Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Πως να γίνεις ένας τεχνίτης κεντρικός αμυντικός!! (vid)

Ηρέμησε, έχε αυτοπεποίθηση και σημάδευε σωστά τους πλάγιούς σου, λέει ο πρώην αμυντικός του Αμβούργου και νυν της Νότιγχαμ Φόρεστ Michael Mancienne.
Ερώτηση με e-mail:
«Όποτε προσπαθώ να βγάλω τη μπάλα από την άμυνα τα κάνω χάλια. Μπορείς να με βοηθήσεις;»
Ο Michael Mancienne απαντά:
Όταν παίρνω τη μπάλα από τον τερματοφύλακα μου, φροντίζω πάντοτε να την περάσω μπροστά, αλλά εάν δεν υπάρχει κάποιος να τη δώσω τότε χρειάζεται να κρατήσω τη ψυχραιμία μου και να μην την πουλήσω.
Παίζεις σε μια ζωτική θέση, έτσι εάν γλιστρήσεις με τη μπάλα στα πόδια, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ομάδα σου να δεχθεί τέρμα. Μείνε ήρεμος και βγάλε τη μπάλα έξω από την περιοχή σου με ντρίπλα ή ακόμα κοίταξε με ψυχραιμία προς τις πλευρές και εάν μπορείς παίξε το ένα-δυο με ένα από τα πλάγια μπακ σου.
Σε κάθε περίπτωση να δημιουργείς χώρο στους συμπαίκτες σου σπρώχνοντας τους αντιπάλους σε θέσεις στις οποίες δεν επιθυμούν καθόλου να βρίσκονται γιατί τότε θα πρέπει να έρθουν να διεκδικήσουν τη μπάλα.
Εάν υπάρχει μια επιλογή στο κέντρο του γηπέδου τότε κάνε μια κοντινή πάσα. Εάν όχι τότε δεν είναι ντροπή να τη διώξεις με βολέ μακριά, υπό την προϋπόθεση ότι θα πάει στο σωστό μέρος. Εάν έχεις έναν γρήγορο επιθετικό μπορείς να  τον ψάξεις, ώστε να τρέξει να την πάρει. Εάν έχεις έναν παίκτη ο οποίος μπορεί να κρατήσει τη μπάλα, τότε προσπάθησε να την πάρει αυτός ούτως ώστε η ομάδα σου να προετοιμάσει από εκεί μια επίθεση.




Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: