Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Οι πραγματικές δυσκολίες και οι ….κωμωδίες!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο blog του για το ματς του Παναθηναϊκού με τον Πανθρακικό και με ένα υστερόγραφο σχολιάζει την νίκη του Ολυμπιακού στα Χανιά! Δεν βλέπω καθόλου υπερβολική την δήλωση του Γιάννη Αναστασίου, ότι το παιχνίδι με τον Πανθρακικό είναι το δυσκολότερο για τον Παναθηναϊκό στο φετινό πρωτάθλημα. Δυσκολότερο και από αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά και από αυτό με τον Αστέρα στην Λεωφόρο.
Πρώτα από όλα πριν την διακοπή η ομάδα είχε έναν ρυθμό και συνήθως οι διακοπές δεν ευνοούν τις ομάδες, που βρισκόντουσαν σε καλή κατάσταση πιο πριν. Το δεύτερο είναι ότι για δέκα ημέρες ο Αναστασίου δεν είχε στην διάθεσή του τους Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλο, Μαρινάκη, που θα αποτελέσουν τα τρία, πέμπτα της άμυνας που θα αγωνιστεί, ενώ ο Φιγκερόα, που ήταν το μεγάλο όπλο από τον πάγκο στο παιχνίδι με τον Αστέρα, είναι μεν στην αποστολή, αλλά με δύο προπονήσεις σε 15 ημέρες και ένα μεγάλο ταξίδι στην Αργεντινή είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορεί να βοηθήσει έστω και για 15 λεπτά ,αν χρειαστεί.
Πέρα από όλα αυτά, όμως, ο Αναστασίου χαρακτηρίζει δυσκολότερο το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, διότι για αυτό το ματς υπάρχουν προσδοκίες από τον κόσμο, που δεν είχε σε προηγούμενα παιχνίδια. Κανένας δεν είχε την απαίτηση από την ομάδα να κερδίσει στην Τούμπα, ανεξάρτητα αν θα μπορούσε να το κάνει έτσι όπως πήγε το ματς.
Επίσης στο παιχνίδι με τον Αστέρα υπήρχε μία αμφιβολία , ότι μπορεί να τα καταφέρει η ομάδα και η θετική εξέλιξη του αγώνα και ο πειστικός τρόπος, που ήρθε η νίκη έκανε τον κόσμο να πιστέψει στην καλή συνέχεια. Τώρα , λοιπόν, ΟΛΟΙ απαιτούν τη νίκη στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, άρα η πίεση θα είναι μεγαλύτερη για όσους παίξουν και αν δεν έρθει η νίκη δεν θέλει και πολύ να αρχίσει και πάλι η γκρίνια και η αμφισβήτηση.
Συμπληρώστε σε αυτά, ότι ο Πανθρακικός έχει σαν δυνατό του σημείο την αμυντική λειτουργία, άρα οι χώροι που θα βρει ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι τόσοι, όσους βρήκε στο τελευταίο παιχνίδι στην Λεωφόρο με τον Αστέρα. Και με τις ομάδες, που αμύνθηκαν καλά και μαζικά είχε πρόβλημα φέτος ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο.
Την Βέροια δεν την κέρδισε, ενώ με τον ΟΦΗ κέρδισε δύσκολα 1-0. Μακάρι αυτό, που πιστεύει ο Αναστασίου να το έχει περάσει και στους παίκτες του και να κατέβουν στο γήπεδο με την νοοτροπία, ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μία πολύ δύσκολη ομάδα και πρέπει να τρέξουν πολύ , να είναι συγκεντρωμένοι και πολύ πειθαρχημένοι, για να φθάσουν στη νίκη.
Εχω φυσικά μεγάλη περιέργεια να δω τον Αντζαγκούν κοντά στον Μπέργκ από την αρχή του αγώνα και ίσως η απόδοσή τους και η συνεργασία τους να παίξει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα!
ΥΓ: Να σχολιάσω το παιχνίδι του Πλατανιά με τον Ολυμπιακό; Όχι βέβαια. Με ΚΩΜΩΔΙΕΣ δεν ασχολούμαι.Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: