Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Τον Μάιο... ξυρίζουν τον πρωταθλητή!!

Κανείς δεν πήρε την Ευρωλίγκα από την πρώτη αγωνιστική, ουδείς αποκλείστηκε από την πρεμιέρα.

Τον Μάιο... ξυρίζουν τον πρωταθλητή
Και ειδικά με τον τρόπο που διεξάγεται η διοργάνωση, κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει ή να απογοητεύεται τόσο νωρίς.
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.
Στην πραγματικότητα είναι λάθος να βγαίνουν συμπαράσματα από τα μέσα του Οκτώβρη. Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη, καμία ομάδα δεν πρόκειται να παίζει με τον ίδιο τρόπο το χειμώνα και την άνοιξη...
Ο Ολυμπιακός νίκησε αλλά ξέρει από μόνος του ότι η μπάλα πρέπει να μείνει... χαμηλά. Δεν ήταν ωραίο να ηττηθεί στην πρεμιέρα μέσα στο ΣΕΦ, άρα η ανατροπή και ο χαρακτήρας που έδειξε στα τελευταία 13 λεπτά του δίνουν το δικαίωμα στο χαμόγελο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά τα κατάφερε δίχως να βοηθήσει ουσιαστικά ο Σπανούλης. Τη δουλειά, δηλαδή, την έκαναν οι υπόλοιποι. Κάτι που είναι και το λογικό. Οι μεγάλοι παίκτες, οι ηγέτες, βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα, στην κανονική περίοδο παίζουν στο... ρελαντί. Δεν κρίθηκε κάτι ούτε την περασμένη Δευτέρα, ούτε στο ματς με την Μάλαγα.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη έχει τόσες πολλές λύσεις, που μπορεί να βρει το "κλειδί" της νίκης κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Κώστας Σλούκας γίνεται κάθε χρόνο και πιο ώριμος, στο δημιουργικό κομμάτι βελτιώνεται συνεχώς. Ο Λοτζέσκι έδειξε για δεύτερο συνεχόμενο ματς ότι δεν θα είναι... περαστικός, ο Πέτγουεϊ έκλεψε την παράσταση.

Μέχρι εκεί, όμως. Ο Ολυμπιακός νίκησε, αλλά τα μεγάλα λόγια δεν κάνουν καλό. Αλλωστε για 27 λεπτά ήταν κομπάρσος απέναντι στην Μάλαγα. Στο τέλος όμως ανέβασε στροφές και συνδύασε ουσία και θέαμα, με πρωταγωνιστική τον Πέτγουεϊ... Ο κόσμος - περισσότεροι από 8.000 φίλαθλοι πήγαν στο ΣΕΦ - έφυγαν ικανοποιημένοι από το γήπεδο, ίσως αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό και από τις νίκες ή την απόδοση των παικτών. Γιατί στην παρούσα φάση τα λάθη και οι ήττες δεν καθορίζουν κάτι, αντίθετα το θέαμα και το ωραίο μπάσκετ μπορεί να κάνουν πιο ελκυστικό το προϊόν... Και ο κόσμος πήγε στο ΣΕΦ για να δει μπάσκετ, για να δει τον πρωταθλητή Ευρώπης... Παλιότερα οι οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν τον κόπο - στην πλειοψηφία τους - μόνο σε ματς που έκρινε κάτι. Πλέον δείχνουν ότι η ομάδα μπάσκετ έχει μπει για τα καλά στο...αίμα τους. Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος, όχι η νίκη επί της Μάλαγα.

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός έχασε στην πρεμιέρα από την Λιέτουβος, σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Θα κοστίσει αυτή η ήττα; Καθόλου. Σημαίνει κάτι; Οχι, βέβαια. Οι πράσινοι δεν είναι έτοιμοι, ξέρουν πως τούτη την περιόδο τα αποτελέσματα έχουν ελάχιστη σημασία... Το ότι η χημεία δεν είναι ίδια με το τέλος της περασμένης σεζόν φαίνεται. Το ότι η άμυνα δεν λειτούργησε στη Λιθουανία, ήταν ξεκάθαρο. Αλλά είναι τόσο νωρίς ακόμα, πού κάθε άλλο συμπέρασμα είναι βεβιασμένο.

ΥΓ1: Η παρουσία του Πανιωνίου και του ΠΑΟΚ στο Eurocup δεν είναι αμελητέα. Κι ας πρόκειται για υποβαθμισμένη διοργάνωση, σε σχέση με τη δυναμικότητα των ομάδων. Γιατί υπάρχουν καλές ομάδες στο Eurocup κι αξίζει να ασχοληθεί ο φίλαθλος κόσμος μαζί του, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει ελληνική συμμετοχή, που συνδυάστηκε και με νίκες σε ματς-θρίλερ.

Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: