Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Γιαπλές: «Νίκη που μας βάζει σε τροχιά»

Αποτέλεσμα από αυτά που βοηθούν στην καθιέρωση του Ρεθύμνου στην Α1 χαρακτήρισε τη νίκη επί του Κολοσσού στη Ρόδο ο Θανάσης Γιαπλές.

Γιαπλές: «Νίκη που μας βάζει σε τροχιά»
Στον έλεγχο του ρυθμού κατά βάση απέδωσε τη νίκη του ΑΓΟΡ στη Ρόδο επί του Κολοσσού ο προπονητής της ομάδας, Θανάσης Γιαπλές.

«Είχαμε πει ότι με νίκη μπορεί να μας βάλει σε μία τροχιά, να είναι δηλαδή και φέτος το Ρέθυμνο μία καλή ομάδα. Να καθιερωθεί στην κατηγορία και αυτή η καθιέρωση περνάει από τέτοιες νίκες επί ενός αντιπάλου που δεν θα χάσει πολλά παιχνίδια στη Ρόδο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, σε όλο το τεχνικό επιτελείο για τη δουλειά που έκαναν. Άντεξαν στην πίεση, κοντρολάραμε το παιχνίδι, πήραμε τα ριμπάουντ. Τα προηγούμενα χρόνια τα παιχνίδια κρίνονταν είτε στον πόντο είτε στην παράταση, αλλά πάντα ήμασταν μπροστά στο σκορ. Έτσι περιμέναμε την αντίδραση του Κολοσσού αλλά η διαφορά που είχαμε πάρει ήταν αρκετή, έτσι ώστε να το ελέγξουμε ακόμη κι όταν πήγε στους 4 πόντους. Συγχαρητήρια στον Κολοσσό για την προσπάθεια του, καλό κουράγιο και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα», τόνισε.

Παράλληλα στάθηκε στην ατμόσφαιρα στο Βενετόκλειο. «Κατάγομαι από την επαρχία, δουλεύω σε επαρχιακή ομάδα τώρα και είναι πολύ ευχάριστο σε πόλεις όπως η Ρόδος και το Ρέθυμνο να συναντάς τέτοια ατμόσφαιρα. Να ζεις τέτοιο κλίμα μέσα στο παιχνίδι. Ο κόσμος της Ρόδου είναι εξαιρετικός και προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του και είναι εντυπωσιακό για μένα να χειροκροτούν τον αντίπαλο όταν έχει κερδίσει. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της Ρόδου».

Όσο για τη συνέχεια, ανέφερε: «Ακολουθούν δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και με τον Άρη και εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα στην έδρα μας, με εξαίρεση τα ματς με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Το Ρέθυμνο έχει εννέα νέους παίκτες και στοίχημα για μας είναι η καθιέρωση. Θα πάμε για το καλύτερο».

Ο πλέι μέικερ της ομάδας, Φάνης Κουμπούρας, τόνισε: «Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που επέστρεψα στη Ρόδο, αφού πέρασε μία ωραία χρονιά στο νησί και έκανα πολλούς φίλους. Ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι, πολύ καλοί στα ριμπάουντ και γυρίσαμε καλά τη μπάλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα έχουμε αρκετά ελεύθερα τρίποντα και είχαμε καλά ποσοστά. Είχαμε δύο παίκτες σε πολύ καλή μέρα και ήμασταν συγκεντρωμένοι όταν ο Κολοσσός πίεσε σε όλο το γήπεδο για να αντιδράσει. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Κολοσσό για την προσπάθεια και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: