Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

"Αγαπώ την ΑΕΚ, με έπεισε ο Παναθηναϊκός"


Ο Κώστας Κατσουράνης πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στη Μολδαβία Ο Κώστας Κατσουράνης μία μέρα μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό, μίλησε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Εξέδρας" και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν τη μεταγραφή του, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, όσα ακούστηκαν αλλά και το τί ισχύει με την περιβόητη ρήτρα...που φέρεται πως υπήρχε στο συμφωνητικό της Μπενφίκα με την "Ενωση".

Αναλυτικά:
-Πώς αποφάσισες να επιστρέψεις τελικά στην Ελλάδα;
"Οπως είχα πει αρχικά δεν ήταν αυτή η προτεραιότητά μου. Αλλά συζήτησα με την οικογένειά μου και κρίναμε ότι πρέπει να γυρίσουμε στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός, που είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και παλαιότερα, μου έκανε μια εξαιρετική πρόταση. Τη συζήτησα με την οικογένειά μου και αποφασίσαμε ότι το συμφέρον μας ήταν για πολλούς λόγους η επιστροφή στην Ελλάδα. Ετσι φτάσαμε στην επιλογή να εξετάσω σοβαρά την πρόταση του Παναθηναϊκού και τελικώς να συμφωνήσουμε".

-Είχες πει ότι αν αποφάσιζες να επιστρέψεις στην Ελλάδα η ΑΕΚ θα ήταν αυτή που θα είχε τον πρώτο λόγο. Γιατί δεν επέστρεψες σε αυτήν;
"Για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα, σε μια συνέντευξη που είχα δώσει πριν από δύο μήνες, είχα πει ότι τον πρώτο λόγο θα έχει η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ ήταν η πρώτη μου επιλογή. Ειχα ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με την Μπενφίκα. Οποια ομάδα σε θέλει επιδιώκει να έχει μια επαφή με εσένα, αν μιλάμε για την ΑΕΚ, ή τον μάνατζέρ σου. Η ΑΕΚ δεν ήρθε ποτέ σε επαφή μαζί μου ή με τον μάνατζέρ μου. Δεν νομίζω ότι δεν με ήθελε. Ημουν στην ΑΕΚ τέσσερα χρόνια και ξέρω καλά τι γίνεται. Η εντύπωσή μου είναι ότι η ΑΕΚ δεν είχε αυτή την περίοδο την οικονομική δυνατότητα να με αποκτήσει. Ισως αυτός να είναι ο λόγος, αλλά δεν μου έγινε ποτέ πρόταση από την ΑΕΚ, αν και περίμενα ότι θα έρχονταν σε επαφή μαζί μου, ότι θα μου έκαναν μια πρόταση, ή θα ψάχναμε έναν τρόπο για να επιστρέψω".

-Ο Τύπος έγραψε ότι συνεργάστηκες με την Μπενφίκα και τον Παναθηναϊκό για να μην πάρει χρήματα η ΑΕΚ από την ρήτρα που υπήρχε για την επιστροφή σου. Είναι αλήθεια;
"Η ρήτρα ήταν ανάμεσα στην Μπενφίκα και την ΑΕΚ, όχι ανάμεσα σε εμένα και την ΑΕΚ. Από την αρχή της υπόθεσης εγώ ξεκαθάρισα στον Παναθηναϊκό ότι πρέπει να τα βρει με την ΑΕΚ αν θέλει να με αποκτήσει. Διότι αυτό ήταν το σωστό. Εγώ έκανα διακοπές και γράφονταν πολλά σενάρια, ότι επιχειρώ να εξαπατήσω την ΑΕΚ. Οτι πήγα με τον Ακη Ζήκο στο κότερο του Νίκου Πατέρα, πράγματα που δεν έγιναν ποτέ, διότι ο Ακης δεν με εκπροσώπησε ποτέ, οι μάνατζέρ μου είναι εδώ και χρόνια ο Ρότζερ Λίνσε και ο Γιάννης Εμμανουηλίδης.
Αν ήθελα να πετάξω έξω την ΑΕΚ θα μπορούσα να πάω στην Μπενφίκα και να αγοράσω την ελευθερία μου, αυτό επιτρέπεται από τους νόμους. Δεν το έκανα, διότι το ποδόσφαιρο, όπως εγώ το καταλαβαίνω, είναι σπορ με συναισθήματα, ο κόσμος δένεται με τους αθλητές και οι αθλητές με τις ομάδες. Και έτσι πρέπει να είναι. Εγώ αγάπησα την ΑΕΚ και πάντα θα την αγαπώ. Ο μάνατζέρ μου, ο Ρότζερ Λίνσε, που εκπροσωπεί τον Μαϊστόροβιτς βρέθηκε στα γραφεία της ΑΕΚ για να μιλήσει για τον Σουηδό και η διοίκηση δεν του εκδήλωσε ενδιαφέρον για μένα. Του είπαν μόνο ότι παρακολουθούν την υπόθεση με τον Παναθηναϊκό και ο Λίνσε τους διαβεβαίωσε ότι δεν επρόκειτο να θιγούν τα συμφέροντα της ΑΕΚ. Μιλώντας μαζί του κατάλαβα ότι η ΑΕΚ δεν ήταν διατεθειμένη, ή δεν είχε την οικονομική δυνατότητα, να με αγοράσει από την Μπενφίκα, όπως μου εξήγησε. Γνωρίζοντας αυτό έπρεπε να κοιτάξω το μέλλον μου και το μέλλον της οικογένειάς μου. Διότι είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής".

-Υπάρχουν οπαδοί της ΑΕΚ που αισθάνονται προδομένοι από την επιλογή σου. Θέλεις να τους πεις κάτι;
"Κι εγώ αισθάνομαι προδομένος από την ΑΕΚ. Διότι το 2004, που ήμουν ελεύθερος, έμεινα στην ΑΕΚ με πολύ λιγότερα χρήματα από όσα θα έπαιρνα σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα, με καλύτερες συνθήκες εργασίας, επειδή ήθελα να τη βοηθήσω να ξαναρχίσει. Το 2006 η ΑΕΚ πήρε χρήματα από την μετακίνησή μου στην Μπενφίκα. Και τώρα, που εγώ αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα, η ΑΕΚ δεν μου έκανε καν μια πρόταση για να επιστρέψω σε αυτήν. Αισθάνομαι όμως προδομένος από την ΑΕΚ, όχι από τον κόσμο της. Οι ΑΕΚτσήδες θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Εγώ οπαδιλίκι δεν πούλησα ποτέ. Ελεγα πάντοτε την αλήθεια, αυτά που αισθάνομαι".

-Γιατί προτίμησες τον Παναθηναϊκό από το Αμβούργο και τις υπόλοιπες ομάδες που θέλησαν να σε αποκτήσουν;
"Ο Παναθηναϊκός μου έκανε μια εξαιρετική πρόταση. Είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού μου παρουσίασαν το πλάνο τους, που έχει εξαιρετική προοπτική, η εντύπωση που σχημάτισα για την διοίκηση και τον προπονητή ήταν πολλή καλή. Το πλάνο της διοίκησης και οι συνθήκες εργασίας δημιουργούν την προοπτική να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στην κορυφή στην Ελλάδα και να είναι πρωταγωνιστής στην Ευρώπη. Γι� αυτό προτίμησα την πρότασή του".

-Οι φίλοι του Παναθηναϊκού δείχνουν χαρούμενοι με τη μεταγραφή σου. Θέλεις να τους πεις κάτι;
"Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θέλουν να βλέπουν έναν ποδοσφαιριστή που θα τα δίνει όλα για την ομάδα τους. Αυτό έκανα πάντα, αυτό θα κάνω και τώρα. Εύχομαι να κερδίσω την εκτίμησή τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: