη, Συρράκο.
Συμμετοχή πήραν και οι Κουτογλίδης, Κασαπίδης, Αναστασίου, Τσελεπίδης, Παναγιωτίδης, Πούφλης, Κούστα.
Πηγή: paokfc.gr

«Συνεχίζω με Άρη, έχω συμβόλαιο»

μποχωριδης
Ο Λευτέρης Μποχωρίδης φιλοξενήθηκε στον Arena fm 89,4 και αναφέρθηκε στον Άρη, τον Δημήτρη Πρίφτη που είναι ο νέος τεχνικός των “κιτρίνων”, το Νίκο Γκάλη και πολλά ακόμη θέματα.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Στο τουρνουά που ήμουν, με την εθνική Νέων, δεν ήθελα να με αποσπά τίποτα μέχρι να τελειώσει. Έπαιξα όσο καλύτερα μπορούσα και πιστεύω ότι η παρουσία της εθνικής μας ήταν πολύ καλή. Τώρα θα κοιτάξω τη συνέχεια της καριέρας μου, αν και μετά από λίγες ημέρες ξεκούρασης, ξαναρχίζω προπονήσεις με την ομάδα. Τώρα ότι προκύψει θα το συζητήσουμε. Έχω συμβόλαιο με τον Άρη, είναι η ομάδα μου και φυσικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Άρη».
Σχολίασε και τις δηλώσεις του προέδρου του Άρη κ. Αρβανίτη, που του έπλεξε το εγκώμιο: «Μπορώ να πω ότι δηλώσεις σαν και αυτές με κάνουν χαρούμενο. Αποφασίζουμε από κοινού με τον Άρη και κανείς μόνος του. Περιμένουμε τις εξελίξεις και συνεχίζουμε. Έχω συμβόλαιο με τον Άρη και αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίζω όσο το δυνατόν καλύτερα, αλλά να έχω και μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Εάν υπάρχει ενδιαφέρον όπως λένε από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, δεν το γνωρίζω. Εμένα με ενδιαφέρει ο Άρης και να παίζω όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν εκτιμήσει η ομάδα μου ότι πρέπει να με παραχωρήσει, τότε θα το συζητήσουμε με τον πρόεδρο».
Για το NBA: «Όνειρο όλων είναι το NBA. Με τον Βενζέκοφ είμαστε κολλητοί και έχει την ίδια άποψη ότι επειδή είμαστε ακόμη μικροί σε ηλικία, πρέπει να παίρνουμε όσο πιο πολλά λεπτά συμμετοχής, αλλά να είμαστε και έτοιμοι για οποιαδήποτε μεγάλη πρόκληση ».
Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Υποθετικά όπως είπα για μένα είναι τελείως διαφορετικός ο Άρης. Μας υπολογίζουν και μας δίνουν χρόνο συμμετοχής. Εκτός της προπόνησης, χρειάζεσαι και χρόνο συμμετοχής για να βελτιωθείς. Καταρχήν για μένα ότι η ομάδα κατάφερε να φέρει τον κ. Πρίφτη είναι επιτυχία. Είναι πολύ καλός και θα μας βοηθήσει. Από εκεί και πέρα το θέμα της ενίσχυσης είναι σημαντικό. Εφόσον το λύσουμε και έρθουν θα βοηθήσουν την ομάδα να ανέβει κι’ άλλο επίπεδο».
Κατέληξε απαντώντας στην ερώτηση ποια ήταν η εμπειρία του από τη συνάντηση με τον Νίκο Γκάλη: «Ήταν φοβερή στιγμή για μένα . Τον έχω δει μόνο σε βίντεο και έχω ακούσει μόνο για τον Γκάλη. Το περυσινό γεύμα γνωριμίας που κάναμε, ήταν φανταστικό. Να σας πω την αλήθεια δεν το συνειδητοποίησα στην αρχή. Μετά που το σκεφτόμουν, κατάλαβα τι είχε γίνει. Ο Γκάλης είναι μια μεγάλη προσωπικότητα και από αυτόν ξεκίνησαν πολλά παιδιά να παίζουν μπάσκετ. Μακάρι να μας δοθεί η δυνατότητα να προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε την προσφορά του στο μπάσκετ».
Πηγή: arenafm.gr

«Μας αφήνουν αδιάφορους όσοι ορέγονται λύση... τραβεστί»

Τη στήριξη της στη νυν διοίκηση του Άρη φανέρωσε η Κοινωνία Μελών Άρη με ανακοίνωση της, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί λύση Γ’ Εθνική ή αγοράς ΑΦΜ.

«Μας αφήνουν αδιάφορους όσοι ορέγονται λύση... τραβεστί»
Συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας της ΠΑΕ Άρης, του Ερασιτέχνη και της Κοινωνίας Μελών Άρη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ τη Δευτέρα. Ο Παναγιώτη Στεφανίδης τόνισε ότι θα φέρει τις χορηγίες, τις οποίες χρειάζεται ο σύλλογος για να πάρει «ανάσα» και γύρω από τις οποίες έχει γίνει πολύς λόγος τον τελευταίο καιρό. Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν μεταγραφές για να ενισχυθεί, όπως έχει ανάγκη το ποδοσφαιρικό τμήμα. Μάλιστα, η ΚΜΑ εξέδωσε ανακοίνωση, υψώνοντας «ασπίδα» μπροστά από τη νυν διοίκηση των «κίτρινων».

Σε αυτήν αναφέρεται: «Σήμερα, 21/7/2014, πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης μεταξύ του ΑΣ Άρης, της ΠΑΕ Άρης, της Κοινωνίας Μελών Άρη, του τμήματος Marketing της ΠΑΕ και του αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, εκπροσωπούμενο από τον Ντίνο Κούη, σύμβουλο της διοίκησης.

Για τελευταία φορά θέλουμε να τονίσουμε ότι η ΠΑΕ Άρης έχει νόμιμη διοίκηση και όσοι ορέγονται είτε τη λύση «τραβεστί» αγοράς άλλου Α.Φ.Μ. είτε τη λύση της Γ’ Εθνικής, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους.

Καλούμε τον γίγαντα Λαό του Άρη να κλείσει τα αυτιά του στις… σειρήνες της Γ’ Εθνικής και του περιβόητου Α.Φ.Μ.

Υ.Γ.: Για να μην νομίζουν οι διάφοροι καλοθελητές ότι ο ΑΣ Άρης και η Κοινωνία Μελών Άρη επιθυμούμε κάτι διαφορετικό, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η θέση των δύο μεγαλομετόχων της ΠΑΕ είναι η στήριξη στη σημερινή διοίκηση και καλούμε τον Λαό του Άρη να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την αγαπημένη του ομάδα
».

Πρώτες εξετάσεις με Γκατούζο!

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί στην προετοιμασία του ΟΦΗ επί ολλανδικού εδάφους. Δεν… παίρνουν ανάσα με Γκατούζο οι Κρητικοί, που την Τρίτη θα δώσουν το πρώτο τους φιλικό.

Πρώτες εξετάσεις με Γκατούζο
Συνεχίστηκε την Τρίτη η προετοιμασία του ΟΦΗ επί ολλανδικού εδάφους.

Ο Τζενάρο Γκατούζο στο διπλό πρόγραμμα της ημέρας ανέβασε του ρυθμούς και δεν άφησε τους παίκτες του να χαλαρώσουν. Στο πρωινό, οι Κρητικοί δούλεψαν αποκλειστικά στην φυσική κατάσταση, ενώ το απογευματινό μενού περιελάμβανε ασκήσεις με μπάλα και έμφαση στην τακτική. Μοναδική απουσία για τον Ιταλό ήταν ο Γκαϊτάν, που ακολούθησε ατομικό λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα.

Πλέον, άπαντες ρίχνουν το βάρος στο φιλικό της Τρίτης (20.00) απέναντι στη Ναϊμέγκεν, το οποίο θα είναι και το πρώτο του ΟΦΗ. Ωστόσο, ο Γκατούζο προγραμμάτισε και πρωινή προπόνηση.Πηγή: sport-fm.gr

Οι μάγκες που δεν είπαν ποτέ όχι στην Εθνική!!

Δέκα χρόνια Εθνική ομάδα έγραψε στο twitter του ο Νίκος Ζήσης… Λάθος. Δέκα χρόνια Εθνική ομάδα ανδρών έπρεπε να γράψει. Γιατί στην Εθνική ομάδα είναι από το 1999…

Οι μάγκες που δεν είπαν ποτέ όχι στην Εθνική
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Δεκαπέντε (15) χρόνια Εθνική ομάδα έπρεπε να γράψει. Χωρίς σταματημό, χωρίς ρεπό, χωρίς ξεκούραση.

Στο Ηράκλειο, θαυμάσαμε την Εθνική Τουρκίας, που για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ κάτω των 20. Ακριβώς πριν από 12 χρόνια, έγινε το πρώτο τουρνουά u20 και τότε η Ελλάδα πήρε το χρυσό.

Οι γεννημένοι το 1982 και το 1983 έφεραν την Εθνική στην πρώτη θέση, σε μια φουρνιά που για να λέμε την αλήθεια, ελάχιστοι πίστευαν. Οι περισσότερες ελπίδες διάκρισης τότε, ήταν στους 84ηδες και 85ηδες (Βασιλειάδης, Βασιλόπουλος, Βουγιούκας, Σχορτσανίτης, Μαυροκεφαλίδης, Περπέρογλου κλπ.).

Ο Νίκος Ζήσης ήταν εκεί και οδήγησε την Εθνική στο χρυσό, έχοντας στο πλάι του τον Βασίλη Σπανούλη, τον Γιάννη Μπουρούση, τον Κώστα Καϊμακόγλου και τους υπόλοιπους.Αποδείχθηκε πως τίποτα δεν έγινε στην τύχη. Οι 82ρηδες και οι 83ηδες έκαναν μεγαλύτερη καριέρα και είναι τα στηρίγματα αυτής της Εθνικής. Ο Σπανούλης, βέβαια, λείπει για δεύτερη φορά, αλλά οι υπόλοιποι δεν έχουν απουσιάσει ποτέ σε κάλεσμα. Βέβαια δεν μπαίνουν όλοι στην ίδια ζυγαριά, γιατί ο Καϊμακόγλου έγινε μέλος της Εθνικής ανδρών το 2009. Αλλά ο Ζήσης είναι στην ομάδα από το 2004, ο Μπουρούσης από το 2005, απλά δεν ήταν στην 12αδα το 2006.
Ο Ζήσης και ο Μπουρούσης είναι το παράδειγμα προς όλους τους Ελληνες αθλητές, όχι μόνο τους μπασκετμπολίστες. Οπως φυσικά είναι και ο Αντώνης Φώτσης, που όμως δεν κλήθηκε, όντας πλέον 33 ετών. Αν του έλεγαν όμως να συμμετάσχει στην προσπάθεια, θα ήταν ο πρώτος που θα έμπαινε στο πούλμαν…
Αυτά τα λέμε γιατί βλέπουμε συνεχώς να υπάρχουν αρνήσεις και περίεργες συμπεριφορές. Δυστυχώς, κάποιοι βάζουν τον εαυτό τους πάνω από την Εθνική, παρότι η πλειοψηφία πέρασε από τις μικρές Εθνικές και στη συνέχεια έκανε καριέρα… Ποιος χάνει και ποιος κερδίζει απ” όλα αυτά; Σίγουρα πάντως χαμένος δεν έχει βγει κανείς από τις Εθνικές ομάδες… Κανείς.
Αλλά φτάνει ως εδώ με τους απόντες. Η προετοιμασία της Εθνικής αρχίζει και μας νοιάζουν πλέον μόνο όσοι δίνουν το παρών… Αυτοί είναι οι μεγάλοι μάγκες, με πρώτους και καλύτερους τους Ζήση και Μπουρούση…

Πηγή: superbasket.gr

Συνεχίζεται το… ντου!!

Τη μεταγραφική του επίθεση ετοιμάζεται να συνεχίσει ο Ολυμπιακός. Την ώρα που θα ‘ρχεται στην Αθήνα ο Ντουρμάζ, οι Πειραιώτες θα περιμένουν τη θετική απάντηση του Κρκιτς και θα κοιτούν και Άμραμπατ.

Συνεχίζεται το… ντου!
Με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς προετοιμάζει τα μεταγραφικά του «χτυπήματα» ο Ολυμπιακός.

Μετά την απόκτηση του Φορτούνη, οι «ερυθρόλευκοι» δουλεύουν στο φουλ και τις άλλες περιπτώσεις παικτών και την Τρίτη αναμένονται διαφορετικής… διαβάθμισης εξελίξεις σε κάθε μια απ’ αυτές.

Καταρχάς, οι Πειραιώτες θα περιμένουν την Τρίτη στην Αθήνα τον Τζίμι Ντούρμαζ. Όπως επιβεβαίωσαν και σουηδικά δημοσιεύματα, η συμφωνία με τη Γκεντσλερμπιλίγκι είναι οριστική και ο τουρκικής καταγωγής μεσοεπιθετικός θα ταξιδέψει στη χώρα μας για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή.

Εκτός από τον Ντουρμάζ όμως, ο Ολυμπιακός θα περιμένει και την απάντηση του Μπόγιαν Κρκιτς. Παρά τις ελπίδες που συνεχίζει να τρέφει η Στόουκ, στον Ολυμπιακό δεν αγχώνονται και θεωρούν ότι ο 24χρονος Ισπανός θα πει οριστικά το «ναι» και θα γίνει το επόμενο απόκτημά τους.

Δεν αποκλείεται ωστόσο να μην είναι και το τελευταίο τους. Γιατί τις τελευταίες ώρες έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο και το όνομα του Νορντίν Άμραμπατ. Με δεδομένο λοιπόν ότι ο Μαροκινός δεν υπολογίζεται στη Γαλατάσαραϊ και ότι ο Μίτσελ τον θέλει πολύ, είναι πιθανό ν’ αναθερμανθεί για τα καλά το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.Πηγή: sport-fm.gr

«Μπορεί η Εθνική την υπέρβαση»

Η Εθνική πόλο των Ανδρών μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να γυρίσει με το μετάλλιο από ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπως είπε ο Σάκης Κεχαγιάς και ανέφερε πως θα προτιμούσε την Κροατία από τη Σερβία.

«Μπορεί η Εθνική την υπέρβαση»
Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής πόλο Ανδρών, Σάκης Κεχαγιάς θα επιθυμούσε να βρει στον δρόμο του την Κροατία στην εξάδα, αντί της Σερβίας που μας έτυχε, τονίζοντας πως θα μας ταίριαζε πιο πολύ το αγωνιστικό της στυλ. Επιπλέον, ανέφερε ότι πλέον που βρίσκεται στην εξάδα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Δηλαδή, να κατακτήσει μετάλλιο.

Αρχικά, σχολίασε το ισόπαλο (9-9) ματς με την Ιταλία: «Ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο νομίζω ότι εξελίχθηκε καλά για εμάς. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει κιόλας. Πήγαν καλά τα πράγματα και κοιτάμε την επόμενη μέρα. Ήταν ένα παιχνίδι που μας αφήνει γεμάτους συναισθήματα, γεμάτους εικόνες. Παίξαμε στα ίσια μια μεγάλη ομάδα και ο μεγάλος στόχος μας στη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι να παίζουμε στα ίσια όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης».

Για το νοκ-άουτ παιχνίδι , για την πρόκριση στους «4», επισήμανε: «Είναι ένα παιχνίδι στόχου, όπως ήταν το παιχνίδι με τη Ρουμανία. Το παιχνίδι με τη Ρουμανία ήταν για το εάν θα μπούμε στην εξάδα ή όχι και το παιχνίδι της Τετάρτης αν θα μπούμε στην τετράδα η όχι. Δεν υπάρχουν κακές και καλές ομάδες. Εμείς κοιτάμε τις αδυναμίες της αντιπάλου μας, που είναι βέβαιο ότι υπάρχουν. Πρέπει να στοχεύσουμε στο πώς θα πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα βασιζόμενοι πάνω στα προβλήματα των αντιπάλων.

Η αλήθεια είναι ότι δε μπορούμε να έχουμε προτιμήσεις ανάμεσα σε δύο μεγαθήρια της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης , έχουμε διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Νομίζω ότι μας ταιριάζει να παίξουμε με την Κροατία, όμως επαναλαμβάνω δεν είναι προτεραιότητα μας αυτό. Πιστεύω στην ομάδα μου, πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση, μπορούμε να κατακτήσουμε κάποιο μετάλλιο. Μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε, γινόμαστε καλύτεροι. Δε ξέρω που μπορούμε να φτάσουμε, αλλά είμαι αισιόδοξος
».

Από την πλευρά του ο άμεσος συνεργάτης του, Βαγγέλης Πάτρας τόνισε: «Παλέψαμε στο παιχνίδι με τους Ιταλούς, καταφέραμε και ισοφαρίσαμε και λίγο έλειψε να πάρουμε και τη νίκη. Τώρα θα παίξουμε με Κροάτες ή Σέρβους, δεν έχουμε προτίμηση αν και δεν πρέπει να παραγνωρίζει κανείς ότι φέτος σε 3 παιχνίδια με τους Κροάτες έχουμε δύο νίκες και μία ισοπαλία, τα πάμε καλύτερα. Είναι και οι 2 όμως πολύ μεγάλες ομάδες και ο ρόλος μας είναι πολύ δύσκολος απέναντι τους».

«Βροχή» τα γκολ στον ΠΑΟΚ!!

Σε εξαιρετική κατάσταση έδειξαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο οικογενειακό διπλό της απογευματινής προπόνησης της Δευτέρας. Τετ-α-τετ Αναστασιάδη – Γλύκου για το θέμα του συμβολαίου του.

«Βροχή» τα γκολ στον ΠΑΟΚ
Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ενόψει της νέας σεζόν την Δευτέρα. Ο Άγγελος Αναστασιάδης δουλεύει πλέον με όλους τους παίκτες του ρόστερ, αφού από την Κυριακή πάτησαν το πόδι τους στην Ολλανδία και οι διεθνείς.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ οι Τζαβέλλας, Τζιόλης και Γλύκος έκαναν χαλάρωμα στο γήπεδο. Όσον αφορά τον διεθνή τερματοφύλακα, ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε ένα τετ-α-τετ μαζί του σχετικά με το θέμα του συμβολαίου του. Το τοπίο στην υπόθεση ανανέωσης του Γλύκου παραμένει θολό, όμως ο τεχνικός της ομάδας του ξεκαθάρισε πως όποια κι αν είναι η κατάληξη τον υπολογίζει για τη νέα σεζόν.

Από την προπόνηση απουσίαζε ο Ραζβάν Ρατς, που ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας όπως και ο Κυριάκος Σαββίδης.
Από το απογευματινό μενού ξεχώρισε το μίνι-τουρνουά, όπου οι παίκτες του «δικέφαλου του Βορρά» άφησαν καλές εντυπώσεις στον Αναστασιάδη. Στα «εσωτερικά ντέρμπι» υπήρξαν πολλές όμορφες φάσεις, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως σημειώθηκαν συνολικά 23γκολ. Πηγή: sport-fm.gr

Η Σερβία στον δρόμο της Εθνικής!!

Κόντρα στη Σερβία θα διεκδικήσει η Εθνική πόλο των Ανδρών την πρόκριση στους «4» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, καθώς οι «πλάβι» τερμάτισαν στη δεύτερη θέση στον όμιλο τους.

Η Σερβία στον δρόμο της Εθνικής
Η Ουγγαρία έκανε το απόλυτο στη φάση των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, καθώς επικράτησαν 7-6 της Κροατίας, η οποία τερμάτισε στη τρίτη θέση. Αυτό σημαίνει ότι δεύτερη ήρθε η Σερβία, η οποία θα βρεθεί στον δρόμο της Ελλάδας, η οποία βγήκε τρίτη στο δικό της γκρουπ και οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν την Τετάρτη (23/7, 21:30) για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η άλλη ομάδα που θα συμπληρώσει το παζλ της τετράδας, στην οποία βρίσκονται ήδη Ουγγαρία και Μαυροβούνιο, καθώς τερμάτισαν στην πρώτη θέση των ομίλων τους, θα προκύψει από τη «μονομαχία», Ιταλίας-Κροατίας.

Φάση νοκ-άουτ για πρόκριση στα ημιτελικά

(23/7 20:00) Ιταλία-Κροατία

(23/7 21:30) Ελλάδα-Σερβία

Ημιτελικά

(25/7 20:00) Ουγγαρία - Ιταλία ή Κροατία

(25/7 21:30) Μαυροβούνιο - Ελλάδα ή Σερβία

Τελικός

27/7 21:30
Πηγή: sport-fm.gr

ΑΕΚ… ελεύθερα!!

Τη δυνατότητα να επιλέξουν -χωρίς περιορισμούς πλέον- τη θέση απ’ όπου θα υποστηρίξουν (και) φέτος την ΑΕΚ θα έχουν από την Παρασκευή οι φίλοι της.

ΑΕΚ… ελεύθερα
Χωρίς περιορισμούς μπορούν ν’ αγοράσουν πλέον τα εισιτήρια διαρκείας τους οι φίλοι της ΑΕΚ.

Τη Δευτέρα εξέπνευσε η προθεσμία που είχαν οι περσινοί κάτοχοι για ν’ ανανεώσουν τη θέση τους, με περισσότερους από 2.000 εξ αυτών να το κάνουν.

Έτσι, από την προσεχή Παρασκευή όλες οι ελεύθερες θέσεις του ΟΑΚΑ θα τεθούν στη διάθεση του κόσμου, η ανταπόκριση του οποίου έχει ικανοποιήσει την ΠΑΕ και εκτιμάται ότι θα είναι ακόμα μεγαλύτερη στη συνέχεια.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η προθεσμία για την ανανέωση των περσινών θέσεων των εισιτηρίων διαρκείας της ποδοσφαιρικής σεζόν 2014-15.

Οι φίλαθλοι της ομάδας μας ανταποκρίνονται πολύ θετικά και η διάθεση των εισιτηρίων συνεχίστηκε και σήμερα με αμείωτο ρυθμό όπου σημειώθηκε ρεκόρ πωλήσεων για φέτος.

Οι κάτοχοι του 1500ου και του 2000ου προστίθενται στη λίστα των τυχερών που θα επισκεφτούν τους ποδοσφαιριστές μας στα Σπάτα, θα παρακολουθήσουν την προπόνηση και θα φωτογραφηθούν μαζί τους. Πρόκειται για τους κ.κ. Γιωτάκη Γεώργιο στη θύρα 7 και Κωνσταντινίδη Νεκτάριο στη θύρα 3.

Η πώληση των ελεύθερων θέσεων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 25 Ιουλίου»
.

Χωρίς προβλήματα, με Αναστασόπουλο!!

Μετά το κυριακάτικο ρεπό την Δευτέρα επέστρεψαν στις προπονήσεις οι παίκτες της Ξάνθης συνεχίζοντας την προετοιμασία τους. Νέο πρόσωπο ο Νίκος Αναστασόπουλος για τους Ακρίτες.

Χωρίς προβλήματα, με Αναστασόπουλο
Τα κεφάλια μέσα και πάλι στην Ξάνθη, έπειτα από το ρεπό της Κυριακής.

Ο Σάκης Τσιώλης στις διπλές προπονήσεις της Δευτέρας είχε όλους του τους ποδοσφαιριστές στην διάθεσή του και τους είδε να ολοκληρώνουν τα προγράμματα χωρίς προβλήματα.

Ο τεχνικός της ομάδας έριξε το βάρος και πάλι στις ασκήσεις φυσικής κατάστασης, αλλά και στο κομμάτι της τακτικής. Στην απογευματινή προπόνηση ενσωματώθηκε και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Νίκος Αναστασόπουλος. Ο έμπειρος τεχνικός, που επέστρεψε έπειτα από 8 χρόνια, είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με τους νέους του συμπαίκτες. Πηγή: sport-fm.gr

Τον λύγισε ο Ντε Βινσέντι!!

Ο Τόμας Ντε Βινσέντι έκανε τη διαφορά τη διαφορά στο φιλικό ΑΠΟΕΛ-Εργοτέλη και με τα δύο του γκολ επικράτησαν οι πρωταθλητές Κύπρου. Ντεμπούτο για Στράους.

Τον λύγισε ο Ντε Βινσέντι
Ήττα και στο δεύτερο φιλικό του Εργοτέλη επί κυπριακού εδάφους, καθώς μετά από αυτήν με 3-1 στην αναμέτρηση με τον Ερμή Αραδίππου, έχασε 2-0 από τον νταμπλούχο, ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.

Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού και του ΠΑΣ Γιάννινα, Τόμας Ντε Βινσέντι πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης, στο 5ο και το 38ο λεπτό του παιχνιδιού. Ωστόσο, συγκέντρωσε τα φώτα πάνω του, καθώς επρόκειτο για την τελευταία εμφάνιση του αρχηγού, Μαρίνου Σατσιά με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για 17 λεπτά.

inner

Ντεμπούτο έκανε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των Κρητικών, ο Σλοβένος μέσος, Ροκ Στράους, ο οποίος έπαιξε για περίπου μισή ώρα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΠΟΕΛ: Κίσσας (29’ Χιώτης, 61’ Pardo), Αμορίν, Τζούνιορ (61’ Αρτυμάτας), Γκόμες (46’ Αντόρνο), Σεριντάν (61’ Εφραίμ), Φράνκο (61’ Χριστοφίδης), Σατσιάς (19’ Μοράις), Μαντούκα (Σωτηρίου), Νογκέιρα, Ντε Βινσέντι (46’ Χαραλαμπίδης), Ιωάννου (46’ Αντωνιάδης).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Τσέρνι (61’ Καβουσάκης), Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς (61’ Σαϊνάτι), Μέγι, Κοζορώνης, Κοιλιάρας, Ταμέζε (61’ Στράους), Χαντί, Λεονάρντο (61’ Μπουρσέλης), Γιουσούφ, Δωματάς (61’ Παμλίδης).Πηγή: sport-fm.gr

Λαφαγέτ: «Δεν απορρίπτεις τον Ολυμπιακό»

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας ο Όλιβερ Λαφαγέτ. Ο νέος γκαρντ του Ολυμπιακού τόνισε ότι δε λες όχι σε μια τέτοια ομάδα και δήλωσε ενθουσιασμένος με την προοπτική να παίξει σ’ αυτή.

Λαφαγέτ: «Δεν απορρίπτεις τον Ολυμπιακό»
Το τελευταίο σκέλος της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό ήρθε να ολοκληρώσει ο Όλιβερ Λαφαγέτ. Αφότου συμφώνησε για δυο χρόνια με τους «ερυθρόλευκους», ο Αμερικανός έφτασε, για λογαριασμό τους, τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Ο 30χρονος γκαρντ θα γνωρίσει τους ανθρώπους της νέας του ομάδας και κατόπιν θα περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Δεν θα μείνει για πολύ ωστόσο στη χώρα μας, καθώς το βράδυ της Τρίτης θ’ αναχωρήσει για το Ζάγκρεμπ, ώστε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της εθνικής Κροατίας για το Μουντομπάσκετ.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Λαφαγέτ εμφανίστηκε ενθουσιασμένος και έτοιμος ν’ ανταποκριθεί στην πρόκληση.

«Ήταν η πιο εύκολη απόφαση μόλις με κάλεσε ο Ολυμπιακός. Δεν μπορείς ν' απορρίψεις μια τέτοια προοπτική. Πρόκειται για ένα κλαμπ με υψηλούς στόχους και μου αρέσει θα κυνηγάει τίτλους», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε υψηλές επιδιώξεις και μια ομάδα που έχει τον Σπανούλη είναι πάντα ανταγωνιστική» σημείωσε και αφού τόνισε ότι «χαίρομαι που τώρα θα τον έχω συμπαίκτη», κατέληξε:

«Αυτό που έχει κάνει εντύπωση με τον Ολυμπιακό είναι η χημεία του. Ότι όλα λειτουργούν μέσα από τη λογική της ομάδας. Είναι θετικό που θα έχουμε τον κόσμο μαζί μας γιατί όταν ερχόμουν εδώ δεν μπορούσα ούτε το σύστημα να φωνάξω». Πηγή: sport-fm.gr

Τα τηλεοπτικά Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ «στον αέρα»!

Ένα μήνα πριν την έναρξη της Σούπερ Λίγκας βρίσκονται «στον αέρα» τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία.

Τα τηλεοπτικά Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ «στον αέρα»!
Τα δικαιώματα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ είναι μέσα σε αυτά που είχε η ΕΡΤ (για το ERT World) πριν μπει το «λουκέτο» της 11ης Ιουνίου 2013.

Την περυσινή σεζόν τα δικαιώματα του Ολυμπιακού (από ένα σημείο της Σούπερ Λίγκας και μετά) είχαν καταλήξει στον ΑΝΤΕΝΝΑ Satellite που έδειχνε τα εντός έδρας παιχνίδια των Πειραιωτών σε περιγραφή Μιχάλη Τσώχου. Η συμφωνία, όμως, με την εταιρία που διαχειριζόταν τα δορυφορικά δικαιώματα της Σούπερ Λίγκας αφορούσε μία σεζόν.

Αντίθετα, με τα δικαιώματα του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ στην ομογένεια είχαν μείνει αδιάθετα. Χωρίς «στέγη», λοιπόν, είναι τα δικαιώματα των δύο ομάδων, για το νέο Πρωτάθλημα. Οι πληροφορίες της «Στάσης media» αναφέρουν ότι έχει υπάρξει (κατ' αρχήν) ενδιαφέρον και απ' τον ΑΝΤΕΝΝΑ Satellite και από ακόμα ένα-δύο κανάλια που εκπέμπουν στην ομογένεια, αλλά αποτέλεσμα δεν υπάρχει για την ώρα.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι την περυσινή σεζόν, ο ΑΝΤΕΝΝΑ Satellite πέρα απ' τα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού και εννέα ακόμα ομάδων της Σούπερ Λίγκας (μέσα σε αυτά και του Παναθηναϊκού) είχε τα στιγμιότυπα όλων των αγώνων του Πρωταθλήματος, με τα οποία «έντυνε» κυριακάτικη εκπομπή.Πηγή: sport-fm.gr

Άφιξη στο Καρπενήσι, περιμένει την... απάντηση!!

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας η αποστολή του Πανιωνίου. Φιλικό με τον ΠΑΣ την Τρίτη. Κατατέθηκε ο φάκελος για το ευεργετικό άρθρο και εντός της εβδομάδας αναμένεται η απάντηση.

Άφιξη στο Καρπενήσι, περιμένει την... απάντηση
Ο Πανιώνιος είναι από το απόγευμα της Δευτέρας στο Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας. Η αποστολή έφθασε με λίγη ώρα καθυστέρηση στο ξενοδοχείο και οι παίκτες, οι οποίοι ήταν ούτως ή άλλως λίγο κουρασμένοι από το ταξίδι έκαναν μόνο ένα χαλαρό τρέξιμο. Για αύριο προγραμματίστηκε προπόνηση για τις 8:30 το πρωί, ενώ στις 16:30 υπάρχει το φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα και στις 26 Ιουλίου αυτό με τον Παναιτωλικό.

Για τη δουλειά που έγινε στο Καϊμακτσαλάν, ο τεχνικός των «κυανέρυθρων», Μιχάλης Τερεζόπουλος ανέφερε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την δουλειά έγινε. Οι συνθήκες ήταν ιδανικές, ενώ θέλω φυσικά να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους του "Lithos Hotel & Spa" για την άψογη φιλοξενία τους, αλλά και την διάθεσή τους να μας παρέχουν κάθε είδους διευκόλυνση. Πλέον στο Καρπενήσι, θα δώσουμε δύο φιλικά παιχνίδια με ομάδες της Superleague με σκοπό να αρχίσει και το μοντάρισμα της ομάδας».

Εν, τω μεταξύ κατατέθηκε σήμερα, όπως αναμενόταν ο φάκελος για την υπαγωγή της ομάδας στο ευεργετικό άρθρο 106. Ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης περιμένει εντός της εβδομάδας την τελική έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, για να δει αν θα μπορέσει να θέσει σε εφαρμογή το πλάνο βιωσιμότητας, ξεκινώντας από την… ελάφρυνση των χρεών προς τρίτους.Πηγή: sport-fm.gr

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί ενόψει τεστ

Σε υψηλούς ρυθμούς συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα στο Καρπενήσι την Δευτέρα. Διπλή προπόνηση για τους παίκτες του Γιάννη Πετράκη που ετοιμάζονται για το φιλικό με Πανιώνιο.

Ανεβαίνουν οι ρυθμοί ενόψει τεστ
Ανέβηκαν οι ρυθμοί την Δευτέρα στην προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Γιάννης Πετράκης στις διπλές προπονήσεις της ημέρας είχε όλους του τους παίκτες στην διάθεσή του. Στο πρωινό πρόγραμμα οι Γιαννιώτες δούλεψαν κυρίως στην φυσική κατάσταση δίνοντας έμφαση στις αερόβιες ασκήσεις. Το απογευματινό μενού περιελάμβανε κατά κύριο λόγο ασκήσεις τακτικής, τόσο για την αμυντική όσο και για την αμυντική λειτουργία.

Πλέον, το βάρος πέφτει στο φιλικό της ερχόμενης Τρίτης απέναντι στον Πανιώνιο, όπου ο τεχνικός της ομάδας θα έχει την ευκαιρία να βγάλει περισσότερα συμπεράσματα για την πορεία των παικτών του.
Πηγή: sport-fm.gr

Με την Εθνική οι διεθνείς του Ολυμπιακού!!

Στην αποστολή της Εθνικής μπάσκετ για την προετοιμασία στο Καρπενήσι θα ενσωματωθούν από την πρώτη μέρα οι διεθνείς του Ολυμπιακού, έπειτα από κίνηση καλής θελήσεως από την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ.

Με την Εθνική οι διεθνείς του Ολυμπιακού
Σημαντικό βήμα για την παρουσία των τριών διεθνών του Ολυμπιακού στην αποστολή της Εθνικής μπάσκετ έγινε την Δευτέρα. Έπειτα από την πρώτη επαφή των εκπροσώπων των «ερυθρόλευκων» και της ΕΟΚ, οι Πειραιώτες εις ένδειξη καλής θελήσεως άναψαν το «πράσινο φως» για την ενσωμάτωση των Πρίντεζη, Σλούκα και Μάντζαρη στο Καρπενήσι.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η εξέλιξη αυτή δεν είναι οριστική, αφού το θέμα με τα ασφαλιστήρια των παικτών δεν έχει λυθεί ακόμη. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί νέο ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές με την ελπίδα να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα και οι διεθνείς του Ολυμπιακού να παραμείνουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για το Mundobasket της Ισπανίας.

Πάντως το σημαντικό είναι, ότι θα βρίσκονται από την πρώτη ημέρα στην προετοιμασία, αφού την Τρίτη είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση της αποστολής για το Καρπενήσι. Πηγή: sport-fm.gr

Ώρα για «Αγιά-Σοφιά»

Σε ρυθμούς «Αγιά-Σοφιάς» μπαίνει για τα καλά η ΑΕΚ. Δυο μέρες πριν δώσει επίσημα απαντήσεις σε όλα τα σχετικά θέματα, η «Ένωση» μαθαίνει ακριβώς το πότε θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Ώρα για «Αγιά-Σοφιά»
Στην τελική ευθεία του ονείρου της «Αγιά-Σοφιάς» μπαίνει η ΑΕΚ.

Μετά από διαφόρων ειδών εξελίξεις και καθυστερήσεις, η «Ένωση» θα ξέρει από την Τρίτη το πότε θα δρομολογηθεί το βασικότερο στάδιο για την κατασκευή του γηπέδου της: Η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή.

Κι αυτό διότι το Β’ θερινό τμήμα της Βουλής, όπου και είναι προγραμματισμένο να ψηφιστεί, ξεκινά τις εργασίες του. Μέσα στη μέρα λοιπόν αναμένεται να έχει γνωστοποιηθεί το πόσες συνεδριάσεις θα χρειαστούν -και κυρίως το πότε θα πραγματοποιηθούν- για τη σχετική διαδικασία.

Έτσι, δυο μέρες πριν δώσει επίσημα απαντήσεις για κάθε πτυχή του ζητήματος (μέσω της συνέντευξης Τύπου που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη στην Αίγλη του Ζαππείου) η ΑΕΚ θα γνωρίζει το πότε θα συζητηθεί το νομοσχέδιο.

Εφόσον επιβεβαιωθεί λοιπόν η σχετική αισιοδοξία που υπάρχει -και δεδομένου ότι ο αριθμός βουλευτών της συγκυβέρνησης επαρκεί για να περάσει- το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας η «Ένωση» θα προχωρά κανονικά… και με το νόμο το γήπεδό της. Πηγή: sport-fm.gr

Ενσωματώθηκε ο Τάτος!!

Επέστρεψε στη δράση ο Ανδρέας Τάτος, καθώς συμμετείχε στην προπόνηση του Ατρομήτου τη Δευτέρα. Αποφόρτιση έκανε ο Ναπολεόνι. Έρχεται η UEFA.

Ενσωματώθηκε ο Τάτος
Ύστερα από την απουσία του στο φιλικό του Σαββάτου με την Καλλιθέα, αλλά και στην προπόνηση της Κυριακής ο Ανδρέας Τάτος ενσωματώθηκε στην υπόλοιπη ομάδα του Ατρόμητου.

Αντιθέτως, δεν πήρε μέρος ο Στέφανο Ναπολεόνι, αλλά δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό, καθώς έκανε πρόγραμμα αποφόρτισης και αύριο αναμένεται να γυμναστεί κανονικά.

Απογευματινή προπόνηση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη (23/7, 21:00) υπάρχει το φιλικό με τον Παναθηναϊκό στο «Απ. Νικολαΐδης».

Αύριο το πρωί, κλιμάκιο της UEFA θα βρεθεί στο γήπεδο του Περιστερίου, για τον καθιερωμένο ετήσιο έλεγχο εν όψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των «μπλε», καθώς στις 7 Αυγούστου θα δοθεί το δεύτερο παιχνίδι με τη Μάιντς, ενώ το πρώτο είναι εκτός, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.Πηγή: sport-fm.gr

Γηπεδική «βόμβα» στον Ηρακλή!!

Την πρώτη τους προπόνηση πραγματοποίησαν οι παίκτες του Ηρακλή την Δευτέρα, όμως την παράσταση έκλεψε ο πρόεδρος της ομάδας, που αποκάλυψε πως γίνονται «ζυμώσεις» για την κατασκευή νέου γηπέδου.

Γηπεδική «βόμβα» στον Ηρακλή
Την παράσταση στην πρώτη προπόνηση του Ηρακλή για τη νέα σεζόν έκλεψε ο πρόεδρος της ομάδας. Ο Σπύρος Παπαθανασάκης, μιλώντας για τα προβλήματα που υπάρχουν με το «Καυτανζόγλειο», τόνισε πως έχουν γίνει κάποιες κινήσεις για την δημιουργία νέου γηπέδου.

«Είδα το θέμα του γηπέδου. Αύριο θα έχουμε μία συνάντηση με την επιτροπή του γηπέδου. Ήδη όμως έχουμε στείλει μηχανικό στην Ευκαρπία και σκεφτόμαστε πάντα να βάλουμε μπροστά το μεγάλο όνειρο του κόσμου που είναι το γήπεδο. Ξέρω ότι υπάρχουν σχέδια, έκταση», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Η πρώτη συγκέντρωση ποδοσφαιριστών και τεχνικού επιτελείου, λόγω του θέματος που έχει προκύψει με το Καυτανζόγλειο, πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο των Αμπελοκήπων το απόγευμα της Δευτέρας. Αξίζει να αναφερθεί και η παρουσία αρκετών οπαδών του «Γηραιού», που δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα.
Πηγή: sport-fm.gr

Χαμόγελα για Ολαϊτάν!!

Μια ευχάριστη επιστροφή στον Ολυμπιακό, με τον Μάικλ Ολαϊτάν να γυμνάζεται -έστω και σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς- έπειτα από την περιπέτεια με την υγεία του, που τον κράτησε για καιρό εκτός.

Χαμόγελα για Ολαϊτάν
Τέσσερις μήνες έπειτα από την σοκαριστική εικόνα με τον Μάικλ Ολαϊτάν να καταρρέει στον αγωνιστικό χώρο, στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη» τον περασμένο Μάρτιο, ο 21χρονος άσος ξεκίνησε σιγά-σιγά να γυμνάζεται.

Μάλιστα ανέβασε φωτογραφία στο instagram με ζωγραφισμένο το χαμόγελο στο πρόσωπό του και ένα αισιόδοξο μήνυμα. «Τα αδύνατα γίνονται δυνατά όταν στον έλεγχο είναι ο Θεός. Στέκομαι πάλι στα πόδια μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νιγηριανός επιθετικός.

Ελπίζεται η τελική γνωμάτευση των γιατρών (αναμένεται μέσα στον Αύγουστο) να του επιτρέψει να επανέλθει στην αγωνιστική δράση.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Κλείνει (και) τερματοφύλακα ο Αστέρας!

Εκτός από τις επαφές για επιθετικό, με τους Τρεζεγκέ και Πάρα να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, στον Αστέρα καλύπτουν και τα υπόλοιπα κενά. Συμφωνία με τον Τόμας Κοσίτσκι, που ταξιδεύει για Τρίπολη.

Κλείνει (και) τερματοφύλακα ο Αστέρας
Συνεχίζουν να τρέχουν οι μεταγραφικές εξελίξεις στον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες, εκτός από τις προσπάθειες για την απόκτηση φορ καλύπτουν παράλληλα και άλλες θέσεις που χρειάζονται ενίσχυση στο ρόστερ.

Μία από αυτές ήταν η θέση του τερματοφύλακα. Έτσι, έπειτα από αρκετές περιπτώσεις που εξετάστηκαν στον Αστέρα κατέληξαν στην περίπτωση του Τόμας Κοσίτσκι, με τον οποίο συμφώνησαν. Πρόκειται για 28χρονών γκολκίπερ από την Σλοβακία, ο οποίος μάλιστα ξεχωρίζει για το ύψους του, αφού είναι 1.97.

Ο Κοσίτσκι μέχρι την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στη Νοβάρα, μαζί με τους Κατίδη και Ποτουρίδη, και αναμένεται να μεταβεί άμεσα στην Τρίπολη για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.Πηγή: sport-fm.gr

Η πρόκριση μετράει!!

Η Εθνική Πόλο Ανδρών τερμάτισε τρίτη θέση στη φάση των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μετά την ισοπαλία (9-9) με την Ιταλία και θ' αντιμετωπίσει στη συνέχεια τη Σερβία.

Η πρόκριση μετράει
Στην τρίτη θέση του ομίλου της παρέμεινε η Εθνική Πόλο Ανδρών μετά την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, καθώς ήρθε 9-9 με την Ιταλία.

Αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει στην εξάδα τον δεύτερο του άλλου ομίλου, δηλαδή τη Σερβία. Αν νικούσε η ομάδα του Σάκη Κεχαγιά, η οποία είχε ήδη προκριθεί στην εξάδα, θα έβγαινε δεύτερη και θα έπεφτε σε θεωρητικά ευκολότερο αντίπαλο στη συνέχεια.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και βρέθηκε να προηγείται με 4-1, αλλά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έμεινε πίσω με 4-6. Τελικά ισοφάρισε, αρχικά σε 7-7 και στη συνέχεια ενώ έμεινε και πάλι πίσω με 9-7, μπόρεσε και έφερε το σκορ στο 9-9 με τους Βλαχόπουλο και Γούνα να σκοράρουν, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, αν και είχε δική της την τελευταία επίθεση.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 0-4, 3-2, 2-1

Ελλάδα: Βλαχόπουλος 3, Μυλωνάκης 2, Χ. Αφρουδάκης 2, Κολόμβος 1, Γούνας 1.

Ιταλία: Ντι Φούλβιο 2, Τζορτζέτι 2, Φιλιόλι 2, Λουόνγκο 1, Τζιακόπο 1, Γκάλο 1.

Ο Χρήστος Αφρουδάκης σχολίασε: «Δυστυχώς, αυτή η ισοπαλία δεν είναι αρκετή για να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση. Ξεκινήσαμε πολύ καλά και στο τελευταίο δευτερόλεπτο είχαμε ευκαιρία να σκοράρουμε. Έτσι είναι τα ευρωπαϊκά. Ήταν ένα καλό παιχνίδι γενικά και πρέπει να συνεχίσουμε». Πηγή: sport-fm.gr