Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Νέα για τεννις (Γουίμπλετον)

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Άντι Μάρεϊ απέναντι στον Σέρβο Βίκτορ Τροίτσκι, τον οποίο και νίκησε με 3-0 σετ (6-2, 6-3, 6-4). Έτσι, ο Σκωτσέζος τενίστας διατηρεί ολοζώντανα τα όνειρα των Βρετανών, που θέλουν να δουν μετά από πολλά-πολλά χρόνια έναν συντοπίτη τους να κατακτάει το ιστορικό αυτό Γκραν Σλαμ.

Από εκεί και πέρα, δεν υπήρχαν εκπλήξεις, με τους Ρόντικ, Μπέρντιχ, Χιούιτ, Αντρέεφ, Σιμόν, Βάβρινκα και Στέπανεκ να προκρίνονται κι αυτοί στον τέταρτο γύρο, ωστόσο θα πρέπει να σταθούμε στη νίκη του Τόμι Χάας επί του Μάριν Τσίλιτς. Ο Γερμανός επικράτησε του Κροάτη με 3-2 σετ (7-5, 7-5, 1-6, 6-7, 10-8), μετά από 2 ώρες και 29 λεπτά και ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Στις γυναίκες είχαμε δύο σημαντικούς αποκλεισμούς. Η νικήτρια του Ρολάν Γκαρός, Σβετλάνα Κουζνέτσοβα, ηττήθηκε από τη Γερμανίδα Λιζίκι με 6-2, 7-5 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά. Πρόωρο «αντίο» είπε και η Γέλενα Γιάνκοβιτς, η οποία έχασε από την Αμερικανίδα Μέλανι Οντίν με 2-1 σετ (6-7, 7-5, 6-2). Στα υπόλοιπα ματς, η Ιβάνοβιτς απέκλεισε την Αυστραλή Στόσουρ (7-5, 6-2), ενώ προκρίθηκαν και οι Βίνους Γουίλιαμς, Ντινάρα Σάφινα, Αμελί Μορεσμό, Κάρολαϊν Βοζνιάτσκι και Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: