Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Μία σου και μία μου…!!

Ο ΠΑΟΚ πήρε ρεβάνς για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο νικώντας τον Άρη στο «Nick Galis Hall» με 79-75 στην παράταση για τη δεύτερη αγωνιστική της Α1 μπάσκετ, σε ένα ντέρμπι από τα παλιά.

Μία σου και μία μου…
"Μία σου και μία μου". Ο ΠΑΟΚ "σέρβιρε" στον Άρη το "κρύο πιάτο" της εκδίκησης. Όπως είχε χάσει προ δέκα ημερών στην Πυλαία, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Κυπέλλου, έτσι νίκησε στο «Nick Galis Hall» με 79-75 στην παράταση.

Ο Γιώργος Μπόγρης με 21 πόντους έκανε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση, ενώ από 15 είχαν Κούπερ και Χαραλαμπίδης, με τον Τσαϊρέλη να έχει "κρύο αίμα" στις βολές. Πελεκάνος και Αθηναίου είχαν 19 και 17 πόντους αντίστοιχα για τους γηπεδούχους.

Το ματς

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν πιο δυνατά στην πρώτη περίοδο και διατηρούσαν ένα +4 με +5 στην αρχή της, ενώ έφτασαν και στο +8 στα μέσα της περιόδου, έχοντας επιθετικές λύσεις από τους παίκτες τους εντός και εκτός ρακέτας και, τελικά, η περίοδος ολοκληρώθηκε στο +3 για τους «κιτρινόμαυρους».

Στη δεύτερη περίοδο, συνεχίστηκε το ίδιο μοτίβο, με τους παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου να κρατούν ένα +4 με +5 και να φτάνουν τη διαφορά και στο +8 στο τέλος της δεύτερης περιόδου, με τους γηπεδούχους να υπερτερούν στα δίποντα και στα ριμπάουντ και τους «ασπρόμαυρους» στις βολές και στις ασίστ. Έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +8 για τους γηπεδούχους.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ έκανε σερί 11-0 και προηγήθηκε με +3, κρατώντας ένα +1 με +3 σε αυτό το διάστημα, την ώρα που οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου δεν είχαν τις λύσεις από την περιφέρεια και είχαν «εγκλωβιστεί» στην άμυνα του Σούλη Μαρκόπουλου. Έτσι, το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +3 για τον «Δικέφαλο».

Στην τέταρτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ διατηρούσε τα «ηνία» και ένα προβάδισμα με τις επιλογές του μέσα στο καλάθι, που του έδιναν και περισσότερες βολές. Όμως, η έξοδος του Κούπερ και η είσοδος του Τσόχλα δημιούργησε πρόβλημα οργάνωσης και εκεί που οι παίκτες του Άρη δεν είχαν ρυθμό και αστοχούσαν στην περιφέρεια, έκαναν ένα σερί 6-0 και προηγήθηκαν με +3 στα 30’’. Ο Κούπερ ευστόχησε σε τρίποντο και ισοφάρισε και ο Ασημακόπουλος αστόχησε στην τελευταία επίθεση της αναμέτρησης, οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι παίκτες των δύο ομάδων σκόραραν με τρίποντα στην αρχή, όμως στην πορεία οι «ασπρόμαυροι» διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα, χάρη στις επιλογές τους μέσα στις δυο ρακέτες και την οξυδέρκεια του Κούπερ. Ο Μαργαρίτης έκανε δύο καθοριστικά κλεψίματα και η ευστοχία στις βολές του Τσαϊρέλη στα τελευταία δευτερόλεπτα αρκούσαν για να εκδικηθεί ο ΠΑΟΚ την ήττα στο Κύπελλο.


Δεκάλεπτα: 20-17, 38-30, 51-54, 68-68, πρτ. 75-79

Άρης (Αγγέλου): Μποχωρίδης 9, Πελεκάνος 19, Γκίκας 8, Ασημακόπουλος 6, Χαρίσης 6, Βεζένκοφ 4, Μούρτος 6, Αθηναίου 17, Τσακαλέρης, Πουλιανίτης, Λαρεντζάκης

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κούπερ 15, Χαραλαμπίδης 15, Τσόχλας 4, Τσαϊρέλης 13, Μαργαρίτης 3, Καλλές 4, Μπόγρης 21, Κασελάκης 4, Λιάπης, Κόνιαρης, Βουτσίτσεβιτς, Δέδας Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: