Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Οι συνθέσεις στο Έβερτον- Ντ. Κιέβου!!

Να παρουσιάσει ξανά το καλό της πρόσωπο στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις της θα επιχειρήσει η μοναδική εκπρόσωπος των Άγγλων στο Γιουρόπα Λιγκ, Εβερτον, που υποδέχεται την Ντιναμό Κιέβου για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.  
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Έβερτον: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Αλκαράθ, Γκάρμπατ, Μπάρι, ΜακΚάρθι, Μπάρκλεϊ, Μιραλάς, Νέισμιθ, Λουκάκου.
Στον πάγκο: Ρόμπλες, Γκίμπσον, Κονέ, Μπέσιτς, Ατσού, Όσμαν, Μπράουνινγκ.
Ντιναμό Κιέβου: Σοβκόφσκι, Βίντα, Ντράγκοβιτς, Ντανίλο Σίλβα, Αντούνες, Σίντορτσουκ, Βελόσο, Γκούσεφ, Μπουγιάλσκι, Γιαρμολένκο, Εμποκανί.
Στον πάγκο: Καχερίντι, Κράβετς, Ρίμπκα, Γκαρμάς, Καλιτβίντσεφ, Τσούμακ, Τεόντορτζικ.

*Πηγή: England365.gr*

Στάση αναμονής για την κατάθεση του νομοσχεδίου!!

Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρίσκονται σε στάση αναμονής μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση για την ρύθμιση των χρεών. 
Θετικό βήμα χαρακτηρίζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το θέμα της κατάθεσης του νομοσχεδίου προς διαβούλευση για την ρύθμιση των χρεών. Ωστόσο κρατούν μικρό καλάθι μέχρι να γίνει το νομοσχέδιο νόμος του κράτους. Εφόσον συμβεί αυτό, από τον ΠΑΟΚ έχει αποσαφηνιστεί ότι το ποσό για να καταβληθεί εφάπαξ η πρωτογενής οφειλή είναι έτοιμο από τον Ιβάν Σαββίδη.
Διαβάστε όλο το νομοσχέδιο ΕΔΩ

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ενίσχυση με Γκίνγιαρντ ο Πανιώνιος!!

Ο Πανιώνιος είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για την σωτηρία του, παρά την δύσκολη βαθμολογικά θέση του στην Α1 και προς αυτή την κατεύθυνση ετοιμάζεται για ακόμη μία προσθήκη στο δυναμικό του.
Οι «κυανέρυθροι» λοιπόν, ήρθαν σε συμφωνία με τον 27χρονο Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ, Μάρκους Γκίνγιαρντ, απόφοιτο του North Carolina, ο οποίος αναμένεται επί ελληνικού εδάφους τις επόμενες μέρες. Ο Αμερικανός έχει θητεία στα ευρωπαϊκά παρκέ καθώς αγωνιστεί στην Πολωνία με την Anwil Wloclawek, την περσινή σεζόν την ξεκίνησε στην ουκρανική Αζοβμας και την ολοκλήρωσε στην Πολωνική Ζιέλονα Γκόρα.
Μάλιστα ο Γκίνγιαρντ φέτος είναι συμπαίκτης με τον Θανάση Αντετοκούνμπο στους Westchester Knicks στην ΝBDL.
*Πηγή: superbasket.gr*

Το TOP 10 της βραδιάς!! (video)

Πλούσιο θέαμα για ακόμα ένα βράδυ στο ΝΒΑ, με τα εντυπωσιακά καρφώματα να κλέβουν την παράσταση! Στην κορυφή του TOP 10 ο Τζος Σμιθ των Χιούστον Ρόκετς…
Απολαύστε το TOP 10 στο video που ακολουθεί:









*Πηγή: superbasket.gr*

«Συγγνώμη» για τον πανηγυρισμό ο Λουίζ!!

Ανήμπορος να ελέγξει τα συναισθήματά του μετά το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Τσέλσι, στέλνοντας το ματς στην παράταση, δήλωσε ο Νταβίντ Λουίζ, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από την πρώην ομάδα του για τον πανηγυρισμό του.
Τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί με την Τσέλσι μετά την αποχώρησή του για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν, θέλησε να διατηρήσει ο Νταβίντ Λουίζ.
Ο Βραζιλιάνος αμυντικός σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του λίγα πριν το φινάλε του παιχνιδιού, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση, στην οποία οι Παριζιάνοι κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση.
Η αντίδρασή του μετά το γκολ ενόχλησε αρκετούς «μπλε», με τον άσο της γαλλικής ομάδας να παραδέχεται το λάθος του και να ζητάει συγγνώμη σε δηλώσεις του στο «Sky Sports 5».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Νομίζω ότι παίξαμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Όταν χάσαμε τον Ιμπραΐμοβιτς, τον καλύτερό μας παίκτη, λες ''παίξε απλά''. Παίξτε την μπάλα στα πόδια και κρατήστε την κατοχή, μιας και πρέπει να σκοράρουμε για να προκριθούμε Ήταν εκπληκτικό το πνεύμα απόψε. Κάθε παίκτης έδωσε τα πάντα»
«Τελείωσα από την Τσέλσι και στη συνέχεια πήρα μια μεγάλη ευκαιρία από την Παρί Σεν Ζερμέν. Μου έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία για να συνεχίσω την καριέρα μου, αν και ήμουν πολύ χαρούμενος στην Τσέλσι, έχοντας κερδίσει όλους τους τίτλους εδώ, αλλά τελείωσα και από τότε τους σέβομαι όλους».
«Ήταν καλό για μένα να σκοράρω. Είπα πριν ότι δεν πανηγύρισα, αλλά εκεί υπήρχε τόσο πολύ συναίσθημα που δεν μπορούσα να το ελέγξω. Συγγνώμη γιατί πανηγύρισα λόγω του συναισθήματος, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που προκριθήκαμε».
*Πηγή: England365.gr*

Όταν ο Τέρι μάρκαρε τον... Κέιχιλ!! (vid)

Κι όμως όταν η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο, μπορεί να συμβεί και αυτό. Στην εκτέλεση κόρνερ του δεύτερου γκολ της Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Τσέλσι, ο Τζον Τέρι σαστίζει προς στιγμήν και αντί να μαρκάρει αντίπαλο, πιάνει τον Γκάρι Κέιχιλ μέχρι που αντιλαμβάνεται ότι αυτός είναι συμπαίκτης του!Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στη φωτογραφία αλλά και στο βίντεο του 2ου τέρματος που σημειώνει η Παρί Σεν Ζερμέν στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η Παρί είναι έτοιμη για την εκτέλεση του κόρνερ. Τρεις παίκτες της Τσέλσι βρίσκονται μπροστά από τον Τιάγκο Σίλβα, όμως ο Τέρι χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του και αντί να μαρκάρει τον Βραζιλιάνο πιάνει τον Κέιχιλ. 





*Πηγή: England365.gr*

Οι πιο μεγάλες... «κανονιές»

Με αφορμή τα 115 χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα από την ευρύτερη νίκη της Άρσεναλ στο αγγλικό πρωτάθλημα, το england365.gr θυμάται τις μεγαλύτερες «κανονιές» στην ιστορία του λονδρέζικου συλλόγου.
Στις 12 Μαρτίου του 1900, οι «κανονιέρηδες» γνωστοί τότε ως Γούλγουιτς Άρσεναλ, που είχαν γίνει επαγγελματίες σχεδόν μια δεκαετία νωρίτερα, θα φιλοδωρήσουν με μια… ντουζίνα γκολ την ασήμαντη Λάφμπορο, των μόλις τεσσάρων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Το 12-0 κόντρα σε μια ομάδα που διαλύθηκε λίγους μήνες αργότερα, αποτελεί την μεγαλύτερη νίκη της Άρσεναλ σε επίπεδο επαγγελματικών κατηγοριών.
Άρσεναλ – Σλάβια Πράγας 7-0, Οκτώβριος 2007
Η Άρσεναλ σε μια από τις μαγικές ευρωπαϊκές βραδιές της, από εκείνες που δύσκολα διαγράφονται από τις μνήμες των οπαδών της, θα πραγματοποιήσει την ευρύτερη ευρωπαϊκή της νίκη. Θύμα της η τσέχικη Σλάβια Πράγας την οποία φιλοδώρησε με επτά τέρματα στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο 20χρονος Σεσκ Φάμπρεγας ήταν αυτός που άνοιξε τον χορό των γκολ εκείνο το βράδυ, για να δώσει την σκυτάλη στον μόλις 18 ετών Θιο Γουόλκοτ που με δύο δικά του τέρματα έβαζε την προσωπική του σφραγίδα σε μια σπουδαία νίκη.
Σταντάρ Λιέγης – Άρσεναλ 0-7, Νοέμβριος 1993
Η Σταντάρ Λιέγης υποδέχθηκε τους «κανονιέρηδες» στο Βέλγιο στον επαναληπτικό του 3-0 του Λονδίνου στο πλαίσιο του δευτέρου γύρου του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Αυτή μάλιστα αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη των «Gunners» μακριά από το σπίτι τους.
Άρσεναλ – Ντόργουεν 11-1, Ιανουάριος 1932
Ο Κλιφ Μπάστιν με τέσσερα τέρματα, ο Ντέιβιντ Τζακ με τρια και οι Λάμπερτ και Χιουλμ που βρήκαν δίχτυα από δύο φορές έκαστος, οδήγησαν την Άρσεναλ σε μια σπουδαία νίκη έκπληξη για το Κύπελλο επί της ικανότατης Ντόργουεν, που μετρούσε πέντε τίτλους τα τελευταία τρία χρόνια.
Η συγκεκριμένη νίκη της Άρσεναλ μάλιστα είναι μία από τις τέσσερις στο πλαίσιο του Κυπέλλου Αγγλίας, που ο σύλλογος του Λονδίνου έχει σημειώσει διψήφιο νούμερο τερμάτων.
Άρσεναλ – Έβερτον 7-0, Μάιος 2005
Μάλλον το «7» είναι ο αγαπημένος αριθμός του λονδρέζικου συλλόγου, μιας τα επτά γκολ αποτελούν «ταρίφα» στις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της ομάδας. Το 7-0 επί της Έβερτον το Μάιο του 2005 αποτελεί δε και την μεγαλύτερη νίκη της Άρσεναλ από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ. Ξεχωριστή αναφορά σε αυτό το παιχνίδι αξίζει στον Ντένις Μπέργκαμπ, με τον Ολλανδό να κάνει... πάρτι και να μοιράζει το ένα γκολ μετά το άλλο.
Άρσεναλ – Άσφορντ 12-0, Οκτώβριος 1893
Η Άσφορντ Γουνάιτεντ μια μικρή και ασήμαντη ομάδα από το Κεντ που είχε ιδρυθεί το 1880 και διαλύθηκε το 1906, αποτέλεσε θύμα της Γούλγουιτς Άρσεναλ που κατέγραψε με το εντυπωσιακό 12-0 τη μεγαλύτερη νίκη της, στο θεσμό του Κυπέλλου Αγγλίας.
Ρέντινγκ – Άρσεναλ 5-7, Οκτώβριος 2012
Το τελικό 5-7 επί της Ρέντινγκ για το Λιγκ Καπ δεν είναι από μόνο του τόσο εντυπωσιακό, όσο είναι το γεγονός πως οι «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βεγκέρ ανέτρεψαν το εις βάρος τους 4-0 από το 37’ και με μια ομολογουμένως επική ανατροπή, χωρίς να είναι κλισέ ο όρος, πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Από μηχανής θεός και «Gunner» όνομα και πράγμα εκείνο το αξέχαστο βράδυ, ο Θίο Γουόλκοτ ο οποίος βρήκε δίχτυα στο 96ο λεπτό, στέλνοντας το ματς στην παράταση.
Άστον Βίλα – Άρσεναλ 1-7, Δεκέμβριος 1935
Η συγκεκριμένη νίκη των λονδρέζων επί των «χωριατών» χαρακτηρίζεται όχι από ένα αλλά από δύο ρεκόρ.
Αρχικά είναι η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της Άρσεναλ στο πρωτάθλημα, ενώ ρεκόρ σημείωσε και ο Τεντ Ντρέικ ο οποίος με τα επτά γκολ που πέτυχε στο «Βίλα Παρκ» και μάλιστα όντας τραυματίας, έγινε ο παίχτης με τα περισσότερα τέρματα σε ένα μόλις ματς. Ο Ντρέικ ισοφάρισε εκείνο το βράδυ το ρεκόρ που κρατούσε ο Τζίμι Ρος της Πρέστον από το 1888, η επιτυχία του οποίου πάντως, τέθηκε υπό αμφισβήτηση λίγα χρόνια αργότερα, αφού θεωρείται πως πέτυχε μόλις τέσσερα.
Ίντερ – Άρσεναλ 1-5, Νοέμβριος 2003
Ο Τιερί Αννρί με δυο γκολ οδηγεί την ομάδα του στο να πετύχει την ευρύτερη εκτός έδρας νίκη της στο Τσάμπιονς Λιγκ.
*Πηγή: England365.gr*

Μήτρογλου: «Περαστικά…»

Ο Κώστας Μήτρογλου ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους Γιάννη Μανιάτη-Τζίμι Ντουρμάζ, που τραυματίστηκαν στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

Μήτρογλου: «Περαστικά…»
Περαστικά στους Γιάννη Μανιάτη, Τζίμι Ντουρμάζ ευχήθηκε ο Κώστας Μήτρογλου μέσω twitter. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα απουσιάσει για τουλάχιστον τέσσερις μήνες και ο 25χρονος εξτρέμ περίπου τον μισό χρόνο.






kostas mitroglou         @kmitroglou
Θέλω να ευχηθώ Περαστικά στους συμπαίκτες μου να είναι σύντομα κοντά μας και στο φίλο μου πάνω από όλα Γιάννη θα είμαστε δίπλα σου!!


Παράλληλα, ο φορ των Πειραιωτών ευχαρίστησε τον κόσμο που του έστειλε «Χρόνια Πολλά», καθώς έχει γενέθλια σήμερα (κλείνει τα 27).

kostas mitroglou         @kmitroglou
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας να είστε όλοι καλά και με υγεία πάνω από όλα!

*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόταση για την αναδιοργάνωση!!

Τον επαναδιορισμό των συνταξιούχων δικαστικών που στελεχώνουν τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ, αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας.

Πρόταση για την αναδιοργάνωση
Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα επεξεργαστεί και θα παρουσιάσει πρόταση για την περαιτέρω αναδιάρθρωση του εθνικών κατηγοριών από τη σεζόν 2016-2017. Παράλληλα, πάρθηκε απόφαση για τον επαναδιορισμό των συνταξιούχων δικαστικών που στελεχώνουν τα δικαιοδοτικά όργανα της ομοσπονδίας.

Αναλυτικά, οι αποφάσεις στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ:

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ κατά την τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα τη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής, αποτελούμενης από τους κυρίους Μαζαράκη, Μποροβήλο και Καλογιάννη, με αντικείμενο την επεξεργασία και συγκρότηση πρότασης προς το δ.σ. για τη περαιτέρω αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, μετά το τέλος περιόδου 2015-16, οπότε και θα ολοκληρωθεί η τρέχουσα αναδιάρθρωση. Επιπλέον, αποφάσισε ομόφωνα και τον επαναδιορισμό όλων των συνταξιούχων δικαστικών που στελεχώνουν τα δικαιοδοτικά όργανα της Ομοσπονδίας».

Παίρνει Γουίλμπεκιν η ΑΕΚ!!

Η ΑΕΚ φέρνει στην Αθήνα τον Αμερικανό γκαρντ Σκότι Γουίλμπεκιν συνεχίζοντας την ενίσχυσή της εν όψει της τελικής ευθείας της Α1. Δείτε το προφίλ του.

Παίρνει Γουίλμπεκιν η ΑΕΚ!

Πρόκειται για έναν 22χρονο Αμερικανό γκαρντ (1,88μ.), που αγωνιζόταν στην Αυστραλία και αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις και-εφόσον όλα πάνε καλά και περάσει τα ιατρικά τεστ-τις υπογραφές, με συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν.

Ο Γουίλμπεκιν είναι γέννημα-θρέμμα της Φλόριντα και φοίτησε στο πανεπιστήμιο της περιοχής (που έχει βγάλει μεταξύ άλλων και τον Νικ Καλάθη) έχοντας 13,1 πόντους, 3,6 ασίστ, 2,4 ριμπάουντ και 1,6 κλεψίματα σε 33,8 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα στην τελευταία του σεζόν, όταν η ομάδα του έφτασε στο Final Four και ο ίδιος επελέγη στην τρίτη καλύτερη πεντάδα του NCAA.

Δεν κατάφερε να επιλεγεί από κάποια ομάδα στο ντραφτ και στη συνέχεια συμμετείχε σε προπονήσεις των Γκρίζλις και των Σίξερς, δίχως όμως αν κερδίσει συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Ακολούθως υπέγραψε στους Κερνς Τάιπανς, με τους οποίους έφτασε στους τελικούς του πρωταθλήματος Αυστραλίας χάνοντας όμως τον τίτλο. Σε 32 ματς στην Αυστραλία είχε 15,2 πόντους, 4,2 ασίστ, 3,6 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 31,4 λεπτά κατά μέσο όρο.








*Πηγή: sport-fm.gr*

«Παπαδόπουλος, ο Φέργκιουσον του Ηρακλή»!

Την στήριξή του στο πρόσωπο του Νίκου Παπαδόπουλου για την ανανέωση της συνεργασίας τους εξέφρασε ο πρόεδρος του Ηρακλή, Σπύρος Παπαθανασάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Παπαδόπουλος, ο Φέργκιουσον του Ηρακλή»!
Το πλάνο με το οποίο θα πορευτεί στο μέλλον ο Ηρακλής παρουσίασε ο Σπύρος Παπαθανασάκης, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε την ανανέωση του συμβολαίου του Νίκου Παπαδόπουλου.

Ο πρόεδρος του «Γηραιού» χαρακτήρισε «Φέργκιουσον της ομάδας» τον Έλληνα τεχνικό και στη συνέχεια τόνισε πως στόχος του είναι ο σύλλογος να είναι ο πιο καθαρός στη χώρα, καθώς θα προχωρήσει στην εξόφληση όλων των ανθρώπων στους οποίους οφείλονται χρήματα.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου των Θεσσαλονικέων

Για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Νίκο Παπαδόπουλο: «Έχουμε κάνει πολλή δουλειά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και σας ανακοινώνω την ανανέωση του συμβολαίου του προπονητή μας μέχρι το 2017. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Νίκο όχι μόνο σαν προπονητή αλλά και σαν άνθρωπο. Ο Νίκος εκφράζει τις αξίες καθημερινά. Συζητήσαμε για την ανανέωση και καταλήξαμε μέσα σε δύο λεπτά.

Μου μίλησε για την στήριξη που υπάρχει από την ομάδα. Μου είπε για τους παίκτες και τις ανανεώσεις που πρέπει να γίνουν και μου τόνισε πως χρειάζονται μερικές αγορές πραγμάτων και καλύτερος εξοπλισμός για να γίνει πιο σκληρή δουλειά. Μου μίλησε και για ένα σύστημα ανάπτυξης για την εξέλιξη των νέων παικτών. Ενδιαφέρεται για όλους. Έχει υψηλά κριτήρια και πολύ υψηλό επίπεδο γνώσης. Αρκετό καιρό έψαχνα τα χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχουμε στην ομάδα και ο Νίκος (σ.σ. Παπαδόπουλος) έχει το μυαλό του μόνο στην ομάδα.

Κάποιοι φίλοι μου και προπονητές στον Καναδά, μου λένε πως μόνο με ελπίδα και όνειρο πηγαίνεις μπροστά. Αυτό το κάνει πράξη ο Νίκος. Δεν επιτρέπει στους ποδοσφαιριστές να έχουν άλλα πράγματα στο κεφάλι τους. Έχω ακούσει πολλά και καλά πράγματα για τον προπονητή μας. Ένας φίλος του Ηρακλή μου είπε πως ο Νίκος είναι ο Φέργκιουσον του Ηρακλή
».

Για την εικόνα που έχει σχηματίσει για τη φετινή ομάδα: «Η ομάδα έρχεται σε κάθε παιχνίδι για να παίξει και δίνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Έχουμε πολλούς νέους και οι νέοι έχουν γίνει πάρα πολύ καλοί. Το τελευταίο που θέλω να προσθέσω είναι πως από την φετινή χρονιά θα μείνουν πολλά πράγματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω την ανανέωση με τον Νίκο (σ.σ. Παπαδόπουλος)».

Για το θέμα που προέκυψε με την FIFA: «Το πρόβλημα με την ΦΙΦΑ με στεναχωριέσαι, αλλά κερδίσαμε. Θα δουλέψουμε για να ετοιμάσουμε τα χαρτιά για την άδεια. Έχουμε πολλούς παίκτες να φτιάξουμε τα χαρτιά τους. Πλέον έχουμε πέντε δικηγόρους και όλα πηγαίνουν πιο γρήγορα. Έχουμε μια εταιρία που θα μας κάνει λογιστικό έλεγχο, κυρίως με υποθέσει παλιών παικτών. Σε έξι μήνες ο Ηρακλής θα είναι η καλύτερη ομάδα της Ελλάδος».

Για την πορεία που έχει η ομάδα: «Κάθε μέρα με ρωτάει ο κόσμος. Ξέρω και γω λίγη μπάλα. Δεν έχω τσακωθεί ποτέ με τον Νίκο (σ.σ. Παπαδόπουλος). Του είπα να κερδίσει τα πρώτα δέκα παιχνίδια. Είχαμε τρεις ισοπαλίες αλλά δείτε που βρισκόμαστε. Κάναμε καλή δουλειά και θέλω να ξέρει όλος ο κόσμος, πως ο προπονητής μας είναι εδώ».

Για τα έσοδα και την λειτουργία της μπουτίκ: «Η ομάδα να είναι αυτάρκης και βιώσιμη. Μέχρι τώρα δεν έχουν έρθει πολλά χρήματα. Πολλές εταιρίες μιλάνε μαζί μας και μάλιστα μεγάλες εταιρίες. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι καλό για την πόλη, την χώρα και κυρίως για τον Ηρακλή. Σχετικά με την μπουτίκ, έχουμε ένα θέμα με τα εμπορικά σήματα. Θέλουμε όταν ανοίξει να μην υπάρχει κανένα απολύτως λειτουργικό πρόβλημα. Οι δικηγόροι κάνουν πολλή καλή δουλειά και σε αυτόν τον τομέα. Έχει κάνει υπομονή ο κόσμος και το βλέπω αυτό. Τα προϊόν τα μας θα είναι σε καλές και προσιτές τιμές».

«Να φτάσει το μαχαίρι μέχρι τους… θύτες»

Έτοιμη να αποδεχτεί όποια ποινή της επιβληθεί για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δηλώνει η ΠΑΕ ΑΕΚ ζητώντας να τιμωρηθούν και οι θύτες. «Θα απομονώσουμε τους ανεγκέφαλους», η δέσμευσή της.

«Να φτάσει το μαχαίρι μέχρι τους… θύτες»

Παράλληλα ευχαριστεί τον κόσμο για την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και δεσμεύεται πως θα κάνει το παν για να απομονώσει εκείνους τους λίγους που προκάλεσαν πρόβλημα στην ίδια την ομάδα με την εισβολή της στο γήπεδο, μιλώντας για προκλήσεις από τους Βίτορ Περέιρα και Παϊτίμ Κασάμι, τους οποίους αποκαλεί ειρωνικά «κύριους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΑΕΚ οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 65.000 φιλάθλους της, ενήλικες και παιδιά που γέμισαν χτες το Ολυμπιακό Στάδιο για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Σε μια εποχή που το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί βαριά, που τα γήπεδα της Ελλάδας είναι άδεια με τον υγιή φίλαθλο κόσμο της χώρας να γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη στη διαφθορά αλλά και σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για την κοινωνία μας, η χθεσινή μαζική παρουσία τους και η καταπληκτική συμπεριφορά τους μας έκαναν υπερήφανους.
Βεβαίωσαν για άλλη μια φορά σε όλους την τεράστια δυναμική του Συλλόγου που κανείς και τίποτα δε θα κρατήσει πίσω.

Τους οφείλουμε όμως και μια συγγνώμη για λογαριασμό των τριάντα αχαρακτήριστων ανεγκέφαλων που μετά από τις χειρονομίες - προκλήσεις του «κυρίου» Περέιρα και του «κυρίου» Κασάμι, αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο, ζημιώνοντας την ομάδα, αμαυρώνοντας μια εικόνα που κάθε πραγματικό ποδοσφαιρικό γήπεδο θα ζήλευε και τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους απομονώσουμε.

Για το ποδόσφαιρο που λατρεύουμε, το ποδόσφαιρο του ήθους του προπονητή μας Τραϊανού Δέλλα. Δε γυρνάμε με τίποτα πίσω στο μαύρο παρελθόν. Μπροστά μας υπάρχει μόνο ένα λαμπρό μέλλον.

Άλλοθι με όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε πολλά.

Οι φθηνές δικαιολογίες, όμως, δεν ταιριάζουν σε μία μεγάλη ομάδα. Η ΑΕΚ επιζητά την εφαρμογή των κανονισμών.

Θα υπερασπιστούμε το όνομα του Συλλόγου και δε θα κρυφτούμε πουθενά. Θα τραβήξουμε το δύσκολο δρόμο για την επιστροφή αποδεχόμενοι την οποιαδήποτε τιμωρία και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου απευθυνόμενοι στους πολλούς και όχι στους λίγους.

Η ΑΕΚ επιζητά την εφαρμογή των κανονισμών αποδεχόμενη με σθένος να είναι η πρώτη.

Και όταν την πληρώνουν τα θύματα και θα έχουν μείνει ικανοποιημένοι αυτοί που «πρέπει», έχουμε την απαίτηση το μαχαίρι να φτάσει κάποια στιγμή μέχρι τους θύτες
».

«Εξετάζεται» η συμπεριφορά Μαρινάκη-Περέιρα!!

Προανάκριση διενεργεί η Εισαγγελία Εφετών για την παρουσία και τη συμπεριφορά των Β.Μαρινάκη και Β.Περέιρα στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Πιθανή αντίστοιχη έρευνα και για το χθεσινό ντέρμπι Κυπέλλου.

«Εξετάζεται» η συμπεριφορά Μαρινάκη-Περέιρα

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστώσει αν οι δύο άνδρες με την παρουσία τους και τις κινήσεις τους στον αγωνιστικό χώρο φέρουν ευθύνη για την ένταση που προκλήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα την εισβολή οπαδών του Παναθηναϊκού και τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Πιθανότατα αυτή η έρευνα να σημαίνει πως θα ακολουθήσει κι άλλη για τη συμπεριφορά του Πορτογάλου προπονητή των «ερυθρόλευκων», αλλά και κάποιων ποδοσφαιριστών τους (π.χ. Κασάμι) που φάνηκε να πανηγυρίζουν με προκλητικό τρόπο μετά το γκολ του Φράνκο Χάρα στον επαναληπτικό προημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σοκ με Μάνταλο!!

Ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο υπέστη ο Πέτρος Μάνταλος που χειρουργείται και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Κάταγμα στο χέρι ο Αραβίδης, που θα κάνει συντηρητική αγωγή.

Σοκ με Μάνταλο!
Τεράστιο πλήγμα για την ΑΕΚ! Ο Πέτρος Μάνταλος χάνει το υπόλοιπο της σεζόν στη Football League, καθώς στον επαναληπτικό προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο. Ο νεαρός μέσος θα υποβληθεί σήμερα κιόλας σε επέμβαση και υπολογίζεται πως θα λείψει 4-6 μήνες από τα γήπεδα, πράγμα που σημαίνει πως στόχος του είναι πλέον να προλάβει την καλοκαιρινή προετοιμασία.

Δυσάρεστα, αν και όχι στον ίδιο βαθμό, είναι τα νέα για τον Χρήστο Αραβίδη. Υπέστη κάταγμα του τρίτου μετακάρπιου στο αριστερό του χέρι και θα ακολουθήσει συντηρητική αγωγή. Ενδεχομένως να επιστρέψει άμεσα στις υποχρεώσεις της ομάδας παίζοντας με ειδικό προστατευτικό νάρθηκα.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ προπονήθηκαν κανονικά. Η αυριανή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 και θα σηματοδοτήσει την έναρξη της προετοιμασίας για τον αγώνα της Κυριακής με τον Φωστήρα στο γήπεδο του Ταύρου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Γλίτωσε» ο ΠΑΟΚ!!

Τριάντα έξι χιλιάδες ευρώ και όχι 120.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος γλίτωσε την τιμωρία της έδρας του, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

«Γλίτωσε» ο ΠΑΟΚ

Το θετικό για τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι ότι δεν θα πραγματοποιήσει τους επόμενους δύο αγώνες του κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που αυτή τη στιγμή – με την απόφαση του κ. Κοντονή – δεν θα είχε κανέναν απολύτως αντίκτυπο.

Η σχετική ανακοίνωση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, αναφέρει:

«Δέχεται τυπικά και στην ουσία την έφεση του Υπεύθυνου Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Πετρόπουλου Κων., κατά της υπ΄αριθμ. 100/12-2-2015 απόφασης της ΠΕ/SUPER LEAGUE και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση κατά τα χαρακτηριζόμενα με στοιχεία 4,5,6,7,8 και 9 κεφάλαια αυτής και για το ενιαίο της εκτελέσεως στο σύνολό της. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση και επιβάλλει για τις αποδιδόμενες με την πρωτοβάθμια απόφαση πειθαρχικές παραβάσεις στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνολική χρηματική ποινή τριάντα έξι χιλιάδες (36.000) ευρώ (1η 3.000+2η 10.000 +3η 3.000 + 4η έως 7η 16.000 +8η και 9η 20.000) και κατά συγχώνευση (20.000 +8.000+1.500+5.000 + 1.500 =36.000 ευρώ)
».

Βαρύ το τίμημα…!!

Επιβεβαιώθηκαν οι δυσοίωνες εκτιμήσεις για Μανιάτη και Ντουρμάζ. Τέλος η σεζόν για αμφότερους, καθώς έχουν υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού και ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου αντίστοιχα.

Βαρύ το τίμημα…
Ένα βαρύ τίμημα καλείται να «πληρώσει» ο Ολυμπιακός για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, καθώς χάνει δύο βασικούς παίκτες για το υπόλοιπο της σεζόν μετά τους τραυματισμούς που υπέστησαν στον χθεσινό επαναληπτικό αγώνα με την ΑΕΚ στον ΟΑΚΑ.

Ο Γιάννης Μανιάτης έχει υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού και ο Τζίμι Ντουρμάζ ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου και θα μείνουν για αρκετό καιρό εκτός δράσης. Ο Έλληνας μεσοαμυντικός εκτιμάται πως θα απουσιάσει τουλάχιστον τέσσερις μήνες από τα γήπεδα και ο Σουηδός εξτρέμ για περίπου δύο.

Αμφότεροι χάνουν το υπόλοιπο της περιόδου με τους «ερυθρόλευκους», αλλά παράλληλα και τις υποχρεώσεις των εθνικών τους ομάδων.

Από τον Ολυμπιακό έγινε γνωστό πως θα γίνει το παν για να επιστρέψουν οι δύο τραυματίες το συντομότερο δυνατό στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Παράλληλα λέγεται πως οι τραυματισμοί τους οφείλονται και στον κακό αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, όπου τραυματίστηκε και ο Πέτρος Μάνταλος της ΑΕΚ (μηνίσκο).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αραβίδης: «Όλα είναι ΚΥΚΛΟΣ»

Αιχμές για τη συμπεριφορά ανθρώπων του Ολυμπιακού αφήνει ο Χρήστος Αραβίδης, με σχόλιο που «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Αραβίδης: «Όλα είναι ΚΥΚΛΟΣ»

Μάλιστα, ο νεαρός επιθετικός άφησε αιχμές για τη συμπεριφορά των «ερυθρόλευκων» και τόνισε πως «όλα είναι κύκλος».

Δείτε το ποστάρισμα



*Πηγή: sport-fm.gr*

Κακά μαντάτα για Μανιάτη!!

Άσχημα είναι τα νέα που αφορούν τον τραυματισμό του Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος έχει πάθει ζημιά στους χιαστούς. Αναμονή και για την κατάσταση του Τζίμι Ντουρμάζ.

Κακά μαντάτα για Μανιάτη
Ρήξη πρόσθιου χιαστού έχει υποστεί ο Γιάννης Μανιάτης, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που προκύπτουν από τον Ολυμπιακό.

Ο διεθνής χαφ τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μίας διεκδίκησης της μπάλας με τον Βαγγέλη Πλατέλλα κατά τη διάρκεια του επαναληπτικού του αγώνα με την ΑΕΚ για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι αρχικές εκτιμήσεις, τότε ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» υπολογίζεται ότι θα μείνει εκτός για περίπου έξι μήνες, χάνοντας όλους τους αγώνες της ομάδας και της Εθνικής Ελλάδας.

Στο μεταξύ, αναμένονται και οι εξετάσεις του Τζίμι Ντουρμάζ. Ο Σουηδός εξτρέμ χτύπησε επίσης στο γόνατο και η κατάστασή του φαίνεται επίσης αρκετά σοβαρή.

Σημειώνεται πως προβλήματα τραυματισμού αντιμετωπίζουν ήδη Μήτρογλου, Φουστέρ και Ελαμπντελαουί, με αποτέλεσμα να μειώνονται αισθητά οι επιλογές του Βίτορ Περέιρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Καζούρα» στον Μουρίνιο!! (pics)

Το διαδίκτυο πλημμύρισε από… καζούρα για τον Ζοσέ Μουρίνιο μετά τον αποκλεισμό της Τσέλσι από την Παρί Σεν Ζερμέν στους «16» του Champions League.

«Καζούρα» στον Μουρίνιο (pics)

Η αφορμή δόθηκε από το χθεσινό κάζο της Τσέλσι, που αποκλείστηκε στους «16» του Champions League από την Παρί που αγωνιζόταν από το ημίωρο μέχρι την παράταση με δέκα παίκτες.

Και οι «haters» του Πορτογάλου προπονητή βρήκαν την ευκαιρία να ξεσπαθώσουν κάνοντας χαβαλέ για την καλοκαιρινή… αποπομπή του (χθεσινού σκόρερ) Νταβίντ Λουίς από την ομάδα και για το περίφημο «πούλμαν» που στήνει για να οχυρώσει την εστία των Λονδρέζων.

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Εμφύλιοι» σε Ιταλία και Ισπανία!!

Οι «εμφύλιοι» Φιορεντίνα-Ρόμα και Βιγιαρεάλ-Σεβίλλη ξεχωρίζουν στο σημερινό πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Europa League.

«Εμφύλιοι» σε Ιταλία και Ισπανία
Το Champions League τράβηξε το ενδιαφέρον των απανταχού φιλάθλων το προηγούμενο διήμερο και απόψε σειρά παίρνει το Europa League, με τις πρώτες αναμετρήσεις της φάσης των «16». Όπως είναι λογικό, τα βλέμματα είναι στραμμένα σε Ιταλία και Ισπανία, όπου διεξάγονται οι δύο «εμφύλιοι» της βραδιάς.

Στη Φλωρεντία κοντράρονται Φιορεντίνα και Ρόμα, οι οποίες προκρίθηκαν σε βάρος των Τότεναμ και Φέγενορντ αντίστοιχα. Οι δύο ομάδες έχουν «ανοιχτούς λογαριασμούς» από το Κύπελλο Ιταλίας. Στις 3 Φεβρουαρίου 2015, τέθηκαν αντιμέτωπες στα προημιτελικά, με τους «βιόλα» να νικούν με σκορ 2-0 μέσα στη Ρώμη και να παίρνουν την πρόκριση. Στη Serie A, αυτοί που χαμογέλασαν ήταν οι «τζιαλορόσι», που μέτρησαν μια νίκη και μια ισοπαλία.

Αγωνιστικά, η Ρόμα θα παραταχθεί χωρίς τον αρχηγό, Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, μαζί με τους Μαϊκόν, Στρούτμαν, Μπαλτζαρέτι και Καστάν. Αντίθετα, μέσα είναι οι «δικοί μας» Τοροσίδης, Μανωλάς και Χολέμπας. Από την άλλη, η Φιορεντίνα θα αγωνιστεί χωρίς δύο επιθετικά «όπλα», τους Ρόσι και Γκόμες, ενώ εκτός αποστολής έμειναν επίσης οι Μπαμπακάρ και Σάβιτς.

Στην Ισπανία, κοντράρονται στο «Μαδριγάλ» η Βιγιαρεάλ και η Σεβίλλη, που άφησαν εκτός συνέχειας τις Σάλτσμπουργκ και Γκλάντμπαχ αντίστοιχα. Όπως και στον ιταλικό «εμφύλιο», οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες για πρώτη φορά σε κάποια διασυλλογική διοργάνωση. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι, ενώ στο μεταξύ τους παιχνίδι για την Primera Division στο ξεκίνημα της σεζόν, νίκησαν 2-1 το «κίτρινο υποβρύχιο» στην Ανδαλουσία.

Τα προβλήματα δεν λείπουν για τις δύο ομάδες, καθώς από πλευράς γηπεδούχων δεν υπολογίζονται ο Πίνα λόγω τιμωρίας και οι τραυματίες Μπρούνο Σοριάνο και Μαρίν, ενώ αμφίβολος είναι ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος. Οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν χωρίς τον ανέτοιμο Μπέτο και τους τραυματίες Καρίσο, Άσπας και Τρεμουλινάς.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι άλλες αναμετρήσεις της βραδιάς. Στη Γερμανία, η φορμαρισμένη Βόλφσμπουργκ φιλοξενεί την Ίντερ, που μοιάζει να βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματά της. Η Μπεσίκτας, μετά την τεράστια πρόκριση επί της Λίβερπουλ στα πέναλτι, αντιμετωπίζει στο Βέλγιο την Κλαμπ Μπριζ, ενώ η αήττητη Ντιναμό Μόσχας δοκιμάζεται στο «Σαν Πάολο» από τη Νάπολι.

Η Νντνίπρο, μετά το εμπόδιο του Ολυμπιακού, που αποδείχθηκε σχετικά εύκολο, φιλοξενεί στο Κίεβο τον Άγιαξ, ενώ το σημερινό πρόγραμμα της φάσης των «16» της διοργάνωσης, συμπληρώνουν οι αγώνες Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Τορίνο και Έβερτον-Ντιναμό Κιέβου.

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16»

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Τορίνο (19:00)

Βόλφσμπουργκ-Ίντερ (20:00)
Κλαμπ Μπριζ-Μπεσίκτας
Ντνίπρο-Άγιαξ

Φιορεντίνα-Ρόμα (22:05)
Βιγιαρεάλ-Σεβίλλη
Νάπολι-Ντιναμό Μόσχας
Έβερτον-Ντιναμό Κιέβου

** Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν την ερχόμενη Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015. *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπάρχει σωτηρία;

Συνεχίζεται το «λουκέτο» στα γήπεδα, τουλάχιστον ΚΑΙ για το προσεχές Σαββατοκύριακο.Προβληματισμός στην κυβέρνηση και αγανάκτηση από τους πολλούς «υγιείς» που πληρώνουν τα σπασμένα των λίγων ταραξιών.

Υπάρχει σωτηρία;

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η εκστρατεία εκκλήσεων για κόσμια συμπεριφορά και οι συσκέψεις επί συσκέψεων δεν οδήγησαν πουθενά. Ένα γκολ στο 89’, ένα (ακόμη) κενό στα μέτρα ασφαλείας, μια αφορμή από προκλητικούς πανηγυρισμούς και το κακό έγινε ξανά… Για πολλοστή φορά οι λίγοι ανεγκέφαλοι αποδεικνύονται αρκετοί για να στερήσουν τη χαρά στους πολλούς και να τους διώξουν από τα γήπεδα.

Ο Σταύρος Κοντονής δεν περίμενε να ξημερώσει για να ανακοινώσει την απόφασή του για διεξαγωγή ΚΑΙ της προσεχούς αγωνιστικής στη Super League κεκλεισμένων των θυρών. Ο υφυπουργός ήταν στο ΟΑΚΑ, παρακολούθησε τον αγώνα, εξέφρασε αρχικά την ικανοποίησή του για το κλίμα, αλλά-τραγική ειρωνεία-αποχώρησε στο 83’, προφανώς για να αποφύγει την κίνηση, και λίγα λεπτά μετά άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.

Ο προβληματισμός είναι έκδηλος… Το «λουκέτο» θα διατηρηθεί στα γήπεδα της Super League για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου, αλλά μην εκπλαγεί κανείς αν συνεχιστεί (άλλωστε υπάρχει «εμβόλιμη» αγωνιστική, η αναβληθείσα 26η, την επόμενη εβδομάδα) ή ακόμη και διευρυνθεί σε άλλες κατηγορίες ή… σπορ.

Η κυβέρνηση προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τους νόμους που θεωρεί απαραίτητους προκειμένου να αποκτήσει τα «εργαλεία» για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Πάντα με τον κίνδυνο, ωστόσο, της ρήξης με την UEFA και τη FIFA (και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις), που ορθώνουν εμπόδια όταν κρίνουν πως απειλείται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Και πάντα με το ερωτηματικό να παραμένει για το αν αρκούν οι νόμοι, ακόμη δε περισσότερο (επιτέλους) αυτή η εφαρμογή τους για να… βάλουμε μυαλό. Ή μήπως οι «ρίζες» του κακού είναι πιο βαθιές και τελικά δεν υπάρχει σωτηρία… *Πηγή: sport-fm.gr*

Πέταξε με Γκιστ-Φώτση!

Με τους Τζέιμς Γκιστ και Αντώνη Φώτση κανονικά στην αποστολή, αναχώρησε ο Παναθηναϊκός για το Κάουνας και τον κρίσιμο αγώνα με τη Ζαλγκίρις την Παρασκευή.

Πέταξε με Γκιστ-Φώτση
Πάνοπλος αναχώρησε πολύ νωρίς το πρωί (7:05) η αποστολή του Παναθηναϊκού για το Μόναχο κι από εκεί για το Κάουνας, εν όψει του κρίσιμου αγώνα της Παρασκευής με τη Ζαλγκίρις.

Ο Τζέιμς Γκιστ και ο Αντώνης Φώτσης θα είναι στη διάθεση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, καθώς ο μεν πρώτος γυμνάστηκε χθες κανονικά ξεπερνώντας την ελαφρά θλάση που τον ταλαιπώρησε, ο δε δεύτερος παρότι έκανε ατομικό λόγω του χτυπήματος στο γόνατο από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα είναι ετοιμοπόλεμος.

Μετά το κουραστικό ταξίδι, το βράδυ οι «πράσινοι» θα προπονηθούν στη «Ζαλγκίριο Αρένα», που αναμένεται κατάμεστη σε ένα ακόμη παιχνίδι, παρότι οι ελπίδες πρόκρισης για τη Ζαλγκίρις είναι μάλλον μόνο… μαθηματικές.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Παίζεται» του Ντιόγκο!

Δύσκολα ο Ντιόγκο θα προλάβει να είναι έτοιμος για τον αγώνα της Κέρκυρας με τον αγώνα με τον ΟΦΗ.

«Παίζεται» του Ντιόγκο
Ξαφνικό πρόβλημα παρουσιάστηκε στη χθεσινή προπόνηση της Κέρκυρας για τον Μιχάλη Γρηγορίου.

Συγκεκριμένα, χτύπησε ο Ντιέγκο και εντός της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η κατάστασή σου, αλλά θεωρείται απίθανο να προλάβει να είναι έτοιμος για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του είναι ο Αγγελος Ζουμπουλάκης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φαβορί ο Παντελίδης!!

Στην κορυφή της λίστας των υποψήφιων προπονητών να διαδεχθούν τον Γιάννη Χριστόπουλο στην τεχνική ηγεσία του Πλατανιά βρίσκεται το όνομα του Σάββα Παντελίδη. Φήμες για Νικοπολίδη και Τσιώλη.

Φαβορί ο Παντελίδης
Το όνομα του Σάββα Παντελίδη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της λίστας του Πλατανιά για την διαδοχή του Γιάννη Χριστόπουλου.

Σύμφωνα με τη SportDay, οι Κρητικοί είχαν ήδη μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον 49χρονο προπονητή χθες το πρωί και τα μηνύματα που προκύπτουν είναι θετικά.

Μάλιστα, υπήρξε εκ νέου επικοινωνία και το απόγευμα, ώστε να αναλύσουν και να συμφωνήσουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Αν και οι επαφές με τον κ. Παντελίδη είναι σε καλό δρόμο, έχει αναπτυχθεί σχετική φημολογία και για τον Αντώνη Νικοπολίδη και τον Σάκη Τσιώλη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανάκογλου: «Κάποιοι δεν σέβονται τον ιδρώτα μας…»

Αιχμηρή ανάρτηση στο Instagram από τον Δημήτρη Ανάκογλου, με φωτογραφία της επίμαχης φάσης του γκολ του Φράνκο Χάρα. «Κάποιοι δεν ξέρουν να σέβονται τον ιδρώτα αυτών που αγωνίζονται», ανέφερε.

Ανάκογλου: «Κάποιοι δεν σέβονται τον ιδρώτα μας…»

«Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι δεν ξέρουν να σέβονται την προσπάθεια και τον ιδρώτα αυτών που αγωνίζονται... Χάσαμε κάτι που το αξίζαμε πραγματικά και αυτό είναι που μας στεναχωρεί... Ευχαριστούμε τον κόσμο μας για την εμπειρία που μας χάρισε...», έγραψε ο 23χρονος άσος.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ροτζέριο Μάρτινς κατά Ολυμπιακού: «Ως πότε;»

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την πρόκριση επί της ΑΕΚ, όπως είχε πάρει το Κύπελλο από τον Αστέρα πριν από δύο χρόνια, εξέφρασε ο Ροτζέριο Μάρτινς, σε σχόλιο που ανέβασε στο Facebook.

Ροτζέριο Μάρτινς κατά Ολυμπιακού: «Ως πότε;»

Ο Βραζιλιάνος χαφ είχε παίξει για τρία χρόνια στους Αρκάδες και είχε δεθεί μαζί τους και με αφορμή τη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού ανέβασε το παρακάτω σχόλιο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

«Μια προσπάθεια με το χέρι κόντρα στον Αστέρα (το χέρι του Μανιάτη που δεν δόθηκε πέναλτι) και ακόμα ένα γκολ με χέρι κόντρα στην ΑΕΚ (το γκολ του Χάρα). Ως πότε»;

Δείτε και τη φωτογραφία

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τελειώνει με Αναστασίου, προχωράει με Κροάτες!!

Τα τυπικά έχουν απομείνει για την επέκταση του τρέχοντος συμβολαίου του Γιάννη Αναστασίου με τον Παναθηναϊκό, την ώρα που αναμένονται άμεσα εξελίξεις στις υποθέσεις του Σίλντενφελντ και του Πέτριτς.

Τελειώνει με Αναστασίου, προχωράει με Κροάτες
Είναι δεδομένο εδώ και αρκετό καιρό ότι πρόθεση του Γιάννη Αναστασίου και της διοίκησης του Παναθηναϊκού είναι η επέκταση της τρέχουσας συνεργασίας τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πράσινη», μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει δύο επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές για την επέκταση του συμβολαίου του Έλληνα τεχνικού μέχρι το 2018. Μπορεί να μην έχει υπάρξει οριστική συμφωνία, αλλά όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μία καθαρά τυπική διαδικασία.

Στο «τριφύλλι» επικρατεί ικανοποίηση για τη δουλειά του Αναστασίου και των συνεργατών του (Ρούτερ και Φος), οι οποίοι και εκείνοι με τη σειρά τους αναμένεται να υπογράψουν νέα συμβόλαια.

Εξελίξεις άμεσα και με τους Κροάτες

Την Παρασκευή ή μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το ραντεβού του Λεωνίδα Βόκολου με τον εκπρόσωπο του Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Είναι γνωστό ότι οι διαπραγματεύσεις με τον Κροάτη στόπερ δεν είναι εύκολες, αφού – από τη στιγμή που είναι ελεύθερος – θα επιδιώξει στα 30 του να κάνει το τελευταίο του καλό συμβόλαιο.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός έχει εκφράσει την επιθυμία να μείνει στους «πράσινους», αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά στο οικονομικό, αφού οι συνολικές αποδοχές του παίκτη αυτή τη στιγμή αγγίζουν τις 800.000 ευρώ και ο Παναθηναϊκός δίνει τις 350.000 για τον δανεισμό του από την Ντιναμό Μόσχας.

Όσον αφορά τον Πέτριτς, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για πιο εύκολη υπόθεση και δύσκολα θα υπα΄ρξει πρόβλημα με τον Κροάτη επιθετικό για την ανανέωση του συμβολαίου του για άλλον έναν χρόνο. Στο οικονομικό, θα προταθεί στον παίκτη μείωση των αποδοχών του, αν και αυτό δεν φαίνεται πως αποτελεί πρόβλημα για εκείνον.

Αλλαγές εν όψει Εργοτέλη

Στη χθεσινή προπόνηση του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αναστασίου δεν δοκίμασες κάποιο σχήμα εν όψει του αγώνα με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο. Εκείνο που έχει φανερωθεί είναι ότι θέση του τιμωρημένου Σίλντενφελντ θα πάρει ο Κουτρουμπής και του επίσης τιμωρημένου Ζέκα, ένας εκ των Ατζαγκούν, Νίνη. Δεν αποκλείεται, όμως, να παίξουν και οι δύο, πάντως και να μείνει εκτός και ο Πράνιτς. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Καθάρισε» ο Γιάννης!!

Νέα νίκη των Μπακς, 97-91 επί του Ορλάντο, με καθοριστική συμβολή από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μεγάλη νίκη Κλίπερς στην Οκλαχόμα.

«Καθάρισε» ο Γιάννης
Για ένα ακόμη ματς των Μπακς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν καθοριστικός. Μπορεί να μην έβαλε… 30 (τόσους έβαλε ο Κρις Μίντλετον), αλλά στη νίκη με 97-91 επί του Ορλάντο είχε 11 πόντους (2/4 βολές, 3/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 τάπα και 2 λάθη σε 30:06. Κυρίως, όμως, είχε την πάσα που οδήγησε στο κάρφωμα του Ζάζα Πατσούλια κι έφερε την ομάδα του στο 95-91 στα 19’’ πριν το τέλος.

Οι Κλίπερς πέρασαν επιβλητικά με 120-108 από την Οκλαχόμα με 33 πόντους του Κρις Πολ, τη στιγμή που ο Ράσελ Γουέστμπρουκ αυτή τη φορά έμεινε στους 24 πόντους με 5/14 σουτ και 10 λάθη.

Οι Γουόριορς παρά την κακή βραδιά του Στεφ Κάρι (9 πόντους με 1/7 τρίποντα) επιβλήθηκαν 105-98 των Πίστονς κι έφτασαν σε 63 ματς τις 51 νίκες, όσες είχαν σε όλη την κανονική περίοδο πέρσι.

Οι Γκρίζλις έχασαν με 95-92 στη Βοστώνη με τον Κώστα Κουφό να έχει 4 πόντους (2/2 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 τάπα και 1 λάθος σε 13:44 και τον Νικ Καλάθη να παίζει για 10:36 μένοντας άποντος (0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο), έχοντας όμως 2 ασίστ, 1 ριμπάουντ και 1 λάθος.

Οι Μπουλς χρειάστηκαν την παράταση και 31 πόντους από τον Άαρον Μπρουκς για να νικήσουν με 104-95 στη Φιλαδέλφεια παίζοντας χωρίς Ρόουζ, Νοά, Μπάτλερ και Γκίμπσον.

Τέλος, οι Μπλέιζερς «καθάρισαν» με 105-100 τους Ρόκετς που έπαιξαν σε έναν ακόμη αγώνα χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Χόρνετς-Σακραμέντο Κινγκς 106-113 Κιντ-Τζίλκριστ 23, Μο Γουίλιαμς 20, Μάρβιν Γουίλιαμς 13, Χέντερσον 17 (11 ασίστ), Στίβενσον 11-ΜάκΛεμορ 27, Γκέι 26, Κάζινς 20 (14 ριμπ.), Λάντρι 10.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Σικάγο Μπουλς 95-104 (κ.α. 92-92) Σμιθ 23, Κανάαν 20, Κόβινγκτον 12, Ρόμπινσον 7 (15 ριμπ.)-Μπρουκς 31, Γκασόλ 27 (16 ριμπ.), Μίροτιτς 16 (12 ριμπ.), Σνελ 10 (10 ριμπ.).

Μπόστον Σέλτικς-Μέμφις Γκρίζλις 95-92 Μπράντλεϊ 17, Κράουντερ 16, Όλινικ 15, Ζέλερ 12, Μπας 12-Κόνλεϊ 20, Άλεν 16, Ράντολφ 14, Γκριν 11.

Μαϊάμι Χιτ-Μπρούκλιν Νετς 104-98 Γουέιντ 28, Άντερσον 18 (14 ριμπ.), Ντράγκιτς 17, Ντενγκ 10-Γουίλιαμς 18, Τζακ 18, Λόπεζ 15 (14 ριμπ.), Γιανγκ 15, Τζόνσον 12.

Μιλγουόκι Μπακς-Ορλάντο Μάτζικ 97-91 Μίντλετον 30, Ιλιασόβα 12, Κάρτερ-Γουίλιαμς 11, Αντετοκούνμπο 11, Πατσούλια 10 (12 ριμπ.)-Βούτσεβιτς 19 (14 ριμπ.), Χάρις 17, Ολαντίπο 14, Πέιτον 14, Φράι 13.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Λος Άντζελες Κλίπερς 108-120 Μόροου 26, Γουέστμπρουκ 24, Καντέρ 18, Ιμπάκα 15-Πολ 33, Ρέντικ 25, Μπαρνς 22, Τζόρνταν 18 (17 ριμπ.), Ντέιβις 12.

Ντένβερ Νάγκετς-Ατλάντα Χοκς 115-102 Γκαλινάρι 23, Μπάρτον 16, Φαρίντ 14, Νέλσον 13, Φόι 11, Χίκσον 10, Άρθουρ 10-Κόρβερ 18, Σρέντερ 13, Μίλσαπ 12, Τζένκινς 10.

Φίνιξ Σανς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 106-97 Μαρκίφ Μόρις 24, Μπλέντσο 18, Γουόρεν 17, Θόρντον 14, Τάκερ 11, Ράιτ 11-Μάρτιν 16, Χάμιλτον 15, Γουίγκινς 10, Πέιν 10, Ντιένγκ 10, Μπάντιντζερ 10.

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς-Ντιτρόιτ Πίστονς 105-98 Τόμπσον 27, Ιγκουοντάλα 13, Γκριν 13, Μπόγκουτ 12, Σπέιτς 12, Μπαρμπόσα 10, Κάρι 9 (11 ασίστ).

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Χιούστον Ρόκετς 105-100 Όλντριτζ 26 (14 ριμπ.), Μπατούμ 18, Λόπεζ 16 (10 ριμπ.), Λίλαρντ 14, Κέιμαν 6 (10 ριμπ.)-Μπρούερ 23, Χάρντεν 18, Τζόουνς 17 (12 ριμπ.), Μοτιεγιούνας 10, Αρίζα 11.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Είδε Λαϊφη ο Μητρόπουλος!

Στην Κύπρο βρέθηκε ο Τάσος Μητρόπουλος και φέρεται να «τσέκαρε» για λογαριασμό του Ολυμπιακού τον 22χρονο αριστερό μπακ-χαφ της Ανόρθωσης, Κωνσταντίνο Λαϊφη.

Είδε Λαϊφη ο Μητρόπουλος
Είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται πάντα για τους Έλληνες ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Πάντα οι Πειραιώτες κινούνται για την απόκτηση εκείνων των παικτών που θεωρούν ότι μπορούν να σταθούν στις απαιτήσεις που υπάρχουν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τάσος Μητρόπουλος – σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρωταθλητής» - ταξίδεψε στην Κύπρο για μεταγραφικό σκοπό των «ερυθρόλευκων» και φέρεται να τσέκαρε από κοντά τον Κωνσταντίνο Λαϊφη.

Πρόκειται για τον 22χρονο (γεννημένος στις 19 Μαΐου 1993) αριστερό μπακ-χαφ της Ανόρθωσης, ο οποίος θεωρείται από τα ανερχόμενα ταλέντα της χώρας. Ο νεαρός άσος έχει αναδειχθεί από την «Μεγάλη Κυρία» του κυπριακού ποδοσφαίρου και φέτος έχει παίξει μόνο σε τέσσερα ματς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αντίο στους «σελέστε» ο Φορλάν!!

Την απόφαση να μην φορέσει ξανά την φανέλα της εθνικής Ουρουγουάης πήρε ο Ντιέγκο Φορλάν. Ο 35χρονος  επιθετικός ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και δεν θα φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο.
Ο πρώην άσος των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βιγιαρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης (μεταξύ άλλων) αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στην Ιαπωνία και την Σερέζο Οσάκα τόνισε σε διάρκεια συνεντευξης τύπου για το σκοπό αυτό ήρθε ο καιρός ν' αποσυρθεί, καθώς θέλει να επικεντρωθεί στην οικογένεια του.
FORL 1
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και η σύζυγος του Παζ Καρντόσο ενώ στις 112 συμμετοχές  του με τους «σελέστε» ο  Φορλάν σημείωσε 36 γκολ  και έχει αγωνιστεί με την δις πρωταθλήτρια κόσμου και στα τρία τελευταία Μουντιάλ ( το 2006 στη Γερμανία, το 2010 στη Νότια Αφρική, και το περασμένο καλοκαίρι σ’ αυτή στη Βραζιλία).
*Πηγή: onsports.gr*

Νιγηρία: Αρνητική απάντηση Τσιώλη για την εθνική!!

Κρούση στον Σάκη Τσιώλη έκανε η ομοσπονδία της Νιγηρίας, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνική.
Η αφρικανική χώρα του πρότεινε συμβόλαιο για δύο χρόνια, με ικανοποιητικές απολαβές, περί τα 200.000 δολάρια τον χρόνο, αλλά ο Έλληνας τεχνικός εμφανίστηκε διστακτικός. Ο λόγος είναι η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και την απειλή της Μπόκο Χαράμ.
Πάντως, οι Νιγηριανοί, που προσέγγισαν τον Τσιώλη μέσω του γιου του Βαγγέλη, δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν την προσπάθεια, καθώς τον θεωρούν ιδανική λύση για να αντικαταστήσει τον Στέφεν Κεσί.
*Πηγή: onsports.gr*

Κόπα Λιμπερταδόρες: Πάρτι για Μπόκα!! (videos)

Τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες πέτυχε η Μπόκα Τζούνιορς με 5-0 επί της Ζαμόρα.
Ξεχώρισε ο Ντάνι Οσβάλντο πετυχαίνοντας τα δύο τελευταία γκολ των Αργεντινών, ενώ σε άλλο αποψινό ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής η Τίγκρες μεγάλωσε το προβάδισμά της στον έκτο όμιλο με 1-0 εναντίον του Σαν Χοσέ στη Βολιβία. Ακόμα, η Ατλέτικο Νασιονάλ έμεινε πίσω στο 1ο λεπτό, αλλά επικράτησε με 2-1 της Μπαρτσελόνα στο Εκουαδόρ χάρη σε κεφαλιά του Λουίς Κάρλος Ρουίζ στο 95ο, αλλά την παράσταση έκλεψε ο τερματοφύλακας των ηττημένων, Μάξιμο Μπανγκουέρα, προσπαθώντας να αποφύγει κόκκινη κάρτα μένοντας… αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Μπόκα Τζούνιορς – Ζαμόρα 5-0
Σαν Χοσέ – Τίγκρες 0-1
Μπαρτσελόνα- Ατλέτικο Νασιονάλ 1-2
Και οι βαθμολογίες:
1ος όμιλος: Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 6 (2 αγ.), Κόλο Κόλο (Χιλή) 6 (3 αγ.), Άτλας (Μεξικό) 3 (3 αγ.), Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 0 (2 αγ.).
2ος όμιλος: Κορίνθιανς (Βραζιλία) 6 (2 αγ.), Σάο Πάολο (Βραζιλία) 3 (2 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 3 (2 αγ.), Ντανούμπιο (Ουρουγουάη) 0 (2 αγ.).
3ος όμιλος: Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) 5 (3 αγ.), Ουρακάν (Αργεντινή) 3 (3 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 2 (2 αγ.), Μινέρος ντε Γκουαγιάνα (Βενεζουέλα) 1 (2 αγ.).
4ος όμιλος: Έμελεκ (Εκουαδόρ) 6 (3 αγ.), Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) 6 (3 αγ.), Ουνιβερδιδάδ Ντε Τσίλε Χιλή) 3 (3 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 3 (3 αγ.).
5ος όμιλος: Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) 9 (3 αγ.), Μοντεβιδέο Ουόντερερς (Ουρουγουάη) 6 (3 αγ.), Παλεστίνο (Χιλή) 3 (3 αγ.), Ζαμόρα (Βενεζουέλα) 0 (3 αγ.).
6ος όμιλος: Τίγκρες (Μεξικό) 7 (3 αγ.), Χουάν Αούριτς (Περού) 3 (2 αγ.), Σαν Χοσέ (Βολιβία) 3 (3 αγ.), Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 1 (2 αγ.).
7ος όμιλος: Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 5 (3 αγ.), Εστουντιάντες (Αργεντινή) 4 (2 αγ.), Λιμπερτάδ (Παραγουάη) 4 (2 αγ.), Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) 0 (3 αγ.).
8ος όμιλος: Ρασίνγκ Κλουμπ (Αργεντινή) 6 (3 αγ.), Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού) 5 (3 αγ.), Γκουαρανί (Παραγουάη) 4 (3 αγ.) Ντεπορτίβο Τατσίρα (Βενεζουέλα) 1 (3 αγ.).
-Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στους «16».









*Πηγή: onsports.gr*

Με Αγραβάνη η Red Euroleague!! (vid)

O Oλυμπιακός θα φιλοξενήσει την Φενέρμπαχτσε την Παρασκευή (13/03) και στην αναμέτρηση απέναντι στην τουρκική ομάδα αναμένεται να κάνει την επάνοδό του στα παρκέ, ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος είναι ο καλεσμένος στην Red Euroleague της Πέμπτης (12/03).
Στη Red Euroleague της Πέμπτης (12/03) την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο βίντεο που ακολουθεί και ανέβασε στον λογαριασμό του στο youtube o Ολυμπιακός μπορείτε επίσης να δείτε ένα αφιέρωμα στην επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου και αποκλειστική του συνέντευξη στην κάμερα τουOlympiacosBC TV, τον Όλιβερ Λαφαγιέτ να αποκαλύπτεται στα 24 δευτερόλεπτα, τους «ερυθρόλευκους» να απαντούν στην ερώτηση: «Τι θα έκανες αν έμπαινες στο σπίτι σου κι έβλεπες έναν ληστή;», τον Νίκο Ζήση να μιλά αποκλειστικά στην εκπομπή για τον αγώνα της Παρασκευής αλλά και να στέλνει τις ευχές του στον κουμπάρο του Βασίλη Σπανούλη, ένα βίντεο με την αποθέωση που γνώρισαν οι «ερυθρόλευκοι» στο Μιλάνο και τον Μπράιαντ Ντάνστον να θυμάται την εποχή που έγινε εξώφυλλο στο Sports Illustrated.




*Πηγή: superbasket.gr*

«Τιμωρίες σε φυσικά πρόσωπα»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και του Αστέρα Τρίπολης,  ο Γιώργος Μποροβήλος.
Μίλησε μεταξύ άλλων για το πρόβλημα της βίας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, τις κινήσεις που θα κάνει ο Σταύρος Κοντονής, τον Ηρακλή αλλά και το παιχνίδι της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το αν θα ξαναπάει ο κόσμος στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ:
«Όταν βλέπουμε τα δικά μας γήπεδα και μετά βλέπουμε τα ποδοσφαιρικά προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης καταλαβαίνουμε πως αν η κατάσταση δεν αντιστραφεί άμεσα θα έχουμε πρόβλημα».
Για την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να γίνει κεκλεισμένων των θυρών και αυτή την αγωνιστική:
«Δε πιστεύει ούτε ο ίδιος ο Υπουργός πως αυτό το μέτρο θα φέρει άμεσα αποτελέσματα. Είναι ένα επικοινωνιακό μέτρο, είναι μια νέα κυβέρνηση και θέλουν να ακούσουν πράγματα πρωτίστως για την καταπολέμηση της βίας και μετά για αλλά θέματα του ποδοσφαίρου. Ο καθένας θέλει να πάει αυτός και το παιδί του στο γήπεδο με ασφάλεια. Απασχολεί πάρα πολύ το θέμα της βίας τον κ. Κοντονή και έχει σε πρώτη προτεραιότητα όλα αυτά τα μέτρα που έχει προτείνει. Εμείς προσπαθούμε  να δούμε πως θα λειτουργήσουν αυτά τα μέτρα γιατί υπάρχουν άλλα πολλά θέματα όπως αυτό με τα δημοτικά στάδια. Είμαστε στην ίδια κατεύθυνση και κοιτάμε πως θα υλοποιήσουμε τα μέτρα. Σε όλα τα γήπεδα μπορούν να μπουν τουρνικέ, αλλά εκτός από αυτά χρειάζεται παιδεία, αυστηρές ποινές σε εμάς αλλά και αυστηρές ποινές στα φυσικά πρόσωπα. Δεν γίνεται κάποιος να μπαίνει στο γήπεδο και η ΑΕΚ να έχει τόσο μεγάλες ποινές ενώ αυτός να καυχιέται πως διέκοψε το παιχνίδι. Όπως είπε η UEFA, όταν υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες σε ομάδες και σε φυσικά πρόσωπα, τότε θα γίνει το πρώτο βήμα».
Για την περίπτωση να μην συμμετέχουν οι Ελληνικές ομάδες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις:
«Δεν μου έχει πει ο Υπουργός κάτι τέτοιο στις συναντήσεις που έχουμε κάνει. Πραγματικά έχει σκύψει πάνω από το πρόβλημα και θέλει να πατάξει την βία και μετά να δει τα άλλα θέματα του ποδοσφαίρου. Είναι ένας νέος Υπουργός, δεν γνωρίζει τα πάντα και εφόσον υπάρξει μια συνεργασία όλων στο κομμάτι της αρμοδιότητας του καθενός τότε μπορεί να δούμε κάτι καλύτερο. Δεν πρέπει να κρύψουμε τα προβλήματα».
Για την αναβολή του Πανθρακικός – Ολυμπιακός:
«Όποιος ήταν σε αυτό το γήπεδο είχε κατηγορηματικά πει πως δεν μπορούσε να διεξαχθεί παιχνίδι ούτε τις επόμενες μέρες. Η εταιρεία ήταν κατηγορηματική με στοιχεία που μας έδωσε. Αυτή η εταιρεία έχει το συγκεκριμένο γήπεδο και είναι υπεύθυνη για αυτό. Μία εταιρεία έχει πέντε – έξι γήπεδα και μια άλλη τα υπόλοιπα. Αυτές οι εταιρείες είναι υπεύθυνες για την συντήρηση του γηπέδου».
 Για τις συναντήσεις που θα κάνει σήμερα (12/03) ο κ. Κοντονής:
«Σήμερα δεν είμαι προσκεκλημένος. Ο κ. Υπουργός ενημερώνεται από όλους τους αρμόδιους για να πάρει τα μέτρα και να ξεφύγουμε από όλα αυτά τα προβλήματα. Υπήρξε βία, ένας θάνατος ενός ανθρώπου και πολλές αναβολές, δεν πάει άλλο».
Για το αν διακόπηκε σωστά το παιχνίδι της ΑΕΚ:
« Διακόπηκε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και αν πάρω θέση, σωστά θα παρεξηγηθώ γιατί θα φαίνεται πως θα θέλω να εξυπηρετήσω κάποια ομάδα. Γενικά έχει δοθεί μια εντολή ευαισθησίας στους διαιτητές να τελειώνουν αγώνες αν έχουν δημιουργηθεί κάποιες καταστάσεις. Αν όντως δημιουργήθηκαν οι καταστάσεις που οδηγούν στην διακοπή ενός αγώνα αυτό θα το κρίνουν οι αρμόδιοι».
Για το αν θα πάει στη Τούμπα για το παιχνίδι του Αστέρα με τον ΠΑΟΚ:
«Έχω λείψει μονάχα σε ένα παιχνίδι του Αστέρα και εννοείται πως θα είμαι στη Θεσσαλονίκη».
Για τον Ηρακλή:
«Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον Ηρακλή. Ο Ηρακλής πέρασε δίκαια στο κύπελλο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όσοι δημιουργούν θέματα εθελοτυφλούν και έχουν συμφέροντα. Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που την χρειάζεται η Σούπερ Λιγκ και θα χαρούμε να τον έχουμε. Ακόμα και να μην υπήρχε ο Αστέρας ο Ηρακλής δεν θα έπαιζε στην Α’ εθνική. Το θέμα ήταν από ποια ομάδα θα αντικατασταθεί. Ο Ηρακλής ούτως η άλλως δεν είχε αδειοδότηση και θα έπεφτε ανεξάρτητα από την πλαστογραφία. Εμείς προσπαθήσαμε να μείνει ομάδα από την Λίγκα».
Για το παιχνίδι του Αστέρα με τον ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και εξαιρετικά ισχυρή στην έδρα της όμως και η δική μου ομάδα βρίσκει τον βηματισμό της μετά από την… «κοιλιά» που έκανε το τελευταίο δίμηνο. Πιστεύω πως θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι».
*Πηγή: arenafm.gr*

Κύμα ασθενειών στον Παναθηναϊκό!

Τέσσερις παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν ασθενείς και απουσίασαν από την προπόνηση της Πέμπτης πονοκεφαλιάζοντας τον Γιάννη Αναστασίου εν όψει Εργοτέλη.

Κύμα ασθενειών στον Παναθηναϊκό

Από την προπόνηση της Πέμπτης απουσίαζαν οι Στέφανος Κοτσόλης, Νίκος Μαρινάκης και Βαλμίρ Μπερίσα λόγω γαστρεντερίτιδας, ενώ εκτός προγράμματος έμεινε και ο Ντάνιελ Πράνιτς λόγω ίωσης.

Ο Γιάννης Αναστασίου, που ήδη δεν υπολογίζει για το προσεχές παιχνίδι στους τιμωρημένους Ζέκα και Σίλντενφελντ, θα διαπιστώσει αύριο αν μπορεί να υπολογίζει σε κάποιους εξ αυτών.

Η προετοιμασία ολοκληρώνεται με προπόνηση στις 16:00 και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει για την Κρήτη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συναντά Αλαφούζο ο Αγγελίδης!

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυρίως προέρχονται από το περιβάλλον του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Ιάκωβος Αγγελίδης αυτή τη στιγμή συναντάνται με τον Αλαφούζο στην Αθήνα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο αλλά το μονο σίγουρο είναι ότι ο Αγγελίδης δεν βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.
*Πηγή: metrosport.gr*

«Δεν βοηθάει η Ένωση»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Ηλιούπολης, Λάκης Παπαδόπουλος. Μίλησε για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων της ΕΠΣΜ αλλά και για την απόφαση να μην υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη στην αναμέτρηση.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τον τελικό:
«Θα πανηγύριζα ακόμα και αν κέρδιζε η Νίκη Μεσημερίου που είναι το χωριό μου και όλα τα παιδιά εκεί είναι δικά μου.  Έζησα το παιχνίδι με πάρα πολύ πάθος και ήταν ένα ματς για καρδιακούς».
Για το γεγονός πως δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη:
«Ενώ μας διαβεβαίωναν πως θα δείξει το παιχνίδι κάποιο κανάλι, την τελευταία στιγμή το βράδυ στο τραπέζι μας ενημέρωσαν πως δεν θα το δείξει πουθενά και είναι ντροπή για την Ένωση και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έρχονται εκλογές και πιστεύω πως τα έκαναν πολύ χειρότερα από τις προηγούμενες χρονιές. Δεν ρωτήσαν αυτά τα παιδιά που πάνε σχολείο ή εργάζονται το πώς ανταποκρίνονται. Θα έπρεπε η Ένωση από την πλευρά της να δώσεις τις εισπράξεις αλλά ούτε αυτό έκανε. Θα έπρεπε να μας δώσουν έστω ένα ποσό για να πληρώσουμε το πούλμαν. Είναι πάρα πολλές ομάδες αγανακτισμένες, έρχονται εκλογές και πρέπει να βελτιώσουν πολλά θέματα. Η διαιτησία δεν πάει καθόλου καλά και εγώ αν δεν ήταν το χωριό μου δεν θα κατέβαζα την ομάδα εφόσον έβαλαν τον κ. Αγγελάκη διαιτητή που έκανε στο παιχνίδι με τα Κύμινα ένα τραγικό λάθος. Για εμένα δεν ήταν και πάλι καλός ο διαιτητής».
Για την προσπάθεια της ομάδας του:
«Έκαναν μεγάλη προσπάθεια τα παιδιά. Έχουμε την πιο μικρή ηλικιακά ομάδα στο πρωτάθλημα και εφτά από αυτούς έπαιξαν στον τελικό ενώ άλλοι μπήκαν για πρώτη φορά σε ένα ζεστό γήπεδο σαν αυτό της Τούμπας. Όταν τα παιδιά κατάλαβαν πως παίζουν σε έναν τελικό έδειξαν τις αρετές τους. Η ομάδα είναι πολύ γυμνασμένη, έχει καλούς ποδοσφαιριστές και έχουν μέλλον. Σήμερα με πήραν πολλά τηλέφωνα και με ρώτησαν για παίκτες».
Για τον Τσορακλίδη:
«Ο Τσορακλίδης είναι ένας αξιόλογος ποδοσφαιριστής και ξεκίνησε από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Είναι 38 ετών, είναι υπέρβαρος αλλά το ποδόσφαιρο δεν ξεχνιέται».
Για τον Νιάνο:
«Ο Νιάνος έχει ένα τρομερό αιμάτωμα, είναι στο νοσοκομείο όμως ήμουν αισιόδοξος επειδή είναι πολύ καλός τερματοφύλακας. Όταν τον πήρα από τον ΠΑΟΚ ο Ζαγοράκης μου είχε πει πως αν ήταν 15 πόντους ψηλότερος θα έπαιζε Εθνική Ελλάδας».
Για την επιστροφή του Νικόλα στη Τούμπα:
«Ο Νικόλας μετά από 22 χρόνια επέστρεψε στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Ό,τι και να κάνει πρέπει όλοι να το δικαιολογούν γιατί έκατσε 13 χρόνια φυλακή για τον ΠΑΟΚ. Επίσης, ότι μου λέει μετά από τρεις μήνες το διαβάζω στην εφημερίδα και τα προβλέπει όλα. Ελπίζω αυτά που μου λέει για τον ΠΑΟΚ να μην βγουν».
*Πηγή: arenafm.gr*

Νταμπλ, αλλά και… βελτίωση!!

Χαμόγελα στον Ολυμπιακό για την πρόκριση επί της ΑΕΚ, αλλά και πλήρης επίγνωση για την ανάγκη βελτίωσης της ομάδας. Έντονα παράπονα για ασφάλεια και Μελισσανίδη. Ισχυρά πλήγματα με Μανιάτη-Ντουρμάζ.

Νταμπλ, αλλά και… βελτίωση

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο στόχο και πλέον έχοντας σημαντικό πλεονέκτημα από τους διώκτες τους στη Super League, αλλά και αντιπάλους Ξάνθη, Ηρακλή και Απόλλωνα Σμύρνης πιθανούς αντιπάλους στην κλήρωση της Δευτέρας για το Κύπελλο, βρίσκονται κοντά στην κατάκτηση του 17ου νταμπλ στην ιστορία τους.

Αυτό, ωστόσο, δεν προκαλεί εφησυχασμό… Κάθε άλλο αφού η εικόνα της ομάδας δεν ικανοποίησε στο χθεσινό αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν λιγοστές ευκαιρίες, είχαν εμφανές πρόβλημα στην ανάπτυξη και δεν παρουσίασαν το πρόσωπο που ήθελε ο κόσμος τους ούτε στη ρεβάνς συνεχίζοντας μια σειρά μέτριων εμφανίσεων. Η ανάγκη βελτίωσης είναι εμφανής, αφού ακόμη και το υπάρχον υλικό παρά τις ελλείψεις του μπορεί να αποδώσει σίγουρα καλύτερο ποδόσφαιρο. Ασφαλώς, ωστόσο, υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πείσει για την αξία τους και γίνεται σαφές πως το καλοκαίρι θα χρειαστεί μεταγραφική ενίσχυση, για την οποία ήδη γίνονται αναζητήσεις.

Πολλά παράπονα η αποστολή

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού εξέφρασαν πολλά παράπονα για την ασφάλεια στο ΟΑΚΑ καταγγέλλοντας επίθεση σε μέλη της αποστολής στη φάση του γκολ, αλλά και έχοντας προειδοποιήσει και νωρίτερα για την παρουσία ατόμων σε χώρο που δεν έπρεπε να βρίσκονται. Επίσης εκφράστηκαν αιχμές για τη στάση του Δημήτρη Μελισσανίδη και την παρουσία του στα αποδυτήρια των διαιτητών, ενώ η επίσημη θέση της ΠΑΕ άφηνε αιχμές για τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ και όχι μόνο ζητώντας παραδειγματική τιμωρία.

Πληγωμένος στη συνέχεια…

Το τίμημα της πρόκρισης ήταν βαρύ για τον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Μανιάτης και ο Τζίμι Ντουρμάζ αποχώρησαν με προβλήματα στα γόνατα και ειδικά για τον πρώτο υπάρχουν φόβοι για σοβαρή ζημιά. Περισσότερα θα γίνουν γνωστά σήμερα μετά τις εξετάσεις στους δύο ποδοσφαιριστές, τη στιγμή που νοκ άουτ τουλάχιστον για τα προσεχή ματς με Ξάνθη (Κυριακή) και Αστέρα Τρίπολης (Πέμπτη) στο Καραϊσκάκη (τουλάχιστον το πρώτο κεκλεισμένων των θυρών) είναι ο Κώστας Μήτρογλου και προβλήματα αντιμετωπίζουν ακόμη οι Ελαμπντελαουί και Φουστέρ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Υποθήκη και παρακαταθήκη!!

Απογοήτευση για το άδοξο τέλος του ονείρου, οργή για τους υπεύθυνους, παράπονα για τη διαιτησία, αλλά και ελπίδα για το μέλλον που… έρχεται στην ΑΕΚ μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό.

Υποθήκη και παρακαταθήκη

Αυτή η ελάχιστη μειοψηφία κατέστρεψε τη βραδιά στους υπόλοιπους 65.000 και πλέον φίλους της ΑΕΚ που είχαν υποδειγματική συμπεριφορά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και που παρά την πίκρα τους για τον διαφαινόμενο-αμέσως μετά το γκολ-αποκλεισμό θα αποχωρούσαν ησύχως, αλλά ικανοποιημένοι με την προσπάθεια της ομάδας τους και σίγουροι πως σύντομα τέτοιες μεγάλες βραδιές θα συνδυάζονται με μεγάλα αποτελέσματα.

Για την ΑΕΚ, την ώρα που οι λίγοι «ανίκητοι βλάκες», όπως τους χαρακτήρισε ο Τραϊανός Δέλλας, βάζουν υποθήκη το μέλλον της με τη συμπεριφορά τους, υπάρχουν οι πάρα πολύ περισσότεροι που αποτελούν την παρακαταθήκη για το μέλλον της, που θα είναι σίγουρα λαμπρό αν οι πολλοί και «υγιείς» επικρατήσουν των ελάχιστων ταραξιών και ταυτόχρονα συνεχιστούν τα σωστά αγωνιστικά βήματα που έφτασαν μια ιστορική μεν, αλλά αγωνιζόμενη (ακόμα) στη Football League και με υποπολλαπλάσιο μπάτζετ από τον αντίπαλό της ομάδα μια ανάσα από την πρόκριση επί του πρωταθλητή Ελλάδος.

Παράπονα για τη διαιτησία

Στην ΑΕΚ έχουν σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία. Αναφέρονται στη φάση του γκολ του Χάρα, όπου υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για το αν η μπάλα είχε βγει πλάγιο πριν κάνει τη σέντρα ο Αφελάι και αν ο σκόρερ χρησιμοποίησε το χέρι, κάτι για το οποίο… ορκίζονταν παίκτες της «Ένωσης» που ήταν κοντά στη φάση. Επίσης γίνεται λόγος για κάποια κακώς καταλογισμένα οφσάιντ στον χθεσινό, αλλά και τον πρώτο αγώνα, ενώ υπάρχουν παράπονα και για τη μη αποβολή του Μιλιβόγεβιτς.

Δεν γλιτώνει την αφαίρεση βαθμών

Η ΑΕΚ είναι δεδομένο πως θα τιμωρηθεί για όσα έγιναν χθες. Όλα δείχνουν πως η αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, η τιμωρία 2-4 αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και το βαρύ πρόστιμο (μέχρι 240.000 ευρώ) είναι αναπόφευκτες συνέπειες των χθεσινών γεγονότων, ενώ μένει να φανεί αν η ερμηνεία του κανονισμού θα επιφέρει και -2 για το επόμενο πρωτάθλημα. Και με δεδομένο ότι στην κανονική περίοδο της Football League απομένουν μόνο τα ματς με Πανηλειακό (που δεν θα γίνει λόγω της αποχώρησης της ομάδας του Πύργου από το πρωτάθλημα) και Άλιμο, το πιθανότερο είναι η «Ένωση» να κληθεί να δώσει και στα play offs ανόδου αγώνες χωρίς τη βοήθεια του κόσμου της.

Η πλευρά της ΑΕΚ θα ετοιμάσει την υπερασπιστική της γραμμή υποστηρίζοντας πιθανότατα πως λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τη δική της πλευρά και υπήρχαν παραλείψεις από την αστυνομία, ενώ λογικά θα γίνει λόγος και για προκλήσεις από τον Βίτορ Περέιρα και παίκτες του Ολυμπιακού.

Οφείλει να συνεχίσει…

Παρά τη δεδομένη απογοήτευση, η ΑΕΚ οφείλει να κοιτάξει μπροστά ξεκινώντας από τον αγώνα της Κυριακής με τον Φωστήρα στον Ταύρο (18:00). Σήμερα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση του Πέτρου Μάνταλου και του Χρήστου Αραβίδη (κάκωση μηνίσκου και κάταγμα αριστερού καρπού αντίστοιχα οι πρώτες εκτιμήσεις), ενώ δεδομένο θεωρείται πως ο Τραϊανός Δέλλας θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του κόντρα στους ουραγούς της κατηγορίας. *Πηγή: sport-fm.gr*