Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Φάκελος : Δανεικοι

Τις τελευταίες μέρες ο δανεισμός των ελπιδοφόρων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, Στέφανου Αθανασιάση και Βαγγέλη Γεώργιου στην ομάδα του Πανσερραικού, επανέφερε στον κόσμο του ΠΑΟΚ ενά θέμα που απασχόλει και διχάζει. Κάποιοι θεωρούν τον δανεισμό ως πρόωρο τέλος των παικτών στην ομάδα ενώ η άλλη άποψη ανάφερει πως κανένας καλός δεν χάνεται και ο δανεισμός είναι το σωστό βήμα για την επιστροφή και την καταξίωση..

Όμως αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι τι λέει η πρόσφατη ιστορία και ποια είναι η κατάληξη των δανεικών..Θα αναφέρω κάποια από τα πιο γνωστά ονόματα και την πορεία τους ώστε να γίνει μια προσπάθεια να βγουν συμπεράσματα..

Δημήτρης Σαλπιγγίδης : Πρώτος στην λίστα δεν μπορει να είναι άλλος απο τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.Ξενίνησε ως μεγάλο ταλέντο με σπουδαίες παρουσίες στην δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ..Κάπου εκεί, η εμπλοκή του Γιώργου Μπατατούδη στην Λάρισα τον έστειλε στον κάμπο με αποτελέσματα τραγικά για τον ίδιον.Θεωρήθηκε παιδί του προέδρου και κυνηγήθηκε με μανία από τον κόσμο της Λάρισας. Η παρουσία του τραγική..7 συμμετοχές / 0 γκολ.

Ο μικρός έφυγε γρήγορα για να καταλήξει στην Καβαλά. Αποφασισμένος να δείξει τι μπορεί να κάνει πέτυχε 25 γκολ σε 1,5 χρόνο και ανάγκασε τον καταχρέωμενο ΠΑΟΚ να τον εμπιστεύτει.Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους μας.

Χρήστος Καρυπίδης : Ο Χρήστος Καρυπίδης ήταν για όλους ενας καλός αμύντικος άλλα όχι για την πρώτη ομάδα. Το αγροτικό του ήταν μεγάλης χρονικής διάρκειας αλλά απόλυτα πετυχημένης. 3 γεμάτες χρονιές, 2 στην Καβάλα και 1 στην Κέρκυρα έδειξαν στον ΠΑΟΚ πως μπορούσε να έχει στις τάξεις του ένα καλό αλλα και φθηνό αμυντικό..

Χρήστος Μαλέζας : Ο Χρήστος Μαλέζας έφυγε για μια χρονιά δανεικός στον Ηροδοτό την στιγμή που οι περισσότεροι μέσα στον ΠΑΟΚ δεν τον γνώριζαν καν. Κέρδισε εμπειρίες και για καλή τύχη όλων μας ο τότε προπονητής του ΠΑΟΚ , κ. Καραγεωργίου, ζητησε την επιστροφή του.Ο Χρήστος γύρισε, δούλεψε και μέχρι και σήμερα δείχνει πως ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα σπουδαίο ταλέντο.

Κάπου εδώ σταματάει και η λίστα με τους παίκτες του ΠΑΟΚ που μετά από δανεισμό επανήλθαν στην πρώτη ομάδα με επιτυχία.Αλλά ξεκινάει ένας κατάλογος άλλων οι οποίοι δεν γύρισαν ποτέ.

Πέτρος Κοντέων : Μέλος μιας από τις πιο επιτυχημένες ομάδες νέων του ΠΑΟΚ πήρε σύντομα ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα επι εποχής Άγγελου Αναστασιάδη..Ένα χρόνο μετά αποφασίστηκε να φύγει δανεικός στην Νίκη Βόλου για να πάρει συμμετοχές. Εκεί με 7 γκολ σε 25 συμμετόχες έδειξε καλά δείγματα όμως ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να τον αφησει ελεύθερο.Η συνέχεια ..Χαμένος με μέτριες ή συμπαθητικές χρονιές σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών, ποτέ του δεν έδειξε πως δικαιούταν άλλη μια ευκαιρία στον ΠΑΟΚ.

Γιώργος Μακρής : Ο Πέτρος Θεοδωρίδης μιλούσε για αυτόν με τέτοια πίστη που όλοι πίστεψαν πως είναι σπουδαίο ταλέντο.Ο αμυντικός χαφ μετά από ένα γεμάτο χρόνο στον Αγρότικο Αστέρα έμεινε ελεύθερος άλλα ποτέ δεν δικαίωσε τον γνωστό παράγοντα. Κάποιες καλές χρονιές στον Πιερικο όπου συνεχίσε δεν έδειξαν ποτέ οτί μπορούσε να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ.

Ηλίας Ελευθερίαδης : Ίσως ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα που πέρασαν από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Στον Εργοτέλη όπου πήγε για μια χρόνια δανεικός κανεις δεν τον θυμάται. Ο κ.Καραγεωργιού αφησε υπόνειες για τεμπελιά και μη-επαγγελματισμό. Ο παίκτης έμεινε ελεύθερος.Παρά τα πλούσια τεχνίκα του προσόντα σε όποια ομάδα και αν πήγε ,δεν κατάφερε να παίξει ποτέ με αποτέλεσμα όλοι στον ΠΑΟΚ να πιστέψουν ότι ο κ.Καραγεωργίου είχε απόλυτο δίκιο.Τα τελεύταια χρόνια , σοβαροί τραυματισμοί τον εξαφάνισαν ακόμα και από μικρότερες κατηγορίες.

Πέτρος Κανακούδης : Αν και αγαπημένο παιδί του Μπάγεβιτς,πότε δεν πήρε μια ευκαιρία να παίξει στην πρωτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Μετά από 2 χρονιές δανεισμού στους Λύκους και 1 στην Βεροία έμεινε ελεύθερος. ΄Ισως είναι ο μοναδικός που μετά απο δανεισμούς διώχτηκε από τον ΠΑΟΚ και έφτασε στο επιπέδο της Α εθνικής.

Αναφέρωντας μερικά από τα καλύτερα ταλέντα που ξεκίνησαν από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ είναι εύκολο για τον καθέναν να παρατηρήσει πως όποιος παίκτης αξίζει επιστρέφει και παίζει. Στα τελεύταια χρόνια μόνο ο Πέτρος Κανακούδης δικαιούται να μιλάει για ελλειψη εμπιστοσύνης και αφήνει τον κόσμο του ΠΑΟΚ με την απορία... Τα συμπεράσματα δικά σας...


Επιμέλεια : Κώστας Δουλγέρης


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι..Κλαους και Βαγγελη παιξτε καλα και γυριστε στην ΠΑΟΚΑΡΑ

Paokaras είπε...

O eletheriadis itan kalo dekaraki...krima pou xathike