Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Φάκελος : Δανεικοι

Τις τελευταίες μέρες ο δανεισμός των ελπιδοφόρων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, Στέφανου Αθανασιάση και Βαγγέλη Γεώργιου στην ομάδα του Πανσερραικού, επανέφερε στον κόσμο του ΠΑΟΚ ενά θέμα που απασχόλει και διχάζει. Κάποιοι θεωρούν τον δανεισμό ως πρόωρο τέλος των παικτών στην ομάδα ενώ η άλλη άποψη ανάφερει πως κανένας καλός δεν χάνεται και ο δανεισμός είναι το σωστό βήμα για την επιστροφή και την καταξίωση..

Όμως αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι τι λέει η πρόσφατη ιστορία και ποια είναι η κατάληξη των δανεικών..Θα αναφέρω κάποια από τα πιο γνωστά ονόματα και την πορεία τους ώστε να γίνει μια προσπάθεια να βγουν συμπεράσματα..

Δημήτρης Σαλπιγγίδης : Πρώτος στην λίστα δεν μπορει να είναι άλλος απο τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.Ξενίνησε ως μεγάλο ταλέντο με σπουδαίες παρουσίες στην δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ..Κάπου εκεί, η εμπλοκή του Γιώργου Μπατατούδη στην Λάρισα τον έστειλε στον κάμπο με αποτελέσματα τραγικά για τον ίδιον.Θεωρήθηκε παιδί του προέδρου και κυνηγήθηκε με μανία από τον κόσμο της Λάρισας. Η παρουσία του τραγική..7 συμμετοχές / 0 γκολ.

Ο μικρός έφυγε γρήγορα για να καταλήξει στην Καβαλά. Αποφασισμένος να δείξει τι μπορεί να κάνει πέτυχε 25 γκολ σε 1,5 χρόνο και ανάγκασε τον καταχρέωμενο ΠΑΟΚ να τον εμπιστεύτει.Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους μας.

Χρήστος Καρυπίδης : Ο Χρήστος Καρυπίδης ήταν για όλους ενας καλός αμύντικος άλλα όχι για την πρώτη ομάδα. Το αγροτικό του ήταν μεγάλης χρονικής διάρκειας αλλά απόλυτα πετυχημένης. 3 γεμάτες χρονιές, 2 στην Καβάλα και 1 στην Κέρκυρα έδειξαν στον ΠΑΟΚ πως μπορούσε να έχει στις τάξεις του ένα καλό αλλα και φθηνό αμυντικό..

Χρήστος Μαλέζας : Ο Χρήστος Μαλέζας έφυγε για μια χρονιά δανεικός στον Ηροδοτό την στιγμή που οι περισσότεροι μέσα στον ΠΑΟΚ δεν τον γνώριζαν καν. Κέρδισε εμπειρίες και για καλή τύχη όλων μας ο τότε προπονητής του ΠΑΟΚ , κ. Καραγεωργίου, ζητησε την επιστροφή του.Ο Χρήστος γύρισε, δούλεψε και μέχρι και σήμερα δείχνει πως ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα σπουδαίο ταλέντο.

Κάπου εδώ σταματάει και η λίστα με τους παίκτες του ΠΑΟΚ που μετά από δανεισμό επανήλθαν στην πρώτη ομάδα με επιτυχία.Αλλά ξεκινάει ένας κατάλογος άλλων οι οποίοι δεν γύρισαν ποτέ.

Πέτρος Κοντέων : Μέλος μιας από τις πιο επιτυχημένες ομάδες νέων του ΠΑΟΚ πήρε σύντομα ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα επι εποχής Άγγελου Αναστασιάδη..Ένα χρόνο μετά αποφασίστηκε να φύγει δανεικός στην Νίκη Βόλου για να πάρει συμμετοχές. Εκεί με 7 γκολ σε 25 συμμετόχες έδειξε καλά δείγματα όμως ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να τον αφησει ελεύθερο.Η συνέχεια ..Χαμένος με μέτριες ή συμπαθητικές χρονιές σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών, ποτέ του δεν έδειξε πως δικαιούταν άλλη μια ευκαιρία στον ΠΑΟΚ.

Γιώργος Μακρής : Ο Πέτρος Θεοδωρίδης μιλούσε για αυτόν με τέτοια πίστη που όλοι πίστεψαν πως είναι σπουδαίο ταλέντο.Ο αμυντικός χαφ μετά από ένα γεμάτο χρόνο στον Αγρότικο Αστέρα έμεινε ελεύθερος άλλα ποτέ δεν δικαίωσε τον γνωστό παράγοντα. Κάποιες καλές χρονιές στον Πιερικο όπου συνεχίσε δεν έδειξαν ποτέ οτί μπορούσε να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ.

Ηλίας Ελευθερίαδης : Ίσως ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα που πέρασαν από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Στον Εργοτέλη όπου πήγε για μια χρόνια δανεικός κανεις δεν τον θυμάται. Ο κ.Καραγεωργιού αφησε υπόνειες για τεμπελιά και μη-επαγγελματισμό. Ο παίκτης έμεινε ελεύθερος.Παρά τα πλούσια τεχνίκα του προσόντα σε όποια ομάδα και αν πήγε ,δεν κατάφερε να παίξει ποτέ με αποτέλεσμα όλοι στον ΠΑΟΚ να πιστέψουν ότι ο κ.Καραγεωργίου είχε απόλυτο δίκιο.Τα τελεύταια χρόνια , σοβαροί τραυματισμοί τον εξαφάνισαν ακόμα και από μικρότερες κατηγορίες.

Πέτρος Κανακούδης : Αν και αγαπημένο παιδί του Μπάγεβιτς,πότε δεν πήρε μια ευκαιρία να παίξει στην πρωτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Μετά από 2 χρονιές δανεισμού στους Λύκους και 1 στην Βεροία έμεινε ελεύθερος. ΄Ισως είναι ο μοναδικός που μετά απο δανεισμούς διώχτηκε από τον ΠΑΟΚ και έφτασε στο επιπέδο της Α εθνικής.

Αναφέρωντας μερικά από τα καλύτερα ταλέντα που ξεκίνησαν από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ είναι εύκολο για τον καθέναν να παρατηρήσει πως όποιος παίκτης αξίζει επιστρέφει και παίζει. Στα τελεύταια χρόνια μόνο ο Πέτρος Κανακούδης δικαιούται να μιλάει για ελλειψη εμπιστοσύνης και αφήνει τον κόσμο του ΠΑΟΚ με την απορία... Τα συμπεράσματα δικά σας...


Επιμέλεια : Κώστας Δουλγέρης


Στην Ευρωλίγκα μέσω… Ουκρανίας

Στις προτεραιότητες της διοίκησης των “κιτρίνων” δεν είναι το πώς θα βρουν ένα… παραθυράκι για να μπουν στην Ευρωλίγκα, για πολλούς λόγους και όπως υποστηρίζουν σε επίσημο επίπεδο, ο προγραμματισμός τους έχει ξεκινήσει με δεδομένη την συμμετοχή στο EuroCup της επόμενης περιόδου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ευρωλίγκα, όχι πλέον όσον αφορά το Μαρούσι, αν και τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά και άλλες ομάδες που δείχνουν να έχουν πρόβλημα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα.
Όσον γνωστόν η Ευρωλίγκα έδωσε δύο “WILD CARD”, μία στην Άλμπα Βερολίνου και μία στην Λε Μαν που απέτυχαν να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους μέσω των πρωταθλημάτων της Γερμανίας και της Γαλλίας αντίστοιχα. Αλλά ίσως δώσει και μία τρίτη, μιας και όπως όλα δείχνουν η Αζοφμάς από την Ουκρανία δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για τον ίδιο λόγο που παλιότερα είχε αποχωρήσει και η Χάποελ Ιερουσαλήμ που είχε μονοετές συμβόλαιο ως κάτοχος του Uleb Cup. Η αιτία είναι το γήπεδο που έχει και δεν πληροί τις προδιαγραφές της Ευρωλίγκα, αφού έχει 3.500 θέσεις ενώ το μίνιμουμ είναι 5.000 είτε για τα προκριματικά είτε για τους ομίλους. Η διοίκηση της Αζοφμάς αποφάσισε ότι δεν θα ζητήσει να… μετακομίσει στην έδρα της Ντόνεσκ, χωρητικότητας 5.100 θέσεων γιατί θα είναι δύσκολο να μετακινηθούν οι φίλαθλοι της, αφού η απόσταση ξεπερνάει τα 100 χλμ., με τον αντιπρόεδρο της Αζοφμάς Μπόρις Μαλέφτσκι να δηλώνει: “Το γήπεδο μας έχει χωρητικότητα 3.500 θέσεων. Πουθενά σε καμία διοργάνωση στον κόσμο υπάρχει τέτοιο κριτήριο. Η Ευρωλίγκα επίσημα δεν μας έστειλε έγγραφο σχετικά με αυτόν τον κανονισμό αλλά όταν επικοινωνήσαμε με τα γραφεία της μας επιβεβαιώσαν ότι το μίνιμουμ στην χωρητικότητα είναι 5.000 θέσεις. Υπάρχει η επιλογή του Ντόνεσκ αλλά έπρεπε να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουμε στην Ευρωλίγκα μόνο για την συμμετοχή ή για τους φιλάθλους μας που αν φύγουμε δεν θα μας βλέπουν. Για εμάς είναι σημαντικό να έρχονται παιδιά στα παιχνίδια μας. Οπότε δεν πάμε στο Ντόνεσκ. Οι Ουκρανοί πλέον έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην FIBA, την οποία στήριξαν την εποχή του… σχίσματος ώστε να πιέσει την Ευρωλίγκα να τους δεχθεί στην τωρινή του έδρα. Σε περίπτωση που η Αζοφμάς δηλώσει αδυναμία, τότε η θέση θα μείνει κενή, μιας και η Ευρωλίγκα δεν επιθυμεί να βάλει άλλη ομάδα από την Ουκρανία, με τις πληροφορίες να θέλουν τον Άρη να είναι το πρώτο φαβορί, ενώ ακούγεται και το όνομα της Νανσί που θέλει να διεκδικήσει την είσοδο της στην Ευρωλίγκα μέσω της δικαστικής οδού. Πηγη Μετροσπορ

Θέλει Πάτο ο Αντσελότι

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Παίκτες που είχε μαζί του στη Μίλαν θέλει να πάρει στη νέα του ομάδα ο Κάρλος Αντσελότι. Ο έμπειρος τεχνικός είναι διατεθειμένος να εξαντλήσει με κάθε τρόπο τις πιθανότητες, προκειμένου να εντάξει στο δυναμικό της Τσέλσι τον επιθετικό της Μίλαν, Αλεξάντερ Πάτο. Συγκεκριμένα, έπεισε τους διοικούντες τη λονδρέζικη ομάδα να κάνουν πρόταση ύψους 60 εκατ. ευρώ στους «ροσονέρι» προκειμένου να αφήσουν τον νεαρό Βραζιλιάνο επιθετικό να "μετακομίσει" στο Νησί.

Από την άλλη πλευρά, οι Ιταλοί, στην περίπτωση που δεχτούν τη "δελεαστική" πρόταση των Άγγλων, μπορεί να γεμίσουν για τα καλά το ταμείο τους, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα αντιμετωπίσουν την κοινωνική κατακραυγή των οπαδών τους, ύστερα και από τη μεταγραφή του Κακά στη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα αποτελεί πρόκληση, αν, μέσα στην ίδια μεταγραφική περίοδο παραχωρήσουν δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια του συλλόγου τους.

Θέλει Αγκουέρο ο Σερ Άλεξ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Προς τον Σέρχιο Αγκουέρο φέρεται να έχει στρέψει την προσοχή του ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον για να ενισχύσει την επίθεση της ομάδα του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου, οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι διατεθειμένοι να δώσουν 55 εκατ. Ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης για να κάνουν δικό τους τον 22χρονο επιθετικό.

Πάντως, οι «ροχιμπλάνκος» δεν επιθυμούν να παραχωρήσουν τον νεαρό άσο, καθώς τον θεωρούν πολύτιμο εργαλείο στο ρόστερ τους, ενώ η ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο του παίκτη είναι στα 60 εκατ. ευρώ.

Πανιώνιος: Τριπλό μεταγραφικό χτύπημα


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Οι κυανέρυθροι απέκτησαν ως δανεικό από την Αρσεναλ Σαραντί τον 29χρονο αμυντικό Κάρλος Καστελιόνε ενώ με τον ίδιο τρόπο (δανεισμό) ενέταξαν στο ρόστερ τους τον 21χρονο τερματοφύλακα Ισαάκ Μπεθέρα και τον 20χρονο αμυντικό Ουέλιγκτον Μπαρόνι. Οι δύο τελευταίοι παραχωρήθηκαν από την Εσπανιόλ στο πλαίσιο της συνεργασίας των Καταλανών με τον Πανιώνιο.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις

Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει την κατ’ αρχάς συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή Κάρλος Καστελιόνε. Ο 29 χρονος (γεν. 9 Μαΐου 1980) αμυντικός, αγωνιζόταν τα 6 τελευταία χρόνια στην Άρσεναλ Σαραντί, με 149 συμμετοχές στην Α' Εθνική Αργεντινής, όπου ως αρχηγός κατέκτησε και το Κύπελλο Λιμπερταδόρες. Ο Κάρλος Καστελιόνε, αγωνίζεται στις θέσεις αμυντικό χαφ, σέντερ μπακ και αριστερό μπάκ χαφ. Αποκτήθηκε για ένα χρόνο υπο μορφή δανεισμού από την ομάδα Άρσεναλ Σαραντί της Αργεντινής. Ο Πανιώνιος διατηρεί το μονομερές δικαίωμα (option) αγοράς, να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή για επιπλέον 2 χρόνια το καλοκαίρι του 2010. Η ολοκλήρωση των λεπτομεριών της μεταγραφής αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει την κατ’ αρχάς συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές Ισαάκ Μπεθέρα (21 ετών, τερματοφύλακας) και Ουέλιγκτον Μπαρόνι (20 ετών, αμυντικός). Οι δύο ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν υπό μορφή δανεισμού 1 χρόνου από την Εσπανιόλ, στα πλαίσια της συνεργασίας με την Ισπανική ομάδα, στην οποία και θα επιστρέψουν το καλοκαίρι του 2010. Τα τυπικά της μεταγραφής των 2 ποδοσφαιριστών αναμένεται να ολοκληρωθούν τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

ΠΑΟΚ Ίβιτς: «Πλεονέκτημα με τον κόσμο μας»


Eπiμέλεια: Δ.Μ.

Ενημερωμένος για τις κινήσεις της ομάδας του αλλά και για το νούμερο των εισιτηρίων διαρκείας το οποίο ήδη έφτασε τα 8.000 κομμάτια, εμφανίστηκε με συνέντευξη του ο Βλάνταν Ίβιτς. «Μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.
Ο Σέρβος μέσος του δικεφάλου του βορρά με τοποθέτηση του στην εφημερίδα «Goal News»είπε εν όψει της νέας σεζόν:


«Ξέρω τι έκανε η ομάδα. Κινηθήκαμε με σοβαρότητα κι από ό,τι καταλαβαίνω η διοίκηση και ο προπονητής προσπάθησαν να κάνουν ό,τι ήταν καλύτερο για την ομάδα. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό. Θα φανεί και στην πορεία, αλλά οι νέοι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα μας δεν θα χρειαστούν μεγάλο διάστημα για να προσαρμοστούν. Ξέρουν το πρωτάθλημα, οι ξένοι γνωρίζουν και την Ελλάδα και τι επικρατεί εδώ και το μόνο που θα χρειαστούμε, όλοι μας όμως, είναι λίγο χρόνο για να μάθουμε ο ένας τον άλλο και να δέσουμε σαν ομάδα. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη. Ολοι ξέρουν ποιοι παίκτες έρχονται στον ΠΑΟΚ και τι να περιμένουν από αυτούς. Κι αυτό είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα και θα βοηθήσει την ομάδα», είπε αρχικά και στη συνέχεια σχολιάσε για τον κόσμο που θέλει τον τίτλο του πρωταθλητή:


«Πιστεύω ότι μπορούμε. Αλλωστε και πέρυσι που πήραμε τη δεύτερη θέση δεν νομίζω ότι ήταν κάτι που το περίμενε κανείς».

ΠΑΟΚ Φιλομένο: "Είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με ένα τέταρτο καθυστέρηση αφίχθη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης η πτήση όπου μεταξύ των επιβατών της ήταν και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του ΠΑΟΚ ο Λούσιο Φιλομένο που αποθεώθηκε από τους οπαδούς του "Δικεφάλου" όπου βρέθηκαν στο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".
Τον 29χρονο Αργεντινό επιθετικό, και έβδομη μεταγραφή του ΠΑΟΚ στα πλαίσια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου για την νέα χρονιά, υποδέχθηκε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Ζήσης Βρύζας, και ο γενικός της αρχηγός, Κώστας Ιωσηφίδης.

Στις δηλώσεις του ο Φιλομένο επισήμανε πως: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον ΠΑΟΚ. Με προσέγγισε με εξαιρετικό τρόπο ο Βρύζας και επέλεξα να έρθω σε μία ομάδα με φανατικό κόσμο και είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα".

Ο Αργεντινός επιθετικός είναι προγραμματισμένο αύριο Δευτέρα (29/06) να υπογράψει το συμβόλαιό του και να παρουσιαστεί ενώ νωρίτερα δε το πρωί θα έχει περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις πριν υπογράψει το συμβόλαιό του για τα επόμενα τρία χρόνια.

TENORIO !......ΣΤΟΙΧΗΜΑ.........

Επιμελεια-ΤΕΝΟRIO !

Kαλησπερα.

Ξεκινημα στα σημερινα απο το πρωταθλημα της 1ης Νορβηγιας
με τον ασο της ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ.

Εδω παω με την γηπεδουχο κυριως λογο της πολυ καλης παρουσιας
που εχει η ομαδα στα εντος εδρας της ματς αφου σε 8 αγωνες εντος
εχει απολογισμο 4-2-2 με τερματα 12/10.

Μαλιστα στα τελευταια 5 εντος εχει 4 νικες και 1 ηττα.
Ενω προερχεται απο 2 σερι νικες εντος επι των Μπραν και Τρομσο.

Απο την αλλη η φιλοξενουμενη Σαντεφιορντ προερχεται απο 8 αγωνες
χωρις να εχει γνωρισει την νικη με 18 γκολ παθητικο και με 1 νικη
σε μολις 7 αγωνες εκτος.

Φορμα, αγωνιστικη κατασταση, και παραδοση, με το μερος της
ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ το μελανο σημειο της υποθεσης ειναι οτι
δεν εχει πολυ καλα αγωνιστικα νεα στο σημερινο ματς
αλλα ακομη και ετσι νομιζω πως μπορει να μας χαρισει τον ασο
επι της πολυ κακης εκτος εδρας Σαντεφιορντ σε τιμες εκτος οππαπ
κοντα στο (2,20)!!


Επομενο σημειο που κλεινει την δυαδα μου ειναι το διπλο της
ΝΑΙΜΠΕΡΣΓΚΟΥΝΤ απο το πρωταθλημα τη Β΄ Νορβηγιας.

Εδω, πανω κατω ισχυουν τα ιδια με το παραπανω ματς οσο αφορα
απο αποψης φορμας και καταστασης ομαδων αλλα οσο αφορα και
απο αποψης αγωνιστικων νεων αφου και η ΝΑΙΜΠΕΡΣΓΚΟΥΝΤ
σημερα εχει τα προβληματακια της.

Και σε αυτο το ματς παρα της απουσιουλες της φιλοξενουμενης
θα παω με το διπλο σε αποδοση εκτος οππαπ (2,00) πολυ απλα
γιατι η γηπεδουχος Σκειντ με την οποια παιζει η ΝΑΙΜΠΕΡΣΓΚΟΥΝΤ
με πολυ απλα λογια δεν υπαρχει αγωνιστικα,
τωρα αν αναστηθει σημερα με γεια της με χαρα της.

Αυτα λοιπον θα ειναι τα 2 βασικα μου σημεια για σημερα.

Περα των 2 αυτων σημειων λοιπον, θα ριξω και ενα τζοκερ
σε συστημα με ισοπαλiες.


Οντ γκρενλαντ-Βικινγκ (Χ)
Χαουγκεσουντ-Σογκνταλ (Χ)
Βαλερενγκα-Ροζενμποργκ (Χ)
Σιατλ-Κολοραντο (Χ)
Φλουμινενσε-Φλαμενγκο (Χ)

Καλο απογευμα καλα να περνατε τα σεβη μου ΤΕNORIO !

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΧΑΡΤΛΕΥ-ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΛΕΚΙ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Τελειώνουν τα ψέματα με την περίπτωση του Πολ Χάρτλεϊ αφού πλέον ο Σκοτσέζος ποδοσφαιριστής ετοιμάζεται να απαντήσει οριστικά στην πρόταση που του έχει καταθέσει ο Ηρακλής. Ο Χάρτλεϊ βρίσκεται πλέον στην πατρίδα του και θα συναντηθεί την Δευτέρα με τους εκπρόσωπους της Σελτικ.Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής έχοντας στενούς δεσμούς με την συγκεκριμένη ομάδα και ως αρχηγός στην φετινή σεζόν θέλει να είναι απόλυτα ξεκάθαρος απέναντι τους.Άλλωστε όταν τερματίσει την καριέρα του θα ήθελε να έχει καλές σχέσεις με την συγκεκριμένη ομάδα για διάφορους λόγους.Προγνωστικά δεν χωρούν στην υπόθεση αφού είναι αποκλειστικά μια απόφαση του Σκοτσέζου ποδοσφαιριστή. Στη Μίκρα αν και αισιοδοξούν για την περίπτωση προσπαθούν να είναι συγκρατημένοι ώστε να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα.Θεωρούν ότι έχουν καταθέσει μια πληρέστατη πρόταση στον Χάρτλεϊ και έχουν κάνει ότι μπορούσαν για να τον φέρουν στο Καυτανζόγλειο.Αν δεν προχωρήσει το θέμα με τον 32χρονο ποδοσφαιριστή τότε έχουν ήδη άλλη εναλλακτική λύση προκειμένου να την ενεργοποιήσουν.Για την υπόθεση της μεταγραφής του Λέκι οι κυανόλευκοι μέσα στο επόμενο 48ωρο είναι το πιθανότερο να γνωρίζουμε την οριστική εξέλιξη της υπόθεσης που αν είναι θετική τότε ο Ηρακλής θα κάνει μια τεράστια μετεγγραφή.Αυτη την στιγμή Μεγαλύτερος αντίπαλος για τους “κυανόλευκους είναι μια πρόταση που έχει στα χέρια του από το Μεξικό. Όπως τουλάχιστον γνωρίζουν στην Μίκρα η πρόταση της μεξικάνικης ομάδας δεν απέχει από αυτή του Ηρακλή. Έχουν όμως ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Ο Λέκι θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη γιατί θέλει να παίξει ξανά σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.Έχοντας υπογράψει ήδη ένα προσύμφωνο οι διοικούντες της ΠΑΕ περιμένουν πλέον τον παίκτη να έρθει στην Ελλάδα για να κλείσει και τυπικά το θέμα. Πιάνει δουλειά το γκρουπ των παικτών του Ηρακλή, που θα υποβληθούν στην διαδικασία της έξτρα προετοιμασίας. Συγκεκριμένα, ο νέος γυμναστής της ομάδας, Νίκος Καρύδας, περιμένει στην Μίκρα την Δευτέρα 29/06, τους Βικτοράς Γιάκομπ (με το που υπογράφει, δηλαδή), Ντένις Επστάιν, Γρηγόρη Παπαζαχαρία, Μανώλη Παπαστεριανό, Κώστα Φούφουλα, Mπάμπη Περπερίδη και Αχιλλέα Σαρακατσάνο.
Οι «7» θα ολοκληρώσουν το επιπλέον πρόγραμμά τους την Κυριακή 05/07 και από την επομένη θα περάσουν στο πρόγραμμα προετοιμασίας όλης της ομάδας, όντας ήδη με «ζεσταμένες μηχανές.Ολα ΟΚ με τον Βικτοράς Γιάκομπ που πέρασε, 27/6, με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και δεν θα υποβληθεί σε εργομετρικά τη Δευτέρα όπως υπήρχε ένα ενδεχόμενο. Ο Ρουμάνος επιθετικός μάλιστα, μπαίνει κατευθείαν, 29/6, στις προπονήσεις και την ίδια μέρα θα υπογράψει και το διετές συμβόλαιό του. Ο υψηλόσωμος (1.91), επιθετικός άρχισε, μεταξύ άλλων, ήδη να γνωρίζει σιγά-σιγά τη Θεσσαλονίκη και τις εγκαταστάσεις της ομάδας.Την Τετάρτη, 1/7, το βράδυ αναμένεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη ο Μάουρο Μιλάνο. Ο 25χρονος Αργεντινός που έχει συμφωνήσει με τον Ηρακλή για διετές συμβόλαιο θα έρθει στις αρχές της εβδομάδας στην Ελλάδα και θα τακτοποιήσει κάποιες προσωπικές του υποθέσεις. Την Τετάρτη θα είναι στη Θεσσαλονίκη ώστε να περάσει από γιατρούς και με το που είναι όλα ΟΚ, να επικυρώσει τη συνεργασία του με την ομάδα και να μπει στις προπονήσεις. Μια ανάσα από την απόκτηση του Αργεντινού στόπερ Ματίας Λέκι βρίσκεται ο Ηρακλής με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής Δήμος Πολύκαρπος στο «gazzetta.gr”, «Είμαστε σε καλό δρόμο».Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Ρέμου ήταν στην περιοχή της Επανομής και το “gazzetta.gr” τον ρώτησε εάν οι πληροφορίες για ενδιαφέρον προς το πρόσωπο του Λέκι ευσταθούν. «Υπάρχουν συζητήσεις με την πλευρά του παίκτη θα δούμε πως θα εξελιχθεί περίπτωση».
ΜΠΑΣΚΕΤ:Ήδη άρχισαν ορισμένοι να αναζητούν τις πρώτες μεταγραφές και να απορούν γιατί ακόμη δεν έχει πάρει ο Ηρακλής κάποιον παίκτη. Τα πρώτα δείγματα “γραφής” του Κακιούση έχουν όμως ήδη κάνει την παρουσία τους, ενώ η κινητικότητα του Ηρακλή εντείνεται τον τελευταίο καιρό. Στις αρχές του Ιουλίου ο Ηρακλής αναμένεται να κάνει και τις πρώτες του ανακοινώσεις.
ΒΟΛΕΥ:Ευνοϊκό ήταν το αποτέλεσμα της κλήρωσης (26/6) του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας για τον Ηρακλή. Οι «κυανόλευκοι» κληρώθηκαν να αντιμετωπίσουν την Βελγική Λένικ αποφεύγοντας ομάδες, όπως η Κούνεο και η Ίσκρα τις οποίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν στον FINAL 4 της διοργάνωσης. Στη περίπτωση που ο Ηρακλής ξεπεράσει το εμπόδιο της Λένικ και προκριθεί στους 16 της διοργάνωσης τότε θα αντιμετωπίσει την νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στη Χοτ Βόλει (Αυστρία) -Κάποσβαρ (Ουγγαρία).

Τέλειος ο Βίγια για Μπάρτσα

xavi_barca.jpgΟ Τσάβι θεωρεί ότι ο Νταβίντ Βίγια είναι ότι πρέπει για την επιθετική γραμμή της Μπαρτσελόνα. Ο μέσος των Καταλανών υποστηρίζει ότι ο συμπαίκτης του στην εθνική ομάδα θα είναι η τέλεια προσθήκη για τους πρωταθλητές.


Ο αρχηγός των «μπλαουγκράνα» έχει πολύ καλές σχέσεις με τον φορ της Βαλένθια «Τον υποστηρίξαμε στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών και είναι μια χαρά τώρα. Τον ξέρω πολύ καιρό και έχουν υπέροχη σχέση. Πάντα είχε φίλους από την Μπαρτσελόνα και θα ήταν τέλειος για την ομάδα μας».

βολευ-Ανακοίνωσε Μιλιβόγιεβιτς ο Άρης

aris_omadiki1.jpgΣε μια ακόμη προσθήκη στο ρόστερ του εν όψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου προχώρησε ο Άρης, καλύπτοντας παράλληλα τη θέση του δεύτερου ξένου. Οι «κιτρινόμαυροι» συμφώνησαν με τον Σέρβο ακραίο, Αλεξάνταρ Μιλιβόγιεβιτς, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στο γαλλικό πρωτάθλημα για χάρη της Μποβέ.

Ο 26χρονος αθλητής αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα τους Θεσσαλονικείς, καθώς έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και διαθέτει αρκετή εμπειρία, ώστε να συμβάλει στην υλοποίηση των στόχων που έχουν θέσει στον Άρη. Φόρεσε για τρία χρόνια τη φανέλα της Βοϊβοντίνα, ενώ τις περιόδους 2006-2008 μετακόμισε στην Μπούντουτσνοστ, με την οποία αναδείχθηκε δυο φορές πρωταθλητής, συμμετέχοντας παράλληλα και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Aς το ψιθυρίσουμε εμείς λοιπόν...

Οι έως τώρα μεταγραφικές κινήσεις της Διοίκησις της ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχουν ενθουσιάσει τον κόσμο της ομάδας και αυτοί το απέδειξαν με την αγορά διαρκείας ...
Στην επικοινωνιακή και μεταγραφική πολιτική τακτική παίρνει άριστα η ΠΑΕ. Και από όσα γνωρίζω ακολουθούν και άλλες επιτυχίες, σε τομείς που χώλαινε τα τελευταία χρόνια με την εσωστρέφεια ...
Μήπως πλησιάζει η ώρα να ανακοινώσει και τα οικονομικά στοιχεία που βρέθηκαν και πώς θα τα αντιμετωπίσουν ... Γιατί με αυτή την κίνηση, << Όλα στον αέρα, όλα στο φως >>, θα κερδίσουν και τους πιο μετρημένους, πληγωμένους και καχύποπτους Αρειανούς ...
Αυτή η κίνηση εάν γίνει, θα είναι η πρώτη Νίκη της ομάδας την φετινή σεζόν με γκολ από τα αποδυτήρια ... Διότι με την αλήθεια και την ειλικρίνεια μόνο κέρδος θα έχουν και ΝΙΚΕΣ...

Επιμέλεια : George Bak

Νέα για τεννις (Γουίμπλετον)

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Άντι Μάρεϊ απέναντι στον Σέρβο Βίκτορ Τροίτσκι, τον οποίο και νίκησε με 3-0 σετ (6-2, 6-3, 6-4). Έτσι, ο Σκωτσέζος τενίστας διατηρεί ολοζώντανα τα όνειρα των Βρετανών, που θέλουν να δουν μετά από πολλά-πολλά χρόνια έναν συντοπίτη τους να κατακτάει το ιστορικό αυτό Γκραν Σλαμ.

Από εκεί και πέρα, δεν υπήρχαν εκπλήξεις, με τους Ρόντικ, Μπέρντιχ, Χιούιτ, Αντρέεφ, Σιμόν, Βάβρινκα και Στέπανεκ να προκρίνονται κι αυτοί στον τέταρτο γύρο, ωστόσο θα πρέπει να σταθούμε στη νίκη του Τόμι Χάας επί του Μάριν Τσίλιτς. Ο Γερμανός επικράτησε του Κροάτη με 3-2 σετ (7-5, 7-5, 1-6, 6-7, 10-8), μετά από 2 ώρες και 29 λεπτά και ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Στις γυναίκες είχαμε δύο σημαντικούς αποκλεισμούς. Η νικήτρια του Ρολάν Γκαρός, Σβετλάνα Κουζνέτσοβα, ηττήθηκε από τη Γερμανίδα Λιζίκι με 6-2, 7-5 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά. Πρόωρο «αντίο» είπε και η Γέλενα Γιάνκοβιτς, η οποία έχασε από την Αμερικανίδα Μέλανι Οντίν με 2-1 σετ (6-7, 7-5, 6-2). Στα υπόλοιπα ματς, η Ιβάνοβιτς απέκλεισε την Αυστραλή Στόσουρ (7-5, 6-2), ενώ προκρίθηκαν και οι Βίνους Γουίλιαμς, Ντινάρα Σάφινα, Αμελί Μορεσμό, Κάρολαϊν Βοζνιάτσκι και Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα.

Δόξα Δράμας μεταγραφές και διαρκείας

Μια σπουδαία μεταγραφή που θα κινητοποιήσει ακόμη περισσότερο τον κόσμο της, φαίνεται πως “κυνηγάει” η Δόξα Δράμας για την επιθετική της γραμμή. Τόσο στην άμυνα, όσο και στο χώρο του κέντρου έχουν αποκτηθεί ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τα μέγιστα στον “μαραθώνιο” που περιμένει για φέτος τους “Μαυραετούς”. Έτσι ο πρόεδρος της Δόξας Χαράλαμπος Νικολαϊδης άναψε “πράσινο φως” τόσο στον τεχνικό διευθυντή Γιώργο Μάλλιο, όσο και στον προπονητή Κώστα Βασιλακάκη ώστε να αναζητήσουν την καλύτερη δυνατή λύση για την στελέχωση της επιθετικής γραμμής. Η χθεσινή αποδέσμευση του Γιώργου Γκουγκουλιά από τον ΠΑΣ Γιάννινα κινητοποίησε τους ανθρώπους της Δόξας που τον θεωρούν μια εξαιρετική λύση για την “γραμμή κρούσης”, παρ’ όλα αυτά δεν έχει κατατεθεί ακόμη επίσημη πρόταση για την απόκτηση του 25χρονου επιθετικού, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει δεχτεί τις καλύτερες προτάσεις από Πιερικό και Ολυμπιακό Βόλου. Πάντως το όνομα του Γκουγκουλιά διαψεύδεται από τους κύκλους της ΠΑΕ, αλλά το ενδιαφέρον των “Μαυραετών” θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μπει “σφήνα” στους διεκδικητές του η Δόξα. Το έτερο όνομα που έχει απασχολήσει τελευταία τους ανθρώπους των Δραμινών είναι αυτό του Βίκτορ Αγκάλι που έχει μείνει ελεύθερος από τη Skoda Ξάνθη και σύμφωνα με δηλώσεις του, θα ήθελε να παραμείνει στην Ελλάδα κάτι που ευνοεί τις βλέψεις της Δόξας. Ο θηριώδης επιθετικός (1,93μ.) ήρθε φέτος στη χώρα μας, αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια με τη φανέλα της Ξάνθης και πέτυχε 5 τέρματα για τους Θρακιώτες. Παρ’ όλα αυτά, η κυπριακή Ανόρθωση βολιδοσκοπεί τον Νιγηριανό επιθετικό και ίσως τελικά τον “δελεάσει” με μια μεγαλύτερη πρόταση.

“Έκρηξη” στα διαρκείας

Πέρα απ’ τη δεδομένη επιθυμία για ενίσχυση στην μεσοεπιθετική γραμμή, η διοίκηση των “Μαυραετών” επιζητεί παράλληλα να κάνει το “μπαμ” με την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή εγνωσμένης αξίας που θα καταφέρει να “ξεσηκώσει” τον κόσμο, μόνο και μόνο με το όνομα του. Ο κόσμος δείχνει να ανταποκρίνεται μέχρι στιγμής στη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας όμως η απόκτηση ενός “μεγάλου” ονόματος, θα καταφέρει να συσπειρώσει ακόμη περισσότερο τους φιλάθλους της ομάδας. Άλλωστε πέρα απ’ την οικονομική βοήθεια με τη διάθεση εισιτηρίων διαρκείας, η διοίκηση της Δόξας χρειάζεται την ίδια βοήθεια από τον κόσμο και στη διάθεση μετοχών της ΠΑΕ για να συμπληρωθεί ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς.

Θα βγει άραγε ο Άρης Ευρωλίγκα;

Στις προτεραιότητες της διοίκησης των “κιτρίνων” δεν είναι το πώς θα βρουν ένα… παραθυράκι για να μπουν στην Ευρωλίγκα, για πολλούς λόγους και όπως υποστηρίζουν σε επίσημο επίπεδο, ο προγραμματισμός τους έχει ξεκινήσει με δεδομένη την συμμετοχή στο EuroCup της επόμενης περιόδου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ευρωλίγκα, όχι πλέον όσον αφορά το Μαρούσι, αν και τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά και άλλες ομάδες που δείχνουν να έχουν πρόβλημα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα.
Όσον γνωστόν η Ευρωλίγκα έδωσε δύο “WILD CARD”, μία στην Άλμπα Βερολίνου και μία στην Λε Μαν που απέτυχαν να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους μέσω των πρωταθλημάτων της Γερμανίας και της Γαλλίας αντίστοιχα. Αλλά ίσως δώσει και μία τρίτη, μιας και όπως όλα δείχνουν η Αζοφμάς από την Ουκρανία δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για τον ίδιο λόγο που παλιότερα είχε αποχωρήσει και η Χάποελ Ιερουσαλήμ που είχε μονοετές συμβόλαιο ως κάτοχος του Uleb Cup. Η αιτία είναι το γήπεδο που έχει και δεν πληροί τις προδιαγραφές της Ευρωλίγκα, αφού έχει 3.500 θέσεις ενώ το μίνιμουμ είναι 5.000 είτε για τα προκριματικά είτε για τους ομίλους. Η διοίκηση της Αζοφμάς αποφάσισε ότι δεν θα ζητήσει να… μετακομίσει στην έδρα της Ντόνεσκ, χωρητικότητας 5.100 θέσεων γιατί θα είναι δύσκολο να μετακινηθούν οι φίλαθλοι της, αφού η απόσταση ξεπερνάει τα 100 χλμ., με τον αντιπρόεδρο της Αζοφμάς Μπόρις Μαλέφτσκι να δηλώνει: “Το γήπεδο μας έχει χωρητικότητα 3.500 θέσεων. Πουθενά σε καμία διοργάνωση στον κόσμο υπάρχει τέτοιο κριτήριο. Η Ευρωλίγκα επίσημα δεν μας έστειλε έγγραφο σχετικά με αυτόν τον κανονισμό αλλά όταν επικοινωνήσαμε με τα γραφεία της μας επιβεβαιώσαν ότι το μίνιμουμ στην χωρητικότητα είναι 5.000 θέσεις. Υπάρχει η επιλογή του Ντόνεσκ αλλά έπρεπε να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουμε στην Ευρωλίγκα μόνο για την συμμετοχή ή για τους φιλάθλους μας που αν φύγουμε δεν θα μας βλέπουν. Για εμάς είναι σημαντικό να έρχονται παιδιά στα παιχνίδια μας. Οπότε δεν πάμε στο Ντόνεσκ. Οι Ουκρανοί πλέον έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην FIBA, την οποία στήριξαν την εποχή του… σχίσματος ώστε να πιέσει την Ευρωλίγκα να τους δεχθεί στην τωρινή του έδρα. Σε περίπτωση που η Αζοφμάς δηλώσει αδυναμία, τότε η θέση θα μείνει κενή, μιας και η Ευρωλίγκα δεν επιθυμεί να βάλει άλλη ομάδα από την Ουκρανία, με τις πληροφορίες να θέλουν τον Άρη να είναι το πρώτο φαβορί, ενώ ακούγεται και το όνομα της Νανσί που θέλει να διεκδικήσει την είσοδο της στην Ευρωλίγκα μέσω της δικαστικής οδού.

Αναμονή στον ΠΑΟΚ για Σαβίνι

Την απάντηση του Μίρκο Σαβίνι περιμένουν στον ΠΑΟΚ καθώς ο Ιταλός ολοκληρώνει τις διακοπές του και επιστρέφει στο Παλέρμο για να κάνει με την σειρά του αποτίμηση της κατάστασης και να συνεργαστεί με τον εκπρόσωπο του κ. Παστορέλο σχετικά με το ενδιαφέρον και την πρόταση του ΠΑΟΚ. Ο ιαλός αμυντικός δεν έχει πει όχι στο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για δυο λόγους. Βασικά είναι η ευρωπαϊκή προοπτική του Δικεφάλου που έστω και αν δεν αγωνίζεται σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, θα μπει στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ κι αυτό είναι ένα δέλεαρ.
Το δεύτερο ενισχυτικό στοιχείο για την έλευση του παίκτη, είναι η παρουσία του μακεδονικού συλλόγου στο ελληνικό πρωτάθλημα όπου πέρυσι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και αναμένεται να συμβεί και φέτος το ίδιο.
Ωστόσο ο Σαβίνι θα αποφασίσει σχετικά γιατί μπορεί ο ΠΑΟΚ να θέλει αλλά και τα οικονομικά είναι πάντα ένας βασικός λόγος και στο ζήτημα αυτό κανείς δεν ξέρει τι τελική απόφαση θα πάρει ο παίκτης.

Mεσογειακοί αγώνες

Αλλα τέσσερα χρυσά μετάλλια προσέθεσε στη συλλογή της η ελληνική αποστολή στους Μεσογειακούς αγώνες της Πεσκάρα την τρίτη μέρα των αγώνων. Ο Γιάννης Χρήστου πρώτευσε στο μονό σκιφ, όπως και οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλκας στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, ενώ μεσογειονίκης στέφθηκε και η Αλεξάνδρα Τσιάβου στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών. Το χρυσό πήρε και ο Πολύμερος στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών.
Η ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 7:50.81, ενώ το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλίδα, Λάουρα Μιλάνι και το χάλκινο η Μίρνα Ράιλε Μπρόντανατς από την Κροατία.

Ο Γιάννης Χρήστου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ, καθώς ο έλληνας κωπηλάτης τερμάτισε με επίδοση 7:03.05, ενώ το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Κροάτης, Μάριο Βέκιτς και το χάλκινο, ο Ιταλός, Ρομάνο Μπατίστι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην 5η θέση τερμάτισε ο Κύπριος, Βαλεντίνος Σοφοκλέους.

Το τρίτο χρυσό μετάλλιο ήρθε στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, καθώς οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλκας, πήραν την πρώτη θέση, τερματίζοντας πρώτοι με επίδοση 6:38.42. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γάλλοι Ζερμέν Σαρντέν και Ντοριάν Μορτελέτ, ενώ το χάλκινο οι Σέρβοι, Γκόραν Γιάγκαρ και Νίκολα Στόιτς.

Ο Πολύμερος πήρε την πρώτη θέση στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών με επίδοση 7:02.85, ενώ το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός, Λορέντσο Μπερτίνι και το χάλκινο, ο Γάλλος, Μαξίμ Γκουασέ.

Κατά τ` άλλα, την τέταρτη θέση στον τελικό του διπλού σκιφ ανδρών κατέλαβαν ο Στέργιος Παπαχρήστος και ο Γιάννης Τσάμης. Το χρυσό πήραν οι Ζουλιέν Μπαέν και Σεντρίκ Μπέρεστ από τη Γαλλία με χρόνο 6:21.86.

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009-ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ



10:00 Εurosport 2 Ιαπωνία: Οϊτα-Κασίμα
11:00 Eurosport Kανόε-Καγιάκ
12:00 Novasport 3 Μπιτς βόλεϊ Νάξος
12:00 Conn-X TV Μπιτς βόλεϊ Στάβανγκερ
14:00 Eurosport Superbike
16:00 NET ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ: ΙΣΠΑΝΙΑ - Ν. ΑΦΡΙΚΗ (Μ. ΤΕΛΙΚΟΣ)
16:00 Novasport Βόλεϊ: Ολλανδία-Ιταλία
16:00 Novasport 3 Μπιτς Σόκερ
17:00 ΣΚΑΙ Superbike
17:30 Novasport 4 Βόλεϊ: Πολωνία-Βραζιλία
19:00 Sport + ΠΕΣΚΑΡΑ 2009: ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
21:00 NOVASPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ: ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ - ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ
21:30 NET ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ: ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΗΠΑ (ΤΕΛΙΚΟΣ)
22:00 Novasport 2 Γκολ, US PGA Tour
23:55 ΕΤ1 ΠΕΣΚΑΡΑ 2009: ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
00:30 Novasport 1 Βραζιλία: Παλμέιρας-Σάντο

Κυνηγάει τον Κρουζ η Φιορεντίνα


Κυνηγάει τον Κρουζ η Φιορεντίνα

Ο Χούλιο Κρουζ έχει οριοθετηθεί από τους ιθύνοντες της Φιορεντίνα ως ο Νο1 στόχος της ομάδας για την επιθετική ενίσχυση της ομάδας.


«Για μερικές εβδομάδες συζητάμε την περίπτωση να αποκτήσουμε τον Κρουζ. θα προσπαθήσουμε να έρθουμε σε συμφωνία μέσα στις επόμενες μέρες. Ο τεχνικός, Τσέζαρε Πραντέλι, θέλει πολύ τον παίκτη και θα προσπαθήσουμε να του κάνουμε την χάρη», επισήμανε σχετικά ο αθλητικός διευθυντής των «βιόλα», Πανταλέο Κορβίνο.


Ειπε..........................

"Τι είναι αυτό που φοράς; Πράσινο μπουφάν, όπως ο Λέτο; Λάθος χρώμα διάλεξες, φίλε μου..."

Λουτσιάνο Γκαλέτι

(Ο Αργεντινός σε οπαδό του Ολυμπιακού, ο οποίος θέλησε να φωτογραφηθεί μαζί του φορώντας... πράσινο μπουφάν)

Καλή αρχή για Σαβιόλα

saviola2.jpgΟ Χαβιέ Σαβιόλα τείνει να ξεχαστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη αφού τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην αφάνεια. Ο Αργεντινός επιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπενφίκα και στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των αετών δήλωσε ότι θέλει να φανεί και πάλι χρήσιμος.

Ο πρώην φορ της Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε χαρακτηριστικά «Θέλω να νιώσω χρήσιμος και σημαντικός ξανά. Πιστεύω ότι έχω την εμπιστοσύνη του προπονητή και αυτό είναι μια καλή αρχή. Επιθυμώ να παίξω και να δείξω το ταλέντο μου».

Νέο «μπαμ» με Βαν Μπούιτεν

van_buyten.jpgΟ Παναθηναϊκός ετοιμάζει να κάνει ακόμα μια μεγάλη μεταγραφή αλλά αυτή την φορά στο κέντρο της άμυνας. Οι πράσινοι έχουν στον μεταγραφικό τους στόχαστρο τον Ντάνιελ Βαν Μπούιτεν της Μπάγερν Μονάχου ενώ ψηλά στην λίστα είναι και ο Κάρλος Μαρτσένα της Βαλένθια. Επαφές με το τριφύλλι επιβεβαίωσε ο μάνατζερ του 31χρονου διεθνή άσου.

Οι Βαυαροί συνεχίζουν με τον Λουίς Φαν Γκάαλ στον πάγκο τους και όπως φαίνεται από τις πρώτες ενδείξεις ο Ολλανδός τεχνικός δεν υπολογίζει στα πλάνα του τον Βαν Μπούιτεν. Ο Βέλγος άσος είχε προταθεί πριν από μερικές ημέρες στο τριφύλλι και ο Παναθηναϊκός εξετάζει πάρα πολύ σοβαρά την περίπτωση του. Κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί το πρώτο φαβορί για την κάλυψη του δεύτερου στόπερ που θέλουν να αποκτήσουν την θερινή περίοδο.
Ο 31χρονος άσος με ύψος 1,96μ., έχει τσεκαριστεί από τον Πίτερ Κάιζερ που έχει εγκρίνει αφού μιλάμε για παίκτη παγκόσμιας κλάσης, πολύ καλό με την μπάλα στα πόδια και ανίκητο στον αέρα. Ο Βαν Μπούιτεν έχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο με την Μπάγερν αλλά οι οικονομικές απαιτήσεις δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Επιβεβαίωσε επαφές ο μάνατζερ
Ο μάνατζερ του Βέλγου στόπερ, Κριστόφ Χενροτάι επιβεβαίωσε στην «Πράσινη» το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού «Γνωρίζω για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Ηρθε πριν από λίγο καιρό σε επαφή μαζί μου ένας εκπρόσωπος της ελληνικής ομάδας και μιλήσαμε για την πιθανότητα μεταγραφής του. Ωστόσο, ο Ντάνιελ ανήκει στην Μπάγερν αυτή τη στιγμή και νομίζω πως θέλει να συνεχίσει στην ομάδα. Περιμένει πάντως τις εξελίξεις με τον νέο προπονητή. Πριν από λίγο ήμουν μαζί του και δεν μου έχει πει ότι θέλει να φύγει. Ωστόσο ξέρετε ότι αυτά τα πράγματα αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη». Υπενθυμίζουμε ότι και ο Τζιμπρίλ Σισέ έλεγε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του μόνο σε Ισπανία ή Αγγλία αλλά προτίμησε τον Παναθηναϊκό.

Κακά: «Η Ρεάλ έχει ιστορία, η Σίτι όχι»

kaka-ronnaldo.jpgΟ Κακά λίγο έλειψε τον Ιανουάριο να συνεχίσει την καριέρα του στην Μάντσεστερ Σίτι αλλά τελικά επέλεξε να μείνει στην Μίλαν. Τώρα που ο Βραζιλιάνος μέσος αποκτήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης έκανε γνωστούς τους λόγους που δεν επέλεξε την αγγλική ομάδα.


Ο διεθνής άσος τόνισε ότι οι «σίτιζενς» δεν έχουν ιστορία ενώ οι Μαδριλένοι έχουν τεράστια «Το ενδιαφέρον της Σίτι τον Ιανουάριο ήταν πολύ έντονο. Πολλές από τις μικρές ομάδες κατά περιόδους ξοδεύουν πολλά χρήματα. Τα πράγματα είναι υπέροχα εκείνη τη στιγμή και όχι τόσο αργότερα. Ένοιωσα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για την ευκαιρία μου στην Ρεάλ. Δεν είναι η διαφορά στην ποιότητα ανάμεσα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και την Πρέμιερ Λιγκ. Η Ρεάλ πάντα ήταν μεγάλος σύλλογος και κανείς δεν μπορεί να βάλει στην άκρη την ιστορία της και τα εννιά Τσάμπιονς Λιγκ».

"Αγαπώ την ΑΕΚ, με έπεισε ο Παναθηναϊκός"


Ο Κώστας Κατσουράνης πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στη Μολδαβία Ο Κώστας Κατσουράνης μία μέρα μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό, μίλησε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Εξέδρας" και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν τη μεταγραφή του, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, όσα ακούστηκαν αλλά και το τί ισχύει με την περιβόητη ρήτρα...που φέρεται πως υπήρχε στο συμφωνητικό της Μπενφίκα με την "Ενωση".

Αναλυτικά:
-Πώς αποφάσισες να επιστρέψεις τελικά στην Ελλάδα;
"Οπως είχα πει αρχικά δεν ήταν αυτή η προτεραιότητά μου. Αλλά συζήτησα με την οικογένειά μου και κρίναμε ότι πρέπει να γυρίσουμε στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός, που είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και παλαιότερα, μου έκανε μια εξαιρετική πρόταση. Τη συζήτησα με την οικογένειά μου και αποφασίσαμε ότι το συμφέρον μας ήταν για πολλούς λόγους η επιστροφή στην Ελλάδα. Ετσι φτάσαμε στην επιλογή να εξετάσω σοβαρά την πρόταση του Παναθηναϊκού και τελικώς να συμφωνήσουμε".

-Είχες πει ότι αν αποφάσιζες να επιστρέψεις στην Ελλάδα η ΑΕΚ θα ήταν αυτή που θα είχε τον πρώτο λόγο. Γιατί δεν επέστρεψες σε αυτήν;
"Για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα, σε μια συνέντευξη που είχα δώσει πριν από δύο μήνες, είχα πει ότι τον πρώτο λόγο θα έχει η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ ήταν η πρώτη μου επιλογή. Ειχα ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με την Μπενφίκα. Οποια ομάδα σε θέλει επιδιώκει να έχει μια επαφή με εσένα, αν μιλάμε για την ΑΕΚ, ή τον μάνατζέρ σου. Η ΑΕΚ δεν ήρθε ποτέ σε επαφή μαζί μου ή με τον μάνατζέρ μου. Δεν νομίζω ότι δεν με ήθελε. Ημουν στην ΑΕΚ τέσσερα χρόνια και ξέρω καλά τι γίνεται. Η εντύπωσή μου είναι ότι η ΑΕΚ δεν είχε αυτή την περίοδο την οικονομική δυνατότητα να με αποκτήσει. Ισως αυτός να είναι ο λόγος, αλλά δεν μου έγινε ποτέ πρόταση από την ΑΕΚ, αν και περίμενα ότι θα έρχονταν σε επαφή μαζί μου, ότι θα μου έκαναν μια πρόταση, ή θα ψάχναμε έναν τρόπο για να επιστρέψω".

-Ο Τύπος έγραψε ότι συνεργάστηκες με την Μπενφίκα και τον Παναθηναϊκό για να μην πάρει χρήματα η ΑΕΚ από την ρήτρα που υπήρχε για την επιστροφή σου. Είναι αλήθεια;
"Η ρήτρα ήταν ανάμεσα στην Μπενφίκα και την ΑΕΚ, όχι ανάμεσα σε εμένα και την ΑΕΚ. Από την αρχή της υπόθεσης εγώ ξεκαθάρισα στον Παναθηναϊκό ότι πρέπει να τα βρει με την ΑΕΚ αν θέλει να με αποκτήσει. Διότι αυτό ήταν το σωστό. Εγώ έκανα διακοπές και γράφονταν πολλά σενάρια, ότι επιχειρώ να εξαπατήσω την ΑΕΚ. Οτι πήγα με τον Ακη Ζήκο στο κότερο του Νίκου Πατέρα, πράγματα που δεν έγιναν ποτέ, διότι ο Ακης δεν με εκπροσώπησε ποτέ, οι μάνατζέρ μου είναι εδώ και χρόνια ο Ρότζερ Λίνσε και ο Γιάννης Εμμανουηλίδης.
Αν ήθελα να πετάξω έξω την ΑΕΚ θα μπορούσα να πάω στην Μπενφίκα και να αγοράσω την ελευθερία μου, αυτό επιτρέπεται από τους νόμους. Δεν το έκανα, διότι το ποδόσφαιρο, όπως εγώ το καταλαβαίνω, είναι σπορ με συναισθήματα, ο κόσμος δένεται με τους αθλητές και οι αθλητές με τις ομάδες. Και έτσι πρέπει να είναι. Εγώ αγάπησα την ΑΕΚ και πάντα θα την αγαπώ. Ο μάνατζέρ μου, ο Ρότζερ Λίνσε, που εκπροσωπεί τον Μαϊστόροβιτς βρέθηκε στα γραφεία της ΑΕΚ για να μιλήσει για τον Σουηδό και η διοίκηση δεν του εκδήλωσε ενδιαφέρον για μένα. Του είπαν μόνο ότι παρακολουθούν την υπόθεση με τον Παναθηναϊκό και ο Λίνσε τους διαβεβαίωσε ότι δεν επρόκειτο να θιγούν τα συμφέροντα της ΑΕΚ. Μιλώντας μαζί του κατάλαβα ότι η ΑΕΚ δεν ήταν διατεθειμένη, ή δεν είχε την οικονομική δυνατότητα, να με αγοράσει από την Μπενφίκα, όπως μου εξήγησε. Γνωρίζοντας αυτό έπρεπε να κοιτάξω το μέλλον μου και το μέλλον της οικογένειάς μου. Διότι είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής".

-Υπάρχουν οπαδοί της ΑΕΚ που αισθάνονται προδομένοι από την επιλογή σου. Θέλεις να τους πεις κάτι;
"Κι εγώ αισθάνομαι προδομένος από την ΑΕΚ. Διότι το 2004, που ήμουν ελεύθερος, έμεινα στην ΑΕΚ με πολύ λιγότερα χρήματα από όσα θα έπαιρνα σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα, με καλύτερες συνθήκες εργασίας, επειδή ήθελα να τη βοηθήσω να ξαναρχίσει. Το 2006 η ΑΕΚ πήρε χρήματα από την μετακίνησή μου στην Μπενφίκα. Και τώρα, που εγώ αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα, η ΑΕΚ δεν μου έκανε καν μια πρόταση για να επιστρέψω σε αυτήν. Αισθάνομαι όμως προδομένος από την ΑΕΚ, όχι από τον κόσμο της. Οι ΑΕΚτσήδες θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Εγώ οπαδιλίκι δεν πούλησα ποτέ. Ελεγα πάντοτε την αλήθεια, αυτά που αισθάνομαι".

-Γιατί προτίμησες τον Παναθηναϊκό από το Αμβούργο και τις υπόλοιπες ομάδες που θέλησαν να σε αποκτήσουν;
"Ο Παναθηναϊκός μου έκανε μια εξαιρετική πρόταση. Είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού μου παρουσίασαν το πλάνο τους, που έχει εξαιρετική προοπτική, η εντύπωση που σχημάτισα για την διοίκηση και τον προπονητή ήταν πολλή καλή. Το πλάνο της διοίκησης και οι συνθήκες εργασίας δημιουργούν την προοπτική να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στην κορυφή στην Ελλάδα και να είναι πρωταγωνιστής στην Ευρώπη. Γι� αυτό προτίμησα την πρότασή του".

-Οι φίλοι του Παναθηναϊκού δείχνουν χαρούμενοι με τη μεταγραφή σου. Θέλεις να τους πεις κάτι;
"Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θέλουν να βλέπουν έναν ποδοσφαιριστή που θα τα δίνει όλα για την ομάδα τους. Αυτό έκανα πάντα, αυτό θα κάνω και τώρα. Εύχομαι να κερδίσω την εκτίμησή τους".

Κολύμβηση: Ασημένιο η Εξάρχου και Αλυφαντής


Πανελλήνιο ρεκόρ από την Εξάρχου Η Αγγελική Εξάρχου χάρισε στην ελληνική κολύμβηση το πρώτο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα. Η πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού πήρε την δεύτερη θέση στον τελικό των 100 μέτρων πρόσθιο με επίδοση 1:08.99, τερματίζοντας πίσω από την Ιταλίδα Ρομπέρτα Πανάρα που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με 1:08.47.
Η Εξάρχου είχε προκριθεί με 1:09.22 και σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση των προκριματικών.
Εκτός τελικού έμεινε η Μαρία-’ννα Λέτσιου, η οποία κατετάγη 14η με 1:13.92.

Δεύτερος ο Αλυφαντής

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ρωμανός Αλυφαντής στα 200μ. μικτή ατομική, στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα. Ο κολυμβητής του Παναθηναϊκού έκανε χρόνο 1:59.89 και τερμάτισε δεύτερος στον τελικό του αγωνίσματος, πίσω από τον ασυναγώνιστο Τυνήσιο ("χρυσό" Ολυμπιονίκη στα 1.500μ. ελεύθερο) Ουσάμα Μελούλι, ο οποίος πέτυχε ρεκόρ αγώνων με 1:58.38.
Στην ίδια κούρσα, ο Ματέο Λιούπης έμεινε όγδοος σε 2:06.24.
Ο Αλυφαντής πήρε το "εισιτήριο" για τον τελικό με 2:02.59, επίδοση που ήταν η τρίτη καλύτερη στους προκριματικούς. Ο Ματέο Λιούπης κατετάγη όγδοος στα προκριματικά με 2:05.13.

Πέμπτος ο Γρηγοριάδης
Ο Αρης Γρηγοριάδης δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα του τελικού των 50 μέτρων ύπτιο, αφού τερμάτισε πέμπτος με 25.57. Νικητής ήταν ο Ισπανός Ασβιν Βίλντεμπερ Φάμπερ με ρεκόρ Μεσογειακών Αγώνων, 24.73.
Ο Γρηγοριάδης προκρίθηκε στον τελικό με 25.76, τον πέμπτο καλύτερο χρόνο των προκριματικών. Ο Δημήτρης Χασιώτης με επίδοση 27.54 κατετάγη 12ος.