Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Απογοητεύει η Σιένα!!

Η Σιένα ηττήθηκε με 67-59 από τη Ρέτζιο Εμίλια για τη δεύτερη αγωνιστική της ιταλικής λίγκας.

Απογοητεύει η Σιένα
Μετά τη συντριβή από τη Γαλατάσαραϊ στη Φλωρεντία για την Ευρωλίγκα, η Σιένα γνώρισε την πρώτη της ήττα και στο ιταλικό πρωτάθλημα, με 67-59 από τη Ρέτζιο Εμίλια για τη δεύτερη αγωνιστική.

Ο Τζος Κάρτερ με 18 και ο Τζεφ Βιτζιάνο με 12 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, ενώ στους 9 έμεινε ο Ντάνιελ Χάκετ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής:

Σάσαρι-Καντού 83-69
Ρέτζιο Εμίλια-Σιένα 67-60
Πιστόια-Αβελίνο 75-83
Βενέτσια-Μοντεγκρανάρο 102-68
Κρεμόνα-Βίρτους Μπολόνια 82-87 (κ.α. 71-71)
Βίρτους Ρόμα-Μπρίντιζι 67-59
Πέζαρο-Καζέρτα 84-93 (κ.α. 77-77)
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Βαρέζε 21:30Πηγή: sport-fm.gr

Ο ένας τα χάνει, ο άλλος δεν χάνει!

Ο ΟΦΗ είχε τις ευκαιρίες, αλλά, για άλλη μια φορά, δεν τις αξιοποίησε. Αντίθετα, με τον Εργοτέλη ο οποίος κατάφερε να πάρει το 1-1 στο «Θ. Βαρδινογιάννης» και να μείνει αήττητος.

Ο ένας τα χάνει, ο άλλος δεν χάνει
Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι του Ηρακλείου ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Διαμαντάκο στο 25ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν. Ισοφάρισαν με τον Παπάζογλου στο 41ο λεπτό και στο δεύτερο 45λεπτό έχασαν ευκαιρίες για να πετύχουν και ένα δεύτερο τέρμα για να πάρουν τη νίκη.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο ΟΦΗ πλήρωσε το πρόβλημα που έχει από την αρχή του πρωταθλήματος στην αξιοποίηση των τελικών προσπαθειών και στον Εργοτέλη μπορούν να χαμογελούν για τον βαθμό που κατέκτησαν και γιατί παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι
Ο ΟΦΗ μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να πιέσει στη μεσαία γραμμή και να δυσκολέψει τον Εργοτέλη να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης από την πλευρά των γηπεδούχων ήταν η μπάλα να κινείται αρκετά στη μεσαία γραμμή, και να μην βγαίνουν ευκαιρίες προς τις εστίες των ομάδων.

Άναρχο παιχνίδι σε μεγάλο χρονικό διάστημα του πρώτου ημιχρόνου με πολύ πάθος και σκληρά μαρκαρίσματα.

Ωστόσο ο Εργοτέλης κατάφερε να ανοίξει το σκορ… Στο 25ο λεπτό ο Ρομάνο έκλεψε ωραία τη μπάλα, έβγαλε στον Χαντί. Εκείνος προώθησε την μπάλα στον Διαμαντάκο, ο οποίος από πλάγια θέση νίκησε τον Διαμαντάκο.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να πιέσει και πάλι στη συνέχεια. Στο 40ο λεπτό κέρδισε ένα κόρνερ. Από την εκτέλεσή του ο Παπάζογλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Εργοτέλη. Μεγάλη ευθύνη όμως φέρει ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Αθανασίου ο οποίος ξεκίνησε την έξοδο αλλά δεν την… τελείωσε.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ΟΦΗ μπήκε αρκετά ορεξάτος. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η απόφαση του Σα Πίντο να βγάλει τον Γκαλέτι εκτός αγωνιστικού χώρου και να περάσει τον Κουτσιανικούλη.

Ο ΟΦΗ θα μπορούσε να έχει προηγηθεί στο σκορ στο 52ο λεπτό. Ο Φραγκουλάκης έβγαλε πολύ όμορφα τον Κουτσιανικούλη μόνο του με τον Αθανασίου. Ο παίκτης του ΟΦΗ έκανε το σουτ, ο τερματοφύλακας απέκρουσε, η μπάλα πήρε ύψος χτύπησε στο δοκάρι και επέστρεψε στον Αθανασίου.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ΟΦΗ μπήκε αρκετά ορεξάτος. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η απόφαση του Σα Πίντο να βγάλει τον Γκαλέτι εκτός αγωνιστικού χώρου και να περάσει τον Κουτσιανικούλη.

Ο ΟΦΗ θα μπορούσε να έχει προηγηθεί στο σκορ στο 52ο λεπτό. Ο Φραγκουλάκης έβγαλε πολύ όμορφα τον Κουτσιανικούλη μόνο του με τον Αθανασίου. Ο παίκτης του ΟΦΗ έκανε το σουτ, ο τερματοφύλακας απέκρουσε, η μπάλα πήρε ύψος χτύπησε στο δοκάρι και επέστρεψε στον Αθανασίου.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δημιουργουν καλές στιγμές στην εστία του Αθανασίου, αλλά να μην μπορούν να τον νικήσουν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το παιχνίδι να μείνει στο 1-1.

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Βερόν (56’ Ζε Εντουάρντο), Τριποτσέρης, Ζόρο (68’ Σβασίγια), Γκαλέτι (46’ Κουτσιανικούλης), Παπάζογλου, Καλαϊτζιτς, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Φραγκουλάκης, Μιλιάζες.

Στον πάγκο: Φερνάντες, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Μακουκούλα, Ζε Εντουάρντο, Σβασίγια, Νιμανί

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Πίτσος, Τζανακάκης, Σαρρής, Πελέ (90+2 Κοζορώνης), Ρομάνο, Μεχία, Καρντόσο, Μπαντιμπανγκά (74’ Μπουχαλάκης), Χαντί (90’ Χαλκιαδάκης) Διαμαντάκος.

Στον πάγκο : Καβουσάκης, Ρέντζας, Χαλκιαδάκης, Γιοβάνοβιτς, Κοζορώνης, Αναστασάκος, Μποχαλάκης. Πηγή: sport-fm.gr

Σκέτη... κούκλα!!

Με φονικό δίδυμο τους Σολάρι (3 γκολ) και Σολτάνι (2), η Ξάνθη πήρε... εξωπραγματική νίκη (πρώτη φετινή εκτός έδρας) επί της Καλλονής με σκορ 5-1!

Σκέτη... κούκλα!
Αυτή η Ξάνθη ήταν χάρμα ιδέσθαι! Οι ακρίτες βρήκαν... μπόσικη την Καλλονή και επικράτησαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με σκορ 5-1, πετυχαίνοντας την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη, προφανώς στο αποτέλεσμα της αγωνιστικής!

Φόβος και τρόμος οι Σολάρι, Σολτάνι, με τον πρώτο να σημειώνει χατ-τρικ, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ της Σούπερ Λίγκας με επτά γκολ (10 έχει ο Μήτρογλου) και τον Μαροκινό να τον συμπληρώνει επάξια, προσθέτοντας ακόμα δύο!

Απ’την άλλη οι νεοφώτιστοι δείχνουν να έχουν χάσει την... σπιρτάδα τους, φτάνοντας τις τέσσερις σερί σερί ήττες στο πρωτάθλημα.

Το ματς


Μπορεί να παίζει μακριά από την Μυτιλήνη, αλλά η Καλλονή ξεκίνησε στον αγώνα σαν πραγματική γηπεδούχος. Με πίεση ψηλά, με πολύ διάθεση να ανοίξει το σκορ και με καλές ευκαιρίες για να το πετύχει. Αλλά, ο Ζαρόπουλος ήταν απροσπέλαστος και έλεγε «όχι» στα σουτ –κυρίως- των Λεοζίνιο και Χουάνλου. Και στα μισά του πρώτου μέρους τον «μιμήθηκε» και ο Σιδεράκης, κρατώντας το μηδέν για την Καλλονή. Μόλις για λίγα δευτερόλεπτα όμως... Γιατί στην αμέσως επόμενη φάση ο Παΐτο θα σεντράρει, ο Σολάρι θα νικήσει τους πάντες και από κοντά θα δώσει προβάδισμα στην Ξάνθη!

Και στο 32’ οι ακρίτες «χτύπησαν» ξανά με το ίδιο... μοτίβο! Ο Κάλβο σέντραρε ωραία, ο Σολτάνι ήταν αυτός που πήρε την κεφαλιά αυτή την φορά και έκανε το 2-0, «παγώνοντας» τους φίλους της Καλλονής στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης». Βέβαια, οι νεοφώτιστοι τους «ζέσταναν», προσωρινά. Διότι στο 40’ ο Μαρσέλο έπιασε την κεφαλιά, μείωσε το σκορ και έδωσε νέο ενδιαφέρον. Μόνο για πέντε λεπτά βέβαια. Γιατί δευτερόλεπτα προτού οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, Σολάρι και Σολτάνι θα συνδυαστούν εξαιρετικά, με τον πρώτο από κοντά να κάνει το 3-1!

Προφανώς το γκολ στο 45’ «πόνελε» τους νεοφώτιστους, αλλά είχαν χρόνο μπροστά τους να παλέψουν. Αλλά πιθανώς βιάστηκαν να βγουν μαζικά μπροστά από νωρίς. Γιατί οι φιλοξενούμενοι βρήκαν πολλούς χώρους και μπορεί αρχικά ο Κάλβο να ‘χασε το τετ-α-τετ (52’), αλλά αμέσως μετά ήταν η σειρά του Σολτάνι να σημειώσει το δεύτερό προσωπικό του τέρμα και να κάνει το 4-1, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των ακριτών! Προφανώς τα πάντα είχαν κριθεί, με τις δύο ομάδες να περιμένουν να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Για τους μεν το μαρτύριο, για τους δε το... πάρτι.

Αμφότερες έπαιζαν πλέον απελευθερωμένα και είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν εκατέρωθεν τέρματα, με πιο χαρακτηριστική αυτή για τους νησιώτες στο 75’, όταν ο Λεοζίνιο πέρασε τον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει, αφού ο Μπαξεβανίδης έδιωξε πάνω στην γραμμή. Και στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Σολάρι έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα». Με διπλή προσπάθεια (αφού η πρώτη απόπειρα σταμάτησε στο δοκάρι) έγραψε το τελικό 5-1 και ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ-τρικ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Καλλονή: Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Γκάσιτς (58’ Χωριανόπουλος), Λεάντρο, Ποντάνι, Μαρσέλο, Σιλιγκαρδάκης (58’ Αγρίτης), Λεοζίνιο, Χουάνλου (66’ Γάλας), Γκαρσία, Καζάκης

Στον πάγκο: Χογκ, Βλαστέλλης, Κριπιντίρης, Φαρία

Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Παΐτο, Γούτας, Σουάρες (63’ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι, Ντιέ (73’ Χοσέμι), Σολάρι, Κάλβο (84’ Ράνος)

Στον πάγκο: Κυριακίδης, Νάκας, Μπέρτος, Τσιάρας Πηγή: sport-fm.gr

Τα έκανε όλα μόνος του!!

Ο Παναιτωλικός έκανε τα... πάντα στη Ριζούπολη και πήρε την ισοπαλία, 1-1, από τον Απόλλωνα. Οι Αγρινιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ με αυτογκόλ του Μπόγιοβιτς, όμως έσωσαν την «παρτίδα» με τον Μελισσά.

Τα έκανε όλα μόνος του
Ισόπαλοι, 1-1, ήρθαν στη Ριζούπολη Απόλλων και Παναιτωλικός. Οι γηπεδούχοι στο ντεμπούτο του Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο τους πήραν το προβάδισμα με τον Μπόγιοβιτς στο 7ο λεπτό να στέλνει άθελά του τη μπάλα στην εστία της ομάδα του. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μονόλογο για την ομάδα του Αγρινίου που «στρίμωξε» για τα καλά την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με το γκολ του Μελισσά στο 74’.

Εξαιρετική η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ, που προδόθηκε από το την... τύχη του Μελισσά, ωστόσο, έλειψαν σημαντικά οι επιθετικές πρωτοβουλίες γεγονός που οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στην απουσία του Αντώνη Πετρόπουλου από την κορυφή της επίθεσης.

Καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης ο Παναιτωλικός, που άργησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και μείωσε τις πιθανότητές του να «δραπετεύσει» με το τρίποντο της νίκης από τη Ριζούπολη.

Το ματς:



Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα στο παιχνίδι για τον Απόλλωνα που βρέθηκε μπροστά σε σκορ χάρη στο αυτογκόλ του Μπόγιοβιτς στο 7ο λεπτό και έγινε με το «καλησπέρα» το αφεντικό της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι αφού πήραν προβάδισμα προσπάθησαν να θωρακίσουν την άμυνα τους προκειμένου να «διαφυλάξουν» το... απρόσμενο δώρο. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Μάκη Χάβου προσπάθησε να επιτεθεί από τα άκρα όμως δεν βρήκε χώρους για να δημιουργήσει «ρήγματα».

Μετά το πρώτο 25λεπτο, Σφακιανάκης και Γκάλο ανέβασαν ρυθμό στον άξονα και πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες με αποτέλεσμα η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ να κλειστεί στην περιοχή της. Εκεί ανέλαβε σειρά ο Τζόρβας, ο οποίος με δύο εξαιρετικές επεμβάσεις δεν επέτρεψε στους Καμαρά και Κούσα να ισοφαρίσουν. Στο φινάλε του ημιχρόνου, ο Απόλλων ισορρόπησε και πάλι, όμως ήταν αδύνατο να απειλήσει στις αντεπιθέσεις καθώς Φαρινόλα και Τσοκάνης υστερούσαν σημαντικά σε ταχύτητα.

Καλύτερα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου, με την είσοδο και του Θεοδωρίδη στον αγωνιστικό χώρο, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως δεν κατάφερε να βρει «κενά» στη μαζική άμυνα των γηπεδούχων. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Απόλλων κέρδισε μέτρα στον χώρο του κέντρο και προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με στημένες φάσεις την εστία του Ράφαελ.

Τελικά ενώ ο Απόλλων έδειχνε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, την «πλήρωσε» σε μια ανύποπτη φάση όταν οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν ωραία την αντίπαλη άμυνα και με σέντρα του Μελισσά έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα στο 74’. Στο τελευταίο 20λεπτο δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι αφού οι δύο ομάδες έδειξαν σε μεγάλο βαθμό ικανοποιημένες με τον βαθμό της ισοπαλίας βάσει της εξέλιξης του ματς.

Οι συνθέσεις:



Απόλλων (Μπάμπης Τεννές): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Αλβάρεζ, Παντελιάδης, Κόρμπος (79’ Ζουέλα), Καμαρά, Γκουέλα, Τσοκάνης (65’ Μπάρκογλου), Διαμαντής (52’ Έγκον), Φαρινόλα

Στον πάγκο: Γουμαγιάς, Αργυρόπουλος, Βέρτζος, Μίνγκας

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά (87’ Καλογέρης), Μελισσάς, Γοδόι (60’ Μπελόν), Τζούνιορ, Σφακιανάκης (46’ Θεοδωρίδης), Γκάλο, Μπακάκης, Μπικέι, Μπόγιοβιτς

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Κάλι, Ιωάννου, Γκόλιας

Γήπεδο: Γεώργιος Καμάρας Πηγή: sport-fm.gr

Έδειξε το δρόμο ο Μπουρούσης σε… Παναθηναϊκό!!

Η Ρεάλ Μαδρίτης με έναν πολύ καλό Μπουρούση έδειξε στον Παναθηναϊκό πώς να κερδίσει τη Λαμποράλ Κούτσα στο μεταξύ τους ματς για την Ευρωλίγκα.

Έδειξε το δρόμο ο Μπουρούσης σε… Παναθηναϊκό
Δια περιπάτου επικράτησε η Ρεάλ στο ντέρμπι (;) με τη Λαμποράλ Κούτσα στη Μαδρίτη με 105-72, δείχνοντας στον Παναθηναϊκό το δρόμο εν όψει του αγώνα με την ομάδα της Βιτόρια στην Κύπρο την προσεχή Παρασκευή για την Ευρωλίγκα.

Ο Τζέισι Κάρολ είχε 25 πόντους με 7/12 τρίποντα, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Γιάννης Μπουρούσης με 13 πόντους (3/4 βολές, 5/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 15:09. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είχε 14, ο Νίκολα Μίροτιτς 13, ο Σαλά Μεϊρί 12 και ο Ρούντι Φερνάντεθ 12 για τη «βασίλισσα», που έκανε το 2/2. Ο Τίμπορ Πλάις με 25 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Αντρές Νοτσιόνι με 15 πόντους και ο Τόμας Ερτέλ με 12 πάλεψαν περισσότερο από την ομάδα της Βιτόρια, που μετρά δύο ήττες σε ισάριθμα ματς.

Η Μπαρτσελόνα αν και βρέθηκε να χάνει με διψήφια διαφορά μέχρι την τέταρτη περίοδο, με ένα εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο (επί μέρους σκορ 36-22) επιβλήθηκε της Μπανταλόνα στο καταλανικό ντέρμπι με 83-80. Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας είχε 15 πόντους, ενώ από 13 πρόσθεσαν Τζόι Ντόρσεϊ, Άντε Τόμιτς κι Άλεξ Αμπρίνες. Ο Κώστας Παπανικολάου είχε 6 πόντους (1/1 βολή, 1/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 4 ριμπάουντ κι 1 κλέψιμο σε 31:42.

Η Ουνικάχα συνήλθε από την ήττα από τον Ολυμπιακό νικώντας εύκολα την Καχασόλ στη Σεβίλλη με 86-66 και κάνοντας το 2/2. Ο Νικ Κάνερ-Μέντλεϊ με 21 πόντους ξεχώρισε από την ομάδα του Ζοάν Πλάθα.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Εστουντιάντες-Βαγιαδολίδ 80-66
Βαλένθια-Λαγκούν Άρο 87-58
Ομπραντόιρο-Μανρέσα 71-88

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Φουενλαμπράδα-Μπιλμπάο 75-72
Κάχασολ-Ουνικάχα 66-86
Ρεάλ Μαδρίτης-Λαμποράλ Κούτσα 105-72
Χοβεντούτ-Μπαρτσελόνα 80-83
Γκραν Κανάρια-Μούρθια 86-69
Σαραγόσα-Κανάριας 19:00
Πηγή: sport-fm.gr

Το έχει πάρει… πατριωτικά!

Ο Ουντότζι έχει αναλάβει να κρατήσει τον Άρη στη κατηγορία και το δείχνει κάθε αγωνιστική. Με δικό του γκολ, «δραπέτευσαν» 1-0, από τη Βέροια οι «κίτρινοι» κάνοντας το δεύτερο συνεχόμενο διπλό.

Το έχει πάρει… πατριωτικά
Τον έχει πάρει από το χέρι και πάει να τον κρατήσει μόνος του στην Σούπερ Λίγκας.

Ο Σαλόζε Ουντότζι με μία κεφαλιά στο 61’, χάρισε τη νίκη 1-0 επί της Βέροιας, δίνοντας το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στον Άρη, με δικό του γκολ, όπως και στη Νέα Σμύρνη την περασμένη αγωνιστική.

Πολλά νεύρα, συχνές εντάσεις και δυνατά μαρκαρίσματα ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, οι οποίοι πρόσφεραν ένα κακό θέαμα.

Με εννέα παίκτες τελείωσε ο Άρης, αφού πήραν κόκκινη στις καθυστερήσεις οι Οικονομόπουλος και Αγκάνθο, ενώ μετά το τέλος της λήξης αποβλήθηκε και ο Πουλίδο.

Το ματς:
Ένταση, σκληρά μαρκαρίσματα, τέσσερις κίτρινες κάρτες και αρκετές αψιμαχίες ήταν στο menu του πρώτου ημίχρονου στην αναμέτρηση της Βέροιας με τον Άρη. Οι δύο ομάδες είχαν πρώτο τους μέλημα να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους, με τους γηπεδούχους, όμως, να έχουν και πιο επιθετικές τάσεις. Η παρουσία δύο επιθετικών, σε συνδυασμό με την παρουσία των ακραίων και επιθετικογενών Μπαργκάν και Καλτσά έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα.

Οι δύο τελευταίοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν και τα περισσότερα ρήγματα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει επιτυχία. Από την άλλη πλευρά, ο Άρης είχε πιο παθητικό ρόλο και προσπαθούσε να φτάσει στα καρέ της αντίπαλης ομάδας κυρίως από κόντρες. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν τα πρώτα 45 λεπτά χωρίς τέρματα.

Το δεύτερο ημίχρονο έφερε στο παιχνίδι τον Αγκάνθο, με τον Ουντότζι να γυρίζει πιο πίσω και τον Άρη να γίνεται πιο επιθετικός. Έφτασε πιο εύκολα στα καρέ του Αναστασόπουλου και έφτασε και στο γκολ με τον Ουντότζι. Ο Τάτος εκτέλεσε κόρνερ και ο Νιγηριανός επιθετικός άνοιξε το σκορ με το κεφάλι, δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Τα λεπτά που πέρασαν μετά βρήκαν την Βέροια να είναι αναγκασμένη να παίξει πιο επιθετικά. Να ρισκάρει περισσότερο, να ανεβάσει πιο ψηλά την αμυντική της γραμμή και φυσικά να δώσει χώρους στον Άρη. Εκείνος δεν μπόρεσε να τους εκμεταλλευτεί και αφού έμεινε μέσα σε δύο λεπτά (!) με εννέα παίκτες λόγω αποβολών του Οικονομόπουλου και του Αγκάνθο πήρε μια σπουδαία νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Βέροια (Στέφαν Στόικα): Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Ορέστες, Σισοκό, Καλτσάς, Μπαργκάν, Σιόντης, Όστοϊτς (76’ Ντα Κόστα), Μπεν, Μρντάκοβιτς (65’ Ζεζίνιο).

Στον πάγκο: Λόπεζ, Αποστολόπουλος, Τζημογιάννης, Τραπ, Σεγκούντο.

Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Ψυχογιός, Μαργαρίτης, Πουλίδο, Έλσνερ, Οικονομόπουλος, Παπαδόπουλος (46’ Αγκάνθο), Ηρακλής, Ιμπέ (60’ Σταυρόπουλος), Ουντότζι, Τάτος.

Στον πάγκο: Μπουζάνης, Κύργιας, Καραγκούνης, Αγγελούδης, Νταμαρλής.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Βλάσσης (Λασιθίου)
Γήπεδο: Βέροιας Πηγή: sport-fm.gr

Πάνε… τρένο!!

Με νίκες συνέχισαν και στην τέταρτη αγωνιστική της Football League οι Παναιγιάλειος και Κέρκυρα.

Πάνε… τρένο
Παναιγιάλειος και Κέρκυρα συνέχισαν με νίκη και στην τέταρτη αγωνιστική της Football League και παρέμειναν στις πρώτες θέσεις των δύο ομίλων της κατηγορίας.

Οι Αιγιώτες επικράτησαν 1-0 του Αστέρα Μαγούλα κατακτώντας την τέταρτη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Αντίστοιχα, στο Βόρειο όμιλο η Κέρκυρα πέτυχε το τέταρτό της «τρίποντο» στην κατηγορία. Οι Φαιάκες επικράτησαν 3-1 της Δόξας στη Δράμα. χάρη σε ένα γρήγορο γκολ (16ο λεπτό) με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Σουάνη .

Στον Βόρειο όμιλό ο Ηρακλής είχε εύκολο έργο με την Αναγέννηση Γιαννιτσών, την στιγμή που η Ζάκυνθος κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς με 2-1 παρά το γεγονός πως είχε βρεθεί πίσω στο σκορ κόντρα στον Πιερικό.

Σημαντική εκτός έδρας νίκη 2-1 πέτυχε και ο Εθνικός Γαζώρου απέναντι στην Καβάλα.

Στον Νότιο όμιλο η Επισκοπή επικράτησε 2-0 του Βύζαντα, ο Φωκικός υποχρέωσε την Παναχαϊκή σε νέα ήττα 2-1.

Τα αποτελέσματα της τέταρτης αγωνιστικής της Football League…

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αχαρναϊκός – Ηρακλής Ψαχνών 1-3
(74’ Ογκουνσότο 78’ Ογκουνσότο (αποβολή) - 53’, 56’ Κρητικός, )

Φωκικός – Παναχαϊκή 2-1
(19’ Γουάρντεν, 45+1’ Φράγκος - 9’ Γκαντιάγκα, 43’ Μπόγιτς (κόκκινη), )

Επισκοπή – Βύζας Μεγάρων 2-0
(45’ Τζέσι, 50’ Σουμπασάκης)

Φωστήρας – Γλυφάδα 1-1
(51’ Παναγιωτόπουλος - 29’ Γκέζος)

Παναιγιάλειος – Αστέρας Μαγούλας 1-0
(4’ Ιωάννου, )


Δευτέρα, 21/10
Χανιά – Ολυμπιακός Βόλου (16:00)
Καλλιθέα – Πανηλειακός (18:00)



ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Τύρναβος – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
(64’ Ντε Πάουλα)

Καβάλα – Εθνικός Γαζώρου 1-2
(34’ Καπνίδης – 33’ Σκέριανιτς, 65’ Κοσμίδης (αποβολή), 85’ Ναστέφσκι)

Δόξα Δράμας – Κέρκυρα 1-3
(90’ Κιάσσος - 16’ Σουάνης, 33’ Κοντος, 90’ Καραδημητρος)

Ζάκυνθος – Πιερικός 2-1
(44’ Οικονόμου, 65’ Κυριακίδης – 38’ Κέρι

Ηρακλής – Αναγέννηση Γιαννιτσών 2-1
(9’ Γιάρολιμ, 39’ Κυργιάκος – 73’ Καράμπελας)

Βατανιακός – Αιγινιακός 0-0
(90+2 Κυπαρίσσης)

Νίκη Βόλου – Απόλλων Καλαμαριάς (18:00) Πηγή: sport-fm.gr

Έχασε την ευκαιρία!!

Την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή της Eredivisie έχασε η Αϊντχόφεν, μετά την εκτός έδρας ήττα της με 1-0 απ' την Γκρόνιγκεν στη 10η αγωνιστική. Καταιγιστική η Τσβόλε με «εξάρα» στη Ντε Χάαγκ.

Έχασε την ευκαιρία
Γκέλα... κορυφής έκανε η Αϊντχόφεν που γνώρισε την ήττα με 1-0 απ' την Γκρόνιγκεν και έκανε το 4ο σερί αρνητικό αποτέλεσμα μακριά απ' το σπίτι της στην 10η αγωνιστική της Eredivisie.

Το γκολ του Κόστιτς στο 50' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και στέρησε την ευκαιρία απ' την Αϊντχόφεν να εκμεταλλευτεί την χθεσινή ισοπαλία της Τβέντε με τον Άγιαξ και να περάσει στην κορυφή.

Από την άλλη η Τσβόλε συνεχίζει στην 3η θέση της βαθμολογίας, αφού συνέτριψε την αδύναμη Ντε Χάαγκ με 6-1.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:

Σάββατο 19/10
Βάλβαϊκ – Ρόντα 1-2
(47' Αμιέ – 53' Νέμεθ, 84' Ντεμούζ)

Γκόου Αχέντ Ιγκλς – Φέγενορντ 2-2
(48' Αμεβόρ, 89' Κόλντερ – 17' ντε Φριτζ, 63' Ίμερς)

Ουτρέχτη – Μπρέντα 4-2
(16' Αγιούμπ, 63', 83' Τούρνστρα, 81' Μουλένγκα – 36' Φέρμπικ, 86' Χαντίρ)

Τβέντε – Άγιαξ 1-1
(22' Καστάνιος – 81' Σάιθορσον)

Χέρενφεν – Φίτεσε 2-3
(43' Φινμπογάσον, 49' Οτιγκμπά – 54', 72' Πιατζόν, 90+3 φαν Άανχολτ)

Κυριακή 20/10

Χέρακλες – Νεϊμέγκεν 1-1
(87’ Στρούκερ – 4’ Φαν Έιντεν)

Γκρόνιγκεν – Αϊντχόφεν 1-0
(50' Κόστιτς)

Τσβόλε – Ντε Χάαγκ 6-1
(22', 38' Σίμακ, 45' 54' Μπένσον, 81' φαν Πόλεν, 87' Χιούατ – 62' Γκερτ)

Άλκμααρ – Καμπούρ (17.30)

Η Επόμενη αγωνιστική (11η)

Παρασκευή 25/10
Νεϊμέγκεν – Χέρενφεν

Σάββατο 26/10
Ντε Χάαγκ – Τβέντε
Μπρέντα – Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Καμπούρ – Ουτρέχτη
Άγιαξ – Βαλβάικ

Κυριακή 27/10

Ρόντα – Αϊντχόφεν
Φέγενορντ – Χέρακλες
Τσβόλε – Άλκμααρ
Φίτεσε – Γκρόνιγκεν
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν νίκησε απλά. Την «ξεφτίλισε»!! (video)

Απίστευτο παιχνίδι και ανατροπή της Φιορεντίνα! Οι «βιόλα» βρέθηκαν να χάνουν με δύο γκολ από την Γιουβέντους, αλλά μέσα σε διάστημα 14 λεπτών(!), το γύρισαν και νίκησαν 4-2!

Δεν νίκησε απλά. Την «ξεφτίλισε»! (video)

Οι «μπιανκονέρι» έδειξαν να «καθαρίζουν» την... μπουγάδα στο πρώτο μέρος, όταν ο Τέβεζ με εκτέλεση πέναλτι στο 37’ και ο Πογκμπά τρία λεπτά αργότερα (μετά από λάθος του Κουαρδάδο) έδωσαν... αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα τους.

Κι εκεί που οι «βιόλα» έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν, έφεραν τα πάνω-κάτω στην Φλωρεντία, με τους φίλους τους να «τρελαίνονται», σε διάστημα 14 λεπτών! Ο Ρόσι στο 66’ μείωσε στο σκορ από την άσπρη βούλα και έδωσε νέο ενδιαφέρον, ενώ στο 76’ ισοφάρισε με εκπληκτικό σουτ! Πριν καλά-καλά οι παίκτες του Κόντε καταλάβουν τι έγινε, ο Χοακίν έφερε... τούμπα το ματς, δύο λεπτά αργότερα, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» για την Φιορεντίνα πέτυχε ξανά ο Ρόσι, γράφοντας στο 80’ το τελικό 4-2, ολοκληρώνοντας έναν επικό θρίαμβο!



Fiorentina 4-2 Juventus (All Goals) 20... από ourmatch

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, ο Τζιλαρντίνο το πήρε ξανά πάνω του και με δύο δικά του τέρματα οδήγησε την Τζένοα στη νίκη με σκορ 2-1 κόντρα στην Κίεβο. Η Μπολόνια με τον Παναγιώτη Κονέ βασικό και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να μπαίνει ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος, δεν τα κατάφερε κόντρα στην νεοφώτιστη Σασουόλο, όπου ηττήθηκε 2-1. Μεγάλο διπλό για την Σαμπντόρια στο 90+6’ με εκτέλεση πέναλτι απέναντι στην Λιβόρνο, ενώ σπουδαίο ματς για την Βερόνα (εκτός ήταν ο Βαγγέλης Μόρας) που επικράτησε στο φινάλε 3-2 της Πάρμα.



Hellas Verona 2-2 Parma (All Goals) 20... από ourmatch

Κυριακή, 20/10

Αταλάντα-Λάτσιο 2-1
(41’ Τσιγκαρίνι, 84΄Ντενις - 53’ Περέα)

Βερόνα-Πάρμα 3-2
(9’ Κατσιατόρε, 61’ πεν. Τόνι, 88’ Ζορτζίνιο – 19’ Παρόλο, 25’ Κασάνο)

Λιβόρνο-Σαμπντόρια 1-2
(90+2’ Σιλιγκάρδι - 19’ πεν. Έντερ, 90+6’ πεν. Πότσι)

Σασουόλο-Μπολόνια 2-1
(12’ πεν. Μπεράρντι, 17’ Φλόρο Φλόρες – 34’ πεν. Ντιαμάντι)

Τζένοα-Κιέβο 2-1
(22’, 50’ Τζιλαρντίνο – 47’ Μπεντιβόλιο)

Φιορεντίνα-Γιουβέντους 4-2
(66’ πεν., 76’, 80’ Ρόσι, 78’ Χοακίν - 37’ πεν. Τέβεζ, 40’ Πογκμπά)

Τορίνο-Ίντερ (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (9η)

Σάββατο, 26/10

Σαμπντόρια-Αταλάντα (19:00)
Ίντερ-Βερόνα (21:45)

Κυριακή, 27/10 (16:00)

Νάπολι-Τορίνο (13:30)
Μπολόνια-Λιβόρνο
Κατάνια-Σασουόλο
Κιέβο-Φιορεντίνα
Γιουβέντους-Τζένοα
Πάρμα-Μίλαν
Ουντινέζε-Ρόμα
Λάτσιο-Κάλιαρι (21:45) Πηγή: sport-fm.gr

Κατάφερε... να μην κερδίσει η Μονακό!

Απίστευτη «γκέλα» για τη Μονακό, που παρόλο που βρισκόταν με δύο γκολ μπροστά στο σκορ στην έδρα της ουραγού, Σοσό, κατάφερε να έρθει ισόπαλη 2-2 και να χαρίσει την πρώτη θέση στην Παρί.

Κατάφερε... να μην κερδίσει η Μονακό
Σε αχίλλειο πτέρνα της Μονακό εξελίσσονται οι εκτός έδρας αναμετρήσεις στο γαλλικό πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι αν και προηγήθηκε 2-0 χάρη σε δύο τέρματα του Καράσο (5’, 10’) στο πρώτο δεκάλεπτο στην έδρα της Σοσό δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που θα την διατηρούσε στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος έπειτα από 10 αγωνιστικές.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αντιδράσουν στον δεύτερο 45λεπτο και να μειώσουν με τον Μακαμπού στο 57’. Στη συνέχεια οι Μονεγάσκοι έδειξαν «μπλοκαρισμένοι» και σα να μην έφτανε αυτό ήρθε και το δεύτερο τέρμα για τη Σοσό με τον Ρομαρίκ στο 69’ για να φέρει την απόλυτη ισορροπία στο ματς.

Το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε αφού ο Φαλκάο και οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν να βρουν χώρους να απειλήσουν και η Μονακό έχασε την ευκαιρία να διατηρηθεί στην κορυφή του Championnat μαζί με την Παρί.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Νις-Μαρσέιγ 1-0
(40’ Τσβίτανιτς)

Ρεμ-Τουλούζ 1-2
(59’ Ονιάγκ – 42’ Τρέχο, 86’ Μπρέιθγουέιτ πεν.)

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαστιά 4-0
(10', 13' Ιμπραΐμοβιτς, 46', 62' Καβάνι)

Αζαξιό-Ναντ 0-1
(87’ Μπεντόγια)

Εβιάν-Γκινγκάμπ 1-2
(25’ Μπενεζέ – 74’ Γκιρές, 78’ Ντουνιάμα)

Μονπελιέ-Λιλ 0-1
(4’ Σουαρέ)

Ρεν-Βαλενσιέν 2-2
(7', 50' Καντίρ - 65' Λε Ταγιέκ, 73' Ντα Σίλβα)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Σοσό-Μονακό 2-2
(57' Μακαμπού, 69' Ρομαρίκ - 5',10' Καράσο)

Σεντ Ετιέν-Λοριάν (18:00)
Λιόν-Μπορντό (22:00)

Η επόμενη (11η) αγωνιστική

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ναντ-Λιλ (21:30)

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013 (21:00)

Μαρσέιγ-Ρεμ (18:00)
Μπαστιά-Νις
Γκινγκάμπ-Αζαξιό
Λοριάν-Σοσό
Τουλούζ-Ρεν
Βαλενσιέν-Εβιάν

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Μπορντό-Μονπελιέ (15:00)
Μονακό-Λιόν (18:00)
Σεντ Ετιέν-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ολυμπιακός αδικείται!!

Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για την εικόνα του Ολυμπιακού και τη δουλειά του Μίτσελ. Σαβιόλα, Βάις, Μήτρογλου σε... φόρμα, επιστροφή Παπαδόπουλου, ανεβασμένος Φουστέρ. Ποιος από όλους αυτούς, συν τους υπόλοιπους της αρχικής ενδεκάδας, έπαιξε μπάλα στα Περιβόλια;
Κανείς και υπεύθυνος γι' αυτό δεν είναι άλλος από τον Μίτσελ. Τον οποίο, για να τα λέμε όλα, επέλεξε να φέρει η διοίκηση στη θέση του αήττητου πέρυσι Ζαρντίμ. Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει να δει την επένδυσή του να αποδίδει, να του αποφέρει υπεραξία, να βγάλει τα λεφτά της βρε αδερφέ, πρέπει να προβεί σε κινήσεις-σοκ. Να αντικαταστήσει εδώ και τώρα τον τεχνικό στον οποίο έχει εμπιστευθεί το καλύτερο ποδοσφαιρικό δυναμικό της χώρας.
Ο Μίτσελ δείχνει να μη μπορεί να διαχειριστεί τους παικταράδες που έχει φέρει η διοίκηση. Αυτό που είδαμε στα Περιβόλια θύμιζε Ολυμπιακό, όσο ο Αμπάρκιολης θυμίζει Κολίνα. Διότι για το δεύτερο γκολ των «ερυθρολεύκων» υπάρχουν πολλές υποψίες ότι είναι οφσάιντ, ο Μανιάτης κάνει χέρι χωρίς λόγο και αιτία μέσα στην περιοχή και το χειρότερο, η ομάδα δεν έχει αρχή και τέλος κόντρα στον τελευταίο με 5 βαθμούς της Σούπερ Λίγκας, Πλατανιά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.
Ο Σαλίνο και ο Παπάζογλου στα πλάγια απλά συμπλήρωσαν ενδεκάδα, το κεντρικό δίδυμο είχε προβλήματα στην ταχύτητα και τις επιστροφές, τα αμυντικά χαφ χωρίς πίεση δεν μπορούσαν να δουλέψουν το «τρανζίσιον», ο Σαβιόλα δεν πήρε ποτέ τη μπάλα να τη σπρώξει μπροστά και να τη μοιράσει, ενώ τα δύο "φτερά", Φουστέρ και Βάις, λες και είχαν βαρυστομαχιάσει. Ο Μήτρογλου; Χαμένος, αποκομμένος και ξεχασμένος κάπου στις τριάρες του πρόσφατου παρελθόντος.
Τα πράγματα έγιναν λίγο καλύτερα στο δεύτερο μέρος με τον Κάμπελ να είναι θετικός, τον Τσόρι να μας δείχνει για ποιο λόγο αποκτήθηκε και τα χιλιόμετρα των «ερυθρολεύκων» να ανεβαίνουν, την ώρα που οι Κρητικοί πέταξαν λευκή πετσέτα.
Συμπέρασμα: Αν ο Μίτσελ πάει έτσι στη Λισαβόνα, με την εικόνα του πρώτου μέρους, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί προ εκπλήξεων διότι οι Πορτογάλοι δεν γίνονται... καλά με ένα ημίχρονο, ούτε καν με 89. Επιπλέον, ο... Γολγοθάς που υποτίθεται ότι ξεκίνησε για τον πρωταθλητή -με τον τελευταίο της κατηγορίας υπενθυμίζω- δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικός. Οι αντίπαλοι που ακολουθούν (Μπενφίκα, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, Μπενφίκα, ΠΑΟΚ) δεν είναι για εμφανίσεις σαν τη σημερινή. Αν ο Μίτσελ δεν διορθώσει τον Ολυμπιακό, βλέπω τη διοίκηση να σβήνει τον ίδιο. Στο κάτω-κάτω είναι άδικο για τους νταμπλούχους να παρουσιάζουν αυτό το πρόσωπο, με τους ποδοσφαιριστές που διαθέτουν.
* Το γκολ της αγωνιστικής πέτυχε ο Βάις.
* Μερικοί μένετε στις τεσσάρες και τις εξάρες. Ok...
Πηγή: gazzetta.gr

Οι πραγματικές δυσκολίες και οι ….κωμωδίες!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο blog του για το ματς του Παναθηναϊκού με τον Πανθρακικό και με ένα υστερόγραφο σχολιάζει την νίκη του Ολυμπιακού στα Χανιά! Δεν βλέπω καθόλου υπερβολική την δήλωση του Γιάννη Αναστασίου, ότι το παιχνίδι με τον Πανθρακικό είναι το δυσκολότερο για τον Παναθηναϊκό στο φετινό πρωτάθλημα. Δυσκολότερο και από αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά και από αυτό με τον Αστέρα στην Λεωφόρο.
Πρώτα από όλα πριν την διακοπή η ομάδα είχε έναν ρυθμό και συνήθως οι διακοπές δεν ευνοούν τις ομάδες, που βρισκόντουσαν σε καλή κατάσταση πιο πριν. Το δεύτερο είναι ότι για δέκα ημέρες ο Αναστασίου δεν είχε στην διάθεσή του τους Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλο, Μαρινάκη, που θα αποτελέσουν τα τρία, πέμπτα της άμυνας που θα αγωνιστεί, ενώ ο Φιγκερόα, που ήταν το μεγάλο όπλο από τον πάγκο στο παιχνίδι με τον Αστέρα, είναι μεν στην αποστολή, αλλά με δύο προπονήσεις σε 15 ημέρες και ένα μεγάλο ταξίδι στην Αργεντινή είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορεί να βοηθήσει έστω και για 15 λεπτά ,αν χρειαστεί.
Πέρα από όλα αυτά, όμως, ο Αναστασίου χαρακτηρίζει δυσκολότερο το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, διότι για αυτό το ματς υπάρχουν προσδοκίες από τον κόσμο, που δεν είχε σε προηγούμενα παιχνίδια. Κανένας δεν είχε την απαίτηση από την ομάδα να κερδίσει στην Τούμπα, ανεξάρτητα αν θα μπορούσε να το κάνει έτσι όπως πήγε το ματς.
Επίσης στο παιχνίδι με τον Αστέρα υπήρχε μία αμφιβολία , ότι μπορεί να τα καταφέρει η ομάδα και η θετική εξέλιξη του αγώνα και ο πειστικός τρόπος, που ήρθε η νίκη έκανε τον κόσμο να πιστέψει στην καλή συνέχεια. Τώρα , λοιπόν, ΟΛΟΙ απαιτούν τη νίκη στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, άρα η πίεση θα είναι μεγαλύτερη για όσους παίξουν και αν δεν έρθει η νίκη δεν θέλει και πολύ να αρχίσει και πάλι η γκρίνια και η αμφισβήτηση.
Συμπληρώστε σε αυτά, ότι ο Πανθρακικός έχει σαν δυνατό του σημείο την αμυντική λειτουργία, άρα οι χώροι που θα βρει ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι τόσοι, όσους βρήκε στο τελευταίο παιχνίδι στην Λεωφόρο με τον Αστέρα. Και με τις ομάδες, που αμύνθηκαν καλά και μαζικά είχε πρόβλημα φέτος ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο.
Την Βέροια δεν την κέρδισε, ενώ με τον ΟΦΗ κέρδισε δύσκολα 1-0. Μακάρι αυτό, που πιστεύει ο Αναστασίου να το έχει περάσει και στους παίκτες του και να κατέβουν στο γήπεδο με την νοοτροπία, ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μία πολύ δύσκολη ομάδα και πρέπει να τρέξουν πολύ , να είναι συγκεντρωμένοι και πολύ πειθαρχημένοι, για να φθάσουν στη νίκη.
Εχω φυσικά μεγάλη περιέργεια να δω τον Αντζαγκούν κοντά στον Μπέργκ από την αρχή του αγώνα και ίσως η απόδοσή τους και η συνεργασία τους να παίξει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα!
ΥΓ: Να σχολιάσω το παιχνίδι του Πλατανιά με τον Ολυμπιακό; Όχι βέβαια. Με ΚΩΜΩΔΙΕΣ δεν ασχολούμαι.Πηγή: gazzetta.gr

Τα «λαχεία» του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον Μιγκέλ Βίτορ και τον Ανδρέα Σάμαρη, που δίνουν σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό περισσότερα από όσα αυτοί περίμεναν ή απαιτούσαν.   
Σε μια συζήτησή μας το περασμένο καλοκαίρι ένας Πορτογάλος συνάδελφός μου, στου οποίου την ποδοσφαιρική αντίληψη και το ποδοσφαιρικό μάτι τρέφω εκτίμηση, επιχειρούσε να με πείσει ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε λαθέψει με τον Μιγκέλ Βίτορ, τον οποίο είχε αδικήσει στην Μπενφίκα ο Ζόρζε Ζέσους, με συνέπεια να του τσακίσει το ηθικό. Στην πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του ΠΑΟΚ ο 24χρονος Πορτογάλος ήταν από ανησυχητικός έως απογοητευτικός. Δεν ήταν όμως τέτοιος παίκτης. Δεν είναι τέτοιος παίκτης. Και χάρη στην συνεισφορά του στα γκολ, ο Βίτορ εξελίσσεται σε λαχείο του φετινού ΠΑΟΚ, αφού του προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσε να απαιτεί ο σύλλογος από το βιογραφικό του πρώην παίκτη της Μπενφίκα. Ο Βίτορ δεν είναι ο ορισμός του σύγχρονου στόπερ, αφού η τεχνική κατάρτισή του δεν του το επιτρέπει. Εχει όμως όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του πακέτου. Και χάρη στην καθοδήγησή του από τον Κώστα Κατσουράνη εξελίσσεται σε παραπάνω από αρκετός για τον ΠΑΟΚ και φτάνει στο σημείο ακόμη και να καθαρίζει παιχνίδια, σαν αυτό απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.
Ο ΠΑΟΚ, που είχε κόντρα στον Αστέρα ένα από τα καλύτερα, σε ρυθμό και ποικιλία στην ανάπτυξη, ημίχρονα που μας έχει παρουσιάσει στο πρωτάθλημα, το πρώτο, είναι βέβαιο ότι πρέπει να ψάξει για στόπερ τον ερχόμενο Ιανουάριο. Φαίνεται όμως εξίσου βέβαιο ότι ο ένας από αυτούς που απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι του βγαίνει καλύτερος από αυτό που θα μπορούσε να περιμένει.
Περίπου το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κανείς για αυτό που δείχνει στο πρώτο του διάστημα στον Ολυμπιακό ο Ανδρέας Σάμαρης. Προτού αρχίσει η προετοιμασία οι περισσότεροι αναλυτές τον έβλεπαν να πηγαίνει δανεικός. Το ίδιο αντιλαμβάνονταν και οι ρεπόρτερ που καταγράφουν την καθημερινή ζωή και δραστηριότητα του Ολυμπιακού. Περίπου 4 μήνες μετά ο Σάμαρης δεν έχει απλώς καθιερωθεί στον Ολυμπιακό, αλλά έχει εξελιχθεί σε πολύτιμο εξάρτημα του παιχνιδιού του. Σε ακόμη ένα παιχνίδι, αυτό κόντρα στον Πλατανιά ξεχώριζε έντονα, ειδικά επειδή οι υπόλοιποι μέσοι και μεσοεπιθετικοί που κυκλοφορούσαν στην 11αδα του, μέχρι να μπουν στο ματς οι Τσόρι Ντομίνγκες, Μανιάτης, Κάμπελ έπαιζαν μονότονα, χωρίς εμπνεύσεις, σχεδόν ανόρεχτα, και σίγουρα αναποτελεσματικά. Την ίδια ώρα ο Σάμαρης άλλαζε κατευθύνσεις με ταχύτητα ευρωπαϊκή, έκανε μεταφορές της μπάλας με ακρίβεια δίνοντας πλεονέκτημα στην ομάδα του, ασχέτως αν αυτή το άφηνε να περνά ανεκμετάλλευτο, έπαιζε με ποικιλία κάθετα, οριζόντια και διαγώνια, πάντοτε με το κεφάλι ψηλά και σχεδόν πάντοτε αποτελεσματικά, είτε επρόκειτο για δημιουργική είτε για ανασταλτική δράση.
Οχι, δεν ήταν ο Σάμαρης που “γύρισε” το ματς στα “Περιβόλια”. Ηταν το αυτογκόλ, το σοκ του αυτογκόλ για τον Πλατανιά και οι τρεις προαναφερθέντες Ερυθρόλευκοι που το “γύρισαν”. Αυτό το παιχνίδι όμως ήταν ακόμη ένα τεκμήριο που εδραιώνει τον ισχυρισμό ότι ο Σάμαρης έχει το “πακέτο” για καριέρα υψηλού επιπέδου, και ότι ο Μίτσελ έχει την πίστη και την διάθεση, δηλαδή τελικώς τον τρόπο να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές που άλλοι δεν θα εμπιστεύονταν για την 11αδα του Ολυμπιακού. Αυτή η “μαγκιά” του Ισπανού, όπως και η ευστοχία στις αλλαγές αντιλαμβάνομαι ότι δεν σβήνουν την πολύ κακή εικόνα που έδειξε ο Ολυμπιακός για 66’ λεπτά απέναντι στον Πλατανιά. Καταλαβαίνω ότι ο Μίτσελ θα την βρει μπροστά του αυτή την εικόνα, ίσως και στο επόμενο στραβοπάτημα. Αυτή η εξέλιξη όμως δεν θα ακυρώσει αυτό που όλοι διαπιστώνουμε. Ο Μίτσελ, που κάνει λάθη, δουλεύει. Και βγάζει και παίκτες. Και όλα αυτά δεν είναι λίγα. Αν είναι ή όχι αρκετά, θα μας το απαντήσει ο χρόνος, και η διοίκηση του Ολυμπιακού.
Πηγή: gazzetta.gr

Με τους απλούς οπαδούς πότε θα γίνουν Σύμμαχοι;

Σαν επιτυχία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσιάζονται οι 200-300 φίλαθλοι που έγιναν μέλη στη Συμμαχία, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Να πούμε, όμως μία άλλη άποψη; Από την αρχή της σεζόν οι τιμές των εισιτηρίων στους εντός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού, είναι σταθερά στα 20 ευρώ για τους οπαδούς που δεν είναι μέλη στην Παναθηναϊκή Συμμαχία και 10 ευρώ για όσους είναι μέλη. Ακόμα και στον μεσοβδόμαδο αγώνα Κυπέλλου με τον Εργοτέλη, πριν από λίγο καιρό, οι τιμές των εισιτηρίων ήταν στο ίδιο επίπεδο.

Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για την απόφαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να δώσει προτεραιότητα στους φίλους της ομάδας που είναι μέλη της Συμμαχίας (ή θέλουν να γίνουν άμεσα), για τα εισιτήρια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, δηλαδή, όποιος φίλος του συλλόγου δεν είναι μέλος στη Συμμαχία, μπορεί να εγγραφεί και με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσει προτεραιότητα για να αποκτήσει εισιτήριο.

Το αποτέλεσμα των νέων εγγραφών που υπάρχουν μέχρι στιγμής, όμως, μάλλον δεν έχει ενθουσιάσει κανέναν. Ασχέτως αν στον Τύπο παρουσιάζεται σαν επιτυχία η μέχρι στιγμής κίνηση. Τα 200-300 νέα μέλη, που μπορεί να φτάσουν και τα 400 ή τα 500, δεν αποτελούν για έναν σύλλογο στο μέγεθος του Παναθηναϊκού, με τα εκατομμύρια των οπαδών, κάποια μεγάλη επιτυχία. Αντίθετα κάνουν σαφές ότι υπάρχει μία κατηγορία οπαδών που για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν θέλει να είναι μέλος στη Συμμαχία. Με πιθανότερο όλων, φυσικά, την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται τα περισσότερα νοικοκυριά και κάνουν τα 50 ευρώ που χρειάζεται για την εγγραφή, να φαίνονται βουνό. Αλλά και για οποιονδήποτε άλλο λόγο μπορεί ο καθένας να μη θέλει να είναι μέλος.

Κλείνοντας η σκέψη που έρχεται μοιραία στο μυαλό, είναι πώς σκέφτονται να αντιμετωπίσουν όλους αυτούς τους οπαδούς οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Τα μέλη της Συμμαχίας έχουν τα προνόμιά τους (π.χ. χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων κ.λπ.) και χωρίς καμιά αμφιβολία στηρίζουν συγκινητικά την ομάδα. Όμως, όταν ένας μπαμπάς με τα δύο παιδιά του χρειάζεται 60 ευρώ για να πάει δύο ώρες στο γήπεδο, ακόμα και σε παιχνίδι Κυπέλλου με τον Εργοτέλη, μήπως τελικά αποθαρρύνεται και βλέπει το παιχνίδι στην τηλεόραση; Το ίδιο ισχύει και για τον φοιτητή, τον χαμηλόμισθο κ.λπ. Με λίγα λόγια, όσοι δεν είναι μέλη της Συμμαχίας, δεν πρέπει να γίνουν «Σύμμαχοι» κι εκείνοι με κάποιον τρόπο και να μπορούν να πηγαίνουν στο γήπεδο με λιγότερα χρήματα;
Πηγή: sportdog.gr

Κι όμως, ήταν παικταΡάς!! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

«Σκυλίσια Μέρα» με την 20η Οκτωβρίου 1961. Τότε ήρθε στην ζωή ένας μεγάλος γκολτζής. Ο Ίαν Ρας. Ήταν περίεργη περίπτωση ο Ίαν Ρας. Εκ πρώτης όψεως δεν γέμιζε το μάτι για τόσο δεινός σκόρερ. Όσοι, όμως, τον αντιμετώπιζαν καταλάβαιναν από πρώτο χέρι ότι αυτός ο ψιλόλιγνος Ουαλός είχε το γκολ στο αίμα του.
Η παρουσία του στην Λίβερπουλ συνδυάστηκε με διακρίσεις και με την ακμή της ομάδας, που τότε κυριαρχούσε στην Ευρώπη. Ο Ρας γεύθηκε τίτλους, έβαλε πολλά γκολ, αλλά ουσιαστικά μόνο με την συγκεκριμένη ομάδα «έδεσε» τόσο.
Με 139 γκολ και μετά… Γιούβε!
Ο Ρας γεννήθηκε σαν σήμερα το 1961 και ξεκίνησε την καριέρα του το 1978 από την Τσέστερ. Αμέσως μετά πήγε στην Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα, το 1980 για να μείνει για τα επόμενα εφτά χρόνια, πετυχαίνοντας 139 γκολ σε 224 ματς.
Με ποσό ρεκόρ 3,2 εκατ. λίρες για την εποχή η Γιουβέντους απέκτησε το 1987 τον Ρας. Δεν έπιασε στην Ιταλία, όμως. Πενιχρός ο απολογισμός με 29 συμμετοχές και 7 γκολ.
Επιστροφή!
Ο Ρας βρήκε ξανά ασφαλές καταφύγιο στην αγαπημένη του Λίβερπουλ όπου επέστρεψε κι αγωνίστηκε από το 1988 μέχρι το 1996 πετυχαίνοντας άλλα 90 γκολ σε 245 συμμετοχές.
Με την καριέρα του στην δύση της αγωνίστηκε από λίγο σε Νιούκαστλ, Ρέξαμ και Ολίμπικ Σίδνεϊ για να κρεμάσει στη συνέχεια τα παπούτσια του.
Τίτλοι…
Ο Ρας κατέκτησε με την Λίβερπουλ πέντε πρωταθλήματα, εκ των οποίων αυτό του 1990 ήταν και το τελευταίο που έχει πάρει η ομάδα. Επίσης, πανηγύρισε τρία κύπελλα Αγγλίας, πέντε λίγκ καπ και δυο πρωταθλητριών.
Δυο φορές με Παναθηναϊκό
Στην μεγάλη πορεία του Παναθηναϊκού το 1984-85, όταν οι πράσινοι έφτασαν στα ημιτελικά του πρωταθλητριών, ο Ρας στο πρώτο ματς βρήκε δυο φορές δίχτυα με το τελικό σκορ 4-0 (ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Παναθηναϊκού στο 0-0), να δίνει το ουσιαστικό προβάδισμα για την πρόκριση της Λίβερπουλ στον μαύρο τελικό του Χέιζελ. Ο Μαυρίδης, μάλιστα, είχε επιστρατευθεί σ’ αυτό το ματς για να σταματήσει τον Ουαλό.
Ο Παναθηναϊκός βρήκε τον Ρας μπροστά του και με την Γιουβέντους το 1987-88 για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Αυτή τη φορά πανηγύρισαν οι πράσινοι. Σαν αύριο, 21 Οκτωβρίου, νίκησαν 1-0 στο πρώτο ματς, ενώ στην Ιταλία η ήττα 3-2 έδωσε την μεγάλη πρόκριση στην ελληνική ομάδα μετά από ένα συγκλονιστικό ματς. Ο Ρας αγωνίστηκε και στα δυο ματς, αλλά δεν πέτυχε γκολ.
Απολαύστε τον στα πιο όμορφα γκολ της καριέρας του…









Πηγή: sportdog.gr

Ο Αλέφαντος βγάζει το καπέλο στον Μίτσελ!!

Σε μεγάλα κέφια ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει τη νίκη του Ολυμπιακού και προτείνει στον Μίτσελ κίνηση-ματ ενόψει Μπενφίκα! Τι λέει για ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και το... φοβισμένο παιδί στην Τρίπολη! Ό,τι βλέπω εγώ το λέω, δεν θέλω να αδικώ κανένα. Αυτό το ματς που ήταν άθλιο από τον Ολυμπιακό στο α’ ημίχρονο και έχανε 1-0, το ανέτρεψε ο Μίτσελ με τις αλλαγές του από το ημίχρονο. Μου άρεσε που αντέδρασε γρήγορα, ήθελε να προλάβει, έτσι πρέπει να είναι ο προπονητής, να μην κοιμάται.
Ο Ολυμπιακός που κατέβηκε στο α’ ημίχρονο δεν έβλεπες ότι μπορεί να βάλει γκολ με τίποτα. Τον Παπάζογλου ως μπακ αριστερό τον έπαιζε ο Μπέλιτς, ο Αβραάμ ήταν χάλια το παιδί, άφτιαχτος ακόμα, βαρύς, μακάρι να μην έχει πρόβλημα με το πόδι του, μακάρι να συνέλθει.
Στα χαφ ο Εντιγκά ήταν τρίχες κατσαρές, και με τον Σάμαρη μαζί- δεν με νοιάζει τι λένε οι δημοσιογράφοι - ήταν δίδυμο μετριότατο. Παράλληλο ποδόσφαιρο, χωρίς κίνηση μπροστά. Ούτε ο Μήτρογλου, ο Βάις, ο Σαβιόλα μπορούσαν να απειλήσουν και να κάνουν κίνηση προς τα μέσα, ο δε Φουστέρ δεν είναι για τα άκρα, βρέθηκε και σε χάλια μέρα. Ο Πλατανιάς ήταν πολύ καλά στημένος, έκλεισε ωραία τους χώρους, έχωσε και 3 αμυντικά χαφ, έπαιξε όπως πρέπει.
Στο ημίχρονο αντέδρασε γρήγορα ο Μίτσελ, πέταξε έξω τον Εντιγκά και τον Φουστέρ και έβαλε Ντομίνγκες και Κάμπελ. Ήταν πολύ καλοί και οι δύο. Ο Ντομίνγκες φαίνεται να δούλεψε στο διάστημα που έτρωγε πάγκο και φάνηκε πιο ελαφρύς, πήρε το παιχνίδι πάνω του, το έστρωσε, ήταν σε όλα μέσα, μαζί με τον Κάμπελ άλλαξε την εικόνα. Είχα πει σε μία στήλη ότι καλό θα ήταν να δοκιμάσει μια ιδέα ο Μίτσελ, να φέρει τον Ντομίνγκες πίσω, δίπλα στο αμυντικό χαφ και να τον βάζει όπως έβαζε τον Ιμπαγάσα ο Βαλβέρδε που τον είχε γυρίσει δίπλα στον αμυντικό χαφ να κάνει παιχνίδι.
Σωστά στο 65’ έβγαλε και τον Αβραάμ ο Μίτσελ κι έβαλε τον Μανιάτη. Μετά από τις τρεις αλλαγές, έγειρε το γήπεδο εις βάρος του Πλατανιά και έγινε το σώσε, έπληξε τον Πλατανιά καταιγίδα. Ο Ολυμπιακός ένα εικοσάλεπτο τους πάτησε. Αυτά που λένε για διαιτησία ή άλλα πράγματα, είναι αστειότητες, ο Πλατανιάς το χτύπησε το ματς.
Στο γκολ του Βάις έφυγε ο Σλοβάκος από την περιοχή του Ολυμπιακού και έκανε μια κούρσα που θύμισε Ρονάλντο! Τέτοια θέλει αυτός, να βρίσκει χώρους να καλπάσει, άμα φύγει στο χώρο άντε πιάσ’ τον.
Είδα και Ρόμα- Νάπολη, εκπληκτική λέμε η Ρόμα φέτος, αυτός ο προπονητής που ήρθε από τη Λιλ κάνει σπουδαία δουλειά, είχε πάρει και πρωτάθλημα με τη Λιλ πριν 2 χρόνια, παίζει ένα 4-3-3 με αμυντική συμπεριφορά για σεμινάριο. Όλοι πίσω από τη μπάλα και φεύγουν πολύ καλά στην κόντρα. Πάει για το πρωτάθλημα η Ρόμα, την έχω δει σε αρκετά ματς. Έχει 8 στα 8, πάει να σπάσει τώρα και το ρεκόρ της Γιουβέντους που έχει 9 στις 9 νίκες.
Ο Τοροσίδης λέει ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στις προπονήσεις, τους κάνει ωραίες προπονήσεις και ότι είναι ικανός και στον τομέα της ψυχολογίας. Πετάει η Ρόμα, και έριξε και το μπάτζετ.
Αν ο Ολυμπιακός έχει αποτέλεσμα με την Μπενφίκα, μη διστάσει ο Μίτσελ να βάλει μέσα στον αγώνα και τρίτο σέντερ μπακ για να κλειδώσει το ματς. Δεν είναι μόνο οι ιταλικές ομάδες που πολλές παίζουν το 3-5-2, είναι και στην Αγγλία ο Ρότζερς στη Λίβερπουλ που το παίζει καλά και πάει περίφημα η Λίβερπουλ.
Είδα ΠΑΟΚ- Αστέρα Τρίπολης, τη χάλασαν την ομάδα τους στην Τρίπολη, χάλασαν τον καλό κορμό που είχαν πέρσι, έχασαν παίκτες, έδιωξαν και τον Τσιώλη, έβαλαν στον πάγκο ένα παιδί φοβισμένο, ένα βοηθό.
Βέβαια έχασε ευκαιρίες ο Αστέρας, ήταν καλός ο Χακόμπο, αλλά έχασε και ο ΠΑΟΚ ευκαιρίες, ήταν συνολικά καλύτερος ο ΠΑΟΚ. Αλλά όχι σπουδαία πράγματα πάλι. Τον Ατρόμητο είδα σε καταπληκτική κατάσταση, ο Ατρόμητος αξίζει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα και αν δεν προσέξει ο ΠΑΟΚ, μην εκπλαγείτε αν δείτε τον Ατρόμητο να χτυπάει και δεύτερη θέση.
Κάνουν σπουδαία δουλειά στο Περιστέρι ο Σπανός και ο Αγγελόπουλος, ξέρουν μπάλα εκεί. Και ο Παράσχος έχει βελτιώσει την ομάδα, δεν έχει σχέση ο Ατρόμητος με το αργό ποδόσφαιρο που έπαιζε με Μπάγεβιτς και Αναστόπουλο. Με Ναπολεόνι και Δημήτρη Παπαδόπουλο, με Ούμπιντες, αλλάζουν ωραία και γρήγορα τη μπάλα, με Φυτανίδη δεξί μπακ που δεν είναι αργός παρά το ύψος του και κλίνει προς τα μέσα σε ορισμένες φάσεις και γίνεται τρίτος σέντερ μπακ με Ταυλαρίδη- Λαζαρίδη, όταν ανεβαίνει ο Γιαννούλης, είναι καλή αυτή η ομάδα. Είδαμε πόσο δυσκόλεψε και τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.
Αύριο θα έχω πάλι στήλη για τα σημερινά παιχνίδια, καινούργια στήλη. Καθώς και την Πέμπτη το πρωί θα έχω νέα στήλη για το ματς του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα.
Πηγή: sportdog.gr

Ο Ρισβάνης... μακριά από τα γήπεδα!!

Από τα κεφτεδάκια της μαμάς, στα ταξίδια ανά τον κόσμο και την Καλαμάτα ως ιδανικό προορισμό, αλλά και την Πόρσε με τον Καρρά! Διαβάστε τι αγαπάει ο Σπύρος Ρισβάνης, έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Ρισβάνης... μακριά από τα γήπεδα
Ο Σπύρος Ρισβάνης φιλοξενείται στο match programme του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τον Πανθρακικό και μιλάει για... όλα, εκτός από ποδόσφαιρο, στη στήλη «Προσωπικά Δεδομένα».

Γνωρίστε τον Σπύρο Ρισβάνη:

1) Όταν ήσουν μικρός, σε ποιον ήθελες να μοιάσεις;
Ήθελα να μοιάσω στον πατέρα μου.

2) Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής, θα ήσουν...
Κάτι με τον αθλητισμό πάλι! Θα μου άρεσε να γίνω φυσικοθεραπευτής.

3) Όνειρο ζωής που δεν αφορά στο ποδόσφαιρο;
Θέλω να γυρίσω όλο τον κόσμο!

4) Όταν δεν έχει ματς ή προπόνηση, συνήθως...
Βγαίνω με φίλους μου για καφέ...

5) Αυτοκίνητο ή μηχανή που θέλεις να οδηγήσεις;
Το... αγαπημένο μου. Μια Porsche!

6) Ποιο είδος μουσικής σε εκφράζει;
Προτιμώ κυρίως την ελληνική μουσική σκηνή και καλλιτέχνες όπως τον Καρρά, τον Σφακιανάκη ή τον Μητροπάνο.

7) Τελευταία φορά που πήγες σινεμά είδες το...
Το τέλειο χτύπημα, του Τορνατόρε.

8) Βουνό ή θάλασσα και γιατί;
Ψηφίζω θάλασσα, είναι πιο... χαλαρωτική.

9) Η κουζίνα ή το φαγητό που έχεις αδυναμία είναι...
Μεγάλη η αδυναμία μου στα κεφτεδάκια της μάνας μου.

10) Ο αγαπημένος προορισμός διακοπών σου;
Σίγουρα η Καλαμάτα, το χωριό μου...

11) Περιέγραψέ μας την ιδανική σύντροφο...
Να είναι καλός άνθρωπος, με χιούμορ, κατανόηση, έξυπνη και ευγενική.

12) Πως θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου με πέντε λέξεις;
Ευγενικό, αγαπητό, ήρεμο, πρόθυμο και... καλό.

13) Η συνήθεια που δεν πρόκειται να κόψεις ποτέ...
Το... καφεδάκι με παρέα ή συγγενείς.

«Δεν μπορώ να δεχτώ πως δεν παίζουμε Ευρώπη»!

Έχοντας συνδέσει το όνομά του με μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές του Παναθηναϊκού, ο Δ. Σαραβάκος που είπε "αντίο" στο "τριφύλλι" σαν σήμερα το 1997, οριοθετεί τους φετινούς στόχους.

«Δεν μπορώ να δεχτώ πως δεν παίζουμε Ευρώπη»!
Σαν σήμερα το 1997, ο Δημήτρης Σαραβάκος φορά για τελευταία φορά τη φανέλα με το «τριφύλλι» και βάζει τέλος σε μια καριέρα γεμάτη τίτλους, διακρίσεις και καθολική αναγνώριση ακόμη και από αντιπάλους.

Εκείνο πάντως που γιγάντωσε τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και τον μεγάλο «μικρό» του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν οι πορείες στην Ευρώπη την δεκαετία του ’80 που οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό στην ποδοσφαιρική ευφυΐα του Σαραβάκου.

Ας τον θυμηθούμε αγωνιζόμενο...



Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο λόγος που ο Σαραβάκος έχει -και θα έχει για πάντα- μια θέση στις καρδιές των φίλων του Παναθηναϊκού, δεν είναι πως έκανε κάτι εξωπραγματικό μέσα στο γήπεδο, αλλά το γεγονός πως σχεδόν σε όλα τα μεγάλα, τα καθοριστικά ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη ήταν εκεί, έτοιμος να κάνει τη διαφορά.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 16 ετών από τη μέρα που είπε αντίο στην ομάδα, το match programme του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τον Πανθρακικό φιλοξενεί συνέντευξη του Δημήτρη Σαραβάκου.

Αναλυτικά:

Για τον αγώνα απέναντι στον Αθηναϊκό, που ήταν ο τελευταίος του στο πρωτάθλημα:

«Μπορεί να ακούγεται παράξενο, όμως δεν θυμάμαι τον συγκεκριμένο αγώνα! Γενικά, δεν έχω ιδιαίτερες αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο, ίσως επειδή δεν έπαιζα βασικός και δεν είχα ενεργό ρόλο ώστε να μου αποτυπωθούν κάποια πράγματα. Είχα μια πικρία για τον προπονητή, τον κ. Δανιήλ και αποφάσισα κάποια στιγμή να μαζέψω τα πράγματά μου και να φύγω από το προπονητικό κέντρο. Αυτό μου έχει μείνει σαν γενική εικόνα από εκείνη την τελευταία μου χρονιά και καθόλου λεπτομέρειες».

Τώρα που έχουν περάσει 16 χρόνια, μπορείτε να πείτε ότι συμβιβάζεται ποτέ ένας ποδοσφαιριστής με την ιδέα ότι δεν θα ξαναπαίξει;

«Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να είναι κανείς προετοιμασμένος από πριν γιατί είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχτείς όταν συμβαίνει. Εγώ ήδη στα 32-33 μου είχα αρχίσει να προετοιμάζω τον εαυτό μου. Βλέπεις και τις δυνάμεις σου να υποχωρούν σε σχέση με το παρελθόν... Το καλύτερο είναι να σταματάς όταν είσαι ακόμα σε κάποιο επίπεδο, ούτως ή άλλως όμως αφήνεις πίσω σου μια ολόκληρη ζωή. Όσα χρόνια κι αν περάσουν σου λείπουν πάντα αυτά που έζησες».

Λίγο πριν από εκείνη τη σεζόν είχε κλείσει ο κύκλος μιας μεγάλης ομάδας και είχε προηγηθεί μια απογοητευτική από πλευράς αποτελεσμάτων περίοδος (1996-97). Όμως ο Παναθηναϊκός έκανε εντυπωσιακό πρωτάθλημα το '97-98 ολοκληρώνοντας με την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα. Πιστεύετε ότι μπορούν να υπάρχουν αντιστοιχίες;

«Οι εποχές είναι τελείως διαφορετικές και τα δεδομένα το ίδιο. Ωστόσο, πράγματι υπάρχουν κάποιες αναλογίες με πρώτη από όλες την ανανέωση με πολλούς καινούργιους παίκτες. Όταν υπάρχουν τέτοιας έκτασης αλλαγές η πίεση δεν είναι τόσο μεγάλη, αλλά πρέπει να υπάρχει και υπομονή από όλες τις πλευρές. Ειδικά σήμερα έχουμε πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που χρειάζονται υπομονή και στήριξη, αλλά ακόμα και οι ξένοι είναι νέοι στο δικό μας περιβάλλον και χρειάζονται χρόνο. Χρειάζεται εμπιστοσύνη σε βάθος χρόνου και στήριξη αυτής της ομάδας όχι μόνο τώρα στα πρώτα της βήματα, αλλά και τη δεύτερη χρονιά της».

Με δεδομένο ότι ζείτε από κοντά την όλη φετινή προσπάθεια τι είναι αυτό που σας κάνει αισιόδοξο;

«Η αλήθεια είναι πως οι συνθήκες γενικά δεν είναι οι καλύτερες, αλλά αυτό που με κάνει αισιόδοξο είναι η δουλειά που γίνεται καθημερινά στην προπόνηση. Είναι κάτι που μπορώ να το πω με βεβαιότητα γιατί είμαι καθημερινά στις προπονήσεις. Το τεχνικό επιτελείο ξέρει πώς να πάρει το 100% από τους ποδοσφαιριστές. Μπορεί οι συνθήκες να μην είναι αυτές που θα θέλαμε, αλλά από όλες τις πλευρές υπάρχει πολύ καλή διάθεση υποστήριξης της ομάδας και όρεξη για δουλειά και αυτό είναι κάτι που πρέπει να χτίσουμε επάνω του, προκειμένου να βγούμε στην Ευρώπη. Αυτό πρέπει να είναι και ο στόχος μας όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και επειδή δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα παίζει στην Ευρώπη!».

Μια και αναφέρεστε σε αγωνιστικούς στόχους που πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα;

«Στα πρώτα παιχνίδια δεν ήμουν ικανοποιημένος από αυτά που έβλεπα. Στους δύο τελευταίους όμως αγώνες, με τον Αστέρα και με τον ΠΑΟΚ πήρα αρκετά θετικά μηνύματα. Πιστεύω ότι βγήκαν πολλά θετικά πράγματα από αυτά που ζητάει ο προπονητής καθημερινά. Υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και στη συνέχεια έχουμε πιθανότητες ακόμα και για τη δεύτερη θέση».

Θα θέλατε να στείλετε και ένα μήνυμα στον κόσμο;

«Μέχρι τώρα ο κόσμος έχει δείξει υπομονή και εμπιστοσύνη στην ομάδα και τη στηρίζει πολύ. Η ομάδα χρειάζεται αυτή τη στήριξη, αλλά με προσοχή σε ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν σε τιμωρία τη Λεωφόρο. Θέλουμε το γήπεδο γεμάτο όλη τη χρονιά».

«Νίκη για βαθμούς και ψυχολογία»

Την άποψη ότι αν ο Παναιτωλικός παρουσιαστεί όπως πρέπει θα πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Απόλλωνα εξέφρασε ο Γιώργος Σμίλτος.

«Νίκη για βαθμούς και ψυχολογία»
Δύσκολη χαρακτήρισε την αναμέτρηση του Παναιτωλικού κόντρα στον Απόλλωνα ο Γιώργος Σμίλτος, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο μέσος του Παναιτωλικού τόνισε πως έχουν δουλέψει αρκετά ώστε να είναι έτοιμοι για την εν λόγω αναμέτρηση, ενώ επισήμανε πως η συγκέντρωση κατά τη διάρκεια του αγώνα θα είναι το κλειδί.

Ακόμη, τόνισε πως αν παρουσιαστούν όπως πρέπει θα πάρουν το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θέλουν και για τους βαθμούς, αλλά και για την ψυχολογία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την επερχόμενη αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλωνα:
«Όλα τα ματς είναι δύσκολα. Έχουμε ξεκινήσει μια δουλειά για να είμαστε έτοιμοι και πιστεύω ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς. Ο Απόλλων έχει κάποια άτυχα αποτελέσματα αλλά πιστεύω να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το που θα κριθεί το συγκεκριμένο ματς:
«Εμείς πρέπει να δείξουμε την κατάλληλη συγκέντρωση και το ματς θα έχει πολύ πάθος. Θέλουμε πολύ τη νίκη για να ανεβούμε ψυχολογικά και βαθμολογικά. Πιστεύω να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουν στο τέλος. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον κύριο Τεννέ για την ευκαιρία που μου έδωσε. Οι μέρες είναι λίγες και με την εμπειρία που έχει θα δώσει περισσότερη βάση στην ψυχολογία των παικτών. Αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει θα πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το τι πρέπει να έχει ο Παναιτωλικός για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα:
«Η συγκέντρωση είναι το κλειδί. Δουλεύουμε στην τακτική και πρέπει να δώσουμε το 100 %. Πιστεύω ότι οι ευκαιρίες θα πρέπει να γίνουν γκολ για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Λόγω των θέσεων των δύο ομάδων το παιχνίδι ίσως είναι κλειστό. Εμείς παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και πιστεύω να γίνει ένα καλό ματς για να χαρεί ο κόσμος».

Για το ποιοι παίκτες ξεχωρίζουν από τον Απόλλωνα:
«Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και ένας παίκτης δεν μπορεί να κάνει το μεγάλο πρόβλημα στον αντίπαλο. Το σύνολο μετράει αλλά εμείς κοιτάμε το πώς δουλεύουμε και δεν έχω ξεχωρίσει κάποιον αλλά μόνο το πώς θα φανούμε εμείς αντάξιοι των προσδοκιών μας».

«Ερχόμαστε για το καλύτερο κόντρα σε ΠΑΟ»

«Ερχόμαστε για το καλύτερο κόντρα σε ΠΑΟ»Με στόχο να αποδράσει με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από το σημερινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έρχεται ο Πανθρακικός, όπως δήλωσε ο Ντένις Πόποβιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του παίκτη της ομάδας της Κομοτηνή στο Novasports

Για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό:

«Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Ξέρουμε πόσο δύσκολο θα είναι το παιχνίδι αλλά εμείς δουλεύουμε για να πάρουμε κάτι απ' το συγκεκριμένο ματς. Σίγουρα μας έχει βοηθήσει η πορεία μας έως τώρα αλλά είναι δύσκολο παιχνίδι. Εμείς ελπίζουμε και πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και θα πάρουμε κάτι απ' αυτό το παιχνίδι».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Πανθρακικός για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα:

«Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και όλοι πρέπει να έχουμε μεγάλη καρδιά και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Δεν θα ρίξουμε λευκή σημαία. Είμαστε επαγγελματίες και θα πάμε για ένα θετικό αποτέλεσμα».

«Δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες»

Αισιόδοξος πως ο Απόλλων Σμύρνης θα νικήσει τον Παναιτωλικό εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Αλέξανδρος Τσεμπερίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες.

«Δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες»
Ο Τσεμπερίδης μίλησε στην κάμερα της Nova για την προσπάθεια του Απόλλωνα από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα ο Μπάμπης Τεννές.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς είναι τα πράγματα με την έλευση του νέου τεχνικού:

«Νομίζω ότι μέχρι στιγμής κάνουμε καλή δουλειά. Όταν έρχεται κάθε νέος τεχνικός βάζει τα δικά του στοιχεία. Ο κ. Τεννές ξέρει τον αντίπαλο και πιστεύω ότι θα πάρουμε τη νίκη».

Για το ποια άποψη έχει για τον Παναιτωλικό:

«Είναι αρκετά καλή ομάδα. Αυτά τα ματς μετράει ποιος το θέλει περισσότερο και εμείς το θέλουμε πάρα πολύ. Δεν έχουμε περιθώρια για περαιτέρω απώλειες αλλά στην έδρα μας είμαστε καλύτεροι απ' ότι εκτός. Ο Παναιτωλικός θα χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, έχουν μονάδες με εμπειρία και αν είμαστε συγκεντρωμένοι και δώσουμε προσοχή θα πάρουμε τη νίκη».

Υπό… παρακολούθηση ο «Τριάντα»

Οι φετινές εμφανίσεις του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου με Παναθηναϊκό και Εθνική Νέων έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων που τον παρακολουθούν στενά.

Υπό… παρακολούθηση ο «Τριάντα»
Στο προσεχές παιχνίδι του Παναθηναϊκού απέναντι στον Πανθρακικό αναμένεται να βρεθούν αρκετοί σκάουτερ και –όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πράσινη»- ένας εξ αυτών θα είναι και άνθρωπος της Βέρντερ Βρέμης.

Η γερμανική ομάδα παρακολουθεί την πορεία του Έλληνα κεντρικού αμυντικού και τον έχει σε μια λίστα που αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μεταγραφική, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει τέτοια στο μέλλον.Πηγή: sport-fm.gr

Λύση εκ Κύπρου για Λεβαδειακό!

Ο Πάμπος Χριστοδούλου είναι ο εκλεκτός του Γιάννη Κομπότη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Λεβαδειακού.

Λύση εκ Κύπρου για Λεβαδειακό
Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι έχει μπει το θέμα προπονητή στον Λεβαδειακό. Στην κορυφή της λίστας του Γιάννη Κομπότη βρίσκεται το όνομα του Πάμπου Χριστοδούλου.

Ο Κύπριος προπονητής που κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Μεγαλόνησο τη σεζόν 2011-12, όντας στο τιμόνι της ΑΕ Λεμεσού, βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και τις επόμενες ώρες θα έχει τις τελικές επαφές με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας της Βοιωτίας. Αν όλα πάνε καλά, θα δώσουν τα χέρια και αμέσως θα πιάσει δουλειά.

Σε άλλη περίπτωση, ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα στραφεί σε άλλες λύσεις. Στη μικρή λίστα βρίσκονται τα ονόματα των Βαγγέλη Βλάχου, Νίκου Καραγεωργίου και Γιάννη Χατζηνικολάου.Πηγή: sport-fm.gr

Σαββίδης: «Ευχαριστώ που νιώσαμε σαν μια οικογένεια»

Ο Ιβάν Σαββίδης ευχαρίστησε τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ για την ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει στην Τούμπα στον αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και ζήτησε το ίδιο με τη Μακάμπι Χάιφα.

Σαββίδης: «Ευχαριστώ που νιώσαμε σαν μια οικογένεια»
Τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ ευχαρίστησε ο Ιβάν Σαββίδης για την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει στην Τούμπα και την κόσμια συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης (2-0).

Ο μεγαλομέτοχος του «Δικέφαλου του βορρά» σχολίασε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει στην έκβαση του αγώνα η υποστήριξη του κόσμου και ζήτησε την ίδια συμπεριφορά και βοήθεια ενόψει της ευρωπαϊκής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα (24/10) στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

«Θέλω να συγχαρώ όλους τους φιλάθλους για αυτή τη σημαντική νίκη. Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε το πόσο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι μαζί, πόσο καθοριστική μπορεί να είναι η υποστήριξη προς την ομάδα.
Είναι κάτι που το διαπίστωσαν όλοι, δε χρειάζεται να σχολιάσω κάτι περισσότερο, ωστόσο σε αυτές τις στιγμές πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Ειλικρινά ελπίζω, ότι την ερχόμενη Πέμπτη στις 24 του μηνός θα μαζευτούμε ξανά όλοι μαζί για να δείξουμε στους φιλοξενούμενους πόσο δυνατά και εντός ορίων μπορούμε να στηρίξουμε την ομάδα μας. Από εμένα προσωπικά, αλλά και εκ μέρους της ομάδας, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” προς όλους για το συναίσθημα που ζήσαμε, που νιώσαμε σαν μία οικογένεια
».

Brasileiro: Θεαματική Σάντος!! (videos)

Συνδύασε ουσία με θέαμα η Σάντος, καθώς διέσυρε την ουραγού του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, Ναούτικο, με 5-1, ενώ η Κορίνθιανς ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Από την πλευρά της, η Σάντος προηγήθηκε στο 1ο λεπτό με τον Τιάγκο, ενώ μέχρι το 26ο λεπτό οι Σισέρο, Έβερτον και Σισίνιο εκτόξευσαν το σκορ στο 4-0 «πυροβολώντας» από κάθε απόσταση. Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Μαϊκόν Λέιτε μείωσε σε 4-1, αλλά ο Σισέρο διπλασίασε τα τέρματά του και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ακόμα, ο πρώην στράικερ της Μίλαν, Πάτο, πέτυχε το μοναδικό γκολ του 1-0 της Κορίνθιανς σε βάρος της Κρισιούμα.
Τέλος, η Φλουμινένσε έμεινε για χωρίς νίκη για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι, αφού παραχώρησε 1-1 στην Πόντε Πρέτα, η οποία δεν είναι ικανοποιημένη από την εκτός έδρας ισοπαλία. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με μακρινό σουτ του Ραφαέλ Ρατάο στο 81ο λεπτό, αλλά στο 85ο ο Ντιέγκο σημείωσε αυτογκόλ και διαμόρφωσε το 1-1, οπότε έμειναν στη ζώνη του υποβιβασμού.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Φλουμινένσε-Πόντε Πρέτα 1-1
Ναούτικο-Σάντος 1-5
Κορίνθιανς-Κρισιούμα 1-0
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
29
62
Γκρέμιο
29
52
Ατλέτικο Παραναένσε
29
51
Μποταφόγκο
29
49
Βιτόρια
29
43
Σάντος
30
43
Γκοΐας
29
43
Ατλέτικο Μινέιρο
29
42
Ιντερνσιονάλ
29
41
Φλαμένγκο
29
40
Κορίνθιανς
30
40
Πορτουγκέζα
29
37
Σάο Πάολο
29
37
Φλουμινένσε
30
36
Μπαΐα
29
36
Κοριτίμπα
29
34
Κρισιούμα
30
32
Βάσκο Ντα Γκάμα
29
32
Πόντε Πρέτα
30
30
Ναούτικο
30
17
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.







Πηγή: onsports.gr

MLS: Ενίσχυση από Παναμά για Ράπιντς! (videos)

Σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση θέσης στα playoffs του MLS έκαναν οι Κολοράντο Ράπιντς με το 3-2 σε βάρος των Βανκούβερ Ουάιτκαπς, που αποκλείστηκαν από την postseason.
Η ομάδα του Στιβ Νας προηγήθηκε στο 32ο λεπτό με ωραία προσπάθεια του Κεκούτα Μανέ  και ισοφάρισε σε 2-2 στο 75ο με πέναλτι του Καμίλο, αλλά ο Γκάμπριελ Τόρες από τον Παναμά, ο οποίος είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στο 41ο λεπτό με πέναλτι, διπλασίασε τα τέρματά του με πανέμορφο σουτ στο 77ο λεπτό και εξασφάλισε τη σημαντική νίκη για τους Ράπιντς. Χάρη σε γκολ του Ντιέγκο Φαγκούντεζ στο 76ο λεπτό, οι Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον κέρδισαν με το ίδιο σκορ (3-2) τους Κολόμπους Κρου, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τα playoffs, ενώ το αποκλεισμένο Ντάλας προκάλεσε νέα «τιμωρία» για τους Σιάτλ Σάουντερς, καθώς ο πρώην παίκτης του Άρη, Μίσελ, εισήλθε ως αλλαγή στο 58ο λεπτό, δημιούργησε το 1-0 του Ματ Χέτζες στο 65ο και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 87ο!
Μέσα σε όλα, οι Πόρτλαντ Τίμπερς προκρίθηκαν στην postseason της βορειοαμερικανικής λίγκας, παρά το 0-0 με τη Ρέαλ Σολτ Λέικ. Από την πλευρά τους, οι Μόντρεαλ Ίμπακτ ξεπέρασαν νωθρό ξεκίνημα και γκολ του Φαμπίνιο στο 29ο λεπτό, ώστε να πάρουν κρίσιμο 2-1 σε βάρος των Φιλαδέλφεια Γιούνιον χάρη σε γκολ του 37χρονου Μάρκο Ντι Βάιο στο 64ο λεπτό και κεφαλιά του Καρλ Ουιμέτ στο 84ο. Τέλος, οι Σικάγο Φάιρ επιβλήθηκαν του αποκλεισμένου Τορόντο με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Μάικ Μαγκί στο 64ο λεπτό, το οποίο κρίθηκε αυστηρό από τους ηττημένους.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Μόντρεαλ Ίμπακτ-Φιλαδέλφεια Γιούνιον 2-1
Ντάλας-Σιάτλ Σάουντερς 2-0
Κολοράντο Ράπιντς-Βανκούβερ Ουάιτκαπς 3-2
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον-Κολόμπους Κρου 3-2
Σικάγο Φάιρ-Τορόντο 1-0
Πόρτλαντ Τίμπερς-Ρέαλ Σολτ Λέικ 0-0
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
33
55
Π-Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
32
53
Μόντρεαλ Ίμπακτ
33
49
Σικάγο Φάιρ
33
49
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
33
48
Χιούστον Ντάιναμο
32
48
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
33
46
Χ-Κολόμπους Κρου
33
41
X-Τορόντο
33
26
X-Ντι Σι Γιουνάιτεντ
33
16
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Πόρτλαντ Τίμπερς
33
54
Ρέαλ Σολτ Λέικ
33
53
Λος Άντζελες Γκάλαξι
32
51
Σιάτλ Σάουντερς
33
51
Κολοράντο Ράπιντς
33
51
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
32
47
Χ-Βανκούβερ Ουάιτκαπς
33
45
Χ-Ντάλας
33
44
X-Σίβας ΗΠΑ
32
26
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.
Π-Προκρίθηκε στα playoffs
Χ-Αποκλείστηκε από τα playoffs




















Πηγή: onsports.gr