Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Με στόχο το «13άρι»

Συνέχεια στο νικηφόρο σερί του μέσα στη Λεωφόρο θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανθρακικό. Πώς προτίθεται να παρατάξει το «τριφύλλι» ο Γιάννης Αναστασίου.

Με στόχο το «13άρι»
Μέσα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να μαζέψει δέκα από τους έντεκα βαθμούς του και στο σημερινό παιχνίδι με τον Πανθρακικό φιλοδοξεί να φτάσει τους 13 (20:30, Novasports 1).

Οι «πράσινοι» υποδέχονται την ομάδα της Κομοτηνής και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και να εδραιωθούν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας που δίνουν το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Το πρόγραμμα, άλλωστε, του «τριφυλλιού» είναι πολύ δύσκολο μέχρι την επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος, αφού ακολουθούν δύο εκτός έδρας παιχνίδια με τον Εργοτέλη για πρωτάθλημα και Κύπελλο, το ντέρμπι εντός έδρας με τον Ολυμπιακό και το παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Για αυτό τον λόγο η νίκη στο «δυσκολότερο ματς», όπως το χαρακτήρισε ο Γιάννης Αναστασίου, η οποία θα δώσει καλή ψυχολογία στους παίκτες του για τη συνέχεια.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο 40χρονος προπονητής προτίθεται να παρατάξει τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καπίνο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μαρινάκη, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλο και Νάνο.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Μέντες και ο Πράνιτς, με τον Ζέκα και τον Κλωναρίδη στα πλάγια. Σε ρόλο επιτελικού χαφ θα παίξει ο Ατζαγκούν, πίσω από τον προωθημένο Μπεργκ.

Υπάρχει, όμως, το ενδεχόμενο ο Ζέκα και ο Πράνιτς να είναι εσωτερικοί χαφ με «κόφτη» τον Μέντες και οι Ατζαγκούν, Κλωναρίδης να ανοίγονται κοντά στον Μπεργκ, σε ένα σχήμα που θα μοιάζει με 4-3-2-1.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Λαγός, Αμπεΐντ, Καρέλης, Ντίνας και Φιγκερόα. Εκτός έμειναν οι Ρισβάνης, Χουχούμης και Αποστολόπουλος.

Προεργασία

Πέρυσι ο Πανθρακικός πήρε ισοπαλία (1-1) από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στα δύο προηγούμενα ματς στην Αθήνα είχε δύο εύκολες νίκες (3-0 το 2008-09 και 2-0 το 2009-10).

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

19/01/13 Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 1-1 (74' Τοτσέ - 85' Παπαδόπουλος)
17/01/10 Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 2-0 (26΄ Καραγκούνης, 40΄ Σαλπιγγίδης)
14/09/08 Παναθηναϊκός-Πανθρακικός 3-0 (14' Σόουζα, 35' Γκούμας, 77' Ίβανσιτς) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: