Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Με τους απλούς οπαδούς πότε θα γίνουν Σύμμαχοι;

Σαν επιτυχία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσιάζονται οι 200-300 φίλαθλοι που έγιναν μέλη στη Συμμαχία, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Να πούμε, όμως μία άλλη άποψη; Από την αρχή της σεζόν οι τιμές των εισιτηρίων στους εντός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού, είναι σταθερά στα 20 ευρώ για τους οπαδούς που δεν είναι μέλη στην Παναθηναϊκή Συμμαχία και 10 ευρώ για όσους είναι μέλη. Ακόμα και στον μεσοβδόμαδο αγώνα Κυπέλλου με τον Εργοτέλη, πριν από λίγο καιρό, οι τιμές των εισιτηρίων ήταν στο ίδιο επίπεδο.

Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για την απόφαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να δώσει προτεραιότητα στους φίλους της ομάδας που είναι μέλη της Συμμαχίας (ή θέλουν να γίνουν άμεσα), για τα εισιτήρια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, δηλαδή, όποιος φίλος του συλλόγου δεν είναι μέλος στη Συμμαχία, μπορεί να εγγραφεί και με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσει προτεραιότητα για να αποκτήσει εισιτήριο.

Το αποτέλεσμα των νέων εγγραφών που υπάρχουν μέχρι στιγμής, όμως, μάλλον δεν έχει ενθουσιάσει κανέναν. Ασχέτως αν στον Τύπο παρουσιάζεται σαν επιτυχία η μέχρι στιγμής κίνηση. Τα 200-300 νέα μέλη, που μπορεί να φτάσουν και τα 400 ή τα 500, δεν αποτελούν για έναν σύλλογο στο μέγεθος του Παναθηναϊκού, με τα εκατομμύρια των οπαδών, κάποια μεγάλη επιτυχία. Αντίθετα κάνουν σαφές ότι υπάρχει μία κατηγορία οπαδών που για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν θέλει να είναι μέλος στη Συμμαχία. Με πιθανότερο όλων, φυσικά, την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται τα περισσότερα νοικοκυριά και κάνουν τα 50 ευρώ που χρειάζεται για την εγγραφή, να φαίνονται βουνό. Αλλά και για οποιονδήποτε άλλο λόγο μπορεί ο καθένας να μη θέλει να είναι μέλος.

Κλείνοντας η σκέψη που έρχεται μοιραία στο μυαλό, είναι πώς σκέφτονται να αντιμετωπίσουν όλους αυτούς τους οπαδούς οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Τα μέλη της Συμμαχίας έχουν τα προνόμιά τους (π.χ. χαμηλότερες τιμές εισιτηρίων κ.λπ.) και χωρίς καμιά αμφιβολία στηρίζουν συγκινητικά την ομάδα. Όμως, όταν ένας μπαμπάς με τα δύο παιδιά του χρειάζεται 60 ευρώ για να πάει δύο ώρες στο γήπεδο, ακόμα και σε παιχνίδι Κυπέλλου με τον Εργοτέλη, μήπως τελικά αποθαρρύνεται και βλέπει το παιχνίδι στην τηλεόραση; Το ίδιο ισχύει και για τον φοιτητή, τον χαμηλόμισθο κ.λπ. Με λίγα λόγια, όσοι δεν είναι μέλη της Συμμαχίας, δεν πρέπει να γίνουν «Σύμμαχοι» κι εκείνοι με κάποιον τρόπο και να μπορούν να πηγαίνουν στο γήπεδο με λιγότερα χρήματα;
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: