Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Σφαιρόπουλος: «Η πιο σημαντική νίκη μας»

Ως την πιο σημαντική νίκη του Πανιωνίου μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις χαρακτήρισε αυτή κόντρα στα Τρίκαλα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Σφαιρόπουλος: «Η πιο σημαντική νίκη μας»
Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» έμεινε ενθουσιασμένος από την ψυχή και την προσπάθεια, παρά την κούραση των συνεχόμενων αγώνων, δικαιολογώντας τα 21 λάθη που έγιναν, αφού ήταν αποτέλεσμα της ενέργειας που έβγαλαν στο παρκέ. Θεώρησε «κλειδί» την άμυνα, αφού βοηθά όταν δεν πας καλά στην επίθεση και χαρακτήρισε εξαιρετική ομάδα τους Θεσσαλούς, με σωστές επιλογές στις μεταγραφές του καλοκαιριού. Ευχαρίστησε τον κόσμο που έδωσε το «παρών» στο γήπεδο και περιμένει καλύτερες εμφανίσεις στη συνέχεια.

Αναλυτικά: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την παλικαρίσια σημερινή νίκη. Είναι η πιο σημαντική νίκη που έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής, γιατί καταφέραμε να διαχειριστούμε το δεδομένο ότι παίξαμε τρεις πολύ δυνατούς αγώνες σε επτά ημέρες. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί λίγοι έχουν παίξει δύο ή τρία ματς σε μια εβδομάδα στο παρελθόν. Τα 21 λάθη που κάναμε ήταν θέμα ενέργειας και είναι η πρώτη φορά που θα δικαιολογήσω, κατά κάποιο τρόπο, τους παίκτες μου. Έγιναν αβίαστα λάθη, λόγω κούρασης.

Πολλοί παίκτες ήταν καταπονημένοι και ψάξαμε στον αγώνα για τους πιο ‘φρέσκους’. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι
είχαμε συγκέντρωση στην άμυνα, γιατί έχουμε πει ότι στην κακή μας επιθετική μέρα, θέλουμε να μένουμε στο παιχνίδι από την άμυνα. Κρατήσαμε μια φύσει επιθετική ομάδα σε χαμηλό σκορ. Και ‘κλειδί’ της νίκης μας ήταν η άμυνα. Μόνο με άμυνα, μπορούμε να πάρουμε ματς στην όχι καλή επιθετική ημέρα μας. Η άμυνα δίνει τις νίκες.

Τα Τρίκαλα είναι πολύ καλή ομάδα, με έμπειρο προπονητή, που κάνει εξαιρετική δουλειά. Θεωρώ ότι για νεοφώτιστη ομάδα έχουν κάνει πολύ καλές επιλογές Ελλήνων και ξένων παικτών. Είναι ποιοτική, αθλητική και ‘γεμάτη’ ομάδα. Ήμασταν καλά προετοιμασμένοι, παρότι είχαμε λίγο χρόνο στη διάθεσή μας, λόγω του ευρωπαϊκού ματς κόντρα στη Ραντνίτσκι. Έχουμε μεγάλη διαφορά με τα Τρίκαλα στο ράνκινγκ, αλλά τα λάθη μας κόστισαν πόντους στην επίθεση.

Ευχαριστούμε τον κόσμο μας, που μας συμπαραστάθηκε σε κόσμια πλαίσια και έτσι τον θέλουμε πάντα. Θέλουμε να τον έχουμε πάντα δίπλα μας χωρίς τιμωρίες.

Είμαστε μια καινούργια ομάδα, μόνο τέσσερις παίκτες έχουν μείνει από την περασμένη σεζόν, δείχνουμε, όμως, καλό πρόσωπο. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η ομάδα μου άρεσε σήμερα πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, γιατί ήταν συγκεντρωμένη στην άμυνα και σε αυτό τον τομέα κάναμε λίγα λάθη. Δεν μετράμε τις νίκες. Αντιμετωπίζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Όσο περνάει ο χρόνος, θα γινόμαστε καλύτεροι. Δεν έχουμε βρει ακόμη τους αυτοματισμούς μας. Το κέρδος από τον σημερινό αγώνα ήταν ότι ήμασταν δυνατοί πνευματικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: